עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. לא גיימינג ולא עריכה. רק שימוש לעבודה בפיתוח.

2. Started by mkmeiryhiel,

בס"ד ברשותי דיסק לא מזוהה בחלונות 10. בניהול כתוב עליו מחיצת מגן של gpt. האם מישהו יודע כיצד מחלצים ממנו את החומר שבו?

3. שלום, אני מנסה להתקין וינדווס 10 על מחשב מיני של לנובו וביוס לא מזהה את הדיסק און קי המקורי של הוינדווס. בהגדרות קבעתי ש - USB יהיה הראשון בהתקנה ובכל זאת הוינדווס לא עולה מהדיסק און קי וביוס ממשיך לא לזהות אותו. מצ"ב התמונות של ההגדרות. מה ניתן לעשות במקרה הזה?

4. היי אני מעוניין לרכוש כונן שיתאים לשני לוחות האם הבאים: GA-H310M-DS2 1151 DDR4 GIGABYTE H310 MSI PRO B660M-A WIFI אני משער שאין אופציה לחבר כונן nvme לראשון? מה האופציות שלי? מעוניין בכונן שיחובר רק באופן זמני מדי פעם ולכן לא מחפש משהו שיקח זמן כל פעם להרכיב. האם יש אופציה לכונן חיצוני? חשוב לציין שהוא יהיה הכונן היחיד שיהיה מחובר באותו זמן ואני צריך שיהיה מסוגל להריץ מערכת הפעלה של וינדאוס 11.

5. Started by מוסקה,

שלום חברים יקרים אחותי רכשה מחשב דרך האתר של אייבורי ובטעות קנתה מחשב שמגיע רק עם לוח אם ודברים מינימליים. אמרו לה שזה מחשב להרכבה. היא בכלל לא ידעה מה היא מזמינה ולא שמה לב שזה מגיע ללא ווינדוס וללא שום דבר בנוסף. רצתה להחזיר ולקנות משהו אחר במקום, אך סורבה כי פתחה את המארז. רושם לכם את דגם המארז, האם יש בו דברים בסיסיים מובנים או שהיא צריכה לקנות כל דבר בנפרד, כמו: כרטיס מסך, מתאם רשת, וכו’. אם כן אשמח שתפרטו. תודה רבה. דגם לוח: Asus h610 prime m-k מעבד i7 127002 1700 tray עריכה: לאחר שיחה עם שירות לקוחות אייבורי אמרו שהם מוכנים להתקין כל דבר שצריך בנוסף שנרכוש אצלם ללא עלות התקנה אלא רק עלות חומרה. אשמח להמלצתכם מה כדאי להוסיף?

6. Started by nir007,

אם המחשב נכבה או שכול 10 דקות המחשב נתקע אז הבעיה של הספק כוח נכון?(המחשב לא מתאמץ רק איי סי פועל) והפיתרון הוא: לנקות את הספק כוח מאבק נכון? אם לא לפרמט ואם לא לקנות ספק כוח חדש נכון? סתם שאלה להרחיב את הידע..

• 9 תגובות
    • 649 צפיות
  7. שלום אני שבוטע הבא קונה כרטיס מסך geforce 4 ממישהו שהוא מוכר אותו ב30ש"ח זה מחיר מציאה! בעולם חחח אז רציתי לישאול שאלה יש לי עוד מחשב בבית ויש בו כרטיס מסך עגלה intel graphics card conntroller 82815 זה כרטיס מסך מובנה ובכרטיס מסך יש 32 זיכרון ו24סיביות ושאני מפעיל בוא מישחק לוקח הרבה זמן ליטעון אותו ואחרי הטעינה המישחק לא עובד בסדר הוא עם תקיעות כאלה זה מישחק קונטר סטרייק 1.6 (לא משנה) אבל השאלה אם אני ישים לו geforce 4 התקיעות יעלמו והטעינה תהיה יותר מהירה? במחשב יש 733 mhz 196mb sd ram והכרטיס מסך שציינתי זה יעזור הכרטיס שאני יקנה ג'יפורס 4?? ד"א יש לי מחשב בבית שיש בוא 500mhz וג'יפורס 2 והמשחק עובד ממש חלק ומהר... ואם אני מעביר את הגיפורס 2 למחשב השני עם ה 733 מגה הרץ…

• 9 תגובות
    • 650 צפיות
  8. היי, לפני 5 דקות היה לי כיבוי ממש פתאומי באמצע משחק (זמן מאמץ כמובן), בקיצור הדלקתי את המחשב אחרי 10 שניות שוב נכנסתי לביוס לראות שזה לא נובע מהמעבד ואכן הוא על 40-42 במקסימום אז זה לא המעבד ואגב אחרי 5 שניות בביוס המחשב נכבה שוב הכרטיס שלי הוא X800XL עם קירור פסיבי של ג'יגהבייט ולכן אני חושב שזה מקור הבעיה בכל מקרה השאלה שלי היא לא איך מתמודדים עם זה וכו' אני יוסיף כנראה Fan card מתחת לכרטיס שיקרר את הליבה ועוד מאוורר בפרונט+כבל מעוגל להארדיסקים שלא יפריע לזרימת אוויר השאלה שלי היא ברמה העקרונית: כרטיס מסך בטמפ' של 98-100 (זאת הטמפ' שאני משער שאליה הוא הגיע כי בחורף הוא היה מגיע ל-90-94) יכול לגרום לכיבויים הפתאומיים ? או שטמפ' גבוהה של כרטיס מאופיינת בדרכים שונות כמו רי…

• 9 תגובות
    • 761 צפיות
  9. Started by mp91,

אני לא יודע אם זה בעיה אבל נירא לי אם אני זוכר טוב בהתחלה שהביאו לי את הכרטיס מסך לא היה לי שום כתם צהוב בבדיקת הארכיפקטים. עכשיו יש לי ככה: מה אתם אומרים יש לי בעיה בכרטיס מסך? או שזה בסדר אם יש כתמים צהובים?

• 9 תגובות
    • 742 צפיות
  10. Started by PsyGhost,

יש אצלי לוח אם מהדגם הזה: http://www.intel.com/design/motherbd/mv/ שעד לפני שנה עבד ותפקד, מאז שכב כמה חודשים אצלי במחסן ולא נגעו בו. ללוח אין מעבד עליו כרגע אז לפני שאני קונה אחד רציתי לעשות נסיון ולהדליק אותו. עקב העובדה שהמארז היחיד שיש לי לא מתאים לו ניסיתי לעשות הדלקה עם מברג. כשאני מחבר את הספק ללוח ואת הספק לחשמל אני רואה נורה ירוקה דולקת על הלוח אבל הלוח מסרב להידלק גם על ידי המברג וגם על ידי חיבור לכפתור הPOWER של המארז שיש לי. בדקתי באתר של אינטל שאני אכן מחבר את המפסק לפינים הנכונים (למרות שבעצם כבר ניסיתי את כולם) ועדיין אין הדלקה. סביר להניח שהוא לא שרוף כי יש מנורה דולקת, יש סיכוי שהוא מסרב להידלק כי אין לו מעבד מחובר אליו?

• 9 תגובות
    • 753 צפיות
  11. Started by ipm,

אהלן חברה יש לי מחשב נייד TOSHIBA SATELLITE 2540CDS היום פתחתי אותו וגיליתי שהוא החליף צבעים... יש מושג כזה בגראפיקה שאינני זוכר מהו אבל רואים את הצבעים המומים כאלה... יש לכם פתרון?! עידן

• 9 תגובות
    • 676 צפיות
  12. שלום לכולם.. יש לי לוח של אינטל D975XBX BAD AXE REV 304 חיברתי היום מאוורר של מארז עם חיבור של 2 פינים(קומבינה שלא עלתה טוב) לחיבור של 3 פינים ללוח אם...הכל עבד יפה .. עכשיו הבעיה שחיברתי אותו פעם שניה הפוך.. המאוורר לא עבד.. ואז שהפכתי את החיבור הוא גם לא עבד.. חשבתי שהמאוורר נשרף החזרתי את המאוורר שהיה מחובר מקודם וגם הוא לא עבד אז הבנתי שהחיבור הלך.. החיבור בלוח לא נותן מתח יותר, נכנסתי לביוס ל HARDWARE MONITOR והכל נמצא על 0000 החיישנים של הטמפ".. המתח .. ומהירות מאווררים מתו לי.. גם ב EVEREST הוא לא מראה כלום יותר בחיישנים שאר החיבורים עובדים חוץ מזה שהרסתי.. האם מרוב חוכמתי שרפתי את החיישנים ואת החיבור של המאוורר שלוח???? ואין מה לעשות צריכים לממש אחריות?? מישהו נתק…

• 9 תגובות
    • 649 צפיות
  13. Started by XoZivviZoX,

אוקיי ההארד דיסק הנוכחי שלי הוא 60 ג'יגה של MAXTOR יש לי הארד דיסק חדש נוסף של 250 ג'יגה של HITACHI ברגע שאני מחבר אותו ומדליק את המחשב אז יש מין קולות מוזרים והמחשב עולה לאט והוא לא מזהה את ההארד דיסק.. ניסיתי לשים את ההארד דיסק הזה כSLAVE וגם כMASTER וזה לא עובד אם למישהו יש רעיון או פתרון או משהו בבקשה תעזרו לי... ???

• 9 תגובות
    • 601 צפיות
  14. Started by SG,

כל הזמן המחשה מפעיל עצמו מחדש אפילו שהתקנתי את הוינדוס מחדש אחרי פירמוט הוא עשה לי את זה. אז ככל הנראה הבעיה היא בחומרה והמחשב הוא ישן (לפני 3 שנים בערך) לכן זה אחד הרכיבים נראה לי שהלוח אם יכול להיות? אז השאלה היא אם אתם יודעים איזה רכיב גורם למחשב להפעיל עצמו מחדש והאם כדאי לקנות אותו או שלא שווה כי המחשב ישן. תודה רבה על העזרה!!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שאני מפרמט המחשב כל הזמן מתחיל את עצמו מחדש באמצע ההתקנה ככה איה 5 פעמים עד שהוא מסיים עכשיו הווינדוס עולה לי וכל פעם יתקע לי (בלי אינטרנט) ושאני מנסה לעשות איחוי הוא אומר לי שחסר לו איזה שתי קבצים לכן הוא לא יכול לעשות איחוי בקיצור משהו מוזר הוא ניתקע כל 10 דק' בערך שאני מפעיל מחדש תמחשב מה זה יכול להיות?

• 9 תגובות
    • 529 צפיות
  16. Started by fx-57,

חבר של אחותי הביא לפה את המחשב הנייד שלו אחריי שהוא קנה חדש, ויש הודעת שגיאה, מה פשר הדבר? ERROR 0188:Invalid FRID Serualzation Information Area ot Bad CRC2. מה זה יכול להיות? לא הצלחתי להיכנס לביוס ולא הצלחתי להיכנס לריקוברי.

• 9 תגובות
    • 865 צפיות
  17. שלום לכולם , פעם היתי משוטט פה יותר , אך נכנסתי עקב בעיה במחשב של לקוח ... ישבתי על זה 5 שעות אך ללא הצלחה =\ היו עוד תקלות של התחממות רכיבים וכתוצאה מכך המחשב נכבה , אבק מרובה שלא תרם לעניין גם הוסיף וספק שעובד מתי שבא לו . כל התקלות האלו נפתרו ב 20 דקות הראשונות . אך כעת יש לי בעית BOOT שאני לא מצליח לפתור . הבעייה ב BOOT מה HDD אני מעלה את המחשב , אחרי כבר שהוא חילק כתובות לרכיבים החומרתיים . הוא כותב לי , Verifing DMI Pool Data ........ ולאחר מכן הוא שהוא מתבקש לעשות BOOT מה HDD אך הוא רושם לי את השורה הבאה: No HPA Enabeld Drive, Press Any Key to Boot אני מקיש מקש כלשהו והוא עושה לי BOOT מה CD הלכתי לביוס , לא עזר , החזרתי אותו להגדרות ברירת מחדל ולא עזר .…

• 9 תגובות
    • 720 צפיות
  18. Started by Mikel,

קניתי מחשב חדש, הבאתי אותו הביתה (לאחר שראיתי אותו פועל בחנות), ומאז הוא כבה מדי פעם בהתחלה חשבתי שזה בגלל כונן ה-DVD (כי זה קרה פעם ראשונה כשהפעלתי אותו), אבל החלפתי לכונן הישן שלי וזה קרה שוב (אחרי יותר זמן). ניסיתי להסתכל בביוס על ההגדרות, וראיתי שהטמפ' של המעבד היא כמעט 80 מעלות!!! בהתחשב בכך שזה מעבד קונרו 6400 ומאוורר CNPS7700-cu של ZALMAN, זה נראה לי לא תקין (אולי לא חיברו את המאוורר כמו שצריך?). אשמח לתגובה מהירה, ובתודה מראש M נ.ב. האם יכול להיות שנגרם כבר נזק למעבד? ואם כן, כדאי לדרוש מהם להחליף את המעבד (אם הם יסכימו בכלל)?

• 9 תגובות
    • 716 צפיות
  19. היי, אני מנסה לחבר את ההארדיסק הנ"ל, הביוס מזהה אותו בנפח: 3282MB וכאשר המחשב מנסה לעלות, הוא נתקע בPOST הראשוני כשהו מזהה את הדיסקים (כבר לאחר שזיהה את כל ההארד דיסקים) מישהו בבקשה יכול לעזור לי לפתור את הבעיה הזאת? תודה.

• 9 תגובות
    • 634 צפיות
  20. היי. לפני כמה ימים הכרטיס מסך שלי נהרס ושלחתי אותו לתיקון, ועז שזה יחזור, קיבלתי כרטיס מסך אחר וישן יותר (PCI E GeForce 6200). הכרטיס מסך הזה עושה לי בעייה בכל יישומי התלת ממד, אחרי כמה דקות כל המחשב פשוט קופא ולא ניתן לעשות כלום חוץ מריסט למחשב. בדקתי את זה בכל יישום שמאמץ את הכרטיס, הוא פשוט מפיל את המחשב. בדקתי את הטמפ', והכרטיס מגיע ל50 מעלות בערך בעבודה רגילה (WINDOWS), בזמן מאמץ לא יכולתי לבדוק אותו, כי לרוב הוא קופא לפני שיש לי הזדמנות לבדוק. מה עוד יכול להיות? ומה אני יכול לעשות בתקופה הזו עד שהמחשב שלי יחזור? אני מודה מראש לכל תשובה.

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  21. Started by alex363,

מפרט המחשב : amd athlon 64 X2 3800+ abit motherboard kn9s elixir 512 ddr2 667mhz X2 gforce 7600 gs 256 ddr2 128 bit pci-e maxtor 260 gb hd sata 2 שחכתי משהו ?! מקווה שלא.... windows xp sp2 corp אה... כן... הוא פשוט נתקע לי לפעמים בוינדואס קופא כמו שאומרים

• 9 תגובות
    • 756 צפיות
  22. Started by loope,

היי ותודה מראש על העזרה קניתי מחשב חדש בחלקים והרכבתי אותו, כשאני לוחץ על כפתור הON בהתחלה לא קורה כלום, אם אני לוחץ עוד כמה פעמים המאורר של המעבד נותן כמה סיבובים ונכבה, שאר המאווררים של המארז לא מסתובבים והנורה שמראה שיש חשמל בלוח אם דולקת.. מה יכולה להיות הבעיה? המעבד? תודה

• 9 תגובות
    • 682 צפיות
  23. אז ככה.. יש לי רעשים מוזרים ברמקולים.. לא משנה אם אני מחבר אוזניות או משהו אחר - עדיין יש רעשים.. ומה הרעשים? א. יש כל הזמן רעש רקע כזה בזזזזזזזזזזזז.... בלי קשר לכלום.. ב. כל פעם שאני מקטין או מגדיל חלון אז אני שומע רעש (לא.. זה לא הסאונד של ההקטנה... ;D ) ג. אם אני נוגע במשהו ברזלי במאחורה של המחשב אז אני אשמע את זה לבטח ברמקולים.. ד. במצבים חמורים - גם אם ההרד-דיסק חושב, אז אני אשמע את זה מצויין ברמקולים.. מעין צפצופים כאלה... מה דעתכם?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אני לא יכול לחבר את הדיסק קשיח לבד ב pri master ואני מחבר צורב יחד עם ההרדיסק באותו כבל ואותה יציאה ide האם באמת זה גורם לאי יציבות של המערכת .למשל בביוס אני יודע איך להגדיר את הכוננים ,מה שאני לא מצליח זה לג'מפר את הדיסק קשיח ,ואת שאר הכוננים,אני מצרף תמונת מסך שבה יש את האפשרויות איך לג'מפר את ההרדיסק ד''א הוא maxtor אני מאוד מודה למי שיעזור לי... [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 828 צפיות
  25. Started by kong5,

יש לי מחשב ישן , מאוד איטי ואני מעוניין להוסיף מה שאפשר כדי שיהיה כמה שפחות איטי. הייתי רוצה לקבל את העצות שלכם מה אתם ממליצים לעשות ולקנות. למשל איזה ווינדוס להתקין xp הבנתי שעדיף שלא (צורך הרבה) בנוסף עם אפשר לדעת איך לבדוק מה המפרט שאני אכתוב אותו כאן, תודה! משהו שאני יודע שיש בעיה עם הזיכרון דוגמא שמים 128 אז הוא קולט רק חצי מזה.

• 9 תגובות
    • 863 צפיות

דיונים חדשים בפורומים