רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
1.מה אני צריך בדיוק כדי לעשות אלחוטית בין 2 מחשבים? חייב נתב או שמספיק לחבר כרטיס רשת אלחוטי לכל מחשב? 2.ירגישו הבדל בין 802.11b ל-802.11g? או שזה לא ממש משנה? 3.אם יש לי פיירוול בכל מחשב זה יספק מספיק הגנה? 4.יהיה אפשר להעביר קבצים ממחשב למחשב במהירות סבירה? 5.מחשב אחד נמצא בממ"ד זה בעיה? סליחה על כל השאלות אני לא ממש מבין בזה, ותודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אז ככה בחודש וחצי האחרונים שלחו אלי 5 פעמיים טכנאי ולא מצאו כלום טענו שבארון החיצוני עשו כמה דברים כל פעם שינויים וזה גם לא עזר העוצמות טובות מאוד הם טוענים שמקבל 54 בעוד שמשלם על 50 אז ככה כל יום בערך פעמיים שלוש קורה לכמה שניות ניתוק באינטרנט גם קווי וגם אלחוטי מה ניתן לעשות כבר לא יודע מה לעשות החליפו לי גם 3 פעמיים נתב 6740UH1 ואין כלום לא עוזר האם הפיתרון היחידי לעבור להוט?או לספק אחר?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. אני רוצה לקנות נקודת גישה שתחזק לי את הרשת האלחוטית מקומה אחת לקומה שניה. אני מתלבט אם לקחת: tl-wa830re או Edimax EW7416APN תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה ש לי תשתית כבלים וספקית בזק. שדיברתי עם שירות הלקוחות הם אמרו לי שזה ראוטר גרוע והוא לא מתאים לשימוש עם כבלים. עכשיו היום קניתי את הראוטר.. האם אני עומד לסבול איתו? והאם אפשר להחליף אותו לראוטר אחר?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחובר במהירות 10 מגה ביט של בזק NGN. יש לי שני מחשבים מחוברים לנתב אלחוטי. הראשי מחובר ישירות לנתב עם כבל ישיר. השני מחובר לנתב בצורה אלחוטית עם סיסמה. (הצפנה חזקה עם סיסמה חזקה) הבעיה: גם כשהמחשב המחובר אלחוטית מנותק מהרשת (ע"י הוצאת האנטנה מהמחשב עצמו) אני חש רוב הזמן נפילה דרסטית במהירות החיבור לאינטרנט, ביצעתי מספר בדיקות בהזדמנויות שונות ע"י שימוש בספיד טסט באתר של בזק וגם בספיד טסט .NET התוצאות נורא עלובות בין 1.5 ל-2 מגה ביט. (יש לציין שהבדיקות נעשות כשתוכנת ההורדות אינה עסוקה בהורדה, לכל היותר רק משתפת, קרי, העלאה.) לעומת זאת, כשאני מאתחל את המחשב וסוגר מיד את תוכנת ההורדה ומבצע את הבדיקה שוב התוצאות הן מאד מרשימות, לפעמים מעל המהירות המוגדרת ע"י ספק התשתית …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קיימת בעיה כאשר ה DNS של גוגל מוגדר במכשירים של אםל- ההורדה איטית ביותר, הבעיה נפתרה עם הכנסת ה DNS של ה ISP 014
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, מחפש להחליף את הLinksys wrt160n V3 הקשיש שלי, ואשמח להמלצות. שימושים: 2 מחשבים שמחוברים אלחוטית ומשמשים לגלישה רגילה, טלוויזיה/KODI שמחוברים קווית דרך החשמל (ממ"ד) ועוד לפחות 4-5 מכשירים ניידים שמחוברים באופן קבוע. רוב המכשירים מחוברים בתקן N. מחוברים ל-40 מגה, תשתית של בזק וספק 012. הראוטר ממוקם בקומה שניה מתוך שלוש, עם הלינקסיס הנוכחי הקליטה בקומה הראשונה ממש חלשה על גבול הלא קיימת, והמהירות שמתקבלת היא לא להיט גם כשעומדים מטר ממנו. מחפש ראוטר (לא משולב) שיתן קליטה טובה בכל הבית ומהירות גלישה מקסימלית (כלומר, עד כמה שאפשר להתקרב למהירות קווית). תקציב סביב ה500 שקל. קראתי הרבה ביקורות חיוביות על הTP-Link Archer C7, הוא ית…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום עדכנתי היום את חבילת האינטרנט שלי במקור הייתי על מהירות של עד 100 מגה ו3 מגה העלאה עכשיו אני על מהירות של עד 100 מגה ו10 מגה העלאה מאז העדכון הזה, מהירות ההורדה שלי ירדה מסביבות 65 מגה , ל17 מגה, בזמן שמהירות העלאה שלי עלתה ל7 מגה למרות שמבחינת הנתונים של הראוטר הוא מראה נתונים של 65 מגה הורדה האם זה הגיוני שבגלל אולי תשתית, השדרוג של ההעלאה פגע במהירות הורדה ? מחר בבוקר אדבר עם שירות הלקוחות שישנמכו אותי בחזרה ל3 מגה העלאה או 5 מגה העלאה ואז אדע בוודאות (למרות שעל פניו זאת האפשרות היחידה) פשוט רציתי לדעת אם מישהו נתקל בדבר כזה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו יודע אולי מתי כל הספקיות עוברת לזה במקום ipv4 ל ipv6 .. שמעתי שהיום אפשר גם לעשות את זה לבד.. יש למישהו מוגש איך?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מודם בכבלים שאני לא מצליח להתחבר דרך כרטיס הרשת כי האי פי שמתקבל שגוי כלומר מתחיל ב 169 ולא ב 212. לכן אני צריך את הפקודות לשחרור איפ פי ויצירת אי פי חדש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ואם אני מאפס אותו אז הכול חוזר כפי שקיבלתי אותו מבזק? או שפשוט הוא יוצר מחדש גיבוי של הpassive? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעיה מאוד מוזרה. אני מצליח להתחבר לאינטרנט - אבל לא מצליח לגלוש. יותר נכון שום תוכנה שמנסה להכנס לרשת לא מצליחה (לא מירק ולא עדכונים של תוכנות). פניתי לתמיכה של הספק שלי ושם אמרו לי שהפורטים שלי חסומים - כנראה בגלל הגדרות של פיירוול. כל דבר שניסיתי לעשות לא עזר - אפילו ניסיתי להסיר לגמרי את הפיירוול ואת האנטיוירוס. גם בדקתי שהפיירוול של ה-XP לא מופעל - וכלום. כל הסיפור הזה קרה ממש פתאום - בלי שהתקנתי שום תוכנה חדשה או שיחקתי בהגדרות של ה-WIN או משהו בסגנון. יש לכם רעיון מה קרה - או יותר חשוב - מה אפשר לעשות??? בתודה מראש. אני ממש נואש - תעזרו...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יודע משהו לגבי פורטים? במיוחד הפורטים שהתוכנה משתמשת לשידור/קליטה של A/V. תודה!
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המצב אצלי ככה: יש לי 3 מחשבים. 2 באותו חדר שכרגע מחוברים בחיבור ישיר (ללא ראוטר, האב, סוויץ' וכדומה) בקרוב אני מתכוון לקנות מחשב שלישי שיהיה בחדר שלי (קומה מעל). הדברים שאני צריך לפי הבנתי: ראוטר 4 חיבורים כבל 20 מטר מהראוטר למחשב החדש כבל 10 מטר מהראוטר למחשב 2 שנמצא באותו חדר כבל הכי קצר שיש לחיבור הראוטר מחשב 1 שיהיה לידו (או שהראוטר מגיע עם קבל לחיבורו עם מחשב אחד??) אני מעוניין גם לחבר מודם כבלים לראוטר. עם איזה כבל מחברים אותו? להוסיף גם את הקבל הזה לרשימה עכשיו לשאלות: איזה ראוטר הכי מומלץ? (כמה שיותר זול. בסביבות 250 ש"ח אני חושב..) צריך לקנות כבלים מוצלבים או לא מוצלבים? איך מחברים את המודם לראוטר? (עם איזה סוג של כבל?) תודה רבה רבה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן לכולם , אני יספר את הסיפור מההתחלה : עקב בעיות קליטה בקומה התחתונה (הבית 2 קומות , הראוטר + המודם נמצא בקומה העליונה) החליפו לנו את הראוטר והוסיפו לנו AP בקומה התחתונה , שניהם Edimax 6204 . הטכנאי של בזק בא להתקין אותם וכשהוא סיים שאלתי אותו איזה סוג אבטחה הוא הגדיר בראוטר והתשובה שלו הייתה mac filtering ( ) . ועכשיו לקטע המקומם באמת : כששאלתי אותו מה היוזר והסיסמא לראוטר הוא סירב להגיד לי אותם ואמר שזה "מידע שלא מספקים ללקוחות" ואמר שאם אנחנו רוצים לעשות שינויים בראוטר עלינו להתקשר לתמיכה הטכנית . הגיעה השעה לעשות שינויים בראוטר אז התקשרתי לתמיכה הטכנית ושם אמרו לי שהם לא עושים דברים כאלה והיוזר והסיסמא הדיפולטיים הם Admin , הכנסתי אותם ואיזה פלא , לא פועל . הבח…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, לפי בזק סטור מגיע לי מודם-קאוטר נתב אלחוטי... וכמובן בתנאי שאני מחזיר את הישן.. עכשיו הציעו לי שני דגמים האחד של סימסנס Sl2 141 והשני הוא אסוס Am 604g עכשיו 1. איזה מהם מומלץ יותר? 2. והמודמים האלו הם נתבים.. ולא אמורה להיות לי בעיה לחבר את המודם הנבחר לנתב שקיים אצלי היום נכון? 3. האם אני ארגיש בהבדל מסויים מבחינת "הביצועים" בין האזטק 600E שיש לי היום לבין המודם הנ"ל 4. איך אני שם סיסמא לרשת והכל.. ומונע מאנשים "לגנוב" לי אינטרנט? בתודה, דור.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים לא אכנס יותר מדי לפרטים, רק אומר שהשותף שלי השתלט על האינטרנט ומוריד ומעלה בלי סוף בביטורנט, מה שתופס את כל הרוחב פס של ה-3 מ"ב בלבד. בעקבות זאת יש לי ניתוקים כל רגע, אי אפשר לגלוש כמו בן אדם, אפילו גוגל לפעמים בקושי עולה לי. מכיוון שהוא עם מחשב שולחני ואני עם נייד (אני קולט אלחוטי והוא קווי), אז הוא ממש השתלט על הכל ומוריד ומעלה נונסטופ. הסיבה שאני לא מדבר איתו על זה היא מפני שיש סכסוך קטן בינינו, ואני כרגע מעדיף להסתפק בפרטים האלו השאלה שלי היא האם ניתן באמצעות תוכנה כזו או אחרת להגביל את הרוחב פס שלו כך שלפחות תהיה חלוקה שוויונית ברוחב פס? גם את הסיסמא לראוטר אני לא יודע (למרות שאני יכול לברר איכשהו), אבל אם יש תוכנה שתסדר את זה (שנינו על אותה רשת ביתית כ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. לפני כשבוע שידרגתי ממהירות 5 מגה למהירות 50 (בזק, בזק בינלאומי). במחשב שנמצא ליד הראוטר אני מקבל מהירות מלאה, אבל בשאר המחשבים שמפוזרים בבית ומחוברים על ידי HomePlug, המהירות נמוכה ממה שאני אמור לקבל. האם ייתכן שההום-פלאג הוא גורם הבעיה וצריך הום-פלאג שתומכים במהירויות שכאלה? אני לא יודע איך לבדוק אם מה שיש לי כרגע תומך, אבל אם מישהו אחר יכול לבדוק ורק צריך לדעת את הדגם אז זה - TP-Link PA211 תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים. קראתי קצת בפורום ומאוד התרשמתי מהידע. מי מהמתבים d-link dsl 2650u vs siemens sl2-141 יותר מהיר לאינטרנט dsl 15 מגה. (שתהם dsl) תודה מורן אבקסיס.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. קניתי מחשב חדש , והמחשב הישן אין לי מה לעשות איתו אז חשבתי להפוך אותו לשרת. שאני יוכל לפתוח שרתי משחק וכל מיני דברים כאלה.... עכשיו המהירות העלאה הכי גבוהה שהחברות בארץ יכול לספק זה 3 מגה וזה לא נראה לי מספיק בשביל שרתי משחק. אולי אפשר איכשהו להגביר את מהירות העלאה או משהו אולי יש איזה תוכנה שמהורידה ממהירות ההורדה ומעבירה את זה להעלאה או משהו.. כל דרך שהיא לקבל יותר מהירות עלאה? למישהו יש רעיון או משהו או דרך כלשהי לעשות את זה?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מחובר על 30 מגה דרך הספקית בזק בינלאומי והתשתית של בזק את שניהם שידרגתי ל30 מגה. אך כשאני בודק בכלי המהירות של ני האתרים בבזק אכן אני מקבל 30 מגה מהירות אינטרנט. אך בכל הבדיקה של בזק בינלאומי אני מקבל 19-23 כאשר אני פונה לכל אחת מהחברות הן מאשימות את השנייה. יש לציין כי בדקתי את המהירות גם ב speedtest ,012,רימון וגם אצל ספקיות אלה אני מקבל את המהירות הזאת. מבחינת הורדה הורדתי מהאתר התפעולי של בזק בינלאומי קובץ של 500mb ואכן ירד לי על מהירות 4.2 מגה לשניה. מה שאומר שאני כן מקבל את המהירות.. לא מבין פשוט איך זה קורה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם יש הבדל בין cat5e לcat5 עם 8 חוטים? האם מישהו יודע האם הכבל הזה: http://ksp.co.il/?uin=615 הוא cat5 או cat5e?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעקבות המצב , אני כרגע נדרש ללמידה מקוונת , ולכן אני משתמש בתוכנה ZOOM מה שקורה בפועל שהתוכנה כל רגע נתקעת לי ומופיעה לי הודעה שהאינטרנט שלי לא יציב. ולכן אני לא יכול ללמוד בצורה כזו. מה שמביא אותי לשאול האם יש בעיה בנטסיק שאני משתמש איתו? יש לי דור 3 חברת VIVO אם זה מוכר למישהו , כאשר הספק שלי הוא 019. כשהתקשרתי ל019 נאמר לי שהם יעשו לי "רענון לסים" , ואם זה לא יעזור לנסות סטיק אחר ואז לדעת מה מקור הבעיה האם הסטיק או הסים. (עוד לא ניסיתי). האם החלפה לסטיק דור 4 תעזור במקרה הזה? עוד חשוב לציין שגם צפיה בסרטונים , וכן הורדה של דברים מאוד מאוד איטית ונתקעת לעיתים קרובות. תודה על עזרתכם.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקנו אותי אם אני טועה , אם אני מנסה להירשם ל VPN בצורה אנונימית ושם כרטיס מתנה / כרטיס נטען ואז מתחבר לשירות VPN אז ממילא יש להם את השם משתמש שלי וסיסמא של הספק אינטרנט נכון ? הם יודעים עלי הכול אז הרישום האנונימי מיותר לא ? הדרך היחידה להיות אנונימי מול ה VPN זה להשתמש בטוקמן עם אינטרנט ולהירשם לשירות עם כרטיס נטען או לשים VPN חינמי בסלולאר לשים את הסלולאר על נקודה חמה אני מתלבט אם לשים פרטי אשראי רגילים או כרטיס נטען .
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כרגע את הראוטר הזה ב-15 מגה מהירות http://www.netcheif.com/Reviews/DSL-2650U/DSL-2650U.htm אני מאוד מרוצה ממנו (לא נתקלתי בשום בעיה בשנים האחרונות) ואני משתמש בו כדי לפצל את האינטרנט ל-3 מחשבים. רציתי לדעת אם אני חייב להחליף ראוטר בשביל לגלוש ב-40 מגה אם אני משדרג את החבילה ואם אני חייב, אז הם יביאו לי ראוטר גם שנותן לי לפצל לכמה מחשבים?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-