רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,520 דיונים בפורום זה
-
שלום ברשותי זוג מתאמי אינטרנט על גבי רשת החשמל מסוג netis pl7200 kit כרגע אני זקוק למתאם שלישי, הפכתי את האינטרנט ולא מצאתי מתאם בודד כזה (נמכר בעבר ומופיע באתר היצרן) האם אני חייב לרכוש את אותו הסוג והיצרן בדיוק או שאפשרי להוסיף מיצרן אחר? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לדוד שלי יש בבית שלוש קומות כאשר בכל קומה יש כמה נקודות רשת, ז"א הראוטר שנצא בקומה בתחתונה יכול להתחבר בעזרת קבל מכל נקודת רשת לכל מחשב בבית. השאלה שלי היא האם אפשר לחבר לנקודות רשת האלה משהו שיתן את אותו אפקט כמו שהראוטר נותן, מן מכשיר דמוי ראטור שיכול להתחבר לנקודות הרשת האלה ויכול לספק אינטרנט לכמה מחשבים באותה קומה. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,אני מחפש ראוטר אלחוטי בתקציב של 200$ המחיר הוא לראוטר בלבד ולא כולל משלוח. הראוטר חייב להיות מסוג N (למישהו יש מושג מתי יוצאים ראוטרים של N שהם כבר לא DRAFT?) Dual band רצוי חשבתי על ה WRT610N אך יש לי כמה השגות לגביו 1. הצ'יפ שבתוכו הוא של broadcom וה wireless network adapters שלי הם של אינטל 2. ה dual band שלו עושה בעיות 3. הוא נראה ממש קטן ובלי אנטנה חיצונים לפי מה שהבנתי (האם דבר זה יפגע בביצועים?) מראה וגודל המכשיר ממש לא חשוב לי.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאלה של חובבן: ברשותי ראוטר של אדימקס (6204). כדי להגדיל את טווח הרשת גם לקומה תחתונה קניתי AP של TLPLINK WA601G וברצוני לחבר אותו כרפיטר. להפתעתי ראיתי בט.פ.לינק שאם הוא משמש כרפיטר אי אפשר להגדיר לו הצפנה של WPA (רק WEP). נראה לי קצת מוזר. האם באמת יש איזו הגבלה עקרונית להשתמש ב WPA כאשר יש REPEATER? מצאתי מדריך של אייבורי שאומר שיש לבטל את ההצפנה: http://www.ivory.co.il/UploadKbFiles/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A%20%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%94%20AP.pdf אשמח לדעת אם באמת אני צריך להפקיר את הרשת... תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. אני צריך עזרה בהגדרת ראוטר עקשן ומפגר במיוחד בשם Level One WBR-3408. אני משתמש בראוטר בתצורה חוטית (אלחוט מבוטל) אשר מחוברים אליו שני מחשבים ומודם הכבלים ל-WAN. אני מנסה להשיג את התוצאה הבאה: כל עוד לא מתחברים עם חייגן לא יהיה אינטרנט (דהא) בשני המחשבים, וכל מחשב יקבל אייפי שונה כאשר שניהם מחוברים. רשת תעבוד כל הזמן. עד עכשיו הצלחתי לגרום לו לאפשר רק למחשב אחד ברגע נתון להתחבר direct עם אותו שם משתמש וסיסמה וכמו כן שהוא יהיה מחובר כל הזמן וכתובת האייפי בשני המחשבים זהה. עד כה בלי ראוטר התחברתי דרך PPTP (נטויז'ן-כבלים) ו-L2TP לא עבד. כאשר אני מתחבר direct זה עובר רק דרך PPTP כמו שמוגדר במחשב ואילו אם אני מתחבר באופן רציף, זה עובד גם ב-L2TP. עזרה... תודה מראש נ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות את הנתב הזה בעיקר בגלל היכולת שלו כנתב מדפסות והיחס מחיר תועלת שלו (מצוין לדעתי) איזה כרטיס רשת למחשב מומלץ לשים - יש נקודות שצריך לשים לב אליהם בבחירת הכרטיס למחשב? האם אני חייב כרטיס ספציפי (של היצרן עצמו)? - אני שואל כי ראיתי פה בפורום משהו על זה בהקשר לנתב הנ"ל. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לעבור מ-012 אחרי כמה שנים שאני אצלם ואני כבר ממש לא יכול לסבול את זה...פינגים ממש גבוהים, שירות גרוע, גלישה איטית,כל הזמן יש איתם בעיות... וזה נמאס כבר.. אז ככה.. אני משלם ל-012 לחודש 56 שקלים לחודש עם 2.5 מגה ו-256 upload. אז סוף סוף אני רוצה לעבור לבזק.. התקשרתי אליהם היום ואמרו לי כמה מבצעים ואני רוצה לדעת האם זה משתלם.. 1) מהירות 2.5 מגה שאני משלם לחודש 79 עם התחייבות לשנה (אני מקבל מתנה ראוטר אלחוטי למרות שאני לא צריך..) 2) מהירות 4 מגה שאני משלם 3 חודשים ראשונים 45 שקל ואחר כך 89 ל-9 חודשים (וגם אז אני ניראה לי מקבל את הראוטר..) אני חושב שכדי לי יותר את ה-4 מגה לא? ואם כן זה נחשב משתלם המחיר שהם דורשים לזה??? מישהו יודע כמה נטוויזן לוקחים לחודש על ה-7…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למי שלא יודע במה מדובר: ביקורת קטנה על כרטיס כזה שימו לב לתאריך שבו פורסמה הביקורת... הקטע הוא שהאינטרנט הסלולרי היחיד בארץ כרגע מושתת על דברים מוזרים כמו NetStick, ואני מסרב בתוקף לתקוע דונגל USB מכוער ושביר בקלות כל פעם שאני צריך אינטרנט מחוץ לבית. חיפשתי אצל כל חברות הסלולר בארץ ולא ממש מצאתי שום דבר שלא מחייב דונגל USB נכון לעכשיו אז השאלה היא, אם יש פה מישהו עם טיפה יותר מידע "פנימי" מחברות הסלולר... כמה שנים עוד יקח לשוק הישראלי להתחיל לשווק כרטיסי אינטרנט סלולרי נורמאליים?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחרונה קניתי מחשב חדש שנמצא אצלי בחדר,יש לי מחשב נוסף בממד עם קו אינטרנט ברצוני להקים רשת בין שתי המחשבים ללא ראוטר מטעמי תקציב,בגלל ניסיוני הדל בתחום זה רציתי לשאול את המבינים שבינכם כמה אמור לעלות לי הסיפור ומה צריך לקנות(אם זה חשוב האינטרנט שיש לי בממד הוא adsl)??? בנוסף שמעתי שללא ראוטר ישנם בעיות התנתקות האם זה נכון ואם כן האם ההתנתקות קורה לעיתים קרובות אוו רחוקות?? והאם קו ללא ראוטר זה ממש גרוע??
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני כמה שעות אתרים בחו"ל התחילו לא לעבוד טוב. לדוגמה שאני מנסה להיכנס לאתר כמו nforce.nl הוא כותב looking for nforce.nl ואז לבסוף הוא כותב שהוא לא מצא אתר כזה, וזה קורה עם רוב האתרים שאני מנסה עוד בחו"ל. כמו TorrentLeech Gamespot וכו... אני מחובר בברק ב- ADSL 2.0Mb וגר בירושלים. לעוד מישהו יש את הבעיות האלה עכשיו? אהה ואתרים ישראלים עובדים מצוין.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני ואחי התחלנו משחק רשת ב-C&C3 כאשר בהתחלה הייתה איטיות קלילה וכמובן ככל שנוספו יחידות לשטח המשחק נהיה איטי עד כדי תמונה אחת לשנייה המפרט שלי נמצא בצד, של אחי הוא: Pentium 3.2Ghz 512mb ddr GeForce 6600GT 128mb במצב יחיד, המשחק עובד אצלו חלק על Medium. אנחנו עובדים עם רשת ביתית של 3 מחשבים מחוברים לנתב D-Link DI-604. כמובן שלא הרצנו שום תוכנה אחרת ברקע ושיחקנו רק שנינו + צבא יחיד של המחשב. מה אתם ממליצים לבדוק?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
ok הורדתי את התוכנה Serv U שמתי הכל פורט 21 IP וכל השאר... אבל אני לא מצליח עדיין לפתוח שרת FTP אממ חבר שלי אמר לי שכנראה הפורט שלי סגור בגלל שהוא ועוד כמה חברים לא הצילחו להתחבר אלי בבקשה תסבירו לי איך אני פותח את הפורט או איך אני בונה שרת FTP
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לשאול איך שולחים לי הודעות במסנגר של פייסבוק למרות שכול אפשרויות הצא'ט מכובים,איך רואים שאני מחובר הרי הכול מכובה אשמח להסבר? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
(אני מקווה שהכותרת מתאימה לחוקים,כי אין לי מושג איך לעשות אותה מפורטת יותר) יש לי ראוטר Edimax BR-6504n, ואני רוצה להשתמש בQOS, אבל אני לא בטוח מה צריך להכניס שם. יש local ip adress וremote ip adress - מה אמור להכנס שם? יש local port range וremote port range - מה ההבדל ביניהם, והאם יש דרך להשתמש בQOS על כל המחשב ולא רק לפורטים מסויימים? ואם אני מקצה רוחב פס מסויים למחשב אחד, זה אוטומטית יגביל את המחשבים האחרים להשתמש רק ברוחב הפס שנשאר, או שבעצם השימוש בQOS מגביל רק את כתובת הIP שאני מכניס? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ניגשתי ביום שישי האחרון ל CISCO CCNA שזה תואר ברשתות לאלו שלא יודעים, הציון העובר הוא 845 וקיבלתי 637 ולכן לא עברתי, הלמידה שלי התבצעה לבד על גבי CBT computer based training ובחרתי את CBT NUGGETS למי שמכיר או לא. בקיצור, שאלתי מספר אנשים והתעניינתי ואמרו לי שחזרות למבחנים אפשר למצוא ב TESTKING או FREETEST.COM, או תוכנות כמו BOSON וכדומה, אבל גיליתי שהם אפילו לא קרובים לבמחן האמיתי, השאלות במבחן האמיתי הם הרבה יותר מסובכות ומורכבות, אין "תרגילי מתנה" ואלו שיש הם בוודאי לא תרגילים כמו לגלות SUBNET MASK של כתובת IP... אני שואל בפורום הזה אנשים שיש להם את התואר או כאלו שמתחמים ברשתות ויכולים להפנות אותי למבחנים או חזרות לקראת המבחן האמיתי, או עם יש אלו שהם עצות או כל דבר אחר …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. רכשתי נתב. התקנתי אותו אתמול (לא היה קל, אני לא ממש מבין בזה, אבל הסתדרתי) מאז, קורה דבר מעניין: ה WiFi עובד בסדר. אבל כאשר אני מחבר את הלפטופ שלי ישירות (באמצעות כבל Ethernet) לנתב, אני מדי פעם מקבל הודעת שגיאה. בעצם, לא מדי פעם, אלא 95 אחוז מהפעמים. כאשר אני שוב שולף את הכבל מהלפטופ (מה שגורם לו להתחבר אוטומאטית בחזרה ל WiFi), האינטרנט עובד! רציתי לשאול אם הגדרתי משהו לא נכון. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי הורדתי את התוכנה WIRELESSMON בכדי לבדוק את עוצמת הWIFI אני יושב כמטר מהראוטר,התוכנה מראה 50% קליטה כשאני הולך איתו למטבח הקליטה צונחת ל20% האם יש בעיה בראוטר שהוא נותן 50% תפוקה? בתודה מראש נ.ב. האם אפשרי להחליף כרטיס רשת אלחוטי בנייד לכרטיס תקן N?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ככה אני יודע שיש מלא בעיות איתם אבל אולי מישהו יוכל לעזור לי (תשתית בזק) בגדול אחרי 7 בערב האינטרנט שלי נהיה ממש גרוע, הפינג קופץ מ70-130 ל 300-900 בכל המשחקים/Discord (זאת בעיה ידוע לפי מה שהבנתי אבל מה שמוזר זה: אני מסוגל לשחק csgo בלי שום בעיה גם אחרי 19:00 וזה נשאר על 70-120 פינג ולא מרגישים לאג בנוסף לכח בדיקת מהירות אינטרנט מראה שאני מקבל את ה40 שאני משלם עליהם (למרות שאחרי 7 זה לא נכון) (beta.speedtest.ne) למישהו יש מושג אם אפשר לעשות משהו, למה זה קורה? תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי רשת ביתית עם 3 מחשבים שמתחברת בעזרת מודם-ראוטר וswitch. פתאום התחילה בעיה מוזרה: כאשר אני נכנס מתוך my network places אל קבוצת העבודה (workgroup) כדי להיכנס למחשבים האחרים, הם לא מופיעים - אותו דבר בכל שלושת המחשבים. למרות זאת אם אני בודק תקשורת בעזרת ping אז התקשורת עובדת. הסבר: לחיצה על התחל בשורת משימות ומשם הפעלה וכתיבה בשורה ping 10.0.0.x - במקום הx מספר הפינג של המחשב שאיתו אני רוצה לבדוק תקשורת. הבעיה התחילה אתמול לאחר הפסקת חשמל שהבנתי כי הייתה בכמה אזורים בארץ. בעקבות אותה הפסקת חשמל נשרף לי המודם וגם השנאי חשמל של הswitch. החלפתי את המודם וגם את השנאי של הswitch. יכול להיות שההפסקת חשמל שיבשה גם את הswitch? או שהבעיה שלי לא קשורה לזה בגלל שלפני ההפסקת …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם ... אני מבין ומעורה בכל העניין של שיתוף אינטרנט בADSL ומכיר את המכשירים השונים שם. אבל אני לא כ"כ מכיר מה הולך באינטרנט בכבלים ולכן השאלות שלי ... : ישנו משרד מסויים שיש בו שתי מחשבים שאותם אני הולך לחבר אחד לשני ברשת ... שניהם חדשים עם ווינדוס איקס פי ... אבל זה לא ממש רלוונטי ... בכל אופן אחד מהם היה מחובר עד עכשיו באינטרנט בכבלים (מודם של מוטורולה - דרך USB אבל יש חיבור רשת עליו ... ראוטר?).. בכל אופן .. האם אפשר לשחק איתו כמו במודם של אלקטל ? ואז כל מה שנשאר זה לעשות שקעי רשת ולקנות סוויץ\האב ... או שאם אי אפשר לשחק איתו ... איזה מכשיר יכול להתאים למה שאני רוצה ? בגדול אני לא צריך דברים מסובכים ... התוצאה הסופית היא רשת פנימית בין המחשבים ...שיתו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני לא בטוח אם זה קשור לפה אבל אני מקווה שתוכלו לעזור לי אבי סגר את החנות שלו ושבלכתי לעזור לו לפרק את המדפים נצנצה לי בזווית של העין מצלמת אבטחה לפי מה שאבי אומר היא לא עובדת אבל לדעתי זה סתם בעיה בתוכנה שהוא לא ידע לסדר ופה אני צריך אתכם אני לא כל כך מבין בתחום מצלמות האבטחה ומצלמות הרשת אז אני ישמח א תגידו לי איך אני יכול לבדוק אם היא עובדת או לא המצלמה היא של חברת VIVOTEK מדגם IP3132 יש לה מאחורה חיבור חשמל, חיבור רשת וארבע מקומות להכניס כבלים (כמו הפלסטיקים השחורים האלא עם שני הברגים שנועדו לחיבור שני כבלים) כאלא: http://img.dxcdn.com/productimages/sku_29014_3.jpg רק בלי החיבור לאנטנה שאני מחבר אותה לחשמל יש אור אדום ככה שכן עובר חשמל עוד משהו מוזר במצלמה היא…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את רכיבי הרשת השונים שנמצאים בביתי, החל מהראוטר ועד אחרון כרטיסי הרשת שנמצאים במחשבים השולחניים. אני לקוח של בזק, וכרגע יש לי מהירות גלישה של 10M. אני רוצה לשדרג את הראוטר שברשותי שכרגע נמצא בתקן G (הישן). כמה דגשים שחשובים לי בראוטר הם, שיהיה במהירות של 300Mbps , (צפיית סרטים על גבי הרשת הביתית) שטווח הקליטה של הראוטר יהיה כמה שיותר גבוה, (הבית שלי יחסית גדול). אני רוצה להשקיע בראוטר עצמו כ300 שקל, ובעוד שני כרטיסי רשת למחשבים נייחים שנמצאים ברשותי. התחלתי לחפש ראוטר באתרים שונים ברשת, והגעתי לDEAL EXTREAME , מישהו רכש מהם ראטור אי פעם ? מה חשוב לבדוק בראטור שאני קונה אותו ? איך אני יכול לדעת שהוא יתמוך בחיבור לאיטנרנט של בזק (פרוטוקול Pppoe…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום היקרים, מדובר על חיבור רשת ביתית אלחוטית של 2 מחשבים נייחים ונייד אחד בתשתית adsl ו-012 בבית גדול בעל שתי קומות. מעוניין בתמיכה עתידית בתשתית בכבלים, וישנה עדיפות בתמיכה למדפסת. ראיתי תגובה ב-zap שעל פיה יש בעיות ב-Edimax עם login עבור 012 (user@012), האם זה נכון? לא ברורים לי ההבדלים המשמעותיים ביניהם. אשמח לתגובות בנושא. תודה, אייל.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אהלן, מקווה שאני במקום הנכון, אני צריך מאוד את עזרתכם. אני נמצא בבית עם 2 קומות, שהמודם ממוקם בקומה התחתונה. עד היום המודם היה מחובר לראוטר של חברת 3COM, ראוטר שיש לנו כבר בערך 10 שנים, ונתן מהירות של 5 מגה בקומה התחתונה ונמוך מזה משמעותית בקומה העליונה (אנחנו מחוברים ל30 מגה, כשבחיבור ישירות מהמודם מקבלים את המהירות המקסימלית). לאחר התייעצויות החלטנו להחליף ראוטר, וקנינו את הTPLINK WDR4300, שעליו קיבלנו המלצות. בקומה התחתונה המצב השתפר מאוד וכעת מגיעים לאיזור ה25-26 מגה בחיבור אלחוטי, אך בקומה העליונה המצב עדיין לא השתפר. יש משהו שניתן לעשות? שינוי הגדרות כלשהם? חשוב לציין שבקומה העליונה אין מחשבים נייחים אלא רק ניידים, ולכן כל פתרון של חיבור מכשיר נוסף לצערי לא רלו…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-