רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
שלום ! רציתי לשאול אתכם לגבי קליטת רשת אלחוטית שרחוקה ממני קצת בעבודה, אני מאתר אותה אבל לא מצליח להתחבר הוא רושם שיש בעיות בהתחברות ואם אני מתקדם איזה 10 מטר אני קולט בלי בעיה.. השאלה אם אני בנייד שלי יכול להגביר את הקליטה או לקנות איזשהו מתאם שיגביר אצלי את הקליטה למרחק יותר רחוק. אני פשוט גרוע במרחקים ולא יכול להגיד מה המרחק בין הרשת אליי כי זה בעבודה ואני שומר ואני פשוט מתחבר דרך ראוטר של אחד המשרדים שנמצאים נגיד במרחק של 40-50 מטר בהגזמה (אני ממש גרוע בחישוב מרחקים, כן סתום, קורה ;D). אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי אם יש איזשהו התקן מגביר
-
- 14 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
לחבר יש בעיה של נחיתות אות במרחק של 40 מטר. נראה לי שהנתב עצמו חלש. Edimax 6204 וניסה גם D-Link (לא זוכר דגם) . מה שקורה הוא, כשהוא מחבר את הנתב למודם (של הכבלים), ואז מושך 2 כבלים cat 5e מהנתב באורך של 40 מ' עד לשני המחשבים הנייחים שנמצאים במקומות שונים, הוא מקבל אותות נמוכים, האינטרנט לעיתים מתנתק כנראה בגלל שהנתב חלש, מראה לפעמים כאילו לא מחובר בכלל כבל רשת. אודה לכם, אם תמליצו לי על נתב (במידה וזה נתב) שיהיה מספיק חזק לדחוף אותות למרחק של 40 מ' (חוטי כמובן) לשני מחשבים. תקציב עד 400 ש"ח.
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עד כה הייתי קונה מספק מסויים ,אך עקב אי שביעות רצון מהשירות החלטתי לעזוב, בנוסף לאור עובדה שנכנסה עבודה שכוללת רשתות, הייתי שמח לקבל המלצה על מקום בו אפשר לרכוש כלים בסיסיים לרשתות באיזור חדרה. מצאתי בוואלה שופס, לוחץ RJ45 בודק כבלי רשת (בספק עד כמה הוא ספציפית יעיל,הוא נראה דיי פושטי) ו-100 מחברים ב-150 ש'ח. יש המלצות נוספות? אני מעדיף לראות מה אני קונה לפני ואחר'כ להוציא כסף :] זו הבעיה שאני סולד מקניות בנט... אשמח להמלצות.
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום אני חייב את עזרתכם הפעם אני ממש אבוד ולא יודע מהיכן להתחיל :-\ אז ככה: השבוע התקנתי גירסה של WINDOWS SERVER 2003 בשרת בבית מסוג WINDOWS HOME SERVER שבטח כבר יצא לכם לשמוע אליו! בכל אופן זו גירסה דיי דומה SERVER 2003 ומאד נחמדה עם ממשק דיי קל (לא שאני כל כך מבין בSERVER). התקנתי סדרתי הגדרתי והכל עבד יפה עד לרגע שרציתי לצרף עוד תיקיות משותפות. וכך עשיתי אבל משום מה אחד המחשבים שעבר התקנה מחדש של מערכת הפעלה ויסטה (חשוב לציין שההתקנה היתה אחרי שסיימתי עם הSERVER). לא מקבל את כל התקיות ששיתפתי ואני מקבל מין הודעה מוזרה ??? (צילמתי את ההודעות) ניסיתי לבדוק היכן אני לא מקבל את ההרשאות אולי בשרת? אולי זה בעיה במחשב המקומי? מה שעוד יותר מוזר זה ש…
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
לם לכולם..אז ככה הקדמה ופירוט : יש לי מחשב אחד בחדר שלי שאני יקרא לו המחשב הראשי הוא כולל: כרטיס רשת און בורד של נוידיה כרטיס רשת רגיל פשוט של חברת realtek המחשב מחובר עם כבל רשת מכרטיס הרשת של realtek למודם מסוג thomson (זה מודם ולא ראוטר). בכרטיס רשת של נוידיה אין לי שימוש ביננתים. --- בחדר של אחי יש מחשב שאני יקרא לו מחשב משני הוא כולל: כרטיס רשת פשוט רגיל של חברת realtek . עכשיו אני רוצה לעשות רשת ביתי אלחוטית בין שני המחשבים שגם אחי יוכל לגלוש? מה אני צריך לקנות ? איזה ראוטר עדיף לי? צריך כרטיס רשת אל חוטי לשני המחשבים? אני מבולבל... לשנינו יש מערכת xp ...המרחק ביני ובינו הוא בערך כ- 8-10 מטר.. ויש לי אינטרנט בכבלים,נטויזין,3m . לציין כי אני ממש לא מבין בדברים האלה…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, זוהי לא שאלה שגרתית. אני בונה בית בימינו ואני בטוח כבר עכשיו כי חדר העבודה שלי יהיה הממ"ד. אני מחפש פתרון לרעיון מקורי איך לחווט את כל הבית - שתהיה גישה מכל הבית לאינטרנט... השאלה האם ניתן לדוגמא לחבר את המחשב הנייח לחוט שירוץ עד לארון חשמל ובארון חשמל לשים נתב שיכסה את כל הבית? חשבתי לשים חיבור חוטי עם HUB בארון חשמל וכניסות רשת בכל חדר בבית אבל נראה לי מכוער מידי... רשת החשמל הבנתי שמיותר לחשוב על זה בכלל... יש רעיונות מקוריים?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה קטנה. בנתבים יש פרמטר המציין את מהירותם. ראיתי שלחלק מהנתבים האלחוטיים המהירות היא 54 Mbps. השאלה שלי היא למה המהירות הזאת מאוד גדולה, הרי אין בכלל בארץ קצב של 54 Mbps מחברות האינטרנט. קצב מהירות 54 Mbps בפועל הוא מהירות הורדה של 6750 MBps שזה המון! אשמח לתשובה מפורטת. תודה
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה עברתי מחיבור רגיל חיבור עם חייגן דרך הראוטר(כלומר אני תמיד מחובר דרך הראוטר, לא צריך לחייג), לפני זה היה לי אותו חיבור(עם אותו המודם) רק שהייתי מתחבר דרך מחשב מסויים ודרכו התחברו כל שאר המחשבים בבית. בכמה ימים האחרונים האינטרנט מתנתק כל פעם לכמה שניות עד דקה לעיתים תכופות(קורה פעמיים שלוש בשעה), חשדתי שזה הראוטר ובאמת שאני מנסה להיכנס לדף ניהול שלו הוא פשוט לא עולה, רק שחוזר החיבור אינטרנט אפשר להיכנס לדף ניהול של הראוטר(על רשת מקומית כמובן). שאני נוגע בו הוא ממש רותח מה שגורם לי לחשוב שהבעיה היא בראוטר גם כן. לפני שהשתמשתי בתור ראוטר הוא שימש בתור hub, כלומר המחשבים התחברו דרך מחשב אחר לאינטרנט וחוברו דרך הראוטר ואז לא היו בעיות כאלו. האם זה הגיוני שמאז שאנ…
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום כולם! אני מנסה לפתוח שרת ftp ביתי על המחשב אצלי ומשום מה אני לא יכול להתחבר אליו ממחשבים אחרים. אני משתמש בתוכנה של filezilla. הגדרתי משתמשים והכל. פתחתי את פורט 21 בראוטר וניתבתי אותו אליי. אבל שאני מנסה לכתוב את האייפי הדינאמי שלי אני לא מצליח להתחבר אפילו מהמחשב שלי. אבל אם אני כותב את האיי פי שהראוטר נותן לי (הכתובת של הראוטר 192.168.1.1 ומה שהוא נותן לי 192.168.1.100) זה מצליח להתחבר אל רק מהמחשב שלי. ממחשבים אחרים על אותו ראוטר זה לא נותן. עזרההההה..... תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מהי מהירות העברת קבצים של תקן Bluetooth בגירסה 2.1? תודה
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
חשבתי להחליף את הנתב שלי באחד עם QOS. האם זה באמת עובד? ??? המטרה שלי: הפעלת שיתוף קבצים אבל לתת עדיפות בראוטר לגלישה ככה שהיא לא תזחל.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז זאת השאלה: מודם-->ראוטר-->כרטיס רשת(לא אלחוטי)במחשב ראשי שאר המחשבים עם כרטיסי רשת אלחוטיים חיבור לתשתית הוט הצליח. ( הצלחתי להכנס בשאר המחשבים לכתובת WELCOME.HOT.NET.IL ) אבל גלישה באנטרנט אין בשאר המחשבים, איך אני משתף את ההתקשרות לאנטרנט? (חייגן) הרי אני לא יכול לסמן במאפיינים של ההתקשרות ב"מתקדם" "אפשר למשתמשים אחרים...." כי אז הנתב יאבד את הקשר עם המחשב בגלל שאז יתקבל IP 192.168.0.1 וגם אם אני אחזיר את הכתובת לאוטומטי אז הסימון "אפשר למשתמשים אחרים...." ירד בחזרה.
-
- 4 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אוקי... רק בשביל הנתונים: רשת ביתית שמחוברים אליה 5 מחשבים. מהירות 5מגה (בזק+בזק) עכשיו לבעיה: לפחות פעם ביום קורה מצב שבו האינטרנט פתאום עובד ממש לאט ואפילו הדפים לא מצליחים להיטען. מה שעשיתי בהתחלה זה לנסות לשלוח פינגים דרך הcmd לשרת ישראלי (וואלה)... בזמן שאין את הבעיה הזאת לפינגים לוקח להגיע בערך ב20ms, אבל בזמן שיש את הבעיה הפינגים לרוב לא מגיעים בכלל, ואם כן אז זה מגיע תוך 250ms. הפתרון שמצאתי היה לכבות את הראוטר ולהדליק אותו מחד, ואז הבעיה נפתרת. אבל זה ממש מציק לעשות את זה כל פעם מחדש אז חשבתי לשאול אותכם מה לדעתכם גורם לבעיה הזאת. תודה רבה mz155
-
- 6 תגובות
- 843 צפיות
-
-
אני יודע שפותחים פורט בראוטר אז הוא פתוח לכל המחשבים שמחוברים אליו.. הבעיה אצלי זה כשאני פותח פורט ומגדיר לו את האיי פי.. שאצלי במחשב הוא 10.0.0.2 .. אבל במחשב השני האיי פי שונה לדוגמא 10.0.0.3 . מישהו יודע איך פותרים את זה? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, בזמן האחרון היו לי מלא לאגים במשחק רשת מסוים. פניתי אל החברה שלו לקבלת עזרה. הם עשו לי מלא בדיקות על המחשב וביקשו ממני להעביר להם נתונים. עשינו מלא פעולות כדי להפסיק את הלאגים ובסוף, ששום דבר לא עזר הם שלחו לי את ההודעה הבאה: " From the test results it shows that your 2nd hop now is intermittently not responding at all. The best bet now is to contact your ISP and let them know there is a problem on their router: 93-172-64-1.bb.netvision.net.il ( 93.172.64.1 ). " אני מבין שהם רוצים שאני יתקשר לספקית שלי וידווח להם על בעיה אצלהם אבל אין לי מוסג מה להגיד... כאילו אני יתקשר ושיענה נציג מה אני אמור להגיד לו? איך אני אמור להסביר לו את מה שהם אמרו לי בעברית? תו…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ! אמרו לי לכתוב פה הודעה לגבי העברת דברים ממחשב נייח לנייד חדש שקניתי (HP DV6 1299ea). וזה מה שנאמר לי בפורום ניידים - אין לי מושג בזה אז אני מעתיק : "תפתח דיון בפורום רשתות, ויסבירו לך כיצד לחבר מחשב נייד למחשב נייח דרך כבל רשת מוצלב או דרך נתב/ראוטר, מהירות העברת הקבצים תהיה גבוהה מאוד (יחסית)" אז לכל המומחים - אחרי שקראתם - אתם מבינים מה נאמר שם, אני לא יודע חחחח... אני אתן פה כמה פרטים שאני לא יודע אם צריך אז בכל מקרה : יש לי קו טלפון של 012 אז בעצם בגלל זה יש לי מתאם שיחות שמחובר לקו בזק עם ADSL. המתאם שיחות של 012 מחובר מיציאת WAN לנתב TNN 600E. המתאם שיחות של 012 מחובר מיציאת PC/LAN לראוטר ASUS 604g. הראוטר של ASUS 604g מתחבר באמצעות עוד כבל ישירות למ…
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
לא הצחלתי למצוא את הדון הקודם שלי, אז אני נאלץ לפתוח חדש. מבקש המלצה לראוטר בסביבות 300-350 שקלים. מהדיון הקודם זכור לי שאני צריך ראוטר בתקן N כי יש לי חדר ממ"ד ואני יודע שהמליצו לי על http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_1308&products_id=23692 יש עוד דגם עם ייתרון כלשהו על האדימקס? יש דגם בטווח מחירים הזה עם חיבור USB ?
-
- 0 תגובות
- 679 צפיות
-
-
יש לי בבית רשת מחשבים עם שרת מדפסות HP DirectJet 3700 עבדתי עם מדפסת HP 840C מכל המחשבים ברשת בלי בעיה קניתי מדפסת משובת עם סורק DeskJET F2280 HP בחיבור ישיר למחשב המדפסת עובדת אבל הדפסה מהרשת לא עובדת ההדפסה מופיעה במנהל הדפסות, לפעמים יש בו ? אדום לציין שיש בעיה ולפעמים המסמך נשאר תקוע הרבה זמן ובסוף הופך מ Printing ל Error- כאילו אין אינדיקציה של בעיה אבל אין דף מודפס. בשם של הדריברים של HP מופיע NonNet ואני משער שהכוונה ללא רשת יש למישהו רעיון איך לפתור, לדעתי הבעה הגדרות בשרת הדפסה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כן. גם אני תקוע עם 012 לאגים, 5 מגה על 4 מחשבים (ובדר"כ רק שלי ושל אח שלי הגדול פועלים). *תשתית של הוט כשרק הצטרפנו, היינו על 2.5 מגה, הכל עבד אחלה, שיחקתי: archlord online, hero online, knight online, mu online, counter strike, warrock, אפילו שרדתי את הלאגים העצומים של silkroad online. ועוד מלא... עם הזמן הלאגים התחזקו והתחזקו. אט אט פחתה כמות המשחקים שיכולתי לשחק בהם, ולבסוף- נשאר לי רק guild wars. לאחר שיכנועים של אמא שלי שידרגנו ל5 מגה. השינוי במהירות הגלישה באתרים הישראלים היה נחמד, אך באתרים מחול לא, והפינג במשחקי רשת לא זז אפילו בקצת. זה לא וירוס (כי פרמטתי את המחשב) זה לא הראוטר (כי קנינו חדש) זה לא המודם (גם חדש) זה לא משהו במחשב (כי זה בכל המחשבים בבית) זה לא ת…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את הנתב מבזק ויש לי 2 בעיות: 1. כשאני מכבה ומדליק את הנתב הוא חוזר להגדרות המקוריות שלו. 2. כשאני מנסה לשחזר לו את ההגדרות הוא אומר שהקובץ גיבוי לא תקין. יש למישהו פתרון?
-
- 3 תגובות
- 734 צפיות
-
-
זו שאלה שמטרידה אותי קצת בזמן האחרון. אני מבין שעם מחשבים ניידים שיש בהם WIFI אפשר להתחבר להרבה מקומות עם אינטרנט אלחוטי. האם גם כרטיס רשת אלחוטי שמתחבר ישירות לPCI יכול גם לקלוט באותם טווחים כמו מחשב נייד עם WIFI? ומה זה בעצם WIFI? כמו כרטיס רשת אלחוטי אבל למעשה הוא יכול לקוט לטווחים הרבה יותר גדולים או מה?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש ברשותי מודם-נתב שקיבלתי מבזק דגם ASUS AM 604G, הוא מחובר בWDS לנתב פשוט תקן G של TP-LINK... הקליטה מאוד טובה, הגלישה באינטרנט וגם משחקי רשת עובדים נפלא(מבחינת PING והכל) בכל הבית.. אך העברת קבצים איטית מהרגיל.. גם שהמחשב יושב קרוב מאוד לראוטר עדיין אני לא מקבל קצב של יותר מ1.5MB ולא משנה לאיזה ראוטר אני מתקרב.. ואם אני מהסלון מקבל בתחילת העברת קבצים 900KB/S, אחרי דקה וחצי/2 הקצב יורד לאיזור ה550 ולבסוף נתקע. הפתרון היחיד שאני רואה לבעיה הוא החלפת נתב הTP-LINK שכידוע לא איכותי כמו נתבים מחברות אחרות.. גם בערך פעמיים בשבוע צריך לנתק אותו מהחשמל ולחבר בחזרה כי הוא פשוט מפסיק לשדר.. או שהוא נהיה מאוד מאוד איטי...
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קודם כל שבת שלום לכולם! 1. אני מחפש אחר כרטיס רשת אלחוטי PCI בשביל אחי למחשב נייח הכרטיס צריך לעבוד עם נתב לינקסיס WRT54GL וההגנות שלו (ד"א לנתב מותקנות אנטנות של 7dbi של לינקסיס HGA7T) הוא מוכן להשקיע 100 שקל איזה מבין הכרטיסים האלה עדיפים מנעה מחשבים? Edimax EW-7128g http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1808 Edimax EW-7326lg http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4385 D-LINK DWA-510 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3087 להערכתי המחשב שלו ממוקם כ 10-15 מטר מהראוטר ומפרידה תיקרה בניהם, בכל מקרה הקליטה לא צריכה להיות 100% _____________________________________________________________________________ 2. עכשיו המחשב שלי מחובר ע"י כבל רשת ל…
-
- 6 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן סגרתי עיסקה עם יס, לפני יס הייתי בטריפל של הוט (טלויזיה, אינטרנט, וטלפון) כאשר באו הטכנאים של יס להתקין את החיבורים והממירים הם אמרו לי שלא ניתן להעביר תכבל של יס דרך הצינור בחוץ שיכנס לתוך הבית מכיוון שבצינור ישנו הכבל של הוט, והוא ניסה להכניס בנוסף את הכבל של יס אך הכבל נתקע באמצע...אחרי כמה נסיונות התשובה שלו הייתה שלא מה שניתן לעשות זה לבטל את הטלפון והאינטרנט של הוט כך שהכבל של יס יעבור בצינור לבד בלי בעיה, השאלה שלי היא האם זה נכון, כי זה לא נשמע הגיוני שאי אפשר להתחבר ליס וגם להיות בטלפון והאינטרנט של הוט זה הזוי...או שהטכנולוגיה של החברות בארץ הוא נחות בצורה מדהימה או שהוא סתם אמר ויש דרך להעביר את שני הכבלים בדרך זאת או אחרת.... אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תודה רבה על העזרה, אך אני לא מבין כ"כ טוב אנגלית ולא יודע על מה ללחוץ. אם תוכל להביא לי הסבר אני אשמח מאוד. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 679 צפיות
-