רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,520 דיונים בפורום זה
-
הראוטר צריך לתמוך בחיוג L2TP. ישמש 3 מחשבים בחיבור אלחוטי שנמצאים ב-2 קומות שונות בבית ועוד אחד בחיבור קווי. אני מוריד טורנטים לפעמים (לא הרבה) אז עדיף שהראוטר יוכל להתמודד עם זה בצורה סבירה. תודה על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי אם זה ישים ואיך ניתן להפעיל את זה ובמה הצד השני צריך לתמוך? הבנתי שזה מאחד שני חיבורים לאחד משותף ככה שבמקום 1GB יש 2GB אבל אין לי מושג איך זה עובד ואם צריך ראוטר מיוחד או מחשב מיוחד או מה קורה שם בכלל... תודה.
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
בלי תוכנות וכאלו , אני זוכר שראיתי שאפשר לשנות משהו ברג'יסטרי שגורם לגלישה להיות טיפה יותר חלקה , אבל אני לא מוצא את זה עוד, למישהו יש מדריך , או יודע איפה בדיוק משנים?
-
- 3 תגובות
- 900 צפיות
-
-
עכשיו קניתי מחשב חדש ואני רוצה לחבר רשת בין המחשב הזה לעוד אחד אני מחובר לadsl עם מודם אלקטל. אני ממש לא מבין בכל הדבר הזה רק רציתי לדעת כמה אני יצטרך להשקיע ברשת פשוטה שאני יוכל להישתמש באינטרנט בשני המחשבים ושאני לא ירגיש האטה במהירות שמישהו אחר מישתמש באינטרנט ושאני יוכל לשתף קבצים ויוכל לשחק משחקים ברשת. יש לשני המחשבים כרטיס רשת פשוט לאחד מובנה עם הלוח השני זה מה שמקבלים מבזק. כמה כסף אני צריך להשקיע ומה צריך לקנות? תודה
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום לכולכם, כפי שקראתם בכותרת, מהיום עדכונים מהאתר ומהבלוג של NetCHEIF מופיעים גם ב-Twitter תחת הכינוי NetCHEIF. היכנסו ל- http://twitter.com/NetCHEIF (או מהטלפון הסלולרי http://m.twitter.com/NetCHEIF), וכל העדכונים מהאתר והבלוג יופיעו לפניכם. תודה. CHEIF
-
- 0 תגובות
- 900 צפיות
-
-
עוד ב 2006: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000134151
-
- 3 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה.. לאחרונה שיניתי את מיקום המחשב הנייח שלי כך שהוא ממוקם כרגע ליד הנתב (Gigaset 604) של אוראנג'.. לפיכך חיברתי אותו באמצעות כבל הרשת. לפני כן המחשב היה מחובר לרשת הביתית ב - WIFI באמצעות: http://www.bug.co.il/xtreamer/wireless.html העניין הוא שמאז שאני מחובר באמצעות כבל הרשת - קצב מהירות ההורדה שלי ממש קטן.. מקצבים של 700- 800 k אני כרגע מגיע בהורדות לקצבים מקסימלים של 150 - 200 K במקרה הטוב.. אשמח להסבר האם זה הגיוני או שמא תתכן בעיה כלשהי.. תודה
-
- 3 תגובות
- 900 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייח בממ"ד ומחשב נייד בנוסף.הנתב הוא של edimax 6216 ,ואני גולש עם התשתית של הוט. בהוט אני מחובר במהירות גלישה של 1.5 וב 012 במהירות של 3 (עקב טעות שלהם).בהוט אמרו לי שבגלל שאין תאום במהירויות הדבר פוגע משמעותית במהירות האם כך הדבר ? גם כאשר הנייד צמוד לנתב והתקשורת מקסימלית - עדיין המהירות נמוכה(1,5.5,11,18,24),למרות שאני רואה ב- site monitor במהירות -54.גם כשאני עובר לבית אחר עם הנייד עם נתב של 6204 edimax המהירות מיד ב 54. מה הסיבה שבביתי מהירות הגלישה לא עולה ????
-
- 5 תגובות
- 900 צפיות
-
-
הסיטואציה: 3 חיילים בבסיס סגור עם 3 מחשבים ניידים למודם USB אחד של אחת חברות הסוללר רצינו לקרנות ראוטר שיש אפשרות לחבר לו מודם USB יש חייה כזאת? ואם כן יש המלצות מראוטרים ספציפים? (עדיף זול :] )
-
- 4 תגובות
- 900 צפיות
-
-
מחשב של חמי מותקן win 2000 sp4 - ללא firewall הגלישה היתה בסדר, עד שנוצר מצב שהמודם היה מחובר אבל אי אפשר להיכנס עם הדפדפן או להוריד דוא"ל בתמיכה אמרו שנחסמו לי הפורטים port 80 ועוד, והמליצו לי לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה, האם יש פתרון קל יותר? ה firewall הוסר בגלל שכאשר הוא היה מותקן אי אפשר היה לגלוש בכלל (mcafee firewall ) וכאשר הוא הוסר כן אפשר היה לגלוש, מה הסיבה לכך?
-
- 0 תגובות
- 900 צפיות
-
-
יש לי מודם אלחוטי מבזל של DLINK הרשת האלחוטית שלי היא ללא הגנה אבל יש לי מאק אדרס פילטר מאחורי המודם יש כפתור לביטול האלחוטי ולהפעלתו שוב שאני מבטל ומדליק את האלחוטי המחשבים לא מצליחים להתחבר אלחוטית למודם רק עד שאני מוציא ומכניס את כתובת המאק שלהם מהפילטר הם מתחברים מישהו יודע למה זה קורה?
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אוקי...היה לי ראוטר 3COM שעשה צרות והוחלף עכשיו יש לי עוד ראוטר וכל רבע שעה לערך הוא מתנתק (רואים במחשב שהמחשב מתנתק מהראוטר) ואז אחרי חצי דקה מתחבר ואחרי עוד דקה מתחבר שוב לאינטרנט... יש לציין שהבעיה החלה רק לפני יום. האם יש מצב שיש שיטה אחרת לסדר את הראוטר בלי להחליף אותו? הראוטר עודכן כשהגיע (שזה לפני חודשיים בערך)...האם יכול להיות שיש גרסא חדשה שמסדרת את זה? האם זה הגיוני בכלל שהוא עבד אחלה ועכשיו פתאום לא וכל זה בגלל גרסא לא טובה? מממ עזרה?
-
- 0 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרשת המעצבנת שלי שוב התקלקלה :-\ הרשת תומכת ב-2 מחשבים ניידים. אחד מהם מחובר תמידית בחיבור אלחוטי, ועובד חלק. המחשב השני גם הוא נייד, והוא עובד כשהוא מחובר חוטית, אבל לא כשהוא מחובר אלחוטית : הוא מאתר את הרשתות של השכנים אבל לא את שלי. המסתורין בבעיה - המחשב עבד גם בחיבור אלחוטי לפני שבוע, והדבר היחיד ששיניתי הוא הגדרות כרטיס הרשת כדי שיפעל ברשת של מישהו אחר. ניסיתי כבר להגדיר IP סטטי ולא סטטי (בתיאוריה לא צריך IP סטטי - במחשב שפועל אין), להתקין ולהסיר פרוטוקולים למיניהם, לעבור לWireless Zero Configuration וחזרה לתוכנה של אינטל שהשתמשתי בה קודם, ואפילו לעשות System Restore: שוב דבר לא עוזר. אני לא אוכל להמשיך להשתמש במחשב של אבא תמיד, אנא עזרו לי!
-
- 7 תגובות
- 900 צפיות
-
-
מישהו יודע איזה ראוטר הם מספקים? והאם הוא טוב ותומך בתקני האבטחה וכל מה שצריך? כי המחיר שלטו דיי נחמד (350 לראוטר + כרטיס רשת usb)
-
- 7 תגובות
- 900 צפיות
-
-
טיפה ארוך אבל אני יודע שאני לא הראשון שנתקל בבעיה הזו.... קניתי ראוטר אדימקס BR-6204WG לאחרונה שהוא חוטי ואלחוטי, הגדרתי הכל. הכל עובד. חוץ מהמחשב הנייח שלי שמחובר אליו ב LAN. ניסיתי את המחשב הנייד שלי ב LAN והוא עובד. תאור הבעיה: יש פינגים החוצה, האימיול עובד וניסיתי גם פינגים לוואלה. פורט 80 פתוח, אבל אין פינג לכתובת עצמה של וואלה. לכן גם האקספלורר לא מראה אתרים וזו הבעיה! באמת ניסיתי כל מה שאני יודע וכל ההצלבות ההגיוניות והמסקנה היא שהמחשב הנייח שלי לא מקבל טוב את הראוטר. מה עשיתי ואיפה אנחנו עומדים: יש לי מודם של בזק של רוטל. כשהוא מחובר רגיל למחשב הכל עובד. כשהראוטר מחובר למחשב אין לי אינטרנט במחשב. ניסיתי את כל יציאות הLAN של הראוטר עם הנייד שלי כולן עובדות. שמתי כר…
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
במהלך החג עזרתי לחבר להקים תשתית לרשת תקשורת. בגלל גודל הבית ומספר נקודות הקצה, מדובר ברשת די מורכבת הכוללת נתב, AP, שני מתגים 1G ו-7 נקודות קצה במבנה הבא -- השרטוט הוא מאוד סכמטי ובסיסי אבל נותן תמונה לא רעה. הכבלים המופיעים בשחור הם PATCH CABLES ואלה המופיעים בכחול הושחלו בתוך הקיר. כל הכבלים הם CAT 5E מסוג FTP. כל כבל שהושחל בתוך הקיר מסתיים בשקע והשקע מתחבר לנקודת הקצה (מחשב או AP) באמצעות PATCH CABLE. הבעיה התגלתה ב-PATCH CABLE שמחבר את ה-AP אל השקע שמחובר אל ה-מתג הרחוק. כאשר הכבל הזה מחובר אל ה-AP, הנורה הרלוונטית על המתג נדלקת והכל נראה מצויין. בנוסף, מחשב שמחובר לכבל הזה מתפקד מבחינת התקשורת בצורה מושלמת. בדיקה של הכבל באמצעות טסטר לא מראה שום בעיה. אבל כאשר הכבל…
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
לפני יומיים רכשתי את ה WRT54GL המפורסם, והתקנתי בו את Tomato החביבה, הכל עובד יפה תחת עומס P2P ואני בסך הכל מאוד מרוצה, אך משהו מטריד אותי. אני מחובר בחייגן L2TP , עכשיו הוא מאפשר לי להתחבר רק אם אני שם את סוג החיבור על Connect On Demand לפי מה שהבנתי מה שזה עושה זה מנתק לי את החיבור לאינטרנט אם עובר פרק זמן Ideal מסויים שאותו אני יכול לקבוע, ואני לא רוצה שזה יעשה את זה, אני מעדיף שיהיה תמיד מחובר(Keep Alive) הבעיה שבמצב של Keep Alive אני לא מצליח להתחבר, אלא מקבל את הIP של הרשת של הכבלים 172.....
-
- 5 תגובות
- 899 צפיות
-
-
יש לי ראוטר ASUS שמקבלים מבזק ויש לי מדפסת BROTHER MFC-425CN יש לה שתי יציאות : USB ו ETHERNET . מה אני צריך לעשות כדי שאוכל לשתף מדפסת בין שני מחשבים ? תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אחת הבעיות המוזרות והמעצבנות שנתקלתי בהן, מקווה שתוכלו לעזור. יש לי ראוטר של די-לינק, שעובד מעולה. מכיוון שהוא היה ללא סיסמה, הגדרתי לו סיסמה של 6 ספרות, דרך התוכנה שהגיעה איתו. לא ידעתי שויסטה לא מוכן לאשר לי את הסיסמה הזו, כי היא בעלת פחות מ-8 ספרות, ולכן אני לא יכול להתחבר לאינטרנט דרך הראוטר. ניסיתי להתחבר לאיי פי של הראוטר, אבל זה לא נותן לי. הסיסמה היא ב-WPA2 AES. גם ניסיון לאפס את הראוטר לא עזר. תודה לכל העוזרים.
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שמעו, בדיוק מלפני שבועיים התחברתי לADSL 750K של בזק בינלאומי. (ייייששששש!!!!) בכל מקרה, מדי פעם אני מוצא אותו מנותק בלי שום סיבה או הודעה, אמרו לי שהמודם USB, (מה שלי יש) עושה את זה לפעמים מכיוון שאינו מחובר לחשמל, או משהו כזה. ברצוני לדעת אם המודם של Samsumg דרך כרטיס ETHERNET- כרטיס רשת, יעזור מבחינה זו??? ???
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום רב, בית רגיל כל המחשבים באותה הקומה.המערכת מורכבת מראוטר אחד שמחובר קוית למחשב נייח ועוד שני מחשבים שמחוברים לרשת אלחוטית ,בשניהם כרטיסי רשת. בשני המחשבים שמחוברים אלחוטית בעיות גלישה-גלישה איטית או גלישה לסירוגין. מחשב 1 יושב בממ"ד ועד היום מדווח על גלישה סבירה ,עד שהוחלף הקו לגלישה ב-10 מגה. הרוטר הוחלף והוא הראוטר המסופק ע"י בזק, במחשב בממ"ד, יש כרטיס רשת מסוג Edimax EW-7722IN -300 mb"s. המרחק מהראוטר הוא קטן,כ-4 מטר לערך ויש קו אוירי בין הראוטר למחשב. הבעיה שהגלישה יכולה להיות טובה לזמן מה ופתאום הגלישה תייתקע לגמרי,עוד משהו שקורה הוא,שכאשר מוסיפים אבטחה כלשהיא הגלישה נעצרת לחלוטין. אפשר לאמר שבד"כ איתחול יחזיר את הגלישה למצב תקין לזמן מה נוסף ושוב אחרי כמה זמן…
-
- 5 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות LAN דרך האינטרנט אך אפשר לעשות את זה? תודה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום, נמאס לי מה SIEMENS שבזק מחלקים כך שאני מחפש לקנות נתב אלחוטי חדש אבל אני לו בטוח שאם אצטרך מודם ADSL או שהסימנז של בזק יעבוד כמודם או שאולי לקנות קומבו של מודם+נתב, כך שאני מחפש משהו איכותי אבל לא יותר מידי יקר תודה
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום! אני מתכוון להחליף את המודם usb שלי ale 130 למודם רשת... בבזקסטור הציעו לי אחד של ESI בתוספת 100 שקל... זה ניראה לכם שווה? נ.ב- יש לי מהירות 750k
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום ידידי יש לי שתי עמדות בערך 1200מטר אחת מהשניה. בצד אחד יש ראוטר של אדימקס תקן G עם אנטנה כיוונית 14DBI שמכוונת מול העמדה השניה. בצד שני יש מחשב עם כרטיס רשת של אדימקס ואותה אנטנה שמכוונת לעבר אחותה. הבעיה שלי הייתה כזאת: בצד של הראוטר, המרחק בין הראוטר לאנטנה (שמותקנת על עמוד כדי שיהיה קשר עין בין האנטנות) הוא בערך 6 מטר. בצד של המחשב יש בערך 12 מטר בין האנטנה לכרטיס הרשת (מחשב בתוך המבנה ואנטנה על הגג שוב כדי שיהיה קשר עין בין האנטנות). הבעיה שכבלים כאלו מאד יקרים (מעל 1000 שקל במקרה שלי) אז לקחתי כבל RG59 רגיל של אנטנות RF ו"השלמתי את החסר" ע"י חיתוך של הכבלים שהגיעו עם האנטנות. דאגתי גם לסוכך את החיבורים המאותרים כדי שלא יהיו "זליגות". אך למרבה הצער אין בין העמדות…
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
-