עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, רציתי לשאול בקשר לרשת חוטית בקצב 1gigabit הבנתי שצריך כבלים לפחות CAT5E אז השאלה בעצם האם כל הכבלים שמחברים בין המחשב לממתג ,בין הנתב לממתג ובין המודם לנתב כולם צריכים להיות CAT5E או רק הכבלים שעוברים בין המחשבים השונים לממתג? ועוד שאלה ההבדל בין כבלים של CAT5E ל-CAT6 הוא עקרוני ? תודה. וד"א מצטער שזה אשכול שני היום פשוט אני בדיוק מחבר את זה היום.

• 2 תגובות
    • 637 צפיות
  2. שלום לכל גולשי הפורום אז ככה, מאז ומתמיד אני עובד עם ממשק הראוטר שלי, ואני פותח פורטים, ועושה כל מה שאני רוצה. אני מבין כל מה שקורה שם, אך הפעם, כנראה שהבעיה היא לא בפורטים. הרצתי שרת FTP + HTTP על המחשב שלי בעזרת תוכנת Serv-U. את פאנל ההתחברות אני רואה דרך האייפי הפנימי שלי, אך דרך האייפי החיצוני הוא לא מציג כלום, כאילו לא רץ השרת. כמו שאמרתי, פתחתי את הפורטים: https://picasaweb.google.com/117212271651161967829/PortForward#5570661486475651826 אלו הפורטים שהתוכנה עובדת איתם ^^ כמו שאתם רואים, יש שם פורטים של שרתים אחרים, והם עובדים, אז הבעיה כנראה היא לא בפורטים. חשוב לציין כי הפיירוול מכובה בנתב, ובווינדוס הגדרתי את היציאות האלה כמאושרת. חשוב לציין גם שניסיתי …

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום הטלוויזיה שלי הייתה מחוברת בכבל רשת למודם של הוט. המחשב זיהה אותה ויכלתי לשדר אליה מהמחשב. במקום הטלוויזיה חיברתי לרשת סטרימר KII PRO. הוא מחובר ויש לו כתובת IP תואמת, אבל המחשב (WIN 10) לא מזהה אותו. איפסתי רשת. כיביתי הכל. ניתקתי והחזרתי וכו' - לא עזר פתרונות?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Guy King,

יש לי מחשב נייח שמחובר לאינטרנט ומחשב נייד, בחדר אחר, שלא מחובר לאינטרנט (המחשבים במרחק של כ-3-4 מטר זה מזה). במחשב הנייד יש לי כרטיס רשת אלחוטי (אני קולט אינטרנט אלחוטי במעונות שאני גר בהם). בבית אני מחובר לבזק ויש לי מודם ALE130. איך אני מחבר את המחשב הנייד לאינטרנט במינימום עלות ותחכום? (ניסתי לקרוא כמה מדריכים פה, אבל ההבנה שלי בתחום שואפת ל-0 ואני לא בטוח שהגעתי למדריכים הנכונים).

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. ברשותי מודם Terayon TJ715, אני מחובר לרשת דרך כבלים - בזק בינלאומי ללא חייגן. לאחרונה אני נתקל בהמון תופעות של Low Id באימיול, אחרי חקירה, תחת אפשרויות - חיבורים - Test Ports אני מקבל את המסך הזה: לא חשוב תחת איזה פורט אני מבצע את הבדיקה. חשוב לציין שאיני משתמש בפייראול מותקן או בפייראול מובנה של XP. יש פעמים בהם יש לי High Id אך עדיין, אני רוצה לברר את מקור הבעיה, מדוע הבדיקה של האימיול נכשלת ללא יוצא מן הכלל, האם עוד מישהו שמחובר דרך בזק בינלאומי וכבלים נתקל בתופעה? אני לא יודע עם הקשר מוצק, אך בעבר נתקלתי עם מספר בעיות ב LSP, בהתקנת Google Desktop לדוגמא וגם בתוכנה Xfire היו לי הגבלות שנבאו ככל הנראה מבעיית LSP. עזרה תיהיה ברוכה.

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  6. Started by Uzi Cohen,

היי חברים, בשעה טובה עברתי מחבילת גלישה של 40mb לחבילה של 100mb בתשתית בזק. העניין הוא שבאחד המחשבים שלי מתקבלת מהירות גלישה של 20 מגה, בגלל כרטיס רשת חיצוני ישן. יש לכם מושג איזה כרטיס רשת חיצוני כדאי לי לקנות? ראיתי שיש מגוון גדול אבל אין לי ממש מושג מה ההבדל. מבחינת קליטה אין לי בעיות - גם עם הכרטיס הישן התדר שלי תקין, והראווטר לא ממש רחוק מהמחשב. תודה!

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. Started by LL@SS,

שלום לכולם! אני משתמש בראוטק הזה: http://konzoli.com/images/edimax-6204-wg-wireless-router.jpg כבר כמה חודשים, לא מצאתי בבמשק שלו איך מגדירים סיסמא, אם מישהו מכיר ויכול לעזור לי אני אשמח , תודה מראש לכולם!

• 2 תגובות
    • 3.9k צפיות
  8. Started by eyalbtk,

לילה טוב התקנתי בבית HOTBOX של הוט עם 100M , בנסיון לשים אותו בארון חשמל (במקום בחדר שינה) א. השחלתי כבל CAT5E מהארון חשמל לחדר שינה .(סה"כ כ-15 מטרים) ב. קניתי שני שקעי RJ45 והתקנתי בקצוות הכבל (מס' א) לפי התרשים שמצורף בתמונה .(חיברתי 4 גידים בלבד בכל שקע) ג.לשקע אחד חיברתי כבל לHOTBOX ולשקע השני חיברתי כבל למחשב . ד. עד כאן הכל זרם בסדר , הבעיה היא שכשאני מכביד על הרשת שלי בצורה של הורדת קבצים גדולים במהירות גבוהה או בצפיה במספר סירטוני יוטיוב האינטרנט מתנתק ונכבית נורת החיווי שנמצאת ליד חיבור הכבל רשת לHOTBOX האינטרנט כאמור מתנתק למשהו כמו 40 שניות וחוזר לעבוד עד לפעם הבאה שאכביד עליו. ה.עליי לציין שכשאני מחבר את המחשב עם כבל ישירות לHOTBOX אין שום בעיה ועובד חלק. י…

• 3 תגובות
    • 10.5k צפיות
  9. Started by xxtxxt,

שלום רב, אשמח לקבל עזרה בנושא הבא, יש לי מחשב נייח ואני מעוניין לחבר אותו ל - NETSTICK (של פלאפון) שיש לי. אני מבין שצריך לחבר כרטיס רשת אלחוטי לפני כן ? במידה וכן קראתי שיש כזה דבר כרטיס רשת אלחוטי חיצוני שהוא בעצם USB, האם הוא טוב לעניין הזה ? במידה וכן איך זה עובד ? אני מחבר את USB הזה (כרטיס הרשת) ובמקביל מחבר את ה NETSTICK וזהו ? זה אמור לעבוד ? או שצריך עוד משהו או משהו אחר ? אשמח לקבל תשובות על זה. תודה רבה לכל מי שיעזור.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by YC,

היי אני רוצה להקים רשת אלחוטית ומתלבט איזה ציוד לקנות. הבנתי שהנתבים תומכים במספר קטן יחסית של connetctions, ולכן יש בעיה להפעיל תוכנות שיתוף קבצים (כמו eMule, Bitcomet..) במהירות סבירה. האם יש נתבים שאין להם את הבעיה הזו? איך אני יכול לדעת בכמה התקשרויות תומך הנתב? האם ההגבלה היא לכל חיבור אלחוטי בנפרד? או שלכל המחשבים שמחוברים אלחוטית בו זמנית? האם מישהו יכול להמליץ על נתב טוב שיעמוד בעומס? תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 777 צפיות
  11. Started by thebestof2005,

שלום לכם. לפני מעט זמן קניתי את הראוטר הנ"ל, שעושה עד עכשיו עבודה מצויינת למרות כמה בעיות קלות בהתקנה. לראוטר מחוברים שני מחשבים בעזרת כבלים ועוד מחשב אחד נייד בעזרת האלחוט. שאלתי היא אם ניתן לנתב את המהירות שהראוטר מספק לכל אחד מהמחשבים. כלומר לדוגמה למחשב אחד "לתת" יכולת גלישה 50 אחוז מהמהירות הכוללת, למחשב שני 30 אחוז ולאחרון 20 אחוז. האם זה אפשרי...ואם כן, הסבר יתקבל בשמחה...

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  12. מישהו יכול לתת לי הסבר בקצרה איך אני מגדיר את האינטרנט על 2 המחשבים שאותם אני מחבר לראוטר ? איזה הגדרות אני צריך לשים ואיפה בדיוק אני מגדיר אותן ? תודה

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  13. Started by STi,

שלום, אני מעוניין להצטרף לפרטנר TV, יש לי רשת ביתית עם חיווט לכל הבית (בית חדש, התקנתי את הכל בארוך חשמל, CAT7) מסתבר שצריך להשכיר מהם ב17 ש"ח בערך לחודש.. מה שהוך את זה לפחות אטרקטיבי בשבילי. רצית לברר מהן הדרישות שלהם, מה בעצם צריך? האם כל נתב+מודם VDSL? עם הנציגה שלהם לא ממש קיבלתי מידע (גיליתי לה שמודם וראוטר הם שתי דברים שונים (-: היא הייתה בהלם ) בעיקרון מבחינת הממיר, הוא יחובר בכל מקרה עם כבל CAT7 ישירות לתשתית בבית שאר המכשירים בבית- מכשירי סלולר ומחשבים ניידים (ללא צורך מיוחד).. כלומר אין שימוש רציני בWIFI וכל הצרכנים הגדולים גם ככה מחוברים בכבל.. האם זה לדוגמא יעשה את העבודה? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18194 …

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. יש לי שני מחשבים נייחים בבית אחד מחובר עם ראוטר ומודם ויש בו אינטרנט.. מה אני צריך שיהיה במחשב הנייח השני אינטרנט בלי שאני יצטרך להעביר כבל רשת? תודה רבה! הראוטר שיש לי הוא tplink 1043 nd

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. יש לי רשת של 3 מחשבים מחוברים לנתב של אדימקס. אפשר לעשות את זה ? יש אפשרות ל"שלוט" על הרשת ממחשב אחד כך שיפקח על הרשת ?

16. Started by Melike Pk,

היי היום שדרגתי את הראוטר בבית מD-Link DAP-1360 ל D-Link Archer C7 בתשתית של הוט כמובן. הראטור הישן היה מצליח לשדר למרחק קצר יחסית ורציתי לשדרג את הטווח, לכן שדרגתי את הראוטר אחרי שקראתי הרבה גם פה בפורום וגם ברחבי האינטרנט שזה דגם מומלץ ואמין עם יכול שידור טובה. לצערי הרב, הArcher C7 מגיע בדיוק לאוטו טווח של הראוטר הקודם, ואפילו פחות. הוא עובד בסה"כ יום אחד ואני כבר חווה ניתוקים לפעמים... ניסיתי לשחק עם כיוון האנטנות אך המצב נשאר אותו דבר. בקיצור, במקום שדרוג קיבלתי שנמוך... יכול להיות שקיבלתי מוצר תקול? או שיש משהו שפיספסתי? כמו כן, היה לי עוד 1360 שהיה מוגדר בתור ap, שכחתי את כתובת האייפי שלו, האם כדי לגשת אליו א…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by dislect,

Hi guys! Just bought the TP-Link TLWR841N. I have a modem + router at the top floor in my house, the router goes by 3 wires to 2 computers on the top floor and a 3rd computer in the basement (no way to get wifi there from the router). So I bought an additional router, the TP-Link TLWR841N, to connect in the basement to the wire going from the old router on the top floor so I can get both wire connection for computers and wifi access in the basement. I am so close to installing the thing and I get this message just at the end of the process (see picture) Tried connecting and disconnecting all the wires 3 times no luck. All leds are flashing according to the guide at the…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אהלן חברים, היה פה בעבר דיון על כך שאנשים עם בזק 100 מגה לא מגיעים למהירות הורדה מקסימלית בתוכנות טורנט. נטען פה כי הסיבה לכך היא מהירות העלאה נמוכה, שהייתה אז 1.5. לאחרונה בזק העלו לכולם את מהירות העלאה ל3, אך עדיין אני לא מצליח להגיע למהירות הורדה מקסימלית. האם למישהו נפתרה הבעיה עכשיו כשהעלו את המהירות? מה יכולה להיות הסיבה לזה?

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by miki26,

שלום אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל אני שואל כאן בכל זאת: איך אפשר להפוך מחשב אישי בבית לשרת? האם זה אפשרי? האם יש תוכנות שמונעות שינוי IP כל כיבוי והדלקה? אני מבקש שמי שעונה יהיה בעל בקיאות בתחום ואם אפשר תשובה מובנת עם הסבר שלב אחר שלב תודה

• 14 תגובות
    • 5.1k צפיות
  20. שלום לכולם, אני מעוניין ברכישת מודם ראוטר חדש שישמש אותי גם לעתיד הרחוק כשתשתית הפייבר תעבור גם אצלי בבית. בנוסף, חשוב לי שלראוטר תיהיה אפשרות חיבור לVPN. אחרי בדיקת חברות ודגמים הגעתי למסקנה שTP-Link נותנת לי את המענה המושלם עם דגמי VR2800v ו-VR2800. אחרי קריאה והשוואה של ה״ספקס״ מצאתי שהדבר היחיד שההבדל בינם הוא חיבור לvoip בVR2800v. אשמח אם תותחי הקבוצה יוכלו לבדוק שאני לא טועה בעניין ואולי למצוא עוד הבדלים.. והכי חשוב, האם בשניהם ניתן להשתמש בארץ? אלה הדגמים: VR2800: https://www.tp-link.com/il/products/details/cat-15_Archer-VR2800.html VR2800v: https://www.tp-link.com/il/products/de…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by NEO...,

שלום לכל המתעניינים קניתי ראוטר של OVISLINK ועכשיו תוכנות השיתוף שלי לא מורידות שום דבר אני מתאר לעצמי שזה בגלל הפיירוול שיש בו אבל השאלה שלי איך אני מסדר את זה אני משתמש בעיקר בשתי תוכנות emule ו dc++ תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  22. אני לא יודע אם אתם זוכרים אבל לפני כמה שבועות העלתי כן בעיה שהיתה לי עם חיבור שני מחשבים ברשת. הבעיה היתה שממחשב אחד עם winxp הצלחתי לעשות ping למחשב השני. ומהמחשב השני עם win98se לא הצלחתי לעשות ping ל xp, ראיתי אותו ברשת אך לא יכולתי להכנס אליו. כאשר ניסיתי להכנס ל workgroup מה xp קבלתי הודעה שאין לי הרשאה להכנס ל workgroup. ניסיתי הכל אבל שום דבר לא עזר. החלפתי הגדרות. כרטיסים, כבלים, שקעים... הכל חוץ מהמחשבים... גורניש! היום משום מה ה xp שבק חיים. הכל זחל או שלא זז בכלל. בסופו של דבר התקנתי אותו מחדש והפלא ופלא בעיית הרשת נפתרה. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by kalda01,

אני משתמש כבר 3 שנים בראוטר של בזק N600 המוגדר כמודם, ונתב FRITZBOX 3490. החיבור תמיד היה יציב ביותר ללא ניתוקים בכלל. בשבוע האחרון התחילו לי ניתוקים מספר פעמים ביום לפעמים גם כמה פעמים בשעה. הניתוק מופיע בלוג של הראוטר ונמשך כל פעם 11 שניות בדיוק עד שהחיבור מתחדש. בלוג מופיעות 2 השורות האלה כל פעם שיש ניתוק: Internet connection cleared Timeout during PPP negotiation דיברתי עם בזק והם לא רואים שיש שגיאות סינכרון על הקו. 014 כצפוי מאשימים את הראוטר שלי שהם לא תומכים בו. איך ניתן לגלות את הסיבה לניתוקים האלה?

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by coolspot,

אם בזהב הם משלמים מה קורה עם הנסיינים של הכבלים של מת"ב ?

• 41 תגובות
    • 5.4k צפיות
  25. אם כבר עסקינן בנתבים של בזק - אז אני חייב לציין שהNETGEAR DGN834 פשוט מעולה , הוא עומד בעומס מטורף אצלי , גם על 15 מגה בכיף ללא תלונות ויציבות פנטסטית. אבל הVVG2000 מזכיר את התופעה שהייתה בנתבים המגעילים של SIMENS שבזק סיפקו. אחרי העמסה מסויימת הNAT CACHE שלו מתמלא ונתקע. מה שמפליא זה שאפשר לעשות פינגים לבחוץ אבל אי אפשר לגלוש ! אולי הCACHE של הסשיינים של ה"FW" נתקע (זה יכול לקרות בNETSCREEN למשל). בכל אופן אני אבדוק לעומק את האפשרות לגרסא עדכנית של FIMRWARE , עד אז מילה שלי הנתב הזה לא מספק את הסחורה אלא אם כן אתם צריכים מודם BRIDGE. אני אזמין לי את הDLINK ואדווח

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.