רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,506 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל חברי הפורום כמו שכתוב בכותרת: יש לי ראוטר\מודם של בזק NETGEAR VVG2000 VDSL, שהוא דיי ישן כבר... הבעיה איתו היא רשת האלחוט שלו. כאשר אני עושה בדיקה בחיבור כבלי רשת אליו, מחשבים שונים, אני מקבל את המהירות הרצויה שהיא בערך 85 עד 95 מתוך חבילת ה-100 שיש לי. אבל כאשר אני מבצע בדיקה ב-WIFI, אם זה בלפטופ, או בסמארטפונים שונים, ועוד יושב ממש מול הראוטר, אז אני בקושי מקבל 20 בהורדה... אשמח לעזרה והכוונה, מה יכולה להיות הבעיה, למה ישנם כאלו הבדלים גדולים במהירויות הורדה בין חיבור כבל לבין חיבור WIFI? אולי בראוטר עצמו מוגדר אצלי משהו לא נכון בנוגע ל-WIFI, או שזה בגלל שפשוט הראוטר כבר דיי ישן ואין מה לעשות עם זה?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בקשר להאי פי המוזר הארוך הזה שאמור לפתור את בעיית החוסר בכתובות פנויות שמתי לב שבוינדוס 7 זה מותקן אוטומטית וכשאני משתף בביטורנט אני מתחבר ליותר אנשים כי אני גם מתחבר לאנשים עם אי פי כזה השאלה היא: האם בוינדוס XP הייתי מוגבל רק לגרסה 4 או 6?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום עדכנתי היום את חבילת האינטרנט שלי במקור הייתי על מהירות של עד 100 מגה ו3 מגה העלאה עכשיו אני על מהירות של עד 100 מגה ו10 מגה העלאה מאז העדכון הזה, מהירות ההורדה שלי ירדה מסביבות 65 מגה , ל17 מגה, בזמן שמהירות העלאה שלי עלתה ל7 מגה למרות שמבחינת הנתונים של הראוטר הוא מראה נתונים של 65 מגה הורדה האם זה הגיוני שבגלל אולי תשתית, השדרוג של ההעלאה פגע במהירות הורדה ? מחר בבוקר אדבר עם שירות הלקוחות שישנמכו אותי בחזרה ל3 מגה העלאה או 5 מגה העלאה ואז אדע בוודאות (למרות שעל פניו זאת האפשרות היחידה) פשוט רציתי לדעת אם מישהו נתקל בדבר כזה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין מתאם קווי לבין מתאם קווי על רשת חשמל? (חסרונות ויתרונות גם) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
א. המלצה לראוטר טוב אני בבית חדש וצריך המלצה לראוטר- בגדול יתחבר ל1-2 מחשבים עם אופציה למחשבים אורחים מידי פעם. אין לי דרישה למהירות העברה גבוהה (תקן N), אבל אם זה עדיף אז למה לא, יחובר אינטרנט 2.5 מגה ולא סביר שישודרג ליותר מ10 מגה בעתיד הקרוב מבחינת תקציב נגיד 200 שקל חשוב לי שיהיה יציב יותר מהכל, אין לי צורך באופציות מתקדמות או הגנה\הצפנה סופר מורכבת (מספיק האפשרות הבסיסית) עכשיו בנוגע לכמה רחוק הוא צריך להגיע- יש לי כמה אפשרויות לסידור ואשמח את דעתכם. יש לבית 2 קומות, למטה יש ארון תקשורת ויש הכנה לכבלים בקירות מהארון תקשורת לממ"ד, לסלון ולקומה השניה. אופציה א לשים את הראוטר והמודם בארון תקשורת בקומה הראשונה, משם להעביר חוטים לסלון ולקומה 2 בעיות- כמה רחוק יכולים להגי…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני נמצא כרגע בארה"ב ואני צריך להביא לבית ראוטר שיעביר את האות בצורה טובה יותר מראוטר g , כי האות עובר בבית שלי אך חלש. יש לי אפשרות לקנות כל ראוטר שהוא, וחשבתי על ראוטר של linksys wrt600n + 2 מתאמים usb600n . האם הראוטר הנ"ל איכותי ושווה קניה??
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני נמצא כעת בחבילה אצל בזק (תשתית) ובזק בינלאומי ספק במהירות של 40 מגה. משום מה הם החליטו שהם עוברים לשיטת השכרת מודם ראוטר מאצלם במחיר של 10 שקל לחודש, זה נחמד אבל חשבתי שאחרי שנה שנתיים, אני כבר אכסה את זה אם אני אקנה לבד. עכשיו העניין איך זה עובד מבחינת מהירות אינטרנט, איך אני יודע מה בדיוק אני צריך, האם מודם/ראוטר של 40 מגה יכול לעבוד גם עם 100 ? מה הדברים שאני צריך לדעת להמשך ולשדרוג.. ? בכל מקרה אשמח גם אם תמליצו לי על מוצרים שאתם מכירים. תודה רבה מראש..
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו אמר פה שיש קרינה מסוכנת אולי, אבל זה לא בטוח בדיוק כמו נורא הפלאפונים. בכל מקרה, אם הכרטיס רשת האלחוטי רחוק ממני באיזה מטר, זה כבר לא מסוכן? כי כעקרון גם פלאפון זה לא מסוכן עם לא מקרבים אותו ממש לגוף, אז אני לא חושב שצריך להיות הבדל עם כרטיס רשת אלחוטי.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, לאחרונה עברית ל 30 MBps (בזק + בזק בין לאומי, חיבור בעזרת חייגן). בעקבות זאת אני צריך לשדרג את המודם (יש אפשרות לקחת משו אצל בזק בתמורה להתחיבות עסיסית ובמקרה של התנתקות - ההחזר עבור המודם יבוטל) + רוטאר תקן N ( כרגע יש לי את linksys WRT54GL- נתב מעולה ממש מרוצה ממנו אבל לא תומך בתקן N). יש המלצות למודם טוב ויציב? ( הזבל של בזק תמיד עוסה בעיות במשכת ה IP) בנוסף המלצה לנתב איכותי. (אחרי ה LINKSYS שיש לי אותו 5 שנים, יש לי סוג של רמה מסוימת שאני מצפה ממנה מהנתב החדש בעיקר בכל הנושא של ניהול התקנים המחוברים לנתב, פתחית פורטים קלה, ממשק נוח לשימוש והגדרה פשוטה של כול הפונקציות של הנתב). בנוסף אני מחפש כרטיס רשת -תקן N ( חיבור PCI-E X1 \PCI) תקציב: מודם : 60…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי רשת בין 2 מחשבים ואני רוצה לחבר למחשב אחד מודם ADSL בחיבור USB (אני יודע שרשת עדיף אבל זה מה יש) והשאלה היא מהם היתרונות שהמודם יהיה במחשב מסוים לעומת מחשב שישתמש במודם דרך מחשב אחר? וגם איך משתפים את המודם?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מקבל connected כשאני מתחבר wireless לראוטר, אני מקבל IP Address , Subnet MASK , Default gateway תקינים. אבל הוא לא מתחבר לרשת דרך פיירפוקס ולא מתחבר לסקייפ... ממש מוזר ! אני "קונה" כתובת מהראוטר תקינה ולמרות ה-connected אני פשוט לא מקבל אינטרנט... יכול להיות שהספק או התשתית פגומה ? אפילו שהכתובות כביכול תקינות ? :'( תודה על כל עזרה !!
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני וחבר שלי קנינו בחנות משומשים שני מכשירי טלפון אל חוטי 2GHz עכשיו רציתי לדעת אם אני יכול ליצור רשת ביתית עם המשדרים? אני מוכן להשקיע זמן וכסף..
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב נייד אבל בחדר אין קליטת WIFI, לעומת זאת מחוץ לחלון - יש קיים איזשהו כבל שישמש כאנטנה שאוכל לחבר למחשב ולהוציא את קצהו מחוץ לחלון לקליטה? אני אשמח אם תוכלו לקשר אותי לאחד בחנות אינטרנטית (EBAY וכו') או איזה מדריך לעשה זאת בעצמך תודה לקוראים והעוזרים ויום נעים!
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
(אני מחובר לאינטרנט זהב) וזה באמת משהו מוזר: הגדרתי את המחשב שלי לעבוד כסרבר (מותקן עליו XP עם שרת IIS של מיקרוסופט). שיניתי את ה-IP בתוך הגדרות IIS ל-IP הנוכחי שלי באינטרנט זהב. ניטרלתי את כל הפיירוולים וכן תוכנות שעובדות ברקע (כולל אנטי-וירוס). עכשיו: גלישה מהמחשב המקומי - עובד. גלישה ממחשב בעבודה (מחובר לבזק בינלאומי) - לא עובד (שרת לא נמצא). אותו דבר גם שמנסים להתחבר ממחשבים אחרים המחוברים לנטוויז´ן ו-012. גלישה מממחשב מרוחק המחובר לאינטרנט זהב - עובד. גלישה ממחשב מרוחק מאוד (בחו"ל), המחובר לספק בחו"ל - עובד כמו גדול. בכלל, כל המשתמשים המרוחקים (רוסיה, הודו, ארה"ב וקנדה) - הצליחו להתחבר לשרת בלי בעיה. רק עם משתמשים מקומיים יש בעיה, וכאלה שלא מחוברים לאינטרנט זהב. יכו…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במסגרת תערוכת CES הכריזה Linksys על נתב חדש בסדרת ה-WRT. נתבים חדשים בסדרה זו לא הוכרזו בשנים האחרונות ובאמצעות הנתב החדש מנסה Belkin, בעלת המותג Linksys, לחדש את ימי ה-WRT. כל הפרטים וגם תמונות בפוסט הבא - http://www.netcheif.com/blog/?p=4581 מידע על כל הקורה בתערוכת CES 2014 ניתן לקרוא בדף הפייסבוק שלי כאן - https://www.facebook.com/NetCHEIF
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם הייתה לי תקלה אתמול באינטרנט , המודם שלי Speedtouch 510 האגדי של אלקטל הראה נורית שטרודל מהבהבת כלומר יש בעיה קו ( היה קו טלפון בבית ) באותו יום בוצעו אצלנו באזור עבודות תשתית לשדרוג לרשת ה NGN . התקשרתי ל 166 ובו נאמר שזו בעיה כנראה בתשתית והם שולחים טכנאי הבייתה אבל לפני שאלתי שאלה מפגרת האם ה ADSL אינני יכול לגלוש לאחר שבוצעו עבודות שדרוג ונאמר לי שזה לא קשור וכנראה בתשתית . היום הגיע הטכנאי ירד למטה ראה שהכל בסדר ירידה שלקחה בערך 5-7 דקות וחזר אם המודם RTA1320a של רוטל בטענה שהמודם ישן מדי ואינו מתאים לתשתית , לאחר חיפוש בגוגל ופה באתר הבנתי שהמודם נורא בעייתי ? דעתכם ומה עליי לעשות ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני מספר דקות פרסמתי באתר NetCHEIF מדריך חדש -- בדיקת ביצועים קווית ואלחוטית ברשת הביתית. המדריך הזה מתאר את האופן בו נבחנים הביצועים והעמידות של הנתבים הנבדקים על ידי. בדיקת הביצועים האלחוטית נעשית באמצעות התוכנה iperf ובמדריך מתוארת המתודולוגיה בה אני משתמש בפרוטרוט. בדיקת העמידות של הנתב בעומס חיבורים נעשית באמצעות uTorrent וגם לגביה יש הסבר מפורט במדריך. http://www.netcheif.com/Articles/HomeNetPerf/HomeNetPerf.htm
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לשתף את חבילת הגלישה שיש לי בסלולרי, דרך הנתב הביתי, למספר מחשבים ניידים וקבועים. עשיתי את הניסוי הבא: - הפעלתי במכשיר הסלולרי את ה Wifi Hotspot - קינפגתי את הנתב הבייתי ( TP-LINK TL-WR841N ) כ bridge של ה hotspot בתקווה שכך אקבל גישה לאינטרנט בכל התחנות המחוברות לנתב. (עשיתי בעבר בהצלחה bridge על-גבי wifi בין שני נתבים רגילים). זה לא עבד. האם זה אפשרי ? או שאני חייב נתב 3G כדי לתקשר עם ה hotspot הסלולרי ?
-
אז ככה, אני אספר את הסיפור בקצרה: הייתי צריך לנתק את המחשב (וביחד את הכבלים של האינטרנט) וחיברתי אותם מחדש. שחיברתי, האינטרנט לא עבד, כל הנורות שצריכות לדלוק, דולקות (בראוטר ובמודם). והוא רושם שהאינטרנט מחובר במחשב. אבל לא ניתן לגשת ל192.168.1.1 - default gateway של הראוטר. המודם שאני משתמש בו הוא: Aztech DSL-600E (מבזק). חיברתי בהתחלה לראוטר בטעות power של 7.5 output, במקום 12V שיש לחשמל המקורי שלו, אבל הוא נראה עובד תקין (מבחינת נורות) והזיהוי במחשב. אני כרגע מחובר דרך המודם בלבד (ישירות למחשב), ככה שיש לי אינטרנט אצלי במחשב, אבל לכל שאר הבית אין אינטרנט (כי הראוטר לא משחק תפקיד בעצם). זה פוסל כמה אפשרויות, המודם לא הבעיה לדעתי, מה אני יכול לעשות? תודה מראש. אני מצרף תמ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אז כמו שאמרתי - יש לנו 2 מחשבים נייחים בבית ולפטופ אחד. אני מתכנן לקנות ראוטר אלחוטי ולהתקין כרטיסי רשת בכל אחד מהמחשבים הנייחים. השאלות: 1. עדיף כרטיס רשת USB או כרטיס פנימי שיתחבר ללוח (מה יהיה יותר אפקטיבי מבחינת מהירויות)? 2. האם ישנה העדפה למוצר מסוים מוכח, שנמכר בשוק ועדיף על פני כל האחרים? 3. מהם המחירים הממוצעים לכרטיסים כאלו? אגב, אני לא מתכוון להשתמש בהעברת נתונים ממחשב למחשב כך שלא קריטי לי תעבורת נתונים, אלא רק מהירות אינטרנט נטו. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מודם של בזק ש"פרצתי" בזמנו (לפני כמה שנים) לראוטר + חיברתי אליו SWITCH. איך אני יודע אם הוא דפוק ואני צריך לקנות חדש ? כי האינטרנט שלי לא זז בגלישת אתריים, לפעמים הוא מעלה לי חצי אתרים ושלא נדבר על הבעיה הכי גדולה והבלתי נסבלת שכל פעם מחדש באמצע משחק בפוקר בפייסבוק הוא מתנתק לי מהשרת ואני מפסיד שם צ'יפים :-X אני ב-ADSL 5 MB + בזק. תודה רבה והמשך שבוע טבו
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אפשר לשלוט על מחשב שנמצא מאחורי ראוטר אני משתמש ב VNC וב MSTSC אבל אני פתוח גם לתוכנות אחרות... חינמיות יתקבלו בברכה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
NOSTREDAMUS - רוצה לקנות (בעצמך וללא קשר אלנו) wow אקסטרים - שיבוסם לך (בזבוז שאין כדוגמתו); רוצה לכתוב על זה משהו? - תהנה; רוצה לפרסם את זה באתר? שלח אלנו - נרצה - נשים, לא - לא! matan_18 - תקשיב לי ותקשיב לי טוב: מתוך 20 ההודעות שלך 16 זה שאלות, 2 נושאים הם חצאי "עזרה" ו 2 הודעות בפוסט הזה שמאוד, אבל מאוד מקוממות (ושלא תחשוב שהיה קל למצא מילה עדינה כזו). אומנם יובל מאוד מתון (וגם אני בימים כתיקונם), אבל ראה את זה כאזהרה ראשונה ואחרונה לבל תעז לכתוב עוד הודעה ברוח אלו שכתבת. ושלא תחשוב על לנסות אותי, חוצפן שכמותך! עריכה: תוקן קלות.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מהצהריים עד עכשיו יש תקלה באינטרנט וגם בכבלים. חבר נוסף גם דיווח דברים זהים נשאלת השאלה האם הדבר מקומי או שידוע בעוד מקומות? התמיכה שלהם לא זמינה (גם בתוך שעות הפעילות)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן שהמחשבים(2) שלי בבית עובדים ברשת. במחשב הראשון הכרטיס רשת מוגדר כ 192.168.0.1 ובמחשב השני הוא מוגדר כ 192.168.0.2 ומקבל שירות מ 192.168.0.1 קנינו 2 מחשבים חדשים, התקנתי הכל וכרגיל הכל עבד. אחרי ריסטרט בום- לא עובד. בזבזתי שעות כדי לנסות לשחזר את זה- אך ללא הועיל. נכנסתי פה לאחת ההודעות הדביקות כדי לבדוק את עצמי, חשבתי אולי אני כבר עושה משהו לא בסדר. והכל היה מוגדר כראוי. המחשבים שולחים אחד לשני פינגים ומקבלים תשובות מיידיות. במחשב השני חוץ מה LOCAL AREA CONNECTION אני רואה גם את החיבור אינטרנט עצמו של המחשב הראשון, ככה שהאינטרנט בשיתוף! גלישה- לא עובדת. חשבתי אולי בעיה באקספלורר, תוכנות אינטרנט אחרות גם לא עובדות. איך אני יכול לדעת מה עושה את הבעיה? מי תוקע א…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-