עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. חברים שלום. נתקלתי בבעיה הבאה: קניתי מחשב ASUS vivobook 15 x510ua br519 קיבלתי אותו עם OS שנקראת EndLess ונראה לי שמבוססת unix התקנתי אובונטו. עובד חלק. בשלב כלשהו החלטתי להתקין ווינדוס 10. התחלתי בהתקנה והופיעה לי שגיאה- מנהל ההתקן הנדרש חסר (לא סגור איך היה כתוב). בררתי, המשמעות שצריך להתקין דרייבר ללוח אם. הורדתי דרייבר מהאתר של אסוס שנקרא SerialIO_Intel_kabylake_Win10_64_VER3010017242 הוא היחיד מכל הרשימה שמוצעת להורדה שההתקנה של ווינדוס מזהה. ניסיתי את כל הדרייברים שההתקנת ווינדוס זיהתה- אך היא מציגה שגיאה דומה. אין לי מושג איזה לוח אם יש לי, אני חייב לברר בכדי להוריד דרייבר. ניסיתי להוריד CPU-G, משום מה לא …

2. Started by חיה.,

שלום רב,החלפתי את המחשב הנייד,ובמחשב הישן היה בצד שמאל למעלה משהו שהיה מתרגם את הדף מאנגלית לעברית,אני מתכוונת אם פתחתי דף בגוגל שהיה באנגלית היה מופיע לי למעלה אם אני רוצה לתרגם בעברית,בבקשה מי שיכול\ה להגיד לי איך להחזיר את הדף אודה לו מאד, תודה רבה לאתר הזה.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by tenz,

שלום לכולם יש ל ssd של samsung NVMe 960 Evo 250 gb עכשיו ברגע שאני מתקין שמה משהו למשל משחק מוחק אותו אז כאילו הנפח של הגיגה במקום לרדת לכמה שהוא צריך להגיע מבחינת משקל מוריד עוד גיגה נעלמת לאיפשהו. למשל התקנתי משחק pubg הוא שוקל 13 גיגה ובנפח יש 220 פנוי ברגע שאני מוחק אותו במקום שיהיה 207 גיגה יש 206. כנל לגבי כל משחק למשל csgo אותו הדבר. יש רעיונות או פתרון או הסבר לזה בבקשה?

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. היי, התקנתי כונן חדש שנרכש בעזרת המלצות בפורום. במערכת יש דואל בוט לחלונות ולינוקס. הכונן אמור לשמש למשחקים תחת חלונות, ומדיה שיהיה אפשר לגשת משתי מערכות ההפעלה. הכונן מוגדר כ- D פירמטתי ל NTFS והמחשב תחת חלונות מזהה אותו. כשניסיתי לשנות הגדרות בsteam כך שמשחקים ישמרו אל הכונן קיבלתי הודעה שלא ניתן לכתוב לכונן. עזרולי פה בעבר אבל זה היה כללי מדי ונתקעתצי בדרך. א. האם תוכלו להנחות מה לעשות כדי שניתן יהיה לכתוב לכונן? ב.האם תוכלו להנחות איך להגדיר בו תיקיות או להגדיר אותו כך שsteam יזהה להורדה אני זקוק להנחיות טכניות מדויקות יותר מ- "תגדיר כך וכך.." וכו'. יותר משהו להדיוטות כמו : " תפתח חלון x תחפש חלון y..." תודה מראש..

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by tenz,

היי קניתי מחשב חדש ויש לי בעיה מאוד מוזרה. העכבר זה razer diamondback והמקלדת razer oranta. כשהמחשב כבוי אם סתם אני לוחץ על כפתור במקלדת או העכבר האורות נדלקים בהם בזמן שהמחשב כבוי. דרייברים מעודכנים משתמש בתוכנה של razer synapse במחשב הישן לא היה לי ככה עם הציוד הזה. נסיתי להחליף גם כניסות usb ולא עזר. לוח אם של gigabyte z370 aorus gaming 3. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Sus Ta,

יש לי מעבד רייזן ושמתי לב שכל פעם כשה אני פותח כרום הוא גורם למעבד לעבוד הרבה יותר ממה שהוא אמור . זה קשור למעבד שאין לא תאימות עם הדפדן? כרום כי עם אקספולרר הוא בקושי מתאמץ .

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. live streaming, ללא השהיות בשל אגירה (buffering), והאם בכלל יש לכך משמעות? לא מעט מאיתנו צופים מדי פעם באירועי ספורט חיים דרך האינטרנט (כדורגל בעיקר) והתפפעה הזו חוזרת פעם אחר פעם - המחשב נעצר, מבצע אגירה, ואז ממשיך מהנקודה שבה הוא עצר. כלומר, עם הזמן ה- delay, בין האירוע לבין הרגע שבו הוא מוצד בבית, הולך וגדל. כמובן שיש גורמים נוספים שמשפיעים על איכות ההזרמה, כדוגמת רוחב הפס וכמות זכרון ה- RAM הזמינה. אז הינה הנתונים שלי: מערכת - win 10 1709 זכרון RAM - 16GB DDR3 1333MHz רוחב פס - 100Mbit אלחוטי (בפועל זה פחות). תודה.

8. היי. יש לי כונן קשיח רגיל 1tb ועליו מערכת ההפעלה עם כל התוכנות. אני מעוניין להוסיף כונן ssd שעליו תהיה מערכת ההפעלה והאופיס ועל הכונן הישן ישארו התמונות והגיבויים. השאלה שלי אם מישהו יכול לעזור עם מדריך מפורט איך אני עושה את השידרוג הזה. והאם ניתן להעביר את המערכת הפעלה והתוכנות לדיסק החדש מבלי למחוק ולהתקין מחדש. תודה מראש לעוזרים

9. Started by OrBen91,

שלום לכולם, מחשב חדש - ASUS X556U i7-7500U, 512SSD, 8GBram. המחשב אצלי כמה ימים והתקנתי דפדפן כרום, כאשר אני ממזער את הדפדפן ומעלה אותו חזרה, מופיע מסך שחור למשהו כמו 5 שניות ואז הדפדפן מופיע. מישהו יודע מה זה יכול להיות?

10. Started by __MIKO__,

האם יכול להיות שהם מתחילים לעבוד רק בטמפ מסויימת? כנ"ל לגבי המאוורר של המעבד. המאוורר של הספק עובד קבוע. מחשב בין 3 שנים i5

11. Started by AIDEN,

מהבוקר קופצות לי הודעות בצד של נורטון אנטי-וירוס שהוא חוסם כול פעם משהו בשם bitcoinminer activity 6 לפי מה שאני הבנתי זה תוכנה שמישתמשת לך במשאבים של המחשב לצורך כריית ביטקוין הוא משתמש כול הזמן ב50% מהCPU ובגלל זה אני לא יכול לשחק שום משחק וגם כול פעם שאני מכבה אותו הווינדוס מראה הודעת שגיאה ומהתחל את עצמו לפי מה שהצלחתי לעקוב אחריב הוא יושב לי ב C:\Windows\SysWOW64 על קובץ בשם svchost אני לא יכול למחוק אותו משום מה וג אם אני ימחק זה כנראה יפגם בווינדוב והוא לא יעבוד כבר וגם היא אפשר להפסיק אותו כי אז המחשב קורס יש עכשיו התקנתי ESET וכול פעם שאני פותח אותו הוא קורס אחרי שנייה ואני חושב שזה בגלל הוירוס והנורטון לא מוצא כלום לא משנה איזה סריקה אני עושה ראיתי תוחנה לא…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם, אני חבר בפורומים פה כבר לא מעט זמן ולמדתי המון כל פעם שהייתי צריך לקנות מחשב חדש או שנתקלתי בתקלה (בד"כ לא הייתי צריך אפילו לשאול, אלא רק לחפש מספיק). אז דבר ראשון תודה! בזמן האחרון במחשב של אשתי נתקלנו בתקלה קצת משונה. אני כמעט תמיד מצליח למצוא מאיפה מגיעה הבעיה, אבל הפעם אני אשמח להתייעץ. בכל הפעלה של תוכנה גרפית כבדה (לרוב משחקי מחשב) לאחר מספר שניות עד כמה דקות המחשב פשוט נכבה, כאילו משהו "קופץ" בפנים. אפשר להדליק אותו מחדש ישר לאחר מכן, והוא עובד בסדר גמור עד לרגע שבו היא תנסה להפעיל משהו גרפי שוב. החשד המרכזי שלי היה כרטיס המסך, אבל זה בד"כ מתבטא בארטיפקטים אם זה חומרה או במסך כחול אם מדובר בדרייבר. הורדת ההגדרות הגרפיות ב…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. שלום לכולם ,יש לי מחשב עם מערכת הפעלה Windows 10 פרוץ , המחשב רץ איתו כבר קרוב לשנה ולאחרונה המחשב היה מתעדכן כל פעם לבד והעדכון היה משנה את הצבעים על המסך לסוג של צבעי הקשת , וזה היה מסתדר על ידי החזרת המחשב לבילד הקודם שלו ,ובפעם האחרונה שהמחשב התעדכן והמסך שינה את הצבעים אז חיפשתי איך לתקן מפה לשם אחריי שעוד פעם החזרתי לבילד הקודם , המחשב נתקע בבוטלופ ואני לא מצליח להכנס למחשב , מה אפשר לעשות ? תודה לעוזרים. נ.ב שניסיתי לתקן את המחשב עשיתי משהו דרך אתר שאמר לרשום sfc/scannow או משהו כזה ואז שחזרתי לבילד הקודם,תמונה מצורפת עם חלק ממה שהיה רשום. מצורפת תמונה של איך המסך שינה צבעים . ואני אעלה סרטון ליוטיוב של הבעיה - קישור -

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. מפרט המחשב: Intel Core i3 4160 3.6Ghz LGA1150 Gigabyte GA-H81M-HD3 transcend 2X4G DDR3 1600 ספק - FSP 350W 60HC החלפתי קירור למעבד אחרי שמאוורר של הקירור נתקע (התברר שהוא נתקע מבורג שאיכשהו הגיע לשם, לא ממש ברור לי איך) אחרי ההחלפה המחשב עבד טוב לשעה ואז איתחל את עצמו ונכנס ללופ - נסיון איתחול שלא מגיע אפילו למסך ביוס וחזרה שוב ושוב. פירקתי את כל הרכיבים, ניסיתי עם ספק אחר, ללא זכרון בכלל על לוח האם, אותה בעיה. לי נראה שזה כבר לוח אם או מעבד, אבל כמו שאפשר לראות זה לוח אם די ישן ולא נראה שיהיה קל להחליף רק אותו. אז אני מעלה את השאלה האם יש רעיונות מה עוד לחפש. לא ממש בא לי לקנות מחשב חדש. אבל בעצם אולי כן?...? …

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. שלום אז החלפתי היום לוח אם למעבד אבל משום מה המחשב נדלק אבל לא עולה כלום המסך אשמח אם תעזרו לי !

16. היי, כותרת תודה

17. Started by tenz,

שלום לכולם מחר אני מקבל את המחשב החדש שלי. ורציתי לדעת אם יש צורך לעדכן את הלוח אם שלי? הלוח זה Gigabyte z370 aorus gaming k3 את המחשב הרכיבו לי והכל ב tms איפה שקניתי הכל. רק רציתי לדעת אם יש צורך לעדכן את הלוח האם? ומה בדיוק צריך לעדכן בלוח אם. כי יש הרבה עדכון שונים כמו Audio, Lan, usb, chipset יש צורך להתקין את הכל? windows 10 אגב. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Tamirp96,

שלום יש לי מקלדת מכנית מסוג Logitech G910 orion spark החלה בעיה מזמן שהמקש של ה "W" לא היה לוחץ אבל זה היה מאוד נדיר, ביומיים האחרונים המקש חצי עובד... זאת אומרת שאני לוחץ לא קורה כלום או לפעמים מקליד פעמיים. חשוב לציין שלא נשפך כלום על המקלדת והמקש עצמו לחיץ (לא נתקע או קשה ללחיצה) שמתי לב למשהו מוזר שרק שהפלסטיק עצמו שכתוב עליו "W" נמצא על המקש זה קורה יותר, וכאשר אני מסיר אותו זה קורה פחות. אשמח אם תוכלו לעזור לי

19. Started by Asaf Yitzhak,

היי, יש לי בעיה מהבוקר במחשב. רוב הכפתורים במקלדת לא עובדים (למעט מקשי הקיצור דרך ומקש המחשבון שכן עובדים). הפעלה מחדש לא פותרת את הבעיה וגם לא החלפת מקלדת. מדובר במקלדת אלחוטית מייקרוסופט 3000. ווינדוס 10. כתבתי כאן עם המקלדת שבווי

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. המפרט למטה. מותקן כרגע חלונות 10 32 ביט וזה מאוד איטי ולא יציב. המחשב הזה עושה הרבה בעיות אז החלטתי להתקין חלונות מחדש. יש לי כמה שאלות: 1. איזה חלונות 10 או 7 להתקין? 64 ביט או 32 ביט? Home ,Education או Pro? 2. האם להתקין את הגירסה הכי עדכנית של חלונות 10 או גירסא ישנה יותר שהורדתי לפני שנה? מה פחות יעמיס על המחשב? 3. האם יש תוכנות שאתם ממליצים להתקין למחשב הזה? 4. יש המלצות מה לעשות לאחר ההתקנה כדי שהמחשב יעבוד כמה שיותר טוב? 5. אם אני רוצה לשמור את כונן D ולפרמט רק את C מה עלי לעשות? 6. מאיפה אני מוריד את הכלי שמכין התקנה של חלונות 10 או 7 על דיסק און קי?

21. היי אני לא מצליח לראות במחשב שלי סרטונים ברזולוציה של 3840x2160. מה שקורה זה שיש lag, התמונה נתקעת לכמה שניות ואז משתחררת וממשיך לנגן אבל ממש כל 10 שניות זה קורה ככה שאי אפשר לראות את הסרט. איפה רוב הסיכויים שנמצאת הבעיה? בכוח העיבוד של המחשב? של הכרטיס מסך? המסך עצמו? המסך שלי זה: Dell 27 Monitor: P2717H וזה המפרט של המחשב: Processor Intel Intel Core i7 6700 3.4Ghz 8MB Cache s1151 - Tray CPU Cooler Zalman Mini-ITX CNPS2X CPU C…

22. Started by EmanuMan,

היי, קניתי מחשב נייד גיימינג, האם לפני השימוש השותף במחשב צריך לעשות משהו? להטעין x שעות או משהו בסגנון? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. ברצוני להעביר מידע שיש לי בכונן במחשב נייד לככונן חדש שקניתי איך עושים זאת דרך כבל דרך מה כי אי אפשר להרכיב שני כוננים במחשב נייד

24. Started by shlomishlomi,

שלום לכולם אני מעוניין לשדרג מחשב נייד של DELL latitude e5540 . כרגע יש בו HDD וצורב שמזמן כבר לא עובד. יש למחשב חיבור MSATA שאני לא מעוניין להשתמש בו מהסיבה הפשוטה שהוא לא יימשיך איתי למחשב הבא (כל המחשבים החדשים יש חיבור SATA\M.2). הבנתי שאני זקוק למתאם שיאכלס את ה 2.5MM SSD במקומו של הצורב. יש באתר KSP כמה גדלים 9.5MM או 12.7MM ואני לא מבין איזה מהם אני צריך להזמין. מישהו יכול לעזור לי לבחור את הגודל המתאים? או אולי אני צריך בכלל מתאם שונה? קישורים: https://ksp.co.il/?uin=27993&select=.1049..286..205. https://ksp.co.il/?uin=27067&select=.1049..286..205.

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. מפרט: PSU Antac 500w (נקנה בקי אס פי לפני שנה וחודשיים ב250 ש’’ח) Operating System Windows 10 Pro 64-bit CPU Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz 38 °C RAM 12.0GB (8+4) Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Motherboard Gigabyte B85M-D2V 28 °C Graphics LCDTV16 (1360x768@60Hz) Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte) 2048MB ATI Radeon RX 460 Graphics (Sapphire/PCPartner) 31 °C Storage 465GB TOSHIBA DT01ACA050 (SATA) 35 °C 931GB Western Digital WDC WD10EZEX-75WN4A0 (SATA) 36 °C המחשב התחיל פתאום לפני שבועיים לעשות ריסטרט רנדומלי לחזור לעבוד לשעה ושוב לעשות ריסטרט רנדומלי ואחרי זה בריסטרט הרנדומלי ה5 הוא התחיל לעשות ריסטרט בלופים כיביתי אותו והדלקתי וזהו אי…

דיונים חדשים בפורומים