רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,489 דיונים בפורום זה
-
שכרתי דירה עם שותף, שנינו מתכננים לרכוש מחשבים וכמובן שנינו רוצים חיבור לאינטרנט. השאלה מה הדרך הטובה לעשות זאת? במידה והתשובה היא רשת אלחוטית אז אשאל מראש את השאלות הבאה: א. אילו כרטיסי רשת עלינו לקנות יחד עם המחשב? (דגם, USB/PCI וכו') ב. אילו ראוטרים אתם ממליצים? ג. האם רשת אלחוטית תעבוד כאילו שאני מחובר פיסית עם כבל או שיש נפילה מורגשת באיכות/מהירות החיבור?
-
- 3 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום. רכשתי את הראוטר Edimax 6204WG ואני צריך עזרה איתו. 1) על כל שינוי שאני עושה , אחרי ה APPLY הוא סופר 30 שניות ואז עושה ריסטרט כדי להחל את השינויים. במהלך הריסטרט הוא פשוט מתנתק ורושם לי שהוא לא מוצא את הדף. מאותו רגע אני לא יכול להיכנס לדף של הראוטר עד שאני מנתק אותו מהחשמל ומחבר מחדש. וזה ככה בכל ריסטרט של הראוטר. 2)אני לא מצליח להפנות פורטים - ניסיתי להפנות פורט לכתובת שלי (192.168.2.100) , ניסיתי את הדבר גם ב virtual server(פורט יחיד) וגם ב port forwarding והוא פשוט לא מצליח להפנות אותם כמו שצריך. וכן, סימנתי ENABLE על שניהם. 3) ב DHCP LIST אני רואה את הכתובות המחוברות אבל אני רוצה לתת להם שם כדי שיהיה לי סדר. אפשרי? תודה רבה לכם ואני מאמין שבקרוב יהיו לי עוד …
-
- 43 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
היי, עד היום עבדתי עם נתב של US Robotics שתמך ב-b+g. היום הוא נפח נשמתו (מוזר.. ניתקתי אותו מהחשמל לאיפוס, חיברתי ולא נדלק עוד לעולם... :-[ ) אין דבר נתב שעשה לי הרבה צרות. אני מעוניין לרכוש נתב draft N שיעבוד היטב תחת הפרמטרים הבאים: 1. הנתב ממוקם בתוך ממ"ד (בעיה למקמו במקום אחר). 2. אמור להתחבר למחשב נייד שמטייל בבית בטווח אווירי של 10-15 מ' (שטח דירה של 100 מ"ר) גס. 3. למחשב הנייד כטיס רשת 4965AGN - תומך ב-draft N. 4. הנתב אמור כרגע להתחבר לכבלים, אך אמור לאפשר גם חיבור ל-ADSL. 5. הנתב הנוכחי היה קורס לי לא מעט, עקב השימוש ב-Emule. חשוב לי נתב אמין שיעבוד עם שיתוף קבצים ללא כל בעיה. 6. שאר הפרמטרים סטנדרטיים - Firewall, אבטחה כמקובל וכו. 7. מחיר - לצערי כמה שפחות. לא נ…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כפי שחלק מכם בוודאי יודע, מיקרוסופט חשפה אתמול גרסא ראשונית של מערכת ההפעלה הבאה שלה, המכונה כרגע Windows 7. מערכת זו אמורה להחליף לקראת סוף השנה הבאה או תחילת 2010 את Windows Vista. מקריאת הסקירות שפורסמו בחו"ל על הגרסא המוקדמת הזו, ניתן להתרשם שמדובר במערכת שעונה על מרבית הבעיות שיש היום ב-VISTA. גם בתחום הרשתות הביתיות והחיבור לרשת האינטרנט ישנם במערכת ההפעלה הזו חידושים ושיפורים רבים. המשמעותי שבינהם, הוא האבחנה בין רשת ביתית לרשת ארגונית. מיקרוסופט מבינה שישנם היום הרבה משתמשים עם מחשבים ניידים שמתחברים הן לרשת הביתית שלהם והן לרשת המשרדית. ב-WINDOWS 7 ניתן יהיה, סוף סוף, לעבור בין שתי הסביבות הללו, הביתית (המכונה HOME GROUP) למשרדית (DOAMIN NETWORK) בקלות ובפשטות, מ…
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
שלום כמו בכותרת אני אוצה לרכוש את הנתב לעיל במחיר המצויין 1) האם מומלץ על נתב זה במחיר הנ"ל? לא מצאתי שום פירוט בסטיקי 2) אם לא, על איזה נתב אתם ממליצים במחיר הזה מקסימום? 3) אני צריך גם כאטיס רשת אלחוטי טוב עד 90 ש"ח אשמח להמלצות תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לחבר שלי יש מחשב נייד הוא גר בלוק לידי בקומה 1 ואני בקומה שלישית יש לו אינטרנט אלחוטיי והמרחק ביננו רחוק ויש קירות וכו' הוא בא אליי עם המחשב הנייד ואנחנו הצלחנו להתחבר לאינטרנט מאצלי לראוטור האלחוטי שלו זה בערך איזה מרחק של 100 מטר לפחות אני רוצה לקנות\ למחשב שולחני שלי כ.רשת אלחוטי כדי להתחבר אליו ואני והוא נעשה רשת אלחוטיתית ביחד ונשתף תמחשב שלי השני וכך העברת קבציןם מהירה תהיה לנו אני לא יודע איזה כ.רשת אלחוטי שיקלוט תתטווח הזה שהוא יותר מ 100 מטר יש לי מחשב נייד שלי ישן שעם כ.רשת שהוספתי לו וזה לא קלט בכלל כי הכרטיס רשת ישן מפעם שהטכנולגיה הזאת רק התחילהץ....... אז במה לבחור כי ראיתי מלא מלא כרטיסים ב 100 שקל וראיתי גם כמה 200-300 .. השאלה מה אני צריך מה יתאים לי...
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אני לא מבין מה קרה... יש לי ראוטר של בזק AZTECH 600EW אני יודע לפתוח פורטים והכל טוב.. היום עברתי מ013 ל014. הSTATIC IP מוגדר הפורטים נשארו אותם פורטים.UTORRENT מסמן את הפורט כפתוח אבל בבדיקה באתר של התוכנה זה אומר שהפורט הזה וכל אחד אחר שאני פותח נשאר סגור... מה שגם מעצבן שעברתי ל5MB ואני אמור להעלות על 60 בערך... הגדרתי את הגבלה על 47 כדי שלא יחנוק לי את כל האינטרנט אבל זה לא מגיע לזה... זה מעלה על 30-40 במקרה הטוב 45 וזה לא שאין טורנטים או ליצ'רים.. יש.. גם אם הוא מעלה למישהו הוא יעלה על 30-40 ולא על 47... מה שמוזר זה שגם אחרי כמה ANNOUNCE לפעמים 1 הטורנטים הופכים לTIMED OUT בלי שום סיבה.. בגלל זה זה מחשיד אותי שהתוכנה מטעה כשהיא מזהה את הפורט כפתוח. איך פותרים את זה? …
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
בעבר כאשר הייתי מדליק מחדש את הראוטר/מודם הזה ברגע שכל התנאים היו בסדר כלומר קו DSL הוא התחבר אוטומטית לספק ויכולתי ישר לגלוש... החלפתי ספק ועכשיו כל פעם שאני מדליק מחדש או האינטרנט מנתנתק אני צריך להכנס לפאנל ניהול שלו וללחוץ על CONNECT איך אפשר להחזיר את האפשרות שהוא יתחבר לבד.. (לא נראה לי שזה תלוי בספק כי כל מה שעשיתי היה להחליף פרטים בתבנית הזאת: username@isp)
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אז ככה. אני אנסה לעשות את זה קצר וותמציתי אך עם כל המידע הדרוש: יש לי בבית שני מחשבים. מחשב נייח - שמחובר בכבל USB למדפסת DELL ALL IN ONE 928 PHOTO ויש לי עוד מחשב נייד. המחשב הנייח מחובר לראוטר (ROUTER) והמחשב הנייד מחובר לראוטר גם כן (בצורה אלחוטית כמובן) השאלה שלי היא כזו: איך אני יכול להגדיר את המחשב הנייד שידפיס מהמדפסת שאליה מחובר המחשב הנייח?? לפני שתענו הנה הפעולות שניסיתי: ניסיתי למצוא ולהגדיר את המדפסת במחשב הנייד באמצעות "הוספת מדפסת רשת" בלוח הבקרה. הבעייה היא שהמחשב הנייד מחפש את המדפסת ולא מוצא אותה מסיבה מסויימת. מערכת ההפעלה של המחשב הנייח היא WINDOWS VISTA מערכת ההפעלה של המחשב הנייד היא WINDOWS XP HELP!!!! תודה מראש לכולם, BENEV…
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
שלום. יש לי תוכנה שהופכת את המחשב שלי לשרת, אבל כשאני מעביר לאנשים הוא מעביר להם רק על 60 ק"ב (ויש לי 5 מ"ב!!!). איך אני יכול (אם אפשר בכלל) להגדיל את הכמות שאני "יוציא"?... תודה.
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
אני עובד עם ה-Edimax 6504n כבר חודשיים והא מחובר ל 3 מחשבים, 2 בחיבור אלחוטי ואחד מחובר ישירות עם כבל. הגדרתי את ה- Port forwarding למחשב שלי (חיבור אלחוטי), ולמחשב שמחובר ישירות, לתוכנות P2P. הכל עבד מצוין עד שהתקנתי דיסק חדש ואת ה WinXP Pro מחדש על המחשב שלי. לאחר ההתקנה, כל תוכנות ה-P2P במחשב שלי מציגות לי פורטים חסומים אבל תוכנות ה-P2P שרצות במחשב שמחובר ישירות עובדות היטב. לא שיניתי את הגדרות ה- Port forwarding בראוטר! מישהו יכול לעזור?
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
יש לי אחד ישן שרשום עליו 568 CAT5. אפשר ללחוץ אותו מחדש עם 8 חוטים. הוא נראה בדיוק כמו כבל CAT5e המחבר בין המודם לראוטר.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בשבוע שעבר רכשתי את הראוטר : Edimax BR6204WG ב170 ש"ח מ KSP הייתי רוצה שתמליצו לי על ראוטר שהוא בערך באותה רמה ובאותו סדר גודל מחיר של חברה אחרת. אני התאכזבתי מאוד מהאדימקס ובמיוחד מנותני השירות שלהם פיקוק. עשה לי המון בעיות ואני לא יכול להמשיך איתו. פשוט לא נהנה מהראוטר הזה. יותר מידי תקלות קורות לי איתו. אשמח להמלצה תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש ראוטר אלחוטי + 2 כרטיסי רשת אלחוטיים (סה"כ 3 מחשבים). המחשב שאליו יחובר הראוטר נמצא בתוך ממ"ד ועל כן אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על ראוטר לקניה שיבטיח לי קליטה טובה בתוך הממ"ד ומחוצה לו,כמו כן את כרטיסי הרשת הנלווים אליו. הכי חשוב לי שתיהיה קליטה ואמינות טובים- בלי ניתוקים. כרגע התקציב אינו מוגדר, אך אין לי בעיה להשקיע מה שצריך כל זאת בתנאי שהעסק יעבוד טוב! אשמח לתגובות... בתודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי ראוטר אלחוטי. אליו מחובר מחשב עם VISTA בחיבור ישיר. המחשב השני שמותקן עליו XP מחובר אלחוטית לראוטר. אני מעוניין לשתף קבצים בין שני המחשבים. איך עושים את זה? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
איך ניתן להתמש בנתב רק כנקודת גישה אלחוטית כלומר ללא חיבור לאינטרנט. האם לכבות את PORT ה-DSL של הנתב ולחבר אליו את המודם השני שיש לי עם כבל רשת ?
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי נתב של TP-LINK, TL-WR541G, ומן חיבור כזה שמתחבר לUSB במחשב השני שבעצם מחבר את המחשב השני לנתב הזה ויוצר את הרשת.. הבעייה היא, שהאינטרנט באמת עובד בין השניים, אבל אני לא מצליח להקים רשת של שיתוף קבצים ומדפסות.. ניסיתי את האשף של חלונות וזה עדיין לא עובד. מחשב אחד הוא ויסטה ואחד XP. מישהו יודע מה לעשות?..
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
בוקר טוב. הסיפור שלי קצת מסובך אבל אנסה לפשט אותו: יש לי מודם של בזק Aztech ADSL2+ DSL-600E. המודם מחובר לראוטר של TP-LINK TL-WR641G. הראוטר דפוק כי מסיבה מסויימת הוא לא מצליח לחייג (עבור שם משתמש ללא @ הוא מחייג בלי בעיה אבל רגע שאני מוסיף @ ושם הספקית [במקרה שלי user@015] הוא פשוט לא מגיב ללחיצה של connect ניסיתי ללחוץ מלא פעמים כלום לא קורה), אבל לא זאת הבעיה. הגדרתי את הראוטר ל Dynamic IP ככה שה Default Gateway שלו יוצא 10.0.0.138 שזה האייפי של אזיטק. את AZTECH הגדרתי לחייג אוטומטית, ככה שעכשיו מה שהיה פעם Bridge1 עכשיו זה חיבור PPPoE. שני המחשבים מחוברים בצורה חוטית ל TP-LINK. בזמן האחרון אני נתקל בבעיות של ניתוקים נוראה נוראה מוזרים.. אין אפשרות לפתוח עמודי WEB כמו …
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי הזמנתי רשת אלחוטית מבזק וגם מתאם למחשב השני מאחר ואני רוצה לחבר את שנייהם לאינטרנט עד פה הכול בדר.. עכשיו אני מחובר על אחד וחצי מגה וזה רק עם מחשב אחד שרציתי לשדרג ל4 היא אמרה שאין אפשרות כי התשתיות לא מספיקות או משהו כזה.. ומה שהיא הציעה לי זה שאני יקח את המודם האלחוטי והמתאם במהירות אחד וחצי ואחרי שיהיו תשתיות אני ישדרג ל4 עכשיו השאלה לי היא כזאת 1 וחצי מגה על שני מחשבים זה יהיה איטי ? יעבוד מהר? שני המחשבים שפועלים עובדים בישביל אינטרנט ובישביל גלישה ממוצעת בילבד יהיה משהו מורגש? זה יפריע? אם כן איך זה בא לידי ביטוי במחשב ..? כמה כול מחשב צורך בשימוש סביר של גלישה באינטרנט..? תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 853 צפיות
-
-
על פי ההסבר שקיים פה בפורום כאשר לא עושים port forward נוצרת בעיה שהראוטר לא יודע מאיזה IP פנימי הגיעה הבקשה ופותרים זאת ע"י פורטים שמורים לIPים קבועים עכשיו השאלה המתבקשת איך יש דברים שעובדים עם פורטים מסויימים ולא נדפקים עם נתב? למשל פורט 80 הפופולרי למשל הנתב שלי מגיע עם הגדרות של הפנייה ל2 IPים פנימיים (2 מחשבים על הרשת) אז איך במקרה של פורט 80 הנתב כן יודע לאיזה IP פנימי לשלוח את המידע? או למשל גלישה/SSL גם בלי הגדרה של הפורט לIP ספציפי או עם הגדרה של הנתב לכל המחשבים ברשת זה עדיין עובד... איך?
-
- 6 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, יש לי עכשיו את המודם RTA1320 שמחובר ללינקסיז WRT54GL, והרוטל (שהובא לי פני כמה חודשים כתחליף ל B-FOCUS) מתחיל לעשות בעיות, לוקח לנורית POWER להתייצב כ20 דקות או יותר, אחרי זה אבל זה יציב. מנגד הביאו לי, בלי שלא בקשתי שום דבר, את המודם-נתב סימנס כמתנה. עכשיו אני רוצה להשתמש בו רק כמודם שיחובר ללינקסיז ולנטרל את ה WIRELESS בו. יש למישהו מושג איך לעשות את זה? רב תודות...
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי רשת אלחוטית בבית ואני מחובר לה עם כרטיס רשת אלחוטי של EDIMAX.(אם זה חשוב אז אני יושב בממ"ד עם כבל מעריך של 6 מטר, ככה שהכרטיס מחוץ לממ"ד ותלוי על הקיר והראוטר למעלה) וכן אחרי חמש מטר יש לי מן "מגבר" כזה לUSB עכשיו לאחרונה שמתי לב, שהעוצמת קליטה היא LOW ותמיד הקליטה הייתה על VERY HIGH רציתי לשאול למה זה? דרייברים לא טובים? כרטיס רשת נדפק? ועוד שאלה, יש לי עכשיו כרטיס רשת מהפשוטים האלה של EDIMAX, ויש לי עוד כרטיס edimax mimo הוא מקולקל אבל הוא במסגרת האחריות, רציתי לשאול האם שווה לחבר אותו מאשר לחבר את הכרטיס הפשוט? מחובר: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=403087 לא מחובר: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=473767 תודה אריאל
-
- 4 תגובות
- 593 צפיות
-
-
רציתי לדעת למה היציאת usb בראוטר משמשת וכמו כן מה יקרה אם אני יחבר אליה את הנייד?
-
- 9 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום, ראיתי את הספר "אבטחת מידע והגנה מפני האקרים" של הוצאת הוד עמי. האם מישהו קרא את הספר וממליץ עליו? כי לפי מה שקראתי בתקציר אני מפחד שזה אולי נראה לי יותר יסביר על הגדרת firewall והסבר על הfirewalls הספציפים שכתובים בתקציר - מאשר מידע חשוב לאבטחת מידע שמעבר לכך. תודה.
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
אז ככה..האינטרנט במחשב מחובר עם ראוטר כשהאינטרנט עובד אז בצד ימין{איפה שהשעון} יש שני דברים:קודם כל יש כזה משהו עם קווים ירוקים ודבר שני לידו יש ציור של מחשב..בדר"כ הציור של המחשב הוא בצבע כחול בפנים ועכשיו הוא בצבע אפור..וברגע שהוא בצבע אפור אי אפשר להתחבר לאינטרנט. אני יודעת שזה הסבר מסורבל לכן אני מצרפת תמונה של איך שזה במצב הנוכחי{כשהאינטרנט לא עובד} אם למישהו יש פתרון אני אודה לו מאד! [attachment deleted by admin]
-
- 31 תגובות
- 2.8k צפיות
-