עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, ב PC שלי יש תיקיה משותפת, אני יכול להתחבר מכל מחשב בבית ללא צורך בסיסמה כי בהגדרות השיתוף הגדרתי ללא סיסמה... זה פשוט נוח יותר בלי סיסמה, ככה בקלות ניתן לגשת לקבצים ברשת הביתית מכל מכשיר, אבל כאשר אני מנסה מהאנדרואיד, עם אפליקציה של סייר קבצים, הוא מבקש סיסמה ואין לי מושג למה או מה הסיסמה כי הרי לא הגדרתי. בבקשה מדריך או הסבר, תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  2. שלום, בדירה בה אני גר יש לנו טריפל של סלקום. תשתית של בזק. בסלון מותקן מכשיר ממנו מקבלים אינטרנט אלחוטי ומאותו מכשיר ישנן יציאות לקו אינטרנט חוטי שאחת מחוברת למחשב ואחת מחוברת ישירות לטלוויזיה. המכשיר הזה נקרא נתב, נכון? אני קצת מתבלבל במושגים. בכל מקרה, הwifi מכסה את הסלון ומה שסמוך אליו, אך, לא את חדר השינה אצלי. בחדר השינה ישנה יציאה של טלפון קווי מהקיר שאינה בשימוש כלשהו כרגע. האם הנקודה הזו יכולה לאפשר לי חיבור של מכשיר כלשהו שיגביר את הטווח של הקליטה או לחילופין תאפשר חיבור קווי לאינטרנט בחדר בדרך כלשהי? לא מבין בכלל בעניין הרשתות לכן אשמח אם תסבירו לי מה עליי לעשות. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. היי! יש לי שני מחשבים בבית, שאחד מהם אני רוצה להשאיר דלוק אך מנותק ממסך או מעכבר ומקלדת, וברצוני שתהיה לי אופציה להשתמש בו מרחוק באמצעות המחשב השני שמחובר לאותה רשת ביתית. סטייל remote desktop המובנה של ווינדווס. אני לא רוצה אופציה לשליטה מחוץ לרשת. כמו כן אני רוצה שהשליטה תהיה אוטומטית בלי שצריך לאשר או להדליק איזו תוכנה במחשב הנשלט, כי כאמור הוא לא מחובר לכלום. איך הייתם ממליצים לעשות זאת? אני לא יכול להשתמש ב remote desktop כי הווינדווס שלי אומר שזה לא נתמך בגרסת home (מה שיש לי). אם מדובר בתוכנת צד שלישי רצוי שתהיה כמה שפחות "fishy" מטעמי בטיחות.. אשמח לרעיונות!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אתמול התקינו לנו סיב של פרטנר בבית ומאז כל ה 5GHz WIFI הפך לקצת רועש גם בגלל שחיברו לי את הנתב הישן באופן אל-חוטי (MESH) וגם בגלל שכל הבניין התחבר לאחרונה. הנתב של פרטנר בכניסה משמש רק כמודם פחות או יותר . אני מתכוון להביא טכנאי רשתות שיסלול לי כבל לחדר עם המחשבים בשביל להפטר מהקופסאות האל חוטיות . בכל מקרה מה שקורה הוא שהwifi של ה5GHz מחליט להתנתק מהאינטרנט אולי בגלל כל הרעש החדש על הקו הזה. זה היה עושה את זה פעם אבל עכשיו זה קורה יותר מדי. אין דרך לעדכן firmware כי זה נתב נעול לישראל והוא לא נותן לצרוב משהו מעודכן . כשאני עושה לו reset אז זה מסתדר . כדאי לי לקנות פשוט נתב חדש? מה מומלץ היום? אולי נקנה רק switch ונרכב על הנתב של …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. מקווה שזה המקום הנכון.... כיוון שאני עובד על כמה פרוייקטים בכמה מקומות יוצא לי לא פעם שאני צריך להעביר כמויות חומר גדולות ממחשב אחד לשני. אחד מהמחשבים הוא הנייד שלי אבל השני כמובן לא תמיד זהה ולרוב ללא יכולת לעבוד באותה רשת. לפעמים זה נייח בלי רשת אלחוטית עם רשת ארגונית שאין לי אליה גישה או נייד עם רשת אלחוטית אבל לא באותה רשת כמוני. נמאס לי מההתעסקות עם DOK לחבר-להעתיק-לנתק-לחבר-בשני-להדביק -לשכוח את ה-DOK במחשב השני. אשמח לכל הצעה שקל לממש במגוון תרחישים ועם מינימום התעסקות או תלות בחומרה של המחשבים עצמם. יש משהו כמו "כבל USB מוצלב" כמו שהיה אפשר לעשות חיבור AD-HOC עם כבל רשת מוצלב?. אולי חיבור אלחוטי AD HOC עם דונגל USB זעיר? לא תמיד אני יכול להתקין דרייברים ומעוניין ב…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by huber,

שלום חברים. אצל לקוחה שלי יש קליינט VPN של CISCO. הבעיה היא שכל פעם שהיא מנסה להתחבר הוא רושם CONNECTING TO XXX.XXX.XXX.XXX ושניה אח"כ עוצר. מה שמוזר הוא שזה קורה במחשב הנייד, אך במחשב נייח שיש אצלה בבית החיבור עובד כהלכה (מה ששולל בעייה ברשת המקומית שלה). הפיירוול של הווינדוס בנייד מכובה. דברים שכבר ניסיתי: 1. הסרה והתקנה מחדש של הקליינט. 2. יצירת חיבור ה VPN מחדש. 3. הפסקת ה SERVICE של ה CISCO, הפסקה של ה SERVICE ICS והפעלתם מחדש. רעיונות?

7. החל מהשבוע הבא תתחיל גוגל לדרג את ספקי האינטרנט (isp) על פי הביצועים שלהם. לשם כך היא תעזר בשירות ה-youtube שלה ובאמצעותו יכולתו של הספק לספק שידור hd זורם, היא תמדוד את ביצועיו. מההודעה של גוגל עדיין לא ברור אם היא תדרג את ה-isp על בסיס גלובלי או תסתפק רק בספקיות אמריקאיות, אבל אין ספק שהגודל של youtube, העובדה שהמידע מפוזר בשרתים ברחבי העולם וכמות המידע העצומה, תאפשר מדידה מאוד טובה. http://www.google.com/get/videoqualityreport/#how_video_gets_to_you

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. הראוטר שלי הוא TL-WR1043ND ומחובר לו בקומה השניה ראוטר TL-WR841ND באופן קווי - משמש כ-AP ל-4 משתמשים. משום מה בזמן האחרון כל מי שמתחבר דרכו מקבל מקסימום 1MB ולא ביט אחד יותר. למה?!

9. Started by Roey232,

שלום לכולם! ראיתי ביוטיוב מדרכים להכנת מקלט WIFI מצלחת לווין. מה שהכי הפתיע אותי, הוא הקלות שבה הוא עשה את זה במדריך! רציתי להתייעץ איתכם האם זה כדאי להשתמש בזה ולהחליף את האינטרנט "המסורתי" בבית. חבר הציע לי לקנות שלושה צלחות (של כ"א 60 ס"מ) ולחבר אותן בצורת משולש. וככה, הטווח יכול להגיע בין 20-60 ק"מ. אגב, צלחת עולה 70 ש"ח, LNB יש לי בשפע מקולקלות שאני יכול לתקן... למרות שהמדריך הבא באיכות גרועה, מאוד אהבתי את הפשטות שלו. (אגב, באיזה חיווט הוא משתמש? ואיך אני יכול לחבר אותו לראוטר?) תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. משרד התקשורת הורה לחברת בזק להפסיק תוך שני ימי עבודה את מבצע שדרוג לקוחותיה למהירות של מאה מגה ביט לשנייה השר ארדן: "בזק מנצלת את כוחה המונופוליסטי ומציעה מבצעים אשר עלולים כבר בטווח הקצר לסכן את התחרות בתחום התקשורת" מצ"ב ההודעה לעיתונות.

• 2 תגובות
    • 982 צפיות
  11. יש לי כרגע את זה http://www.netcheif.com/Reviews/DSL-2650U/DSL-2650U.htm אני כרגע על 15MB והולך לשדרג ביומיים הקרובים ל 40MB אמרו לי שמה שיש לי לא מספיק וצריך להחליפו. יש חנויות חוץ מבזק שאני יכול לקנות ? מה אתם ממליצים שיהיה זול וטוב תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by gilsna,

ברשותי נתב NETGEAR 2200 של בזק אני מנסה לשנות את ה DNS בנתב מכוון שברשותי ROKU אמריקאי. אני משנה את הפרטים בדיוק לפי המדריכים של האתרים האמריקאים unlocator ו unblock-us ו unotelly אחרי שינוי ה DNS האתרים מציגים שאני מחובר אולם כשאני מפעיל את רוקו אני עדיין לא מקבל את האתרים האמריקאים. בנוסף בגלישה במחשב איני מצליח להיכנס לאתרים אמריקאים והפרסומות נשארות מישראל ולא משתנות לפרסומות מאמריקה כפי שמצופה בשינוי ה IP מה לא בסדר?, היכן אני טועה?, או שהנתב של בזק חסום לשינוי DNS תודה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by bratwa_tut,

יש ברשותי נתב חדש שרכשתי בבזק DUAL BAND 6850U DLINKעכשיו נישאר לי ה 2650U הישן שלי איך אני יכול להגדיר אותו שעם אני ישרשר אותו עם הנתב החדש אז יהיה לי אפשרות לחבר גם ל 2650 פורטים כי שני הנתבים האלו הם בעלי 4 כניסות RJ ויש לי 5 מכשירים שמיתחברים ישירות לנתב

14. Started by PelegK,

קניתי ראוטר חדש, שלוש אנטנות - TL-WR941ND. עובד אחלה. קניתי על הדרך גם רפיטר, שלוש אנטנות - TL-WA901ND.הגדרתי והכל בסדר, אני חושב לפחות. הבעייה היא ב Roaming - היא פשוט לא מתרחשת. יש בבית שתי קומות. הראוטר בקומה העליונה והרפיטר נמצא בקומה התחתונה. כאשר אני מחובר לראוטר למעלה ויורד למטה, אני עדיין מקושר לראוטר למעלה. רק כאשר אני מנתק את ה Wifi ומפעילו מחדש, אני מתחבר אוטומטית לרפיטר למטה. כאשר אני עולה למעלה - צריך לנתק Wifi שוב ידנית כדי להתחבר לראוטר למעלה. קראתי פה שצריך שמומלץ שהם יהיו עם ערוצים שונים, אבל אין אפשרות ברפיטר לשנות ערוץ - הם מסונכרנים יחד. כל שינוי שאני עושה בראוטר - הרפיטר מסתנכרן בהתאם. יש פתרון לבעיית ה Roaming ? אני אובד עצות כבר. תודה, חברים.

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  15. שלום לכולם! יש לי מתאם שיחות ראוטר - נטבוקס של נטויז'ן (עם סיסמת אדמין ), ותקופה ארוכה הוא ישב בשקט מאחורי מודם ראוטר רגיל (כי יש לי בבית גם מרכזיה קטנה עם קווים של 012, ולא רציתי שהם יריבו): דהיינו, מה LAN של הראוטר יצא כבל רשת ל WAN של הנטבוקס, עם טווחי רשת שונים לראוטר ולנטבוקס. כל המכשירים (למעט המרכזיה) היו מחוברים מאחורי הנטבוקס. עכשיו התחדש לי צורך להפוך אותו לנקודת גישה אלחוטית בחדר אחר, כשחלק מן המכשירים מתחברים לראוטר וחלקם לנטבוקס, וכולם באותה רשת. לשם כך על הרשת כולה להיות באותו טווח, והבעל הבית היחיד על כל הרשת צריך להיות הראוטר. העברתי את כבל הרשת לאחד ה LAN בנטבוקס, נתתי לנטבוקס כתובת IP בטווח של הראוטר, ביטלתי לו את ה HDCP, ואכן כל המכשירים שמתחברים אלחוטי…

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. Started by eliko_88,

שלום חברים, יש לי בקומה השנייה ראוטר של HOTBOX של הוט אליו מתחברים מס' מכשירים(קצב התעבורה 100MB) הבעיה שבקומה למטה הקליטה אינה טובה ברוב האיזורים אני צריך לחבר מחשב נוסף ופלייסשטין 4 שנמצאים בקומה הראשונה השאלות הם: 1)האם ראוטר נוסף שיעבוד בתור REAPTER יפתור את הבעיה,ואם כן איזה ? 2)במשחקי רשת עבור הפלייסטשיין לא יהיה בעיה של תעבורה(הראוטר יהיה צמוד אליו)? 3)האם מתאם רשת על גבי חשמל יכול לפתור את הבעיה אודה לכם על עזרתכם

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by tomer.f,

שלום, הראוטר שהיה לי לאחרונה מת ואני מעוניין לקנות אחד חדש. הקודם היה TP-LINK והייתי מרוצה ממנו. אני מחפש ראוטר חדש וחשבתי לנצל את ההזדמנות לבדוק את היתרונות של התקנת DD-WRT. במיוחד אני רוצה להגדיר VPN בשביל גישה מרחוק לקבצים ברשת ושליטה על המחשב (אני בכוונה לא רוצה להגדיר תוכנה לגישה מרחוק לקבצים) ועוד כמה פיצ'רים כמו סינון URL, השימוש העיקרי יהיה VPN מהסמארטפון (אנדרואיד) ומחשב לינוקס, ככה ש-openvpn שמגיע עם הקושחה מתאים. הסתכלתי בפורום של DD-WRT על TP-LINK TL-WR841ND ונראה שאין לדגם גרסה שתומכה ב-VPN. האם למישהו יש ניסיון או יכול להמליץ על ראוטר אחר שמתאים למשימה?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. יש לי מחשב נייח,נייד ושני טאבלטים. תשתית אינטרנט - הוט,ספק אינטרנט - רימון. המחשב נייח מחובר לראוטר TP LINK באופן אלחוטי (לאחר שהגדירו לי באינטרנט רימון את החייגן כשחיברתי את הראוטר למחשב חד פעמי באמצעות חוט). האינטרנט במחשב נייח עובד טוב. שתי בעיות: 1. המחשב נייד מתחבר רק אם אני מנתק את הנייח מהVPN."(החייגן של רימון). 2. הטאבלטים לא מתחברים בכלל (הודעת שגיאה - תשתית ההוט תקינה,נא פנה לספק האינטרנט). תודה

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. שלום, ברשותי נתב d-link 2760u e1 של בזק. לנתב מחוברים 2 התקנים בצורה חוטית ועוד יותר מ10 אלחוטית. כמו כן מחוברים PS4 , ועוד כמה ממירי Yes. בקיצור הדרישות גבוהות מידיי למה שהנתב מציע ואני מחפש פתרון לבעיות ניתוקים וקליטה טובה יותר. כרגע אנחנו מחוברים לבזק במהירות 30 מגה עם ספק של בזק בינלאומי אך סביר שנשדרג כשהתשתית תתמוך ביותר מ30 מגה. הדרישות: - קליטה אלחוטית טובה. - תמיכה בלפחות 15 התקנים במקביל. - מעדיף שתהיה תמיכה גם למודם של בזק וגם של הוט. - פיצרים נוספים יתקבלו בברכה תקציב- לא מכיר כל כך את המחירים אבל כעיקרון התקציב לא מהווה שיקול עיקרי. על איזה נתב הייתם ממליצים? תודה!

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by חגיב,

שלום לכולם, יש לנו במשרד רשת מחשבים שמחוברת דרך SWITCH. אם מחוברים יותר מדי מחשבים הוא רושם את ההערה הבאה. לאחר שמנתקים מחשב אחד כדי להתחבר עם המחשב שקיבל את ההערה צריך לאתחל את המחשב שהוא השרת. האם יש אפשרות להיכנס איפשהו להגדרות ולחבר את המחשב ( כמובן לאחר שניתקתי מחשב אחר) מבלי לאתחל את השרת? תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by nerya40,

יש לי מדפסת משולבת HP 4615 שיש בה גם סורק. עכשיו הבעיה במדפסת הזאת שיש לה רק חיבור USB ואני רוצה שכל המחשבים בבית יוכלו להדפיס ולסרוק דרכה. הבנתי שאפשר לקנות שרת מדפסות שמתחבר לראוטר ואז כל מחשב יכול להדפיס דרך המדפסת. אבל השאלה שלי אם יהיה אפשר גם לסרוק? הרי כשאני מדפיס המחשב שולח פקודה לכתובת של השרת מדפסות ואז משם השרת שולח את הפקודה למדפסת והיא מדפיסה. אבל בסריקה זה הפוך. המדפסת צריכה לשלוח את תוצאות הבדיקה לשרת ואז מהשרת איך זה יגיע למחשב? הדגם של השרת מדפסות זה Edimax ps1206u תודה לעוזרים [:

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by 11GnR,

אני רואה הרבה פעמים שמזכירים את הMTU כגורם אפשרי לדיליי במשחקי רשת, ניסיתי לעשות חישוב לבדוק את זה. אני טועה איפשהו? החיבור שלי הוא 30 מגה, MTU נמדד בBYTES אז החיבור הוא 3.75 מגה\3840 קילו. על MTU דיפולט של 1500, כל חבילה היא 1.5K. זה אומר שהזמן בין החבילות אמור להיות 1.5/3840, שזה 0.4MS. והפינג שלי לאירופה מתחיל מ65MS. אז מה כבר החשיבות של לקצץ מה0.4MS האלה ? ושאלה נוספת , הרצתי WIRESHARK תוך כדי באטלפילד 4 הוא מראה לי שבין כל עדכון שאני מקבל מהשרת אני שולח לו 3 עדכונים, מתאים לקצב הרשמי של 10HZ מהשרת ו30HZ לשרת. אבל החבילות שאני שולח הן מתחת ל100BYTE לכל אחת, והחבילות מהשרת מבדיקה של שניה הגיעו ל900+ בייט לכל אחת. כרגע בשביל לנסות אני משתמש בMTU של 337 (336 ומטה - האינט…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. היי, אני מנסה להגדיר מחשב שהתקנתי עליו PFSENSE בתור ראוטר עם תשתית של HOT, אני מצליח לקבל כתובת IP מהמודם אבל אני לא מצליח להגדיר את החייגן L2TP, האם למישהו יש ניסיון בהגדרה של חייגן תחת PFSENSE?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by DetailsD,

החשמלאי שקבלן השיפוצים עובד איתו העביר CAT6 בכל הדירה ע"מ לרשת אותה, אבל הוא אומר שמישהו צריך להסביר לו כיצד לחבר את הגידים לשקעי התקשורת בכל חדר כדי שה LAN יעבוד, קבלן השיפוצים אמר שיבדוק מי יכול להסביר לו, האם מישהו יודע? יש שרטוט שאפשר להדפיס ולהביא לחשמלאי? אגב, במידה וגם הנושא הבאה קשור לפורום: אני מתכוון לרכוש מסך "60 LED, אבל אני צריך שכבל החשמל שלו יהיו באורך שני מטרים, וזאת כדי שיגיע דרך הצנרת שבקיר, לשקע החשמל שנמצא בצידו השני של הקיר (חדר צמוד). לבקש מחשמלאי שיבצע הארכה של הכבל אפשרי, אבל אני מניח שזה יבטל את האחריות, האם יש פתרון אחר? אולי כבל מאריך שאפשר לחבר אבל שלא תופס נפח ויכול לעבור בקוברה שבקיר? (אולי יש חיבור זכר/נקבה שמתחבר לכבל הקיים ומאריך אותו לא …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by danny191,

שלום אנשים אני גר בדירת קרקע קטנה שנמצאת במרחק של בערך 20-25 מטר מדירת הוריי שאצלם יש ראוטר ומודם אצלי בדירה אין אפשרות לעשות תשתית של בזק או הוט וגם לא מעוניין בזה או בלהתחיל להעביר כבל מאצלם אלי. אני חושב על 2 אופציות אשמח להתייחסות לשניהם: 1. אני מחפש המלצה על כרטיס רשת אלחוטי שיתחבר למחשב נייח, כרטיס שיוכל לקלוט Wifi גם מרחוק מאוד ובאיכות גלישה טובה ראיתי בksp את הדגם הזה : https://ksp.co.il/?select=.263..487..1187..512.&list=1&sort=2&glist=1&uin=20522&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 לפי המפרט שלו הוא נראה אחד חזק וטוב. מה אתם חושבים ? והאם יש לכם המלצה על כרטיס רשת אלחוטי יותר טוב ? (עדיף בלא יותר מ 350 שקל) אני מעדיף א…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים