עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני מחפש דרך לעשות ריסט באופן אוטמטי לראוטר ברגע שנופל האינטרנט. שאני מבצע ריסט ידני, האינטרנט חוזר מייידית. יש לי lynsys - e1000 תודה לעונים ;D

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. נציגי נטוויז'ן הציעו לי לעבור לטלפוניה הקווית שלהם, ולקבל בחינם את מכשיר הNETBOX שלהם, שהוא מכשיר המשלב מודם אינטרנט עם נתב תקן N אלחוטי ועם טלפוניה קווית VOB. שאלתי אותם בפירוש אם המכשיר תומך באינטרנט במהירות 20 מגהביט של בזק בלי שום התקן נוסף - והם אמרו לי שכן. האם הם שיקרו לי במצח נחושה? הרי בזק בינלאומי מציעים פתרון מאוד דומה - אבל הם אומרים בפירוש שזה רק עבור מהירות עד 15 מגה. האם נטוויז'ן מתכוונים שצריך לחבר את הקופסא שלהם למודם VDSL של בזק (למרות שאמרו בשיחה איתי שלא צריך עוד התקן)? שאלות נוספות הן בנוגע לחיבור טלפונים לNETBOX. גם בנטוויז'ן וגם בבזק בינלאומי לא ידעו (או לא רצו) לפרט בנוגע לחיבור הטכני, ואמרו שהמתקין ידאג להכל ושרק הוא יודע. אבל אני רוצה לדעת את הפר…

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. Started by tzvikaboom,

שבוע טוב אני מנסה להתקין רשת אלחוטית בבית של אחותי הבית גדול 300 מטר 2 מפלסים ומרתף קיים. netbox של נטוויזן ומודם של הוט ללא חייגן קניתי סוויץ 8 יציאות מחובר ישירות למודם ומשם יש 7 יציאות כבל רשת למחשבים קוויים ה netbox מחובר לסוויץ עובד אלחוטית בחצי הקומה התחתונה השאלה : ניתן לחבר לסוויץ 3 ראוטרים בחיבורים הקווים על מנת להגביר את החלק השני של הבית שבו הקליטה נמוכה ובמרתף לחבר ראוטר שני על אותו שם רשת ? או להגדיר שמות שונים ברשתות ? אובד עצות תודה מראש למגיבים

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם, יש ברשותי DVR של חברת VISIONET , שאליו מחוברות מצלמות האבטחה. הDVR מחובר לראוטר של חברת TP-LINK , כמובן שגם יש IP קבוע ברשת הביתית. בעבר הגיע טכנאי עבור סכום סמלי שקינפג את הראוטר כך שיהיה ניתן לצפות במצלמות האבטחה דרך הסמארטפון, אבל הייתי חייב לעשות לראוטר RESET כי היתה לי תקלה באינטרנט. כעת נראה לי דיי מיותר להזמין שוב את הטכנאי... לפי מיטב הבנתי צריך לפתוח את הפורטים של הראוטר, אבל אין לי מושג איך לעשות את זה, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך מבצעים את התהליך הזה. תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Cheif,

כבילה אלטרנטיבית, שאינה מחייבת פריסת כבלי רשת, הוא אחד התחומים החמים ביותר היום בתחום התקשורת. בבתים רבים ברחבי העולם ובעיקר במזרח אסיה, פריסת כבלי רשת אינה אפשרית ולכן העברת תקשורת על גבי חוטי חשמל, טלפון וקואקס היא הכרח המציאות. על רקע זה פותחו בעבר תקנים רבים כמו HPNA, HomePlug ו-MOCA שאינם תואמים האחד לשני. תקן ה-G.hn, אותו סקרתי בהרחבה, מהווה אלטרנטיבה הוליסטית לכל מכלול התקנים הללו ומוצרים ראשונים המבוססים עליו יגיעו לשוק לקראת סוף השנה. על הקרב המתחמם בין התקנים אפשר לקרוא בהרחבה כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=2790

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by headg,

הי, יש ברשותי לוח אםGA-B75M-D3H ואני מנסה לחברו לנתב tp-link TL-WR1043ND בWIN7 המחשב אינו מזהה את כרטיס הרשת ובכך אני לא ידוע כיצד לחברו לנתב. ב change adapter setting הוא ריק. בזק ו 012 אמרו שאינם תומכים ואין דריבר לכרטיס הרשת זה. כיצד אפשר להתחבר ? איפה אפשר למצוא דרייבר לכריטס רשת ? תודה מראש,

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  7. Started by Torian,

שלום, הסבר קצר על מה שיש לי היום: מודם הוט -> נתב אלחוטי 1043ND -> מתג 1 ג'יגה ברצוני לבודד את הרשת הלחוטית מהקווית, להגביל את המהירות שלה(QOS) ולמנוע מהתקנים אלחוטיים להיות במגע אחד עם השני(AP Isolate) ולאחר מכן להסיר את הסיסמא על הרשת האלחוטית חשבתי לעשות את הפעולות הבאות: להפוך את הHOTBOX לנתב ואז לחבר אותו: 1.מתג של הרשת הקווית 2.הנתב האחוטי TP-LINK השאלות שלי הם כאלה: א. האם אפשר לכבות את הWIFI בHOTBOX ולהפוך אותו לנתב קווי בלבד? ב. בשביל לבודד את הרשתות אחת מן השניה אני צריך להשאיר את הDHCP דלוק בנתב האלחוטי על תחום אחר של כתובות IP נכון? ג. האם להשאיר את הנתב האלחוטי מחובר דרך יציאת הWAN ואת ההגדרה של הDHCP ? פתרונות נוספים יתקבלו בברכה, תודה!

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  8. Started by haim6130,

אהלן! ברשותי 2 מחשבים המחוברים אחד לשני ע"י ראוטר אלחוטי. בכל משחק שאני מנסה לשחק יש לאגים מטורפים ואיכות הקליטה גרועה, יש לי בית די גדול והמרחק בין 2 המחשבים רב, כך שגם אם אני ממקם את הראוטר ביניהם הקליטה גרועה. ישנה אפשרות פשוט להעביר כבל ארוך מאוד בין שני המחשבים, רק מתי שארצה לשחק, וככה לשחק בשקט בלי לאגים והפרעות? אם כן באיזה כבל מדובר?.. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by morrtz,

אני צריך המלצה/ות לנתב אלחוטי אמין וחזק, תקן N כמובן ככל הנראה 300Mbps. השימוש - 1. אלחוט שמסוגל לעבוד עם חיבור אינטרנט של 100Mbps. 2. סטרימינג של HD לרשת הביתית. 3. שיתמוך בNAS, כיום אין אצלי אבל אני מתכנן בעתיד לעשות שרת כזה. 4. יש אצלי IP קבוע אז חשוב שיהיה FIREWALL מובנה וטוב. בעקרון אלו הם הצרכים החשובים, כמובן שמן הסתם גם יהיה את האפשרויות הרגילות של Port Forwarding, QOS וכו'. גודל הדירה לא צריך להיות בעייתי, עם הנתב שיש לי היום אני מקבל כמעט קליטה מלאה מהצד השני של הדירה. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. קיום יש לי ראוטר TL-WR941ND החסרון העיקרי שלי כרגע זה חוסר טווח של הראוטר בקומה השנייה אצלי בבית (טיפה גדול), ובעיית התחברות מאוד מוזרה של מחשב נייד (גולש ממש לאט רק איתו). החלטתי שאני רוצה להעלות את הטווח ולתקן את הבעיה. ניסיתי כבר כל דבר על מנת לתקן את הבעיה עם המחשב כולל איפוס הראוטר וה FW שלו ופרמוט המחשב הנייד ולא עזר, יש רעיונות? יש המלצות לראוטר אלחוטי טוב עד 450 שקל, חשוב לי אמינות ותפקוד "יציב".

• 3 תגובות
    • 981 צפיות
  11. כאמור הבאתי את הראוטר מארה"ב ועם שקע ממיר לארץ עובד יופי. הוא מוגדר לL2TP (כבלים) ומתבצע חיבור, שבא לידי ביטוי בשני מובנים: א. אם אני מריץ למשל ping www.hwzone.co.il -t אני מקבל פינגים יפים ב. באאוטלוק אקספרס הוא מצליח לקבל הודעות חדשות אבל לא לשלוח _____ בדפדפני האינטרנט (אקספלורר וfirefox) אי אפשר להכנס לאתרים, זה נתקע הרבה זמן ב"waiting for response..." מה ניסיתי: א. להכנס בדפדפן דרך מספרים(כלומר כתובת האתר במספרים), לא עזר.. ב. להוסיף DNS של הספק ידנית בהגדרות הכרטיס רשת. בtime\region אין ישראל, בחרתי טורקיה. בכל מקרה שיניתי לכמה ארצות ולא נראה לי שזה משנה כי אני מקבל pingים בכל region. רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. ערב טוב אני צריך עזרה בחיבור ראוטר אלחוטי D-LINK DIR300 לראוטר אלחוטי אחר אשר נמצא בסלון והוא זה אשר מתחבר לאינטרנט, המכשיר הינו מודם ראוטר משולב של בזק DSL-2760U. בגלל שישנו קיר בין הראוטרים, איני יכול להעביר כבל רשת מראוטר המשני(הDIR300) לראשי. המטרה הינה לחבר את 2 מחשבים נייחים לראוטר המשני DIR300 באופן חוטי תודה מראש LEON

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום, לאחר בדיקה קלה ברשת מצאתי את הכרטיס הזה: ALFA Network AWUS036NHR, שנראה די טוב למה שאני מחפש (להגדיל את טווח הקליטה). כרגע אני עם כרטיס יחסית חלש של Edimax בחיבור PCI-E שקניתי ב- KSP בכ- 80 ש"ח לפני שנה וחצי בערך... תמיד אעדיף כרטיס פנימי (PCI-E) על פני חיצוני (USB) אך נראה שהכרטיס הנ"ל מאוד מומלץ. לא ברור לי איך כתוב שהוא 2000mW מאחר וידוע לי כי יציאת USB היא עד 500mA, או שזה לא קשור ואני עושה סלט? אשמח מאוד לשמוע אם יש כרטיס מומלץ יותר או כיוונים נוספים. מקווה שפירטתי מספיק, אשמח לפרט עוד במידת הצורך. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Tal735,

שלום, יש לי אינטרנט 10 מגה בבית, מוריד ומעלה על המקסימום. הבעיה היא שיש פינגים גבוהים, אם אני למשל עושה בדיקת מהירות מול שרתי בזק בינלאומי (אני לקוח שלהם), אני מקבל פינג של 100+ קבוע, ובמשחקי רשת מול שרתים בחו"ל הפינגים נעים באזור 180-250+ אני ציינתי בכוונה וינדוס 8 בכותרת כי עשיתי נסיון עם LIVE CD של לינוקס ושם הפינג היה בסדר (30) כל הזמן, כך שכנראה הבעיה היא בוינדוס. יש מה לעשות בנידון?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. חברי פורום יקרים שלום, יש לי חיבור אינטרנט של הוט בנפח של 12 מגה (ספק נטויז'ן) וראוטר של TP-link TLWR1043ND + אקסס פוינט של EDIMAX. לנתב מחוברת גם אנטנה סלולארית ביתי של חברת אורנג'. הציוד הותקן כראוי על ידי טכנאי, אבל כל הזמן יש לי בעיות בגלישה (איטיות וניתוקים בלי הפסקה). לפי מה שקראתי באינטרנט וגם המלצות שקיבלתי על הנתב והאקסס פויינט לא ניראה לי שהבעיה איתם ובכל פעם שיש לי את הבעיה אני מדבר עם הוט והם טוענים שהמודם שלהן מראה תקינות. (אני אישית חושב שיש איזושהי בעיה בסנכרון בין המודם לבין הנתב שדופק את כל העסק - כי זה נפתר אחרי שאני מנתק את הנתב/מודם מהחשמל). זה מצב שהוא בלתי נסבל והייתי עובר לבזק בשניה, פשוט אין להם כאן פריסה של NGN והם יכולים לספק רק 5 מגה.. אני על…

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  16. Started by dalia6980,

שלום, יש לי מדפסת מסוג: HP Color Laserjet CM1312nfi MFP האם ניתן לחבר אותה לרשת (AP) בצורה אלחוטית לחלוטין או שהיא חייבת להיות מחוברת קודם כל קווית ורק כך הרשת תזהה אותה?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by eyarit,

שלום. עקב הפסקת חשמל הראוטר שלי של בזק דגם Netgear vvg2000 התאפס ועקב כך אינני מצליח להיכנס לשרת ה- FTP שלי מרחוק. ממי אפשר מעט עזרה?

• 3 תגובות
    • 942 צפיות
  18. שלום לכולם! ברשותי ראוטר TP LINK WR741N אני מתחבר דרכו בהגדרות NETWORK\WAN\ L2TP/Russia L2TP Dynamic IP מידי פעם כשאנני בבית רוב היום אני מכבה את המחשב בספק כח וכל המכשירים שאצלי על השולחן...ראוטר מודם וכו.... שמתי לב כשאני מפעיל בחזרת לחשמל את הראוטר והמודם אז הראוטר לא מצליח להתחבר אוטומתית לאינטרנט למרות שסימתי שתמיד יתחבר אוטומתית אחרי ניתוק...כמובן אם אני ניכנס להגדרות ועושה ידנית DISCONNECT ואחרי זה CONNECT שוב אז זה מתחבר ישר בלי זה הוא פשוט שעות יכול לנסות להתחבר אוטומתית ולא יצליח...מאוד מוזר... נ.ב עשיתי לו עידכון הכי אחרון ל FIRM מישהו מוכר עם הבעיה? תודה

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  19. Started by shik,

שלום רב, ברשותי מודם ראוטר D LINK של בזק שמשמש את הקומה התחתונה בבית (כולל WIFI כמובן). ממנו עובר כבל רשת לקומה העליונה שעד אתמול חובר ישירות למחשב שלי. התקנתי היום את ה DIR-615, אך האפשרות היחידה שאני מצליח שהוא יספק WIFI בקומה העליונה היא לחבר את כבל הרשת שמגיע מלמטה לחריץ ה wan ואז נוצרת רשת נפרדת. האם ניתן להגדיר בצורה כלשהי שה DIR-615 ישמש כמעין סוויץ ואקסס פוינט? כלומר במילים אחרות, לחבר את המחשב שלי בכבל אליו, ורשת ה WIFI שהוא יוצר בקומה העליונה - יהיו כולם תחת אותה רשת של המודם הראשי (חשוב לי בעיקר להפניית פורטים ולשיתוף מדפסת... ). מקווה שהבנתם את כוונתי, תודה רבה !

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום. בהמשך לאשכול הנ"ל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=552831.msg4715148#msg4715148 מסתבר שאי הקצאת הכתובת לראוטר המשמש כWIFI, גורמת למעט בעיות עם הראוטר ה"ראשי". ניתקתי את הראוטר השני, איפסתי והכנסתי את הנתונים ועכשיו הוא עובד. אני רוצה לשנות לאוטר השני את הכתובת, כפי שאחדים המליצו בת'רד לעיל. אילו כתובות אני יכול להקצות לראוטרים "משניים"?

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  21. Started by ReSt,

שלום לכולם, אני לומד כרגע לCCNA ונתקלתי בבעיה. מה קורה אם אני מגדיר על ציוד קצה IP של 192.0.0.0/8. יהיו רק 256 רשתות, ו192 אמור להיות Class A. אני יודע שאם זה היה 10.0.0.0/16 אז יהיו 256 תתי - רשתות , וכל השאר יהיו הוסטים. אבל מה קורה שזה הפוך ? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום, אני כרגע בבנדל של הוט עם תשתית הוטנט. רציתי לדעת אם יש למישהו מושג אם להוט יש בנדל שעובד עם ספק בזק בינלאומי? [ אני עם 100 מגה ] תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. הי אני נמצא ביוסטון ביומיים הקרובים ואני מחפש ראוטר חזק שיוכל לנהל לי את הרשת בבית בצורה יעילה אני צריך שהנתב ידע לתת לי עדיפות כמה שיותר גדולה ל 2 עמדות משחקים בעוד שמעמדה אחרת מתבצעת הורדות וישנם לפחות עוד 3-4 צרכנים מזדמנים (טלפונים וכדומה) מחיר בסביבות ה 100 דולר רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. אני בונה תוכנת צ`אט בjava והכל עבד לי טוב כשהרצתי את זה על המחשב שלי בעזרת סוקט שמשתמש בip פנימי של המחשב. (10.0.0.3) אפילו הצלחתי לחבר את הלפטופ שלי לצ`אט והכל עבד טוב (גם הלפטופ שלי וגם המחשב הנייח בעצם רצים על אותו ראוטר). אחר כך הבנתי שכדי לחבר את הצ`אט למחשבים אחרים אני צריך להשתמש בסוקט על בסיס ip חיצוני (external ip). קראתי קצת ואמרו לי שאני צריך להשתמש בport forwading. ועשיתי את זה. אני ממשיך לקבל שגיאת connection refused. יכול להיות שפספסתי משהו? נ.ב שאלתי גם פה את השאלה: http://stackoverflow.com/questions/14816983/port-forwading-to-make-a-server-on-my-computer

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by kalda01,

מחפש המלצה למצלמת IP ביתית שמסוגלת לשלוח התראה במייל או SMS כשאר מזוהה תנועה בחדר בה היא מותקנת. חשוב שיהיה ניתן להפעיל כשיוצאים מהבית בצורה קלה וגם לשלוט מרחוק דרך הטלפון הנייד.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים