רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,498 דיונים בפורום זה
-
שלום ידידי יש לי שתי עמדות בערך 1200מטר אחת מהשניה. בצד אחד יש ראוטר של אדימקס תקן G עם אנטנה כיוונית 14DBI שמכוונת מול העמדה השניה. בצד שני יש מחשב עם כרטיס רשת של אדימקס ואותה אנטנה שמכוונת לעבר אחותה. הבעיה שלי הייתה כזאת: בצד של הראוטר, המרחק בין הראוטר לאנטנה (שמותקנת על עמוד כדי שיהיה קשר עין בין האנטנות) הוא בערך 6 מטר. בצד של המחשב יש בערך 12 מטר בין האנטנה לכרטיס הרשת (מחשב בתוך המבנה ואנטנה על הגג שוב כדי שיהיה קשר עין בין האנטנות). הבעיה שכבלים כאלו מאד יקרים (מעל 1000 שקל במקרה שלי) אז לקחתי כבל RG59 רגיל של אנטנות RF ו"השלמתי את החסר" ע"י חיתוך של הכבלים שהגיעו עם האנטנות. דאגתי גם לסוכך את החיבורים המאותרים כדי שלא יהיו "זליגות". אך למרבה הצער אין בין העמדות…
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
-
-
SWITCH עובד על פי כתובות MAC הוא שולח את המידע לפי כתובת MAC וראוטר עובד על פי כתובות איפי עם יש 3 סניפים בכול סניף 20 מחשבים שמחוברים לSWITCH ו3 הסויצים מכול חברה מתחברים לראוטר אז הראוטר מכין רשימה של 3 כתובות MAC של שלושת הסויצים ושסניף שולח מידע לסניף אחר אז הראוטר מקבל את המידע ולפני הכתובת MAC של אחת מהסויצים הוא יודע מי שלח את הנתונים? זה נכון ?
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
זה משנה אם זה עם רשת רגילה או עם רשת אלחוטית?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הותקן לי לאחרונה סלקום TV בבית ונתב אלחוטי שלהם דגם VV5823. הקליטה בחדרים היתה גרועה - נע בין קו 1 ל 3 ב 2 מחשבים שונים + טלוויזיה. (יש לציין שהדירה די קטנה 90 מ"ר) התקשרתי לסלקום והומלץ לי לשים מגביר טווח \ לקנות נתב חזק יותר \ לשלם 15 שקל לחודש על mesh שלהם. החלטתי ללכת לקנות נתב C7 של tp-link. חיברתי את הנתב לנתב שלהם ורציתי להפוך את הנתב שלהם למודם בלבד. התקשרתי לסלקום והם אמרו שהם לא יכולים לעשות את זה, ראיתי בפורומים שאפשר להגדיר את הנתב tp-link להתחבר ב PPPOE ואז זה יפתור את הבעיה. הלכתי וניסיתי להגדיר כ PPPOE שמתי שם משתמש וסיסמה שקיבלתי מסלקום ולחצתי connect, אבל משום מה זה לא מתחבר אליו בשום צורה. …
-
- 2 תגובות
- 10.9k צפיות
-
-
התקנתי ויסטה הכל עבד טוב ויפה עד שפתאום אני גולש באינטרנט כמו צב ומוריד בקצב של 30K מתוך 250K אני משתגע התקשרתי לתמיכה ואין להם פתרון בשבילי מישהו יכול לעזור ? אין SPYWARE והכל בסדר במחשב...
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
היי, יש לי אקסבוקס, יש לו כרטיס רשת רגיל של RJ45, אבל אני רוצה לחבר אותו לרשת אל חוטית, מה שאני צריך זה כרטיס רשת אל חוטי חיצוני, רק במקום שיתחבר בUSB שיתחבר דרך הכרטיס רשת, האים יש דבר כזה? תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום יש לי מודם אלקטל שמוגדר כנטב כלומר המחשב שלי מחובר לאינטרנט דרך רשת. הבעיה היא שאם אני מפעיל שרת HTTP או FTP על המחשב ואני מנסה לגשת אליו דרך כתובת הIP שלי אני מקבל הודעת שגיאה.... 10.0.0.1 או localhost עובדים מצוין אבל 80. xx.xx.xx (הIP האמיתי שלי) לא עובד.... אני חשוב שהבעייה היא בכך שהנתב לא מנתב את ניסיונות החיבור שלי למחשב שלי בתוך הרשת (כלומר לכתובת 10.0.0.1) השאלה שלי היא איך אני יכול לעשות את זה? תודה מראש וסליחה אם שאלו את השאלה הזאת כבר, אני ממש לא יודע איך לחפש מוש כזה
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כבר הרבה זמן מנסה למצוא שירות CLOUD מספיק טוב בשביל הצרכים שלי. ניסיתי: skydrive: לא מצליח לנגן קבצי MVI דרך ANDROID (אפליקציה) copy: לא מצליח לנגן קבצי MVI דרך ANDROID (אפליקציה) דיי איטי dropbox: בעיה יחידה שלי איתו זה שאם אני משתף קובץ אז הוא לוקח מקום לכולם, זה ממש ממש דפוק היום ניסיתי גם drive של google והוא אחלה למעט משהו ממש מעצבן, אם אני עושה SHARE ומישהו מוחק את הקובץ שלי אז אני לא מצליח לשחזר אותו, זה אמור להיות ככה?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי שני מחשבי XP . מסיבה שלא ברורה לי וגם לא בעקבות מה, מחשב אחד (שלהלן נקרא לו 1) הפסיק לזהות את חברו ברשת. לעומת זאת המחשב השני (שלהלן נקרא לו 2)רואה ומשתמש בכל ה- SHARES של מחשב 1 וגם אפשר להשתמש במדפסת של מחשב 1. במסך דוס אפש לבצע פינג ולקבל תגובה טובה בשני הכיוונים - כלומר הבעיה היא בעית רשת וורקגרופ. כשלוחצים על "view workgroup computers" במחשב 1 אין תגובה . וזו נראית לי הבעיה . כשמריצים RUN \\m1 מתוך מחשב 1 מתקבל NO NETWORK PROVIDER ACCEPTED THE GIVEN NETWORK PATH כלומר המחשב 1 לא רואה גם את עצמו בזמן שמחשב 2 רואה אותו תקין לגמרי. יש למישהו רעיון ?
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
היי, אני יודע שהנושא הזה עלה פה כבר איזה מיליון פעם, אבל יש לי כמה שאלות קטנות: 1. יש לי 2 מחשבים- האחד די ישן והשני חדששש אמור להגיע עוד שבוע.. אני רוצה לשתף בין שניהם אינטרנט בלבד ולא קבצים ותיקיות. כיצד ניתן לבצע את זה? 2. האם אני צריך במחשב החדש לחבר כרטיס רשת נוסף או להשתמש בכרטיס רשת ON BOARD ? (החיבור שלי כיום הוא כבל היוצא מהקיר למודם ( +B-FOCuS router 312 ) משם עובר למפצל שיציאה אחת הולכת לטלפון(של 012 ) והיציאה השנייה הולכת למחשב. ****** = האם החיבור של המחשב הנוסך יהיה איטי עד כדי כך שאצתרך להגדיל את מהירות הגלישה? תודה !!!
-
- 2 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום! נכון למשתמשים בג'מיל צריך לתת כתובת למקרה שרוצים לאפס סיסמה? אז נגיד יש לי את משתמש X שהוא גם האיימיל של המשתמש במקרה של האתר הזה וכתובת Y שהיא הכתובת גיבוי עכשיו קיבלתי בקשה באיימיל Y שהוא רוצה לאפס את הסיסמא של איימיל X עכשיו אני לא שלחתי את הבקשה הזאת... זה אומר שהאיימיל כבר נפרץ ? או שניסו רק? תאמת שחוץ ממשתמש באתר זה אין לי כולם על איימיל X אז לא אכפת לי אבל בכל זאת מה קרה?
-
- 2 תגובות
- 736 צפיות
-
-
יש לי בעיה די מציקה בזמן האחרון, האינטרנט ממש איטי, הדבר מתבטא בגלישה באתרים בלבד, למשל בHW לוקח לכל דף איזה 20+ שניות ויש כאלו שפשוט לא מסיימים להטען וזה ממש מציק, גם חיפושים בגוגל ובקיצור כמעט בכל אתר יש איטיות. כמו כן, יש גם בעיה שהאינטרנט פשוט "קופא", למשל אני נכנס לאתר אז הוא מתחיל להטען ומפסיק, גם הסמל של הרשת והנורות על המודם לא מהבהבות (כאילו לא עובר מידע), מה לפי דעתכם גורם לבעיה? הספק הוא 012
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה להתנצל בפני אלה שעזרו לי בדיון הקודם ולא הגבתי להם... צבא הבעיה שלי עכשיו היא שונה. אחרי כשבוע שלא נגעתי במחשב הווינדוס (ויסטה) לא מזהה חיבור רשת. כשאני לוחץ "אבחן ותקן" הוא כותב שלא זוהה חיבור כבל רשת אל מתאם הרשת. -ניסיתי להסיר את הדרייבר של הכרטיס רשת (Realtek RTL8168B/8111B family PCI-E אונבורד) ולהתקין מחדש. -לא הותקנה חומרה חדשה או משהו כזה -ניסיתי להחליף כבל (למרות שחיצונית הוא נראה תקיןן) -ניסיתי לחבר את הכבל ליציאה אחרת בראוטר -ניסיתי לחבר את הכבל ישירות למודם (עוקף את הראוטר) כל הנ"ל לא עזרו. הרשת מורכבת ממודם כבלים שמתחבר לראוטר אלחוטי. לראוטר מתחבר המחשב הבעייתי הנ"ל בעזרת כבל, ומחשב נייד בצורה אלחוטית שעובד ומצליח להתחבר בסדר גמור…
-
- 2 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום, קניתי xtreamer pro ואני מעוניין לחבר אותו קווית LAN למחשב. הבעיה - המרחק בין המחשב והסלון רחוק, כך שאני לא יכול למשוך כבל לאורך כל הבית. אלחוטי לא עובד טוב - קירות בטון... יש לי שני ראוטרים בבית, כך שאחד מחובר מחובר למחשב, ואת הראוטר השני אני רוצה לחבר בנקודת טלפון בסלון ושיתחבר ישירות למזרימדיה. השאלה (וכאן אציין שאני חלש מאוד ברשתות) - איך אני מצליח לקשר בין האקסטרימר והמחשב בצורה הזו ? איך הוא ימצא את המחשב ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
או בעצם לא רנדומלית? יש דבר כזה?? וגם: מה זה IP CONFIGURATION
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אוקיי יש לי 2 קומות ו 2 מחשבים (אחד בכל קומה) יש ביניהם רשת חוטית עם שיתוף קבצים תוך שעובר בבית כבל רשת מוצלב מכוער (של איזה 7 וחצי מטר שבקושי מגיע) אין לי כרטיסי רשת אלחוטיים אני לא יודע אם כדאי בכלל לקנות 2 כרטיסים כי אפשר נגיד שהמחשב בקומה השנייה התחבר אל הנתב בעזרת כבל מה אתם ממליצים לי? כסף יש ברוך השם תודה
-
- 2 תגובות
- 515 צפיות
-
-
אני נמצא המון בדרכים, ויש לי מחשב נייד שבד"כ אני מחבר אותו לרשתות חופשיות שבסביבתי (בתי קפה מסעדות וכו'). לפעמים יוצא שאני נתקע ללא חיבור זמין (אני נגד התעלקות על רשתות פרטיות לא מאובטחות), ומעוניין בפתרון למצבים הללו. יש לי נוקיה E72 שמחובר לאינטרנט בחבילה של 120MB (סלקום), הוא משתמש בקישור של החבילה לשרת Exchange ותוכנת ניווט (Waze). בד"כ אני לא מגיע קרוב לגבול החבילה שלי. האופציות שיש לי הן: 1. להגדיל את החבילה של ה- E72 ולחבר את הנייד דרכו ע"י AP. 2. לקנות נט סטיק עם חבילת גלישה. השאלה מה יצא לי יותר זול, ואמין ? איזה נפח של חבילת גלישה תתאים למצב אם נקח בחשבון שהשימושים שלי הם, גלישה באינטרנט, אימייל, קצת Youtube ובמקרים נדירים SCII ?
-
- 2 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
עד מהירות 15 מגה? השתנה משהו בתחום מאז 2007? @Cheif
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
חברת סלקום בגל חידושים במסגרת שירות הסלקוםTV שלה - חבילת קוואטרו, ממיר מבית שיאומי, הקלטות לענן ואפליקציה לטלוויזיות וקופסאות אנדרואיד - הופך מעניין בשוק. כל הפרטים בפוסט - http://www.netcheif.com/blog/?p=6940
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום,רציתי לדעת האם זה אפשרי לחבר 2 ראוטרים על אותו קו הטלפון פשוט יש לי ראוטר אחד(שקבלתי מבזק),ומחשב אחד מחובר אל חוטי,ויש מלא נפילות ורציתי לדעת האם זה אפשרי לחבר את הראוטרים על אותו קו טלפון,ואם אפשר אז איך עושים את זה
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הי. לפני יומיים הייתה לנו התקפה של ספאם על השרת במשרד, מסתבר שעשו לנו RELAY על השרת ובעצם השתמשו לנו בו להפיץ ערימות של דואר זבל. היה לנו תור של 20000 מיילים יוצאים שפשוט חנקו לנו את השרת. בקיצר, הצלחנו למחוק את כל המיילים פיזית מהדיסק ולבטל את הRELAY. אממה. עכשיו האינטרנט איטי בטירוף (יש לנו סיב אופטי של הכבלים 2X2 מגה) והיום בבדיקה מול הכבלים מסתבר שאנחנו בקושי מנצלים 10% מהפס. מספק האינטרנט (NETVISION) נמסר לנו שהכל תקין. חלק מהאתרים עולים, חלק בכלל לא. (גם פינגים מהשרת לא מגיעים אליה) ואל האחרים כן. מה שמוזר הוא שנגיד לYNET אני מצליח לגלוש ול-NRG לא... כמו כן במהירות ההורדה ישנה האטה מטורפת (40KB במקום 200-300KB) אין לי צל של מושג מה הולך שם.. יש למישהו הצעות לפני שה…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי עכשיו מודם USB ADSL MODEM ALE 130 ונמאס לי ממנו. אני רוצה ש-WOW /בזק תחליף לי אותו לדגם אחר, כזה ש: יהיה בחיבור רשת רגיל, יתחבר אוטומטית לאינטרנט (ללא חייגן) , ויעבוד בלינוקס . איזה דגם שיש להם עונה על הדרישות האלה?
-
- 2 תגובות
- 592 צפיות
-
-
כלומר , אני נכנס לאתר מסוים שיש לי בו מס' שמות משתמשים או אפילו שם משתמש אחד. בעת ההקלדה של האות הראשונה של אותו הuser כבר מוצג לי כל השם שלו. איך אני מוחק את זה ? כל הניקויים של הcookies והdelete file בכלים שבאינטרנט אקספלורר לא עושים את העבודה. כמו כן,גם ccleaner לא עושה את העבודה.(מוחק רק את הuser הנוכחי באתר). איפה הדברים האלו שמורים במחשב בדיוק ? (אני לא מתכוון למחיקת שמות המשתמשים מהאתר,אלא רק מהתצוגה המקדימה בעת כניסה בתור user.)
-
- 2 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום, בקרוב אני מחדש חבילת גלישה (כרגע אני ב-HOT). בבזק הציעו לי עבור 10MB מחיר ממצוע של 70 ש"ח לחודש עם התחייבות לשנה (כולל התקנה וקו לייט). ב- HOT הציעו לחברי (ואני מתכנן לבקש זאת עבורי במידה וזה יהיה רלוונטי - תלוי בתשובתכם) 12MB במחיר 60 ש"ח לחודש עם התחייבות לשנה. מה עדיף מבחינת איכות הגלישה ? בנוסף, כרגע אני משתמש בספקית 013. האם הם טובים או רצוי להחליפם ? אני משתמש בנתב Edimax BR-6216MG . האם הוא יעבוד טוב עם מהירויות אלו ? בברכה, אייל
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי שני מחשבים אשר מחוברים לראוטר, שהראוטר כמובן מחובר למודם ה- ADSL. בשני המחשבים אפשר לגלוש באינטרנט, ושניהם נמצאים תחת אותה Workgroup. כשאני נכנס לוורקגרופ מהמחשב האחד ומנסה להיכנס לשני, הפעולה מתאפשרת בהצלחה. כאשר אני עושה את הפעולה ההפוכה- מנסה להתחבר מהמחשב השני לראשון, אני מקבל את ההודעת שגיאה המצורפת. שני המחשבים מחוברים כ-ADMIN. ניסיתי להגדיר רשת מחדש ללא הצלחה. מישהו יודע מה הבעיה? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-