תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,286 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם יש לי מחשב עם לוח אם Gigabyte 8IGX שנשרף השבוע. כשהלכתי לחנות מצאו קבל שגלש, וטענו שלא ניתן לתקן אותו או להחליף את הקבל. הם אמרו שינסו לברר אם אפשר להשיג לוח תואם Socket 478 אבל ללא הצלחה. כל שמצאו זה לוח תואם אבל ללא חיבור AGP (אלא רק PCIE). רציתי לשאול אם משהו יודע מה ניתן לעשות, או אולי מכיר מקום שאפשר לחפש בו לוח ישן כזה, כי שאר הרכיבים במחשב עובדים ולא הייתי רוצה להחליף אותם סתם.. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 551 צפיות
-
-
יש לי לוח אם Z68 z68ma-d2h-b3 עם 4 חריצי הרחבה זיכרון 2 בצבע לבן ו 2 כחול שאני שם בצבע הכחול 2 זכרונות 1333 ובסלוט הלבן 1333 ואחד 1600 ה 1600 תוקע את המחשב ואין BOOT , את הזיכרון 1600 בדקתי ב MEMTEST עם התוכנה 39 סיבובים הוא תקין לגמרי מה מסתבר ? שאם אני שם את הזיכרונות הפוך ה 1600 ו ה 1333 בצבע הכחול ו 1333/1333 בצבע הלבן אז יש BOOT למה ? מישהו נתקל בזה ? אפילו שמתי את ה 1600 לבד בלי אף זיכרון בסלוט הלבן ואין BOOT מה יכולה להיות הבעיה ? זה קרה לי בעוד לוח אם Q65 ורק שינוי של המקומות עשה BOOT ה 1600 עולה רק שהוא בסלוט הראשון שקרוב למעבד למשל במקרה הזה הצבע הכחול .
-
- 1 תגובה
- 394 צפיות
- 2 followers
-
-
כרגע כאשר אני מדליק את המחשב אין שום תגובה הCD נדלקים (הלדים) לכמה שניות נכבים הנורה של הדיסק נדלקת ולא נכבת ואי אפשר לכבות את המחשב ריסאט אפשר לעשות הנורות שעל הלוח דולקות בצבע אדום הלוח MSI 6309 P3 667 אחריות על המעבד יש (אינטל) מה דעתכם יש טעם לרדוף אחרי איסטרוניקס או שזה הלוח דפוק
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מישהו מכיר את הבעיה הזו? איך פותרים אותה? תודה,
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי , יש לי לוח אם אסוס P4S533-VM שתומך ב - USB2 הביוס מוגדר usb2 enabled , כל הדרייברים מותקנים בדקתי את כל ה 6 כניסות , קדמיות ואחוריות אבל הוא לא מזהה התקני USB2 . רעיון ? תודה גולן
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
הרכבתי לא מזמן מערכת חדשה, הלוח הוא ASUS P6X58D PREMIUM. יש לי עריסת DOCK חיצוני, שנכנסים לשם 2 דיסקים קשיחים יחד, 3.5, חיבור ESATA או USB2. במחשב הקודם עבד ללא בעיות, במחשב בחדש- לא ניתן לעבוד עם הDOCK ב E-SATA, רק ב USB. זה גורם לתקיעות וקרטועים בעבודה, בעריכת וידאו ישירות מהחיצוני (אפילו העתקת קבצים לשם איטית). הורדתי מהאתר שלהם את הדרייבר ל SATA החדיש ביותר- והוא גרם לבעיה רצינית- חוסר זיהוי הצורב, ובעיות בזיהוי דיסקים קשיחים. שיחזרתי חזרה, עכשיו מה עושים ע"מ שה E SATA יתפקד? תודה
-
- 33 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
התקנתי מערכת וידאו (רביעית כבר). החומרה- לוח אסוס P4C800 E DELUX, מעבד 2.8, זיכרון קינגסטון 2 גיגה,וכרטיס מסך ASUS RADEON9600XT. יש לציין שהמערכת הזו עבדה כבר פעם ככה, בתצורה הזו בדיוק. לאחר התקנה (ללא עדכון ביוס-אין צורך), כל פעם שאני מפעיל את המחשב, עולה בקשה : press f1 for bios press f2 to load as defult והשגיאה היא שהוא לא זהה CPU. אני לא רוצה לאפס את הביוס כי הוא מכוון כבר לפי המערכת שעבדה תמיד קודם, אז אני מעלה את הביוס דרך ה F1 שהוא מבקש, ואז יוצא ממנו ללא שמירה של שינויים. יש לציין שהמחשב עולה רגיל לעובד רגיל ותקין. מה הבעיה? איך פותרים אותה? תודה
-
- 26 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי לוח אם לפנטיום 3, של COMPAQ והוא יום אחד החליט שהוא לא עובד, שמפעילים אותו רואים שיש איתחול ביוס במקלדת אבל הוא לא עושה יותר כלום, ואחרי דקה של פעילות הוא משמיע צפצוף אחד מהיר ושניים ארוכים וזהו אח"כ אין כלום מה לעשות???? תודה לכל העוזרים...
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אינטל DG43RK שגם כשאני מפעיל אותו ללא זיכרון הוא עושה 3 צפצופים קצרים. ב- Manual של הלוח כתוב ששלושה צפצופים מצביע על בעיה בזיכרון. ניסיתי להוציא את הסוללה של הביוס וזה לא עזר. יש למישהו מושג מה זה יכול להיות? תודה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ווינדוס 10 לא מזהה את חיבורי ה usb 3 בלוח אם האם יש למישהו דרייבר
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, במחשב שלי מורכב הלוח P35-Platinum של MSI עם מעבד Core 2 Quad. אחרי כיבוי מלא של המחשב והפעלה מחדש (לא משנה אם אחרי יום, שבוע או 20 שניות), המחשב לא עובר POST והמסך נשאר שחור. רק לחיצה על כפתור איפוס הביוס בתוך המארז מאפשרת למחשב להידלק (ואז רק לחיצה על F2 כדי לטעון את הגדרות הביוס הדיפולטיות והמשך עליה) מאפשר עבודה. אפילו כניסה לתוך הגדרות הביוס ושינוי הגדרות ושמירה (מה שגורר "הפעלה מחדש") גורם לאי מעבר POST אחרי הריסט... ניסיתי להחליף את הסוללה של הלוח אם - אבל זה לא עזר... רעיונות?
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום, לפני כמה ימים המחשב פשוט לא נדלק (שום נוריות שום כלום) הנחתי שזה ספק כוח ולכן הלכתי וקניתי חדש (משהו איכותי). זה לא עזר...לכן אחרי בדיקה קצרה הבנתי שזה הלוח אם ששבק חיים. עכשיו הבעיה היא שהמחשב שלי די ישן...5 שנים בערך...והזכורונות DDR2, אני לא יודע איזה סוקט המעבד שלי בכלל... מה כדאי לעשות? אם תוכלו לעזור לי לגלות איזה לוח אם יתאים זה יעזור מאוד..ואם לא...מה יש לשדרג (לא יותר מידי השקעה) כדי להגיע לתוצאה המבוקשת? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב הבוקר לוח האם שלי החליט שהוא עושה מעכשיו מה שבא לו... המחשב לא נידלק. בסוף נואשתי וביצעתי CLEAR CMOS סה"כ מדובר בלוח מסוג ABIT IP35 + זכרונות DDR2 800 + מעבד Q6600. לאחר איתחול מוצלח (יש BOOT) שמתי לב שהזכרונות לא רצים במהירות הנכונה. מסתבר שהלוח קובע כל פעם באופן קבוע יחסים שונים לזכרונות ממש שקבעתי בביוס (מהירות תדר בסיס למעבד 266): DEFAULT - אמור להיות 1:1.5 אני מקבל מהירות של 1066 לזכרונות. 1:1.5 אמור לתת 800 - נותן גם כן 1066. 1:2 - כמובן גם נותן 1066 לזכרונות. 1:1 ו 1:1.2 - לא עולים. 1:1.25 נותן יחס של 5:3 ומהירות של 886 לזכרונות. 1:1.66 נותן יחס של ??? ומהירות של 906 לזכרונות. - אין לי מושג מה קורה פה. בקיצור כל נושא היחסים של הזכרונות בלוח התחרפן -…
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
מפרט המחשב שלי מכיל: מעבד I7-5820k, לוח אם Asus x99-A, כרטיס מסך GTX1070, זכרון 2x8GB 2400MHz וספק 650w. לוח האם התקלקל ונפח את נשמתו. חיפוש ארוך ברשת העלה מעט מאוד לוחות אם תחליפיים, בכל זאת לוח אם בן 5-6 שנים. לוחות האם שמצאתי היו במחירים יקרים בסביבות 1700 ש"ח. אני מתלבט בן קניית לוח אם חלופי לבין החלפת מעבד ולוח אם לדור עדכני. 1. האם ניתן למצוא לוח אם לתושבת 2011-V3, צ'יפסט X99 במחיר סביר, בסביבות 1000 ש"ח בישראל? 2. האם עדיף להחליף את המעבד ולוח האם בחדשים, ומה מומלץ לקנות ב- 1500-2000 ש"ח (לטובת גיימינג - כדוגמת סייברפאנק2077, ברזולוציית 1080)? תודה לעונים.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי במחשב שתי יציאות USB קידמיות והמחשב הגיע מהיצרן כשהיציאות האילו מנותקות מלוח האם ולי אין מושג איך לחבר אותן ללוח אז בבקשה אם מישהו יכול לעזור לי אני אשמח...
-
- 6 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, קניתי מארז Enermax ולוח אם למעבדי AMD ,ברם שניסיתי להתקין את לוח האם בתוך המארז הפותעתי לגלות כי הם אינם תואמים. שמתי לב שרק חלק מן מקומות ההברגה בלוח אם תואמים למקומות ההברגה של המארז ככה שאני אוכל להבריג בורג פנימה, הכנסתי כמה ברגים שיכולתי כדי לחזק את לוח האם ,ברם לוח האם עדין אינו מחוזק כראוי וכאשר מנסים לחבר את הספק או את כבלי ה-IDE ללוח האם שמים לב כי לוח האם נוטה כלפי מטה ואינו נשאר ישר. מישהו עוד נתקל בבעיה זו והצליח לפתור אותה, או שאי-אפשר? תודה.
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ברשותי ספק Thermaltake Purepower 480W, ולוח אם Epox 8KDA3J. לפני מס' ימים המחשב התחיל לעשות בעיות. כללו חלק מן הבעיות כיוביים לא רצוניים, ובעיות כרטיס מסך (הרדאון X800 XTPE מקבל חשמל בנוסף מהלוח אם גם מהספק ישירות). היום עשיתי סריקה יותר מקיפה לבעיה ומצאתי כי אחד מהחיבורים של הספק אל הלוח אם, נשרף (בחוט הגדול העבה עם 20 הפינים), אחד הפינים שרוף, וכך גם המקום שהוא היה בו על הלוח אם. מס' שאלות: 1. יש אפשרות להחליף רק את חיבור החשמל בלוח אם? אם אפשר במעבדה - האם זה כדאי? 2. קניתי את המוצרים הנ"ל בזיגזג לפני קצת פחות משנתיים, על הספק יש אחריות של 12 חודשים, ואילו על הלוח אם, 24 חודש. בתקנון האחריות היה רשום כי האחריות לא מכסה "פגיעת ברק, שריפה, רטיבות ו/או שימוש לא נאות במוצר…
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
ברשותי לום אם, די ישן, מסוג GIGABYTE GA-8ST800. 1. המחשב לא נדלק כלל [אין מתח, אין תגובה]. 2. החלפתי ספק - לשווא. הסקתי שכנראה הבעיה נובעת מהלוח: 3. ניתקתי את כבל ה-12V של הלוח. 4. המחשב הגיב, והגיע מתח. ->כמובן שהמחשב עדיין לא יעבוד (זו הייתה רק בדיקה למציאת הסיבה לבעיה). רק כשכבל ה-12V מנותק, המחשב מגיב למתח. כשזה מחובר, אין שום תגובה מהמחשב. שקע הכבל נראה תקין, אין סיבה לקצר. מצ"ב תמונה בה מצויין מיקום השקע. אם אכן הבעיה היא בשקע, יש צורך בהחלפה של כל הלוח? תודה-רבה. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי לוח חדש דגם: GIGABYTE B550 AORUS PRO AC AM4 AMD B550 DDR4 כל פעם שהמחשב לא מקבל חשמל, אם הוצאתי לדוגמא את הכבל מהספק כח (מן הסתם שהוא כבוי) פעם הבאה שאני אדליק את המחשב הוא ידלק אבל הלוח לא ימשיך לעלות, אני מקבל נורה אדומה בלוח ורק אם אני אעשה ללוח איפוס דרך הגמפר וכל ההגדרות גם יתאפסו המחשב יעלה מישהו יודע למה זה קורה ואיך ניתן לפתור את זה? לוח חדש, עשיתי לו עדכון ביוס לעדכני ביותר וזה קרה גם עם הביוס לפני שעשיתי עדכון למעשה עשיתי עדכון כי חשבתי שזה יפתור את הבעיה. יש לציין שזה לא קורה כל עוד המחשב\הספק כח מחובר לחשמל, זאת אומרת זה לא בעיה של הסוללה
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי את הלוח is7-e ואני שומע הרבה יותר חלש לעומת הלוח הקודם שלי, זה בטח קשור לזה שיש לי פה 6 ערוצים, איך אפשר לסדר את זה? (להגביר את עוצמת הקול)
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
קניתי לוח חדש אבל בלי כניסת GAMEPORT ואני חייב אותה לג'ויסטיק שכבר יש לי מה אני יכול לעשות ? לא מצאתי כרטיס PCI שנותן רק יציאת GAMEPORT ולא מצאתי מתאם GAMEPORT ל USB הדבר היחידי שחשבתי עליו הוא לקנות כרטיס קול זול ששם כבר יש אבל תהיה התנגשות בינו לכרטיס על הבורד , לא ? (DFI INFINITY) אפשר לבטל את כל הדרייברים של הכרטיס שאני ישים ככה שמה שיהיה לי ממנו זה רק ה GAMEOPRT ? תנו הצעות מה אפשר לעשות .....
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אהלן, התקנתי עכשיו לוח חדש למפרט שמימין הלוח הוא asus p5q pro turbo הכל חובר (24 פין, 8 פין, כוננים, פאנל קידמי, מסך, מתח לגרטיס מסך) אני לוחץ על כפתור ההפעלה, הספק נדלק המאוררים מסתובבים אבל אין פוסט, אין ביפים והמסך שחור... אני אודה על כל עזרה...
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
קיבלתי במסגרת אחריות לוח חדש מדגם z68x–ud7 במקום הלוח במפרט בצד שזה לדיץי שיפור חחח אבל בגלל שזה לא אותו לוח אז המערכת לא עולה ומציגה קוד 0x0e בווינדוס 8.1 אני חייב לפרמט או שיש לדרך לעלות את המערכת?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן אנשים. קיבלתי לוח אם ASUS STRIKER EXTREM 680i והרכבתי את החומרה הבאה: מעבד- INTEL P4 3.0 630 זיכרונות: ocz reaper 2g 800 כרטיס מסך: nvidia xfx 7950gx2 כונן קשיח: WD 160G 7200 ספק: ocz modstream 520w הרכבתי את כל החומרה כפי הנדרש והדלקתי את המחשב , המסך נדלק והמחשב מגיע למסך הכניסה עם הלוגו של הלוח ורושם לי למה ללחוצ או DELETE בכדי להגיע לsetup של הביוס או TAB כדי להיכנס אני לא ממש זוכר לאן. בכל אופן כאשר אני לוחץ על ה- DELETE הוא רושם לי שהוא נכנס להגדרות ונתק בלש הזה לא נכנס ולא מתקדם לשום מקום!!!!!!! ובחלק של ה-TAB הוא חושב רגע ואז עושה ריסטרט לעצמו וחוזר לי למסך הראשון של הלוח!! מה אני יכול לעשות??? כיצד אני יכול להגדרות הלוח??? ויש לי דיסקט ביוס מעודן א…
-
- 8 תגובות
- 800 צפיות
-