עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by GGuyZ,

היי לכולם. ברשותי מודם אלקטל פרו(פרוץ) שמשמש כנתב ל3 מחשבים. קניתי נתב נוסף של נטגיר שהוא גם אלחוטי וגם קווי, והוא אמור לספק אינטרנט ללפטופ הנוסף שיש לי. בנוסף, אני רוצה לחבר את כל המחשבים אליו משום שהרכזת שיש לי עובדת במהירות 10MBPS בלבד. השאלה היא איך מחברים את 2 הנתבים ואת כל המחשבים בצורה אופטימלית? חשבתי להחזיר את האלקטל פרו לגרסת ההום כדי שהוא יהיה רק מודם, אבל אז הוא יעבוד בPPTP שהוא פחות טוב וגם אני אאלץ שוב להתחבר עם חייגן, נכון? האפשרות השנייה שחשבתי עלייה היא - לבטל את הDHCP באלקטל, לחבר אותו לנטגיר(WAN לWAN?), ולחבר את כל המחשבים לנטגיר והוא יעשה DHCP. או שהאם זה יעשה בלאגן משום שהDHCP חייב להעשות מהנתב שמקושר לאינטרנט עצמו? אודה לכם אם תוכלו לעזור בעניין המבל…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by kisin,

שלום לכולם, אני נכנס לדירה החדשה שלי עוד 3 חודשים ואני רוצה לבנות רשת אלחוטית בבית החדש. המפרט שלי הוא: 1. מחשב פנטיום 4 עם גיגה זכרון 2. מחשב פנטיום 3 עם 300 מגה זכרון 3. מודם כבלים רשת (לא USB) אני רוצה לבנות את הרשת בצורה כזאת: מחשב מספר 1 יהיה בממ"ד (חדר עבודה) ומחשב מספר 2 יהיה בסלון, מרחק של בערך 15 מטר מהממ"ד. (את מחשב מספר 2 אני מתכנן לחבר לטלויזיה ולהתקין עליו תוכנת MEDIA CENTER ולשלוח אליו את כל מה שאני מוריד בחדר עבודה) החוסר ידע שלי בתחום הוא אפסי עד שקראתי פה חלק ממה שכתבתם והבנתי שאני צריך נתב (ראוטר) אלחוטי ושני כרטיסי רשת אלחוטיים, אחד לכל מחשב. חשבתי ללכת בכיוון של WRT54GL Linksys כי ראיתי שמאוד המלצתם עליו. מחשב 2 יהיה מספיק חזק כדי לעבוד עם הרשת האלחוטי…

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  3. Started by ftzahi22,

יש לי WIN XP HOME מחובר ע"י מודם ישירות ללא נתב אני מקבל LOW ID למרות שהפורטים פתוחים -- רעיונות? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 948 צפיות
  4. אני מחפש נתב אלחוטי אמין שאני אוכל בעזרתו להקים רשת אלחוטית בבית שתקלוט מהקומה העליונה לקומה התחתונה(סה"כ 2 קומות) בלי בעיות. המליצו לי כאן בפורום על ה wrt54gl של לינקסיס, הלכתי לי שמח וטוב לב לקנות את הנתב המומלץ ובמעמד הקניה אמר לי המוכר לאחר ששאלתי אותו אם יש בעיות בקליטה בין קומות: "אין סיכוי שזה יקלוט לך בין הקומות, הוא עובד רק במישור, בשביל קליטה בקומות צריך טכנאי שיסדר את זה עם חוטים או נתב חזק במיוחד". ואז, חזרתי הביתה בידיים ריקות, ונשארתי עם הרשת החוטית המעצבנת. :'( אנא עזרו לי. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  5. אז ככה..אני מתכנן רשת אלחוטית, ועומדות בפניי 3 החלטות. יש לי מודם ADSL בחיבור USB [לא כרטיס רשת]. ואני משתף 2 מחשבים שנמצאים אחד מעל לשני [מפלסים (קומות) שונים] 1.להחליף את המודם ADSL USB ב ADSL בחיבור כרטיס רשת ב130 ש''ח, ואז לקנות כרטיס רשת אלחוטי (120 ש''ח) , נתב רגיל (265 ש''ח) - EDIMAX . = 515 ש''ח, או פחות אם תמצאו לי משהו ביותר זול 2.לקנות נתב עם מודם ADSL מובנה (הכי זול בKSP זה EDIMAX שעולה 480 ש''ח) + כרטיס רשת אלחוטי (120) = 600 ש''ח, או פחות אם תמצאו לי משהו ביותר זול 3.לקנות את ה"רשת ביתית אלחוטית" של בזק. נתב עם מודם ADSL של חברת eci or rotal or aztec or level one ב (240 ש''ח) 3.א. ומתאם (כמו כרטיס רשת) ב 120 ש''ח 3.ב. כרטיס רשת אלחוטית ב120 ש''ח (אחד מהאופצי…

• 0 תגובות
    • 911 צפיות
  6. Started by idoleff,

שלום, ברשותי רשת אלחוטית בבית (מודם ECI B-Focus 312 ונתב 3Com 3CRWE554G72T) כאשר בשניהם הפיירוול מופעל (לא הצלחתי לכבותו בלי לגרום לבעיות באינטרנט). מאז התקנת הרשת המסנג'ר שלי מופיע לאנשים באופן תמידי כ"לא מחובר" ללא שום קשר למצב האמיתי שבו אני נמצא. לשונית החיבור במסנג'ר מודיעה לי כי אני מחובר לאינטרנט באמצעות "חיבור NAT סימטרי שאינו מסוג UPnP". יכול להיות שזה מה שגורם לבעיה? אם כן, מה אפשר לעשות (ניסיתי לפתוח פורטים בשני הפיירוולים ללא שינוי במצב... יכול להיות שהפורטים שהכנסתי לא נכונים?) תודה מראש, עידו.

• 9 תגובות
    • 841 צפיות
  7. Started by רן.ט,

יש לי רשת אלחוטית לא משנה מה עשיתי תמיד אימיול אמר לי Your TCP port is not reachable. Please review your network config כשניסיתי להיכנס לאחד השרתים. ניסיתי הכל פתחתי את כל הפורטים גם ב-xp וגם ברשת בבקשה אם למישהו יש רעיון שאולי יפתור את הבעיה תגידו!!!

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. יש לי מודם ADSL המחובר בUSB של בזק בין לאומי. דגם ALE 070. יש בו חיבור אחד לUSB שבמחשב, וחיבור אחד לקו טלפון. עומד להיות לי עוד מחשב בבית, לכן הזמנתי ראוטר + כרטיס רשת אלחוטי: ?EDIMAX BR-6204WG Router? ?EDIMAX EW-7128G PCI 54Mbps? הנתב הוא ללא מודם ADSL מובנה.. השאלה שלי: האם אני יכול להקים רשת אלחוטית עם החלקים הכתובים למעלה?? כי הבנתי שצריך לחבר את הנתב למודם ואי אפשר כי זה מודם לUSB ולא לכרטיס רשת ! מה אני אמור לעשות?? כבר הזמנתי מ KSP... האם אני חייב לקחת ראוטר עם מודם ADSL מובנה? אני צריך משהו זול, רק בשביל שיהיה אינטרנט בין שני מחשבים... ומה שיש בKSP יקר..איזה 500 שקל רק לנתב. תודה, מאוד דחוף!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Snoopy2006,

שלום, רציתי לשאול לגבי רשת ביתית חוטית של 2 מחשבים ע"ב ראוטר האם יש לאפשר את חומת האש של WIN XP לאחר התקנה ? האם אפשר להתקין חומת אש של נורטון בנוסף לחומת האש של הנתב ? האם חומת האש של הנתב צריכה לעבוד כשמוגדר PORT FORWARDING ? תודה

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  10. או שמא עדיף כרטיס PCI? תודה

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  11. אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את המושג הנ"ל . חיפוש בגוגל מעלה משום מה משרות דרושים!

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  12. שלום, התקנתי בהצלחה את הנתב של בזק ROTAL 1025. לאחד המחשבים מחוברת מדפסת HP. נכנסתי להגדרות שלה והגדרתי לה שיתוף (הופיעה יד תחת האייקון שלה לאחר מכן). אני רוצה לשתף את המדפסת במחשב השני. הוספתי מדפסת חדשה -> מדפסת לוקלית -> פורט חדש TCP/IP -> התחלתי לכתוב את כתובת IP של המחשב שאליו המדפסת מחוברת 138.0.0.1\\ (למשל) והמחשב הוסיף לבד את שם המדפסת (לדוגמה : HP1315\ ). הבעיה היא שלחתי על אישור המחשב כתב שיש בעיה ולא הוסיף את המדפסת לרשימת המדפסות. האם צריך להתקין דרייבר למדפסת בכל מחשב המחובר לרשת ע"מ שיוכל להדפיס במדפסת ? במה טעיתי ? תודה

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  13. Started by Eviljelly,

האם ניתן להגדיר דפדפן שהוא לא אקספלורר לגלוש מחיבור אינטרנט אחר מהחיבור הראשי ? לצורך הדוגמא אקספלורר מוגדר על אינטרנט מרשת והשועל על אינטרנט מ ADSL ?

• 3 תגובות
    • 513 צפיות
  14. Started by Snoopy2006,

שלום, אני רוצה לעזור לחבר להגדיר רשת ביתי עם נתב ROTAL שקיבל מבזק. קראתי את המדריכים וההודעות ורציתי לשאול אם אני מבין נכון את התהליך. 1. חיבור נתב לחשמל ולרשת ADSL והמתנה שיסתכרן. 2. הגדרות הרשת בשני המחשבים - ביטול חיוג אוטומטי לרשת ואפשור קבלת IP באופן דינמי. 3 חיבור הנתב למחשב אחד וכניסה להגדרות הנתב ע"מ להגדיר סיסמה ושם משתמש. 4. חיבור הנתב למחשב השני. יש לי מספר שאלות: 1. במידה ואני רוצה לאפשר שימוש ב-EMULE האם אני חייב להגדיר IP קבוע בכל מחשב + הגדרת PORT FORWARDING ? 2. יש מדפסת המחוברת למחשב אחד ואני רוצה לשתף אותה ברשת איך לעשות זאת ? 3. איך לבדוק בעזרת PING שהרשת עובדת ? 4. האם עלי לבטל במהלך כל התהליך את חומת האש של WINDOWS XP ואח"כ להפעיל אותה או שעלי להשאירה…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by rollita,

שלום, אני מנסה להקים רשת אלחוטית כאשר קניתי נתב 3com ( הדגם 3CRWE554G72 3Com - הבסיסי ביותר שלהם) להלן הגדרות הנתב: wireless channel: 7 service area name/ SSID: 3com LAN IP address: 192.168.1.1 LAN subnet mask: 255.255.255.0 DHCP server: enable IP range: 192.168.1.2~192.168.1.254 Internet addressing mode: Dynamic לא הגדרתי hostname mac address for internet connection: not cloned אין חיבור לאינטרנט לחלוטין - אני מדבר על חיבור חוטי דרך הנתב. מה אני לא מגדיר נכון בנתב? תודה

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  16. Started by the king2006,

שלום מאז שהתקנתי אותו הביטורנט שלי זוחלתתתתת מישהו יכול לעזור לי ??? תודההה

• 32 תגובות
    • 7.7k צפיות
  17. Started by D-Bang,

קניתי ראוטר של 3COM, חיברתי את שני המחשבים באלחוט והכל עובד יפה הבעיה מתחילה כשאני מצפין את הראוטר בWPA דרך סיסמא קראתי את הסטיקי פה ועדיין לא ממש הבנתי מה אני אמור לעשות במחשב הלקוח... איפה אני מגדיר לו שיתחבר דרך WPA ואיפה אני מכניס את הסיסמא?

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  18. Started by wooper,

שלום איך אני יודע אם כתובת הip שלי קבועה? אני מחובר בכבלים ויש חיבור קבוע

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  19. Started by kobbyc,

היי, אני מעוניין לרכוש ראוטר אלחוטי ללפטופ שלי, ורציתי לדעת על איזה ראוטר אתם ממליצים בתחום ה40-70$ (קונה בארה"ב). מההודעות שקראתי כאן שמעתי המלצה על ראוטר של חברת LINKSYS. אז חיפשתי ומצאתי את שלושת הדגמים הבאים ב50$: WRT54G - 2.4 GHz 54G Wireless Access Point with 4 port Router. 54 Mbps speed WL 54 Rtr 4 - 802.11g Wireless Router. 4 wired ports. Up to 54 Mbps thruput WL 54G Rtr Secure - Wireless 802.11g 4 port router with secure easy setup. 54Mbps speed אני לא מבין כל כך ב WIRELESS ואני אשמח לשמוע על איזה דגם אתם ממליצים ואם המחיר טוב. ועוד שאלה קטנה, מצאתי גם ראוטרים של NETGEAR ושל DLINK, האם עדיף באמת את LINKSYS ???? תודה מראש , קובי.

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  20. הם יכולים לעלות עלי? ינאו באתר topsite.co.il אז אני מצביע.. מתנתק מהאינטרנט.. מוחק קוקיז.. ואז מתחבר שוב.. ומצביע שוב.. הם יכולים לעלות עלי?

• 1 תגובה
    • 883 צפיות
  21. אוקי קניתי את הראוטר 3COM Wireless 11g Cable/DSL Route הגדרתי בו רשת והרשת מתפקדת בסדר גמור... אני מחובר לאינטרנט בכבלים אבל לא מצליח להתחבר לאינטרנט... האנשים ב012 בלבלו לי בשכל משהו שהראוטר הזה הם לא מבינים בו או משהו כזה אמרו לי לעבור לסטאטיק IP...עשיתי את זה ושום דבר...גם פה לא הצלחתי להתחבר ולא בטחי... מישהו יכול לעזור לי באיך להגדיר את הראוטר הניג'ס הזה? אני מחובר ל012 בכבלים

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  22. Started by MS-D,

אהלן, יש לי כבל USB (משני הצדדים), ואני רוצה להגדיר רשת בין שני מחשבים. אני יודע שזה אפשרי, אני לא ממש יודע איך עושים את זה. אשמח אם תוכלו לידע אותי. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 600 צפיות
  23. Started by kobbyc,

שלום לכל המומחים, אני רוצה לקנות מודם (ראוטר) אלחוטי ללפטופ שיש לי בבית אבל אני לא מכיר את הנושא הזה בכלל. אני צריך מודם אלחוטי כזה שיוכל לתחבר גם למחשב שלי בבית וגם לשרת את הלפטופ. מישהו מכיר חברה טובה שכדאי לקנות? על איזה נתונים כדאי לי לשים גדש? ניסיתי לחפש פה בפורום תשובות לשאלות אבל לא מצאתי, אשמח אם תוכלו לעזור לי תודה, קובי

• 1 תגובה
    • 706 צפיות
  24. שלום, יש לי בבית מודם אלקטל 510 של speed touch שפועל בראוטר (פרטים איך למטה למקרה שיש הערות) ומחלק את האינטרנט לשני מחשבים. הייתי מעוניין להיות יכול איכשהוא לחלק את רוחב הפס כי כרגע הוא לא פורפורציונלי וגם 2 המחשבים לא משתמשים בכולו יחד. שיניתי את הגדרות שמודם כך שבעצמו יתקשר לאינטרנט וחיברתי אותו להאב, כך הפכתי אותו לראוטר, את ההאב חיברתי לעוד 2 מחשבים וסידרתי את חלוקת הפורטים כך שלא יהיו התנגשויות, המחשבים הם 1) P4 D 730, עם כרטים רשת מובנה של 1Gbps ו 2) P4 1700Mhrz עם כרטיס מובנה של 100Mbps 1) האם אפשר לחלק פיזית את הרוחב פס מהראוטר או מאחד המחשבים (תוכנות bandwidth shaping בשני המחשבים לא עשו את העבודה, ואני רוצה שהשליטה תהיה אצלי לחלוטי…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by w7_znay,

שלום , קונים לי מחשב חדש עוד שבוע . אני רוצה שהיה גם בוא אינטרנט ועכשיו אני צריך שהיה רשת חוטית בין המחשב החדש שלי למחשב שיש בוא אינטרנט . אז אני רוצה שתיבנו לי מפרט (חחח ) לאיזה דברים צריכים לרשת (עדיף את החלקים היותר זולים .) תודה .

• 3 תגובות
    • 599 צפיות

דיונים חדשים בפורומים