עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, יופי של פורום.. אני לקוח של הוט ושל בזק בינלאומי, מחובר לכבל התת ימי ועד לפני כמה ימים במהירת 12 מגה שעבדה בסדר גמור. מחובר עם חייגן (כי אחרת לא אקבל את הכבל התת מימי) המוגדר כחיבור l2tp בראוטר השבוע שידרגתי ל 30 מגה, הן אצל הוט והן אצל הספק. קיבלתי על המק שלי המחובר אלחוטית במקום 30 מגה, 22-24 מגה גם בתנאי הורדה אופטימלים. 2.2 - 2.4 מגה בייט לשניה בניסיון להתחקות אחרי הבעיה הוט העבירו אותי לחיבור ללא חייגן מה שאכן פתר את הבעיה הגולמית אבל הניתוב לבזק בינלאומי היה נחות וקיבלתי הורדות טורננטים ב 100K חזרתי לחייגן, ושוב אני נעצר ב 22 מגה, ביצעתי בדיקות מהירות באתר בזק, בזק בינלאומי והוט וגם הם מראים שאני על 20 מגה חיברתי את המק ישירות לראוטר בכבל ועדיין הביצועים…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by joker_007,

שלום לכולם! יש לי שאלה חשובה ביותר לא מצליח למצוא מדריך פשוט. יש לי ראוטר TPlink WR1043nd תקן N שמחובר למודם כבלים. ומחשב נייח שמחובר לראוטר הTPlink יש לי גם מחשב נייד שלא קולט את הראוטר בגלל מרחק אני רוצה להגדיל את הטווח קליטה בעזרת עוד ראוטר מסוג Asus AM 604g של בזק. אני רוצה שהוא ישמש כנקודת מעבר ויגדיל את הטווח שאני יוכל לקלוט עם המחשב הנייד חייב עזרה דחוףףףף... ושיהיה פשוט ובלי מושגים מורכבים.. דרך אגב הצלחתי לעשות את זה עם כבל רשת מוצלב ועל ידי כך להגדיך את הטווח של הWireless אבל אני רוצה לחבר בין הראוטרים באלחוטי ולא בכבל רשת

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. אני רוצה להפוך את ההוטבוס למודם בלבד

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by GGuyZ,

היי לכולם. ברשותי מודם אלקטל פרו(פרוץ) שמשמש כנתב ל3 מחשבים. קניתי נתב נוסף של נטגיר שהוא גם אלחוטי וגם קווי, והוא אמור לספק אינטרנט ללפטופ הנוסף שיש לי. בנוסף, אני רוצה לחבר את כל המחשבים אליו משום שהרכזת שיש לי עובדת במהירות 10MBPS בלבד. השאלה היא איך מחברים את 2 הנתבים ואת כל המחשבים בצורה אופטימלית? חשבתי להחזיר את האלקטל פרו לגרסת ההום כדי שהוא יהיה רק מודם, אבל אז הוא יעבוד בPPTP שהוא פחות טוב וגם אני אאלץ שוב להתחבר עם חייגן, נכון? האפשרות השנייה שחשבתי עלייה היא - לבטל את הDHCP באלקטל, לחבר אותו לנטגיר(WAN לWAN?), ולחבר את כל המחשבים לנטגיר והוא יעשה DHCP. או שהאם זה יעשה בלאגן משום שהDHCP חייב להעשות מהנתב שמקושר לאינטרנט עצמו? אודה לכם אם תוכלו לעזור בעניין המבל…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by matan13,

1. אם יש עמוד שנמצא בתת ספריה תחת הדומיין של האתר - איך זה נקרא במונח מקצועי ? איך נקרא ה-temp שבדוגמא ? לדוגמא: http://template.com/temp אני יודע שיש לזה שם מקצועי, אך שכחתי אותו... 2. אם אני גולש לאתר http(שזהו פורט 80 לפי מה שאני יודע) ובסוף הכתובת יש 2236: לדוגמא: http://192.168.0.1:2236 ז"א שהפורט שדרכו אני מדבר בכדי לקבל את השירות הוא גם וגם ? או רק פורט 2236 ? אשמח לתשובותיכם המקצועיות.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Dimka,

ברשותי הנתק שבכותרת, עובד חלק ללא התנתקויות. יש לי רשת אלחוטית בבית, תקן G, ונראה שהעברת קבצים בין 2 מחשבים היא איטית, רק 1-1.2 מגבייט לשניה. בשני המחשבים יש כרטיס רשת Edimax EW7128G. והחיבור מראה את כל הפסים (קליטה מלאה) ומראה חיבור 54Mbps. מה אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by idoleff,

שלום, אני מבצע מעבר מבזק להוט, ורציתי לדעת אילו שינויים יש לבצע בנתב בעת המעבר. מבחינת שיטת חיוג, זה כבר לא PPPOE כמו בבזק, נכון? במה להתשמש? L2TP? איזה פרמטרים צריך להגדיר שם? דגם הנתב הוא 3CRWE554G72TU

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by nizansm,

שלום. לא מזמן קיבלתי מבזק מודם שמתחבר לEthernet, יש לי 2 מחשבים בבית ואני רוצה לחבר את שניהם לאינטרנט. הדרך היחידה היתה להביא מפצל אז יש לי פה גם מפצל שנקרא: Switch Fast Ethernet של Edimax יש לו 8 פורטים. חיברתי את המודם, המחשב שלי והמחשב השני כולם ע"י כבלים רשת (אין לי רשת אלחוטית פה) ומאז ניסיתי לשחק עם ה Network Setup Wizard בערך שעתיים.. לפעמים הצלחתי להשיג חיבור ב2 המחשבים אבל אף פעם הוא לא שרד כיבוי מחדש של אחד מהמחשבים.. מה לא בסדר? מה ההגדרות שצריכות להיות? ניסיתי לחפש במדריכים אבל לא מצאתי משהו שיכול לעזור לי.. יש לציין שהאינטרנט עובד מהמחשב בחדר השני ומהמחשב בחדר שלי בנפרד כך שאין בעיות עם הכבלים או עם המפצל שיש לי. תודה רבה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by dw,

היי, אני מחובר כבר כשנה ל ADSL בחבילת 0.75 (0.5 לפני הצגת החבילה החדשה) וספק בזק בינלאומי. עד לפני כשלושה שבועות לא היו לי שום טענות, הכל עבד אחלה. עכשיו התחילה בעיה מוזרה: מהירות הורדת הקבצים ב HTTP ותוכנות שיתוף שונות נשארת סבירה - כ 84 K לשניה מקסימום. אבל מהירות הורדת הקבצים מ FTP, ובמיוחד מ MIRC ירדה בצורה דרסטית. אני אדגיש ואומר שהבעיה היא לא במחשב ממנו אני מקבל את הקבצים, ביצעתי כמה בדיקות מול שרתים מהירים הרבה מעבר למה שאני יכול להוריד. התוצאה נשארת זהה: לא יותר מ 30k/sec משום מקום, וחוץ מזה, מהירות ההורדה לא קבועה, ונראה כאילו היא נתקעת כל כמה זמן, כלומר גודל הקובץ המורד לא משתנה בכלל למשך מספר שניות. התקשרתי לבזק בינלאומי ושאלתי אותם בנושא. אבל הבחורה בשירות תמי…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by iveco,

שמתי לב אם אני פותח דף אינטרנט כבד כמו מאקו , YNET וכו' אם אני לא מחכה שהדף יפתח ב 100 אחוז ואני לפני פתיחה מלאה משחק עם העכבר אז האתר נתקע נהיה כבד , אבל אם אני מחכה לפתיחה מלאה של הדף אז האינטרנט זז טוב ואין תקיעות , השאלה אם זה נורמלי ? צריך לחכות לפתיחה 3-7 שניות לפתיחה מלאה דף ? או שישר לוחצים YNET ואפשר לגלוש בלי לחכות לפתיחה מלאה ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. עברתי היום לאקספון. אני מתחבר עם נתב של Edimax, שהיה מוגדר על Dynamic IP, כך שאני לא צריך להכניס שם משתמש וסיסמא. האם כל מה שאני צריך לעשות זה לרשום ב-Host Name את כתובת הספק? אגב, הכתובת שיש לי היא 91.205.152.151 לפי חבר פורום אחר שהתחבר אליהם ופרסם.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכולם יש לי את הרואטר של בזק מסוג ROTAL - RTA 1025W פתחתי לו פורטים לפי כל המדרכים והנה התוצאה מה שהתוכנה כותבת לי בבדיקת התקשרות Connecting to probe.filezilla-project.org Response: 220 FZ router and firewall tester ready USER FileZilla Response: 331 Give any password. PASS 3.3.5.1 Response: 230 logged on. Checking for correct external IP address Retrieving external IP address from http://ip.filezilla-project.org/ip.php Checking for correct external IP address IP 46.116.0.204 eg-bbg-a-cae Response: 200 OK PREP 6198 Response: 200 Using port 6198, data token 1301111751 PORT 46,116,0,204,24,54 Response: 200 PORT command successful LIST Response: 150 opening data conne…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by guysfa,

במחשב הראשי יש Vista בעיברית ובמחשב האורח (השני) יש XP בעיברית איך אני מגדיר ששני המחשבים יתחברו לאינטרנט (בו זמנית) תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. כרגע יש לי את הראוטר RTA 1025W הנ"ל: אני מנסה להזרים סרטים לקונסולה (פלייסטיישן 3) אך זה פשוט בלתי ניתן לשימוש. כל שניה יש תקיעה. ושלא תבינו לא נכון - מדובר בסרט רגיל לא באיזה HD 1080P... אני לא יודע מה מקור הבעיה - המחשב או הראוטר. ולכן אני שואל - האם ההזרמה תהיה מהירה יותר אם אני אקנה ראוטר חדש? אגב ניסיתי כמה תוכנות להזרמת הקבצים. בכולם יש איטיות. כרגע אני משתמש ב-PS3 Media Server שמקריאה ברשת ממש מומלץ ואמור להזרים סרטים "קלים" בכיף... מצפה לעזרתכם

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by swetsaar,

שלום, אז ככה: יש לנו בית עם שתי קומות, בקומה התחתונה יש מחשב נייח שמחובר להוטבוקס, בקומה העליונה יש לי מקבוק פרו שהקליטה כמובן לא מגיעה. יש לי שני נתבים ישנים בבית שהם לא בשימוש: TP LINK TLWR340G ו LINKSYS BEFW11S4. השאלה שלי מה אפשר לעשות כדי שתהיה קליטה בקומה העליונה, התחלתי לנבור באינטרנט וקראתי על wds שההוטבוקס הוא לא ואי אפשר וכל זה... אני לא מתמצא בהגדרות של נתבים לכן בבקשה אם כן יש אפשרות של חיבור, אז אשמח למדריך צעד צעד ( למשל עם המדריך של נטצ'יפ הסתבכתי). מודה לכם על העזרה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. האם יש צורך בחומת אש של ראוטר או חומת האש של חלונות מספיקה? תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by prigat_a,

12345

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכולם! קניתי tp link ax3000 (בעקבות זה שנאמר לי בkspשהוא יעבוד עם הסיבים של בזק) קניתי גם מתאם sep וממיר אופטי לrj45 חיברתי הכל (את הכבל שיוצא מהממיר לכניסה הראשונה של הראוטר שהיא גםwan ואת הסיב למתאם sep) והרוטר לא מצליח להסתנכרן עם בזק(הנורה של האינטרנט כתומה ולא נהפכת לירוקה) אשמח מאוד לעזרה כי בזק לא מסכימים לעזור לי... החיבור מקונפג לדינמי

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by MadGhost,

עקב ריבוי מכשירים וראוטר מתיישן (ולא בדיוק מתפקד כמו שצריך) הגיע הזמן לחדש... הרשת כוללת 4 מחשבים נייחים שמחוברים קווית (דרך SWITCH), נייד שמחובר אלחוטית, שני אייפדים, ומספר משתנה של סמארטפונים. אמנם בד''כ לא כולם פעילים בו זמנית, אבל זה ייתכן.... השימושים הם גלישה, שיתוף קבצים בין המחשבים וטורנטים. כרגע אני מחובר ב10 מגה, אבל זה יישתנה בקרוב (עוד לא החלטתי לכמה). התקציב כרגע לא מוגדר, אבל לא מאמין שתהיה בעיה בכל מקרה (אני גם יכול להביא מאירופה, אם מישהו יודע על משהו מאוד משתלם...), אשמח להמלצות! תודה מראש מישהו יכול להמליץ על דגם שעובד גם על 5 GHZ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by danny191,

שלום אנשים אני גר בדירת קרקע קטנה שנמצאת במרחק של בערך 20-25 מטר מדירת הוריי שאצלם יש ראוטר ומודם אצלי בדירה אין אפשרות לעשות תשתית של בזק או הוט וגם לא מעוניין בזה או בלהתחיל להעביר כבל מאצלם אלי. אני חושב על 2 אופציות אשמח להתייחסות לשניהם: 1. אני מחפש המלצה על כרטיס רשת אלחוטי שיתחבר למחשב נייח, כרטיס שיוכל לקלוט Wifi גם מרחוק מאוד ובאיכות גלישה טובה ראיתי בksp את הדגם הזה : https://ksp.co.il/?select=.263..487..1187..512.&list=1&sort=2&glist=1&uin=20522&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 לפי המפרט שלו הוא נראה אחד חזק וטוב. מה אתם חושבים ? והאם יש לכם המלצה על כרטיס רשת אלחוטי יותר טוב ? (עדיף בלא יותר מ 350 שקל) אני מעדיף א…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by iMeash,

היי, יש לי מחשב ראשי שמותקן עליו ווינדוס 10 ואני משתמש ב teamviewer בכדי לשלוט עליו מרחוק כשאני לא בבית. הבעיה היא שהמחשב צריך להשאר דלוק 24/7. בכדי לפתור את הבעיה התקנתי teamviewer על מחשב נוסף שיש לי בבית (שרת שרץ על לינוקס והוא דלוק 24/7 אז אין בעיה) ודרכו אני שולח magic packet שמעיר את המחשב הראשי. השאלה שלי היא האם יש סיכונים בקונפיגורציה הזאת מבחינת אבטחה? האם שליטה מרחוק בכללי מסכנת אותי איכשהו?

22. לאחרונה אחרי השידרוג-חובה של בזק לחמש מגהביט היתי חייב לקנות נתב חדש, טיפילינק 1042 (שדרגתי קושחה להכי חדש) ומודם חדש (המודם- קיבלתי מבזק). כמובן שהעלתי את המהירות ל5 גם ב014 שיש לי (יש לי גיימר שם בנוסף שהשארתי). הרגשתי היא לעומת ה 2.5 מגהביט שהיה לי עם נתב אדימקס ישן, שדברים עכשיו הרבה יותר איטיים. יש לי את ההרגשה הזאת כבר חודשיים. המעבר בתוך סרטים של יוטוב הוא בין טיפה יותר איטי לממש איטי, אתרים כמו xnet של ynet איטיים מאוד, לפי מה שראיתי שם הם מנסים לקחת מידע מאתרי פרסומות בצורה איטית מאוד. ועוד. כמובן שנשמע על פניו שאין קשר לנתב כזה או אחר במה שאני מתאר. אבל בכל זאת, זה קורה ומורגש. האם מישהו מיכם מרגיש איטיות כזאת ויש לו קונפיגורציה זהה או דומה? האם אתם יכול…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. פעלתי לפי המדריך שבסטיקי, אז ככה: -אני מחובר לאינטרנט עם חייגן -המחשב הלקוח מצליח לגלוש באינטרנט אבל יש בעיה עם שיתוף הקבצים במחשב הלקוח כשאני נכנס ל "הצג מחשבים בקבוצת העבודה" הוא מראה לי את המחשב השרת והלקוח, אבל כשאני נכנס למחשב השרת הוא אומר לי שאין לי גישה. במחשב השרת כשאני נכנס ל "הצג מחשבים בקבוצת העבודה" הוא מראה לי שגיאה (סתכלו בתמונה) ד"א DDD זה הקבוצת עבודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. נראה לי שהצלחתי לתקשר בין שני מחשבים בעזרת כבר Parallel. כיצד אני מגיע ממחשב אחד אל התיקיות והקבצים במחשב השני? אינני מוצא גישה (אולי הגדרתי משהו לא נכון...). המחשב המארח (בו נמצאים הקבצים) עם WIN98 והשני, שמנסה לגשת, עם WINXP. תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים