רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לקצת עזרה עם הגדרת פיירוול PFSENSE. המטרה : לשים את הFW בתור חוצץ בין הרשת הפנימית שלי ולבין האינטרנט, כאשר PFSENSE אמור להחליף את הראוטר של בזק שאחראי על חלוקת ip ומחייג PPPOE לבזק. התקנתי את הPFSENSE על מחשב ייעודי למטרה זו, בעל שני כרטיסי רשת. הראוטר\מודם שברשותי הוא : NETGEAR - DGN2200 הבנתי שעלי לבצע את השלבים הבאים: 1. לבטל DHCP בראוטר של בזק. 2. לבטל את הפעולה שהראוטר יחייג אוטומטי (PFSENE יהיה אחראי על הפעולה הזאת) 3. לנתק WIFI בראוטר. 4. להגדיר שהPFSENSE יגיד למודם לחייג PPPOE 5. להגדיר בPFSENSE שיחלק IP למחשבים ברשת הפנימית ועוד שאלה, הרי לראוטר של בזק יש IP 10.0.0.138 ואחרי שאני אגדיר את ה PFSENSE נגיד ואני אתן לו IP 10.0.0.139 אני עדיין מתוך הרשת ה…
-
- 4 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
הבעיה התחילה לאחר שהחלפתי בבית ראוטר, במחשבים (גם הניידים) המהירות הורדה/העלאה תקינה אבל בעיה מוזרה היא שבפלאפונים מהירות ההעלאה חלשה מאוד ולפעמים שואפת ל0. מרגישים את זה בהעלאה של תמונות בווצאפ, פייסבוק וכו, בבדיקת מהירות (נבדק בכמה פלאפונים בגרסאות שונות) מהירות ההעלאה פשוט נתקעת במקום ושוב, במחשבים הניידים הכל תקין גם באלחוטי, אכן משהו מוזר. דוגמא לבדיקות מהירות (בכולם הוא נתקע בעת בדיקת העלאה): דגם הראוטר הוא E1200 של סיסקו, לאחר המקרה ניסיתי לשחק עם כל מיני הגדרות כמו לנטרל פיירוול ולשנות טכנולוגיית החיבור האלחוטי, וכלום לא עוזר. אשמח להצעות / עזרה! תודה, אמיר
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי הוטנט 100MB ובזק 15MB, בחודש+ האחרון אני מקבל פינגים גבוהים מאוד, TEAMSPEAK מתנתק כל דקה שתיים אתרים לא נטענים(ישראלים או לא) מה אפשר לעשות?, זה בעיה ידועה?
-
- 4 תגובות
- 962 צפיות
-
-
ואני לא מקבל את ה 100 מגה אלא 30 מגה, אני משתמש בגירסא האחרונה של UTORRENT. מה אפשר לעשות?
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אהלן. האם יש אפשרות בhotbox לחסום מחשב מסוים מרשת ו/או רשת אלחוטית? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום וברכה, אני גולש בחיבור אלחוטי, ומכיוון שהעלתי את מהירות הגלישה ל-50MB הכרטיס הנוכחי שלי ( tl-wn620g) לא מצליח לנצל את המהירות המקסימלית של החיבור. חיפשתי קצת היום וראיתי שני כרטיסים שיכולים להתאים לי (לעניות דעתי) האם יש יתרון משמעותי על ה-WN951 לעומת ה-WN851 ? כי בפשטות לא מצאתי כ"כ יתרון. אשמח לקצת עזרה, תודה ויום טוב!
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הבית שלי, מבחינת שטח, קטן ואפילו קטן מאוד. למרות זאת הקליטה בחלקים מסויימים בו גרועה מאוד עקב הקירות והעובדה שאחד החדרים הוא ממ״ד. כרגע יש ברשותי את הTL-WR1043ND והבעייה היחידה בו היא שהקליטה בחלק מהבית גרועה, בעיקר בממ״ד. אני מחפש נתב בעל טווח רב בהרבה במחיר סביר. לא חובה שימכר בארץ (אם כי אני לא יודע עד כמה מסובך לייבא נתב מחו״ל עקב משרד התקשורת וכו׳). תקציב לא מוגדר. אשמח להצעות. ע״מ לסבר את האוזן - repeater הוא לא פתרון (עקב מחסור בשקעי חשמל שמונעים מציאת מיקום במרחק סביר מהנתב המרכזי, בנוסף (להבנתי) ריפיטר אלחוטי עובד בחצי דופלקס ויחצה את מהירות הגלישה). כמו כן אני לא מעונין להעביר רשת חוטית בקירות - התשתית כאן בעייתית.
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום. התשתית שלי הוא הוט והספק שלי הוא נטוויז'ין. המודם שלי הינו hotbox. אני צריך עזרה בשני דברים. א. יש לי ראוטר level one wbr 3408 11g . היתי רוצה להכנס להגדרות שלו . קראתי שכדי למצוא את הכתובת צריך להיכנס ל cmd ואז לרשום ipconfig ואז gateway. עשיתי את זה אך מתי שאני רושם את הכתובת שמצאתי זה נכנס לי לאתר של hotbox. היתי רוצה עזרה בכך שתנחו אותי כיצד להיכנסת להגדרות של הנתב - level one ב. היתי רוצה שתסבירו לי האם אפשר להפוך את הנתב הנ"ל למגדיל טווח אצלי בבית.
-
- 4 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום עד לא מזמן הייתי לקוח של בזק והצלחתי לראות את המצלמה דרך פורט 80 כיום אני מחובר להוט ולא מצליח לחבר את ההוטבוקס למצלמה. שרותי התמיכה ניתנים ע"י..... אשמח לעזרה תודה
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת איך אני יכול לשתף תיקיה בין שני מחשבים. למשל יש לי 3 מחשבים A B C אני רוצה לשתף תיקיה במחשב A כך ש רק מחשב B יוכל לגשת אליו ויקבל למשל הרשאות של קריאה/כתיבה ומחשב C רק יכול לקרוא את התיקיה. כל זה ב- windows7 כמובן תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, בקרוב אני נכנס לדירה שכורה בה קיים נתב של בעלי המקום. הנתב נמצא לשירותי אולם אני אינני היחיד שאעשה בו שימוש. איך ביכולתי לוודא ששימוש בנתב זה יהיה בטוח ופרטי? האם התחברות לאתרי חשבון הבנק/קניות כגון אמאזון וכו׳ יכולות להיעשות עם וודאות בשמירת הפרטיות? תודה
-
- 4 תגובות
- 776 צפיות
-
-
רוצה להרכיב כרטיס כזה על מחשב. אני רוצה בעתיד לעשות רשת בין טאבלט, מחשב, מחשב נייד טלפון וטלוויזיה. נוצרו לי כמה שאלות. אני יכול להשתמש בכרטיס זה בטור ROUTER? אני יוכל להזרים סרט לטלוויזיה ובנוסף לעשות דברים אחרים על מסך מחשב בו זמנית? או שWIDI זה פשוט שכפול מסך?? משום מה לא מוצא בארץ כרטיס כזה, ולקנות בחול משלוח עולה יותר מכרטיס . מישהו יודע איפה אפשר לקנות??? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי שבשביל IP קבוע צריך חייגן, שלא תומך ב-100 מגה, האם כך הדבר ? איך ניתן לקבל IP קבוע ולהתחבר במאה מגה ? תשתית הוט...האם תשתית בזק קלה יותר בעניין הזה ?
-
- 4 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אתם זוכרים את הימים הטובים של ה-ADSL שהפינג לאתרים בארץ היה גג 6MS? אז זהו אני תמיד שאלתי את עצמי מה קרה? (לאחר ששדרגתי למהירויות הגבוהות מ-10 מגה) לאחרונה גיליתי משהו מעניין: בזק מפעילה על כמעט כל הקווים שלה אלגוריתם הנקרא interleaving (הסבר כאן) בקצרה האלגוריתם אמור למנוע איבוד מידע עקב רעשים בקו, אך "תופעת הלוואי" של האלגוריתם הינו שהוא מוסיף בין 8-ל 24 מילישניות לפינג (תלוי בעוצמה בה האלגוריתם מופעל) אזי במידה והקו שלכם חשוף לרעשים (בדרך כלל קווים הנמצאים מרחק רב מהארון של בזק) כנראה שבזק מפעילה את האלגוריתם בעוצמתו הגבוהה ביותר וכתוצאה אתם מגיעים לפינג מפלצתי של 40 מילישניות לאתר כמן ynet (במקום 6 מילישניות). אפילו כאשר יש לכם קו יציב, בזק מפעילה…
-
- 4 תגובות
- 994 צפיות
-
-
היי, אני מחובר לנטוויזן דרך נטבוקס ושמתי לב שכבר תקופה ארוכה בכל פעם שאני מוריד קובץ גדול האינטרנט מתנתק הדבר קורה גם בהורדות של טורנט וגם בהורדות משרתים כגון ORIGIN ודומיו. האם יש מה לעשות לפני שאני רץ להחליף כרטיס רשת? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם ניתן לרכוש שירות בדומה לDYN DNS, שינתב לכתובת IP קבועה ? ולא לכתובת "רגילה" ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם אני מעוניין בראוטר פשוט קטן וזול מישהו יכול להמליץ לי על משהו בסיסי אני אחבר אליו לפעמים 2 פלאפונים אולי 3 או 4 לדברים בסיסיים כמו ווטאפ ופייסבוק וגלישה בסיסית ראיתי את זה TP-Link TL-WR541G (נכנסתי לזאפ ועשיתי חיפוש של כל הראוטרים מהזול עד ההכי יקר) מה אתם אומרים עליו ?...הוא עולה בסביבות ה 50 ש"ח נ.ב חשוב לי שיתמוך בחייגן אוטומטי...שהחיבור יהיה קבוע .. (הכוונה לחיבור ללא חייגן) הספק זה נטווישן והתשתית של הוט וחשוב שיהיה יציב
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום! יש לי בבית ראוטר משולב נתב HPNA3 שנקנה לפני כמה שנים מבזק (דגם מדויק - PowerNet - PAR-720G). היום בזק התקשרו כדי להגיד שהם רוצים לשדרג אותנו חינם ל-40 מגה. אבל הראוטר הזה, לטענתם, תומך רק עד 10 מגה והוא נתב ADSL ישן. בכל אופן, הנתב הזה הותקן אצלי בבית מכיוון שיש לנו שני חדרים רחוקים אחד מהשני שצריכים אינטרנט, ואחד מהם הוא ממ"ד. המודם+נתב הזה מתאים לחיבור קווי בשני הצדדים של הבית - בצד אחד המודם+נתב, בצד השני יש שלוחה כזאת שרשום עליה Ethernet Bridge (נראה כמו מודם קטן שמתחבר משקע ה-Ethernet בקיר וממנו למחשב). וחוץ מזה, זה מאפשר גם גלישה ב-Wi-Fi ברחבי הבית (והאות באמת מאוד חלש עד לא קיים בממ"ד). השאלה היא - איזה מודם / נתב מומלץ לקנות ולהתקין בבית כזה? בבזק הציעו לקנו…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ה XP והמדפסת מחוברים לנתב הנייד הוא אלחוטי איך אני עושה רשת בין כולם ? תודה רבה !
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש נתב חדש שיחליף Linksys WRT54GL שלי. זה היה ציוד באמת נפלא במשך 8 שנים אבל זה זמן לעבור למשהו חדש. אני מחפש: - אלחוטי N או AC - Gigabit Ethernet - הקושחה Tomato או תמיכת WRT-DD (בעיקר לאיכות שירות, VPN, VLAN) - עמידה ואמינה כמו WRT54GL. - למכירה בישראל. ניסיתי למצוא בפורום, אבל מצאתי רק שאלות למכשירים ספציפיים או לנתבים מח"ל. מה מומלץ?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם, לאחרונה שידרגתי ה-NAS שלי לדגם של DS1512+ ורציתי להעביר אליו המידע מה-NAS הישן שלי (IOMEGA IX2-200). כרגע חיברתי את שניהם ישירות לראוטר שלי (Linksys EA4500) וניסיתי להעתיק המידע מאחד לשני בשתי דרכים: 1. פקודת העתקה פשוטה דרך המחשב שלי ממיפוי של הנאס הישן למיפוי של הנאס החדש. 2. כניסה ל-File Manager של הנאס החדש ומתן פקודת Upload לקובץ שנמצא בנאס הישן. בשיטה הראשונה הצלחתי להגיע לקצב של בערך 9M Bytes. בשיטה השנייה הגעתי רק לקצב של בערך 3.5MBytes. עלי לציין שכרטיס הרשת במחשב שלי הינו עדיין של 100MBits ולכן חשבתי שזה ההסבר לקצב הנמוך בשיטה הראשונה (אולי ההעתקה מעבירה הקובץ דרך המחשב מכיוון שדרכו ניתנה פקודת ההעתקה). מכיוון ששני הנאס-ים תומכים ברשת ג'יגה וכן…
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום. התקשרו אליי היום מהוט והציעו לי לעבור ל100 מגה בייט (כיום יש לי 12 מגה) והבנתי שבמעבר כרוך בהחלפת המודם והראוטר להוט בוקס של הוט. דיפדפתי קצת באינטרנט וראיתי שיש עם זה המון בעיות של ניתוקים, גלישה איטית וכל מיני בעיות כאלה למיניהם (כרגע האינטרנט עובד מצוין ללא ניתוקים וכו..) רוב הדברים שקראתי נכתבו די מזמן ולא הצלחתי למצוא ביקורת מהזמן האחרון האם הם שיפרו דברים ומה התקלות של זה היום. אם מישהו יכול להגיד אם שווה להחליף והבעיות של ההוטבוקס הם קטנות או ששווה להתרחק? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם יש אפשרות לצפות בסיסמאות שהוקלדו באתרים מסוימים כשאותו משתמש התחבר אליי לראוטר? ובנוסף, אם מישהו התחבר לאתר מהמחשב שלי, אני יכול לדעת את הסיסמה שלו? זה לא למטרה רעה, אני שואל כדי לדעת. תודה.
-
- 4 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
אהלן, אני כרגע סובל מ6740 h1 ואני רוצה להחליף אותו. יש המלצה לדגם מסוים של נתב? תודה!
-
- 4 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אהלן אהלן, מקווה שאני במקום הנכון, אני צריך מאוד את עזרתכם. אני נמצא בבית עם 2 קומות, שהמודם ממוקם בקומה התחתונה. עד היום המודם היה מחובר לראוטר של חברת 3COM, ראוטר שיש לנו כבר בערך 10 שנים, ונתן מהירות של 5 מגה בקומה התחתונה ונמוך מזה משמעותית בקומה העליונה (אנחנו מחוברים ל30 מגה, כשבחיבור ישירות מהמודם מקבלים את המהירות המקסימלית). לאחר התייעצויות החלטנו להחליף ראוטר, וקנינו את הTPLINK WDR4300, שעליו קיבלנו המלצות. בקומה התחתונה המצב השתפר מאוד וכעת מגיעים לאיזור ה25-26 מגה בחיבור אלחוטי, אך בקומה העליונה המצב עדיין לא השתפר. יש משהו שניתן לעשות? שינוי הגדרות כלשהם? חשוב לציין שבקומה העליונה אין מחשבים נייחים אלא רק ניידים, ולכן כל פתרון של חיבור מכשיר נוסף לצערי לא רלו…
-
- 4 תגובות
- 992 צפיות
-