רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
אני צריך להעביר חומר ממחשב נייד למחשב שולחני. מדובר בכמות שעולה על מה שנכנס בדיסקט רגיל (1.44 מגה) איך אפשר לעשות את זה, אם למחשב הנייד אין צורב? כלומר, ברור שצריך לחבר את המחשבים ע"י כבל וליצור רשת, אבל מה צריך בשביל זה? במחשב השולחני יש כרטיס רשת מובנה עם הלוח-אם (לפחות כך נדמה לי... כשאני פותח את 'מנהל ההתקנים' כתוב לי תחת מתאמי רשת - Intel® PRO/100 VE Network Connection ו - מתאם 1394 Net. הראשון הוא כרטיס הרשת, והשני הוא כרטיס FireWire, נכון?) במחשב הנייד - אני לא יודע. צריך לבדוק. בכל אופן, צריך שיהיה גם שם כרטיס רשת? ואז מחברים אותם עם איזה כבל? בכלל, אפשר לעשות את זה דרך חיבור אחר? נגיד FireWire? אולי USB? תודה.
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
עכשיו קניתי מחשב חדש ואני רוצה לחבר רשת בין המחשב הזה לעוד אחד אני מחובר לadsl עם מודם אלקטל. אני ממש לא מבין בכל הדבר הזה רק רציתי לדעת כמה אני יצטרך להשקיע ברשת פשוטה שאני יוכל להישתמש באינטרנט בשני המחשבים ושאני לא ירגיש האטה במהירות שמישהו אחר מישתמש באינטרנט ושאני יוכל לשתף קבצים ויוכל לשחק משחקים ברשת. יש לשני המחשבים כרטיס רשת פשוט לאחד מובנה עם הלוח השני זה מה שמקבלים מבזק. כמה כסף אני צריך להשקיע ומה צריך לקנות? תודה
-
- 6 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום רב יש לי מחשב נייד ומחשב אחד PC , אני רוצה לבנות רשת ולא הולך לי כול כך אולי מישהו יוכל להסביר לי כיצד לעשות זואת אז הנה קצת נתונים על המחשב שלי יש לי לוח אם GA-X38-DQ6 חשוב לציין שיש לו 2 יציאות רשת ולגבי המודם יש לי TERAYON TJ715 שחברת HOT מספקת אני רוצה שגם אני אוכל להעביר קבצים ממחשב למחשב וגם לגלוש באינטרנט החיבור לאינטרנט נמצא ב PC תודה מראשל לכול העוזרים שבת שלום יואב
-
- 4 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי שני מחשבים ואני מעוניין להקים בינהם רשת שיהיו מחוברים לאינטרנט וכמובן שיתוף קבצים ומדפסת . יש ברשותי מודם כבלים SB4200 SURFBOARD , מה צריך בישביל רשת שכזאת בין שני מחשבים והאם אפשר לותר על נתב ובמקום זאת להתקין שני כרטיסי רשת במחשב אחד , כמובן שמדובר על רשת חוטית, או שאולי יותר זול/פשוט להקים רשת אלחוטית, המרחק בין שני המחשבים הוא חדר אחד . מערכת הפעלה XP בשני המחשבים תודה
-
- 1 תגובה
- 516 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב אחד עם Windows xp pro ו-ME ובמחשב השני יש לי windows ME ולא מזמן התקנתי Linux RedHat 7.2 1. הייתי רוצה לדעת כיצד אני עושה רשת בין שני המחשבים? שיתוף קבצים ושיתוף אינטרנט 2. במחשב השני. כיצד אני יכול לראות את הכוננים שבME בLinux? 3. כיצד אני מפעיל שרת FTP בLinux? בתודה izikd
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מצטער שאני פותח נושא חדש בשביל זה, אבל הבנתי שאין טעם להכניס כמה נושאים לאותו הת'רד...והאלה עכשיו לא כ"כ קשורה לקודמות... אז החיבור הפיזי עובד יופי: המודם מחובר למרכזייה עם כבל מוצלב, ומהמרכזייה הולכים שני כבלים ישרים לשני המחשבים. מהמחשב האחד אני כותב כרגע, אחרי שהפכתי את המודם לראוטר (אני מקווה ) עכשיו לא ברור לי מה הלאה: איך אני יוצר את הרשת...יעני איך נוצר הקשר בין שני המחשבים...? איך אני משתף קבצים? ויוצר את המסך הזה בתחילת הווינדוס שבו נכנסים לרשת? המון תודה מראש שחר
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
יש לי ראוטר אלחוטי. אליו מחובר מחשב עם VISTA בחיבור ישיר. המחשב השני שמותקן עליו XP מחובר אלחוטית לראוטר. אני מעוניין לשתף קבצים בין שני המחשבים. איך עושים את זה? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להקים רשת ביתית. המחשבים רחוקים אחד מהשני. אין אפשרות להקים רשת אלחוטית, ואין אפשרות להעביר כבל רשת דרך הקיר או בכל דרך אחרת. האם יש אפשרות לחבר את המחשבים דרך קו הטלפון? האם יש דרך אחרת לחבר אותם?
-
- 8 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם חיברתי 2 מחשבים לאינטרט דרך המודם (כבלים) אחד דרך כרטיס רשת ואת השני דרך USB המחשבים לא תלויים אחד בשני, איך אני יכול לשתף תיקיות בין 2 המחשבים? תודה לירון
-
- 5 תגובות
- 944 צפיות
-
-
ברשותי מודם/נתב שקיבלתי מבזק מדגם +b-focus\eci 312 (כרגע המכשיר מוגדר כמודם יש אפשרות להגדירו כנתב) ברצוני להקים רשת ביתית שיתחברו אליה מחשב נייח/xbox360/מחשב נייד (ללא תקן n) יש לי מספר שאלות 1)האם עדיף לרכוש ממתג ולחבר ליציאת LAN של הנתב ובכך להגדיל את כמות הכניסות? 2)האם היכולת הניתוב של הנתב מבית בזק חלשה, וכבר קיימת עדיפות להחליפו לנתב אחר ? 3)במידה וכן בעת קניית נתב חדש אצטרך לחבר את הנתב הישן ליציאת WAN בנתב החדש?
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אני הולך לשאול פה כמה שאלות נוביות ברמות כי אין לי טיפת מושג בתחום הזה של רשתות, אז בבקשה תסלחו לי :s05: עד עכשיו היה לנו בבית רק מחשב אחד. עכשיו אני קונה לבית עוד מחשב. איך משתפים את 2 המחשבים כך שיהיה אפשר לגלוש באינטרנט בשניהם? האם צריך לקנות ראוטר, או שכשמדובר רק ב-2 מחשבים אפשר גם בלי? האם לעשות רשת אלחוטית או לא? יש לי בבית תשתית להקמת רשת לא אלחוטית, אבל על מה אתם ממליצים? האם בכל מקרה אני צריך להוסיף כרטיס רשת למפרט המחשב החדש?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לנו בדירה שלושה מחשבים ומעוניינים לחבר אותם ברשת. אפשרות א' - רשת חוטית: האם אפשרי בכלל לחבר ברשת חוטית שלושה מחשבים? המחשב שמחובר ישירות לאינטרנט (המחשב הראשי) יש בו את כרטיס הרשת הבילט אין שאליו מתחבר המודם ואני מתכוון לקנות כרטיס רשת נוסף. אני חושב שיש כרטיסי רשת שיש להם שני חיבורים..... במידה וזה נכון - מישהו יכול להמליץ לי על אחד טוב? והאם זה אפשרי לחבר אל המחשב שני מחשבים? אפשרות ב' - רשת אלחוטית: האם אפשרי לחבר שלושה מחשבים ברשת אלחוטית? מה האופציה האלחוטית (מבחינת הציוד הדרוש) הכי זולה שאפשר למצוא כפול שלוש כמובן? חשוב לציין שאין ראוטר ואין שום כוונה לקנות אחד. תודה מראש!!!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי שרת SERVER 2008 R2 בבית ומספר תחנות קצה כאשר כולם מחוברים לראוטר HOTBOX . איך אני מקים שרת להפצות בבית שכמובן יהיה בדומיין ? תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב, אני מתחבט בדילמת אפיון רשת חוטית CAT 5e בבית שלי. כיום אני מחובר לאינטרנט דרך HOT עם HotBox שמחובר למחשב שלי ולראוטר TL-WR1043ND חדש. הראוטר מפיץ אות WiFi ומחובר ללפטופ בסלון (משמש כמדיה סנטר) דרך HomePlug. חווית הצפייה בסלון היא לחלוטין לא אנושית, לרוב התמונה נתקעת באמצע ואי אפשר לראות ככה סרט/סדרה. התכנון המקורי שלי היה להשחיל כבל CAT 5e מארון התקשורת דרך התעלות הקיימות של הטלפון (2 חדרים) והכבלים (חדר שינה וטלוויזיה בסלון). בארון להכניס את ה- HotBox והראוטר לחבר אותם דרך ה WAN ואת 4 הנק' לחבר מן הסתם דרך ה- LAN. בפועל נראה שאין מספיק מקום בארון (תמונה מצ"ב) וצריך עוד לחבר שם שקע חשמל.... איך לדעתכם הכי כדאי לסדר את התשתית של הרשת הביתית? אני לא רוצה …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, קניתי דירה חדשה מקבלן, וכרגע נמצא בתיכנון תוכניות החשמל. אני מנסה לחשוב איפה כדאי לי למקם את ריכוז התקשורת המחשבים בבית. 2 אופציות : 1. למקם את ריכוז התקשורת בארון, במדף תחתון, שבו אחבר Switch קטן עם 8 פורטים( זקוק בפועל ל 6-7) ובנקודה אחרת בבית אחבר את הראוטר/מודם בין אם זה יהיה בזק או הוט( תהיה הכנה מראש לנקודת בזק והוט אחת ליד השניה). 2. למקם את ריכוז התקשורת ליד נקודות בזק והוט ולחבר את כל הפורטים ישירות לראוטר. הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא ראוטר שמתאים ל adsl או cable שיש בו יותר מ 4 פורטים. יש חיה כזו ? אשמח לשמוע פתרונות... תודה רבה, עמית
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין להקים רשת קווית ושני במחשבים מרוחקים כך שיש לי לפחות 40 מטר בין המחשב לראוטר האם זה בסדר ? יש לי מודם של סמסונג של בזק ( אם זה משנה משהו ...) יש לכם המלצה לראוטר זול וטוב ואמין במחיר סביר ? ואם אפשר יש לכם איזה מקום שיש בו מדריך להקמת רשת ? אני ממש לא מבין כלום בנושא הזה ............ אבל יש רצון
-
- 8 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מודם אלקטל WinXp וברצוני להקים רשת עם עוד מחשב אחד או שניים ולשתף התקשרויות אינטרנט ברצוני לקבל הדרכה צעצ אחר צעד או הפנייה להועות קודמות בנושא או אתרים המסבירים איך לבנות רשת .... תודה רבה מחכה לתשובה ???
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני גר בבית פרטי והמחשב עם האינטרנט בוא בקומה למעלה שני קומות מתחת אני רוצה לקנות מחשב ושיהיה לו גם אינטרנט איך אני עושה את זה? זה כנראה יצטרך להיות אלחוטי מכיוון שזאת בעיה להעביר כבלים. האינטרנט הוא 1.5 של הוט ונטוויזן
-
- 10 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לבנות רשת ביתית לשני מחשבים בעזרת מודם (B-FOCUS ROUTER 270PR) וסוויצ' (VIEWCON 8 PORTS 10\100MBPS) הבעיה שאני בכלל לא מבין בזה ולא יודע איזה מדריכים לחפש. ואיך משנים את ההגדרות של המודם. ואני גם רוצה שיהיה ניתן לשתף קבצים בין המחשבים. אז איך עושים את זה???
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני בתהליך של הקמת רשת ביתית (בין שני מחשבים) .. הבעיה שלי היא שהמחשב שמחובר למודם בכבלים (השרת כיביכול) הוא פנטיום 2 עם וינדוס 98 כמובן ש xp לא יעבוד עליו .. לכן אני קצת תקוע .. איזה תוכנה אני צריך בשביל לעשות רשת בוינדוס 98 (שכמו שאמרתי חייב להיות המחשב שמחובר למודם) למחשב חדש עם xp אם תוכלו לעזור לי כמה שיותר מהם זה יהיה נחמד.. תודה על העזרה .. יניב.. ???
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
יש לי כרגע מחשב עם כרטיס רשת ומודם של הוט. הבאתי עוד מחשב p4 נייח עם כרטיס רשת גם. איך אני עושה רשת ביתית ? צריך גם ראוטר וגם כרטיס רשת אלחוטי ? או שבראוטר יש כבר ? אני כרגע במחשב שלי מתחבר בחייגן l2tp. אני רוצה לקנות את הראוטר BR6204WGוEdimax וזהו זה מספיק ? או שגם כרטיס רשת אלחוטי EW7128GוEdimax ? ואיך אני עושה את זה ? שם את הכרטיס רשת אלחוטית במחשב שהבאתי ? את המודם שלי טומסון של הוט מחבר לראוטר ? וזהו זה כל הסיפור ? יש לזה טווחים ? אני שם מחשב אחד בקומה למעלה בבית. איך הראוטר מתחבר למודם שלי ? כבל רשת שאני מקבל איתו משהו ? וצריך ראוטר תומך ב l2tp ? אני כרגע מתחבר עם חייגן l2tp אפשר הסבר ? כי אין לי מושג תודה
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן, טוב קניתי מחשב אז מה שיש לי עכשיו יעבור למעלה.. מה אני צריך לרשת אלחוטית מבוססת ADSL עם מודם ALCATAL שחור ? איך אני מגדיר את כל הסיפור ? תודה על כל עזרה ומצטער אם אני שואל שאלה שנשאלה כבר.. תום.
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אנשים תראו....אני כבר דיי הרבה זמן רוצה להקים רשת ואני מחפש מדריך מתאים, אבל מרוב מדריכים ושכל אחד רושם משהו אחר השתגעתי . רשמתי פה את מה שהבנתי מרוב המדריכים, ס'תומרת שזה מה שאני צריך לעשות ( תתקנו אותי עם אני טועה )... אגב המחשב המארח - XP, המחשב הלקוח - 2000. הרשת בנויה על 2 כרטיסי רשת וכלב רשת מוצלב ( בשיטת ICS ). אז ככה... אז מה שאני צריך לעשות זה ..... : במחשב הראשי ( בעל ווינדוס XP ) ללכת ל - Start->AllPrograms->Accesories->Communication->Network connections אני נכנס למאפינים של החייגן / ההתקשרות לאינטרנט ושם בתווית ADVANCED תחת כותרת Internet Connection Sharing מסמנים ב - V כל אפשרות קיימת ( מלבד ה - FireWall של ווינדוס ) . אני לוחץ על OK וח…
-
- 8 תגובות
- 896 צפיות
-
-
סוף סוף קניתי סוויץ' ושדרגתי את המודם - האינטרנט עכשיו עובד אחלה. אני רוצה עכשיו לעשות רשת של שיתוף קבצים וכו'. איך אני עושה את זה? בצורה רגילה? אני רוצה לחבר מחשב שעובד על win95 - זה אפשרי? בהתחשב בעובדה ששאר המחשבים רצים עם xpPRO ? כיצד אני עושה את זה?\תודה מראש לכולכם.
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום לכולם. קימים בראשותי שני מחשבים האחד P3 550Mhz והשני AMD Athelon 3000+64 (939 שרכשתי לא מזמן. ברצוני לחברם יחד ברשת לשם גלישה (בו זמנית) באינטרנט ולשם העברת קבצים. איך כדאי לי לעשות את זה??? עם נתב או בלעדיו?? האם המחשב הישן יפריע?? עצות, טיפים, ושיתות ביצוע יתקבלו בברכה... בבקשה תעזרו לי... תודה לכולם!!!
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-