עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by MeTaLhAmMeR,

לחבר שלי יש לוח אם של אינטל דגם d845pesv בבוקר הוא הדליק את המחשב והמחשב נדלק ולאחר 3 שניות התכבה, הוא ניתק את כל חיבורי החשמל והשאיר רק את הרכיבים החשובים (מעבד, כרטיס מסך, זיכרון) ניסה להדליק את המחשב שוב פעם אבל הבעיה נמשכת... לאחר בדיקה שערכנו גילינו גם שמוציאים ומנתקים את כל הרכיבים בלוח אם (חוץ מהחשמל ללוח) אין post המסך לא נדלק והספיקר לא מגיב... אחרי כמה זמן גילינו שכשמוציאים את כבל ה 12 V עם ה 4 פינים מהלוח אם (תמונה מצורפת) הספיקר מתחיל לצפצף אבל כל איזור ה IDE לא מגיב. ניסינו לחבר ספק חדש והבעיה נמשכת... יש למישהו מושג למה אין post? או למה שכאשר ה 12 V מחובר המחשב נכבה לאחר 3 שניות? תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 945 צפיות
  2. Started by or_cohen,

אוקיי אז יש לי בעיה במחשב של ריסטרטים ומסכים כחולים, עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי הרבה חומר ודברים אבל שום דבר לא עזר וגם עם הקבצי דמפ שיש בנעוץ בעזרה שמה עשיתי במסך כחול מופיע בערך ככה: לפעמים ככה: driver_irql_not_less_or_equal לפעמים ככה: BAD_POOL_HEADER וגם ככה: page_fault_in_nonpaged_area ורשום מלא דברים ואז מספרים (אם צריך אני ירשם אותם) ורשום את הקובץ הבא: wanarp.sys בין היתר מופיעים הקבצים הבאים: win32k.sys , nv4_disp , nv4_disp, avg7rsxp.sys וגם רשם את זה: beginning dump of physical memory עשיתי חיפוש על הקובץ ומצאתי דברים אבל הכול באנגלית וגם לא מצאתי הסבר משהו טוב ומה שיש בעברית לא עוזר ... דרך אגב הייתי אצל טכנאי וגם הוא לא יודע המחשב עושה ריסטרט…

• 7 תגובות
    • 805 צפיות
  3. Started by youeee,

פתחתי את המחשב כדי לבדוק איזה זכרונות יש לי (כי אני לקראת שידרגו), ותוך כדי גיליתי שהמאוורר של לוח האם שלי (ABIT IS7), תלוי לו באוויר רציתי לדעת עד כמה קריטית הבעיה. המאוורר עדיין מחובר בכבל קטן אל הלוח, אך אני לא בטוח שהמאוור עובד קשורה, מלבד זאת, כשניסיתי להדליק את המחשב מחדש גיליתי כי אומנם המחשב עובד, אך הוא לא שולח חשמל אל העכבר המקלדת והמסך שלי אז כרגע אני עובד עצות, זאת העבודה שלי ואני גם די טוב בה, מישהו יכול לעזור :?

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  4. Started by shil_o,

שלום יש לי לוח אם מדגם P7N SLI PLATINUM עכשיו נכנסתי לתפריט של הCELL MENU ובמקום שיש אפשרות לשנות את המתח מופיעים רק אפסים איפסתי את הביוס בCOMS והבעיה עדין ממשיכה עוד בעיה יש והיא שעשיתי שינוים לתדר של המעבד(OC) עכשיו מתי שהדלקתי את המחשב אז הוא כותב לי את התדר של המעבד כפי ששינתי אותו אבל מתי שנכנסתי למערכת הפעלה ובדקתי עם כמה תוכנות אז התדר של המעבד נשאר כמו שהיה בהתחלה למרות שבביוס זה לא כך מה אני עושה ואם זה דפק בלוח אם אז יחלופו לי את זה במסגרת האחריות? בתקווה לתשובה בקרוב בתודה מראש

5. Started by kobi3211,

שלום נתקלתי בבעיה של מחשב לא נדלק ישר הלכתי לכיוון הספק או שהלחצן ON לא בסדר הבאתי איתי ספק חלופי החלפתי לאחר שבדקתי גם את הכפתור שהיה בסדר ועדיין לא נדלק עם ספק חדש שאני יודע שהוא עובד בוודאות שאלתי היא כזו לאחר הבדיקה שעשיתי מה שנשאר זה לקרוא קדיש על הלוח אם נכון ????? תודה לעונים

• 7 תגובות
    • 685 צפיות
  6. Started by Sh0n,

שלום יש לי בעיה שאני לא מצליח לחבר את הזיכרונות בלוח אם P31DS3L בDUAL CHANNLE זאת אומרת שאני מחבר אותם הם לא מגיבים. לכן חיברתי אותם כל אחד בערוץ אחר. מה עושים? אני רוצה לשים 3GB בWINDOWS 7 ואני לא יכול !!! תודה לעוזרים. הזיכרונות תקינים בדקתי את כולם !

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  7. Started by Spider - Mike,

לפני חודש בערך כיביתי את המחשב ולאחר כמה שעות ניסיתי להדליק אותו שוב, מה שקרה זה שהמחשב דלק אבל המסך נשאר שחור. ביררתי מאיפה הבעיה מגיעה, והגעתי למסקנה שהלוח אם נדפק. הבעיה בו היא שהוא כל כמה שניות עושה רסטרט ולכן המסך אפילו לא מספיק להדלק. עכשיו כדי להפעיל את המחשב אני צריך לעשות cmos (איפוס ביוס) עם הג'אמפר. רק כך המחשב עולה. אם אני לא עושה איפוס ביוס האותיות שמופיעות לי ב- 7 סגמנט מתחלפות כל הזמן בין c1 ל- 05 , ושזה מה שרשום לגביהן בחוברת של הלוח אם: c1 - detect memory auto detection of DRAM size, type and ECC. auto detection of L2 cache (socket 7 or below) 05 - 1.blank out screen 2. clear CMOS eroor flag יש למישהו מושג מה הבעיה בלוח אם? ואיך א…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by blinkybill,

שלום, יש לי בעיה בלוח אם, כשאני שם כרטיס זכרון הוא לא תמיד קולט אותו, מבולבלים? גם אנחנו (אני אסביר). אם למשל אני אוציא ואכניס את הכרטיס זכרון שלי עכשיו, 90% שהמחשב לא יעבוד כרגיל (זתומרת ידלק אבל לא יעלה כלום, כמו כשמדליקים אותו בלי כרטיס זכרון בכלל). זאת לא בעיה בכרטיס זכרון כי יש לי איזה 7 ועם כולם זה אותו דבר, מספיק שאני אזיז אותו טיפה והמחשב לא יעבוד, מה שגורם לי לחשוב שזה בעיה במגעים אבל זה ככה בשני הפורטים (יכול להיות שנדפקו או משהו). כרגע המחשב עובד רק עם אחד של 256 ואני יודע שאם אני אכניס עוד אחד הוא לא יחזור לעבוד ואני אצטרך לשחק איתו שעות, להוציא ולהכניס כרטיסים כמו מטורף עד שבמקרה נס אחד מהם יעבוד. בכל אופן זה 100% לא בעיה בכרטיסים כי כולם עובדים מצויין במחשב …

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  9. Started by maind,

קודם כל המפרט: ASUS a7v8xAMD Athlon 2000+ A-Data או Kingstone 512MB DDR 400MHZ G-Force 5200fx AGP או כרטיס מסך על הלוח . הבעיה היא שהמחשב לא עולה אחרי הוצאת DVD ממנו :\ הוצאתי ממנו את הDVD כשמחשב היה מכובה בלי בעיה ולמרות זאת המחשב עכשיו לא עולה, חיברתי עליו ספיקר והוא עושה את הציפצופים הבאים: אחרי שניה מאז שמחשב נדלק הוא מצפצף ציפצוף של שניה ואז מחכה איזה חצי שניה ועושה עוד שני ציפצוים מהירים, אחרי זה מחכה כמה שניות ומתחיל רצף של ציפצופים מהירים בלי הפסקה. כל הזמן הזה הBIOS עדיין לא עלה. מכיוון שלמחשב יש כרטיס מסך מובנה אז אפשר להשאיר רק עם לוח, מעבד,זכרון והספק וכך לצמצם את איפה שיכול להיות בעיה. את זכרון בדקתי במחשב אחר והוא פועל, ניסתי לנקות את הזכרון ואת החיבורים שלה…

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  10. Started by kEv,

שלום, נתנו לי לוח אם כדי שאני אבדוק אותו... אני שמתי זכרון וחיברתי את החוט PWR ככה שאני אוכל להפעיל אותו בלי שום דבר אחר(RESTART LEDS..) עכשיו אני חיברתי את ההרמקול הפינימי... כאשר אני לוחץ אל הכפתור המאוורר של המעבד מתחיל לעבוד... אבל...!!! שום דבר לא עולה על המסך ואין ציפצופים... נ.ב הלוח בחוץ כלומר לא מוברג פשוט רציתי לבדוק אותו... מה זה יכול להיות?? הלוח פגום? מעבד? תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 757 צפיות
  11. Started by cold fire,

אין לי משום מה תמיכה בusb 2.0 וזאת למרות שבביוס שיניתי לתמיכה בusb גרסה 2 חיפשתי דריברים אבל לא מצאתי, מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 572 צפיות
  12. Started by Chaosruler,

קניתי לפני זמן מה מחשב חדש (פחות משבוע) הינה הSPEC Motherboard: Asus P8P67 Keyboard: Gigabyte GK-K6800, Case: Coolermaster CM 690 II Advanced, Video card: Sapphire ATI Radeon HD5870 1024MB DDR5 PCIe , Speakers: Altec Lansing BXR1220 2.0 , Processor: Intel Core i5-2500k, Memory card reader: Winstars WS-CR302M 3.5" black , Screen: Samsung 23" 2333T 8ms LCD , Memory: G.Skill DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 "Ripjaws" , Headphones+Microphone: Plantronics GameCom 367 , DVD burner/reader: LG-GSA-GH22L X22 SATA DVD , HDD: Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB=1TB SATA2 32MB , printer: HP LaserJet Pro P1102 , Processor Cooler: Scythe Mugen 2 Rev. B , Power Supply: Seasonic 6…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by avz,

היי הרכבתי את לוח האם הנ"ל עם מעבד I5 650. כאשר אני מנסה להפעיל את המחשב, הוא כאילו מתחיל לעבור, 4 הלדים של ה-flash led נדלקים למשך כ-3 שניות, המאוורר של המעבד כאילו רוצה להתחיל להסתובב אבל מתחיל רק אם אני עוזר לו עם היד, מסתובב גם הוא למשך כ-3 שניות והכל כבה. כעבור מספר שניות התהליך חוזר על עצמו - בלי שלחצתי על לחצן ההפעלה, כאילו מנסה שוב ושוב לפעול אבל לא מצליח. פרקתי את הלוח מתוך המארז כדי לוודא שאין קצר לגוף, החלפתי ספק אבל התוצאה לא השתנתה. רעיון?

• 3 תגובות
    • 959 צפיות
  14. Started by Jexsu,

לפני חודש בערך פיתאום האוזניות שלי החליטו להפסיק לעבוד ( Corsair hs1) אז השתמשתי באוזניות אחרות בנתיים אבל היום הם שברו לי ואני חייב לתקן את הקורסייר .. אז ככה.. שאני מחבר את האוזניות ( USB) למחשב זה מנסה להתקין את הדריבר של האוזניות וזה נכשל: http://gyazo.com/fff25a4ed57a6922d6e504c6757fc286 ניסיתי ריסטאר למחשב לחבר את האוזניות בכניסת USB אחרת להתקין דריבריים של הלוח אם + של האוזניות זה הלוח אם שלי gigabyte h77m-d3h שום דבר לא עזר לי.. ושאני מחבר אותם למחשב דלק בהן אור כאילו הן עובדות אבל בעצם לא.. עזרה מישהוא ?

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  15. Started by kinduv,

שלום, אני לא יודע אם הלוח אם שרוף או המעבד, אם תעזרו לי זה יהיה סבבה! המחשב שלי הפסיק לפעול, הוא נדלק ולא מראה כלום, אז דחפתי קצת פנימה את המעבד והמחשב פעל מצויין אחרי זה חזרה התקלה ושוב דחפתי פנימה תמעבד ושוב דלק מצויין ככה כל פעם במשך שלוש שבועות אח"כ ניסיתי להכניס מעבד אחר וזה לא עבד חזרתי למעבד הקודם והוא התחמם כך שנגעתי בו הוא רתח ומתכבה מייד ניסיתי לשים לו חומר טרמי ולא עזר המחשב נדלק לי עד הוינדוס ונכבה כי הוא רותח! איפה עכשיו הבעיה במעבד או בלוח אם???

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by dudu2683,

שלום יש לי מחשב שכאשר אני מדליק אותו אני לא רואה כלום על המסך איך אני יכול לדעת אם זה בעיה בלוח אם או במעבד?(אני לא אמור לראות את הביוס עולה בלי קשר למעבד?) (בעיקרון במחשב יש לוח אם חדש אבל ניתקתי את הדיסק הקשיח וחיברתי אחד אחר שיש סיכוי טוב שהוא לא תקין ויכול שזה עשה בעיה במתח המסופק ללוח ) תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  17. שלום, יש לי מחשב די ישן , סתם עלה על דעתי לעשות לו עידכון ביוס... בואו נגיד שדי לא הלך לי בכלל הורדתי תעידכון מאתר של giga byte והתקנתי דרך התוכנה שלהם @bios קיצור המחשב נפעל מחשב ומאז הוא רושם באנגלית שהוא מחפש משהו תביוס מהארד דיסק... מה עושים ?

18. Started by smoke1,

יש לי לוח אם PT8 NEO-V הוא תומך בS-ATA 1 קבלתי ארדיסק S-ATA 2 מתנה. אני הצלחתי להתקין עליו מערכת הפעלה והכול אבל יש לי בעיה מוזרה. שאני סוגר את המחשב ומדליק אותו אחרי כמה זמן הוא לא מוצא את הארדיסק אבל אם אני עושה ריסטר הוא מוצא אותו והכול כרגיל. אני מקבל את ההודעה הבאה כאשר הוא לא מאתר את הארדיסק. CLIENT MAC ADDR:00-11-09-29-1C-9F GUID 00000000-0000-0000-0000-00000000000DHPC הוא חושב ואז אני מקבל את זה PXE MOF53 EXITING IENTEL PXEROM מה זה אומר?ואיך אני מסדר את זה? תודה

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  19. Started by itay2262,

שלום אנשים, קניתי מחשב בחלקים ולאחר ההתקנה של הכל הופיע הודעה הבאה: CMOS CHEKSUM ERROR- DEFAULTS LOADED WARNING CPU HAS BEEN CHANGED ??? 8PLEASE RE-ENTER CPU SETTINGS IN THE CMOS SETUP AND REMEMBER TO SAVE BEFORE QUIT לא מצאתי בביוס היכן משנים את ההגדרות של המעבד, טענתי את ההגדרות האופטימליות, לאחר מכן שמרתי. המחשב עלה בסדר והכל תקין אלא מה? כאשר מנתקים את המחשב מהחשמל ומחברים אותו בשנית מופיעה אותה ההודעה והביוס מתאפס. בנוסף עשיתי גם עדכון לביוס- לא עזר. כעת החלפתי גם סוללה- גם לא עזר. אשמח לכל רעיון ועצה. איתי

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  20. Started by GamePad,

יש לי לוח asus a7n8x deluxe לאחרונה הוא התחיל לגמגם, הUSB הפסיק לעבוד וכשבדקתי את הdevice manager ראיתי שיש סימן קריאה על PnP bios extension ניסיתי לעדכן את הציפסט (nForce 2) אך גם זה לא עזר. יתרה מכך, כשניסיתי להתקין מחדש את המודם/פקס שהיה מחובר ללוח המחשב קרס. לאחר שהסרתי את המודם המצב נשאר כפי שהיה. רעיונות? מפרט: כ.מסך רדאון 9100 זכרונות 2*256 HYUNDAY SAMSUNG מעבד AMD 1400 תודה

• 8 תגובות
    • 762 צפיות
  21. יש לי לוח אם של ABIT דגם IS7-E וניסיתי לעדכן לו את הביוס לכמה גירסאות אחורה כי הייתה לי בעיה נוראית עם הבקר IDE שם וכבר ניסיתי הכל... אז בזמן שעשיתי את העדכון העדכון עצמו הסתיים, המחשב עשה לעצמו רסטארט ולאחזר לעצמו מכיוון שאני אמור לכבות אותו ולעשות איפוס לביוס ואז להדליק את המחשב מחדש... הלכתי לפי ההוראות ומאז הלוח אם לא מצפצף אין אות מהכרטיס מסך אין פוסט אין כלום... מה ניתן לעשות במקרה כושל של עדכון לביוס? תודה לעוזרים מראש

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום יש לי בעיה במחשב נייח, אני מדליק ורואה ישר עולה ל- BIOS. ולא עולה לי חלונות 10. נסיתי פעם שנייה להדליק ושוב ישר ניכנס ל- BIOS. ולא מצליח לעלות ישר חלונות 10. חבר שלי הביא לי תוכנה Active Boot Disk ובדק אם יש חומר חשוב. ואכן זה קיים יש חומר. אני לא רוצה לעשות התקנה מחדש. אני בטוח שזה משהו לא בסדר בלוח אם שלי בהגדרות BIOS ואני לא יודע... מיפרט מחשב: לוח אם ASUS - H310M-D + מעבד I5-8400 + זיכרון 8GB + דיסק קשיח SSD 240GB המחשב נייח אצלי 7 חודשים לפני כן היה תקין בלי בעיות. עכשיו זה פעם ראשונה ויש תקלה לא עולה ישר חלונות 10 עשיתי איפוס BIOS וזה לא עזר, עשיתי גם עידכון ביוס וזה לא עזר. איך פותרים את…

23. Started by manorking,

בקישור http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=441634.0 תודה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  24. לוח מדגם gigabyte ga-z87x-d3h יש בו 3 יציאות לכרטיסי PCI-E. כאשר רק העליונה ביותר הצמודה למעבד מגיבה לכרטיס טלויזיה או לכרטיס קול PCI-E. מה יכולה להיות התקלה? תודה ויום טוב.

• 0 תגובות
    • 525 צפיות
  25. Started by guyby,

לחבר שלי היתה בעיה עם לוח אם וטכנאי מכר לו לוח אם חלופי של MSI ונתן לו דיסקט 3.5" עם BOOT ללוח אם. זה פעם ראשונה שאני שומע את זה... בכל אופן חבר שלי ביקש ממני לפרמט לו את המחשב (פעולה די פשוטה שביצעתי המון ובהצלחה), הלכתי אליו הכנסנו את הדיסק של ווינדוס ובשלב של הבחירה כמה PARTITION אני רוצה ואיפה להתקין את הWIN, לא מופיע כלום. זאת ומרת כאילו לא קיים HD. בשלב כלשהו השתמשנו בדיסקט המדובר ופתאום הוא כן זיהה HD, בחרנו את כונן C: להתקנת הWIN זה העתיק את הקבצים ולאחר שניסה לבצע איתחול יש שגיאה מוזרה ואין אפשרות לבצע כלום חוץ מלבצע RESET למחשב. מישהו מכיר תופעה כזו? זו בעיה נפוצה של לוח MSI?

• 8 תגובות
    • 816 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.