עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום!! אתמול רכשנו את הmsi wind שכאמור, אין לו כונן דיסקים מובנה, ועל-כן אי אפשר להתקין עליו אופיס (או כל תוכנה אחרת) ישירות מדיסק. האופציה האינטואיטיבית הייתה רכישה של cdrom חיצוני, אבל המחיר לא זול , בטח לכך שהדרישות הם אך ורק ולהתקנה של אופיס מדיסק ואולי עוד תוכנה או שתיים. יש ברשותינו רשת ביתית קווית עם 5 מחשבים, ככה שעלתה לראש אופציה של שיתוף כונן מסוים באופן זמני, רק לצורך ההתקנות. (אותו הפיתרון שאפל הציעו לקוני המקבוק איר נטול הcdrom). מכיוון שאין בידי את המידע לצורך שיתוף כונן ברשת, בנוסף לחיפוש כושל בגוגל, אני שואל פה בנוגע לביצוע של כזה שיתוף. אני לא יודע אם רק צריך ללחוץ לחצן ימני ו'שתף כונן' או להשתמש בתוכנה ייעודית או שאי אפשר בכלל... אודה למידע בעניין…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. ביקשתי היום מ-014 לעבור לחיבור עם חייגן (כרגע אני מחובר ללא חייגן), אבל הם אמרו שבחיבור עם חייגן יהיו לי ניתוקים עם הנתב של Ambit שהוט מספקים (Ambit U10C019), ושהם ממליצים להחליף אותו לפני זה. ביקשתי מהם לעבור לחיבור עם חייגן, ואם יהיו בעיות - לחזור לחיבור ללא חייגן. אבל הם אמרו שהם במגמה לעבור לחיבור עם חייגן לכל הלקוחות, ולכן מי שיעבור לחיבור עם חייגן - לא יוכל לחזור לחיבור ללא חייגן. את הנתב קיבלתי חינם מהוט (כחלק מטריפל מגה), ואני מעדיף שלא לשלם כסף כדי להחליף אותו, מה גם שהוא עובד מצוין כרגע. (חוץ מהעובדה שאי אפשר להחליף לו את כתובת ה-MAC של ה-WAN, ובגלל זה אין אפשרות להחליף IP בחיבור ללא חייגן). מישהו יודע אם זה באמת נכון שיש ניתוקים עם U10C019 בחיבור עם חייגן? אם כ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by danielbr,

אז איך אני עושה את זה עם איזה תוכנה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אנא עזרו בבקשה. תודה

5. שלום העבירו לי כבל רשת 30 מטר בבית ואני צריך לעשות להם שקעים למי אני פונה ? החשמלאי שהעביר לי לא יודע איך לחבר. ולי אין את הלוחץ הזה (כמו של בזק) למי אני יכול לפנות שיבוא ויחבר לי 2 שקעים בקצוות של הכבל ד'א תמליצו לי על ראוטר טוב מהיר ופשוט שיתאים למודם TERAYON של HOT תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by swan,

שלום לכולם... אז ככה, יש לי 2 מחשבים באותו חדר עם רשת אלחוטית. נתב אלחוטי של אדימקס ומודם ECI מחשב אחד (win98) מחובר לו כ.רשת, מחשב שני (winxp) מחובר קווי לראוטר האלחוטי והכל פועל פיקס. בקומה העליונה יש לי עוד מחשב (winxp) שיש לו u.s.b אלחוטי. בעקבות קשיי קליטה קניתי access point גם של חב' אדימקס, והתקנתי אותה בין 2 החדרים. מה הן ההגדרות שאני צריך לשנות במחשבים למטה (אם בכלל) ומה השינוי במחשב העליון? רוצה לציין, שהמחשב העליון מזהה את הap ויש תקשורת אבל אין מצב של גלישה. מחשב למטה קווי - ip אוטומטי מחשב למטה אלחוטי - 192.168.0.1 מחשב למעלה אלחוטי - 192.168.1.50 בדיוק כמו שכתוב בהוראות. תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by ariel007,

שלום, כבר שנים אני מחובר לאינטרנט דרך נטוויז'ן בתשתית הוט. היום שדרגתי את המהירות אצל שתיהן ל-100 מגה וניגשתי לבדוק את המהירות באתר שלהם. ובכן, באתר הבדיקה של הוט או נטוויז'ן אני מקבל רק 65 מגה. מצד שני באתר Speedtest יש שרתים שמראים לי מהירות של 97-98 מגה. איך זה, ומה הבדיקה הנכונה? כמו כן אני מחובר דרך הוטבוקס הדגם הראשון. הוא תומך ב-100 מגה או שאני צריך ללחוץ לקבל הוטבוקס 2? תודה לעונים

8. אני משום מה תמיד הייתי מחובר לרדבק 21 עכשיו אני בודק סתם אני ברדבק 12 של נזק לא יודע למה העבירו אותי רד בק אבל אני מעוניין לחזור לרדבק הקודם מהסיבה שאם היוזר ניתקע אצל הספק ברדבק הקודם הוא שלח מסר לספק וזה ניתק אוטומט ואילו ברדבק 12 הדפוק הזה שזה ניתקע במערכת זה פשוט לא משתחרר וצריך לחייג לספק שיחשרר ידני האם יש אפשרות לעבור רדבק ודבר שני יש איו שהיא שיטה שברגע שזה ניתקע זה ישתחרר מיידית ללא צורך בחיוג לספק האינטרנט כל פעם !? שלכם :-*

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לפני כמה זמן חסמו אותי מאתר מסויים ואני לא יכול להיכנס אליו בכלל, אלא עם פרוקסי.. ניסיתי לכבות את הראוטר ולהדליק, למחוק את כל הקבצים הזמניים של הפיירפוקס אבל שום דבר לא עובד? איך בכלל אפשר לחסום בצורה כזאת שגם אחרי שינוי IP וגם מחיקת קבצים זמניים החסימה נשארת (לא חסימה של חשבון, חסימה של גלישה בכלל). לא נראה לי הגיוני שחסמו טווח שלם כי זה אתר ישראלי..

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. כידוע לכם, אני נמצא בתערכות CES 2010 הנערכת בלאס ווגס, ארה"ב. CES היא תערוכת המחשבים והאלקטרוניקה הבידורת הגדולה בעולם וחברות רבות מנצלות את האירוע הזה על מנת להכריז על מוצרים חדשים. בשרשור הזה איידע אותכם על חדשות ואירועים המתרחשים בתערוכה. ==================================== חברת D-LINK הציגה שורה ארוכה של מוצרים חדשים בתערכות CES 2010 ואתם מוזמנים לקרוא עליהם כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=89. אמנם זה פחות קשור לתחום הפורום הזה, אבל תוכלו למצוא בבלוג גם מידע על המחשבים הניידים החדשים של חברת ASUS. עדכונים נוספים יפורסמו במהלך היום -- הרשמו ל-RSS של הבלוג ותקבלו עדכון ישיר. CHEIF

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אני מחובר לבזק בינלאומי בתשתית בזק, החייגן מוגדר בראוטר. יש לי בנוסף מנוי בהוט-נט, ואני מעוניין לנסות אותם באופן זמני - ע"י הגדרת חייגן במערכת ההפעלה, בלי לשנות את ההגדרות בראוטר עצמו. האם זה אפשרי? ניסיתי ליצור חייגן במערכת ההפעלה אבל הוא מחזיר שגיאה 651 אז אני מניח שעשיתי משהו לא נכון (או שזה פשוט לא אפשרי..). אני מעדיף לא לשנות את שם המשתמש והסיסמה בראוטר עצמו כי אני רוצה שתהיה לי אפשרות למעבר מהיר בין הספקיות (פשוט חיבור וניתוק של החייגן של הוטנט), במידה וזה אפשרי. מה גם שבמאמר מוסגר אני לא בטוח שאני זוכר את הסיסמה ששמורה שם לבזב"ל ולא בא לי להסתבך עם זה

12. קנינו בעבודה ראוטר LINKSYS WRT54GL ואני מוגבל בכמות ההפניות שאני יכול לעשות שזה ממש מוזר. יש 10 שורות לביצוע הפניות ואין דרך לעבור מסך או משהו כזה. לפני זה היה לי TPLINK ושם לא היייתה הגבלה. מישהו יודע אם יש דרך להפנות עוד פורטים (לא דרך DMZ)? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. יש לי בבית 3 מחשבים ברשת, אחד של כל אחד מהשותפים. שמתי לב, שכאשר אחד מהם צופה במדיה סטרימינג, זה ממש דופק לשאר את האינטרנט, אם אני גולש אז אני מרגיש האטה, ואם אני משחק, אז הפינגים לרוב מוכפלים פי 3 ומעלה. הנתב שיש הוא EDIMAX BR-6204WG אנחנו מחוברים בכבלים עם 012 לקו 2.5 יכול להיות שפשוט הקו לא רחב מספיק גם לצפיה בסטרימ וגם משחק, אבל זה נשמע לי קצת מוגזם שסרטון של 5 דקות ביוטוב דופק לי לחלוטין את הרשת. (זה לא מפסיק גם אחרי שהסרטון נטען לחלוטין). האם יש איזה הגדרה בנתב שתאפשר איזון בין הקצבת הפס למחשבים השונים? תודה מראש לעונים עריכה קטנה: אני מחובר לנתב אל-חוטית עם כרטיס של EDIMAX (לא זוכר דגם, אבל הקטן האפור שלהם) השותפים גם מתחברים אלחוטית דרך לפטופים. המודם הוא SB5051 ש…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. 1. 200-450 ש"ח 2. יחוברו לראוטר 2 מחשבים בחיבור קווי+מחשב נייד בחיבור אלחוטי+3מכשירי פלאפון עם wifi 3. אחד המחשבים ממוקם בממ"ד והוא מחובר עם כבל רשת 4. בין כל המחשבים בבית קיימת רשת אלחוטית וכן,אני משתף קבצים (ובקרוב גם מדפסת) ברשת 5. לא חייב חיבור מיוחד למדפסת בראוטר,אני יכול לחבר אותה לאחד המחשבים וכנראה שאני יקנה מדפסת עם wifi 6. עם כל מחשב אנחנו מורידים לרוב מוסיקה\סרטים או סתם גולשים באינטרנט לרוב לא בו זמנית בשתי מחשבים 7. יחוברו לראוטר 2 מחשבים בחיבור קווי+מידי פעם ps3+מחשב נייד בחיבור אלחוטי+3מכשירי פלאפון עם wifi 8. תשתית:בזק ספק:בזק בינלאומי מהירות 5m 9. יש לי ראוטר אלחוטי siemens sl2 141 שאני מעוניין להשתמש איתו כדי להגדיל את הטווח של הראוטר החדש 10. חברת נתבים…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by zilkanir,

wi-fi 802.1g אני עובד על המחשב והכרטיס רשת האל חוטי ממש לידי כל הזמן(בנקודה הזאת הקליטה שלו הכי טובה), רציתי לשאול אם יש סכנה של קרינה מהשידור? זה משדר בעוצמות גבוהות הwi-fi? (בזמן האחרון יש לי קצתכאבי ראש שלא היו לפני זה בלי האינטרנט אל חוטי). בנוסף אני עובד גם עם מקלדת ועכבר אל חוטיים גם עם מקלט RF של microsoft, ורצית ילדעת עם שידור כזה, הוא גם מהווה איזהשהו סכנה בריאותית, אם יש ממנו גם קרינה?. בנוסף אני עובד פה עם טלפון אל חוט י panasonic שמשדר על 1.9ghz משהו כזה(גם הוא משדר בעוצמות גבוהות?), ועם סלולרי שברור לי שהוא פולט קרינה גבוהה. ועוד רציתי להוסיף דונגל בלוטות' למחשב לתקשר עם הסלולרי, אני מרגיש שנעצרתי ממש בזמן שהטכנולוגיה כבר מתחילה לעלות בבריאות. מה אתם אומרים ל…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אחרי הפסקת חשמל, הדלקתי את המחשב, והוא משום מה זיהה לי חומרה חדשה - כרטיס הרשת שעל הלוח אם. הכרטיס רשת נמצא במצב identifying מול הראוטר ולא מצליח להתחבר אליו. כרגע אני גולש דרך הראוטר באותו מחשב אבל עם כרטיס רשת אלחוטי. ביצעתי ipconfig/all (לכרטיס הפיזי כמובן) ומה שאני רואה זה שהוא המציא לי כתובת IP ו-default gateway (שלא קשורים לראוטר) בנוסף, הכתובת של ה-DNSים משובשת fec0:0:0:fff וכו', וכתובת ה-MAC היא 00-00-00-00-00-00 (זה physical address נכון?). למישהו יש רעיון מה לעשות? בתודה מראש...

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. DLINK DIR-615 NETGEAR DGN2200 השאלה מתייחסת לפורטי LAN, לא ל- uplink

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by ravnadal,

עד היום הייתי עם VTECH שמחובר לראוטר בלבד של LINKSYS אני רוצה להחליף את המודם עקב ענייני התשלום החודשי ומחפש משהו מומלץ איכותי אמין ולא יקר מידי מכיוון שהתקנים כל הזמן משתנים ואין טעם לראוטר ב1400 כמו הlinksys שקניתי בזמנו

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום לכם אנשי פורום יקרים! אני מחובר לאינטרנט דרך הכבלים(ערוצי זהב). המודם, שברשותי(Motorola SB5100) מתחבר לכרטיס הרשת. אני רוצה לטעון את עמוד הבקרה של המודם דרך הדפדפן ואני לא יודע(ידעתי בעבר :-\) את כתובת הIP, שאליה ממופה המודם. אני אשמח מאד אם מישהו יוכל להגיד לי כיצד אני יכול לבדוק את הכתובת, שדרכה אוכל להתחבר למודם. או שאולי זוהי כתובת סטנדרטית ואז אשמח אם תספרו לי דרך איזו כתובת IP אתם מתחברים למודם עצמו. תודה מראש על ההתייחסות והניסיון לעזור! 8)

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by ohad_n4561,

בס"ד שלום רב, יש לי רשת ביתית בעלת 2 מחשבים. בתקופה האחרונה (בערך לפני חודשיים), אני מקבל הדועות מהאנטיוירוס (Kaspersky Internet Security 2009) שמתרחש ניסיון פריצה מפורט 1434 וכל פעם כתובת IP שונה, ושהפריצה לא נחסמת. בעקבות כך למחשב השני שמחובר לרשת דרך כרטיס רשת אלחוטי נמחק הכונן, ועכשיו הוא בתיקון. ביום שישי לאחר שקיבלתי כמה הודעות על ניסיון פריצה מהאנטיוירוס, נסגר החשבון שלי ולא יכולתי להיכנס למחשב, אך בגלל שיש לי Vista Ultimate הכונן לא נמחק כי יש עליו הצפנה של Bitlocker של Vista. היום לאחר שפירמטתי את המחשב והתקנתי עליו Windows 7 , נדהמתי לגלות שעוד פעם קיבלתי הודעות על ניסיון פריצה. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא, מיכוון שיש לי חומר על הכונן. אני רק רוצה לציין ש…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. יש לי את הראוטר מהוט בערך חודשיים, שיניתי בהגדרות רק את שיטת האבטחה (WPA2-PSK)... שמתי לב שאחרי כמה שעות של עבודה הקצב הורדה יורד מ12Mbps יותר לכיוון ה1.5Mbps ואף יותר נמוך... כמובן שהראוטר חוזר לעצמו אחרי ניתוק מהחשמל והחזרה שלו, אבל יש משהו שאפשר לעשות לפני שמתקשרים להוט ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by or123,

...האם יש אפשרות לקיים שיחות בזק דרך המחשב ? אם כן אשמח לדעת מה נדרש (חומרה/תוכנה) ואופן התקנה - תודה

23. Started by Dor Sharon,

יש אצלי בבית סיטואציה בה אני ואחי שנינו גיימרים ומורידים הרבה, אבל רק אצל אחד יושב המודם-ראוטר ואצל השני יש מתאם WIFI TPLINK ARCHER T2U המחשב עם הWIFI חווה גלישה איטית והתנתקויות וכל פתרון אפשרי שניסינו לא עבד (כולל החלפת המודם והחלפת המתאם WIFI מס' פעמים). לא מדובר בחדר ממ"ד, וסה"כ קיר פשוט מפריד בינינו אבל הבעיה עדיין קיימת. בזמן האחרון גיליתי שיש דבר כזה מתאם על גבי רשת חשמל וראיתי שיש את המוצר הזה שיש עליו חוות דעת טובות: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=849577 אפשר ביקורות עליו ועל הצורה שבה כל הדבר הזה עובד?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Doron Aharonov,

היי, אני מחובר לפרטנר פייבר באמצעות המודם ראוטר שהם סיפקו לי של DLINK 256. מכיוון שאין קליטה של הוויפי באחד החדרים, ניסיתי להתקין מגדיל טווח. חיברתי באותו החדר מגדיל טווח (ואחרי זה ניסיתי גם עם ראוטר ישן) לשקע רשת שמחובר ישירות למודם הראשי. (נקודת הרשת מקבלת אינטרנט, חיברתי לשם מחשב והכל עבד מצויין). לכמה דקות הצלחתי לקבל אינטרנט בוויפי הנוסף אך לאחר מכן שמתי לב כי כל המחשבים שמחוברים לוויפי הנוסף של המגדיל טווח וכן הוויפי מהמודם הראשי לא מקבלים יותר אינטרנט. בשורת המשימות מופיע connected, no internet. שמנתקים את המגדיל טווח מהחשמל הכל מסתדר... מה אני עושה לא נכון? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by rinatk,

שלום, הראוטר שלי מחובר לאינטרנט של פרטנר (100 מגה) על תשתית בזק. היום העברתי כבל רשת חדש כ7 מטר עד לסוויץ' בחדר אחר. חיברתי את הסוויץ' למחשב ווינדוס 10 והרצתי בדיקת מהירות, יצא מעולה: 80+ מגה לשנייה. חיברתי כבלי רשת נוספים מהסוויץ' למחשב מק ולמאריך טווח*, ובמק היתה מהירות דומה. לאחר הדלקת מאריך הטווח פתאום המהירות בווינדוס נפלה ל8-10 מגה (בחיבור קווי), וראיתי שבסוויץ' הנורה של החיבור אליו הפכה לכתומה במקום ירוקה. ניסיתי לנתק ולחבר את שני הקצוות של הכבל למחשב, חיברתי את הכבל של המק לוינדוס והחיבור הפך לכתום ואיטי, ריסטטתי את המחשב, פתחתי את ה device manager וניסיתי לעדכן את הדרייברים של כל מתאמי הרשת שם... …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים