עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לצערי הרב מאוד, הגעתי למסקנה שהדרך היחידה להעביר בדרך חוטית את הכבלים CAT-5 של הSWITCH, היא בדרך חציבת קירות מה שלא מתאים לאמא שלי כרגע. בצער רב אני אצטרך לעבור לרשת אלחוטית: 1. שמעתי שברשת אלחוטית ניתן לקבל רק 50% מחוטית. האם זה אומר שאם יש לי 2MB אני אקבל רק 1MB (לא נשמע לי הגיוני בכלל) או שזה מדבר על מגבלה מסויימת שברשת אלחוטית אי אפשר לעבור. 2. WRT54GL LinkSys - המודם הזה מומלץ באתר "http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm", כפי שאתם רואים, אבל לצערי לא מצאתי ביקורת עליו שם, לעומת על הEDIMAX שכן מצאתי עליו ביקורת באותו אתר ועליו הם ממליצים: http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm. אם כך, לאיזה דגם יש הכי פחות ניתוקים בסה"כ, מי יותר …

• 0 תגובות
    • 812 צפיות
  2. Started by wok2000,

נתב מדהים אבל בעייתי? קיבלתי היום את הLINKSYS WRT54GL http://blau.in/blog/401 פשוט מדהים אין לי מילים. רק בעיה אחת. אז ככה יש לי בבית 3 מחשבים (ראשון בחדר שלי, השני בחדר של אחותי השלישי נייד). כעשיתי תהתקנה לפי ההוראות, אז בשלב שהיה צריך לחבר את ה PC'S שכחתי לחבר תמחשב שלה. כלומר חיברתי רק תכבל רשת בין המחשב שלי לנתב. בקיצור המחשב שלי מחובר סבבה תיק תק וגם הנייד שמסתובב בבית. הבעיה היא עם המחשב של אחותי שכאשר דחפתי תכבל מהמחשב שלה לנתב (יציאה 2 מתוך 4) אז מאומה לא קרה. המחשב שלה פשוט לא מתחבר. אומר מצב לא מקוון ולא מצליח להתחבר. יש לציין שהמחשב שלה נמצא בהגדרות של רשת ביתית כמחשב שמתחבר לאינטרנט דרך מחשב אחר (דרך המחשב שבחדר שלי). בקיצור סאמאתוכה אחת גדולה. אני…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  3. יש לי IE7 ואני לא מצליח להוריד יותר מ2 דברים בדפדפן אחד.איך אני מפסיק את זה ?

4. שלום לכולם! תראו אני כבר שבועיים מחפש באינטרנט איך לפתוח פורטים לנתב/מודם רשת מה שזה לא יהיה המודם הוא זה: http://www.dynalink.com.au/modemsadsl_cur.htm?prod=RTA1320 של dynalink 1320 rta זה המודם רשת שקיבלתי מ 012 הייתי בהמון אתרים באינטרנט והגעתי לportforward.com הבנתי שצריך לשנות את האיי פי לסטטי (מישהו יוכל להסביר לי מה זה מצב סטטי ולמה להעביר למצב כזה?) נתקעתי בשלב 4 לא הבנתי מה הוא רוצה ממני"We need to have the correct Name Server IP addresses" לא הבנתי מה זה אומר(איי פי של שם שרת??) אני מקווה שתוכלו לעזור לי אני שוקל להחליף נתב כי האי מיול לא זז לי מה גם שאני מנסה להיכנס לכתובות האלו והוא לא נותן לי http://192.168.2.2/ http://192.168.1.1/ http://192.168.62.1/ http:/…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. יש לי בעיה אצל מכר שכל כמה ימים הוא לא מצליח להיכנס לאינטרנט. כשהוא מנסה להתחבר דרך חייגן עם מודם\ראוטר של Aztech הוא מקבל שגיאה 678(ADSL). בכל מקרה, הגעתי אליו לפני שבוע לאחר שגם טכנאים של בזק לא הצליחו לפתור את הבעיה וטענו שהבעיה היא במחשב לאחר שהצליחו להתחבר לאינטרנט עם מחשב נייד משלהם. ניסיתי לחבר את המחשב הנייד שלי וקיבלתי את אותה השגיאה. לכן, החלטתי להיכנס אל הראוטר ולבדוק את ההגדרות שלו. נכנסתי ל- Quick Start וכנסתי שם משתמש וסיסמה נכונים לאחר שאלו היו Default ולחצתי על Connect. למרה הפלא האינטנרט עבד ואף לא היה צורך בחייגן. היום שוב קיבלתי שיחה ממנו ושוב הבעיה קרתה. היום היה אצלם שוב טכנאי של בזק ושוב הוא טען שהבעיה היא במחשב מכיוון שהצליח להתחבר לאינטרנט עם המ…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. לפני כחודשיים שדרגתי לחבילת 5 מגה בADSL (הספק שלי הוא נטוויז'ן), בעיקר בגלל ה32kBYTE אפלוד שהובטח לי. הבעיה היא שהאפלוד נשאר יחסית נמוך. באתר הבדיקה של נטויז'ן http://cables2.netvision.net.il/upload אני מקבל 28, בעוד שבאתר של בזק בין לאומי http://212.179.191.175/Check4.html אני מקבל 20 בלבד....... גם באיסיקיו ובביטורנט מהירות השליחה שלי רחוקה מלהגיע ל32. התקשרתי מספר פעמים לבזק ולספק, וכל אחד מהם מפנה אותי לשני ואומר שהכל תקין אצלו.. אציין שמהירות ההורדה פועלת מצוין ואני מגיע בקלות ל650(מתי שזה מתאפשר כמובן). יש למישהו רעיון איפה הבעיה? איך זה פועל אצלכם?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. איך אני מעביר את החומר שיש לי על מחשב 1 למחשב השני ? 2 המחשבים מחוברים בראוטר אלחוטי האם אני צריך לעשות אילו שהם הגדרות לפני ?

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by le011,

שלום לכם האם יש אפשרות לחבר שני מחשבים ברשת ולשתף אינטרנט בינהם כאשר המחשב המארח הוא עם VISTA והמחשב השני הוא עם XP?

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  9. הבעייה היא כזאת. מזה חודשים ספורים אני מוריד קבצים בתוכנה לשיתוף קבצים (DC ). וגם צופה החדשות דרך ווידאו זורם (אינטרנט). בימים האחרונים בכל ווידאו זורם לא חשוב איזה הרבה פעמים התמונה והקול נתקעים למספר שניות וחוזר חלילה. רצוני לציין שלפני כשלושה חודשים שידרגתי את מהירות הגלישה מ 750k ל 1.5mb . ווכשגלשתי במהירות 750k לא היו תקיעות בווידאו זורם. עכשיו במהירות כפולה הווידאו נתקע לסרוגין, למרות שבאותו זמן אנני משתמש בשום תוכנה לשיתוף. אני חושש שאולי הצרו לי את רוחב הפס או חסמו לי פורט מסויים. שאלתי איך אוכל לבדוק באם אכן הוגבלתי בגלל שימוש בתוכנה לשיתוף קבצים. החברה איתה אני קשור היא אינטרנט זהב, תשתית בזק... אשמח לקבל תגובות.

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  10. Started by LaHaV1,

יש לי תקלה במחשב השני שלי אני מחובר באמצעות חייגן הכול עבד עשיתי תיקון וינדוס ונעלם החייגן התקשרתי לעשות חייגן חדש ואמרו לי שאי אפשר כי חסר קובץ ptp משהו כזה תעזרו לי לא בראש שלי לפרמט עכשיו בגלל חוסר של קובץ מסויין עם מישהו מכיר תבעיה ויכול להסביר לי איך לפתור אני ישמח מאד הספק - אינטנט זהב תשתית- בזק תודה רבה להב.

• 5 תגובות
    • 866 צפיות
  11. Started by eli_kats,

אני מחובר ישירות אל אחי לשתינו יש את אותו הלוח אם שיש לו כרטיס רשת 1GIGABIT הכבל שלנו הוא 8 חוטים מוצלב אני רוצה לדעת למה אנחנו לא עובדים ברשת המהירה במהירות רוחב פס אחד ג'יגביט? במה יכולה להיות הסיבה

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  12. שלום.. אני מנוי לאינטרנט זהב כבר 12 שנה... ובדרך כלל לא היו בעיות... אבל בזמן האחרון (שנה וחצי) יש לי בעיות גישה ופינגים גבוהים בשרתים בחו"ל ... קחו דוגמה : איפי של השרת : 72.214.221.91 הפינג שלי : 253 של חבר מספר 1 : 67 של חבר מספר 2: 84 של חבר מספר 3 : 54 כמו שאתה רואים יש לי פינק גבוה משמעותית משל חברים שלי (שתים מהם גרים במושבה שלי..) קצת פרטים על חיבורי האינרטנט שלנו : שלי : 2.5MB , 256K חבר מספר 1 : 1.5MB , 128k חבר מספר 2 : 750K , 64K חבר מספר 3 : 1.5MB , 512K כמו שאתם רואים יש לי את האינטרנט הכי מהיר בין החברים שלי וגם את המחשב הכי חזק! קצת פרטים על הספקיות שלנו ועל המחיר שאנחנו משלמים : אני : ספק : אינטרנט זהב משלם : 29 שח לספק…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by amitaiz,

יש לי רשת בין כמה מחשבים שעובדת מצוין חוץ מבעיה אחת: אחרי כמה זמן שלא נוגעים במחשב מסוים הוא נעלם מהרשת ז"א שאי אפשר לראות אותו ביתר המחשבים למרות שהוא רואה את כולם וגולש כרגיל ביטלתי את האפשרות "אפשר למחשב לכבות התקן זה כדי לחסוך בחשמל" בהגדרות הכרטיס רשת וזה לא עוזר. אין כיבוי דיסקים קשיחים. גם כשאני מציג מחשבים בקבוצת עבודה במחשב שמתנתק הוא לא מראה את עצמו ואת השאר כן. מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 845 צפיות
  14. Started by wok2000,

היי יש לי נתב אלחוטי WRT54GL של לינקסיס. שאלתי היא אחת יש לי 3 מחשבים ( 1 נייד (אלחוט)..... ו2 רגילים (לכל אחד כבל ממנו לנתב) ) אני עושה תהתקנה מהדיסק של לינקסיס מהמחשב שלי. האם לאחר מכן צריך לעשות גם התקנה מהדיסק במחשב השני בבית? כדי שהוא יתחיל לקבל בכבל שלו נתונים ולהתחיל לגלוש דרך הנתב.

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  15. שלום, התקנתי אימיול גרסה 0.47c אבל לא את הגירסה הרישמית שמופיעה באתר הבית של אימיול, האימיול הזה הגיע עם הפורטים הבאים : TCP - 45074 UDP - 55563 . אישרתי לאימיול את הגישה לאינטרנט ופתחתי את הפורטים הנ"ל ידנית בפיירוול שלי, ( COMODO ) פיירוול מצוין דרך אגב... עכשיו למרות הכל שאני מנסה להיתחבר האימיול רושם לי את זה : אזהרה DonkeyServer No1 - No answer from your 45074 port. Please review your network config סגרתי את הפיירוול ואז ניסיתי להיתחבר והאימיול רשם לי את אותו הדבר ככה שזה לא בעיה בפיירוול. אני יודע שבאימיול הרשמי והמקורי מאתר הבית של האימיול ישנם פורטים אחרים, שונים מאלה של האימיול שהתקנתי אז השאלות שלי זה האם אני יכול להגדיר באימיול שלי את הפורטים שמופיעים באימיול ה…

16. שלום לכולם לםני כמה חודשים התקנתי רשת אצל חבר כעיקרון יש את המחשב שמחובר למודם ישירות לכרטיס רשת OB והוספנו למחשב כרטיס נוסף אשר מתחבר למחשב השני וקח הרשת עובדת הגדרתי IP קבוע והכל עבד עד שכעבור כחודש היו כל הזמן המחשב הלקוח היה מתנתק ולא חוזר לעבוד לא יודע מדוע ולכן כל פעם הייתי מכוון להם שוב תהגדרות וזה היה לחוזר לעבוד בפעם האחרונה שהצלחתי לתקן ראיתי שבמחשב הראשי כל פעם שהייתי עושה ריסט החיבור היה מתנתק ולכן התקנתי לו מחדש WIN כעת אני מעוניין להגדיר שוב את הרשת ואינני מצליח קראתי את המדריך אבל אני לא הצלחתי משום מה אפילו שכבר התקנתי מספר פעמים את ההגדרות אצלו(יש לציין מבחינה חומרה הכל תקין) האם יש משהו מתנדב לתת לי את המספר שלו בפרטי בכדי שאני אסביר לו איך הגדר…

• 0 תגובות
    • 577 צפיות
  17. שלום, אני שוקל לרכוש את הSTORAGE CENTRAL של חברת NETGEAR, מישהו מכיר ? תודה.

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  18. Started by meni99,

תראו אני לא מבין כל כך ברשתות אני רק יודע שברגע שקיבלתי את המודם הזה עם המתאם שיחות של 012 האי מיול שלי לא זז אמרו לי שאני צריך לפתוח פורטים אבל אין לי מושג ניסיתי להשיג איי פי סטטי דרך Port Forwarding אבל גם לא הבנתי מי שיש לו את המודם הז בבקשה שיעזור דרך אגב זה מחובר דרך כבל רשת

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  19. Started by benchmarker,

שלום לכולם אימי איננה מצליחה להכנס לחשבון הדואר שלה ב hotmail.co.il היא איננה זוכרת את הסיסמה והתשובה לשאלתה הסודית ככול הנראה לא נכונה האם ישנה דרך אחרת לאחזר את הסיסמה תודה מראש, נ.ב. לא הייתי מתעסק עם זה ופותח לה מייל חדש פשוט יש לה שם תמונות וחומר חשוב

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. כשאני מבקש חיבור ללא חייגן אז הוט רושמים שפשוט מהבית הזה יש חיבור ללא חייגן? או שזה לפי המודם המחובר? כלומר אם אני מחליף את המודם שלי באחד אחר (יש לי שניים... אחד מחובר לממיר ואני יכול לנתק אותו) ואני מחבר את השני למחשב אז אני לא יכול לגלוש בלי חייגן ואם אני מנסה ליצור חייגן אז זה נותן לי שגיאה 769 כלומר זה לא מצליח ליצור קשר.... פשוט לפעמים אני צריך IP קבוע בלי חייגן ולפעמים אני צריך IP משתנה... אז חשבתי אולי אם אני אחליף בין המודמים אז מהמודם שמחובר לממיר אני אקבל חיבור עם חייגן ומהרגיל אני אקבל חיבור בלי חייגן...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ^Z^,

שלום. בעקבות הדיון הזה, החלטתי לפתוח תרא'ד מסודר בנושא. תנו פינג לip הבא: 209.85.129.104 [שמוביל לכאן] ופרסמו תוצאות עם פירוט על ספקית האינטרנט שלכם. התוצאות שלי: מינימום: 178Ms ממוצע: 185Ms מקסימום: 193Ms 012 עם Hot כבלים. 1.5\192

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by Dimka,

ערב טוב לכל הפורום ;D כרגע אני מחובר לחבילת גלישה של 1.5 מגביט לשנייה (קו העלאה של 150 ביט לשנייה) כיוון שהמבצע נגמר בקרוב, אני צריך לעבור לחבילה אחרת... כרגע כל העסק עולה לי 40 ש"ח לתשתית (ADSL בזק - כאשר יס מסבסדת את המחיר במקום 60 ש"ח) ועוד 40 ש"ח ספק (בזק בינלאומי). התעוררה לי השאלה האם כדאי בכלל לעבוד לאינטרנט בכבלים דרך HOT? או בכלל... ואיזה חבילה כדאי לבקש וממי? השאלה בעצם היא בכדאיות... לא אכפת לי להוציא עוד סכום מסויים לחבילות טובות יותר, פשוט לא רוצה לצאת טמבל מכל העניין. (ממה שידוע לי, בזק בינלאומי ב-ADSL זה אמור להיות החיבור הכי טוב כרגע מבחינת איכות הקו והחבילות הקיימות...)

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  23. אז ככה, יש לי ראוטר במחשב אחד, ועוד מחשב בחדר אחר. בקיר עוברים כבלי רשת, בערך 30 מטר או יותר, אין לי מושג. כשאני מחבר את הראוטר למחשב השני (בחדר השני) הנורה של הקליטה דולקת, אבל המחשב לא מתקשר עם ה-DHCP ולא מקבל IP בכלל. אז אמרתי, אולי זאת בעיה בכבל. החלפתי אותו ולא עזר. חיברתי את המחשב הנייד של אבא שלי לכבל הזה (יש לו כרטיס רשת GIGABIT מובנה אם זה משנה) ועבד מעולה. אז החלטתי שהבעיה בכרטיס רשת, אז החלפתי אותו לכרטיס רשת מאותו דגם, ולא עזר. העברתי את המחשב לחדר של הראוטר וחיברתי אותו ישר עם כבל 3 מטר, ועבד מעולה. אז בקיצור: הגעתי למסקנה שעוצמת האות שנשלחת מהראוטר שעוברת דרך איזה 30 מטר כבל נחלשת מספיק כדי שהכרטיס רשת (שהוא לא מי יודע מה... REALTEK 10/100 פשוט) לא קולט אותו…

• 9 תגובות
    • 770 צפיות
  24. Started by avi15,

יש לי VISTA ULTIMATE, ןאני לא מצליח להתחבר להאינרנט! אני מחובר באינטרנט זהב, מודם ALCATEL HOME SPEED TOUCH שמחובר למחשב דרך כרטיס רשת Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC העתקתי את המאפינים של חיבור הLocal Area Connection מXP שאני משתמש בו שהם: Internet protocol (TCP/IP) -> IP address: 10.200.1.1 subnet mask: 255.0.0.0 והשרת DNS ריק הבעיה היא שהחיבור בויסטה במצב של Limited ושאני מנסה להתחבר דרך החיגן 015 זה לא עובד מישהו יודע איך אפשר לפתור את זה?

• 6 תגובות
    • 840 צפיות
  25. שלום, אני ADMINISTRATOR, על דומיין מסויים. צריך להתקן בכל המחשבים FLASH, כמובן שהדבר דורש אדמין לוקאלי. אני יכול לעבור מחשב מחשב בעזרת היוזר שלי או ב-ACTIVE FIRECTORY, ולתת הרשאות לוקאליות של אדמיניסטראטור, אך הדבר יקח ממני זמן. האם מישהו מכם מכיר דרך קצרה יותר? אולי דרך GROUP POLICY? תודה.

• 2 תגובות
    • 662 צפיות

דיונים חדשים בפורומים