עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. נניח ויש לי רשת מחשבים מבוססת נתב בת 10 מחשבים, כל מחשב מריץ XP PRO SP2. עכשיו, אני רוצה ליצור מצב בו חומר מסויים (לא כל הספריות והקבצים) המשותף ברשת (ספריות וקבצים) יהיה נגיש רק מ-3 מחשבים מתוך ה-10, כל זה ללא פגיעה בגישה לרשת האינטרנט ולמדפסת המשותפת מכל עשרת המחשבים. לדוגמה, ברשת משותפים קבצים XY ו-Z, אני רוצה ליצור מצב שלקבצים X ו-Y תהיה גישה מכל המחשבים אבל לקובץ Z תהיה גישה רק מ-3 מחשבים מתוך ה-10. אפשרי?, איך? תודה רבה![br]פורסם בתאריך: 17.12.2007 בשעה 13:58:48 טוב, אז עשיתי מחקר, והדבר אפשרי, למען חיפוש עתידי של מהן דהוא ה"הקפצה הזאת".לכל ספרייה שרוצים לשתף בצורה סלקטיבית מוסיפים את סימן הדולר ($), התוצאה, הספרייה משותפת בצורה נסתרת, זה אומר שלא ניתן לגשת אליה בשו…

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  2. שלום אני בעל מחשב אחד שולחני ADSL 5MB משתף קבצים לא צריך אלחוטי מחפש מודם או נתב שיתן יותר מהמממודם שיש לי מבזק לשיתוף קבצים איזה כדאי ? למה ?

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  3. Started by yonatanR,

שלום רב, החליפו לי את המודם USB שהיה לי למודם רשת AZTECH DSL 600E, עכשיו, יש לי עוד מחשב בבית שהיה מחובר למחשב הראשי דרך חיבור הרשת ועכשיו שהוא ניתפס על ידי המודם אין לי אינטרנט במחשב השני. מה הוא הפתרון הכי זול והכי פרקטי שאני יכול לעשות (חוץ מלהחליף למודם הישן) בכדי שיהיה לי אינטרנט במחשב השני. תודה רבה לכול העוזרים!

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  4. Started by Koko Ben Hamin,

שלום,אני גולש ב-5MB מהירות,אבל בפועל יש לי רק 2000-2100 ו-UPLOAD 200 כאשר מובטח 500 ! בדקתי ב-http://www.speedtest.net/index.php לשרת של חיפה וגם פתח תקוה,ויוצא לי בערך אותו דבר(בחיפה פחות 50-70)

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  5. Started by sheff2k1,

במשך שנים היה לי אינטרנט רגיל, על מחשב אחד. עכשיו עשינו רשת עם ראוטר ופתאום אני מגלה שהביטורנט לא עובד כמו שצריך. כל הזמן יש בעית NAT(בAZUREUS הסמיילים תמיד נשארים צהובים) אחרי שיטוט קטן באינטרנט הבנתי שאני צריך לעשות משהו שנקרא port forwarding. מצאתי את המדריך הזה: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/PowerNet/PAR-720G/Azureus.htm הוא מיועד בדיוק לראוטר שלי- ולתוכנה אזוראוס. עשיתי בדיוק מה שרשום שם, אבל משום מה כל פעם שאני לוחץ APPLY בADD VIRTUAL SERVER, אני מקבל שגיאה כזאת: webserver:Error adding NAT reserved mapping pool Azur1........ כל מה שניסיתי לא עזר. מאד אשמח אם מישהו יסביר לי מה לא בסדר(אני מניח שלמלא בארץ יש את הראוטר שלי: power net par720G

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  6. Started by olina,

יש לי נתב אלחוטי של 3COM, ואני מנסה להגביר את אות השידור שלו או לחילופין להגביר את איכות הקליטה במחשב שבחדר אחר. איך אני יכול לעשות את זה בצורה פשוטה ויעילה? יש הצעות? תודה שחר.

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  7. שלום! קיבלתי את הראוטר הנ"ל מחברת בזק... הראוטר עבד תקין לחלוטין למשך יום אחד, ויום למחרת הפסיק לעבוד. המחשב רשם לי "כבל רשת מנותק" כל הזמן. בהתייעצות עם התמיכה שלהם ניגשתי והחלפתי את הראוטר...(טענו שכנראה יש בעיה) החלפתי לחדש - ועדיין אותה בעיה. כל הזמן "כבל רשת מנותק". חיברתי את הראוטר למחשב אחר ... וזה זיהה אותו! מה שאומר שהבעיה במחשב. יש לי לוח אם Gigabyte P35-S3L ואני משתמש בכרטיס רשת שיש על הלוח. התומך של בזק אמר שכנראה יש בעיית תאימות בין הכרטיס רשת לראוטר... דבר שלא כ"כ הגיוני כיוון שזה כן עבד ליום אחד. (יש לי את הדרייבר המעודכן לכרטיס רשת) מה לדעתכם הבעיה? יכול להיות שיש בעיית תאימות למרות שזה עבד יום אחד? יכול להיות שהכרטיס רשת שעל הלוח התקלקל? כי אם…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Spook,

הראוטר הישן שלי עושה בעיות (כל יום שאני מגיע הביתה אני מגלה שהאינטרנט התנתק ולא מתחבר אלא אם מנתקים אותו מהחשמל ומחברים מחדש). אז הגיע הזמן להחליף. צריך המלצה לראוטר. יש לי מחשב אחד נייח שמוחבר קווית ומשמש בעיקר בתור שרת קבצי מוסיקה וסרטים ולשיתוף קבצים, מכשיר XBOX, ומחשב נייד שמחובר בחיבור G. המחשב הנייח לא מחובר למסך/מקלדת/עכבר והחיבור אליו מתבצע ב Remote Desktop. הנייד שלי תומך בחיבור ג'יגהביט. האם יש ראוטר שתומך בזה? אם כן, מה הפרש המחיר? האם יש טעם לקנות עם תמיכה ב-N?

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  9. שלום. יש לי ADSL עם מודם של אלקטל ספידטאץ' שהפכנו לראוטר. אני בברק 013 ותמיד היו לנו בבית שני קווים כשעל אחד מהם האינטרנט ועל אחד הטלפון. בשבוע שעבר ביטלנו את הקו שהיה רק לאנטרנט, והעברנו את האנטרנט לקו של הטלפון. מאז הוא כל כמה זמן (בסביבות הרבע שעה ככה) מאבד קשר לכמה שניות ואז מתחבר שוב. הבעיה היא שככה אני מתנתק משרתים של משחקים... יכול להיות שאני צריך לשנות משהו בהגדרות אצלי לפני שאני מתקשר אליהם?

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  10. הבית הוא קומה אחת יש בין שתי המחשבים קיר אחד המרחק בין המחשב הראשון למחשב השני הוא 20 מטר! אין ממד או מרתף תודה

• 7 תגובות
    • 759 צפיות
  11. מחפש ראוטר טוב שיעמוד בעומס כאשר מפעילים תוכנות שיתוף עם הרבה חיבורים ושלא יתקע את הראוטר ויאט את הגלישה הערה מאחר ואיני מעוניין בקרינה של הראוטר בחדר אעדיף ראוטר שאיננו אלחוטי או אם קיים אחד שיש אפשרות לכבות את השידור האלחוטי שלו תקציב עד 350 ש"ח אלא אם יש משהו מאוד מומלץ ששווה את החריגה כרגע אני משתמש ברואטר של DLINK-524 מה דעתכם עליו???

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. שלום. יש לי בעיה עם הרשת הבייתית שלי. אני הגדרתי רשת בייתית בין שני מחשבים אחד vista והשני windows pro כאשר ה windows pro מכיל שני כרטיסי רשת אחד לחיבור לאינטרנט והשני למחשב של ה vista. אני הגרתי את הרשת הכל עובד מצויין עד שאחד המחשבים עושה restart מסיבה כלשהי. ואז אני חייב להגיד מחדש את הרשת כי אחרת ה vista לא מזהה את האינטרנט. אני מתחבר דרך כבלים ללא חייגן. למישהו יש פיתרון כדי שאני לא אצטרך כל פעם להגיד את הרשת מחדש? תודה זאב

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  13. עברתי אתמול מאינטרנט זהב לנטוויז'ן, וכרגע אני מעוניין גם להתנתק מהוט כשתשתית לאינטרנט ולהתחבר לתשתית של בזק, ADSL. אנשים, מישהו כאן יודע איך הספקית נטוויז'ן עם התשתית של בזק? תודה.

• 3 תגובות
    • 828 צפיות
  14. שלום - רציתי לדעת מה אני צריך בשביל להקים רשת ביתית ? - ומה ההבדל בין חוטית ואלחוטית מבחינת מכשירים ? - מתי אני צריך switch או hub ? - יש לי מודם רגיל usb adsl modem ale 130, אפשר להחליף אותו בבזק סטור במכשירים הנחוצים להקמת רשת ביתית והאם החלפה בחינם או לא ? תודה

• 4 תגובות
    • 921 צפיות
  15. Started by shahar07,

הלוח שלי הוא p5w dh לאחרונה התכנתי את ה wifi שמגיע איתו אבל כאשר אני מנסה להתחבר עם הנייד הוא מראה לי שאני צריך להכניס סיסמא למרות שלא הגדרתי שום דבר כזה, אני לא מצליח למצוא לזה פתרון כבר יותר מחודש

• 0 תגובות
    • 533 צפיות
  16. Started by AmL1,

אני קונה עכשיו 3 מחשבים חדשים כולם נייחים אני שם בכולם את כרטיס הרשת האלחוטי edimax EW-7108PCG ראוטר אני חושב שאני אקנה את ה Linksys WRT54GL v1.0 אלא אם יש למישהו המלצה לראוטר אחר עדיפות שזה יהיה מIQPC בכל מקרה השאלות הן כאלה קודם כל רשת אלחוטית היא רשת לכל דבר נכון?שזה אומר גם העברת קבצים...כן? יש לי אינטרנט כבלים...אני צריך לחבר את המודם לראוטר?ואת הראוטר למחשב? אממ לגבי הראוטר בין הראוטר למחשב אחד מפריד קיר של ממ"ד ו2 המחשבים האחרים נמצאים בקומה שניה תהיה בעיה של טווח? אלה השאלות=] תודה

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  17. אהלן, למישהו יש נסיון עם הראוטר הזה ? אני מתלבט בינו לבין 3CRWER200-75 של 3com תודה מראש לעונים.

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום אני משחק תמשחק אנמי טריטורי ברשת עד לפני זמן לא רב , היו פינגים טובים ברוש שרתי הולנד\גרמניה אבל עכשיו המצב עגום פינג 400-500 פעם היה 98-100 יציב הדבר היותר מעצבן זה שבמשחק יש פינג גבוהה וברגע שאני עושה פינג דרך הדוס הפינג ממש נמוך כמו שתראו יש למישבו מושג איך זה שבמשחק פינג גבוהה אבל דרך הדוס הפינג נמוך ? והפינג במשחק עצמו:

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם. קיבלתי מבזק את המודם aztech 600E ויש לי חיבור 5 מגה. מאז שקיבלתי אותו ולמשל אני מוריד דרך uTorrent , יש לי כל הזמן נפילות מהירות (פתאום ההורדות צונחות ל 60 קיי ואז עולה בחזרה) כמובן דיברתי עם בזק\014...מהאתרי בדיקות שלהם זה יורד על המקסימום וזה לא קורה (לא ממש עוזר לי) מה יכולה להיות הבעיה? לא נגעתי בכלל בהגדרות שלו..(לא פורטים ולא בשאר ההגדרות) צריך לשנות משהו אולי? אשמח לעזרה, תודה

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. יש לי רשת אלחוטית בבית וכרטיס רשת PCI של LEVEL ONE . אני מבצע את ההתחברות דרך התוכנה של לבל וון ולא של ווינדוס (אבל ניסיתי גם את זה) וזה מתחבר סבבה רק שכעבור כמה דקות הרשת מתנתקת. מה שמוזר הוא שגם התוכנה של הווינדוס וגם הלבל וון חושבות שהכל בסדר ושאני עדיין מחובר. אם אני מתנתק ומתחבר מחדש זה מסתדר לתקופת זמן קצרה עד הנפילה הבאה. זה פשוט מטריף כי הקשר עצמו הוא לא גרוע (בד"כ בסביבות 36 ועוצמה גם סבבה). עוד דבר מוזר הוא שכשאני מוריד משהו גם תקופות מאוד ארוכות כמו יומיים לדוגמא אז האינטרנט בסדר ולא מתנתק זה כאילו שהוא מתנתק כשמשעמם לו ואין עבודה. אני אשמח מאוד לעזרה לפני שאני משתגע והולך וקונה כבל רגיל של 30 מטר. תודה

• 3 תגובות
    • 832 צפיות
  21. שלום... אתמול קניתי מחשב חדש מפרט Q6600 P35C-DS3R GIGA 2 RAM CORSAIR 550W עכשיו חיברתי את הכל כמו שצריך המחשב עובד והכל טוב אני הייתי צריך לפרמט בגלל בעיה שהייתי לי עכשיו הוא רושם לי קישורית מוגבלת או חסרה (על האיקון של המחשבים יש סימן קריאה) אז היום חייגתי לבזק שאלתי מה הבעיה אמרו שהם לא יודעים לענות לי עשו איתי כמה נסיות ולא הצליחו אמרו לי אולי יש בעיה בוינדוס התקנתי אחד חדש 2004 לא עבד אני מתקין שנת 2007 (וינדוס מקורי) וזה עדיין קורה עכשיו הוא גם אמר יכול להיות שזה בעיה בדרייברים או בכרטיס רשת (מובנה) או במודם ואני לא יודע מה לעשות אין לי אינטרנט איך אני יכול לפתור את הבעיה הזאת ?

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  22. חשבתי שאשתף אתכם בסיפור החלפת הספקית שהתחיל בשבוע שעבר ובעזרת אינטרנט זהב יגמר מחר. אני מחובר לחבילה של 1.5 / 512 בתשתית של הכבלים וכבר כמה חודשים שאני ממורמר בעיקר מהקצב של צפייה בסרטים דרך אתרי הסטרימינג כמו יוטיוב גוגל וידאו וגם אחרים שמאחסנים סדרות . החלטתי לעשות מעשה ולעבור לבזק בנ"ל למרות המחיר הגבוה של 70 ש"ח שהם רצו עבור מהירות החיבור שלי (יקר יותר ממהירות של 2.5 מב"ש אצל בזק בנ"ל). בכבלים כמו בכבלים שום דבר לא הולך חלק ולמרות שהייתי מחובר בחייגן לאינטרנט זהב בהגדרה סטנדרטית לגמרי, החייגן לא הצליח להתחבר לשרת של בזק בנ"ל ובכבלים טענו שהם לא תומכים בחיבור לשתי ספקיות בו זמנית ואם זה במקרה עובד - אז הרווחת. לא עזרו הצעקות והסכמתי להתנתק מאינטרנט זהב ורק אז לחזור לענ…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. שלום לכולם האם מישהו יודע כמה מחשבים יכולים לקבל כתובת IP (אמיתית באינטרנט) דרך מודם כבלים בחיבור ללא חייגן? היום חיברתי סוויץ' למודם וראיתי ששני מחשבים שלי קיבלו IP והתחברו ללא בעיה כאשר המהירות של הקו (1.5 מב"ש) מתחלקת בין שני המחשבים. ניסיתי לחפש בפוורם את התשובה אך לא מצאתי... תודה, חגי

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  24. היי שלום לכם.. יש לי חיבור בתשתית כבלים של 3MB וספקית בזקבינלאומי GAMER 3MB אז הבעיה היא בזמן האחרון מהירות ההורדה וקצב הגלישה "פחתו" דהיינו אני מוריד מקסימום על 250 ק"ב במקום על 350 ק"ב, עשיתי בדיקות עם HOT שם נמצא תקין לחלוטין הורדתי על 350+ ק"ב עשיתי בדיקות עם בזק ומהירות ההורדה הייתה על רק 250 ק"ב. עשינו USER חדש בחייגן הורדתי כל מיני שטויות (במנהל המשימות) שכביכול זללו את רוחב הפס אך לשווא.. שום דבר לא עזר!! כמו כן בדקנו במנהל המשימות בלשונית "רשת" את אם יש שימוש ברוחב הפס כשכל התוכנות מוסרות במנהל המשימות הורדתי הכל כמעט כל משאפשר כולל BnkBstrA.exe ן-BnkBstrB.exe שזה למשחקים..האומנם? כי לא זכור לי בעבר שהיה לי את זה.. בכל אופן אני מתחזק את המחשב שלי די טוב, יש לי…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by Jesper,

אני משתמש באינטרנט בכבלים, ורוצה להקים רשת חוטית בין 2 מחשבים. כבר שאלתי פה כמה שאלות בעניין - חשבתי להקים רשת באמצעות SWITCH. עכשיו שמתי לב שלמודם הכבלים שיש לי (של מוטורולה) יש יציאת רשת ויציאת USB. האם אפשר לחבר את כבל הרשת מהמודם למחשב אחד, ואת כבל ה-USB מהמודם למחשב השני, וכך להשתמש במודם כ-SWITCH, או שהדבר לא אפשרי והמודם לא כולל בתוכו SWITCH?

• 1 תגובה
    • 591 צפיות

דיונים חדשים בפורומים