עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by mDs,

רציתי לדעת אם יש דרך שבה אני יכול לראות אילו מחשבים מחוברים בזמן נתון לראוטר שלי. לדוגמה יש לי ראוטר ובאה אורח לבית עם מחשב נייד, אותו אורח מקבל ממני את הסיסמה כדי להיכנס לרשת ומתחבר לרשת. עכשיו איך אני יכול דרך המחשב שלי לראות את המחשב שלו או לפחות רק את התקיות אשר הוא הסכים לשתף במחשב שלו. אני לא יודע אם זה קשור אבל בהנחה שיש לי את הסיסמה והיוזר לראוטר.

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  2. האם ידוע לכם על איזשהי בעיה בשיתוף אינטרנט (לא שיתוף קבצים) בין Windows 7 ל Windows XP ? כי אני מנסה כבר במשך שבוע שלם לפתור את הבעיה ולא מצליח (ניסיתי הכל). ומXP לXP זה עובד מצויין. נראה כאילו מיקרוסופט חסמו את השיתוף אינטרנט מווינדוס 7 למערכות הפעלה ישנות יותר. תודה, עודד

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by CocainHore,

שלום, רציתי לשאול איזה שתיים שלוש שאלות פשוטות. יש לי מודם נתב שמחובר פיזית לקו, וחוץ מזה רק אבא שלי בחדר סמוך לשלי משתמש בפקס לקבל ולשלוח והוא גולש אולי פעם בשבוע.. עכשיו יש לי הגנה של מפתח רשת, שמי שרוצה להתחבר אלחוטית לרשת צריך סיסמא ומעבר לזה אין לי כלום. רציתי לדעת קודם כל אם זה מספיק.. אין לי סיסמא של 1 2 3 אוקיי אבל בכל זאת רציתי לדעת אם זה מספיק ועוד דבר - רציתי לדעת אם יש אפשרות להגביל את המשתמשים ברשת הזו נגיד ל 3 אנשים [ גג 3 מחשבים כאילו נגיד אם חברה שלי באה עם הלפטופ ]. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אני גולש על 15M דרך בזק + בזק בינ"ל. שמתי לב בשבוע האחרון לכל מיני "נפילות" אצלי בראוטר (D-LINK 2760U), הוא מאתחל את עצמו מחדש פעם/פעמיים ביום. לפעמים יש "סימן קריאה צהוב" למטה (קישוריות מוגבלת) ואני חייב לכבות ולהדליק מחדש את הראוטר כדי שהאינטרנט יחזור לעצמו. יש לי סיסמה לרשת האלחוטית בבית שרק אני יודע אותה, אבל בכל מקרה רק המחשב והאייפון שלי משתמשים באינטרנט, ככה שאני לא מבין למה יש בעיות. מה קרה פתאום שזה ככה? מה אפשר לעשות? זה קשור לתשתית או לספק? תעזרו לי בבקשה.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. אלוהא, אחד משני המחשבים השולחניים בביתי הפך ללפטופ (לא הפך כמו רובוטריק - קנינו) - עכשיו, לאחר שנת עבודה ברשת חוטית מאחורי ראטור Aztec וסוויץ' של Edimax הגיע הזמן להביא אלחוטי לבית. המצב הרצוי: מחשב אחד (לפטופ) עובד על אלחוט (תקן 802.11g) והשני מחובר בכבל ארוך, שחור וחזק (היהי). השאלה: שמתי עין בחיפוש כאן וגם בהמלצות כל הנתב שבכותרת. זול, יש אותו ב-KSP מרחק מטר מהבית והוא נשמע כמו אחלה נתב בכלליות. הדבר היחיד שאני תוהה לגביו (ולגבי נתבים אלחוטיים בכלל) זה האם חומת האש שלו, כשתופעל, תשכנע אותי לזרוק את zone alarm לכל הרוחות ולהישאר רק עם אנטי-וירוס, או שבשביל דבר כזה צריך נתב יותר יקר? אם כן, איזה? האם זה בכלל שווה את הכסף? והשאלה היותר חשוב - אם אני אכן קונה את הנתב ה…

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  6. Started by ras81,

שלום אשמח לקבל המלצה לראוטר אלחוטי אשר אפשר לחבר אליו גם כבל רשת אני רוצה את זה בשביל לחבר את הראוטר למחשב אחד ישירות ושכל השאר יחוברו אלחוטי תודה

• 3 תגובות
    • 625 צפיות
  7. Started by idanshapira,

אני בסלקום פייבר. ויש לי בעיית קליטה עם הראוטר שהם הביאו. עכשיו הראוטר הזה הוא גם מודם שהסיב אופטי מחובר אליו ישירות. סלקום טוענים שאי אפשר לבטל את הראוטר (Bridge mode) ולחבר ראוטר משלי. שזה נראה לי ממש דפוק, ולא הוגן. השאלה שלי, אם אני קונה ממיר מדיה מסיב אופטי ל-RJ45 ומחבר לראוטר שלי, ומזין את פרטי ה-PPoE האם זה אמור לעבוד? או שאני סתם אזרוק כסף לפח?

• 3 תגובות
    • 4.6k צפיות
  8. Started by asafm,

אני יודע שזה נשמע כמו שאלה קצת מפגרת של משהו שלא יודע אבל מה ההבדל בינהם אמרו לי שזה משנה בשליחה או בקבלה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי ראוטר US Robotics 5462 שעבד בסדר במשך שנתיים. הוא מחובר פיזית למחשב נייח ואלחוטית לנייח נוסף ולנייד. המודם שלי הוא של בזק והספק נטוויז'ן. בשבועיים האחרונים הראוטר מתנתק כל כמה שעות ובכל פעם נמחקות כל ההגדרות שלו. אני צריך להגדיר מחדש את התקשורת (DHPC, חשבון וסיסמא, את ה-WEP וסוג התקשורת) ואז הוא עובד בסדר עד הפעם הבאה. לא שיניתי שום דבר בהגדרות של המחשב בתקופה האחרונה וגם נשארתי עם אותו ספק. יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה? הניתוקים מתרחשים גם כשאני מחובר וגם כשלא. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  10. Started by yonatanph,

אני מחפש תוכנה חינמית לשרטוט טופולוגיית רשת - כולל עמדות קצה נתבים שרתים וכו' לחילופין קובץ אייקונים לPOWERPOINT גם יכול לספק. התוכנה EDRAW NETWORK למשל נראית כאילו היא עונה על הצרכים שלי אבל לרוע המזל היא לא חינמית, אם משיהו מכיר משהו מקביל זה מאוד יעזור לי. בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 13.9k צפיות
  11. שבוע טוב! ברשותי נתב TP-LINK TL-WR-641G, ויש לי שתי שאלות: 1. יש לי גם טלפון אלחוטי בחדר, ונדמה ששניהם משתמשים בתדר זהה או מאוד קרוב וזה גורם לכך שאי אפשר לדבר בטלפון של הבית במרחק של עד 5-7 מטר ממנו וזה נורא נורא מציק. אני יכול לשנות את תדר העבודה איכשהו לנתב הזה? 2. כרגע אין בנתב הזה מנגנון QOS, זה מה שנאמר לי באתר לפני כשנה +-. האם אוכל איכשהו לקבל מנגנון כזה, ע"י עדכון קושחת הנתב, לדוגמא? השתמשתי פעם בתוכנה שאת שמה אני לא זוכר כרגע, אבל ללא הצלחה. המחשב של אחי גם מחובר ואני רוצה להגביל אותו לפעמים, זה פשוט לא הלך. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  12. יש לי 2 ראוטרים אלחוטיים בבית. העברתי קבל מהראוטר שבחדר שלי לממד ואני רוצה לשים בממד את הראוטר השני שכאילו רק יגביר לי את הרשת.. חיפשתי איך לעשות את זה והבנתי שזה אפשרי אבל לא הבנתי איך.. הראוטרים שלי הם : siemens sl2 141 netgear wgt624 תוןדההההההה והסימנס זה הראוטר שמתחבר לאינטרנט כאילו זה ראוטר + מודם מבזק. תודה רבההה לעוזרים!!

• 3 תגובות
    • 831 צפיות
  13. Started by abim,

ערב טוב אולי מישהו יכול לעזור לי יש לי נתב hpna3+שתי מתאמים מהירות 5 מגה בקומה ראשונה דרך המתאם גולש 5 מגה תקין למטה גולש דרך המתאם השני 1.5 מגה החלפתי בין המתאמים לא עזר השחלתי כבל רשת למטה ואכן אני גולש 5 מגה אבל למעלה ירד לי ל1.2 מגה ממש מוזר ועוד דבר כאשר אני מנתק פיזי את המחשב למטה למעלה אני מקבל 5 מגה תקין למישהו יש רעיון? +

• 3 תגובות
    • 914 צפיות
  14. שלום לכולם, לאחרונה רכשתי מחשב נייד חדש אך נתקלתי בבעיה חיברתי את הנייד למחשב השולחני שלי בעזרת כבל רשת מוצלב והגדרתי את הרשת. עכשיו, על המחשב השולחני הכל טוב ויפה אבל במחשב הנייד ברגע שאני מחבר את הכבל הרשת הסטאטוס של הרשת נתקע דקה על "Acquiring network address" ואחר כך כותב "Limited or no connectivity"... אני כבר יומיים חורש את Google ומנסה למצוא פתרון ואף אחד מהפתרונות ששם לא עזרו לי... אני מקווה שהטעות היא אצלי ותוכלו לעזור לי... נתונים: כרטיס הרשת של הנייד - Marvell Yukon 88e8072 PCI-E Gigabit Ethernet Controller כרטיס הרשת של השולחני - Realtek RTL8168c(p)/8111C(p) PCI-E Gigabit Ethernet Controller מערכת ההפעלה על שני המחשבים היא Windows XP Professional SP3 תודה רבה …

• 3 תגובות
    • 622 צפיות
  15. שלום חברים, בסלון יש לי מחשב HTPC שהיום רכשתי כונן קשיח חדש בשבילו (סמסונג F4 2TB). הבעיה היא שגם כאשר אני משתף אותו, כשאני מנסה להכנס מהמחשב שלי אליו הוא אומר לי שאין לי הרשאה - בחרתי לשתף אותו לכולם וסימנתי את כל הגישות (READ\CHANGE\FULL CONTROL)... את הכונן הישן (D) אני משתף באותה דרך ואפשרי להכנס אליו ולהעביר דברים חופשי, אבל גם שם יש תיקיות שאין גישה אליהן (בצורה מוזרה, ואפילו פירמוט לא עזר). בשני המחשבים יש ווינדוס 7 אולטימייט, באחד 64ביט ובסלון 32ביט. המחשבים מחוברים באמצעות ראוטר של אורנג' (SMARTBOX) דרך הHPNA של YES. אשמח לעזרתכם, תודה רבה!

16. Started by OutRaGe,

שלום יש לי כרגע מחשב אחד נייח עם מודם USB מדגם ALE 070 וכרטיס רשת O.B לוח אם Gigabyte K8NF-9 בקרוב יתווסף לבית מחשב נייד ורוצים לחבר אותו גם לאינטרנט קראתי את המדריך בנעוץ והבנתי שאני צריך כרטיס רשת אלחוטי ? אין אופציה להישאר עם ה-OB ולהביא ראוטר אלחוטי ? מה עדיף מבחינת עלות וביצועים ? כך או כך אני צריך להחליף את המודם שלי או שהוא לא בעייתי ? המחשב ה"מארח" בד"כ סובל מפחות בעיות ברשת או שזה לא משנה ? עוד שאלה לגבי המחשב המארח- אם אני מכבה אותו גם הרשת הולכת או שהדברים פועליםתמיד בלי תלות במחשב ? אגב המרחק הוא משהו כמו 10-12 מטר עם קיר אחד באמצע תודה מראש

• 3 תגובות
    • 641 צפיות
  17. Started by Lirux,

שלום, היום שדרגתי את האינטרנט מ-10 מגה ל-30 מגה וכתוצאה מכך אני נדרש לשדרג את הראוטר שלי לראוטר תומך VDSL. כרגע יש לי ראוטר DSL-2760U שנשאר אצלי אז חשבתי לקחת מבזק רק מודם במחיר של 100 ש"ח (במקום ראוטר ב-240) ולחבר את המודם לראוטר שכרגע יש לי. עכשיו בגלל שהראוטר שכרגע יש לי הוא משולב מודם ADSL אז אין לו כניסת WAN (רק 4 פורטים של LAN). השאלה היא האם אני עדיין אוכל לבצע את החיבור שאני רוצה ולהנות מכל המהירות?

• 3 תגובות
    • 3.5k צפיות
  18. [table][tr][td][/td][/tr][tr][td]היי... מלפני יומיים בערך התחלתי להרגיש איטיות בהורדה מאתרים בחו"ל בעיקר וכמובן שלא נדבר על צפייה משרתים בחו"ל יש לי חיבור של 12 מגה בבדיקת מהירות באתר של נטוויזין ושל בזק בנלאומי וגם של בזק המהירות תקינה 12/1 נתקלתי בתופעה בעוד קו שיש לי ואותו דבר בדיוק כנראה שיש להם תקלה כללית שוב בחיבור לחו"ל. הבדיקה נעשתה דרך הורדה בדפדפן כרום ואקספלורר בהורדה רגילה ללא מנהל הורדות . מישהו נתקל בתופעה ויכול לבדוק לדוגמא את הקבצים הבאים ולשתף..? http://us.download.nvidia.com/Windows/2 ... h-whql.exe מוריד במהירות 200KB ויורד ל56KB http://www.speakeasy.net/speedtest/ בכל השרתי הורדה המהירות לא עובדת 1 מגה הורדה והעלה 0.5 תודה .. [/td][/tr][/table]

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אז הסיפור ככה: יש לי מחשב אחד ועוד כמה ימים ההורים שלי קונים מחשב, אנחנו רוצים לעשות רשת. התקשרנו לספק האינטרנט שלנו ואמרו לנו שאפשר עם ראוטר, זאת האפשרות הראשונה. חבר של אבא שלי המליץ לעשות חיבור ישיר איכשהו בין כרטיסי הרשת בין שני המחשבים, וככה לחסוך ולא לקנות ראוטר, זאת האפשרות השניה. מישהו יכול לומר לי מה עדיף ומה כדאי מבין השניים? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד? בבקשה זה די דחוף כי היום אנחנו צריכים להחזיר תשובה לספק האינטרנט

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  20. יש לי בעיה מעצבנת שאני לא יודע מה גורם לה. אני גר ביחידת דיור בבית פרטי, יש לי בחדר כבר רשת אשר מגיע מהרטואר למעלה בבית, ביחידה אצלי חיברתי ראוטר (Netgear R6120) והגדרתי אותו כרפיטר: הכתובת של הראוטר למעלה 10.0.0.138, את שלי הגדרתי 10.0.0.139, אצלי ביטלתי את ה-DHCP והמחשב (מחובר בחוטי) וכל מה שמחובר באלחוטי עובד והכל בסדר. לאחרונה חברה שלי התחילה ללשים לב לזה שהטלפון שלה (אייפון) לא מצליח להתחבר לרשת ואותו דבר גם הנייד שלה, זה קורה מידי פעם ז"א אפילו כמה פעמים ביום לשעה או לכמה שעות שבזמן הזה היא לא מצליחה להתחבר לרשת האלחוטית ופתאום אחרי זמן מה זה פתאום חוזר. ניסיתי להגדיר את הכל מחדש כולל סיסמא כולל את הראוטר כולל עידכון לגרסה שלו ללא הצלחה.…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Devil Servant,

אני מחפש כרטיס רשת זול וטוב למחשב... איזה מומלץ?

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  22. Started by YAHOOGEEK,

טוב בקצרה, המצב הוא כזה: כרגע יש לנו מחשב אחד בבית, עם כרטיס רשת + ראוטר + מודם + חיבור לאינטרנט ADSL. בקרוב אני מקבל את המחשב החדש שהזמנתי ואז את המחשב הזה שנמצא כרגע בחדר שלי אני אעביר לאמא שלי, זאת אומרת שנשאר עם הנ"ל ועוד מחשב נוסף. מה בדיוק אני צריך לעשות בכדי שיהי גישה לאינטרנט בשני המחשבים? (יש לי גם כרטיסי רשת אלחוטיים אבל אני לא מעוניין להשתמש בהם, לא הכי יציב). פשוט להעביר כבל רשת מהראוטר לכרטיס רשת שבמחשב החדש? יש לציין שהמרחק בין שני החדרים הוא די רב מה שמעלה את השאלה האם החיבור אפשרי? כמו כן מה העלות של זה בערך? (של הכבל "הארוך" או כל מה שצריך...)

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  23. דוגמא: יש לי אינטרנט בכבלים בבית ואני לדוגמא עכשיו לא בבית ואני עם LAPTOP במקום אחר האם אני יכול להתחבר לספקית האינטרנט דרך תשתית של בזק למרות שאני מוגדר בתשתית של כבלים כאשר מתקיים התנאי שהמשתמש אינו מחובר האם ספקית האינטרנט יודעת לנתב כאשר אני מתחבר אלייה דרך ציוד ADSL או כבלים? או שאני צריך גם כן ציוד של כבלים במקום בו אני נמצא?

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  24. Started by J0n1,

חיפשתי קצת אתרי פרוקסי מארה"ב אבל לא הצלחתי לצפות בתוכניות. מכירים משהו בחינם שיעשה את העבודה? http://abc.go.com/watch/jimmy-kimmel-live/93521/262014/aloha-to-lost?cid=fullepisodeaccess

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.