רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
הדסקטופ מחובר למודם בUSB הלפטופ מחובר למודם בRJ זה בכוונה ככה כי ככה אין תלות של אחד בשני אני לא צריך WIFI הדסקטופ והלפטופ על שולחן ולא זזים. המודם הוא מוטורלה אפשר בעזרתו? חשבתי אוולי על רשת USB?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
יש לי מודם מוטורולה SB4101 ישן מאוד יש לי אותו כמה שנים טובות.. עכשיו שמתי לב שהאינטרנט פועל כמה ימים רצופים ההורדה נהיית איטית מאוד מוריד לי על 3-5 קילובייט לשניה כשאני מנתק את המודם מהחשמל לכמה שניות ומכניס חזרה ומוריד קובץ ההורדה מהירה מאוד למה זה קורה.. יש לי אינטרנט 1.5 מגה
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום אני צריך להקים רשת על פי הטופולוגיה הבאה: 1. רשת LAN קווית המחוברת לנתב עם יציאה לאינטרנט באמצעות ADSL 2. רשת לוגית נפרדת אלחוטית שאינה יכולה לגשת לרשת ה - LAN אלא רק לגלוש החוצה לאינטרנט באמצעות אותו נתב. 3. עלי לבצע QOS על מצלמות. 4. לנתב צריך להיות Firewall טוב לשליטה על תעבורה נכנסת ויוצאת. המטרה להשתמש בנתב אחד בעל יכולות VLAN \ WIFI \ HOTSPOT \ QOS \ FIREWALL ההשקעה חייבת להיות מינימלית ככל האפשר ובאמצעות נתב אחד בלבד. איזה נתב מתאים למטרה?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב! צריך עזרה... בבקשה קצת סבלנות... אני דיי חדש בתחום הטורנטים אז סליחה על הבורות. הבנתי שהכי מהר זה להוריד מטראקרים פרטיים. מה עליי לעשות כדי להוריד מטראקרים פרטיים? האם צריך להירשם לאתר שלהם? האם צריך להוריד מהאתר שלהם את הטורנט? מה עושים?? איך אתם מורידים? מה הכי מומלץ? יש לי יוטורנט... לאחרונה יש לי בעיה עם הטראקרים של the pirate bay, ולכן אני מחפש אפשרות הורדה ממקורות אחרים. אגב, יכול להיות שקיבלתי באן מ- the pirate bay? או אולי בימים האחרונים לכולם יש בעיה עם הטראקרים שלהם? אני מוריד בעיקרון רק מ-the pirate bay ומ- Mininova... בתודה מראש! אופיר
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי ראוטר של אדימקס אילו מחוברים שלושה מחשבים וראוטר אלחוטי של 3COM אני רוצה להוסיף לאוטר האלחוטי סיסמא על מנת שגורמים לא מורשים לא יוכלו להתעלק על הרשת שלי. כיצד אני מתחבר לראוטר המשני ומוסיף לו סיסמא? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
התקנתי לפני כשבוע כונן חדש של טרה, העברתי אליו חומר שיניתי אותיות ומחיצות ועכשיו משום מה אני לא מצליח לשתף אותו, כל מחשב אחר ברשת לא מורשה להכנס לאף מחיצה בכונן החדש, כשלכוננים הישנים ניתן להכנס ללא בעייה. למה זה קורה ? למעשה אני רואה שכל כונן אחר חוץ מהכונן של הוינדוס (כונן זה כולל מחיצות) אני לא מצליח לשתף. ההרשאות מן הסתם על FULL.
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום מאז שאני עברתי לאינטרנט 5 מגה כל פעם שאני מפעיל הורדה בביטכומט אז פתאום האינטרנט אצלי קורס ואני צריך לחכות איזה 2 דקות עד שהוא חוזר לעצמו(וזה רק בביטכומט קורה). אמממ מה לעשות כי לפי מה ששמעתי גם UTORRENT טוב ואין בו את בעיית הניתוקים אבל שאני מוריד איתו הוא ממש איטי (5-15KB) והביטכומט הוא על 60-90ק"ב אז ככה שאני לא מתפשר על המהירות. ויש לי ראוטר Edimex 6524n ונתב גם כן שלהם (שהוא בן 6 בערך). אשמח אם יש פתרון כדי להפסיק את בעיות הניתוקים האלו.
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
-
-
-
.תקציב(אם יש סיכוי לחריגה-מה היא): 400 אם אפשר פחות כמובן 2.כמה מחשבים יהיו מחוברים לרשת?אחד נייח ואחד נייד. 3.האם הראוטר או אחד המחשבים ימוקם בממ"ד? לא 4.האם אתה מתכוון להשתמש בו בעתיד להעברת קבצים ושיתוף מדפסות?כן (בשיתוף מדפסות, הכוונה היא לשלוח להדפסה ממחשב אחד ולהדפיס במדפסת המחוברת למחשב השני?) 5.האם תרצה בנוסף חיבור מיוחד למדפסת בראוטר? לא חובה. (השאלה היא למה אני צריך את זה , בהתייחס לשאלה הקודמת, כשכבר יש שיתוף מדפסות) 6.מה השימושים העיקרים של כל מחשב?(פרט על כל מחשב את השימוש-גלישה\הורדה משחקי רשת\וכו...). -גלישה באינטרנט, הורדה של קבצים בטורנט, שימוש בתוכנות FTP 7.איך יחוברו המחשבים לראוטר(פרט על כל מחשב-קווי\אלחוטי)?המחשב הנייח באופן קווי והנייד באופן אלחוטי, …
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי בעיית שיתוף ברשת הביתית. אני מגדיר בצורה נכונה את כל הגדרות הרשת, ואין לי גישה למחשבי הרשת. קצת רקע. יש לי בבית נתב אלחוטי מבזק(Asus AM 604g) שמתחבר בכבל רשת ישירות למחשב שלי. קיים מחשב נוסף בחדר אחר בבית, שהוא מתחבר בצורה אלחוטית דרך כרטיס רשת אלחוטי. בשני המחשבים מותקן Windows XP PRO SP3, ושני המחשבים מעודכנים מבחינת עידכונ המערכת של חלונות. על שני המחשבים בוצע פירמוט לאחרונה והגדרתי בדיוק את כל הגדרות הרשת שצריכים להגדיר. מה שהגדרתי בכדי לבצע שיתוף ברשת הם הדברים הבאים: 1. סימנתי ב"חריגים" בחומת האש של חלונות את האפשרות - File and Printer Sharing בשני המחשבים, כלומר אין בעיה של חומת אש שחוסמת את הגישה בין המחשבים. 2. שתי המחשבים נמצאים באותו Workgroup…
-
- 8 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום ברשתי ראוטר EDIMAX 6204 וברצוני לשדר את האות שלו למרחק גדול יותר, אני רוצה לעשות את זה ע"י חיבור אלחוטי לראוטר נוסף שיוצב במרחק סביר מהראוטר הקבוע. אני רוצה שהראוטר המשני יהיה מחובר לחשמל בלבד ויקבל את האות מהראוטר שמחובר למודם וישדר את האות לחלק השני של הבית! האם זה אפשרי ? אם כן כיצד?? (ניסיתי את פתרון האנטנה הכנה עצמית אבל זה לא הספיק לי) תודה רן
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום, קניתי נייד חדש שמחובר למודם ADSL. כל חצי שעה-שעה אין אינטרנט, אבל המחשב מראה שהאינטרנט מחובר. ז"א שלפי החייגן יש אינטרנט, ואם אני לוחץ על ניתוק אז אי אפשר להתחבר שוב. בזמן שאין אינטרנט שמתי לב שהכרטיס רשת מתנתק או משהו כזה. אחרי ריסטרט והכנסה מחודשת של הכבל האינטרנט חוזר לעבוד עד הניתוק הבא. אני עובד על ויסטה, וביטלתי את הניתוק האוטומטי אחרי 30 דקות. מה יכולה להיות הבעיה??
-
- 7 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אז ככה, רציתי לבדוק מה ניתן לעשות: תקציב לראוטר 300-350 מכשירים- לפטופ (חיבור אלחוטי), מחשב נייח (חיבור חוטי), אייפוד טאץ' ומחשב כף יד (חיבור אלחוטי) העלתי שרטוט של הדירה עם מידות. האזורים בהם אני צריך שיהיה שידור מסומנים בכתום. הנק' האדומה היא השקע שאליו מחובר המודם כרגע. בגלל שהמחשב הנייח נמצא באותו חדר, אני חושב שעדיף לחבר אוטו לראוטר בצורה חוטית. הלפטופ יהיה בממד (מסומן עם קירות עבים, הדלת שלו פתוחה רוב הזמן אבל הייתי רוצה שידור גם כשהדלת סגורה) הבנתי שיש ראוטרים עם כניסות USB ככה שאפשר לחבר ולשתף מדפסות ללא חיבור רשת, האם אופציה זו מעלה את המחיר באופן משמעותי? תקנו אותי אם אני טועה, אבל מהירות העברת קבצים ברשת לא מושפעת/תשפיע על מהירות הורדת קובץ מהאינטרנט, אני צודק?…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום,התקנתי את הווינדוס 7 (RC) ולאחר שהתקנתי האינטרנט לא עובד לי. שהתקשרתי לנטויז'ן הם אמרו לי שאולי לא התקנתי את הדרייבר של הכרטיס רשת,אבל במנהל התקנים אני רואה אותו מותקן וגם באתר של אינטל אין דרייברים לוינדוס הזה... עכשיו האייקון של האינטרנט מראה לי משולש צהוב ובדקתי את כל הכבלים ואני זוכר שהייתה לי את הבעיה הזו גם בויסטה אך לא פתרתי אותה. יש רעיונות מה לעשות? תודה רבה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי את הנתב שבכותרת, תשתית ADSL מהירות 5 מגה. שמתי לב שכשאני מורידה מ-Rapidshare (יש לי חשבון פרמיום) אחרי כמה זמן ההורדה נהיית איטית להחריד וכשאני עושה ריסט לראוטר זה מסתדר. בזמן שההורדה מ-Rapidshare זוחלת, ניסיתי לעשות בדיקת מהירות באתר של הספק שלי בזק בינלאומי והמהירות שם תקינה. הקושחה של הנתב מעודכנת לקושחה האחרונה מהאתר של פיקוק (1.58). יש משהו שניתן לעשות כדי שלא יהיה צריך לעשות ריסט לעתים כל כך קרובות? אודה לכל רעיון.
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום בזמן האחרון אני חווה בעיות מוזרות כשאני מפעיל את הביטורנט,למשל היום אז הפעלתי את הביטורנט והוא הוריד איזה 5 שניות 60קב"ש ואז זה צנח לבין 0-3 שזה ממש גיחוח(והפורטים פתוחים) ולא אפילו שזה ככה אז פתאום כל האינטרנט קורס לאיזה 5 דקות ואני לא יכול להיכנס לשום אתר!! (ואפילו אם הוא עובד אז הוא מקרטע כשאני מוריד שאני מגביל על 100 ו30 UP). משום מה כל הבעיות האלו צצו מאז שעברתי ל012 ותשתית HOT זה יכול להיות הם? כי אתמול הביטכומט טס לי על 400 קב"ש 0_ם ויש לי מהירות 5מגה ביט אשמח לקבל תשובה איך לפתור את בעיית ההתנתקות כשאני מפעיל את הביטכומט ולגבי המהירות המזוויעה הזאת.
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום אני מעונין להתקין Smoothwall Express - חומת אש במחשב הישן. יש לציין שיש לי נתב אלחוטי של בזק. הבנתי שאני צריך שני כרטיסי רשת, מדוע צריכים שני כרטיסי רשת במחשב? לאן כל אחד מתחבר? בנוסף לכך רשום פה: http://www.osnews.com/story/5897/Review-Smoothwall-Express-2.0-Final/ שאפשר להשתמש בכרטיס רשת אחד ומודמם אחד. בשורה שאחריה רשום במאמר "מי משתמש במודם בימנו", לא הם מתכוונים? אז אני כן יכול להשתמש בכרטיס רשת אחד שאותו אני יחבר ישירות ליציאה בנתב? הדבר אפשרי? תודה
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
היי! יש לי WINDOWS VISTA, ורציתי לדעת איך , לאחר שאני מתחבר לרשת אלחוטית, אני יכול לדעת מהו פרוטוקול החיבור בין המחשב שלי לרשת (A,G וכו' ). תודה
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום יש לי בבית ראוטר linksys WRT54g , שאני סובל ממנו כבר כמה שנים וצריך להחליף אותו, ההורים שלי החליטו שהם רוצים ראוטר עם תמיכה מבזק (מה לעשות), מכיוון שכל פעם שהם מתקשרים לתמיכה אומרים להם שלא תומכים בראוטרים לא שלהם והם מתוסכלים, מה שמשאיר לי את הראוטרים הבאים: http://www02.bezeq.co.il/support/Pages/Bnet.aspx יש לי בבית 2 לאפטופים שמתחברים אלחוטי, עוד PC שמתחבר אלחוטי וPC בודד מחובר קווי. המודם הוא eci - bfocus הספק הוא בזק בינלאומי אני לא ממש יודע איזה הכי סביר מבינהם, למישהו יש נסיון איתם או יכול להמליץ לי מתוף הרשימה מה הכי כדאי? תודה!
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום מצאתי מודם אלקטל בארכיון שלי.אבל עד כמה שאני זוכר בתקופה הראשונית שלו כבר אז שנאתי חייגן והגדרתי אותו כנתב כלומר ממצב HOME למצב PRO. הייתי רוצה לדעת כיצד אפשר להחזיר אותו למצב HOME מה התהליך ואיך מתקינים את הקושחה. (יש לי אותה באיזה מקום..) מה הכתובת IP שצריך להקליד על מנת להכנס לאלקטל?? זכור שיש איזה תהליך שמריצים ב RUN על מנת לעדכן או לשנות את הקושחה שלו. אשמח לעזרה בנושא. נושא נוסף אני מחפש מכשיר שבצד אחד יהיה לו כבל רשת ובצד שני אנטנה אלחוטית.עד כמה שאני יודע זה ניקרא אקסס פויינט אבל אני לא בטוח.מטרתו של המכשיר הוא המחשב שלי שמרוחק מהנתב פיזית ואין לי מקום בתוך המחשב לכרטיסב אלחוטי.אני רוצה לחבר אותו בכבל רשת רגיל והוא ימיר לי את זה לרשת האלחוטית. תוד…
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
על מנת לשפר את אופן בדיקת מהירות חיבור האינטרנט, אני בוחן שימוש בתוכנה חדשה הנקראת DownTester. תוכנה זו נכתבה ופותחה על יד ניר סופר (http://www.nirsoft.net) ואני מודה על התוכנה ועל שיתוף הפעולה. כצעד ראשון, כתבתי מדריך קצר להתקנה והפעלה של תוכנה זו. בנוסף, לתוכנה יש מנגנון עזרה ומומלץ להיעזר גם בו. על פי הערותיכם והמשוב שאקבל מכם לגבי התוכנה ויעילותה, אערוך וארחיב מדריך זה. כמו כן, קיימת אפשרות לגייר את ממשק התוכנה לעברית ואשמח לקבל את הערותיכם גם לגבי נושא זה. לפני השימוש הראשון בתוכנה אני ממליץ לקרוא את המדריך בעיון ולפעול על פי הכתוב בו. כמובן שאשמח לראות את תוצאות ההרצה שלכם מצורפות לשרשור זה. ה-LINK למדריך ולתוכנה נמצא כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/DownTest…
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לחבר את הנתב שלי שהוא LYNKSYS WTS4GV60 לרשת האינטקנט (אני מחובר ל HOT עם מודם של צוטורולה עם חייגן רגיל) כל הפניות ל 012 לא עזרו נכנסתי לאתר שלו וניסיתי לעקוב אחרי ההוראות באתר של LINKSYS וזה לא עזר הבעיה שאין לי איפה להכניס את ה USER NAME ואת ה ססמא בהגדרות של הנתב ברובריקה המתאימה CABLE MODEM אם מישהו יכול להאיר את עייני אינ אודה לו מאוד תודה מראש מיקי
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
לדוגמא אתר ZAP הצלחתי להכנס לאתר ע"י PING לאתר וקבלתי IP באתר יד שניה לא ניתן לעשות זאת אך בכל זאת חבר שלי הצליח ולא רוצה לגלות לי ששאלתי אותו איך הצלחת הוא אומר לי בעזרת PROXY ולא נותן לי עוד שום רמז מה לדעתכם הוא עשה ?
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
א' ההתקנה באמת הייתה פשוטה והסתרדתי בלי בעיות.. עושה רושם של ראוטר מוצלחה.. (אם כי הוא אצלי רק יום אחד אז..) יש לי עדיין כמה שאלות לגביו , א' איפה אני מנהל (מגביל) תחיבור של שאר המחשבים ברשת ? ב' איך אני מבטל את הפירוואל של הרשת? אני פשוט לא סובל את זה.. זה כ''כ מציק.. ג' איך אני משתף את המדפסת שלי ברשת? תודה וגם תודה שוב על העזרה בבחירת הראוטר
-
- 5 תגובות
- 781 צפיות
-