עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, יש לי בעיה שאני לא מצליח לפתור, אני צריך להתחבר למשרד באמצעות check point ולאחר מכן חיבור למחשב שלי במשרד באמצעות RDP. יש לי ניתוקים כל כמה דקות לכמה שניות - ממש מצב בלתי אפשרי לעבודה. נתונים: כשאני מתחבר באמצעות נקודה חמה הכל עובד כמו שצריך. חיבורים לRDP-ים אחרים עובד ללא כל בעיה. ניסיתי להתחבר מלפטופ אחר ויש אותה בעיה. אני מתחבר באמצעות כבל רשת קצר וגם ניסיתי מספר פעמים באמצעות WIFI בדיקות של טכנאי מרחוק וטכנאי שהגיע של הוט לא מצאו שום בעיה - והם באמת ניסו. הראוטר הוא ראוטר של הוט hotbox4 ויש גם 2 רכיבי mesh TENDAAC1200- ניסיתי גם לכבות ועדיין היו בעיות הפעלתי WIRESHARK ומצורפים הל…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by KamaL,

שלום לכולם. יש לי כרגע HOTBOX2 של HOT שעובד כמודם (BRIDGE) , אליו מחובר נתב ARCHER C7 שמחלק כתובות IP, ואליו מחוברים חיבור קווי 2 נתבים TP-LINK WDR4300 אשר מוגדרים כ-AP להרחבת טווח הקליטה. לאחד מהנתבים NET3 מחובר באופן קווי נתב פשוט יותר גם כן להרחבת הקליטה לאזור יותר מרוחק בבית. תיאור של הרשת מצורף כתמונה. אני מעוניין לעבור לרשת MESH במקום רשתות WIFI שונות, בתקווה למהירויות יותר טובות ויציבות מוגברת של המערכת. אחת הנקודות החשובות הוא שאני מנצל את פורטים של LAN בנתבים השונים לחיבר סטרימרים וטלויזיות, מה שמשפר מאוד את מהירות האינטרנט באותם מכשירים, ומרבית הנתבים מבוססי MESH יש בהם רק כניסת LAN אחת מעבר לפורט ה WAN. כמו כן ניתן לראות שנתב NET…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by shlosi,

שלום לכולם, אני רוצה להקים רשת בווינדוז 10. קראתי לא מעט באינטרנט, וראיתי שבגדול מיקרוסופט הסירו את האפשרות הזו, אבל עדיין יש מדריכים איך כן ניתן לעשות את זה. ניסיתי את אחד המדריכים לא מזמן, וחוץ מבלגאן זה לא תרם לי יותר מידי. יש איזושהו מקום ברור ואמין שמסביר איך ניתן לעשות את זה? בגדול הצורך שלי הוא שיתוף של כוננים משני מחשבים כך שיוכלו לראות עם גישה מלאה/חלקית אחד לשני. רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם, רכשתי מצלמה Xiaomi PTZ 2K Pro והסטרימינג לאגי בצורה שאי אפשר לעבוד איתה (אפילו ברזולוציה של 360p). ניסיתי לאפס אותה, להגדיר אותה מחדש. היא נמצאת במרחק של כ- 2 מטר מהראוטר עם קליטה מלאה... לפי מה שהצלחתי להבין, בגלל שהיא מצלמה שמיועדת לשוק המקומי בסין, היא מתחברת לשרתים סיניים ולא גלובליים של Xiaomi, ולפיכך הלאגים בסטרימינג. יש למישהו רעיון איך.לפתור את הבעיה מבלי לנסות להחזיר את המצלמה למוכר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by KF,

יש לי בבית אינטרנט של בזק. כרגע יש לי ראוטר משולב עם מודם מסוג TP LINK VR600. הוא מחובר עם כבל רשת למחשב הראשי ובנוסף הוא מחובר עם RJ11 ישירות למיקרופילטר בקיר. מה קורה אם אני אקנה ראוטר חדש לא משולב עם מודם ? האם האינטרנט יעבוד ? האם יהיה ניתן לחבר רק עם כבל רשת ולוותר על החיבור של המיקרופילטר בקיר ? אני פשוט מעוניין לשדרג לראוטר מסוג TP LINK AX20 כי הוא תומך ב-WIFI 6 אבל עכשיו גיליתי שהוא לא משולב עם מודם ולכן אין לי דרך לחבר ישירות לקיר. עזרתכם בבקשה

6. Started by iveco,

בעיה מוזרה חייב עזרה ! שאני גולש עם ה 019 בסלולאר אני מקבל מהירות הורדה 10-20 מגה ביט לשניה שאני מוסיף VPN המהירות צונחת ל 0.5 - 2 מגה משהו הזוי בדרך כלל המהירות יורדת ל 4-7 מגה הורדה לא כזאת מהירות נמוכה , בעבר גלשתי עם 012 שזה אותה רשת של פרטנר ולא הייתה לי את הבעיה הזאת מה יכולה להיות הבעיה ? מוריד את ה VPN המהירות קופצת ל 15-20 מגה משהו הזוי , יכול להיות ש 019 חוסמת / מסרסת ספקי VPN ?

7. מדובר שרוב הגולשים באתר שלי הם מישראל.

8. שלום לכל המתעניינים, ותודה מראש. אני צריכה ראוטר פשוט, בית קטן וראוטר ממש עתיק של נטגיר עשה את העבודה מצוין עד ששבק חיים. אני רוצה לקנות את ה4a. אבל ראיתי תגובה בזאפ של אדם שקנה את ה4c - גרסה של 2.4 בלבד, wifi 4 בלבד, אבל נראה דגם דומה, ושמה הוא כתב שהוא מאוכז כי הראוטר לא תומך בvdsl, (אין לי מושג) שזה בעצם תשתית בזק ומעל 15 מגה. (לטענתו). אני על תשתית של בזק במהירות 40 מגה. האם יש סיבה לחשוש? נראה לי קצת הזוי לייבא ראוטר שלא תומך בתשתית של חצי מהאנשים בארץ עם מהירות מעל 15 מגה. מישהו מבין בזה ויכל לעזור לי? תודה. נ.ב - אני מאוד מעוניינת בראוטר הזה ולדעת שאני קונה אותו וזהו בהנחה והוא מתאים, אבל אם מישהו מכיר אופציה טובה יותר במחיר הז…

9. היי, ֿרכשתי ולא מצליח לחבר לרשת לקבל אינטרנט. אני מחליף את drink 256 לטובת מהירות אלחוטית . יש לי ממיר סיב לרשת שמוציא ETH. ניסיתי להשתמש בחיבור ppoe עם שם משתמש וההסמא שקבלתי לפני כמה שנים מפרטנר..לא עובד. משיהוא פה יודע לומר איך מחברים? תודה. ֿאורי

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אהלן, קיבלתי משקפי vr ובשביל לשחק אלחוטי אני צריך מודם תומך 5ghz או wifi 6. כרגע יש לי hotbox 2, תשתית הוט ספק בזק בינלאומי. שיחקתי בהגדרות wifi יש לי שם 802.11 b/g/n או 802.11 b/g only או 802.11 n only בכל המצבים אני מקבל רק 2.4ghz וזה לא מספיק. יש איזה דרך להגדיר את זה או לבקש מהוט מודם אחר? (אני איתם רק באינטרנט). או שיש אפשרות לקנות מודם פרטי במקום שלהם? תודה לעוזרים

11. Started by איתי סיטבון,

שלום לכולם! רציתי לשאול במה שנקרא "מהירות שידור". אני ע"י כבל רשת מקבל 1Gbps, מזה אומר בדיוק? והשאלה יותר מעניינת אותי, שאני מחובר עם WIFI אני על 1.3Gbps, יכול להיות שיותר טוב לי לגלוש (ולשחק!) עם הWIFI על פני הכבל רשת? והאם אפשרי להגביה את מהירות השידור ע"י כבל הרשת? תודה רבה

12. Started by KF,

היי , רציתי לשאול אם יש בעיתיות כלשהו עם חיבור ראוטר קווי (בעזרת כבל) בממ"ד ? אני מעוניין לשים בתוך החדר עמדת מחשב אבל להשתמש בחיבור קווי ולא אלחוטי. האם עלולות להיווצר בעיות כלשהן בגלל שמדובר בממ"ד ? מודם ראוטר : TP-Link Archer VR600 AC1600 Gigabit VDSL/ADSL 1600Mbps

13. מחפש להחליף את הראוטר של בזק בינלאומי שאני "שוכר" כל חודש ב 20 שח.... הוא יכול לנהל/לת להתחבר - עד 16 WIFI LAN CLIENTS בו זמנית ויש לי יותר מכשירים חכמים שמחוברים לרשת כך שמידי פעם צריך "ךכבות" כמה שהחשוביים יתחברו. TP-Link Archer VR600 יש מבצע עליו במחיר טוב אבל לא מצליח למצוא כמה מכשירי WIFI יכולים להתחבר אליו בו זמנית https://www.tp-link.com/en/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr600/v1/ למישהו יש אותו או יודע לגלות כמה LAN CLIENTS ב WIFI בוא מאפשר להתחבר בו זמנית? תודה

14. Started by pure perfection,

שלום חברים , אני רוצה לרכוש ראוטר VDSL שתומך 35b ואני מתלבט בין שני דגמים : TP-link Archer VR2100 ASUS DSL-AX82U מה אתם ממליצים ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by idanshapira,

אני בסלקום פייבר. ויש לי בעיית קליטה עם הראוטר שהם הביאו. עכשיו הראוטר הזה הוא גם מודם שהסיב אופטי מחובר אליו ישירות. סלקום טוענים שאי אפשר לבטל את הראוטר (Bridge mode) ולחבר ראוטר משלי. שזה נראה לי ממש דפוק, ולא הוגן. השאלה שלי, אם אני קונה ממיר מדיה מסיב אופטי ל-RJ45 ומחבר לראוטר שלי, ומזין את פרטי ה-PPoE האם זה אמור לעבוד? או שאני סתם אזרוק כסף לפח?

• 3 תגובות
    • 4.4k צפיות
  16. שלום וברכה, אני עובר לדירה קטנה צמודה לשלי לכחודשיים ובדירה הזאת אין קליטה טובה של הוייפי הביתי ולכן אני מחפש פיתרון זמני לאינטרנט מהיר. (יש לי מגדיל טווח שמרחיב את הקליטה אבל המהירות לא מספיק טובה לחלק מהצרכים שלי) בדקתי באתר של govmap וראיתי שיש 3 אנטנות דור 5 של החברות המובילות במרחק של קצת יותר מקילומטר מאיזור מגורי(יש רק עוד איזור אחד או שניים עם אנטנות שיותר קרובות אליי אבל עם דור 4). רציתי לשאול האם למישהו מחברי הפורום יש ידע/ניסיון ברשתות דור 5. 1. האם ממרחק של קצת יותר מקילומטר תהיה לי קליטה סבירה של דור 5? 2. יש חברה שאתם ממליצים על יציבות ומהירות האינטנט שלה? נ. ב. המכשיר שלי הוא הpoco f3 עם המודם Snapdragon X55…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. בשעה טובה חיברו את הבניין שלי לסיבים אופטיים,רציתי לברר איך סלקום בסיבים,והאם הwifi שלהם יכול לכסות את הבית בכייף או שצריך למשוך כבלים. כרגע בהוט יש לי כיסוי wifi בכל הבית(הוט 500 מגה חיבור כבלים רגיל ולא סיבים).

• 3 תגובות
    • 9.4k צפיות
  18. שלום לכולם ברצוני לשאול שאלה קטנה שלא מצאתי אליה תשובה חד משמעית. היות ובעבר היו מגבלות טכנולוגיות לגבי ה UPLOAD אז היום בעידן ה fiber עדיין ה upload הוא איטי (תמיד 10% מהמהורדה). יש למישהו הסבר למה זה עדיין ככה? תודה,ניר

19. Started by marik9581,

הי קיבלתי אתמול את המודם ראוטר החדש של הוט - HOTBOX5 וקניתי גם את הראוטר של שיאומי AX1800 יש לי רספברי שמחובר לכונן קשיח ומשמש אותי כשרת שאני רוצה לגשת אליו מחוץ לרשת הביתית שלי. אז בשלב הראשון הגדרתי את ההוטבוקס לברידג. אבל אני לא מצליח לגשת ולהתקדם לפאי שלי. אולי זה משהו שקשור לכתובת מאק? אני כבר יומיים מנסה לקנפג את המערכת הזו שתעבוד ולא מצליח. אשמח לעזרה. אולי חשוב לציין, לכאורה יש לי כתובות חיצוניות. אחת שמוגדרת ב-NOIP והשניה שאני רואה באתר כמו WHATISMYIP.COM כשאני גולש לכתובת של NOIP ואני מחובר לרשת הביתית שלי - אני מגיע והכל טוב. אבל אם אני מתנתק מהרשת שלי וגולש על הסלולארי - אני כבר לא מגיע.

20. לאחרונה, כמעט בתיאום מושלם - נודע לי משני ספקי האינטרנט שאני עובד איתם (כלקוח פרטי) - הוטנט וטריפל-סי - שחבילות עם IP חיצוני, שאינו קבוע - מבוטלות (או יבוטלו בקרוב), ולמעשה האפשרויות היחידות הן או להיות עם IP פנימי (DOUBLE NAT) או עם IP קבוע (בתשלום נוסף, לא גבוה). משום שזה קרה בשני הספקים - נראה שמדובר במגמה. עם זאת, משום שאני מעוניין בIP חיצוני, אך אין לי באמת צורך בIP קבוע (יש שירות DNS דינמי), חשבתי לשאול - האם מישהו יודע על ספקים שעדיין נותנים אפשרות כזו (IP חיצוני אך לא קבוע)?

21. Started by Ariel Ozeri,

שלום. בסלקום התקינו לי נתב עם חיבור לסיבים מסוג sagemcom c517. שמעתי וקראתי שבחברה מקודדים את הגלישה למכשירים שלהם כך שלא יעזור אם תקנה נתב פרטי, זה לא יעבוד. האם באמת זה כך? האם יש דרך לעקוף את זה? לא רוצה לשלם תוספת 25 שח לחודש עבור הנתב. מה ניתן לעשות?

22. Started by N.R,

עדכון: הסתדר מעצמו. שלום, דיברתי היום עם כמה וכמה נציגים שכל אחד מהם אמר משהו קצת אחר לגבי הפעלת ipv6. חלק אמרו שזה אמור להיות אוטומטי, חלק אמרו שהפעילו אצלי וחלקם אמרו שיחזרו אלי עוד 3 שעות. כרגע לפי הנציגים האחרונים הם אומרים שהם רואים את כתובת ipv6 שלי אמנם אני לא רואה אותה בשום מקום. מבחינת דרישות מיוחדות של הספק אף אחד לא נתן לי שום מידע כי אני מין הסתם לא משתמש בראוטר שלהם. מדובר בasus ac86u. עם אחת הנציגות ווידאתי והיא אומרת שהיא רואה את הכתובת אצלי כשמוגדר אצלי Ipv6 native. בכל אופן אני לא רואה אות כזה אצלי. בהגדרות מתאם רשת הכל מוגדר וגם אין אות. בכל אופן ניסיתי גם לחבר בסופו של דבר את המתאם סיב אופטי ישר למחשב והפעלתי…

23. היי ממה שראיתי ב DECO MESH של TPLINK, מחברים DECO אחד לראוטר (במקרה שלי בסלון) מחברים DECO נוסף איפה שרוצים בבית (במקרה שלי בממ"ד) השאלה היא כשאני מחבר את ה DECO השני לחשמל בממ"ד, הוא מביא את האינטרנט דרך החשמל ומפזר WIFI לממד? או שהוא מנסה לקלוט WIFI שגם ככה מגיע לממד בצורה חלשה מאוד ולפזר את ה WIFI שגם ככה לא מגיע?

24. שלום. כחלק מחבילה של פרטנר פייבר הם משכנעים אותי לקחת נתב שלהם מבית tp-link ב-700 ש"ח. נשמע לי תמוהה. האם מישהו נתקל במקרה דומה? האם ניתן לחבר ראוטר פרטי בנפרד ואם כן אז איזה. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום, אני שוקל להתחבר לאינטרנט של פרטנר ומעדיף לקנות נתב מאשר לשכור את הנתב שהם מציעים. יש לי בבית רשת אתרנט 10 ג'יגהביט עם נקודות גישה אלחוטיות, אז פחות חשוב לי וויפיי בנתב. האם יש לכם המלצה על נתב עם התכונות הבאות? עומד בדרישות טכניות של פרטנר. תומך OpenVPN ישר מהקופסה דרך ממשק נוח לקנפוג ולהפעלה (למשל, דרך דפדפן). כניסות אתרנט במהירות לפחות 1 ג'יגהביט. תקציב רצוי עד 500 ש"ח. בנוסף, תכונות שנחמד אם גם יהיו: לצורך חיבור הארד דיסק חיצוני: כניסת USB, רצוי 3.0 ומעלה, ושרת שיתוף קבצים. WiFi6, תמיכה ב-Mesh ושאר שכלולים. אשמח במיוחד לשמוע חוות דעת ממי שיש לו נתב אסוס עם ASUSWRT שעונה…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים