עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by vasyhov,

הם ישנו הבדל משמעותי (או לפחות כלשהו) בין שני נתבים של EDIMAX 6504N לבין 6524N??? ניסיתי לקרוא בתכונות והגדרת ולא מצאתי שום דבר. עובדה ששניהם קיימים בשוק. יכול להיות שהבדל הוא רק במיקום האנטנות? הוספת מרווח בין כניסת WAN לאנטנה C? או שישנם הבדלים אחרים ???

• 2 תגובות
    • 900 צפיות
  2. Started by ag43,

אני משפץ את הבית ורוצה להכניס לקיר כבל מסוג CAT 5E ע"מ לחבר את מחשב הHTPC עם המחשב המרכזי שבחדר. אני צריך כ30 מ'. היכן ניתן לקנות כבל כזה במחיר נורמלי באיזור השרון?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by rotemit,

שלום. הגדרתי ראוטר של TRENDNET לשני מחשבים. על מחשב אחד הוא עובד יופי ועל המחשב השני ה-wireless עושה בעיות מאז הגדרת הראוטר. מדובר במחשב ASUS F82Q. ה-wireless עבד בסדר גמור לפני זה ועכשיו ברגע שהמחשב נכנס למצב של "שינה" ה-wireless מתנתק ולא מתחבר עד שאני לא נכנסת ל-HARDWARE MANEGER ועושה לו "הסרה" ואז "התקנה". האם הבעיה היא ב-wireless? בהגדרות? תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 812 צפיות
  4. שאלה של חובבן: ברשותי ראוטר של אדימקס (6204). כדי להגדיל את טווח הרשת גם לקומה תחתונה קניתי AP של TLPLINK WA601G וברצוני לחבר אותו כרפיטר. להפתעתי ראיתי בט.פ.לינק שאם הוא משמש כרפיטר אי אפשר להגדיר לו הצפנה של WPA (רק WEP). נראה לי קצת מוזר. האם באמת יש איזו הגבלה עקרונית להשתמש ב WPA כאשר יש REPEATER? מצאתי מדריך של אייבורי שאומר שיש לבטל את ההצפנה: http://www.ivory.co.il/UploadKbFiles/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A%20%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%94%20AP.pdf אשמח לדעת אם באמת אני צריך להפקיר את הרשת... תודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by aviv88,

לא מבין גדול בנושא, אשמח לעזרה. אני מחובר עם מחשב שולחני ל ADSL עם מודם + ECI 312 , בעל חיבור רשת אחד בלבד. עכשיו אני צריך נתב כי יש צורך בחיבור התקן נוסף לרשת . הכל קווי, לא מעוניין באלחוטי. אני עדיין רוצה ב Windows להתחבר עם החייגן, כך שאוכל להחליף IP מידי פעם. אז מה אני צריך לעשות ? לחבר את הנתב למודם, וכך לשמור על החייגן ב Windows , אבל זה עוד באלאגן על השולחן, עוד מכשיר וכבלים, תופס עוד חיבור לחשמל... - או מצד שני לוותר על המודם + ECI 312 , ולהשתמש רק בנתב. הבנתי מהתומך בבזק שבאפשרות האחרונה מכניסים שם משתמש וסיסמה בנתב וכל הזמן אתה מחובר, כך שהחלפת IP לא תהיה בשליטתי. השאלה אם התומך צודק, או שבאמת אפשר לשמור איכשהו על החיין ב Windows ... או שלא הבנתי משהו…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by p1nHas,

שלום , ברשותי מודם נתב אלחוטי של בזק ASUS AM 604g. אין לי כרטיס אלחוטי במחשב . אני מעוניין לשים את המחשב במבנה בחצר, אשר מרוחק מהמודם הנ"ל שנמצא בתוך הבית מרחק של כ40 מטר. מה צריך לרכוש בכדי שתהיה קליטה ממרחק כזה ?

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  7. שלום. יש ברשותי מחשב מקבוק עם לאופרד סנו. מחובר דרך רשת כבלים של 012 עם ראוטר linksys wrt54g2 ביצעתי את כל הגדרות הפורט פורוורד וסטאטיק איי פיי ל3 תוכנות שונות: vuze, transmission , bittorent רק בטרנזימיסן עבד לי ההורדה שם וגם זה במהירויות נמוכות מאוד. בין 0-20 קילובייט לשניה... ניסיתי הכל עם הראוטר ולא עבד לי... הפורטים חסומים... האם אני יכול לדעת אם זה בעיה בהגדרות או האם זה הספק חוסם? האם יתכן שהספק יכול לזהות פורטים שאני מגדיר לטורנטים? כל פורט שאני מנסה מעל 6880 לא עובד... יש לכם עוד הצעות בשבילי על מנת לנסות לסדר את העניין הזה? **** צירפתי תמונות מסך על מנת שתראו את ההגדרות**** תודה[br]פורסם בתאריך: 18.10.2009 בשעה 01:01:53

8. Started by Erez360,

שלום לכולם אני מחבר בין 2 מחשבים ע"י כבל מוצלב , על 2 המחשבים מותקן Windows xp. אני מעוניין להתקין Windows 7 על המחשב שאינו המחשב הראשי-המודם ישאר על המחשב עם הXP. לאחר שאתקין Windows 7 על המחשב המשני , לא תהיה בעיה עם שיתוף גלישה ושיתוף מדפסות עם המחשב של הXP? תודה.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. אוקי תגידו לי אם פתחתי את הפורטים נכוןף עכשיו כדי שכל הפורטים יפתחו צריך לשנות IP ידנית הנה תמונה: זה ה) INTERNET PROTOCOL VERSION 4 )TCP\IPV4 תגידו מה לרשום בבקשה זה דחוף יש לי DISCONNECT הרבה במשחקים ואני לא מצליח לפתוח שרת.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. התקנתי נתב חדש WRT54GL מאז יש לי בעיות התנתקות מהאינטרנט יש לי קשוחת TOMATO המעודכנת מותקנת והראוטר מוגדר דרך חיוג L2TP האם יש פתרון לבעיה של ההתנתקויות ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by chani2007,

שלום רב 1.אני קולט במחשב נייד אינטרנט מבניין סמוך - הקליטה לא משהו .. 2.האם אפשר לקחת ראווטר סימנס 141 של בזק הקיים ברשותי ולהגדירו כ-AP . 3.איך לקנפג אותו "הלכה למעשה" ? תודה למסייעים חן

• 1 תגובה
    • 687 צפיות
  12. Started by g.xorre,

שלום, ברשותי שני מחשבים. אחד בחדרי בקומה השנייה והשני בקומה הראשונה (בקצה השני של הבית) אני מעוניין לחבר ביניהם כך שאוכל לקלוט את האינטרנט גם למטה. ברשותי ראוטר TPLINK 54m TL-WR541G. אין לי כרטיסי רשת. האם אני צריך מגביר טווח ואם כן איזה? מה עלי לעשות כדי שכל העסק יעבוד? (ניסיתי להבין משלל מאמרים באינטרנט, אבל כל אחד אומר משהו אחר) אשמח לתשובתכם! תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  13. Started by TaMiRn2,

שלום. אני רוצה להרחיב את הטווח של הרשת האלחוטית שלי בעזרת AP. אני מחפש המלצה לAP שתעשה את העבודה... אני לא צריך טווח רחב בהרבה יותר ממה שיש לי... יש לי עכשיו נתב LinkSys WRT54GL א. אני לא ממש יודע איך לעשות את זה. ב. אני צריך המלצה לAP תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. כמו כבר כתבתי באשכול אחר,אני גר קרוב לאוניברסיטה ויש שם אינטרנט אלחוטי חופשי. הבעיה היא שטווח הקליטה שלי דרך הכרטיס רשת האלחוטי לא מספיק בשביל להצליח להתחבר לרשת,רק לעיתים נדירות כן מצליח וגם זה מאוד איטי. יש לי מחשב נייח עם כרטיס רשת אלחוטי ובנוסף ראוטר מסוג Edimax BR-6204WG. האם יש דרך לקנפג את הראוטר של אדימקס כך שיגביר את עוצמת השידור של הרשת בחופשית ויעביר אותה לכרטיס רשת במחשבי כך שאוכל לקבל עוצמה מלאה ולגלוש בלי שום בעיות באינטרנט? נסיתי כבר להגדיר את הראוטר דרך כל מיני הגדרות - AP בהתחלה , ואח"כ WDS Bridge ובאחת מהאופציות ביטלתי את הכרטיס רשת במחשב הנייח ועבדתי רק עם הראוטר לקבלת אותות מהרשת - וגם הראוטר לא קלט את הרשת החופשית כ"כ טוב. יש למישהו פתרון?

• 4 תגובות
    • 9.5k צפיות
  15. Started by oded6188,

4 יציאות חוטי + אלחוטי לא צריך תקן N...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Mesatla,

לאחרונה שדרגתי ל5מגה מ4מגה ללא התחייבות ובאותו מחיר ועדיין, המהירות הורדה שלי מרוב העולם לא עוברת את ה120kb/s ורק שאני מוריד מהתשתית הארצית ההמהירות היא כמו שמובטחת. השאלה שלי; האם משנה מהירות ההורדה אם רוב השרתים לא יכולים לספק אפילו חצי מגה של רוחב פס לישראל? בזמן שחברים שלי מהעולם מורידים מאותו השרת במהירויות מדהימות(2-3MB/S) אני צריך להסתפק במועט.

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  17. Started by matliran,

היי, יש לי בבית נתב אלחוטי של חברת SMC אני מנסה להוסיף בחדר עבודה נתב אלחוטי נוסף ( בחיבור קוי לראשון) שישמש ל א) אופציה לחיבור 2 מחשבים אות יותר בחדר עבודה בצורה קוית או אלחוטית ב) הגברת האות בתוך חדר העבודה (ממ"ד) החלק השני פחות חשוב אבל נחמד לדעת איך להפעיל גם אותו הנתב החדש הוא של חברת TP-LINK ולא ראיתי בהגדרות שלו התייחסות ל WDS חיברתי נקודת LAN ב SMC אל נקודת ה WAN ב TP-LINK חיברתי את המחשב בחדר העבודה ליציאת LAN ב TP-LINK כרגע למחשב ולמכונות הוירטואליות עליו יש אינטרנט והם רואות אחת את השניה יש מחשב נוסף בבית שמחובר ל SMC אבל אותו אני לא מצליח לראות אשמח לעזרה אם מישהו יודע מה לא הגדרתי נכון תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. תקציב לא מוגבל , כמו שאני מבין אז צריך חיבור ל USB שתהיה תקשורת בין הנתב למחשב. הבנתי שאלו יתאימו http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2004 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4964 האם יש הבדל ? האם האנטנה גורמת לחיזוק האות ?

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  19. כמו שכתבתי בהודעה , יש לי בבית נתב\ראוטר של החברה D-Link , דגם : DIR-615 . התקנתי אותו היום ויש קליטה חלשה מאוד במחשב שמרוחק מהנתב . היום בחנות, אמרו לי שלא אמורה להיות שום בעיה כי הוא מסוגל לחדור בונקרים, לא ידעתי עד כמה זה נכון אבל הנחתי שאת העבודה הוא יעשה בבית , טעיתי ? הדגם הנ"ל שקניתי שווה ל... כלום ? טעיתי בהתקנה ? האם זו בעיה נפוצה? הנתב נמצא בהפרש של קומה מהמחשב שאני מדבר עליו (זו בעיה ? ) . אני עבוד עצות :s05:, תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  20. Started by yotamavi,

לאחרונה עברתי לווינדוס 7 ,ובקבצי Minidump בתיקייה של ווינדוס יש 2 קבצים וכשאני מנסה לנתח אותם שניהם נגרמו כנראה כתוצאה מהמתאם רשת הנוכחי שלי (ג'נרי) רציתי לדעת איזה מתאם אני יכול לקנות שיש לו קליטה טובה ,ושסביר להניח תהיה לו תמיכה בווינדוס 7. עדיפות לאחד שמתחבר עם כבל USB למחשב.

• 0 תגובות
    • 535 צפיות
  21. אז ככה חשבתי שיהיה כדאי שיהיה סטיקי אם איזה פורטים הכי כדאי שיהיו פתוחים. אם זה לביטורנט, או אנשים שמשחקים הרבה משחקים, אני לא הכי מבין אבל הייתי שמח שתתנו פה את הפורטים שלדעתכם הכי כדאי שיהיו פתוחים (פורטים אוניברסליים כאלו ואחרים)

• 4 תגובות
    • 4.2k צפיות
  22. יש לי מחשב נייד HP pavilion dv6160. החלפתי לוח אם שנהרס לי ללוח אם Quanta 30b8 ובגלל זה הייתי צריך להתקין וינדוס XP אחר שלא בא עם כל חבילת התוכנות. אני מנסה מצוא את רשימת הרשתות האלחוטיות הזמינות ואין לי אפשרות... אין לי בכלל גישה. בעבר היה לי בשביל זה סמל למטה על יד השעון... אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי הצורה ברורה מה עושים או לשלוח אותי לקישור... בתודה מראש אופיר

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  23. אז ככה יש לי שתי מחשבים בחדר שלי ושל אחי הם מחוברים בעזרת ראוטר פשוט עם כבל שעובר דרך החור של הקיר של כמה סנטימטרים אם מודדים לפי המשקוף העובי יוצא 11 סנטים ממש מאחורי הקיר נמצא המחשב של אחי מחפש ראוטר איכותי לא עושה בעיות פשוט נמאס מהכבלים זה בלתי נסבל מחכה כבר שהכל יהיה אלחוטי!!! תודה לעוזרים נ.ב לא להביא סתם דגם תפרטו מה טוב בדגם הנ''ל והכי חשוב עד 500 שח' בלי ממד ומפרסים

24. שלום לכולם אני רוצה להרכיב שרת ולא מצליח למצוא רכיבים למכירה. יש חנויות בארץ שמוכרות רכיבים כאלה? ולא מצאתי מחירים באתר של גיגהבייט ללוחות אם שלהם וכשניסיתי לחפש בגוגל גם שם לא מצאתי מחיר של אחד הלוחות לשרתים. בעיקרון אשמח לקבל כל מידע שישפוך אור על הפרשה. שוב: חנויות או אתרים טובים שאפשר לקנות מהם רכיבים לשרתים בבקשה ובתודה מראש

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by Hen7,

שלום, עד היום לא הייתה לי בעיה עם פתיחת פורטים אבל בימים האחרונים פתאום כל דבר שאני מנסה לעשות לא פותח אותם. יש לי ראוטר am604g ופתחתי בעזרתו פורטים בvirtual server, ובוינדוס עצמו יש לי רק את הfirewall שמגיע עם הXP ששם גם התוכנה נמצאת ברשימה. לא משנה איזה פורט אני מנסה לפתוח, או כמה פעמים אני עושה ריסט לראוטר, שום דבר לא עוזר. עד היום לא הייתה לי בעיה כזאת כלל, זה פתאום התחיל לקרות ולא זכור לי שהתקנתי משהו שיכול היה להשפיע על זה. הראוטר שלי הוא am604g של בזק, והספקים הם סמייל (זהב). כל עזרה תתקבל בברכה.

• 4 תגובות
    • 854 צפיות

דיונים חדשים בפורומים