רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
יש לי 2 מחשבים בבית.הראוטר+מודם אצלי והמחשב השני הוא אל חוטי ושידרגתי מ15 ל40 מגה עכשיו והראוטר שלי עכשיו NETGEAR של בזק הוא עד 15 אז השאלה איזה ראוטר+מודם אני צריך עכשיו ? תודה על העזרה
-
- 10 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש ראוטר אלחוטי + 2 כרטיסי רשת אלחוטיים (סה"כ 3 מחשבים). המחשב שאליו יחובר הראוטר נמצא בתוך ממ"ד ועל כן אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על ראוטר לקניה שיבטיח לי קליטה טובה בתוך הממ"ד ומחוצה לו,כמו כן את כרטיסי הרשת הנלווים אליו. הכי חשוב לי שתיהיה קליטה ואמינות טובים- בלי ניתוקים. כרגע התקציב אינו מוגדר, אך אין לי בעיה להשקיע מה שצריך כל זאת בתנאי שהעסק יעבוד טוב! אשמח לתגובות... בתודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לכמה מעצותכם בכמה נושאים שמטרידים אותי בזמן האחרון =), אז בואו נתחיל. אז ככה, אני עומד לעבור דירה בימים הקרובים וחלק מאוד חשוב מתוך כך הוא כמובן תשתית האינטרנט בדירה =) אני עובר עם שני שותפים כאשר אני ועוד אחד מאוד פעילים באינטרנט (הן אם זה משחקים והן אם זה הורדות.) ולכן אני נמצא בכמה דילמות. - אני צריך המלצה לראוטר אלחוטי שיאפשר (אם זה בכלל אפשרי) גישה לאינטרנט אלחוטי בכל הבית (קצת יותר ממ120 מר) לגישות מהלפטופים. - בנוסף ללפטופים יש 3 מחשבים שולחניים ששניהם מתוכם דורשים חיבור יציב לאינטרנט בשביל גיימינג. האם WIFI יחזיק או שאני יצטרך לחווט את הבית? - בעתיד הקרוב מאוד, אני מתכוון גם להוסיף סטרימר שיהיה מחובר לNAS. ולכן גם יש חשיבות לתקן N. אז מ…
-
- 4 תגובות
- 814 צפיות
-
-
צריך חוות דעת מקצועית של מביני עניין : בונה רשת פנימית (ללא חיבור חיצוני לאינטרנט) של 50 לפטופים המחוברים אלחוטית ושרת WEB אחד. אפליקציית ה WEB היא קריטית והראוטר חייב לתמוך ב 50 תחנות בו זמנית (כמות התעבורה ברשת נמוכה, ~50MB/sec ) אני מעוניין בראוטר של CISCO (איתם יש לי נסיון), ולאחרונה בחנתי גם אפשרות להוסיף access point בלבד ולחבר אותו לרשת. 50 הלפטופים יישבו בחדר אחד גדול (20*30 מטר). שאלתי : 1. איזה ROUTER מומלץ (שוב, מעדיף CISCO) 2. האם אפשר להשתמש ב Access Point בלבד, שיחובר קווית ל SWITCH, כל הקצאת כתובות IP היא סטטית ולא דינמית. ראיתי את Cisco Aironet 1040 Access Point שנראה לי מתאים.... אודה לכל התייחסות מקצועית והמלצה על דגם ספציפי
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לק"י שלום, אני צריך לקנות ראוטר עם יכולת לרשת אלחוטית, מה שאני מעוניין זה ראוטר ממוצע, לא צריך תכונות מיוחדות, רק שיהיה אמין. אני בתשתית של HOT, אם זה משנה. אם אפשר גם לספק לינק ישיר לאתר ממנו אני יכול לקנות. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הבעיה שלי היא כזאת אני יכול לקנות את כל הציוד של הרשת האלחוטית שאני עומד להקים בבערך 950 שקל, הכל אדימקס, אבל מחנות שההורים לא כל כך סומכים עליה.. או לקנות את כל הציוד של level one בבערך 1000 שקל, אבל מחנות שאפשר לסמוך עליה ב100 אחוז... הכסף הוא לא מה שעושה את ההבדל בבחירה שלי, בעיקר החנות, וגם האיכות של המוצר... מביקורות שקראתי[ לא הרבה] הlevel one הוא בסדר, רק יכולה להתגלות בעיה עם הכרטיס pci שלהם. אז מה אתם אומרים על החברה הזאת? אם המחיר לא משנה, איזה מבין השתיים, edimax או level one? הדגמים של הראוטרים אם זה משמעותי[ואני מניח שכן] הם ככה: אדימקס: br 6114wg וlevel one: wbr3406tx תודה מראש.. עריכה: זהו, קניתי, התקנתי והכל הלך חלק..קליטה די טובה..שמנו את הראוטר במקום שנ…
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
שלום, בדיוק הייתי בדרך לקנות ראוטר ובמקרה עצרתי כאן דרך Google , אני גולש דרך 10M HOT + 014 L2TP יש לי הרבה ניתוקים לאחרונה ממש כל חצי שעה.. שבצעתי חיבור ישיר למחשב בעזרת חיגן לא היה ניתוקים לכן אני משוכנע שמדובר בראוטר , המליצו לי לקנות נתב Edimax BR6424N ,אז רגע לפני שאני קונה עצרתי כאן בשביל לבדוק איתכם האם זה באמת ראוטר מומלץ? ועל הדרך רציתי גם לשאל אם יש בראוטר הזה אפשרות להגדיר Porxy או VPN במידה ולא אם משהו מכיר ראוטר שיש בו אפשרות כזו.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
את המודם של TP-LINK המדובר בחרתי לקנות לאחר המלצות ושיבוחים רבים פה בפורום. לאחר חודשיים (בערך) של שימוש הוא התחיל לעשות לי צרות, הפסיק להתחבר לאינטרנט (הנורית של הסנכרון מול בזק לא עבדה יותר) והוא גם לא נתן לי לגשת אליו יותר דרך LAN להגדרות מערכת שלו. במסגרת האחריות כמובן (בערך 3 שנים אם אני לא טועה) לקחתי אותו למעבדה בערך היחידה בארץ שמטפלת בזה (זה ממש רחוק ממני) במיוחד כדי לתקן את הבעיה. אך לא הופתעתי לגלות שחברת benda לא רחוקה להיות משאר היבואנים הטיפוסיים שיש לנו בארץ הקודש, אני אסביר: הם עשו לו בדיקה במשך שלוש שעות בערך, לאחר שחזרתי לשם, הבנתי מהם שהם "בסך הכל" עשו לו איפוס ושדרוג גרסת קשוחה (מה שכבר עשיתי ממזמן לגרסה האחרונה להיום (נכון לכתיבת שורות אלה)), ולא בדקו…
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי בבית ADSL ואני רוצה לעשות רשת אלחוטית. איזה מהנתבים הבאים הכי ממולץ? ואיזה כרטיס רשת אלחוטי הכי מומלץ? ז"א שתהיה לו את הקליטה הכי טובה שיכולה להיות, אם אפשר אז גם דרך ממ"ד. עוד שאלה: אני קונה עכשיו מחשב חדש, אז מה עדיף, לשלב את הכרטיס רשת האלחוטי במחשב או בתור USB? תודה.
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין זוגות הבאים: D-Link AirPlus G DI-524 Wireless Router מחיר 219 ש''ח D-Link AirPlus G DWL-G122 Wireless מחיר 115 ש''ח או Edimax Wireless Router BR-6204Wg מחיר 249 ש''ח Edimax 802.11g 54Mbps Wireless LAN PC Card EW-7108PCg מחיר 116 ש''ח השימושים הם רגיל גלישה וקצת הורדות, חשוב לי רק שיהיה יציב עד כמה שאפשר והמרחק שאני אשתמש בהם הוא כ-10-12 מטר. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
שלום חברים! אני צריך ראורטר הכי בסיסי לבית יש לי 2 מחשבים (לא ניידים) ותשתית של הוט,עד 300 שקל מה הראוטר הכי אופטימלי בשבילי?
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מתכוון לקנות רווטר ,אבל אני לא בטוח איזה אני צריך. הרווטר צריך לשרת שלושה מחשבים, הוא צריך לתמוך בבחיבור לכבלים,אבל עדיף אם אפשר שהוא יתמןך גם בADSL תודה לכולם
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני מעונין להקים רשת אלחוטית אני מתכוון לקנות את הנתב Edimax 6524N אני צריך המלצה על כרטיס רשת (pci) למחשב נייח וכמובן האם עדיף בתקן N או G
-
- 1 תגובה
- 781 צפיות
-
-
כרגע יש לי בבית רשת שהולכת ככה: יש מודם/נתב B-FOCUS של בזק שהגדרתי אותו בתור נתב ממנו יוצר כבל ל SWICH של 8 חיבורים שלשם מחובר המחשב שלי ועוד מחשב אחד. אני צריך להכניס לרשת הזאת עוד מחשב שיישב בוקמה השנייה בבית ואי אפשר למתוך לשם כבל בקיר אז אני צריך המלצה על איזה רכיבים לקנות בשביל להקים רשת אל חוטית בעקרון רק מחשב אחד יהיה מחובר אליה(אלחוטית רגיל יהיו שתים) אז אני צריך המלצה לנתב וכרטיס רשת. תנסו במחיר כמה שיותר נמוך ואני צריך שהרשת תתמוך בצורה טובה בשיתוף קבצים
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכוון כרגע לקנות רשת ביתית. עקב מפח הנפש שחוויתי מרשת אחרת שקניתי (נתב+כרטיס רשת אלחוטי של Edimax) אני מעוניין בעזרתכם ועצתכם. הרקע: שני מחשבים, מרחק 15 מטר (שני קירות ומסדרון ארוך בניהם), מחובר בADSL, מודם B-FOCUS של ECI (נופק ע"י בזק). מחשב אחד הינו משתמש "כבד" של אימיול והוא מוגדר להיות מחובר ל-500 משתמשים במקביל. הוצעו לי 3 חברות (עם הסתייגות קלה מאחת מהם) - נתחיל: Lynksys (זה החברה שאני מסתייג ממנה) - עד כמה שאני מעוניין לקנות את הראוטר הזה, הבנתי שבעידכון החומרה האחרון ישנה איזה תקלה, אשר גורמת לו לא לעבוד כראוי עם ADSL שתי החברות הנוספות הן Netgear ו-3Com. אני מעוניין לשמוע את עצתכם בבקשה. כמעט שכחתי - אם אתם ממליצים על חברה, נא להמליץ על הדגם הספציפי…
-
- 7 תגובות
- 736 צפיות
-
-
הבית מושחל עם CAT6. מבקש עזרה בבחירה של שקע לקיר וקונקטור בצד ארון התקשורת בשביל חיבור לסוויץ המטרה כמובן לקבל 1GB בלי הפרעות ובעיות. האם יש הבדל בין המוצרים השונים ?
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך אותו רגיל שיתחבר ל ראוטר בחיבור קווי עם כבל . מהדפסת לראוטר כבל רגיל כי אין לי בראוטר חיבור באמצעות כבל .
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחובר כבר כמה שנים טובות לבזק, כשהתחילו לשווק חבילות של 30 mega bit לא יכולתי לשדרג מהסיבה שאין לי תשתית מתאימה באיזור בו אני גר, כבר לא מעט זמן משווקים 100 מגה ביט ואפילו יותר אבל אני תקוע עם 15....אני שוקל לעבור להוט, נציג טלפוני טען כמה דברים שהייתי רוצה לאמת כאן; 1.התשתית שונה. 2.חבילה של 100 מגה ביט תוכל להתממש בכל איזור בארץ בגלל שהתשתית שונה לעומת בזק. האם הם צודקים? כדאי לעבור מניסיון שלכם? יש הרבה תקלות איתם? תודה מראש לכל העוזרים והמשך יום טוב.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה יש לי wrt54g גירסא 4 מעודכנת צד שלישי הכל טוב ויפה ..מאז מתמיד אני בכלל עם dmz ופיירוול פנימי וקטן של sygate שמשרת אותי כבר המון זמן. בשבוע האחרון נתקלתי בבעיות כמו lowid קישוריות לביטוררנט מאוד מאוד נמוכה כ10 חיבורים גג!. ניסיתי את כל האפשרויות כמו ביטול טוטאלי של הפיירול במחשב אך זה לא עזר,אז פתחתי גם טווח פורטים בנתב וגם זה לא עזר, ביטלתי לחלוטין את הפיירוול של הרוטר לכל הרשת!! וגם זה לא עזר. ניתן להסיק מכך שההגבלה נמצאת אצלי במחשב אבל לא הצלחתי להבין מהיכן היא באה הפיירוול של הוינדוס כבוי לחלוטין,התחלתי לשחק ולבדוק אולי בחיבורי רשת ואז מצאתי את זה : אני רוצה לבטל את כל הסינון הזה של השירותים כדי שכל הפורטים יהיו פתוחים והסינון היחידי יהיה של הפיירוול במחש…
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום רב! כתוצאה מה מחשב החדש שקנו לי המחשב הישן הולך לאחי... עכשיו אנחנו רוצים שתהיה בין המחשבים רשת ביתית ושהוא יוכל גם לגלוש באינטרנט מכיוון שזה מסובך ביותר להתעסק עם חוטים עכשיו אז החלטנו על פיתרון אלחוטי! איזה הצעות לרכיבים אתם ממליצים ? ואיך ננוכל ליישם ? (איך לבנות את הרשת) בתודה רבה אריאל
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי את המדריך שפורסם פה בפורום אבל לא הצלחתי להבין ממנו באיזה זוית צריכה להיות הפרבולה שעושים ממנה את משטח האנטנה, זו שהכרטיס אמור להיות מולה - נייר האלומניום 20X20 שיש לי, כמה עקום צריך להיות המשטח הזה.. ואם אפשר גם לדעת איך עושים את זה.. תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום! בימים אלו אני מחליף מבצעים של אינטרנט מ750 ל1.5 ואני מעוניין ליצור רשת ביתית. ברשותי שני מחשבים האחד חדש בן חודשיים AMD 3200+ לוח אם K8NF9 בעל כרטיס רשת. ומחשב שני דיי ישן בן ארבע וחצי שנים פנטיום 4 לוח אם ישן ללא פיצרים מיוחדים ללא כרטיס רשת. אני משתמש מתחיל בתחום ולכן מאוד אודה לכם אם תיעצו לי כיצד אוכל ליצור רשת ביתית. רכיבים שצריך לקנות, מחיר, חיבורים ועוד... תודה..
-
- 6 תגובות
- 966 צפיות
-
-
אז ככה: יש לי מודם יו אס בי של דאיינמוד ואני רוצה לעשות בבית רשת אינטרנט כאשר המחשבים לא יהיו תלוים אחר בשני בהתחברות לאנטרנט... הבעיה שלי היא שבכל הראוטרים שראיתי יש רק כניסה ל WAN.... יש למישהו רעיון איך אוכל לעשות רשת אינטרנט בעזרת מודם יו-אס-בי(בלי תלות של המחשבים אחד בשני)?
-
- 7 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אני רוצה לסדר רשת אלחוטית בבית ואני אשמח לקבל ממכם עזרה והצעות. יש לי 2 מחשבים וגם XBOX360 וגם XBOX שאני רוצה לחבר את כולם ברשת אלחוטית. מחשב אחד יהיה בממ"ד, מחשב שני יהיה בסלון וישמש לי כHTPC, הXBOX360 יהיה בסלון להנאת כל המשפחה, והXBOX הישן יהיה בחדר השינה. המרחק בין כל המחשבים והקונסולות הוא מקסימום 30 מטר בערך. איזה מודם אלחוטי אתם ממליצים לי? מה בנוסף למודם אני צריך לקנות? האם הקנפוג הוא משהו שדורש טכנאי או שאפשר להתמודד עם זה לבד? אני אשמח לכל העזרה שלכם כי אין לי שום ידע בנושא של רשתות, במיוחד אלחוטיות
-
- 0 תגובות
- 564 צפיות
-
-
אני רוצה להקים רשת אלחוטית בבית ואני ממש חייב את עזרתכם. השרטוט של הבית: הרכיבים של הרשת האלחוטית: 1 - xbox 2 - xbox360 3 - מחשב ישן שמשמש היום רק להורדות 4 - מחשב חדש שאני עובד עליו 5 - מודם הכבלים 6 - מודם אלחוטי (שכנראה יהיה WRT54GL) אני רוצה לבנות את הרשת בצורה כזאת שאני אוכל לראות בטלויזיה שבסלון סרטים וסדרות מהאינטרנט. איך אני יכול לארגן את הרשת בצורה כזאת שאני אוכל להנות בטלויזיה שבסלון מסרטים וסדרות שאני מוריד, וגם לעבוד עם המחשב בממ"ד וגם להוריד עם המחשב הישן (שיהיה איפה שהוא בבית). הערה: הממ"ד הוא החדר עבודה שלי ולכן, כמו שניתן לראות בשרטוט המצורף של הבית, מחשב העבודה שלי (4) חייב להיות בממ"ד. מכאן אני מתחיל להסתבך :s05: רציתי לשים את הXBOX בסלון …
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-