עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Proww,

אהלן, מצטער על הבורות. יש לי כבל שמתחבר מהראוטר למודם (כבל בצבע כחול). איך קוראים לכבל הזה? אני צריך כזה כבל רק יותר ארוך (12 מטר-15 מטר) כמה זה צריך לעלות? תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. ערב טוב אני צריך עזרה בחיבור ראוטר אלחוטי D-LINK DIR300 לראוטר אלחוטי אחר אשר נמצא בסלון והוא זה אשר מתחבר לאינטרנט, המכשיר הינו מודם ראוטר משולב של בזק DSL-2760U. בגלל שישנו קיר בין הראוטרים, איני יכול להעביר כבל רשת מראוטר המשני(הDIR300) לראשי. המטרה הינה לחבר את 2 מחשבים נייחים לראוטר המשני DIR300 באופן חוטי תודה מראש LEON

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by alex15,

קניתי Edimax PS-1206MF שהוא שרת מדפסת Edimax וחיברתי אותו כמו שצריך והוא פשוט לא עובד . עובד לי רק על מחשב אחד במחשב אחר לא ולא נייד . מה ניתן לעשות ? אני צריך קצת עזרה עשיתי הכול לפי המדריך שבא עם שרת המדפסת . תנו פתרונות . תודה מראש

4. Started by ok103,

היי מה שלום כולם ? אני חדש פה ואני זקווק לעזרתכם . התקנתי ויסטה לפני כמה ימים ואני לא מצליח להתחבר לאינטרנט . התקשרתי למוקד התמיכה של 012 והם לא ידעו איך לעזור לי . ניסתי להגדיר לבד ( תומך תמיכה טכנית ב 012 לשעבר) אבל לא הצלחתי . אני מחובר דרך הכבלים ויש לי מודם TERAYON 715 ( הכחול) בדקתי את כל ההגדרות שיש לי ב XP ורשמתי אותם בהגדרת החייגן בVISTA ולא הצלחתי. . . אשמח למדריך או עזרה לגבי הנושא . ( אני ניסתי להתחבר דרך VPN עם הצפנה אופציונלית ורק PAP מסומן ואני קבל שגיאה 815 ...שהמחשב המרוחק לא מגיב ) האם מישהו יכול לעזור לי בנושא?? אשמח לכל עזרה או אפילו לדבר איתי במסנג'ר... תודה רבה OK103

• 7 תגובות
    • 769 צפיות
  5. Started by wombat,

שלום, יש לי כבל רשת שלא עובד(אין אור בראוטר ואין אור בכרטיס רשת) ואני רוצה לתקן אותו(הוא ארוך מאוד ועובר דרך הגג אז לקנות חדש זו אופציה אחרונה). מכיוון שהוא נמצא בגג אני לא ממש יכול לבדוק אם אין קרע באמצע או משהו כזה, החיבורים עצמם נראים בסדר(הכבלים הקטנים נראים בסדר לפי המדריך בפורום) אבל באחד מהם יש כבל קטן שיוצא מהכבל כולו(תמונה מצורפת). החיבור השני נראה בסדר, מצורפת תמונה שלו גם כן(אם כי באיכות לא טובה כל כך). שאלות, איך אני יכול לדעת איפה הבעיה בלי ציוד מיוחד? איך אני יכול לתקן את הבעיה? אם הבעיה באחד החיבורים חשבתי לחתוך כבל רשת אחר, לחתוך את החיבור הלא טוב ולחבר אותם אחד לשני מכיוון שאין לי את המהדק הזה. תודה

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  6. שלום חברים, התצורה שלי היא כזו: יש לי מחשב אחד מחובר לראוטר בחיבור קווי ראוטר TP-Link WR-740N (גירסת קושחה מעודכנת מאתר היצרן), ואחד מחובר בצורה אלחוטית עם כרטיס רשת חיצוני TP-Link TL-WN722N. מודם HOTBOX של הוט, מהירות חיבור 100 מגה. במחשב שמחובר בצורה קווית אני מקבל 90 מגה+. הורדות כבדות באופן קבוע לא מפריעות לחיבור והכל מושלם. במחשב שמחובר בצורה אלחוטית אני מקבל 50 מגה+-, אבל הפעלה של ריבוי הורדות כבדות על מהירות מקסימלית גורמת לחיבור לקרוס תוך כמה דקות. לפעמים החיבור נופל ואני צריך להתנתק ולהתחבר מחדש, ולפעמים נראה שה-wireless מתפקד מול מכשירים אחרים אבל "ננעל" מול המחשב הספציפי שלי ואני צריך ללכת למחשב שמחובר עם כבל רשת ולרסט את הראוטר משם. אין לי יכולת לבצע בדיקות מע…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  7. בוקר טוב לכולם. אני כרגע מתכנן את מערכת החשמל והתקשורת בביתי ויש לי מס' שאלות בנושא מכיוון שאינני מבין לחלוטין מה לשים ואיפה. ארון החשמל + תקשורת בדירתי הוא ארון שקוע בקיר 20 ס"מ ולכן יש מספיק מקום להכניס אליו ציוד. פינת המחשב המרכזית של הבית (שתכלול את המדפסת/סורק וכד') תהיה בממ"ד כיוון שאין לה מקום אחר שיכול להתאים בצורה נוחה יותר. השאלות שלי הן: 1. האם למקם את הראוטר+מודם בארון התקשורת? אני חשבתי למקם את הראוטר+מודם בארון התקשורת בשביל להמנע מבלגן מכל חוטי התקשורת שמגיעים מכל החדרים וצריכים להתחבר אליו. האם ניתן למקם רק רכזת (switch אם אני לא טועה) ואז למקם את הראוטר+מודם במיקום אחר בבית והוא יתחבר בעזרת כבל יחיד לרכזת? 2. במידה ואתם ממליצים למקם רק את הרכז…

8. Started by ran1982,

שלום, אודה לעזרה והכוונה בתכנון רשת קוית ואלחוטית לבית 3 מפלסים חדש. היום יש לי מודם-ראוטר של הוט בקומת הכניסה, וכצפוי אין קליטה בקומה העליונה ובמרתף. איזה פתרון מומלץ? שמעתי על פתרונות MESH זולים ( DECO ) ויותר יקרים ( UBIQUITY ) וגם לכל אחד מספר דגמים. בנוסף - אני צריך מתג POE למצלמות (בתכנון כרגע כ-6 מצלמות, אולי בעתיד יהיו יותר, בכל הנוגע למספר הפורטים...). איזה מתג מומלץ? מה ההבדלים? גם ראיתי טווח מחירים מאוד גדול החל מכמה מאות, עד כמה אלפים. מכיוון שזה למצלמות אבטחה חשובה לי היציבות. בנוסף - אני צריך (או רוצה) להעביר כבלי רשת לכמה מקומות בבית. בכל קומה יש לי נישת תקשורת שמשם אמתח כבלים לחדרים (ונקודות שונות כמו טלויזיה וכו'). האם …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. שלום, בורכתי לאחרונה בבשורה כי בשכונה שלי יש סוף סוף חיבור לסיבים, והחלטתי בהזדמנות זו לשפר את הרשת הביתית הכללית שלי. אני גר בבית פרטי עם 2 קומות ומרתף, ותכננתי להוסיף ליד כל מחשב נקודת Ethernet, לבטל את הרשת האלחוטית המשודרת מהראוטר ולהחליף אותה ב-2 אקסס פוינטים (מקווה שרק 2 יספיקו) שיחוברו ישירות לסוויץ' על מנת לוודא קליטה אחידה ברחבי הבית. כיוונתי בהתחלה לקנות סוויץ' לא מנוהל של 16 שקעים ללא אופציה של PoE אבל נתקלתי ביותר ויותר פתרונות הכוללים AP המבוססים על PoE - האם יש סוויץ' עם 16 פורטים ו-PoE+ במחיר סביר בארץ/בחו"ל או שאפשר להסתפק ב-Injector לכל מכשיר PoE? כמו כן, האם יש לכם המלצה ספציפית לאקסס פוינט מסויים? רציתי לרכוש מכשיר התומך ב-W…

10. Started by BarK1996,

היי, מנסה כרגע לתכנן הקמת רשת ביתית קווית. החלטתי שאני רוצה להשתמש בכבל רשת CAT6 FTP עכשיו נשאלת השאלה האם להשתמש בכבל גמיש או קשיח? הבנתי שהכבל הקשיח טוב להשחלות אך לא ניתן או בקושי ניתן (תקנו אותי אם אני טועה) לחברו לקונקטור ושהכבל הגמיש ההפך מזה, מיועד לחיבור לקונקטור, אך לא מחזיק טוב בלחיצה לשקע. אני מעוניין להשחיל כבל כאשר מצד אחד הוא מחובר לשקע תקשורת, ומהצד השני (מאחר וכל הכבלים מתרכזים לאותו מקום בו גם יישב הסוויטץ') לחבר לו קונקטור ולחבר ישירות לסוויטץ'. השאלות הן: 1. באיזה כבל צריך / מומלץ להשתמש? 2. האם אין מנוס אלא מקניית פאנל תקשורת? (אם רלוונטי, מדובר על בערך 8 כבלים שאני רוצה להש…

11. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 100%, colspan: 2][TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2, align: right]עזרה בתכנון רשת לבית חדש (אינטרנט,מצלמות,כבלים)[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2] [/TD][/TR] [TR] [TD=colspan: 2]היות והבית לא יהיה מוכן בשנה וחצי הקרובים לא אבחר את החומרה עצמה (סוג כבלים ,מודם ,ראוטר וכ'), אלא אתרכז רק בתכנון מבחינת איפה כל דבר ימוקם ,אלו הכנות צריכים לעשות מבחינת הכנת תשתית, צריך להעביר לקבלן חשמל דרישות עבור הכנות לרשת בדירה חדשה. מצורף שרטוט של הבית. מחיפושים שערכתי אספתי את הנתונים/מידע הבא: ברור שהרשת תיהיה לפחות על CAT6 כל הצינורות השחלה עבור כבלי התקשורת יהיו בעובי 20 מ"מ. מתחת ארון חשמל ימוקם ארון תקשורת בגודל 60*6…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by loopsteron,

שלום לחברי הפורום. אני צריך עזרה במציאת פיתרון. המצב הוא כזה: ישנן שתי חברות (X,Y) כאשר לכל אחת מהן מספר סניפים ברחבי הארץ. חברה שלישית (Z) היא החברה שמנהלת את שתי החברות האלה ונותנת להן תמיכה 24.7 וצרכה חבור קבוע תמידי לשתיהן. 1. כל סניף חברה חייב להיות מקושר ברשת אחת לשאר הסניפים של אותה חברה. 2. כל חברה היא נפרדת ולכל חברה רשת משלה. אסור שיהיה מעבר בין הרשתות או בין החברות. 3. החברה השלישית צרכה חיבור תמידי לשתי הרשתות של שתי החברות. רשת X הכוללת סניפים בכל הארץ נפרדת מרשת Y הכוללת סניפים בכל הארץ. לרשת Z בלבד אמורה להיות גישה גם לרשת X וגם לרשת Y באופן קבוע. מה הייתם מציעים? איזה פיתרון הוא המתאים ביותר? אני מבין שמדובר ב - VPDN. אבל משהו יכול להסביר איך יתבצע בפועל ו…

• 1 תגובה
    • 628 צפיות
  13. Started by aviaderi,

שלום לכולם, בקורס תקשורת נתונים נתנו לנו את השאלה הבאה: אז לגבי 1 התשובה שאני חושב היא: במקרה של בקשה למשלוח מחודש, יכול להיות מצב בו גם הבקשה לא הגיעה ליעדה וכך יווצר מצב בו המחשב ששלח את החבילות מהתחלה יחשוב כי הוא סיים לשלוח את כל החבילות ואילו המחשב המקבל ימתין לאותה חבילה חסרה וכך למעשה תתקע התקשורת ולא תמשיך הלאה. השאלה שלי היא לגבי 2. לא הסבירו לנו את הנושא (הזכירו את המילה שברור פעמיים לאורך כל הסמסטר), ואני לא מצליח להבין מה הבעייתיות בזה. תודה למי שיכול לעזור או להפנות אותי לחומר טוב בנושא. אביעד

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  14. Started by ehud4,

שלום! יש לי vmware מתקן על מחשב עם כרטיס רשת אלחוטי. יש לי פינג מהמחשב לvmware, אבל אין לי פינג ה vmware למחשב (אפילו בשתי תחנות שונות). זה רושם destination host is unreachable. בתיקיית ה networks הוא מזהה את המחשב ברשת, אבל לא מצליח להתחבר אליו . . . ה vmware מתקשרים מצויין בינהם. וגם יש פינג לנתב. מה שמוזר, זה שהם כן מצליחים לתקשר עם מחשבים אחרים בבית (לא זה שהם נמצאים עליו). זה לא עניין של חומות אש. וכולם יושבים על אותו מיסוך ובאותה קשת. תודה לעונים!

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by raphael,

היי חבר'ה.... יש לי טקסט בעברית. אני צריך שמישהו יתרגם לי אותו לעברית שאני יבין.... תודה מראש "בנוסף לתאימות עם LDAP, לספרייה הפעילה יכולות נוספות ותאימות כגון : האינטגרציה הקרובה של שירותי הספרייה למתחמים בחלונות (Windows Domains) ושירותי תרגום השמות (DNS Domain Name Services). האינטגרציה של שירותי הספרייה למתחמים בחלונות היא המפתח ליכולת הגידול של שירותים אלה. אבטחת הספרייה הפעילה, אימות משתמשים, ובקרות גישה, גם הם אפשריים בזכות האינטגרציה של התחומים למדריך/ספרייה. בעוד שהגישה הזאת עובדת היטב, הרי שהאינטגרציה של הספרייה הפעילה למתחמי חלונות מכתיבה את הצורך של שימוש בשירותים של הספרייה הפעילה כאשר בוחרים לעבוד במערכת ההפעלה חלונות 2000 . האינטגרציה של שירותי D…

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  16. Started by 3gh,

התחילה לי בעיה לפני איזה שעתיים יש לי אנטרנט מהיר ADSL 750 ואני מוריד במהירויות מחרידות , מאתרים ישראלים על איזה 5-10 קילובייט לשנייה אתרים בחו'ל יותר לאט. הרצתי ad ware ואנטי וירוס וזה לא עזר. כיביתי את כל התוכנות שמשתמשות באנטנרנט ועדיין יש לי את הבעיה הזאת. אני אצל אנטרנט זהב ואף פעם לא הורדתי בכאלה מהירויות , התקשרתי לספק והם אמרו לי בתמיכה לכתוב בהפעלה CMD ואחר כך שיפתח לי ריבוע שחור להקליד שם netstat כדי לראות אם יש תוכנות שמשתמשות באנטרנט שפועלות ברקע , אני סגרתי את כולם אבל בריבוע השחור היו המוווון תוכנות של יכולתי לזהות... הנה התמונה שצילמתי [ftp=ftp://http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0 0f3/m/e/i/r/a/v/h/a/u/b/e/n/@/@/@/@/@/@/@/ @/@/@/@/@/@/r/200406191817412351…

• 5 תגובות
    • 886 צפיות
  17. אז ככה יש לי 2 מחשבים מה שאני רוצה לעשות שאני ואח שלי נוכל לשחק ביחד באותו משחק באינטרנט ( כמובן משחק חוקי והכל) ב2 מחשבים שונים השאלה מה אני צריך ? אני לא רוצה רשת אלחוטית כי מחשב אחד נמצא בממד וזה בטח יעשה בעיות חדרים שלנו בערך 30 סמ אחד מהשני אבל יש קיר שמפריד בין 2 החדרים לכן אזדקק לכבל רשת של 10-15 מטר - איזה כבל אני צריך מפוצל או ישר? חוץ מכבל רשת מה עוד אני צריך? ( אני גם רוצה שאח שלי יוכל להיכנס לרשת גם כאשר המחשב שלי יהיה מכובה אז הבנתי שאני צריך נתב, יש משהו מומלץ?)

• 10 תגובות
    • 959 צפיות
  18. Started by gyver,

אני מיתחנן אני חייב עזרה דחוף אני חיברתי את שני הכרטיסים למחשבים וחיברתי כבל די ארוך (13מטר)אני די בטוח שאני התקנתי את הדריברים אז אני לא מבין למה הXP לא עושה כלום אין לי שמץ איך עושים את זה אנא עיזרו לי אני נואש!!!! בתודה THE GYVER

• 13 תגובות
    • 949 צפיות
  19. Started by FatherBoard,

היי חברה! מצטער שאני שואל - ואני יודע שהנושא כבר נטחן הרבה - אבל שום דבר ממה שהניב החיפוש לא עזר לי! אני ממש לא מבין בזה כלום! אז ככה - אני רוצה לחבר רשת בין שני מחשבים - בעזרת כבל LAN רגיל ושני כרטיסי רשת. אני לא צריך שיתוף אינטרנט. איך אני מגדיר רשת ביתית כזאת??? ??? ??? ??? תסבירו לאט-לאט, בעברית פשוטה, ותגידו לי על מה ללחוץ בכל שלב ושלב! בבקשה חבר'ה, אני צריך את זה לחצי שעה הקרובה ואני נואש!!!

20. שלום ותודה מראש! 1)אני צריך ליצור 420 יוזרים עם השמות user01-user420 2)סיסמא:password 3) password never expired עדיפות ל-DSADD אשמח לתשובה בהקדם!!!!

21. הורדתי תSP2 המעפנה של ווינדוס וזה דיי דפק לי הכל אז עשיתי SYSTEM RESTORE לפני שהתקנתי ואני חושב שזה סידר....... רק שיש לי בעיה עם הרשת: אני יכול להיכנס למחשבים אחרים-כלומר לקבצים משותפים בתיקיות משותפות וגם המחשבים האחרים יכולים אבל מה? האינרנט פתאום לא עובד בשום מחשב.....חוץ משלי כי אני השרת אז זה חייב להיות משהו בהגדרות שאני לא מצליח לסדר......... אם מישהו יודע לסדר את זה פליז פליז פליז תגידו לי! אני נואש נ.ב. יש איזה משהו אחד בADD OR REMOVE PROGRAMS שלSP2 שאין לי אפשרות להסי אותו......... רציתי לעשות RESTOER לנקודה יותר רחוקה לפני שהורדתי אותו אבל לא היה.......לחצתי לעבור לחודש שעבר בנקודות RESTORE ולא עשה כלום... בכל מקרה ככה קוראים לזה אם אתם יודעים איך להסיר אותו: w…

• 5 תגובות
    • 593 צפיות
  22. Started by darkie,

פירמטתי את המחשב ויש לי ראוטר עכשיו לא עובד המחשב למטה הרשת עובד במחשב שלי ואני זה ששולט מה עושים כדי שהרשת תעבוד?!

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  23. בקשה תעזרו לי מהר זה דחוף, יש לי כרגע Netvision ADSL 0.5, מודם ADSL USB של ROTAL. עוד 30 דקות אני מחליף ספקית אינטרנט ואני מתלבט בין כמה וכמה ספקיות: 1) בזק בין לאומי 2) אינטרנט זהב 012 3) יסראסרב 4) יש לכם עוד הצעה? :-\ אני צריך שתגידו לי את הספקית הכי טובה והכי מהירה (מבין כל שאר הספקיות כמובן). תודה מראש(מצפה לתגובות מהירות)

• 5 תגובות
    • 990 צפיות
  24. הי לפני הכול אתר ממש טוב... אני צריך עזרה ומהר אז בבקשה מי שבאמת מבין או כבר עשה את זה. אז ככה. כרגע יש לי בעסק מחשב אחד שמחובר לאינטרנט דרך ADSL. פנטיום4 2.8 גיגה 1 גיגה זיכרון DDR. אכשיו אני צריך לחבר עוד 3 מחשבים נוספים כאשר: 1.כולם צריכים להיות מחוברים לרשת(אינטרנט). 2.כולם צריכים לשתף את הכול אם הכול (בין כול 4 במחשבים) 3.לכולם מערכת הפעלה WIN2000. נ.ב: אני לא רוצה רשת אלחוטית בשום צורה שהי. אז השאלות שלי הם כך: 1.מה בדיוק אני צריך SWITCH\HUB\ראווטר? (או 2 חלקים ביחד). ומה זה בדיוק התפקיד של כול אחד?? 2.מה הכי עדיף מבחינת ביצועים ואמינות. 3.האם צריך תוכנה כול שהיא. 4.איזה חלקים אני צריך בסוף (בוכל מחשב). אני יודה לכם אם תתנו לי תשובות ישירות ומקצועיות ולא לשלוח לחפש …

• 6 תגובות
    • 800 צפיות
  25. ??? ??? יש לי שני כרטיסי רשת ושני מחשבים יש לי כבל שהוא לא מוצלב ולכן אני לא יכול לחבר אותם ככה אבל קניתי היום בבוקר קבל שמתחבר לחור של ה- USB בשני המחשבים (שניהם הוא זכר) ואני מנסה לעשות חיבור רשת ככה האים זה אפשרי בכלל ואם כן אז איך????? תודה רבה אני ממש רוצה היום עוד להשתמש ברשת אלון נ.ב תודה רבה למי שיכול לעזור לי

• 1 תגובה
    • 579 צפיות

דיונים חדשים בפורומים