רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אשמח להתייעצות קלה, אני שוקל רכישת ראוטר MESH חדש. העניין הוא שאני ירוק לחלוטין בנושאי תקשורת שכן מעולם בכל היסטוריית צרכנות הרשת שלי, לא השתמשתי בראוטר פרטי. תמיד השתמשתי בראוטר מהספקים אינטרנט. כעת, לאור זה שזה הפך להיות יותר פופולרי לגבות תוספת תשלום עבור זה (בעבר זה תמיד היה בחינם), אני שוקל כבר לקנות פרטי וזהו. 1. מה עדיף, HUAWEI WiFi AX3 Enhanced Edition או Xiaomi AX3200 ראוטר WIFI 6 ? אם יש לכם המלצות למכשיר אחר בכלל ברמת מחיר דומה, אשמח לשמוע. 2. יש לי אינטרנט סיבים של סלקום/פרטנר (לפעמים מחליף). אני זוכר שבעבר הם היו מביאים 2 מכשירים, גם ממיר של הסיבים וגם ראוטר, ולאחר כמה זמן הם החליפו את זה למכשיר אחד שהוא גם וגם …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני טס שבוע הבא ואני רוצה לרכוש בארה"ב ראוטר (ללא מודם) ל 4K שיהיה חזק וטוב. הראוטר ישמש חיבור ל 2 מחשבים ניידים למשחקי Online וסטרימינג, חיבור של 2 טאבלטים למשחקים וצפייה בסרטים ו 4 מכשירי סלולר. אני מתלבט בין asus ac5300 https://www.amazon.com/Tri-band-AiProtection-Accelerator-Compatible-RT-AC5300/dp/B0167HG1V6/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1523289476&sr=8-3&keywords=asus+ac5300 לבין linksys ac3200 https://www.amazon.com/Linksys-Dual-Band-Tri-Stream-Refurbished-WRT3200ACM-RM2/dp/B079DWWQ1R/ref=sr_1_5?s=electronics&ie=UTF8&qid=1523289553&sr=1-5&keywords=linksys+ac3200 אשמח בבקשה להמלצה גם ל…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, ככה בבעלותי ראוטר ישן מאוד של edimax, ואני מחפש ראוטר חדש בתקציב שהוא כרגע לא מוגבל יותר מידי אך כמובן שיהיה סביר. כעיקרון אחרי שיטוט קל באתרי האינטרנט הגעתי למסקנה שאני הולך על TL-WR1043ND של TP-LINK. אבל לאחרונה אני קורא עליו גם דעות פחות חיוביות.. אז בואו שניה נניח את מה שאני יודע ולא יודע בצד, על איזה ראוטר אתם הייתם ממליצים? ולמה? כעיקרון הבית מרושת ע"י 3 מחשבים נייחים, 3 מחשבים ניידים (דרך WIFI) ומדפסת שמחוברת לרשת.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ניסיתי לעשות בדיקה ב- DslReports אבל אני לא יודע עד כמה היא אמינה - 2005-03-03 15:22:45 EST: 221 / 112 Your download speed : 226562 bps, or 221 kbps. A 27.6 KB/sec transfer rate. Your upload speed : 115323 bps, or 112 kbps. התוצאה לא נראית לי בסדר... רק פי 2 יותר מהיר מה- Upload Speed העלוב בארץ?! גם השרתים שבודקים את המהירות נמצאים בארה"ב אז בגלל הפינג יכול להיות שהבדיקה לא אמינה. לא יצא לי להוריד קבצים בזמן האחרון, אבל אם אתםפ מכירים הורדה כלשהיא שנותנת לכם להוריד במהירות המקסימלית של האינטרנט אני אשמח לקבל לינק אליה. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז ככה, יש לי מספר שאלות בנוגע לראוטר והאפשרויות שבו. רוב השאלות עוסקות בהקשר של פתיחת פורטים ואבטחה. ראשית, מזה UPNP , מתי משתמשים בו אם בכלל? שאלה נוספת היא, כשאני מנסה לעשות פתיחת פורטים, יש לי אפשרות לבחור מבין רשימה נגללת LAN IP , כמו 10.0.0.1 10.0.0.2 מה זאת אפשרות הבחירה הזאת, במה צריך לבחור? שאלה אחרונה וחביבה היא מה הוא הDMZ , איך מפעילים אותו? תודה רבה לכולם. עריכה: אוקיי תודה, יש לי עוד שאלה. אם אני מגדיר אי פי סטטי עבור מחשב אחר שמחובר לרשת, ואז כשאני נכנס לראוטר ועושה port forwarding , ובוחר בתוך רשימת הLAN IP את האייפי הסטטי שהגדרתי, אז הפורטים ייפתחו רק עבור אותו המחשב? תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום !! ראיתי פרסומים על מכשיר המשפר קליטה ברשת . לבעלי נסיון האם עובד ? ואיזה מהמוצרים ,אם , כדאי !!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני נמצא עם מחשב נייד במרחק של כ-70 מטר ממחשב המחובר לאינטרנט. המחשב שמחובר לאינטרנט אינו שלי אך קיבלתי אישור להכניס לו רכיב USB כדי שאוכל לגלוש דרכו לאינטרנט האם ישנה אפשרות לדבר מהסוג הזה? הכוונה שהמחשב הנייח ימשיך להיות מחובר ישירות לאינטרנט ואני אוכל להתחבר דרכו אלחוטית.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להפעיל את המחשב שלי דרך מחשב אחר איך אני עושה את זה? איך אני מגדיר בכל מחשב??? והאם יכולים לפרוץ לי בגלל זה???
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום עד היום היה ברשותי מחשב בודד עם מודם רגיל בקרוב אני קונה עוד מחשב ומעוניין לחבר גם אותו לאינטרנט כמובן שהבנתי שצריך ראוטר (במקרה שלי אני רוצה אלחוטי), אבל במחשב שיש ברשותי כיום אין כרטיס רשת, עכשיו השאלה שלי היא האם אפשר להשתמש בראוטר אלחוטי בלי כרטיס רשת באחד המחשבים או בלי כרטיס רשת בכלל ? ואם כן איך ? תודה
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מצאתי באתר של החברה והתמיכה שלהם לא פעילה בשבת הוראות לדגם שלי יש מצב שיש למישהו את הדגם הזה או יודע איך להגדיר אותו?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי , רציתי בבקשה עזרה לגבי הצעות לפתרון לדבר הבא: בבית יש לי 2 מחשבים שמחוברים ביניהם בתקשורת חוטית (הראוטר חוטי) - מסיבות שונות לא ניתן להחליף את התקשורת לאלחוטית (ראוטר אלחוטי). אני מעוניין ליצור "נקודה חמה" של WIFI על מנת שאוכל להתחבר אליה מהפלאפון שלי. מה הפתרונות ?? סליחה על הבורות בנושא. כל הקטע של ה WIFI והתקשורת האלחוטית לא ברורה לי. תודה רבה לעוזרים זה מאוד חשוב לי !
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עם יהיה לי איטרנט 5 מגה,אני יוכל להוריד בתוכנה כמו אימיול ביחד בו זמנית ב 2 מחשבים? כאילו יש לנו 2 מחשבים אחד נייד אחת נייח. אז השאלה שלי האם אני יוכל להוריד בו זמנית איתו בתוכנה דומה לאימייול [sababaDC] נ.ב יש לי ראווטר [חייב להיות]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, בשבוע האחרון נתקלתי באיטיות מטורפת בגלישה באינטרנט, במהירות הורדה לא תקינה, פינגים פחות או יותר יציבים. בהתחלה חשבתי שזה בזק בינלאומי, אבל ביררתי איתם והם תיקנו לי איזה הגדרה שלא הייתה מכוונת טוב בחשבון שלי ספציפית, אבל כשניתקתי את החייג ובדקתי מהירות מול התשתית הוט, גיליתי שבמקום 375 אני מקבל במקרה הטוב מהירות של 260-300. דיברתי אולי 3 פעמים עם תומכים שלהם והם ניסו (או שלא) כל מיני דברים אבל בסוף התומך האחרון נכנע והודה בפניי שזה העומס על הכבל שמקשר בין השרת שלהם לבניין שלי ולאיזור כולו, ואין מה לעשות לגבי זה. אז על מה אני משלם להם 80 ש"ח בחודש? ניסיתי לבדוק דברים אחרים, כמו לנסות מודם אחר, להחליף כבל רשת, לשנות הגדרות במחשב עצמו, לחזק את כל הכבלים והמגברים של הבית…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברים. -עברתי לבית חדש שיש לי ארון תקשורת בכניסה שלשם מושחלות כל הנקודות רשת של החדרים/טלוויזיות בבית. -אין לי יותר מדי מקום (פיסי) בארון תקשורת הזה אבל הצלחתי לדחוף לשם את המודם (של הוט) שמשמש רק כמודם ולא כראוטר. -יש לי ראוטר חזק של שיאומי AX6000 למי שמכיר הוא מאוד גדול ואין סיכוי שיכנס לי בארון, אני לא מוכן לוותר עליו ולכן שמתי אותו בינתיים בחדר עבודה ליד המחשב הנייח שלי. כרגע 3 טלוויזיות מחוברות ישירות למודם של הוט (יש לו 4 יציאות) בארון תקשורת ובנוסף מחובר למודם גם הנקודה של החדר עבודה שמחוברת מהקיר ישירות לראוטר, והמחשב הנייח מחובר לאחת היציאות של הראוטר. יוצא מצב שהראוטר (והווייפי) והמחשב מחוברים לרשת אחת והטלויזיות לרשת אחרת. אני מרבה להשת…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, כיוון שנמאס לי מספק שירותי האכסון שלי (Livedns) עקב חוסר זמינות כרוני של ממשק ה FTP שלהם, אני מחפש ספק שטח אכסון חדש. אני צריך שיאפשרו לי לפחות 10 תבות דואר תחת הדומיין, מומלץ 100 מגה לתיבה לפחות POP3. 75 מגה שטח אכסון ומעלה. מהירות טובה ממשק נוח זמין מחיר כ 10 דולר בחודש. חשוב שידעו להעביר את הדומיין במהירות וללא פישולים. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מתלבט בעיקר בין 2 ראווטרים לטובת רשת אלחוטית בבית. הדירה היא דירת 4 חדרים סטנדרטית (קומה אחת) והחדרים עצמם דיי קרובים אחד לשני אבל חשוב לי שתהיה קליטה גם בשאר איזורי הבית. (יש לפטופ) העניין הוא שהראווטר עצמו ישב בממ"ד. מה שכן- לממ"ד יש דלת רגילה מעץ והדלת שלו ה"מקורית" לא בשימוש בקיצור, אני תוהה אם אני יכול להסתפק בEDIMAX 6204 או שאני אהיה חייב ללכת על LINKSYS WRT54GL בשביל לקבל קליטה טובה. ההבדל במחירים הוא משמעותי ואני רוצה לוודא אם יש באמת צורך להשקיע כ"כ הרבה ואם אני לא אקבל איכות טובה גם עם האדימקס. חשוב לציין שאני עובד עם הכבלים. אגב- הבנתי ממישהו שצריך לעדכן ללינקסיס הזה את הקושחה. זה חובה? כי בפעם האחרונה שניסיתי משהו כזה, הראווטר שבק חיים וממ…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקופת החגים חלפה עברה ביעף ובזמן שאנחנו חגגנו, אכלנו ונפשנו יצרניות מוצרי התקשורת לא נחו על השמרים. בפוסט המצ"ב אני מסכם את כל ההכרזות החדשות מהשבועות האחרונים, הן בארץ והן בחו"ל. שנה טובה ובעיקר שקטה. http://www.netcheif.com/blog/?p=5971
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, התחדשתי במחשב חדש לחדר העבודה שלי, את המחשב הישן אני רוצה לחבר למסך פלסמה בסלון על מנת לראות סרטים ואולי לגלוש קצת באנטרנט. אין אפשרות להעביר כבל רשת מהחדר לסלון. המרחק בין החדר לסלון הוא כ- 15 מטר בקו אוירי ויש קירות (לא בטון) בינהם. שאלתי היא איזה ציוד אתם ממליצים לי לרכוש ומה בערך המחירים? הכוונה היא נתב אלחוטי שיחובר עם כבל רשת למחשב בחדר ואלחוטית למחשב בסלון, וכרטיס רשת אלחוטי (PCI) למחשב הישן בסלון. מה המלצתכם? מיכה.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התחברתי ל netvision ולפני זה היתי מחובר ל aquanet עכשיו היתנתקתי מהם וקניתי מהם את המודם שהם נתנו לי זה עלה לי 400 שקל עכשיו רציתי לשאול אם המודם היה שווה את 400 שקל זה מודם pci של Dynamode a220 ואם אתם יכולים לימצוא לי אליו מידע עריכת המודר הסלחן: שמעון, תלמד לכתוב כותרות
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להעביר דברים ממחשב למחשב. יש לי כבל רשת(יש לי מוצלב,אני חייב מוצלב או שמספיק רגיל?). אני מתכוון מה אני צריך לעשות בהגדרות עלמנת שכשאני נכנס ל-MY NETWORK PLACES אז אני אראה את המחשב השני. מה אני צריך להגדיר ואיפה?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לרכוש נתב אלחוטי, אין קומות וממ"דים לחדור... ככה שנראה לי שזה יהיה קל... אם אפשר בתקן N יהיה מגניב
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קיום יש לי ראוטר TL-WR941ND החסרון העיקרי שלי כרגע זה חוסר טווח של הראוטר בקומה השנייה אצלי בבית (טיפה גדול), ובעיית התחברות מאוד מוזרה של מחשב נייד (גולש ממש לאט רק איתו). החלטתי שאני רוצה להעלות את הטווח ולתקן את הבעיה. ניסיתי כבר כל דבר על מנת לתקן את הבעיה עם המחשב כולל איפוס הראוטר וה FW שלו ופרמוט המחשב הנייד ולא עזר, יש רעיונות? יש המלצות לראוטר אלחוטי טוב עד 450 שקל, חשוב לי אמינות ותפקוד "יציב".
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש ברשותי את המכשיר הזה http://www.netopia.com/equipment/products/2200/index.html מהתקופה שהייתי בחו"ל. אני אפילו לא סגור מה הוא בדיוק יודע לעשות (נתב\מודם\מרכזת?) אני רק יודע שהוא היה מחובר תמיד לאינטרנט (גם כשהמחשב היה כבוי ובמחשב לא היה לי צורך בחייגן כדי להתחבר) לטובת גלישה אלחוטית בנייד ומחשב כף יד. אני רוצה להתחבר לאינטרנט דרך 014 ואני לא מצליח להתחבר בכלל כשהההגדרות בחייגן הן כמו במכשיר שקיבלתי מבזק . אני מניח שיש צורך לשנות/להגדיר הגדרות גם במכשיר עצמו. אשמח לכל מענה וכל עזרה תודה לראש לעוזרים. חיים
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי שדירגתי היום את המודם לPro לא היו שום בעיות בשידרוג. הבעיה שלי היא שאני מחובר לבזק בילאומי 1.5. והמהירות הכי גבוהה שלי היא 30kb/s שב1.5 אני צריך להגיע ל 200kb/s מה קרה שהמהירות ירדה בצורה כזאת. הלכתי לפני המדריך הזה www.avi.org.il מה אני צריך לעשות בשביל להחזיר את המהירות למצב הנורמלי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חושב שאפשר לחבר בין שני מחשבים (דרך כרטיסי הרשת) עם כבל לSWITCH ואז לחבר אותו למודם ויוצא שזה כאילו ראוטר. אפשר לעשות דבר כזה? ואיך?? תודה
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-