עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום וברכה, אני מעוניין להקים מקום אחסון משותף עבור רשת של מחשבים, בנפח של משהו שבין 4-6 TB. הרשת מונה כשבעה מחשבים והעבודה מול הרשת יחסית אינטנסיבית, מדובר בחומר ישן של כTB אחד שאמור לשבת על כונן האחסון ולמעשה לאפשר חיפוש בקבצים. במקביל לעתים קרובות הכונן צריך לעמוד גם בעומס של העברות והעתקות ממנו ואליו בנפחים גדולים של מאות מ"ב. החומר המצוי חשוב מאוד ודורש גיבוי שבועי. כרגע מצוי מחשב רשת מיושן ובתוכו קיים כונן שאותו משתפים בין המחשבים. המחשב לא עומד בעומסים הנ"ל ונופל לעיתים קרובות. השאלה שלי היא לפי הצרכים שהזכרתי, מה יהיה הפתרון הכי נכון עבורי. מחשב חדש באותה צורה? כונן NAS? אשמח אם תעזרו לי, תודה מקרב לב

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by maori_0,

היי, מקרה: יש מחשב שחובר לרשת כחצי שנה, ניתקתי אותו ועכשיו אני רוצה לדעת אם הועבר ממנו מידע. האם ישנה אפשרות לראות אם עבר מידע מהמחשב לרשת או להיפך? (חוץ מCOOCKIES) **יש להדגיש כי לא השתמשתי בו בכל. לא נכנסתי לדפדפן בכלל. בתודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by AiXC,

איזה ספק אינטרנט הכי טוב היום?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. צהריים טובים לכולם . בנסיון לעדכן חומרה ..לראוטר ששמו : edimax br504n אני נתקל בהודעה invaild file , מדוע זה קורה? . הורדתי את העדכון עצמו מכאן http://www.edimax.com/en/support_detail.php?pd_id=222&pl1_id=1 הקובץ בסיומת .bin הגירסא הנוכחית היא 1.30 העדכון 1.50 , מה אתם מציעים ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Armageddon1,

יש לחבר שלי נתב netgear wgr614 ואני רוצה לדעת איך פותחים שם פורטים ואיך מבטלים את ההגבלות השונות . אני מתכוון למשל שהוא לא יכול להתחבר למשחק הירוס 3 דרך TCP\IP . לא נותן להתחבר אליו ולא ממנו. אולי יש מדריך כלשהו של הנתב ? איך פותחים שם שהכל יעבוד וכו?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by llnakash,

שלום לכולם, ברשותי נתב 6204 של אדימקס, וביטלתי את מחלק הכתובות האוטומטי. בהגדרות של הנתב עצמו אין לי אפשרות לראות מיהן כתובות ה- IP שמחוברות על הנתב. האם יש דרך לראות זאת באמצעות פקודה כלשהי/תוכנה מסוימת??? אולי אני לא יודע איך לראות??? (ניסיתי להסתכל ב- status info אבל לא מצאתי שם כלום)

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום מישהו יכול לתת לי בבקשה רעיונות לדרכים נוספות להעברת קבצים בין שני מחשבים, שהם מעבר לחיבור לרשת הביתית (Ethernet/Wi-Fi), דיסק-און-קי, וכונן אופטי כגון CD או DVD? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by wooper,

שלום ברשותי נייד של dell פתאום אין גלישה באף דפדפן לא שיניתי כלום בהגדרות הוא מקבל כתובת אוטומטית dchp כאשר אני עושה diagnose בויסטה רשום שיכול להיות בעיה ב dns תודה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by LazyBoy,

http://www.013.net/heb/press.asp?pid=47&cid=3698&sid=3818 יש למישהו עוד פרטים על זה? נשמע לי כמו חארטה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום, אני מנסה לחבר בין שני מחשבים בעזרת רשת אלחוטית. ראוטר של Edimax במחשב שלי, וכרטיס רשת אלחוטי של Edimax במחשב השני. שני המחשבים מחוברים לאינטרנט, אבל אני לא מצליח לחבר אותם אחד עם השני, אני אפילו לא רואה אף אחד מהם כשאני בENTIRE NETWORK. עכשיו המחשבים האלה היו מחוברים עד אתמול ככה שאני יודע שזו לא בעיה של הרכיבים. פרמטתי את שניהם ועכשיו אני לא מצליח לחבר... הגדרתי שלשני המחשבים יהיה שם שונה ושהם יעבדו על אותה רשת WORKGROUP ועדיין שום דבר. ניסיתי עוד כל מיני אשפים מוזרים כאלה של XP ושום דבר לא עזר - אולי עשיתי נזק עם האשפים? אם כן, איך אפשר לבטל את מה שהם עשו? ד"א אני נמצא מאחורי FIREWALL וכתוב שם שיש רשת שמוגדרת ושני המחשבים נמצאים בטווח שרשום , אז זה בסדר לא? בכל …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Black_eagle,

שלום התקנתי לא מזמן רשת חוטית, עם שיתוף אינטרנט כמו במדריך שיש באתר. על הלוח אם שלי קיימים שני כרטיסי רשת הכרטיס הראשון מחובר למודם ECI 270 והיציאה השניה מחוברת בכבל מוצלב למחשב בחדר השני, הגדרתי את כל הדברים כמו שכתוב במדריך, וגם נראה לי שהגדרתי את הפייר וול נכון הבעיות הם האלה: כאשר אני מכבה את המחשב הראשי שמחובר למודם ואחרי זה מדליק אותו הוא לא מצליח למצוא את ה IP של המחשב השני וככה הוא מחשב הרבה זמן ולא מוצא, ועוד בעיה שכאשר הרשת השניה שמחוברת למחשב הלקוח עובדת המחשב לא מצליח להתחבר לאינטרנט וכותב שיש בעיה 678 שהמחשב הרחוק (הכוונה היא לספק) לא נותן תשובה. לאחר שאני מנתק את הרשת השניה עם המחשב השני האינטרנט ישר מתחבר ללא כל בעיה. עוד בעיה נוספת היא שלפעמים מופיע מסך כח…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by eldad82,

אני מנסה לפתוח פורטים הלכתי לפי כל ההנחיות בportforward ומשום מה לא מצליח להפתח ראיתי פה שכדאי לנסות ב DMZ אז ניסיתי ואז כל הפורטים פתוחים כלומר הבעיה לא במחשב אלא בנתב יש למישהו עצות כי ניסיתי כבר שעות ועדיין לא הצלחתי (אפילו דיברתי עם טכנאי והם לא מורשים מבחינה משפטית לעזור לי....) תודה אוקיי כמה דקות אחרי שרשמתי את ההודעה פה מצאתי את הפיתרון ;D ;D

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ArielElia95,

שלום, אני מחובר לבזק בתשתית ובספק במהירות 15Mb/s. האינטרנט בבית שלי פועל ככה: יש נתב + מודם של בזק מדגם D-Link 2760U שהוא בעצם הראשי וממנו מגיעים כבלים למחשבים ברחבי הבית. יש switch בארון חשמל שממנו נשלחים כבלים גם לחדרים למעלה (דרך הקיר). ולי יש בחדר עוד ראוטר בשביל wifi וכמה חיבורי אינטרנט קווים נוספים. קודם היה לי ראוטר של TP-Link יחסית ישן שאני לא זוכר את הדגם, אך גם בו וגם בחדש הבעיה קיימת (ואולי אפילו בחדש יש יותר). כרגע יש לי בחדר ראוטר של EDIMAX BR-6428nS שמחובר לקיר, והמחשב מחובר אליו. עכשיו הבעיה היא שכשאשר אני משחק במשחקים ברשת (כאן מרגישים את זה הכי ברור), או מדבר בסקייפ, יש כל כמה שניות תקיעה כזו של חצי שנייה. זה משגע כמובן. בסקייפ זה מתבטא בקטיעה קצרה של השי…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by saar2,

קניתי שקע לקיר , כיצד אני מחבר את הכבל אליו ? צריך איזה מכשיר מיוחד ? ולאן הולך כל כבל ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by SyndromE,

מצאתי תוכנה מעניינת המציגה פתרון יצירתי לנושא הגבלת TCP Half Open Connections, עם תוספת ניטור מתקדם וממשק יפיפה. היא תומכת בויסטה ו-win7, והרעיון העיקרי הוא שאין צורך ב-patch לקובץ tcpip.sys עצמו, מאחר וזה נעשה ברמת הזכרון ללא תלות בקובץ. ניתן לשנות את ההגבלה בזמן אמת ואוטומתית לאחר אתחול. מבלי להכנס לשאלות "האם זה נחוץ" וכו', בכלליות הסרת ההגבלה יכולה לאפשר הורדה\התחברות מהירה יותר ותורמת לריבוי משימות רשת בו זמנית. מומלץ להורדות טורנט (ב-utorrent למשל יש לכוון את המגבלה בהגדרות מתקדמות של התוכנה בנוסף ובהתאם) http://deepxw.blogspot.com/2009/01/tcp-z-center.html

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by All_eyes_on_me,

שלום לכל הגיקים וגורוים של הפורום! מזמן לא ביקשתי כאן המלצות. הגיע הזמן ( : אז ככה. ברצוני לקנות ראוטר אלחוטי עד 500 שקל. הראוטר יהיה מחובר קווית ל dsl-7850u (מהירות 50mb/s) שנמצא רחוק יחסית ולכן אין אפשרות להשתמש ב 7850 כראוטר. עד היום השתמשתי ב edimax 6524 שלצערי התחיל לגמגם ולקרוס בזמן האחרון (הגיע זמנו, בן 5-6). הדרישות מהראוטר די רגילות, טווח קליטה, יציבות, נוחות... ה 6524 נתן 35-30 מגה ממטר אחד (תקן n) כאשר המהירות היא 50. הייתי רוצה ראוטר שיכול לתת מהירות אלחוטית גדולה יותר. אגב, במיקום שיעמוד הראוטר (6524 עומד עכשיו) כל נקודה מרוחקת בבית היא קיר אחד שמפריד. לפי סקר קטן שעשיתי ברשת, עייני נופלות על 2 אופציות: tp-link 1043ND ו - tp-link wdr4300 האם שווה להשקיע את …

17. שלום, בזמן האחרון היו לי מלא לאגים במשחק רשת מסוים. פניתי אל החברה שלו לקבלת עזרה. הם עשו לי מלא בדיקות על המחשב וביקשו ממני להעביר להם נתונים. עשינו מלא פעולות כדי להפסיק את הלאגים ובסוף, ששום דבר לא עזר הם שלחו לי את ההודעה הבאה: " From the test results it shows that your 2nd hop now is intermittently not responding at all. The best bet now is to contact your ISP and let them know there is a problem on their router: 93-172-64-1.bb.netvision.net.il ( 93.172.64.1 ). " אני מבין שהם רוצים שאני יתקשר לספקית שלי וידווח להם על בעיה אצלהם אבל אין לי מוסג מה להגיד... כאילו אני יתקשר ושיענה נציג מה אני אמור להגיד לו? איך אני אמור להסביר לו את מה שהם אמרו לי בעברית? תו…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by arield,

אני רוצה להכניס את הראוטר שלי לארון עשוי עץ, השאלה שלי היא האם הכנסתו לארון עץ מורידה את המרחק שהWIFI משדר? כאילו מרחק השידור של הWIFI ירד בגלל שהוא בתוך מקום סגור(עשוי עץ) או שאין לזה משמעות?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by papa duck,

שלום לכולם מדובר ב2 התקנים של מודם אנלוגי ישן אני מעוניין לקבל עוד קצת פרטים על הנושא מה ההבדלים בין 2 התקנים הנ"ל נכון - אולי זה לא משמעותי כל כך עם הזוחלים האלה אבל זה מעניין אותי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. ברשותי ראוטר WGR 614 של נטגיר. ואני נאלץ לבצע ריסט לראוטר פעמים רבות ביום (3-4) . בדקתי את המודם- הוא תקין . אני מחובר דרך הוט וספקית 012. מע' הפעלה : ויסטה 64. גם ב XP היה עושה בעיות. איך פותרים את זה?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by yuvalt,

חברים, אתמול חזרתי מארה"ב עם Wireless Access Point של חברת SMC. להפתעתי הרבה גיליתי שהוא תומך ב-PPTP לצורכי הזדהות ב- ADSL ולא רק ב- PPoE (כמו שבד"כ עובדים בארה"ב). מייד הזנתי את החשבון שלי של ספק האינטרנט אולם זה לא עבד. אחרי התכתבות קצרה עם התמיכה הטכנית של SMC, קיבלתי Firmware חדש שפתר את הבעיה! מדהים! אני מחבר את המכשיר למודם של בזק, מתחבר עם כרטיס אלחוטי וזה פשוט עובד. הדגם של המכשיר נקרא SMC Barricade SMC7004VWBR. המכשיר עולה $149 אבל החודש הוא במבצע בחנויות Micro Center בארה"ב ועלה רק $59!!! מחיר מדהים! אם אתם מכירים מישהו מארה"ב שירוץ לקנות כמה לחברה.. תכונות של המכשיר: 1. תומך ב-WAN: כתובת קבועה, PPoE, PPTP. 2. DHCP Server פנימי. 3. תמיכה ברשתות אלחוטיות WiFi. 4.…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by J0n1,

שלום. יש לי מודם של הכבלים + MPLS עד עכשיו חיברתי מחשב אחד בכבל רשת ואחד בUSB והם עבדו בלי בעיות, אבל אני חושב שהבעיה שלי התחילה מאז שניתקתי את המחשב שהיה מחובר לUSB: כל כמה דקות/שניות אני לא יכול לגלוש באינטרנט, לא משנה עם איזה דפדפן, אני פשוט לא מצליח להכנס לאתרים, אבל ההורדות והICQ/MSN עובדות כרגיל, הבעיה נפתרת ב90% מהפעמים שאני נכנס לדפדפן מחדש (וזה מרגיז, צריך לסגור בצורה לא מסודרת כדי שהדפים ישמרו) לפעמים כל האינטרנט משתתק, ואני צריך לעשות disable /enable כמה פעמים עד שזה נפתר. הדברים שעשיתי: 1. התחרפנתי 2. ניתקתי את המודם לגמרי והחזרתי אותו לאחר כמה דקות 3. התקנתי ומחקתי כמה פעמים את הדרייורים של כרטיס הרשת מה עוד אפשר לעשות? ??? תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by OmerS,

בזמן האחרון הסתובבתי בפורומים ישראליים של רשתות ומצאתי הרבה הודעות בנושא שדרוג מודם ה- ALCATEL מ PRO (לא טעות...) לגרסה חדשה שקוראים לה 510 מישהו שמע על זה משהו ויכול להסביר?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ns,

אני בטוח שכבלים שוחט את האיידי אס אל המסריח הזה למרות שיש לי איי די אס אל 1.5

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום ! השאלה בכותרת יתרנות / חסרונות / מהירויות כל מה שעולה בראש כדי שיעזור לי לבחור... תודה...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים