עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי 2 רשתות מחשבים שונות (בכל אחת כ4-5 מחשבים) ואני מעוניין לחבר הרדדיסק רשת לשתיהן, בלי שהן "יראו" אחת את השניה. כלומר שהרשתות יהיו נפרדות לחלוטין ורק ההרדדיסק יהיה נגיש לשתיהן. ההרדיסק אמור לשמש את כל המחשבים ברשת האחת ועוד מחשב אחד ברשת השניה (למרות שלא מפריע לי ששאר המחשבים ברשת השניה "יראו" אותו) אם זה משנה משהו. איך אני מבצע זאת?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by tzolerguy,

יש לי רשת של 3 שמתחברים דרך HUB ואל האב מחובר מודם ADSL עכשיו כל המחשבים עובדים והאינטרנט משותף בנוסף יש לי על אחד המחשבים 2 כרטיסי רשת שאחד מחובר לHUB ואל השני אני רוצה לחבר מחשב נייד בעזרת כבל מוצלב וכך למעשה שיהיה על מחשב אחד שתי רשתות ושיהיה אינטרנט גם על המחשב הנייד האם צריך משהו מיוחד?? ואיך עושים זאת??

• 7 תגובות
    • 838 צפיות
  3. Started by Gil Shevach,

בגלל ריבוי קירות אני צריך לחבר 3 רשתות WIFI, יש לי נתב מבזק DLINK 256 שעובד סבבה, חיברתי אליו בWDS מכשיר ישן של TP LINL. ניסיתי לחבר עוד TP LINK בWDS אבל הוא לא מתחבר, אפשר בWDS לחבר יותר מזוג מכשירים? במידה ולא, איך אני מוסיף AP שלישי? יש לי כמה נתבים ישנים שהייתי שמח להשתמש בהם ולא לקנות REPEATER, אם אפשר... תודה!

4. Started by kalda01,

האם ניתן לחבר 2 יחידות עם כבל רשת (מאחורי ראוטר ראשי) ואת השלישית באלחוט ועדיין לקבל רשת אלחוטית עם SSID בודד ?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום! כרגע ברשותי 2 מחשבים, מחוברים בכבל רשת רגיל, אחד מהם מחובר דרך מודם ALE130 USB של בזק בנ"ל. עומד להתווסף מחשב נוסף, וצריך לחבר אותו לרשת. עכשיו - יש לי את ה HUBים האלו - זה שווה משהו? מה ההשפעה שהם רק 10 ולא 10/100? האם זה אומר שניתן לחבר מחשב אחד למודם במהירות רגילה, ואת שתי האחרים לHUB במהירות מופחתת (לא לחבר את המודם עצמו לHUB אלא מחשב אחד שמתפקד כ GATEWAY)? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 863 צפיות
  6. יש לי מודם אלקטל רגיל שמחובר למחשב אחד. חוץ ממנו יש לי עוד מחשב אחד ועוד נייד אחד שמחוברים (לפי תורות) לכרטיס רשת במחשב הראשון. אני רוצה לעבוד עם ראוטר ככה שכל מחשב שיתחבר אליו יוכל להתחבר מיד בלי חייגנים, בלי הגדרות ובלי בלגנים (גם כדי שיהיה קל להתחבר עם לינוקס). אם אני מבין נכון, יש לי כמה אפשרויות: 1. לשדרג את האלקטל לפרו ולחבר אליו HUB. זה לא כל כך מוצא חן בעיני כי שמעתי על אנשים שנתקלו בבעיות. 2. להוסיף עוד כרטיס רשת במחשב הראשון בשביל שיהיה אפשר לחבר את כל המחשבים ביחד. זה גם לא נראה לי כי אני לא מקבל את הנוחות שנותן ראוטר. 3. למכור את האלקטל ולקנות במקומו ראוטר עם מודם ADSL פנימי ו-HUB. זאת נראית לי האפשרות הכי טובה, אבל אני מפחד שהיא תפגע לי ביכולת להתחבר P2P…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום לכולם, ברשותי ראוטר שכתובת הIP שלו היא :192.168.2.1. כרגע מחוברים אליו שתי מחשבים אחד באמצעות כבל והשני באלחוטי. לא מזמן רכשתי מחשב נוסף שעלי לשים אותו בממ"ד. אני מעוניין גם אותו לחבר לאינטרנט . במחשב שמחובר לרשת באמצעות אלחוטי יש גם כ.רשת רגיל. מכיון שהמחשב החדש בממ"ד וכידוע בממ"ד יש בעיות קליטה ועוד שהממ"ד רחוק מהמיקום של הראוטר - אי אפשר לחבר באלחוטי. לכן אני אחבר את המחשב שבממ"ד לאותו מחשב שעם שתי הכרטיסי רשת (האלחוטי והקווי) שדרכו הוא יצא לראוטר. אני יודע שאפשר לעשות את זה השאלה היא איך? תודה מראש לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום חברים, ברשותי 3 ראוטרים מסוג EDIMAX 6524N ואני מנסה לחבר את שלושתם יחד ע"י ה-WIRELESS שלהם. (הדגם של הFIRMWARE הוא 1.58) הסיבה שאני מנסה לשרשר ביניהם כיוון שיש בבית 3 קומות ולצערי ראוטר אחד בקומת הביניים לא נותן כיסוי לכל הבית, לכן ברצוני לשרשר אותם באלחוטי. ניסיתי להגדיר בראוטר הראשי שהוא יהיה AP-WDS והכנסתי את כל המאקים של שאר הראוטרים אליו והגדרתי אותם כמו שרשום במדריך, אך משום מה זה לא עובד כמו שצריך, אין אינטרנט בראוטרים המרוחקים.... בנוסף ניסיתי להגדיר את הראוטרים השניים בתור REPEATERS וזה עבד אבל יש המון התנתקויות ברשת... אני ממש מתוסכל מכל העניין... מה עוד אני יכול לעשות בכדי שזה יעבוד ויהיה לי כיסוי מלא בכל הבית? תודה רבה,

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by LeXosaar,

אהלן, אני רוצה לחבר 3 חדרים דרך מתאם מוקה. כרגע יש לי ראוטר של הוט עם אינטרנט אל חוטי שלא עובד בצורה טובה לקומה השניה (אני מחפש מהירות גבוהה לצפייה בטלוויזיה על האינטרנט, לא משהו שה-WIFI יודע לתת לי) אני רוצה לקנות מתאם מוקה להעביר את האינטרנט על הכבלי קואקס שיש כבר בבית. אני צריך סה"כ 4 מכשירי מוקה. כמה שאלות: 1. יש מכשיר מומלץ שכולל גם יציאת קואקס שיידע לתת לי את החיבור לראוטר של הוט? (בסוף האינטרנט בבית הוא של הוט...) 2. אם אני לוקח מהוט זוג מתאמי מוקה האם אני אוכל לרכוש 2 נוספים בנפרד שיעבדו איתם ביחד או שחייב את כולם מאותו הדגם כדי לחסוך בעלויות? 3. איך מבחינת הראוטר זה עובד? .... הרי בת'כלס יוצא מהראוטר כבל …

• 1 תגובה
    • 4.2k צפיות
  10. שלום , רציתי לשמוע משחקני הרשת כאן, עפ"י ניסיונם האישי- האם ההבדל בין חיבור 4 מגה שיש בארץ (450K UPLOAD) לעומת 2 מגה (250K UPLOAD) מורגש? האם יש מה להשקיע בחיבור 4 מגה רק עבור משחקי MULTIPLAYER (בלי התייחסות להורדות מהאינטרנט)? תודה רבה, אסף

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. מאחר ואסור להביע דעה על חנות\חברה אז אני לא רוצה שינעלו לי. ספקית אינטרנט ידועה יוצאת במבצע של שלם 49 ש"ח לחודש בחבילה של 5 מגה בכבלים או ADSL, לכאורה נראה ממש משתלם אז איפה הקאטש? אז זהו, זה 49 ש"ח לחודש ל 2GB!!! 2GB!!! רובינו עושים את ה2GB בכמה שעות... על כל גיגה נוסף שלמו 15 ש"ח! תזהרו מחבילות חשודות

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by d_caspi,

אוקיי, הנה התאורים של שני המחשבים COMPUTER # 1 ADSL WINDOWS 98 SE COMPUTER # 2 ISDN WINDOWS XP PROFESSIONAL המחשב בעל האיי.די.אס.אל ממש מגעיל, בלי כרטיס מסך טוב ETC... ואני רוצה להוריד משם דברים ולהעביר למחשב השני, היותר טוב. שאלתי היא, האם בכלל אפשרי לעשות ביניהם רשת ביתית? כמה יעלה לי כל העניין? מה אני צריך? ואיפה אני יכול למצוא מדריך שיעזור לי בכך? בתודה, דן כספי

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by +Eliran+,

שלום וברכה, יש לי ראוטר של EDIMAX 6504N ורציתי לחבר לו access point . רציתי לשאול אם יש המלצה לאחד מסוים? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. Started by mhz,

שלום, יש לי מחשב ibook החדש. אני מעוניין להתחבר לאינטרנט המהיר, אבל אני לא חושב שיש דריברים למק בשביל מודם ADSL?! עוד משהו עדיף USB כי זה מחשב נייד לא?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by idoleff,

שלום, לאחרונה "התחדשתי" בהוטבוקס. לצערי, בחלק מהבית הקליטה לא מספקת, וכדי לשפר אותה החלטתי להשתמש בAP שיש לי מדגם TP-Link TL-WA501G. הבעיה היא שכשאני מנסה להגדיר אותו כReapeter אני לא מצליח לשנות את הגדרות האבטחה שלו כדי שיתאימו להוטבוקס (WPA2). למישהו יש מושג איך להגדיר את זה כדי שיעבוד בלי לוותר על האבטחה? תודה!

• 3 תגובות
    • 913 צפיות
  16. קניתי ACCESS POINT דגם 1155 בשביל לחבר אותו לטלוויזיה בסלון בכדי שתהיה לו גישה לאינטרנט. אני רוצה לחבר אותו בצורה לאחוטית לרשת אלחוטית קיימת. הרשת הקיימת מבוססת על ראוטר SIEMENS SL2-141 של בזק וטווח התדרים שלה 10.0.0.1-10.0.0.34. ההגדרה הראשונית של הAP מתבצעת בכתובת 192.168.0.50, שם אני מחליף את המכשיר לתצורה של ראוטר ואז בWIFI אני מנסה להגדיר לו CLIENT ולחבר אותו לרשת האלחוטית הקיימת.אך אני לא מצליך לסרוק רשתות.הוא פשוט נתקע ולא קורה כלום.ניסיתי להזין את הSSID בצורה ידנית כולל הMAC של הראוטר של בזק, אבל לא קורה כלום. ניסיתי להחליף את טווח הכתובות שיתאים לרשת הקיימת, בתחומי ה10.0.0, אבל לא משנה מה, אני לא מצליח לחבר בין הAP לראוטר בצורה אלחוטית. למישהו יש מושג איך אני יכו…

• 0 תגובות
    • 998 צפיות
  17. Started by idanohh,

הסיטואציה הינה כזו , מחשב נייד עם כ.רשת קווי וא-קווי (אלחוטי ) ,ראוטר של NETGEAR אצל השכנים שפתוח לבניין ... הקטע הוא שדרך המחשב הנייד והכרטיס רשת האלחוטי המובנה שלו פשוט לא צורך מספיק קליטה והחיבור אינו יציב או בכלל לא עובד לעיתים ... לאחרונה קניתי AP בשביל לשפר את הקליטה אך נתקלתי במס' תקלות ועכשיו יש לי מס' שאלות : 1.AP אמור להגדיל את הטווח או להיות בעל טווח גדול יותר , האם יש צורך בהגדרתו בראוטר של ה NETGEAR ? ( ה AP הוא תוצרת EDIMAX) 2.איך בדיוק אני מגדיר זאת בגדול ? כי לא מצאתי שום מסך קישור לראוטר או לכל רשת אחרת בתפריטי ה AP ?( אני יודע את האיי פי הפנימי של NETGEAR 192.168.2.1 ) 3.הצעות לייעול או שיפור ... אפילו אם זה כולל החלפה של ה AP , אני בסה"כ מחפש טווח קליטה…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  18. Started by Googleness,

לבחור יש ראוטר אלחוטי של סימנס ה TNN 141. עכשיו אני חשבתי להביא לו AP של אדימקס: http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pl1_id=1&pl2_id=5&pl3_id=14&pd_id=18 השאלה היא האם מישהו מכיר את המוצר ובכמה יגדל הטווח של הרשת? מדובר במבנה בן 2 קומות.

• 6 תגובות
    • 949 צפיות
  19. Started by bratwa_tut,

שלום לכולם יש לי מודם B-focus 312+ של בזק וסויץ' יש לי 2 מחשבים בבית ובמודם יש לי רק יציאה אחת ואני רוצה שבשני המחשבים יהיה אינטרנט ניסיתי להפוך את המודם לראוטר אבל זה לא עזר אולי לא הפכתי נכון מישהו יכול אולי לעזור לי

• 4 תגובות
    • 831 צפיות
  20. Started by roym79,

האם אפשר לחבר BT ל-Router לא אל חוטי ובמקביל לחבר BT למחשב ולגרום להם לעבוד כרשת רגילה??? אני אשמח לקבל תשובות בנושא זה ובנושאים אחרים אם בא לכם תודה רבה מראש

• 5 תגובות
    • 618 צפיות
  21. Started by 12w23e,

שלום, אני רוצה לחבר מכשיר דרך bluetooth אבל במוד שהאביזר לא מגולה (non discoverable). אני יודע את ה-mac addres של המכשיר, ואני יודע שיש אפשרות להתחבר , אבל לא יודע איך??? אשמח לתשובותיכם. תודה.

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  22. Started by tobul,

היי מתחו בעסק של אבא שלי כבלים CAT7 אדום (אמרתי לו לפני שלא צריך כי גם ככה כל הרשת והציוד זה 10/100). בכל מקרה לקיסטונים מן הסתם לא הייתה בעיית חיבור אבל אני צריך בשביל המצלמות ליצור להם חיבור של RJ45.קניתי כאלה שכתוב שהם מתאימים גם לCAT6 אבל פשוט אין מצב שזה יכנס הכבלים עבים מידי.רק אם מגלפים אותם לגמרי וחופשים את החוט נחושת אז אפשר להכניס אבל ככה אני מאמין שהם יגעו אחד בשני וזה לא טוב.... אני מצטער על זה שלא אמרתי לו שלא יביא בשום פנים CAT7 אבל זה כבר נעשה מה אני יכול לעשות כדי לחבר RJ45? תודה

• 10 תגובות
    • 3.9k צפיות
  23. Started by alex15,

יש לי ראוטר EDIMAX BR6524N וגם D-LINK DI-524 עכשיו ה D-LINK מחובר למודם ומחובר למחשב העובד קווית חוטית לאינטרנט . עכשיו הבעיה היא שהמחשב השני אני צריך את ה D-LINK שיתחבר קווית למחשב אחר ויתחבר לאינטרנט אלחוטית לראוטר EDIMAX BR6524 N איך לעזאזל אני עושה את זה ? הD-LINK D-524 כאקסס פוינט האם אפשר ? אין צורך ב WDS רק למחשב אחד . שיהיה מחובר חוטית לראוטר ה D-LINK

• 0 תגובות
    • 907 צפיות
  24. Started by Rolezn,

לאחרונה השגתי את הLinksys WRT54GL. אך אין לי מודם, אבל יש לי את הנתב\מודם של בזק D-Link 2650U. ורציתי לדעת, האם ניתן לחבר את הD-Link כמודם לLinksys? אם כן, האם ניתן לקבל הסבר כלשהו איך ניתן לעשות זאת? תודה.

• 1 תגובה
    • 983 צפיות
  25. Started by iboock,

בזק בטוב ליבם החליטו שחייבים לשדרג להורים שלי את הרשת, מה שאומר שאני צריך לבזבז שעות על נסיונות להחזיר את הרשת לקדמותה. בזק שידרגו אותם ל-DLINK 3740U DSL-6740U_H1_BZ_1.01.19_OpenWifi_03262013. הוא מוגדר כמודם+ ראוטר מרכזי. בגלל מבנה הבית יש פה שני ראוטרים נוספים של TPLINK WR1043ND 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n וTP LINK 340GD (שאמור לחבר דסקטופ אחד) שאמורים לשרת בריפירים אלא שאני לא מצליח להגדיר אותם. המצב הוא כרגע כדלקמן: המודם ראוטר של DLINK מוגדר ומחובר לאינטרנט ולמחשב המרכזי באופן ישיר. רשת אלחוטית ללא הגנות כלל. ה- TPLINK 1043 ראשית החלפתי IP 2. הגדרתי את ה-DHCP כלא פעיל 3. סרקתי בהגדרות הWDS ומצאתי את הTPLINK והתחברתי. 4. ריבוט. אני מגיע לראוטר הזה שמחובר באופ…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים