עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני לא יודע אם זה המקום הכי מתאים,אבל נראה לי שמכל הפורומים אז כן... אני כרגע חייל בן 20,עם רקע טוב במחשבים ואינטרנט, הייתי רוצה לעבוד בתחום וללמוד,משהו קצת יותר רציני מסתם טכנאי מחשבים,למרות שגם על זה הייתי חותם עכישו חח,אבל אני רוצה ללמוד למשהו קצת יותר גדול בקיצור, אני רואה את עצמי מתעסק בזה בשנים הקרובות בוא נגיד ככה... שמעתי מכמה אנשים וקראתי על המקצוע הזה שנקרא מהנדס רשתות,אני מדבר על התחום של מייקרוסופט כמובן לא של סיסקו,שהבנתי שהוא בעל ביקוש יותר גדול בשוק,אבל אני לא ממש מבין בזה באמת, ביררתי על ההכשרה בג'ון ברייס,וזה קורס רציני של באורך של שנה,מחיר ממש יקר בסביבות ה20 אלף, אני לא ממש יודע אם זה שווה את זה, אז רציתי לדעת אם יש אנשים שעברו את הקורס או שעוסקים בתחומ…

2. Started by Bori4ka,

שלום חברים ברשותי מצלמת IP מסוגFOSCAM דגם FI8918W אני לא מצליח להתקין אותה, הראוטר פשוט לא רואה אותה, צריך אולי לשנות משהו בהגדרות של הראוטר? בברכה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by momi2004,

אני מעוניין להחליף את המודם הפנימי שלי של ITEX למודם אחר בחיבור USB או רשת, עם עדיפות לרשת כדי למנוע מראש בעיות תאימות לויסטה. האם יש מודם מומלץ ל ADSL שכדאי לבקש מבזק? האם כדאי ללכת על מודם או שעדיף הראוטרים שלהם, למרות שאני לא זקוק ליכולות של רשת בשלב הזה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, לאחרונה קיבלתי ipod touch 4 ושמתי לב כי הגלישה ממנו איטית ובנוסף הסטרימינג ב-Youtube איטית מאוד. יש לי תשתית בזק 15MB וספק בזק בינלאומי. router dlink 2760U תקן N ניסיתי לשנות בהגדרות ה-ipod את הDNS ל-google dns -8.8.8.8 - לא עזר. ביצעתי בדיקת תשתית באמצעות האפליקציה של בזק גם במכשיר הipod וגם במשחב הנייד שגם כן מחובר ב-WIFI. והתוצאות כדלקמן: במחשב הנייד אני מקבל 15MB download עם latency 20ms מה יכולה להיות הבעיה בהתחברות WIFI עם המכשיר ומכשיר ה-IPOD אני מקבל מהירות של 12MB וlatency של 60ms

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני צריך לרשת אלחוטית של 2 מחשבים ... בקיצור זקוק לראוטר טוב שיעשה את העבודה... אצלי בבית יש לינקסיס שהם ממש טובים ... אבל גם יקרים אני זקוק לראוטר זול יותר איך EDIMAX ? ואם הם איזה דגם כדאי ומאיזה דגמים בשוק בכלל כדאי להיזהר ...?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by iPsych,

קניתי סוויץ' של 3com (הoffice connect), עכשיו באתי וחיברתי אותו כמו שצריך.. חיברתי את המחשב שהיה עד עכשיו שרת והנורית שלו נדלקה.. חיברתי את המחשב השני ופתאום אין לו רשת... למה זה? יש איזושהיא בעיה מסויימת עם הסוויץ'? הוא לא אמור לתפקד כמו האב בעיקרון? יש איזושהיא הגדרה שאני צריך לתת לו? תודה מראש לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by MoMo-P,

שלום.. התקנתי את הקושחה של Tomato ועדיין לא ראיתי שינוי ממשי. אני משתמש בתוכנות אי-מיול וטורנט (ביטקומט) כדי להוריד קבצים, כמו כן גם הורדות פשוטות דרך הדפדפן ואני לא רואה ניצול מלא של רוחב הפס.. [פורטים פתוחים, אין LowID] אם כן מהן ההגדרות הכי טובות לשעה זאת לראוטר הנ"ל בחיבור לכבלים ללא חייגן? רב תודות

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by danieln9,

שלום יש לחבר שלי ראוטר של נט גיר עכשיו זה מחובר ככה המודם לראוטר (לחיבור של המודם) *ומוגדר כבר על השם מישתמש וסיסמה המחשב מחובר לSWITCH של הראוטר והמחשב עובד עם XP עכשיו כאשר מחברים נגיד מחשב נייד עם XP זה גם עובד אבל הבעיה היא כשאני מחבר מחשב עם ווינדוס 98 אני לא מצליח להיתחבר. מהיא הסיבה?? האם זה ביגלל המערכת ההפעלה אם לא אז איזה כבר צריך לחבר מחשב לסוויצ' ישר או מוצלב. בתודה דניאל נורמן

9. שלום. יש לי מחשב נייד בבית שמחובר אלחוטית לאינטרנט דרך ראוטר (חרא) EDIMAX BR6204. הורדתי את האופציה לחסכון בחשמל בהתקנים האלחוטיים של המחשב, ועדיין המחשב מתנתק אחרי כ3 שעות מהאינטרנט. המחשבים האחרים מחוברים בלי בעיה, כלומר כשהנייד לא עובד המחשבים שמחוברים באופן קווי עובדים טוב. הנייד לא מתחבר גם לראוטר עצמו כשמקישים את ה IP של הראוטר. איזה עוד בעיות יכול ליהיות? זה נורא מעצבן שזה קורה כל כמה זמן. מדובר על מערכת הפעלה VISTA HOME PREMIUM

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אוקיי כולם מכירים אתרים כגון f2h, megaupload וכו'..., אני מעוניין לרכוש שרת ftp ולפתוח אתר עם מאגר נתונים עצום ולפתח את הנושא לאט לאט..., עכשיו הכוונה הרצינית שלי היא שאני לא קונה ומשאיר אותו בחוות השרתים של בזק או משהו כזה אלא לוקח אותו אליי מכיוון שאני לא בעניינים הרבה זמן והרבה זמן לא התעסקתי בנושא רציתי רענון קטן ממישהו שמבין עניין ויכול לפרט פה בקצרה מחירים + - , כלים שאצתרך, עוד דברים שאצתרך להתקל בהם בדרך זה חשוב ודחוף לי מאוד תודה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אני ממש לקראת סיום תעודת MCITP ואני מחפש עבודה, אבל אין לי נסיון בחברה כלשהי בתחום הסיסטם. באיזו משרת כניסה אפשר להתחיל להיכנס לתחום? המליצו לי על נציג תמיכה טכנית בספק אינטרנט ועל "טכנאי מחשבים" בחברה גדולה. מישהו יכול להמליץ לי עוד סוגי משרות כניסה שקיימות ב"שוק הדרושים" שיעזרו לי להתקדם בתחום הרשתות של מיקרוסופט?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. יש לי SPEED TOUCH 510 שמוגדר כ ראוטר ומחובר ל HUB וממנו ל 2 מחשבים. הבנתי שייש בו פיירוואל פנימי האם אני צריך להשתמש גם בפיירוול תוכנה? (pc cillin internet security דרך אגב). אין לי הפניית פורטים בנתב.אבל בבקשה תתייחסו בתשובה גם לאפשרות הזו. ואם אפשר גם להסביר מה זה עושה בדיוק (הפניית הפורטים) תודה תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ag43,

עד היום הסתפקתי בשימוש בפיירוול המובנה של WINDOWS. החלטתי לסגור אחד מהמחשבים ברשת לשאר המחשבים והעברתי אותו למצב "רשת ציבורית" והפלא ופלא - המחשב עדיין מזוהה ברשת ויש גישה אליו מכל מחשב שמחובר לראוטר (אלחוטית וחוטית) גם הפעלה מחדש לא שינתה את העניין. מצב "רשת ציבורית" לא אמור לחסום את הגישה למחשב או שאני מפספס כאן משהו?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שאלה : האם לשרת ה DNS המוגדר בראוטר יש השפעה על תוכנת ההורדה SPEEDTEST ? או שלא משנה איך תגדיר - המהירות לא ברת השפעה ?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם, המשרד שבו אני עובד מקבל את חיבור האינטרנט מהבניין בו אנו שוכנים (מקבל מה"פארק"). הם טוענים שהם נותנים לנו קו של X מגה סימטרי. הבוס שלי ביקש שאבדוק את נכונות הדבר, כי הוא בעיקר חושש שאנחנו משלמים להם יותר מדי בשביל שירות לא משהו. השאלה שלי היא כיצד אני יכול לבדוק את מצב החיבור (שליחה+קבלה) במהלך יום עבודה? אני מכיר אתרי בדיקת מהירות (testmy.net שבו אני משתמש בבית לעיתים) אך אני מרגיש שזו לא הבדיקה שאני צריך לעשות. ואולי כן? יש למישהו רעיון? תודה לעונים!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אצלי היא נשארה אותו דבר חבילה של 1.5MB/128KB ועדיין 16KB העלאה לא צריך לשדרג תשתית או משהו כזה, נכון? עוד משהו- לא כתוב שום דבר על השדרוג הזה באתר של 012

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Speed Demon,

שלום חברים! עשיתי פורמט במחשב של אבא שלי והאינטרנט היה מחובר באופן הבא: כבל של HOT מחובר למודם חיצוני,מהמודם הוא מחובר עם כבל רשת לראוטר,ומהראוטר מחובר עם כבל רשת למחשב שלי וגם למחשב של אבא שלי. האינטרנט מחובר תמיד ואין צורך בשום חייגן. האינטרנט שלי עובד,אבל שלו לא כי סביר להניח שהכרטיס רשת שם לא מותקן. אני מנסה כבר שעה למצוא דרך להתקין לו דרייבר ופשוט לא מצליח,המחשב לא מזהה את הכרטיס ואין אותו ברשימת הHardware שבלוח הבקרה כלל... יש לי את הדרייבר,אבל הוא מורכב מקבצים בודדים שאין שם שום התקנה,עשיתי את זה לאחרונה דיי מזמן וזכור לי שברגע שהמחשב מצא משהו שהוא לא מכיר,יש דרך לאתר את הקבצים האלה בחיפוש ידני,אבל הבעיה היא שהמחשב לא מצא את הכרטיס... מה אני יכול לעשות שהאינטרנט יפ…

18. Started by Ymac,

שלום. כחלק מתוכנית שדרוג התשתיות בבית שלנו (החלפת החיווט מ-CAT5 עתיק ל-CAT6, סוויצ'ים חדשים ומודם חדש שיחליף את ה-Aztech 600N העתיק) אני רוצה לרכוש ראוטר חדש. עד כה, הסתפקנו בראוטרים זולים, בטווח ה-100-150 ש"ח. אבל יש גבול למה שאנחנו יכולים לבקש מראוטר כזה. אני צריך ראוטר שיוכל להחזיק תעבורה של שלושה מחשבים חוטית (במינימום) ולפחות עשרה מכשירים באלחוטי. הבית הוא בית פרטי, ולכן צריך להיות דגש על טווח. לא הכל יהיה מחובר ישירות לראוטר כמובן, יש לנו בבית השחלות אל סוויץ' בארון תקשורת בנפרד וישירות לראוטר יחוברו הסוויץ' (דרך כבל בקיר) ואולי אפל TV הראוטר יהיה ממוקם בסלון, במרחק טוב מרוב הצרכנים, ככה שתדר 5 גה"צ יוכל להיות מנוצל (יש לנו מספר מכשירים תומכים) ויצטרך להגיע לקומה על…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by guyl3,

שלום , שמתי לב שלאחר שאני מתחיל לשחק בשמחק הרשת שלי (WOW -בתשלום) הרשת שלי מתנתקת יש לי מודם מסוג RTA1320A + ראוטר של בזק LEVEL 1 במחשב ,הטכנאי של בזק התקין לי מקלט USB ,ורק אחרי שסנכרון מחדש של כל רכיבי הרשת האינטרנט חוזר השאלות שלי הם : האם בגלל שהמשחק שלי דורש הרבה תעבורה ברשת UPLOAD +DOANLOD המקלט USB מתנתק ? כי בדקתי בניהול צריכת חשמל במנהל ההתקנים - ב USB ADAPTORs והורדתי את הסימון בכולם האם יש יכולת לשחק עם ה packet scheduler כדי לצמצם את הפאקטים - כי ה USB לא משמיע צליל של ניתוק כמו שמכניסים כל רכיב PLUG AND PLAY או שניתן לשחק עם 10HALP או FULL DUPLEX או שעלי להחליף ל מקלט PCI בנוסף ארצה לדעת ולקבל המלצות לגבי ראוטרים ומקלטים שנותנים סיגנל חזק ולא מתנתקים שמ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום. יש לי בעיה באינטרנט כבר מלא זמן ואני פשוט מתחיל להשתגע מזה ! יש לי 1.5 מגה של בזק. כל יום, קבוע האינטרנט מתנתק (לא כל היום אבל כמה פעמים ביום.. ), אני צריך להכנס ללוח הבקרה ובחיבורי רשת לעשות "תיקון", לפעמים זה לא עובד אז אני צריך לנתק כבלים מהראוטר ולפעמים אני פשוט צריך לחכות איזה שעתיים עד שזה חוזר בקשר לפינגים, מאז הבעיה הזאת עם ההתנתקויות הפינגים שלי במשחקי רשת פשוט עצומים ( פעם הם היו מעולים).. משחקים שאני מנסה ומעיפים אותי תמיד : AmericasArmy Counter strike Enemy Territory כבר נמאס לי, בבקשה אני חייב עזרה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום, אני רוצה לחבר את הטלוויזיה בסלון לרשת האינטרנט, עכישו אין לי אפשרות/להעביר כבל עד לסלון מהחדר אני רוצה לקחת ראוטר שיש לי ולהפוך אותו לסוג של BRIDGשהוא יקלוט את האינטרנט מהחדר וישדר לטלווזיה עם כבלהאם זה אפשרי באופן כללי?יש לי ראוטר פנוי של LINKSYS מדגם WRT54Gהאם משהוא יודע האם ניתן לעשות את זה? האם הראוטר מתאים, ואם לא על איזה ראוטר אתם ממליצים,תודה רבה!עמיר

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. התחברתי לחבילה 5/500 ב-ADSL עם בב"ל (מודם AZTECH 600E). ה-UPLOAD בביטורנט מוגבל ל-50K. כאשר טורנטים עולים בקצב הנ"ל, קצב ההורדה נופל ומגיע עד 300K (גם אם זו הורדה בדפדפן). ברגע שעוצרים את הטורנטים העולים, קצב ההורדה קופץ חזרה לכ-630K. כאשר הייתי מחובר לכבלים עם בב"ל לחבילה של 1.5/512, בזמן העלאה של 50K, קצב ההורדה לא נפגע ועמד על כ-180K. בתמיכה של בב"ל לא ממש ידעו לעזור לי עם זה. למישהו יש הסבר לתופעה או שזהו מצב לא תקין? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לכולם... לפני כמה ימים חשבתי להביא כרטיס רשת אלחוטי ולקנות באיביי אנטנה טובה כולל כבל ארוך... כל זה לעלות לגג שלי ולנסות להרחיב את טווח הקליטה של WIFI בשכונה שלי...(אני גר בבית קרקע פרטי (רובו מעץ) יש לי שני קומות בבית...) יש למישהו המלצה לאנטנה טובה? ראיתי שאפשר לעשות לבד גם...אבל אני מחפש משהו מוכן כבר ומשהו שיקלוט הרבה מעבר יכולת הכרטיס רשת האלחוטי ועם האנטנה שבא איתו.... הכרטיס שאני מעוניין לקנות הוא של EDIMAX http://zap.co.il/model.aspx?modelid=403089 כרטיס לא יקר ועם אנטנה טובה הוא יהיה אידיאלי למטרה שלי... מה אתם חושבים? עריכה1: מצאתי את זה...נראה מאוד מקצועי http://www.wirelessgardenstore.com/ProductDetails.asp?ProductCode=SCB10X נ.ב. אין לי ראוטר ואני לא ממש…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by mmMigy,

שלום כפי שמובן מהכותרת, יש לי נתב LINKSYS WRT54GL. אני מחובר לאינטרט בכבלים ומעוניין לשדרג את הקושחה ל-DD-WRT. אני יודע איך משדרגים, אני רק צריך לדעת האם ניתן לשדרג עפ"י הנתונים שלי (מחובר לכבלים + נתב מדגם WRT54GL). תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אהלן. ברשותי שני מחשבים ברשת אלחוטית עם Win7. עד אתמול, הכל עבד טוב. שני המחשבים ראו אחד את השני ברשת וניתן היה לשתף קבצים. כרגע, המחשב שיושב על הנתב לא רואה את המחשב השני ברשת ולא ניתן לגשת אליו. המחשב השני יכול לגשת למחשב הראשי שיושב על הנתב. לא זכור לי ששיחקתי עם ההגדות ולכן גם אין לי מושג מאיפה להתחיל לחפש מה גרם לבעיה. אשמח לעזרה. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.