רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
אני תומך טכני בכיר בחברת אינטרנט של אציין את שמה בחודשים האחרונים אני פשוט כל כך רוצה להוציא החוצה את מה שיש לי בבטן ונראה לי שזה המקום הנכון לעשות את זה... ספקיות האינטרנט בישראל (כולם!) כן חוסמות peer 2 peer מבלי הסכמה שלנו הלקוחות וטוענות שזה עומס על השרתים בחו"ל! לכל "ילדי הכאפות" שחושבים שהם חוסמים פורטים - הנה הסבר קצר על איך חוסמים את זה באמת (זה ממש לא מבוסס על פורטים!): החסימה מתבצעת על ידי פיירוולים ונתבים "מתוחכמים" בטכנלוגיה שנקראת Deep packet inspection מי שמעניין אותו יותר מבחינה טכנית יכול לקרוא כאן מה זה בדיוק : http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_packet_inspection כאשר אתם שולחים מידע באינטרנט הוא מחולק ל "חבילות" (פאקטות) עם כתובת מוען - נמען וכו' - ישנו א…
-
- 31 תגובות
- 11.5k צפיות
-
-
מה אומר שכתוב שמוצר מסיום משתמש בלדוגמה 4 ערוצים על תדר של 2.4GHZ והאם זה יכול להפריע לי לנתב האל-חוטי שלי שהוא: 3crwes54g72t תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 768 צפיות
-
-
ככה כמו שכתבתי בכותרת אני מחובר לאינטרנט זהב+HOT יש לי בעייה של פינג מאוד לא יציב שנע בין 0-2000 (שנייה אחת הוא נמוך.. 20,30 ושנייה אחרת פתאום 1500..) לא ניתן לשחק משחקי רשת בצורה הזו! או שיש לי לאגים כבדים או שאני פשוט מועף מהסרבר.. נסיתי לעקוב אחרי פס האינטרנט לראות אולי איזו תוכנה מפריעה אבל לא מצאתי כלום... מה שאני רוצה לדעת זה האם יש משהו שאני יכול לעשות (תוכנתית... להחליף ספקית זה רק אם אין ברירה) וגם הייתי רוצה לדעת האם עוד מישו נמצא בבעיה דומה.. אגב החיבור הוא 1.5MB ועוד משהו.. אני גם די מוגבל לסרברים מהארץ כי סרברים מחול יש לי פינג של 150+ ואז אני אוטומטית מועף מהסרבר.. האם זה אמור להיות ככה?
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-
-
אז ככה יש לי wrt54g גירסא 4 מעודכנת צד שלישי הכל טוב ויפה ..מאז מתמיד אני בכלל עם dmz ופיירוול פנימי וקטן של sygate שמשרת אותי כבר המון זמן. בשבוע האחרון נתקלתי בבעיות כמו lowid קישוריות לביטוררנט מאוד מאוד נמוכה כ10 חיבורים גג!. ניסיתי את כל האפשרויות כמו ביטול טוטאלי של הפיירול במחשב אך זה לא עזר,אז פתחתי גם טווח פורטים בנתב וגם זה לא עזר, ביטלתי לחלוטין את הפיירוול של הרוטר לכל הרשת!! וגם זה לא עזר. ניתן להסיק מכך שההגבלה נמצאת אצלי במחשב אבל לא הצלחתי להבין מהיכן היא באה הפיירוול של הוינדוס כבוי לחלוטין,התחלתי לשחק ולבדוק אולי בחיבורי רשת ואז מצאתי את זה : אני רוצה לבטל את כל הסינון הזה של השירותים כדי שכל הפורטים יהיו פתוחים והסינון היחידי יהיה של הפיירוול במחש…
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי את המדריך שפורסם פה בפורום אבל לא הצלחתי להבין ממנו באיזה זוית צריכה להיות הפרבולה שעושים ממנה את משטח האנטנה, זו שהכרטיס אמור להיות מולה - נייר האלומניום 20X20 שיש לי, כמה עקום צריך להיות המשטח הזה.. ואם אפשר גם לדעת איך עושים את זה.. תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום אנשים! התקשרו אלי מאינטרנט זהב והציעו לי בגלל שאני לקוח ותיק לעשות ראוטר שייתחבר קווי למחשב הנייח בבית שהוא גם ראוטר אלחוטי. בהצעה שלהם הם אמרו שהם ייספגו את מחיר הראוטר עליהם בכפוף לזה שאני יתחייב לשנה בתכנית שאני נמצא בה שהיא תכנית במחיר סביר ביותר על מגה וחצי. העלות היחידה שהם דורשים ממני זה 220 דמי התקנה+משלוח חד פעמיים. אמרו לי שמדובר בראוטר חדיש של LEVEL ONE והוא נשבע לי שמדובר בראוטרים חדישים ואיכותיים שמחרים בסביבות ה 600 ש"ח. הנציג ציין כי לאחר השנה הראוטר שלי ואני יכול להתנתק מהם בלי בעייה. שאלתי אותו לגבי הסיסמאת גישה שהבנתי שהם מכניסים לראוטרים והוא אומר שאכן קיימת סיסמא כזאת. יש לי כמה שאלות ובקשה לעצות מכם: כמה הסיסמאת גישה הזאת תגביל אותי? הם טוענים ש…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני גולש בבזק בנלאומי כבר די הרבה זמן ADSL 1.5MB אני משתמש באימיול באופן קבוע והוא פתוח 24\7 וחתחלתי להישתמש איתו בחודש וחצי האחרונים ב3 שבועות הראשונים האימיול לא היה יורד מ150-170KB בכל שעות היום אבל בזמן האחרון משהו מאוד מוזר קורה שבין השעות 3 בלילה עד בערך 10 בבוקר הכל עובד חלק אבל מבערך 11 בבוקר עד 2 בליה האימיול יורד במהירות לריצפה (אני מדבר על 20-60KB) וככה זה כל יום באופן קבוע. ומה שכן אני משנה כל הזמן את הפורטים שהאימיול עובד דרכם בשביל לנסות להיתחמק מאיזה הגבלהשאולי הם עושים וזה לא עוזר אני משתמש בנטלימיטר ויש שם פירות מלא של כל יום והבעיה הזו היא דפוס קבוע אני רוצה לציין שאני גם יודע מה אני עושה ושיש לי נסיון עם הראוטר ומשחק עם הפורטים ורשת ביתית בכללי
-
- 58 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
-
שלום, משהו אצלי בחיבור לאינטרנט מתנהג מוזר. פשוט אין לי גישה לאתרים מסוימים (ובאופן כללי לשרתים מסוימים). מה ששמתי לב עד כה זה שאין לי גישה לשום אתר שמתארח אצל אינטרנט זהב (כולל שרת הדואר שלהם), וגם לא לוואלה, למשל (הוא גם על אינטרנט זהב?). כשאני עושה Ping הוא אמנם מזהה את כתובת ה-IP של האתרים, אבל לא מתקבלת שום תגובה מהשרת. יש לי ראוטר D-Link DI 524, והמחשב הזה מחובר אליו ישירות (לא אלחוטית). לא נראה לי שזה קשור אליו, מפני שמחשבים אחרים ברשת שמחוברים אלחוטית כן מסוגלים להתחבר לשרתים הנ"ל. חוץ מזה, הכל עבד טוב עד היום, לא שיניתי שום דבר באפשרויות של הראוטר, ואפילו עשיתי לראוטר reset to factory defaults וזה לא עזר. מה שכן, אחרי ניסיון להתחבר לשרתים הנ"ל, בלוג של הראוטר מופ…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין להקים רשת ביתית אלחוטית הכוללת מחשב נייד, ומחשב נייח. למחשב הנייד אין כרגע כרטיס רשת אלחוטי- אני צריך לרכוש, אולם אני לא מבין בזה, ואשמח להמלצות (הדגם, אם זה משנה ,הוא 2500 hp presario) כמו כן, מה אני עוד צריך? איזה נתב?.... המלצות יתקבלו בברכה. אחרי חיבור כל הרכיבים- האם יש צורך בעדכון או שינוי אצל ספקית האינטרנט? האם יש השפעה של מרחק מהנתב למחשב בנייד? יש לציין שמדובר בבית של שלושה מפלסים... האם אני צריך נתב עם משדר חזק? תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
שלום קראתי לא מזמן את הכתבה שהתפרסמה באתר Ynet שבמקום התפרסמה באתר הזה לגבי חסימת פורטים של ברק\נטוויז'ן חיפשתי גם לגבי הנושא הזה בפורום אבל דווקא מה שלא מצאתי זה בעצם איך אני יכול לדעת אם חוסמים אותי? אני כרגע מחובר לנטוויז'ן דרך תשתית של בזק עם ראוטר אני משתמש להורדה ברשת ביטורנט עם התוכנה ביטורנדו (בלינוקס כמו ששמים לב) רציתי לדעת אם יש אפשר לקבוע *חד משמעית* שהספק אכן חוסר אותי או נותן תיעדוף מוגזם לפרוטוקול HTTP (לא נראה לי שיש כאלה שלא נותנים, בזק בינלאומי נותנים תיעדוף כזה והם לא מסתירים זאת) אפשרות אחת כמובן להוריד קובץ מפרוטוקול אחר ולבצע השוואה ומה במידה שבתוכנה אני רואה שיש חיבור שמוגדר תקין (עיגול ירוק בשפה של ילדים:>) זה אומר שהם לא חוסמים אותי? יש קבצים ש…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני משתמש בנתב/מודם של ROATAL דגם 1025AW והצלחתי לפתוח פורטים אבל משום מה אני מקבל באמיול LOW ID. דבר נוסף מוזר הוא שבבדיקה של הפורטים שניתן לעשות בהגדרות של האמיול אני מקבל הודעה שהפורטים פתוחים ותקינים, מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 5 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אני לא צריך חיבור אלחוטי כי אם חוטי. מה אני צריך לעשות כדי שבשני המחשבים יהיה אינטרנט ? תודה
-
- 7 תגובות
- 792 צפיות
-
-
היי, לא מזמן רכשתי את הנתב הנ"ל בעקבות המלצה. יש לי שאלה לגבי קושחות חלופיות. הן לא מבטלות את האחריות? (נראה לי שכן). האם זה באמת שווה את הסיכון? התנסיתי עם קושחה של Thibor 15c HyperWRT והיא מצאה חן בעיני אבל אני מפחדת לסכן את האחריות אז חזרתי למקורית בינתיים. לקח לי גם זמן עד שהצלחתי לחזור למקורית כמו שצריך (היו שאריות של הקודמת שגרמו לכך שהקושחה המקורית לא נראית כמו שצריך ואי אפשר לשנות כלום למרות שמחקתי את ה-NVRAM, לחצתי על RESET מאחורה במשך דקה פעמיים.. בכל אופן אחרי הרבה התעסקויות הצלחתי לתקן את זה). האם יש דרך קלה וחד משמעית לעבור מקושחה לקושחה בלי לשבור את הראש ובלי שאריות מקושחות קודמות? נכנסתי לאתר של לינקסיס ארה"ב לראות אם יש עדכון לקושחה המקורית אבל יש שם רק עד…
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-
-
האם כדאי להשקיע יותר כסף כדי לקנות כרטיסי רשת אלחוטיים בתקן MIMO? בכוונתי להקים רשת ביתית בין 2 מחשבים כשאחד מהם יהיה במרחק 20 מטרים מהנתב והשני במרחק 10 מטר. כרגע תכננתי ללכת על השילוב הבא לפי תקן MIMO: נתב: Edimax BR-6216Mg MIMO Wireless Router במחיר 390 ש"ח 2 כרטיסי רשת: Edimax Wireless LAN PCI Adapter MIMO EW-7628IG במחיר 200 ש"ח כל אחד מה דעתכם?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד, וחיברתי אותי דרך כרטיס רשת נייד, למחשב השולחני שבביתי שחובר לנתב, האינטרנט בנייד עובד, אבל במחשב השולחני שחובר לנתב לא, יש מצב שאני צריך אולי לקנות עוד כרטיס רשת כדי יעני לחבר את המחשב השולחני לרשת. (קיים בו כרטיס רשת שחיברתי לנתב)
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. אני עובד במשרד שיש בו אינטרנט אלחוטי אבל לצערי הנתב נמצא דיי רחוק ואין לי גישה אליו (אין לי אשרות להתקין עליו אנטנה חזקה יותר). האות שאני מקבל ממנו הוא חלש, כ - 11 mbs. יש לי מחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה, רציתי לדעת אם יש איזה שהיא אנטנה שאפשר לחבר לשקע חשמלי והיא מגבירה את האות של הנתב או כל דבר בסגנון שלא מצריך התעסקות אם הנתב. תודה לכל העוזרים.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לחברה שלי חיבור אינטרנט בכבלים של הטכניון(מסוג PPTP) שהססמא משתנה כל מספר שניות. האם אפשר להגדיר את החיבור בראוטר אלחוטי באופן כלשהו ( DLINK DI524) או לעשות משהו אחר בנידון ? תודה, אלכס
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית עם 3 מחשבים שמחוברים לראוטר EDIMAX 6140. כל כרטיסי הרשת מוגדרים על 100MB וזה גם מה שהחיבור מראה שעושים STATUS. למרות זאת, העברת קבצים בין מחשב אחד לשני מתבצעת ב-10MB (אני רואה את זה בעזרת BITMETER וגם חישוב הזמן מתאים). זה לא עניין של זבל על המחשבים, אני משוכנע שזה משהו בהגדרות. למישהו יש מושג?
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
-
-
אז ככה, סוף סוף אני קונה את הראוטר המיוחל - wrt54gl (לימים עם קושחת הtomato (אני בכבלים)) המודם שלי הוא terayon, והראוטר, תפקידו לפצל את האינטרנט לשני מחשבים (2.5/256 - החיבור). בין מחשב-ראוטר מחשבים מוצלב או ישיר? ועוד שאלה, את המודם - מחברים בUSB או בRJ45? ואם RJ45 אז מוצלב או ישיר? תסלחו לי על השאלות אבל עבר המון זמן מאז שהתעסקתי עם רשתות :-[ :-\ אם אפשר אז להביא לי בבקשה לינקים לכבלים מזיגזאג, שכן משם אני אקנה את הראוטר. ד"א מה זאת אומרת מסוכך? ( ) תודה, רומן.
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
1}ויש לי מחשב כף יד דגם אסוס 6110 וראוטר מסוג דגם LEVEL ONE WBR-3407 איך אני מסנכרן את שניהם כדי לגלוש דרך המחשב כף יד ? 2}אני יכול לסנכרן את המחשב הנייד עם הכף ייד כדי לקבל אימילם ולעדכן לוח שנה והכול?או שחייב חיבור חוטי בשביל זה? נ.ב למחשב כף יד יש Wifi
-
- 0 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום, אני מחובר לבזק בינלאומי ובזק במהירות 1.5 , משלם כ 60+40 לחודש ועוד כמה ימים החבילה בב"בינ מסתיימת. רציתי לדעת מהם המחירים הסטנדרטיים היום למהירויות של 2.0 או 2.5 עם אותה תשתית וספקית, אם מישהו יודע... תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר בעל מסעדה מעוניין לחבר 12 מחשבים לאינטרנט. האם הראוטרים של בזק מספיק "חזקים" - הכוונה יעמדו בעומס בהנחה שמחברים לראוטר SWICH ? או שצריך לקנות משהו יעודי. אם כן - איך ה נתב AR7024 EDIMAX שכולל בתוכו כבר מודם? או אם יש רעיונות אחרים חשוב לציין המחשבים ישמשו לאינטרנט בלבד ללא תעבורת רשת והראוטר צריך להיות חוטי בלבד. תודה
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם, אתמול אבי הביא הביתה ראווטר כדי לעשות רשת שתהיה בין המחשב שלי לשל אחותי. לראווטר קוראים SIEMENS SL2-141. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על המודם ולומר לי מה היתרונות והחסרונות שלו. תודה ויום טוב, יאיר
-
- 9 תגובות
- 982 צפיות
-
-