עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by dima_s,

שלום חברה! היום בבוקר ראיתי באתר יצרן גירסה חדשה של ביוס. הורדתי אותה ועשיתי פלאש דרך דיסק און קיי בעזרת EZFLASH המובנה בביוס. (זה גם לא פעם ראשוה שאני עושה את זה). אבל המערכת נתקעה בRESTART ולא הגיבה בכלל. עשיתי RESET למחשב ועכשיו אני רואה את ההודעה הבאה: BIOS ROM CHECKSUM ERROR. וגם בקשה להכניס דיסקט לכונן A (שאין לי אותו במחשב הזה). למישהו יש מושג איך אפשר להחזיר את הביוס? ניסיתי גם את הדברים הבאים: הוצאתי סוללה לחצי שעה והחזרתי CMOS RESET הפעלה עם סטיק פשוט אחד של 1GB 667MHZ בלי\עם כרטיסי מסך, כרטיס רשט וקול. כל זה לא עובד. יש לי אפשרות להשיג כונן דיסקטים עם זה יעזור לתקן את הבעיה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by kliftag,

שלום לכולם , קניתי מחשב חדש, התקנתי ווינדוס XP וכעת אני רוצה להתקין ויסטה. הגדרתי בביוס שהסלוט הראשון בboot יהיה שייך לcd-rom ושמרתי, למרות זאת, הוא כותב שהוא עושה בוט של הדיסק לשניה (לא ממתין),וממשיך למערכת כרגיל... ד"א הדיסק הוא דיסק מקורי של ויסטה ובהגדרות של הboot ההרד דיסק נמצא ראשון למרות שהגדרתי בביוס שהכונן יעלה ראשון. תודה מראש ;D

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by atomic rooster,

שלום אנשים טובים. ברשותי הלוח Asus M2N-MX Rev 1 עליו אני רוצה להתקין כרטיס רשת אלחוטי די ישן של אדימקס, דגם: EW 7128G המחשב לא מזהה את ההתקן כלל. התקנתי דרייבר מהדיסק שהגיע עם הכרטיס. גיששתי קצת בBIOS ולא מצאתי אפשרות להשמיש את החריץ איכשהו, אז אני חושד שהאופציה השניה היא שהכרטיס הזה פשוט ישן ומתאים לגרסה ישנה יותר של התקני PCI. אודה לתשובה !

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by shlomi887,

לא יודע למה אבל ברגע שאני צורב משהו לא משנה מה מתנתק לי האינטרנט והעכבר ובעיקרון כל חיבורי ה USB במחשב. המפרט שלי הוא מעבד e8400 לוח אם intel eva cove g35 320GB Seagate זיכרון 2gb ram kingston nvidia geforce 9600 GT oc edition מארז + ספק EZCOOL 400 W מה הבעיה שיכולה להיות ?? וגם בזמן הצריבה המחשב זז ממש בתקיעות ושמתי לב שאם אני מוריד את מהירות הצריבה זה קורה לאחר הרבה זמן הניתוקים אם בכלל הבעיה יכולה להיות הספק שלא מחזיק תמערכת ?? תודה לעוזרים ועוד משהו לפני חודשיים בערך היה איזה שבוע שהמחשב היה מכובה ושניסיתי להדליק אותו רק המאוורים של המארז פעלו אבל כלום לא עלה על המסך (מאה אחוז לא בעיה בו בדקתי)והמחשב השמיע רעש של רוורס ציפצופים וזה מה הבעיות האלה יכולות להיות? תודה ל…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by UV1,

אני לא יודע אם יש מקום יותר מתאים לבעיה אז אם יש סליחה מראש ותעבירו קניתי מארז לדיסק קשיח 3.5", חיברתי דיסק קשיח שהיה על המחשב הנייח שלי הנייד מזהה את הכניסה של ה USB והוא כאילו עובד בסדר אבל הוא לא מזוהה ב my computer כאילו שהוא לא מפורמט אבל זה ממש לא נכון ...החומר שיש לי שם מאוד מאוד חשוב ואני חושש לגורלו מה עושים כדי להתגבר על זה? אולי התקנתי משהו פיזית לא טוב?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by lesForce,

שלום לכולם! היום החלפתי מארז , בסה"כ הוצאתי את החומרה וחיברתי למארז אחר. ועכשיו אני מגלה שאין קול . לא מהרמקולים וגם לא מהאוזניות . מה לדעתכם הבעיה? אה והכרטיס קול הוא מובנה של הלוח אם.

• 11 תגובות
    • 962 צפיות
  7. Started by Kaze,

קודם כל שלום , אני חדש בפורום נעים להכיר , אז ככה , קניתי מחשב חדש לפני 4 ימים בערך הנה קצת מידע עליו: מעבד : AMD Phenom II X4 810 כרטיס מסך:Points of view nvidia 9500 GT לוח אם: MA790X-UD4P זיכרון: 4GB Ram של Gail עם צלעות קירור דיסק קשיח: 500 GB של Wester Digital הזמנתי את המחשב מורכב מחברת Ivory , טכנית לא אמורה להיות שום בעיה , קיבלתי אותו כבר בנוי ומוכן לשימוש , החלטתי להתקין Windows 7 , שם נתקלתי בFreeze הראשון שלי וחשבתי שזה קשור למערכת הפעלה עצמה אז החלפתי ל Vista ושם קרה אותו הדבר , לא ברור לי אם זה משהו ששחכתי לעשות כי לא נגעתי בBios ובCmos בכלל פשוט התקנתי את המערכת הפעלה , מאווררים יש לי הרבה במחשב , ניסיתי כל אתר שקיים ברשת לפתור את הבעיה , בסוף הגעתי לפה בתק…

• 11 תגובות
    • 914 צפיות
  8. Started by asi_oz9,

אוקי שלום אז ככה הבעיה התחיל לפני 4 ימים המחשב שלי עושה הכול כמו שצריך ופתאום ניתקע לשתי דקות וממשיך זה קורה לי גם עכשיו שאני כותב תנושא אני כותב ואז המחשב ניתקע ואני ממשיך לכתוב ופתאום הוא מראה כול מה שכתבים למשל במשחקים זה נעצר לכמה שניות ואז רץ חלק וגם במשחקי רשת לא כבדים זה ככה יש לציין שזה לא קרה בעבר אני יהיה שמח אם תוכלו לעזור לי תודה אסי =] :

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. טוב אז יש לחבר שלי מחשב ACER ASPIRE 5100 וכשעבדתי עם GPARTED חיברתי גם כונן חיצוני למחשב(הכונן עשה בעיות לפני כן ולא זוהה כמו שצריך בWINDOWS) ובגלל זה הGPARTED קרס והמחשב נכבה באופן פתאומי ואחרי ניתוק מהחשמל של המחשב, הדלקה(משומה עד שלא ניתקתי ספק כוח הוא לא נדלק) וניתוק של ההארדיסק החיצוני התחילו לי בעיות עם המחשב,המחשב פשוט נכבה באופן אקראי,ממה שאני בטוח זה שהבעיה היא לא בהארדיסק של המחשב,לא בסוללה,ולא בשנאי(ניסיתי לנתק כל אחד מהם בנפרד) אני כבר לא יודע מה לעשות,כל עזרה תתקבל בברכה. תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום ,קניתי מחשב לפני כחצי שנה אך התקלה קיימת כבר כמעט מההתחלה אבל עכשיו היא מחמירה המחשב הוא E8400 4GB Raedon HD3850 256Mb לוח אם Gigabyte EP43 DS3L ספק כח נראה לי הוא הבעייה אבל לא בטוח Hiper HPU-4S425 מארז אם חשוב זה centrium 590 cooler master עכשיו התקלה היא כזאת ,אני מדליק את המחשב משתמש בו כמה זמן ופתאום המסך קופא היא אפשר להזיז כלום חייבים להדליק מחדש לאחרונה כל פעם שהוא קופא אני מדליק אותו מחדש אך שום דבר לא עולה על המסך ורק לאחר חצי שעה של ניסיונות המחשב חוזר לפעול מישהו יודע מה הבעיה?? תודה רבה אם מישהו מצליח למצוא אני חושב אולי בעיה של חום למרות שלא אמור להיות

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by BommBoomOn,

אחרי קנייה של המחשב החדש (מפרט בפרופיל) התחלתי לבצע OC בשביל לבדוק עד לאן אני יכול עם הרכיבים החדשים. הOC התבצע רק עם שינוי של המכפלה של המעבד, משום שיש לי גירסאת BE שחוסכת לי את הטירחה, העלת מתח למעבד וביטול מצב cool n' quiet בביוס. הגעתי למצב של יציבות אחרי בדיקה בOCCT אבל המערכת הייתה קורסת אחרי 36 שעות בערך של עבודה לא רצופה ולא מעמיסה, לא משנה כמה מתח הייתי נותן למעבד למרות שהתוספת למכפלה הייתה נמוכה יחיסת (3.2 במתח של 1.4 והיה קורס). הורדתי את כל השעונים לתדרי סטוק ואת כל המתחים (כולל זכרונות) בשביל לשלול את המעבד בתור הגורם הבעייתי. הרצתי עליו את פריים95 למשך 18 שעות ואת OCCT למשך 6 שעות (בזמנים נפרדים כמובן) ולא קיבלתי שום שגיאה... במהלך הבדיקה של OCCT קיבלתי שוב …

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by ytoledano,

מפרט: E6750 Gigabyte P35-DS3L (הסאונד הוא onboard) Windows XP והשאר לא משנה. הבעייה: אחרי ניסיון לאוברקלוק התחילו להופיע לי רעשים - "פצפוצים" - בזמן שהמחשב משמיע צליל אחר כמו MP3 או הצלילים של windows. גם, אם אני שומע MP3 השיר רץ משמעותית יותר לאט, בערך ב20%. ניחשתי שזה בגלל שהמעבד מבלה זמן בkernet time ובאמת אפשר לראות בtask manager שבזמן שמושמע צליל הkernel time מגיע לאחוזים בודדים. אפשר לראות את זה יותר טוב בProcess Explorer שם ה process של interrupts נמצא ב3-5% בזמן שמושמע צליל. מחדש: הבעייה יותר בסיסית: השעון של המחשב זז לאט - הכל זז לאט! אני מודד עם סטופר דקה ובזמן הזה השעון של המחשב מתקדם 50-52 שניות. החלפתי את הבטריה של הCMOS - לא עזר. מה נסגר?! כאמור זה התחיל כשה…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. כאשר המחשב עולה ומגיע למסך בוט של הווינדוס (השחור שכתוב ווינדוס בגדול ויש פס נע שטוען) אז המחשב ממתאתחל מחדש לפני זה בטעינת החומרה מופיעות ההודעות הבאות: "serial ch0 master : No Device seriall ch1 master : No Device" עזרה בבקשה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by rjjb7,

סוג ההארדיסק: הארדיסק חיצוני 500GB של Western Digital. כשאני מחבר את ההארדיסק לכל מחשב אחר, הוא מזהה אותו בלי בעיות. כשאני מחבר אותו למחשב הנייח שלי, אין שום זיהוי ובפירוט של המנהל התקנים הוא מציין "התקן USB לא מוכר" בהתייחס אליו. אציין שהנורית חיווי של ההארדיסק דולקת גם במחשב הבעייתי (כלומר יש מתח). איזו בעייה יש במחשב הספציפי הזה שאין באחרים?? עריכה: יש לציין ששאר ההתקנים המחוברים למחשב העייתי מזוהים בלי בעיות.

• 11 תגובות
    • 959 צפיות
  15. Started by ShOw-Time,

אני מנסה לפתוח את הכונן דיסקים שלי,שהוא גם צורב סתם כדי להכניס דיסק עם שירים לשמוע,והוא פשוט לא נפתח, מה שקורה זה שהוא משמיע כזה רעש של כמה שניות כאילו שהוא מנסה להפתח,והנורה שלו מהבהבת, אבל אז זהו כלום לא קורה,ממש מוזר זה לא קרה לי אף פעם

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by sza,

לא יודע למה, פתאום זה התחיל... פרמטתי את המחשב ועדיין... הנה קבצי הminidump [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 921 צפיות
  17. Started by rap_tr,

אהלן, ניקיתי היום את המחשב,החלפתי משחה טרמית במעבד הבעיה התחילה כשניסיתי להדליק אותו - הוא לא נדלק אבל שום דבר לא עולה.. כלומר המערכת הפעלה,המסך לא מגיב והעכבר לא נדלק(המדלקת דווקא כן-היא לא דרך USB) ולרגע הופיע ריח של שרוף בדקתי אולי הגוף קירור לא הוחזר כמו שצריך,הוצאתי והמעבד יצא ביחד איתו(מודבק ע"י המשחה הטרמית :-\ :'() יכול להיות שהמעבד הלך? אולי בעיה אחרת? אשמח לכל עזרה. תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by falken,

אוקי אז ככה היום שהדלקתי את המחשב קיבלתי הודעה כזאת : disk boot failure, insert system disk and press enter אפילו את הווינדוס הוא לא העלה לי קראתי קצת ואמרו לי לבדוק תחיבור של הארד דיסק בדקתי ניתקתי וחיברתי שוב לא עוזר ניסיתי לדחוף דיסק של ווינדוס אבל על המחשב יש WIN 7 ואין לי תדיסק שלו אז ניסיתי XP לא קרא את מה שהוא רוצה =/ עזרהה ??? מה עושים מצב כזה ? תודה ענקית מראש !

• 11 תגובות
    • 4.3k צפיות
  19. Started by skot,

היום עשיתי פורמט למחשב בהתחלה הכל עבד יפה עד שהתקנתי איזה דרייבר של המחשב אחרי כמה ריסטים המסך לא מראה כלום ניסיתי לחבר מסך אחר וגם לא מראה כלום... המחשב עובד בלי בעיות.

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. שלום לכולם יש לי בעיה שהחלה לפני כמה שבועות, המחשב החל לקפוא במהלך סרטים, הייתי רואה סרטים בכיף ופתאום עכשיו הוא קופא . לא ניתן אפילו להגיע למנהל המשימות אלא רק לעשות ריסט. לפני כמה ימים בנוסף לבעיית הסרטים נוספה גם תקיעות בהרצת משחקים (כמה פעמים בטעינה של Counter-Strike Source זה המשחק היחידי שיש לי על המחשב כרגע) הורדתי rthdribl מהנעוץ ובטעינה הוא נתקע. אני ינסה עוד כמה תוכנות משם.... אם למישהו יש רעיון מה הבעיה ואיך אפשר לפתור אותה ? אני כבר מיואש לגמרי.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by giladt,

Phenom II X2 550 gigabyte m85m-us2h 2giga ram משום מהוא נופל כל הזמן. איפה להתחיל לבדוק את הבעיה? חוץ מזה על המעבד רשום לי שהוא מדגם לא מזוהה. אשמח לעזרה ולעצות.

• 11 תגובות
    • 880 צפיות
  22. בבקשה מי שיכול לנתח את קובצי הDUMP ולהגיד לי מה הבעיה בדיוק. טמפרטורות תקינות. מתח תקין. ספק כח תקין. כרטיס מסך תקין. מעבד תקין. וזה אחרי בדיקת מעבדה. תודה לעוזרים ושבת שלום. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by ysy,

שלום, (אגב, אני חדש כאן בפורום) לא יודע למה, אבל פתאום (דהינו לא ידוע לי שקרה משהו למסך) כשאני מפעיל את המחשב המסך לא מגיב בכלל, -אם אני מדליק ומכבה את המסך הוא כותב no signal, -אם אני מנתק את החוט של המסך הוא כותב: cable not connected, -במסך אחר המחשב והחוט שניהם עובדים מצוין. אשמח לדעת מה קרה (ואיך אפשר לתקן) תודה (מראש)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Ropin,

אני לא יודע אם זה המקום הנכון, אם לא אז בבקשה להעביר אחרי שה9800GT התקלקל הלכתי לTMS ומימשתי אחריות הביאו לי אחד חדש אבל דגם אחר http://www.sparkle.com.tw/product_detail.asp?id=76&sub_id=323 הישן היה http://www.sparkle.com.tw/product_detail.asp?id=76&sub_id=216 שימו לב שיש הבדל בפרטים.. לא יודע אם זה משנה משהו, אבל גם אין לחדש שהביאו לי חיבור לספק טוב אמרתי ננסה אותו קודם, התקנתי את הדרייבר הכי חדש אבל המשחקים לא נכנסו, ממש שניה אחרי שאני נכנס למשחק המשחק נתקע ותוקע את כל המחשב.. ולפעמים גם מסך כחול חשבתי שזאת בעיה עם ספק הג'נרי שלי (500W) אז הבאתי אחד חדש של SEASONIC.. ונחשו מה אותו חרא, הבעיה היא לא בספק ניסיתי עם כרטיס מסך אחר 9600GT ועובד כמו סוס אז …

• 11 תגובות
    • 926 צפיות
  25. Started by .::Void::.,

אהלן ח'ברה.. המחשב של אחותי P4 קופא כדקה לאחר העלייה של המערכת. - החלפתי RAM ממחשב אחר, לא עזר - חיברתי את הספק למחשב אחר- הוא תקין. - עשיתי פירמוט + התקנה מחדש - לא עזר. - ניקיתי אבק, החלפתי משחה טרמית- טמפ' תקינות אך עדיין קופא. - הוצאתי והחזרתי סוללה- לא עזר. לוח אם: ecs P4VXASD2 מה הסיכוי שהבעיה בהארד דיסק? ואם למישהו יש עוד רעיון, אשמח..אני כבר מיאוש מהמחשב הזה. ואם מישהו מכיר איזו תוכנה לבדיקה ותיקון של ההארד דיסק והיא גם bootable זה יהיה מצויין.. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים