עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by 9raviv9,

כשאני מגדיר סוג של אבטחה ב-SECURITY MODE יש לי כמה אופציות : WPA PERSONAL WPA ENTEPRISE WPA2 PERSONAL WPA2 ENTEPRISE RADIUS WEP מי מהם עדיף וחזק יותר ? אה ועוד משהו: יש לי גם משהו שנקרא Group Key Renewal וזה ההסבר שלו: Group Key Renewal Enter a Group Key Renewal period, which instructs the Router how often it should change the encryption keys. The default Group Key Renewal period is 3600 seconds. האם עדיף לתת מספ' קטן יותר ואם כן מה המינימלי או מה כדאי ?

2. נניח שהראוטר האלחוטי תומך ב WPA2 ו2 כרטיסי רשת שמחוברים למחשבים שעובדים עם הראוטר הזה תומכים רק ב WPA ולא WPA 2. אז למעשה אין שימוש ב WPA2? לרשת תהיה אבטחה של WPA בלבד? או שהכי חשוב שהראוטר יהיה מאובטח וכל השאר לא כל כך כי אין כיסוי נרחב לכרטיסי רשת כמו שיש לראוטר? תודה לעונים.

• 9 תגובות
    • 12.3k צפיות
  3. Started by token_toker,

שלום, אני צריך עזרה בנוגע לרשת אלחוטית, יש לי מחשב נישא לנובו3000 C100 עם כרטיס אלחוטי מובנה של אינטל, בזמן האחרון איני מצליח להתחבר לשום רשת אלחוטית שהתחברתי אליה בעבר. לא מצליח לקבל כתובת מה-DHCP וזה גם מה שמציג יומן האירועים, וגם לאחר שקבעתי כתובת סטטית אני מחובר אבל לשום מקום, לא מצליח להגיע לשום כונן רשת או אובייקטים אחרים ברשתות שונות, ניסיתי לבצע ping לכל מיני כתובות באותה רשת גם לאחר שקבעתי את הכתובת סטטית ונאדה. עשיתי פינג לוקלי 127.0.0.1 והכל נראה תקין בכרטיס האלחוטי לפחות. יכול להיות שמשהו עם הגדרות הפרוטוקולים בווינדוס התחבש לי לכן הסרתי והתקנתי מחדש אך ללא עזרה. please HELP תנקס.

4. Started by liran2003,

האם תהיה קליטה בין שני מחשבים, שנמצאים בשני בתים שונים (קרקע), הבתים במרחק של כ-30 מטר? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 634 צפיות
  5. Started by timac,

פתחתי את הפורטים של האימיול גם בראוטר וגם בפירוול הרגיל של ווינדוס בהתחלה הוא רשם לי HAVE A LOW ID ועכשיו אחרי שפתחתי את כל הפורטים הוא רושם לי : Your 9175 port is not reachable. Please review your network config. מה אפשר לעשות?

6. Started by xzamer,

היי. אני לא נמצא הרבה בבית ובפרט בפורומים \ אינטרנט. לאחרונה הותקן ראוטר בבית שלי כדי לספק לאחותי חיבור לאינטרנט. תמיד ידעתי שהראוטר מאיט את השימוש באינטרנט בצורה דראסטית - אבל תמיד חשבתי שזה רק אם המשתמש השני מפעיל תוכנות שיתוף , משחקי רשת כבדים או הורדות וכו. עשיתי בדיקה פשוטה של שליחת פינגים שלחתי פינגים עם חיבור לראוטר ל google.co.il ו walla.co.il וקיבלתי ממוצע 350 לגוגל וממוצע 30 לוואלה שלחתי פינגים עם חיבור ישיר מהמחשב למודם לאותם אתרים וקיבלתי פינגים נמוכים פי 3 !! לגוגל ממוצע 140 ולוואלה 13 למען הספק בדקתי כמה פעמים וחיברתי והוצאתי בערך 5 דקות את הכאבלים בשביל לבדוק שוב שוב . בבדיקה הזו בעצם גיליתי ( מה שלא חשבתי בכלל ) שאפילו אם המחשב של אחותי מחובר לאינט…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אז כפי שהבנתם אני משתמש בנתב אלחוטי מדגם D-Link 524, דרך הנתב הזה מחוברים מלבד המחשב שלי עוד 2 מחשבים (כולם קרובים יחסית אחד לשני) וכולנו משתמשים בXP PRO SP2. עכשיו, בעת שימוש בתוכנת האי-מיול ל2 המחשבים האחרים בבית יש מזהה גבוהה בעוד שאצלי המזהה נמוך קראתי איפשהו שפתיחת הפורטים בנתב יכולה לתרום לעניין (בפירוול כבר פתחתי את הפורטים), עכשיו כשנכנסתי לאתר http://portforward.com והתחלתי לעקוב אחרי ההוראות שם הגעתי לסעיף שדורש ממני למצוא אי.פי סטטי ושם הבנתי שאני צריך את הDNS המקורי של הנתב ואת זה אין לי מושג איך להשיג (כמו כן צרפתי תמונה שדרכה אולי תוכלו להבין יותר ולהכווין אותי הלאה). השאלה שלי בגדול היא קודם כל אם יש איזשהו קשר בין זה שברגע שבמחשב אחד מתקבל מזהה גבוהה אז…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Keman,

הי לכולם :-) מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה ההבדל המדויק בין SWITCH ל HUB ? הרי הם גם נראים דומה, לא ? הוסבר לי בקצרה, שההבדל הוא באיזשהם תבלאות של כתובות, אבל מהו ? תודה מראש לכל עונה :-)

9. Started by 9raviv9,

שלום לכולם. כמו שכתבתי בכותרת אני מחפש ראוטר אלחוטי אשר ישמש ל-2 מחשבים נייחים,מחשב נייד ול-XBOX360 (בשביל ה-LIVE כמובן). אני יודע שמאוד מומלץ פה ה-WRT54GL אבל אין לי מושג איך הוא מבחינת האבטחה. השאלה שלי היא האם יש משהו שהוא לא פרוטוקול WEB כי אני יודע שהוא פרוץ ואפשר להיכנס בקלות יחסית (למי שיודע כמובן),פשוט הנושא הזה של האבטחה הוא מאוד חשוב לי. התקציב שלי הוא עד 500 ש"ח לראוטר בלבד. תודה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by shay360,

אמממ יכול להיות שאני מבלבל בין דברים... אז ככה, קניתי מחשב חדש לפני כמה ימים הלוח אם שלי הוא asus m2n-e. וכשאני מנסה להפעיל את התוכנה uTorrent אני מקבל הודעת שגיאה שפיירוול של nvidia חוסם את הגישה של התוכנה או משהו כזה. אני מניח שמדובר במשהו שקשור לכרטיס רשת שמובנה בלוח אם אבל לא הצלחתי להבין איך לסדר את זה. מישהו אולי יודע? נ.ב שאר התוכנות עובדות יחסית רגיל (חוץ מזה ששמתי לב שמהירות ההורדה שלי קצת אטית מהרגיל) תודה מראש

11. Started by idan007,

אני מעוניין לקנות ראווטר אלחוטי שישמש 3-6 מחשבים ואני זקוק להמלצה לגבי איזה ראווטר לקנות. ע"פ הבנתי הראווטר הזה עובד ב108Mb במקום ב54Mb כמו רוב הראווטרים.

• 5 תגובות
    • 938 צפיות
  12. שלום לכולם ברשותי שני מחשבים - אחד נייח עם WIN XP PRO עליו ואשר מחובר לראוטר של חברת EDIMAX וממנו למודם של של ROTAL. המחשב השני הוא מחשב נייד אשר עליו מותקנת VISTA HOME PREMIUM. עד כה הצלחתי להפעיל את שיתוף האינטרנט, ואכן המחשב הנייד מקבל גישה ללא בעיה (נכון לעכשיו הרשת לא מאובטחת) לעומת זאת בנושא שיתוף הקבצים אני לא מצליח כלל. אני אפילו לא מצליח "לראות" אף אחד מהמחשבים (לא מכאן ולא מכאן) כמו כן אני מעוניין לשתף מדפסת.... הודה לכם על העזרה

13. מישהו מוכן להסביר בקצרה איך לפתוח פורטים אלו?

• 3 תגובות
    • 540 צפיות
  14. Started by Sponge Bob,

אני עובד באזור תעשייה בקיסריה, בשמירה במקום העבודה אני קולט רק רשתות מאובטחות באזור תעשיה יש גם רשתות ציבוריות, אבל אני לא מצליח לקלוט אותם מהעבודה אני חייב אינטרנט גם בעבודה כמה עולה חיבור לאינטרנט אלחוטי? או שאולי יש אופציות אחרות? תודה מראש

15. Started by tomer861,

שלום לכולם ברשותי מודם b-focus router 270 pr שמחובר לראטור אלחוטי של- edimax br-6204wg הרואטר הזה מזין מחשב בכבל רשת ושתי מחשבים ולפטופ באלחוטי ובנתיים הכל עובד טוב. עכשיו בזק שלחו לי במתנה נתב אלחוטי שלהם שהוא גם מודם siemens adsl sl2-141 ועכשיו השאלה שלי באיזה מהם עדיף לי להשתמש? מישהו התנסה בנתב הזה של בזק ויוכל לתת לי חוות דעת עליו?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by skrew,

ברשותי רשת ביתית חוטית פשוטה, מורכבת משני מחשבים + ראוטר EDIMAX 6104K . מהירות העברת הנתונים המקס' האפשרית היא 40MBit, ( המקס' האפשרי לפי נתוני הנתב ) . אם אחבר את הנתב ושני המחשבים ל SWITCH , תתאפשר מהירות העברה גבוהה יותר? או במילים אחרות : במידה ואכן הנתב נגביל וכרטיסי הרשת מסוגלים לקצבים גבוהים יותר, Switch יפתור את הבעיה?

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  17. Started by Supernak,

היי, יש לי בעיה כבר כמה זמן שאני לא מצליח לפתור.. יש לי מודם ALCATEL SPEEDTOUCH ראוטר WRT300N LINKSYS וכרטיס רשת USB אלחוטי - LINKSYS WUSB300N ומערכת הפעלה VISTA. עכשיו הבעיה היא שמידי פעם האינטרנט במחשב שלי מתנתק, ורק פעם בהמון זמן מתנתק גם במחשב שמחובר חוטית לראוטר. שאלתי היא האם הבעיה היא במודם,ראוטר,כרטיס רשת שלי,VISTA או מה? תודה רבה מראש

18. Started by taotao,

שלום אנשים.. בעקבות התנתקויות מוזרות בשימוש עם הBitComet (אחרה שימוש של כמה שנים טובות) עברתי אל utorrnet... אך ישנה תופעה מוזרה...התוכנה מורידה על מקסימום של 18 קילו+-...בעוד שהBitComet הייתה מורידה אל מקסימום רוחב פס (180/200+-).. כמובן שהטורנטים מהירים (מTL) ולכן אני יודע שהבעיה היא לא בטורנט..אלה בתוכנה.. כמו כן משום מה אחרה ביטול של כלל הגבלות..עדיין רשום לי ל"מטה" ש "מהירות ההורדה מוגבלת".. מישהו יודע מה קורה ? החלפתי מספר פורטים והבעיה עדיין לא נפתרה.. מצורפת תמונה.. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Alexkmr,

אני מעונין לעבור ללינוקס, ואמרו לי שצריך כרשת שישביל שהחיבור יהיה יציב. על מה אתם ממליצים? עד 100 שקל, יש משהו איכותי?

• 3 תגובות
    • 599 צפיות
  20. אהלן, האמת זה בעיה אצל ידידה שלי לא אצלי... בכל מקרה עד היום המחשב והמודם(שהוא גם נתב רשת אלחוטי) היה מחובר במרתף ישירות לנקודה בקיר והוא הסתנכרן וחובר עם כבר רשת למחשב שלידו הוא היה ובצורה אלחוטית למחשב נייד בסלון... הכל עבד כמו שצריך עד שלפני כמה ימים המחשב עבר לקומה למעלה ושם הנקודות בקיר מחוברות כולן למרכזיה בבית(אחת כזאת שכדי לקבל קו חוץ צריך לחייג 9... כמו בעסקים וכאלה) והמודם לא מצליח להסתנכרן בכלל... ככה שאני לא יכול אפילו לחייג... אני זוכר שפעם היה אפשר לקבוע את המספר לחיוג והייתי עושה 9 ואחרי את המספר אבל במצב הזה אין לי שמץ מה אני עושה... נכנסתי להגדרות של הנתב עצמו שמחובר למחשב ויש לי שם את היוזר והסיסמא לחיוג וכל מיני הגדרות אבל לא מצאתי שם משו שקשור למרכזיה …

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  21. מחובר בתשתית ADSL. האם מישהו יכול לרשום לי איך אני מגדיר את המודם שיתחבר לבד לאינטרנט עם עליית המחשב. יש לי שני מחשבים שמחוברים ב-switch ואני רוצה לגלוש בשניהם בו זמנית. תודה

• 2 תגובות
    • 8.6k צפיות
  22. יש אפשרות כזאת? אני מנסה להכנס לאתר שפתוח רק לארצות הברית ומאף ארץ אחרת אי אפשר להכנס.

• 5 תגובות
    • 715 צפיות
  23. Started by matvey99,

שלום , בקרוב אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לעשות רשת אלחוטית בינהם.. יש לכם המלצה לראוטר וכרטיס רשת כמה שיותר זולים? מה אתם אומרים על השילוב הזה ? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681_1308&products_id=6793 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681_1307&products_id=7671 מה עדיף? כרטיס רשת בחיבור USB או בחיבור PCI ? ועוד דבר מאוד חשוב שאני רוצה לדעת... כרגע יש לי חבילה של 1.5 מגה DL ו 128KB UPLOAD .. האם כשמישהו יגלוש במחשב השני או יוריד משהו זה יאט לי את החיבור? יש דרך להגביל UPLOAD ו DOWNLOAD בין שני מחשבים? ואם אני יעלה את ה UPLOAD זה יגרום לזה שלא יהיו לי קפיצות של פינגים כשאני משחק במשחקי רשת בחול ובמחשב השני מורידי…

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  24. יש לי שתי מחשבים בבית, שתיהם קולטים אחד את השני. במחשב שלי אני יכול לראות את הקבצים של המחשב השני שהוא משתף אבל הוא לא יכול לראות את הקבצים שאני משתף. הוא אומר שיש בעיה בהרשאות. שתי המחשבים על מצב אדמיניסטור וניסיתי מלא דברים ושום דבר לא מצליח. את המדפסת איכשהו הצלחתי להתקין עם הדיסק והצלחתי לשתף בין שתי המחשבים אבל הדרך היחידה שהצלחתי לקמבן להעברת קבצים זה להעביר להארד דיסק של המחשב השני, ואם אני רוצה להעביר קבצים גדולים זה יכול לקחת זמן.. מה עוד אני יכול לעשות כדי שאני יוכל לשתף קבצים דרך ה"שיתוף" במאפיינים של קבצים..?

25. Started by clown,

שלום, יש לי רשת ביתית מחוברת לראוטר מסוג Edimax BR-6204WG המחשב הראשון הוא נייח, מחובר בכבל רשת לראוטר ועל המחשב מותקנת מערכת הפעלה XP PRO. המחשב השני הוא לפטופ, מחובר אלחוטי לראוטר ועליו מותקנת ויסטה הום פרימיום. שיתפתי את שני המחשבים ואני רואה בכל מחשב את המחשב השני בתוך מיקומי הרשת. כשאני מנסה להיכנס מהויסטה לXP, אני מחכה בערך חצי דקה וקצת יותר, ובסוף הוא נותן לי הודעה שגיאה: Windows cannot access \\HOME-PC בסוף הוא נותן קוד שגיאה: 0x80070035 כשאני מנסה להיכנס מהנייח ללפטופ, הוא מבקש שם משתמש וסיסמה, אבל אין לי מושג על איזה שם משתמש וסיסמה הוא מדבר... מה עושים? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים