עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. http://rotter.net/forum/scoops1/431709.shtml איך אני בודק את ה-WIFI שלי?

2. שלום לכם. בביתי ראוטר של בזק. בשל המרחק, הגיע טכנאי טלפונים, והצליח להעביר (דרך הקיר - דרך החורים של הטלפון אני חושב) לקומת הבייסמנט חיבור ישיר. ראו תמונות. החיבור מחובר כיום לראוטר מאוד ישן. האות חלש. אני צריך המלצה לראוטר או נקודת גישה (לא מבין בזה האמת), שיכול לספק לי גם אות חזק יותר, וגם אבטחה גבוהה יותר (לצערי כרגע אני לא מצליח להתקין סיסמא ולגלוש בו זמנית. שוב, לא מבין בזה יותר מדי). 1. אות חזק 2. אבטחה טובה תודה רבה לעונים

3. Started by felb,

שלום התקנתי מודם ראוטר tp-link archer vr600, חבילת גלישה ספק ותשתית 100mb. אני עושה SPEEDTEST ממספר לפטופים שונים ומסמארטפון ומקבל מקסימום באזור ה 14mb... מה יכולה להיות הסיבה?

4. Started by onetwo,

שלום, קניתי מחשב נייד חדש של דל. בבית הוא עובד ומתנתק מהאינטרנט פעם באיזה שעה. אבל היום ברשת של המשרד בעבודה הוא התחבר והתנתק מדי דקה והרס לי שעות שלמות של עבודה (גם כשחיברתי עם מתאם רשת אלחוטי חיצוני). בסמארטפון הרשת של העבודה עבדה בלי בעיה. איך אני מתקן את זה?

5. אני בבזק בינלאומי ולמשל ב-Overwatch אני מקבל פינג 70 מהשרתים של בליזארד. השאלה שלי היא האם באמצעות VPN שיוציא אותי לאירופה על פינג נמוך יותר אני אוכל להוריד קצת את הפינג שלי? נגיד אם בניתוב הרגיל של בזק בינלאומי אני יוצא לאירופה עם פינג 65 (סתם לדוגמא)... האם אפשר למצוא איזשהו VPN באירופה שאני אצא באמצעותו לאירופה עם פינג 55 למשל ושמשם אני אגיע לשרת של בליזארד? (כך שלפי הדוגמא הזאת הפינג שלי ירד בערך ב10) משהו יודע מאיפה אפשר לצאת לאירופה מישראל עם הפינג הנמוך ביותר? אני זוכר שפעם היו שרתים מאיטליה שהייתי מקבל מהם פינג בסביבות ה50 (וזה נשמע לי די הגיוני כי הכבלים התת ימיים עוברים דרך איטליה לפי מה שאני מכיר) אשמח לשמוע את דעתכם

6. Started by eli111,

שלום, אני מעוניין לקנות מודם נתב איכותי שמקיים את התנאים הבאים(אין לי בעיה לקנות מחו"ל אם צריך/משתלם): 1) לפחות 4 יציאות lan. 2) טווח אלחוטי של לפחות 30 מטר. הנתב עצמו ימוקם בבית קרקע בין שני קומות בקומה השנייה. המטרה שתיהיה קליטה wifi בכל נקודה בבית וגם בגינה. 3) מתאים לבזק חובה. מתאים להוט יתרון. תקציב גמיש.

7. היי. אנחנו נמצאים בשלבי התכנון של בית חדש ואני רוצה לתכנן איך הרשת הביתית תראה. באופן כללי הרעיון הוא להציב בכל חדר גישה קווית של RJ45 ליד הטלוויזיה \ מחשב. ובנוסף (וכאן נכנס הקושי) שלושה אקסס פוינטים שיעבדו על אותו SSID! וכאשר התחברתי עם הסיסמא לאחד מכם אני פשוט אעבור ביניהם על פי האזור הקרוב ביותר. אני לא מעוניין אגב בריפיטרים. בשפה יותר מקצועית : seamless roaming between access points שלושת האקסס פוינטים ישמשו ל: אחד בקומה ה1 אחד בקומה ה2 ואחד בחצר האחורית. בנוסף אני מתכנן לחבר מצלמות אבטחה לבית ובמידה והפריסת רשת אליהם תהיה מסובכת או יקרה (אולי אצליח למצוא POE בזול) אני אקנה מצלמות על WIFI המתג צריך להיות בעל 16 כניסות (חמשה חדר…

8. שלום, מישהו שב-HOTnet חווה בזה לאחרונה או היום? אצלי בדפדפן יש עמודים שלא מצליחים לטעון כשאני מנסה לגשת לכמה אתרים בארה"ב. לפעמים כשאתרים עובדים, הפונקציות של אתרים לא. למשל לחיצה על כפתור אמורה להטעין פונקציה וזה לא קורה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by sha-256,

יש חיה כזאת appliances של pfSense מומלצים שכוללים בתוכם רכיב אלחוטי, וסוויץ' של מספר פורטים, שניתן להשיג בארץ או אפילו להזמין מחו"ל? משהו שדומה למכשירים של Fortigate. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by neah,

היי אני לאחרונה קניתי תראוטר tplink vr600, תשתית בזק 100 מגה וספק בזק בנלאומי. שימושים רגילים, לא משהו רציני. משתמש במכשיר כראוטר+מודם(אין מודם נפרד). אני נתקל בבעיה דיי מוזרה(בעיניי), הראוטר עובד מצויין, יש לי חיבור אינטרנט בכבל וWIFI והכל עובד נהדר. אבל, לפעמיים אין אינטרנט או שיש אבל הוא איטי עד איימים. אני אסביר, נגיד יום ראשון, אני מכבה תמחשב ב6 בבוקר, יוצא מהבית עד הצהוריים(אזור 3 וחצי בצהוריים) ואז אני מדליק תמחשב בצהורים והאינטרנט אייטי לגמרי, שום דבר לא נטען במחשב(מחובר בכבל). WIFI עובד בטלפון, בסטריימר גם עובד הwifi אבל במחשב? בכבל? איטי בצורה מחרידה, לא נטען שום דבר. הדרך היחידה לפתור את זה זה להכנס לNetwork connectio…

11. Started by Roni Azura,

שלום לכולם , אני מחפש ראוטר שתומך במהירות גבוהה ובעל יכולת תעבורה של היקפי נתונים גדולה ( לא מאלה שקורסים אחרי כמה שעות טובות של גלישה/הזרמה מסיבית בעל טווח קליטה סביר ( קומה אחת-10 מטר מצד לצד עם קירות). בנוסף אני מחפש רכזת של 1-16 יעילה לבית שוב הכי חשוב שלא תקרוס ותתמוך בתעבורה בקצב גבוה אשמח להמלצות, התקציב שלי הוא ברמת הביניים 500-1500 (חשובה אחריות רחבה ככל שהמחיר יקר יותר)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Aviad56,

היי, יש לי תשתית בזק (שיכולה לתת לי רק 36MB/s) וספק בזק בינלאומי, המודם + ראוטר שיש לי הוא מאוד ישן - VVG2000. עד היום האינטרנט היה בסדר בקומה למעלה איפה שנמצא הראוטר, אבל האינטרנט למטה על הפנים. מה שמחובר לרשת הזו: המחשב שלי בכבל, 2 מחשבים ניידים, 3 פלאפונים, 3 טלוויזיות. אני צריך להתקשר מחר לבזק, פרטנר, 018 וכו' לברר מי יכול לספק לאיזור שלי את המהירות הגבוהה ביותר (ככה זה עובד, נכון?) בלי קשר, אני מעוניין להזמין ראוטר + מודם שיוכל להיות עמיד יותר, מוכן להשקיע כמה שצריך ומזמין אותו מחו"ל (סביר להניח Amazon). אשמח לשמוע דעות על: 1. איזה מודם + ראוטר לקנות בטווח של 1000-1500 ש"ח? 2. עד כמה עדיף יותר מודם בנפרד וראוטר בנפרד? פחות יש …

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by Adiel,

מחפש ראוטר עם 4 אנטנות שתומך ב5 ג'יגה, במחיר שפוי ראיתי את 2 הדגמים האלו במחיר סבבה אבל א. לא ברור לי מה ההבדל ביניהם מלבד 30 ש"ח במחיר ב. אשמח לדעת אם למישהו יש אותם ויכול לתת חוו"ד. לדוגמה על ה825 ראיתי פוסט ב openwrt שמציין שהפורטים של הwan והlan נוטים להתקלקל/לזייף אחרי זמן מה, לפי דיווחים של כמה וכמה יוזרים,אבל לא ברור לאיזה דגם מתייחס הפוסט (4 אנטנות או 2) * מדובר על הדגמים עם 4 אנטנות לא 2 אשמח לעזרה תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by T-boon,

שלום, המערך שלי הוא מאד פשוט ועבד טוב עד היום. מדובר על מחשב נייח בחדר העבודה ולפטופ אחד בחדר השינה. שניהם מחוברים למודם ראוטר אחד באמצעות כבל רשת. המחשב הנייח windows 10 pro, המחשב הנייד windows 7 ultimate הרעיון הוא שבמחשב הנייח יש דיסק קשיח בגודל 1 טרה(D) אשר מוגדר לשיתוף ובכך ניתן לגשת לקבצים מהלפטופ, ועד היום זה עבד יפה. אך היום הוספתי דיסק נוסף 2 טרה, ואינני מצליח לשתף אותו, למרות שכתוב שהוא משותף, עדיין כאשר אני מנסה לגשת אליו דרך הלפטופ, אני מקבל הודאה: "ל- WINDOWS אין אפשרות לגשת המחשב הנייח, אין לך הרשאה לגשת אל המחשב, פנה למנהל הרשת כדי לבקש עזרה." מה שלא הגיוני זה שעדיין אני יכול לגשת לדיסק של 1 טרה, והוא על אות…

15. Started by gbguy,

עד לא מזמן הייתי מחובר לתשתית של בזק דרך אחת החברות הלאו קוסט שנתנו שירות סיטונאי. הכל עבד חלק עד שהחלטנו (אני ושאר דיירי הבית) לעבור לאנלימיטד. באנלימיטד החיבור לשרת הוא ע"י IP Dynamic, וכך אני עובד. מהיום הראשון גליתי שיש לי ניתוקים, התקשרתי לחברה והם אמרו שהתשתית שלהם תקין והם משדרים אלי בצורה תקינה, והבעיה היא בראוטר. התחילו לשאול אותי שאלות לגבי תדרים שלא היה לי מושג, ונתנו לי הרגשה שהבעיה היא בראוטר. מאז הגדרתי 2 רשתות (אחת שעובדת על תדר 2.4GHZ והשניה בתדר 5GHZ). הבעיה לא נפתרה. היות ואני גר בדירה, חשבתי שאולי אני משדר בערוץ בנוסף עם משדר אחר בדירה, גליתי שלא, אבל בכל זאת בחרתי ערוץ שרחוק משאר הערוצים בדירה. הבעיה לא נפתרה. היום נכנסתי ליומן וראי…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. NETGEAR 5-Port Gigabit Ethernet 10/100 / 1000Mbps Switch GS205 עדיף על פני TPLINK ועל DLINK ? השימוש: חיבור בכבל רשת ממיר פרטנר,סטרימר שיומי, ממיר יס תודה

17. שלום, אני היום מחובר לפרטנר עם המודם משולב נתב שקיבלתי מהם כשהתחברתי אליהם לפני כשנתיים בערך. יש לי בעיות עם איכות הwifi בחלק מהמכשירים הניידים בבית וניתוקים אקראייים (לא קורים הרבה אבל קורים) ובאופן כללי הייתי שמח להחליף את המודם במכשיר חדש טוב ומעודכן וגם להיפטר מדמי השכירות שאני משלם להם. אני לא מבין הרבה בתחום ואשמח להמלצה מה אני צריך לקנות במידה ואני רוצה לקנות מכשיר מודם משולב נתב שיחליף לגמרי את מה שאני מקבל מפרנטר. הבית שלי הוא בית רגיל של 100 מטר בערך, כשהמודם יושב בתוך ארון שבקיר. אשמח אם תוכלו להמליץ לי מה לקנות במחיר סביר, כמו כן אשמח לשמוע על ראוטרים mesh והאם כדאי ומשתלם אולי ללכת על זה

• 2 תגובות
    • 4.9k צפיות
  18. שלום לכולם, יש בבעלותי מודם משולב עם נתב אלחוטי DSL-2760U של חברת D-LINK. כיוון שאני רוצה לשדרג את מהירות האינטרנט בביתי ל- 100 מגה והבנתי שהמודם שיש לי מוגבל למהירות של 15 MBPs, אני צריך לקנות מודם + נתב חדשים. אודה להמלצה למודם משולב ראוטר שאפשר לקנות בארץ במחיר סביר, אמין, פשוט, עם WIFI יציב ותומך בכל מה שצריך (יש לי תשתית בזק). אני מניח שיש אפשרות לרכוש מודם חדש ולהשתמש במכשיר שקיים ברשותי כראוטר, אבל המכשיר שקיים ברשותי כבר די ישן ומתנתק כשמזיזים אותו, כך שזו לא אפשרות טובה מבחינתי. קיבלתי הצעה מפרטנר לרכוש דרכם מודם+ראוטר מסוג D-LINK256 במחיר של 575 ש"ח אבל אני לא מוצא את המחיר שלו בחנויות באינטרנט, כך שאני לא יודע אם זו הצעה כדאית (מניח שלא..). אשמח …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by nadavk14,

אהלן יש לי את הראוטר של tplink c7 v4. עדכנתי קושחה של dd-wrt ואחרי העדכון אני לא מצליח להכנס לעמוד של הראוטר. עדכנתי באופן ידני את כתובות ip וזה עדיין לא עוזר. הצעות ?

20. או שוויפיי של ספרייה לא מתאים לכם? או שתלוי? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 839 צפיות
  21. Started by רון88,

השאלה היא אם אפשר להגדיר אותו בנתב או שיש דפי אינטרנט שלא עולים עם VPN ולכן לקנות זה לא רעיון משהו? גם אני לא בטוח שזה בכלל נחוץ לי היום כאשר לרוב האתרים יש SSL טוב.

22. שלום לכולם אני מחפש תוכנה להגבלת מהירות הורדה/ העלאה ברשת הביתית שתתן לי את האפשרות לשלוט בכל תעבורת הרשת הביתית דרך המחשב שלי. תוכנת NETLIMITTER לא מתאימה כי היא ניתנת להסרה מהמחשבים ע"י המשתמשים *הראוטר הוא הוטבוקס 2 כך שאין בו את האפשרות QOS תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Guy Leon,

שלום תראו אני רוצה להתייעץ בנוגע למשהו אני רוצה לעבור ליס בכבלים ולהשאיר את התשתית של הוט בבית שאני על 200 מגה מה שהסוכן של יס אמר לי זה שהממיר שלהם מתחבר לראוטר שלי בחדר (ממד) ובקומה למעלה לדגומא הוא רוצה שאני אחבר לממים ראוטר פרטי שימשוך מהראוטר שלי כתובת DHCP כאילו עכשיו לשאלה שלי, מה שהוא אומר לי שלמעלה זה רשת פרטית נפרדת ולא יקח לי מה 200 מגה אם הם יגלשו או יורידו קובץ שכאילו מהראוטר שלי כל יציאת LAN מקבלת 200 בחיבור קווי שזה נשמע לי הזוי ושקר זה נכון ? לדוגמא אם אני אוריד קובץ בטופ מהירות בטורנט לדוגמא, ועכשיו בקומה למעלה פתאום יורידו קובץ... זה יקח לי מהמהירות שלי ?

24. ערב טוב, Dell Inspiron 15 5000 5570 אינו תומך 100/1000 ,יש אפשרות חומרית להעזר ? מחשב חדש בן יום ,לדברי טכנאי הוטנט לא ניתן לגלוש עד 200 מגה ללא כרטיס רשת תומך 1 גיגה זה מדוייק? ניתן להיעזר במפצל או דומה? תודה

25. במה מדובר ? איזו תשתית פיזית ?

דיונים חדשים בפורומים