עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by OutRaGe,

שלום יש לי כרגע מחשב אחד נייח עם מודם USB מדגם ALE 070 וכרטיס רשת O.B לוח אם Gigabyte K8NF-9 בקרוב יתווסף לבית מחשב נייד ורוצים לחבר אותו גם לאינטרנט קראתי את המדריך בנעוץ והבנתי שאני צריך כרטיס רשת אלחוטי ? אין אופציה להישאר עם ה-OB ולהביא ראוטר אלחוטי ? מה עדיף מבחינת עלות וביצועים ? כך או כך אני צריך להחליף את המודם שלי או שהוא לא בעייתי ? המחשב ה"מארח" בד"כ סובל מפחות בעיות ברשת או שזה לא משנה ? עוד שאלה לגבי המחשב המארח- אם אני מכבה אותו גם הרשת הולכת או שהדברים פועליםתמיד בלי תלות במחשב ? אגב המרחק הוא משהו כמו 10-12 מטר עם קיר אחד באמצע תודה מראש

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  2. Started by Dark Tetris,

אחי קנה במזל טוב מחשב חדש קניתי ראוטר הרכבתי רשת בייתית הצלחתי לעשות לו אפילו תיקיית שיתוף קבצים בייננו עכשיו שאלתי היא איך אני הופך את המחשב שלי לאמינסטרטור כי כרגע אין אדמינסטרטור......

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  3. המחירים של חיבור ישיר לאינטרנט באמצעות צלחת לוויין דו-כיוונית ירדו באחרונה בצורה משמעותית , כך שהפיתרון הזה שהיה שמור בעבר רק לחברות עסקיות , החל להיות נפוץ יותר ויותר גם בקרב הלקוחות הפרטיים שנישבר להם מכל ההגבלות והמניפולציות של ספקיות האינטרנט וחברות התשתית . במקביל חלה ירידה ניכרת במחיר הציוד הנדרש וניתן היום להשיג אותו בצורה ישירה ולהתקין בעצמך. בהשקעה חד פעמית וקטנה יחסית אפשר להגיד שלום ולא להתראות לחלק גדול מהעלוקות שמרוקנות את חשבון הבנק לכמעט כל המשפחות בארץ : כבלים בזק Yes ספקיות האינטרנט . אתם יכולים לחסוך מדי חודש מאות רבות של שקלים בהתנתקות מכל החברות הללו. אם אתם מכירים מישהו שכבר שמחובר לאינטרנט לוויני , או שאולי כבר עשיתם את המעבר בעצמכם אנא ספרו על כך …

• 9 תגובות
    • 8.1k צפיות
  4. Started by amir69,

צריך המלצה לנתב ברשת חוטית שמתאים לתשתית כבלים עד 300. ויש אפשרות בנתבים להגדיר כמה מגה כל מחשב יקבל? אם כן אפשר הסבר קצר איך משנים? ואם אי אפשר לעשות כזה דבר אז איך מתחלקות המהירויות? תודה.

• 8 תגובות
    • 784 צפיות
  5. Started by eladh777,

יש לי את הנתב asus am 604g. האם זה בסדר לפתוח את כל הפורטים דרך DMZ? או שזה לא מאובטח ככה? עכשיו כל הפורטים שלי פתוחים על ידי ה DMZ. ועוד משהו, רצתי לדעת. למה בנתב יש פורטים?, הרי במדום רגיל ללא חיבור לנתב כלושהו יש לו גם חסימת פורטים? למה צריך את הפורטים האלה סגורים, אם ולמישהו אחר אין נתב ויש לו רק מודם.

• 4 תגובות
    • 901 צפיות
  6. הובכן ההורים בנו בית חדש ולפי הייעוץ שלי החשמלאי ניתב לנו שקעי תקשורת בצינורות נפרדים מהחשמל. ניתבתי כבר לכל חדר כבל CAT 7 הרעיון הוא בניית רשת ביתית של 16 פורטים במהירות של 1GB. כל הכבלים מרוכזים למקום אחד + שקע טלפון + כבלים למודם. אני מעוניין לקנות ארון תקשורת שיכיל את כל העסק אני מדבר על הארון מברזל לשים מגשר בין הסוויץ' והכבלים שיהיה מסודר + חיבור לאינטרנט. השאלה שלי איזה סוייץ' של 1GB של 16 פורטים אתם ממליצים לי לקנות + איזה ראוטר אשמח אם לראוטר או לסוויץ' יהיו אפשרויות של ניהול כתובות אייפי לכל MAC והגבלת רוחב פס אינטרנט לכל מחשב ספציפית ועוד (שמח ללמוד דברים חדשים). לא מעוניין ברואטר אלחוטי אבל אם ישנו רואטר אלחוטי אשר עולה בכל פרמטר על כל ראוטר אחר חוטי אין לי בע…

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  7. שלום חברים. יש לי רשת ביתית כאשר שני מחשבים מחוברים לנתב המחשב הראשי שלי מחובר באופן ישיר לנתב והמחשב בחדר השני מחובר עם כרטיס רשת אלחוטי במחשב הראשי כמעט הכל תקין אינטרנט הורדות וכולי. אבל שאני מנסה לעשות פינג לאתרים כמו תפוז ופייסבוק אין תגובה במחשב השני הרוב עובד אבל אתרים כמו תפוז ופייסבוק שהחליטו למשל שהם מסרבים לעלות גם פינג לאתרים האלה לא עובד. השאלה שלי אולי הבעיה בכיוון DNS שלי. היכן צריך לכוון אותו? בנתב? בהגדרת חיבור ב Windows? ובכלל מישהו נתקל פעם במשהו כזה? נ.ב הנתב שלי זה Edimax BR-6204WG מודה לכל העוזרים

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by yonir,

קניתי היום נתב Edimax BR6204WG והתחברתי דרכו עכשיו. הוא עובד בסדר, וגם utorrent עובד בסדר אחרי שהעברתי את הפורט שלו בהגדרות. עכשיו, האם אני מבין נכון- לכל תוכנה שמערבת שליחת קבצים (utorrent, emule, skype, ICQ, etc.) אני אצטרך להגדיר העברת פורטים בשביל שהם יעבדו? ועוד שאלה- יש לנתב פונקציה של firewall שבברירת המחדל הוא על disabled. The Broadband router provides extensive firewall protection by restricting connection parameters, thus limiting the risk of hacker attack, and defending against a wide array of common attacks. However, for applications that require unrestricted access to the Internet, you can configure a specific client/server as a Demilitarized Zone (DMZ). Ena…

• 3 תגובות
    • 837 צפיות
  9. שלום אני צריך את העזרה שלכם. בטעות שיחקתי עם הגדרות האינטרנט ב windows xp שלי, ושניתי שם את ערך ה mtu עם התוכנה cmtutoo. לא עשיתי גיבוי. אני יודע, נסיתי להחזיר את הערך ל 1500 אבל המהירות אינטרנט שלי עדיין נפגעה. עשיתי בדיקת מהירות הורדה באתר של בזק בינלאומי(הספקית שלי), וקיבלתי מהירות הורדה שעומדת תמיד על kb100 ולא יותר!. יש לי אינטרנט 1.5 מגה. ולפני ששחקתי עם ההגדרות, הכל עבד כשורה והוריד לי על 190 קילובייט בשנייה. ניסתי גם הורדות אחרות מעוד שרתים בארץ שאמורים להוריד על כל המהירות, אך לצערי אני מקבל את המספר 100! מחקתי את התוכנה הארורה הזאת כבר. ואני שואל אותכם פה עכשיו. האם יש איזה קובץ תיקון ל xp שמחזיר את כל הגדרות האינטרנט לברירת המחדל של הווינדאוס,כאילו כמו אחרי פיר…

• 5 תגובות
    • 841 צפיות
  10. Started by Undertow,

המחשב שלי והמחשב של אח שלי מחוברים דרך הראוטר, אנחנו נמצאים באותו Workgroup ובכל זאת.. אני יכול לראות את הSharedDocs שלו ולהעביר אליה קבצים, אבל הוא לא יכול לראות את שלי. ובנוסף, כשאני לוחץ על View workgroup computers זה נותן לי שגיאה של Inaccessible ("אין לך רשות מהאדמין בלה בלה") איך אני מאפשר שיראו את התיקיה שלי בקבוצת עבודה? תודה

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  11. Started by x^fighter^x,

הXP הוא הראשי, תמיד היה ראשי.. מותקן בו האינטרנט.. היתה רשת לXP אחר.. החלפתי את השני למחשב אחר עם ויסטה ואני לא מצליח להגדיר את הויסטה כמחשב שני... מה עושים? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 856 צפיות
  12. האם יש אפשרות לשנות כתובת IP באופן שוטף בעזרת תוכנות IP CHANGER למינהם, כאשר מחוברים לרשת באמצעות ראוטר? תודה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by momi2004,

טכנאי של בזק הגיע היום לסבתא שלי להתקין לו רשת אלחוטית וחיבור ADSL. המחשב הוא מחשב נייח חדש של HP שהגיע עם ויסטה HOME BASIC בעברית. הטכנאי חיבר את המודם, חיבר את הנתב האלחוטי (אני לא יודע איזה דגם זה וסבתא שלי לא יודעת להגיד לי, אז אני אדע זאת מחר ואעדכן), ולאחר מכן הצליח לגלוש מהמחשב האלחוטי שלו שעליו מותקנת חלונות XP. למחשב הנייח הוא התקין מתאם USB אלחוטי. הבעיה היא שהמחשב רואה את הרשת האלחוטית, מתחבר אליה, אבל לא מצליח לגלוש באינטרנט. הטכנאי ישב עם מומחים של בזק בטלפון במשך שעתיים ולא הצליח לפתור את הבעיה. הוא יחזור רק ביום שני (!) עם צוות טכנאים מומחים (!) שאולי יצליחו לפתור את הבעיה. אני מודה שעדיין לא ראיתי את המחשב, ואני אראה אותו רק בשבת, אבל למישהו יש רעיון מאיפה…

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  14. Started by curdi1,

שלום לכולם, קיבלתי מחבר נתב nexttech אלחוטי ששכח את הסיסמא שלו איך אני יכול לעקוף את הבעיה הנ"ל על מנת להתחבר לנתב ולתחל אותו מחדש ? תודה רבה !!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Sango,

לפני יומים התקנתי משחק רשת ששיחקתי בו לפני זמן רב. היה לי DELAY דיי מעצבן אבל סביר של בערך 0.7שניות. אתמול שכשניסיתי לשחק בבוקר ראיתי שיש DELAY ענק בין שנייה לשתי שניות אז עשיתי בערך 5 פעמים איתחול עד שלבסוף הבעיה איכשהו הסתדרה. איך זה אפשרי שאני משנה לעצמי את הIP משתנה ה DELAY במשחק בצורה מורגשת? אני חושב על להתקשר לספקית שלי ולשאול אותם למה יש לי לגים . יש מצב הם יעזרו לי ? שמעתי גם שיש להם חבילה לגיימרים שאמורה לשפר את ה DELAY אז יש סיכוי שהיא באמת תשפר לי חווית המשחק? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  16. Started by mccartney,

שלום! מישהו יכול להמליץ על תוכנה לבדיקת מהירות הגלישה האפקטיבית, והאם ניתן להפעילה גם כשתוכנות זוללות פס אחרות פועלות, כמו אימיול, כך שהיא תשתלט על רוחב הפס כדי לבדוק אותו? תודה

• 1 תגובה
    • 620 צפיות
  17. Started by MiGHTyDuCK,

שלום ! יש לי שאלה לגביי צפייה בשידורים חיים ברשת אני כרגע עם ראוטר של רוטאל ומהירות 1.5 אני רוצה לראות שידורים חיים בצורה טובה יותר ברשת האם שידורג האינטרנט ל 5 מגה ישפר את האיכות משמעותית ? או שצריך ראוטר אחר שפשוט יודע לנתב קבצי וידיאו יותר טוב ? תודה רבה ארז

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  18. כבר ננעלתי על כרטיס רשת אל חוטי USB ב70 שקל אך נאמר לי מנסיון שהקליטה לא משהו . השאלה שלי האם בכלל יש הבדלים רציניים בעוצמות קליטה בין כרטיס לכרטיס או שסך הכל כולם אותו הדבר ? אני צריך כרטיס רשת אלחוטי שיקלוט טוב ! המחשב הולך להיות בתוך חדר ממ"ד,זה למה . תודה .

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by My_Name,

יש לי רשת אלחוטית בבית שמחברת בין 3 מחשבים. השגתי ראוטר חדש של Linksys שאמור לשמש גם כראוטר וגם כ-AP. אם אני רוצה שהוא ישמש ב-AP של הרשת האלחוטית שלי, איך אני עושה את זה ? (הראוטר הוא WRT54GL v1.1 של Linksys)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by SARIT911,

שלום יש לי בעיה באימיול, שאני מנסה להתחבר לשרתים ומה שזה מראה זה שאי אפשר כי השרת מת. ואז אני מנסה להתחבר לשרתים אחרים, וזה לא נותן לאף שרת. כלומר האימיול לא עובד. כמו כן, מופיעה לי כל כמה דקות הודעת שגיאה ושאי אפשר להפעיל קבצי סקריפט, למרות שאני לא יודעת אם זה קשור לבעיה באימיול. וגם הרבה קבצים שאני מורידה באינטרנט לא נפתחים, ואמרו לי שזה קשור לADOBE או משהו ולווינראר ואני לא הכי מבינה בזה S: אבל הורדתי ווינראר וזה לא עוזר, ופקד ADOBE גם לא עזר, אז הסרתי אותו מהכונן הקשיח. ועוד משהו- כשאני בדף אינטרנט, לאחר 15 דקות בערך, מופיע הודעה של EXPIRE כאילו התגלה וירוס, אבל זה לא מסיר את זה. תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 697 צפיות
  21. רציתי לדעת הרשת האלחוטית שלי לא מאובטחת ואכן אני רוצה לאבטח אותה בדרך הקלה והמהירה ביותר אבל שהאבטחה תיהיה אבטחה אכן קשה מאודד לפריצה......ורציתיי לדעת איך אני מאבטח??? תודה לכולם מראש על העצות ועל העזרה!

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. לפי המלצה של אנשים בפורום קניתי ראוטר וכרטיס רשת NETGEAR WPN824 +NETGEAR RangeMax Wireless PCI Card MiMo - WPN311 עכשיו לי יש 2 מחשבים בשני קומות שונות שתקרה מבטון מפרידה, לי אמרו ש mimo אמור להתגבר על זה. המוכר בחנות אמר שאם אני אקנה ראוטר+כרטיס בתקן N החדש אמור להיות לי אות יותר חזק וסיכוי גדול יותר שהאות יעבור. אני לא יכול להעביר כבל. האם עדיף להחליף לEdimax בתקן N. הראוטרEdimax 300Mbps Wireless Router BR-6504n nMax : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681_1308&products_id=20845&PHPSESSID=53483476ae222ba588769266d238bbfc הכרטיס: Edimax 802.11n 300Mbps Wireless PCI Card EW-7728In nMax http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681…

• 8 תגובות
    • 995 צפיות
  23. חברים שלום אחרי כמה שנים שאני משתמש באינטרנט הסלולארי של חברת פלאפון מאוד שמחתי שהם סוף סוף נותנים חבילה נורמאלית לגלישה במחיר סביר . החלטתי לקנות מודם USB ולחבר אותו במקום האינטרנט הרגיל וככה כאשר אני צריך אני לוקח את המודם ומשתמש בו מחוץ לבית המהירות ממש טובה והמחיר סביר קניתי את המודם USB של TELIT כולל חבילת גלישה 10 גיגה ב120 שקל לחודש בבדיקה שלי אני לא רואה שאני מגיע ל10 גיגה בחודש.. אז זה היוצא סביר. בקיצור מה אתם אומרים על זה? התחילו להיות סוף סוף שחקנים חדשים בתחום האינטרנט הביתי? נראה ירידת מחירים?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום לכולם פירוט הביעה עם קצת רקע : בבית שלי יש שלוש קומות.. בקומה העליונה ישנם שני מחשבים שבאחד מהם יש ראוטר אלחוטי כזה משולב והשני מחובר אליו ע"י כבל [ולא באופן אלחוטי במטרה לשפר יכולת הורדות וכ"ו ] הבעיה היא .. רכשתי לפני כמה ימים מחשב חדש לחדר שלי שנמצא בקומה השנייה [שוב המחשב עם הראוטר קומה שלישית ] אני לא יודע איך לחבר אותו לרשת הביתית מכיוון שהוא נמצא קומה מתחת ועוד זה חדר ביטחון T_T אם זה יהיה משהו אלחוטי זה אמור להוריד לי את יכולת ההורדות וכ"ו ככה הבנתי ... ולא יודע איך אפשר לחבר את הממחשב ע"י כבל מכיוון שסגירת הדלת סוגרת הרמטית את הפתח ואין מקום להעביר כבל על הרצפה כי הדלת ל תסגר .. האם יש דרך לפתור את הבעיה ?

• 8 תגובות
    • 851 צפיות

דיונים חדשים בפורומים