עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Rhx,

שלום, יש לי שני מחשבים בבית שמחוברים דרך ראטור ומודם רשת, עכשיו הכל עבד טוב עד שהיום בבוקר אצל המחשב השני האינטרנט לא הגיב, ואצלי האינטרנט כן עובד. מישהו יודע מה הבעיה? בדקתי את כל הכבלים, הכל מחובר... מה הבעיה?

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  2. Started by Vergilius,

שלום רב לכולם, יש ברשותי Windows Vista שחובר לראוטר בצורה קווית, ולמחשבים אחרים בצורה אלחוטית. תחילה, המחשבים האלחוטיים יכולו להתחבר למחשב שלי על ידי הקשת ה- IP של המחשב שלי, אך לפני מספר ימים התקנתי Kaspersky anti virus ועדכנתי את המערכת של Windows Vista, מאז המחשבים הפסקו לזהות אותי, ורק אני יכול להתחבר אליהם. - אין ברשותי Fire Wall. - כל מחשבי הרשת בעלי Windows XP, רק שלי Windows Vista. - הפורטים של ה Fire wall פתוחים! - ה Fire wall של Windows כבוי בכל המחשבים. - ה שיתוף מידע של Windows Vista פעיל! * הבעיה התחילה באותו יום שהתקהנתי את עדכוני ה Windows ו Kaspersky anti virus. אני חדש כאן, כך שאם ההודעה הזו נמצאת בפורום לא נכון אני מצעטר מאוד. תודה מראש, Vergil

• 2 תגובות
    • 753 צפיות
  3. Started by duzap,

יש לי בעיה כנראה באיזור שאני גר בו עם הקווים של הוט, הפינגים שלי פשוט לא יציבים. תסתכלו דוגמא: התמונה הזאת היא כשאני לא מחובר לאינטרנט, ככה שאין מה להאשים את הספק. (עשיתי פינג לכתובת שרת התחברות של 012) כמו שאתם רואים, יש פעמים שאני מגיע לפינג 10 (לפעמים קורה לי גם 8 ו-9 אבל זה לעיתים רחוקות) ומצד שני ישכל הזמן קפיצות וזה לא אחיד. אין לי שום דברים שרצים ברקע שעלולים לגרום לבעיות מהסוג הזה, אני אחד שקצת מבין הרבה באיך לשמור על המחשב שלו על רמת ביצועים גבוהה ונקי מכל הזבל שמסתובב באינטרנט. אני מכיר הרבה אנשים שיש להם פינגים גם יותר נמוכים משלי אפילו, שאצלהם קבוע יש פינגים בין 5 ל-8 תמיד וגם יציבים. היה אצלי טכנאי של הוט שסידר לנו בעיות בטלויזיות כמה וכמה פעמים ופעם …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום לכולם, יש לי מודם USB ADSL, ואני מחובר דרכו לאינטרנט. אחותי מחוברת אלי בכבל. תמיד הצלחתי לחבר בין 2 המחשבים והגדרתי הכל כמו שצריך. שלשום נדפק לי המחשב, ונאלצתי לפרמט אותו, אולם אחרי הפירמוט אני פשוט לא מצליח לחבר ולהקים רשת ביתית בין שני המחשבים. גם לי וגם לאחותי יש חלונות XP עם SP2. כך שהבדלי גירסאות היא גם לא הבעיה. ניסיתי כבר הכל, הגדרתי ICS וגם ניסיתי להגדיר רשת דרך IP כלום לא הולך, תמיד מופיע 2 טלוויזיות עם X על ידן ("כבל רשת מנותק"). כאשר אני מכבה את אחד המחשבים, הוא דווקא רושם שהכרטיס רשת מחובר (אם אצלי או אצל אחותי), רק כאשר שני המחשבים עובדים ביחד אז כתוב שהכבל רשת מנותק. אני נואש וכבר לא יודע מה הבעיה, תמיד עשיתי את זה ותמיד הצלחתי ופתאום זה לא עובד. שלשום …

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  5. אני רוצה גישה אל הקבצים שנימצאים על השרת שלי, על השרת מותקן המערכת freenas במערך רייד 5 והוא מחובר לאינטרנט דרך הראוטר. יש אפשרות דרך המערכת freenas לגשת לקבצים מהשרת מכל מחשב דרך האינטרנט??

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום חברים, אינני מעוניין במה שמציעים בנטויזיון ובהוט ואני מעדיף לקבל המלצות מכם לגבי נתב הביתה (באיזור ה300 שח) אשמח לרעיונות.. תודה.

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by Pickaxe,

בעקבות הצעה שקיבלתי אני עשוי לעבור לאורנג' בתור ספקית האינטרנט, לחבילת 10 מגה. מספר שאלות ברשותכם: 1) איך אורנג' כרגע מבחינת הQOS שהם מבצעים, בהשוואה לספקיות אחרות? אני זוכר שלפני שנה (פחות או יותר) כשרק התחילו לספק שירותי אינטרנט, הם נחשבו למוצלחים. עד כמה אגרסיבי הQOS שלהם לתעבורת ביטורנט? 2) מבחינת תשתית, האפשרות היחידה עבורי היא מבצע ה10 מגה בNGN של בזק, נכון? האם המחיר שכאן הוא מחיר טוב, או שניתן לרדת נמוך יותר עקב הותק שיש לי עם בזק? (לא בזב"ל, בזק כתשתית) 3) איך הפינגים לחו"ל אצל אורנג' בהשוואה לספקיות אחרות בארץ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by asi1998,

אני כרגע בהוט עם 12 מגה חיבור l2tp+בזק. בעוד כחצי שנה נגמרת לי ההתחייבות בהוט וככל הנראה אני יעבור לבזק. רציתי לדעת אם אני עובר לבזק הראוטר עדיין יהיה טוב עם החיבורים שלהם? כי לפי מה שהבנתי תשתית בזק זה לא l2tp . מה צורות החיבור בתשתית בזק? תודה!!

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by eladh16,

שלום לכולם. יש לי בבית שני נתבים אלחוטיים של בזק. נתב אחד(Asus) שמתחבר בכבל רשת ישירות אלי למחשב, ועוד נתב(Rotal) נוסף שנמצא בחדר אחר בבית. הנתב Rotal משמש כ Access Point, והוא קולט בצורה אלחוטית מהנתב הראשון שנמצא אצלי בחדר. הנתב Rotal משדר בצורה אלחוטית למחשב שנמצא ממש מטר לידו, כלומר במחשב השני קיים כרטיס רשת אלחוטי( מחובר ב USB). עקב שידרוג מערכת ההפעלה במחשב השני ל windows 7, זה שמחובר עם כרטיס הרשת האלוטי ב USB, אני לא בטוח שהדריבר של הכרטיס רשת יתמוך במערכת ההפעלה החדשה, ויש לי שאלה אליכם. האם אני יכול פשוט להעביר כבל רשת מהנתב השני(rotal) ישירות לבמחשב השני? כלומר אני הוציא את הכרטיס רשת USB, ואת כבל הרשת מהנתב השני אני יחבר לכרטיס הרשת החוטי הפנימי בלוח האם. האם …

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  10. ערב טוב, יש לי בבית שני נתבים של Edimax: 1. סוג BR-6504n - ראוטר מרכזי מחבר בין המודם לשר המחשבים, עליו מותקן הDHCP 2. סוג BR-6524n - ראוטר משני שרציתי להפוך אותו לUniversal Repeater ולהציב אותו באזור אחר בבית כדי להרחיב את הקליטה. קינפגתי הכל כמו שצריך (לדעתי): הם על אותו צ'אנל, ראוטר משני מוגדר כUNIVERSAL REPEATER והראשי כAP, הROOT SSID תואם לSSID של הראוטר הראשי, ואפילו ביטלתי את SECURITY כך שאין צורך בסיסמה והתחברות.. בהתחלה זה עבד יפה עד שמתישהו זה התחיל לעשות בעיות כשמנסים להתחבר דרך הריפיטר לא תמיד הייתה גישה לאינטרנט (זה היה קורה באופן רנדומלי) ולפעמים סתם ככה הוא היה זורק אותי ולא מרשה להתחבר אליו שוב (Unable to connect...) חיפשתי פתרונות בגוגל אבל לא מצאתי הרבה …

11. גם אחרי הנזיפה של מבקר המדינה במשרד התקשורת העינינים לא זזים. מה לדעתכם אפשר לעשות חוץ מלפנות לבג"ץ בנושא השהיית משרד התקשורת את חלוקת תדרי ה WIMAX ? הטכנולוגיה קיימת. אנחנו מדברים על אינטרנט איכותי הרבה יותר מסלולרי ויותר חשוב מזה נטול קרינה מסרטנת אי אפשר להשוות את כמות הקרינה שנפלטת ממודם סלולרי לזו הנפלטת מכרטיס רשת ווימקס מה שקיבלנו עד עכשיו זה מריחה של הזמן על בסיס אישורים לניסויים מקומיים ... איך אפשר לנער את משרד התקשורת לדעתכם?

12. היי, יש לי אינטרנט 10 מגה של בזק ובזק בינלאומי. כרגע אני משתמש במודם של בזק שמתחבר לראוטר של edimax ומשם למחשב. אני מעוניין להחליף את הנ"ל בראוטר שכולל בתוכו מודם, שיתמוך אפילו במהירויות של 50 ו 100 מגה כדי לא למנוע ממני שידרוגים עתידיים ושהתמיכה ברשת האלחוטית תהיה מהירה ככל הניתן. נכון להיום קורה לי לא מעט שאני צריך לאתחל את הראוטר בגלל שפתאום אין יותר אינטרנט וזה מתחיל לעצבן אותי אז חשוב שזה יהיה דגם איכותי. בגלל שאני לא מבין בזה כלום אין לי העדפה לחברה, אני מעדיף מראש מוצר מוכח עם קבלות, ואם אפשר אפילו ניסיון אישי שלכם.. מבחינת תקציב אני גם די חסר ידע. הייתי אומר עד 500 שקל? אני לא בקטע של להתפשר על מוצר אבל אשמח אם יש חיה שעונה על התנאים שלי וזולה אפילו פי 5 …

• 2 תגובות
    • 870 צפיות
  13. לספקית האינטרנט יש אנטיוירוס שפשוט מסמן קבצים משרתי שיתוף (כגון RAPIDSHARE - MEDIAFIRE וכו) אני יודעת זאת ב100% כי 014 הרכיבו את האנטיוירוס\פילטר הזה לאימי, ואני הייתי צריכה להתקשר אליהם ולבטל אותו (מיותר לציין שלאחר שהסירו אותו כל מה שרציתי ירד ללא כל בעיה)! זה נראה כך: הקובץ מתחיל בהורדה אך לפני סיום הוא חוזר להתחלה (כמו שאנטיוירוסים שלנו עושים כשיש קובץ מסומן וגלוי, רק שהספקית עושה זאת לכל ההורדות משרתי שיתוף) - אני חוזרת..... לאחר ביטול הפילטר הזה (בשיחת טלפון) הקבצים ירדו ללא תקלות! - אני מקווה שמישהו פה יודע על מה אני מדבר כי אני זקוקה לעצה. האם ניתן לסדר, לתקן או לעקוף את העיניין הזה ללא ביטול האנטיוירוס של הספקית! (אצל אימי אני התקשרתי אליהם וממש צעקתי, הפילטר הזה…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by com555,

כשאני גולש באינטרנט אז הוא לא מיתנתק לי . אבל כשאני מוריד דברים דרך תוכנות אז הוא מראה לי את השגיעה הזאת : יש לי אינטרנט מהיר 750 מודם USB ADSL MODEM ALE 130 איך אני מסדר את זה ?

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  15. Started by OmEr.il,

שלום, אני רוצה לשדרג אצל בזק וזהב ל 2.5 על 150K(UPLOAD). עכשיו יש לי 1.5 על 96K.האם אני ארגיש בהבדל?(אני עם ראוטר כך שלכל אחד יוצא 1.25 על 75) תודה וסופ''ש נעים,עומר

• 6 תגובות
    • 754 צפיות
  16. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בבחירת ראוטר אלחוטי הכולל מודם, אני מתלבט בעיקר לגבי אחד משני דגמים : ASUS DSL-AC68U או NETGEAR D7000-100UKS לגבי הראשון הוא נמצא ברשימה של NetCHEIF כראוטר מודם שמתאים לישראל, לגבי השני אני אצטרך את עזרתכם לגבי האם הוא מתאים לישראל ומי מהם יותר טוב / מתאים / רצוי / עדיף. * אני צריך את הראוטר מודם המשולב כי אני שם אותו בארון תקשורת בכניסה לבית ואין לי שם מקום ל2 מוצרים נפרדים, * כרגע יש לי בעית קליטה של הרשת האלחוטית בקצה השני של הבית ( בית של 120 מטר מרובע) * אני משתמש כרגע עם הראוטר של 012 * נכון להיום אני צריך לרסט את הראוטר אחת ליום כדי לקבל קצב טוב / שתהיה לי גלישה / כדי שאני אוכל להסטרים. אשמח לעזרתכם …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by kubeb,

לאחרונה התחלתי ברישות הבית, התחלתי להשחיל וכעת סיימתי כמעט. באחת ההשחלות הצלחתי להגיע עד לאחד הקירות בחדר בדיוק ולא יותר מזה, מספיק לחבר שקע וזהו, החוטים נתקעו ודי קשה להמשיך למשוך ולהאריך את החוט, וזה משהו שאני צריך לעשות כי הראוטר יהיה בקיר אחר ואין ברירה אחרת, השאלה שלי היא האם לא תיהיה בעיה אם אני יחבר שקע ופשוט ימשיך ממנו כבל עד למקום הרצוי, וזאת בהנחה שיהיה עוד שקע בצד השני שגם אליו ייצא כבל מגשר עד למחשב הרצוי ועוד שקע כמובן אחרי הארכה שגם אליו יתחבר כבל מגשר עד לראוטר, כלומר על קו אחד 3 שקעים, יש עם זה בעיה? או שאולי מישהו יוכל לומר לי אם יש דרך טובה לחבר שני כבלי רשת? קצת רקע, יש ראוטר באחד החדרים בקומה עליונה, סה"כ יש 4 צרכנים בבית ואל כולם מגיע חיבור חוטי מהראו…

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  18. אני מנוי של הוט ונטויז'ן וכשאני מפעיל תוכנות הורדה (בעיקר ביטורנט) האינטרנט מתנתק לי אחרי דקה-שתיים. זה כבר נהיה מעצבן לאללה, וכשאני מדבר עם התמיכה הטכנית של הוט הם לא ממש עוזרים לפתור את זה כי הם טוענים שתוכנות הורדה פוגעות במחשב ובאינטרנט וזה מקור הבעיה. איך אני יכול לסדר את זה?

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  19. שלום לכם. בבית די גדול, טכנאי טלפונים השחיל כבל רשת מנקודה (ראוטר) לנקודה ב. כעת יש לי כבל רשת זמין שאני רוצה שישמש כספק של wifi חזק. אם אני מבין נכון - אני צריך כעת לרכוש repeater או א AP, לחבר אותו ישירות לכבל הרשת וכך אקבל אות חזק (למעשה ללא איבוד אות). השאלה - האם יש המלצה על דגם ראוי (במחיר סביר)?

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by sambusak,

שלום לכולם יש לי מחשב ראשי עם שני כרטיסי רשת המשמש שרת ICS. התקנתי (Zone Alarm (ZA וכעת אני לא יכול להשתמש במחשב הלקוח כל עוד התוכנה עובדת. כאשר ניסיתי לגלוש מהמחשב הלקוח, שאלה אותו ZA לגבי SVCHOST שמנסה לגשת לאינטרנט ועניתי YES. למרות זאת, לא ניתן לגלוש מהמחשב הלקוח (כולל מסנג'ר שלא מצליח להתחבר וגם לא להישאר מחובר) האם התופעה ידועה? דרך אגב, בעבר היתה מותקנת internet security שאמנם מנעה גלישה באינטרנט, אך איפשרה שימוש במסנג'ר גם בזמן שהיא פועלת. תודה

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  21. מודם של בזק אליו מחובר סוויש 8 יציאות של אדמיקס ואליו מתחבר עוד סוויש של אדמיקס שני המחשבים הצפציפים מתחברים לאותו סוויש הגלישה באינטרנט מצוינת בכל אחד מהמחשבים. הבעיה של איטיות זה בפתיחה במחשב ב' מסמך וורד שיושב בכונן רשת על מחשב א' ישנו השהייה של 15 שניות לפני שניתן לעבוד עליו הגדרות איפי אוטומטיות בשניהם. אם אני מגדיר במחשב ב' איפי לא ניתן לגלוש באינטרנט והמסמך נפתח מהר ללא השהיה גם אם אגדיר את dns גם לא ניכנס לאינטרנט וכן יש לציין שמחשב א' נכנס למסמך וורד שיושב במחשב ב' ללא השהייה אשמח להחכים למציאת פיתרונות לבעיה גם שיחברתי עם סוויש אחד הבעיה נשארה בעינה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. שלום לא מזמן הקמנו רשת ביתית אלחוטית ואני רוצה לשאול אם הנתונים האלה תקינים : ב-Wireless יש Errors וב-WAN ב-Received יש Errors מה זה השגיאות האלה והאם המספרים נחשבים בגדר התקין? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  23. Started by POPCORN,

יש לי מספר מחשבים ברשת אני רוצה שלא יהיה קשר בין קבוצה א' של מחשבים לקבוצה ב' של המחשבים הבעיה שהמחשבים עוברים דרך מספר סוויצ'ים אני יודע שvlan יכול לעזור לי, השאלה היא אם אני יכול לקבוע את זה דרך ה ip או שאני חייב סוויץ' מנוהל במקום הסוויצ'ים שלי? שאלה נוספת.. יש אפשרות להגדיר vlan משותף? אני רוצה שבמדפסת שני הקבוצות יוכלו להדפיס תודה רבה

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. היי אני בבזק +בזק בינלאומי, וביומיים שלושה האחרונים יש לי חשד שהם מגבילים אותי בתעבורה להורדות בחו''ל באופן כללי וזה פשוט זוחל לי ההייתי רוצה לקבל המלצה על מספר שרתי איכסון כמו FILEFLYER וכו', שמורידים על מקסימום גם כמשתמש חינם בשביל לבדוק את זה האתר axifile.com זכור לי כמוריד על מקסימום גם באופן חינמי, בכל שעות , כולל שעות העומס, אבל עכשיו הוא לא עובר לי את ה150KB בלחץ. -(יש לי 10 מגה) (מישהו יכול לבדוק ולהגיד לי אם זה מוריד על המקיסמום אצלו?) עוד אתר הוא DUCKLOAD שלא ממזמן נתקלתי בו, גם הוא הוריד לי 99% מהזמן על מקסימום מהירות של 1.25MB לשניה אתרים כמו/ FILEFACTORY / RAPIDSHARE / HOTFILE / NETLOAD מורידים באופן איטי וזוועתי, אני לא יכול לבדוק איתם. מדי פעם MEGAUPLOAD מ…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  25. Started by DaMn18,

היי, רציתי רק לדעת אם שימוש ב-Lan/Ethernet Switch בין שני מחשבים יאט את קצב הגלישה וההורדות באינטרנט לעומת שימוש במחשב אחד בלבד עם חיבור ישיר למודם ADSL, וללא שימוש במפצל/סוויץ'. אם כן, מישהו יודע איפה אפשר לקנות סוויץ' שיאפשר לי להחליף בין שני המחשבים (כמו מכשירי מיתוג A-B) כדי שאוכל לקבל את המהירות המקסימלית בכל פעם, במקום להשתמש בשני המחשבים באותו הזמן (דבר שגם ככה לא שימושי בשבילי כי אני עובד כל פעם גם ככה רק על מחשב אחד ולא צריך שהשני יהיה מחובר לאינטרנט באותו הזמן). תודה.

• 3 תגובות
    • 895 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.