רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
לקוח של הוט + בזק בינלאומי ראוטר - TP LINK WR541G הרשת הביתית שלי בנויה משלושה מחשבים (שלושתם עם XP) ועבדה תקין במשך יותר משנה. בשבוע האחרון היו לי כל הזמן ניתוקים מהאינטרנט לפרקי זמן משתנים (הבעיה לא בתשתית או בספק, כי כשחיברתי את המודם ישירות לאחד המחשבים, האינטרנט עבד כראוי) היום האינטרנט נפל למספר שעות. המחשבים עדיין ראו אחד את השני ברשת ותיקשרו באופן תקין, אך הגלישה באינטרנט נפלה. אחרי משחקים רבים ראיתי שכאשר מחוברים לראוטר שני מחשבים, הגלישה באינטרנט תקינה, אך כאשר אני מחבר את המחשב השלישי, אני לא יכול לגלוש באינטרנט (אך עדיין המחשבים מתקשרים אחד עם השני) זו בעיה חדשה, עד היום שלושתם עבדו בסדר גמור. יש רעיונות?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר שנים אני עובד עם אינטרנט אלחוטי בבית עם הנתב Edimax BR6504IL כאמור המחשב שלי מחובר בעזרת כרטיס רשת אלחוטי מדגם Edimax EW7128G בעל אנטנה חיצונית והקליטה לא 'להיט' עכב קושי להציב את האנטנה במקום בעל קליטה גבוהה יותר לכן קניתי כבל מאריך לאנטנה באורך 3 מטר ומשום מה עם חיבורו הקליטה גרועה אף יותר, נסיון להציבו במקומות שבהם עם הכבל המקורי הייתה קליטה טובה הניבו גם שם קליטה נמוכה יותר. האם כנראה עקב אורך הכבל (רק 3 מטר) האות נחלש? אשמח שלמוע את דעתכם..
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי רשת אלחוטית ביתית - נתב אלחוטי Intellinet יש לי כרטיס רשת אלחוטי USB - שמראה disconnected בהגדרות ipconfig אני מצליח לראות את הרשת אבל אני לא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית צריך עזרה אולי הגדרה של הנתב לא תקינה בבקשה לעזור תודה
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי נתב TP-LINK TL-WR740N שעובד רוב הזמן בסדר. פעם בכמה ימים אני שם לב שאי אפשר לגשת לממשק שלו בכתובת 192.168.1.1 שבה אני נכנס להגדרות בדרך כלל ואז למעשה אין לי גישה לנתב, למרות שהאינטרנט עובד. הבעיה שאז, בכדי לגשת להגדרות אני צריך לכבות אותו או לעשות Reset , וזה חוזר על עצמו כל כמה ימים. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, עד היום עבדתי עם נתב של US Robotics שתמך ב-b+g. היום הוא נפח נשמתו (מוזר.. ניתקתי אותו מהחשמל לאיפוס, חיברתי ולא נדלק עוד לעולם... :-[ ) אין דבר נתב שעשה לי הרבה צרות. אני מעוניין לרכוש נתב draft N שיעבוד היטב תחת הפרמטרים הבאים: 1. הנתב ממוקם בתוך ממ"ד (בעיה למקמו במקום אחר). 2. אמור להתחבר למחשב נייד שמטייל בבית בטווח אווירי של 10-15 מ' (שטח דירה של 100 מ"ר) גס. 3. למחשב הנייד כטיס רשת 4965AGN - תומך ב-draft N. 4. הנתב אמור כרגע להתחבר לכבלים, אך אמור לאפשר גם חיבור ל-ADSL. 5. הנתב הנוכחי היה קורס לי לא מעט, עקב השימוש ב-Emule. חשוב לי נתב אמין שיעבוד עם שיתוף קבצים ללא כל בעיה. 6. שאר הפרמטרים סטנדרטיים - Firewall, אבטחה כמקובל וכו. 7. מחיר - לצערי כמה שפחות. לא נ…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עומד לעשות כבלים 1.5MB ברשת..ושאלו אותי אם למחשב יש כרטיס רשת.....אז איך אני בודק? ??? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש כמה דברים שרציתי לשאול 1 בנושא ה WIFI האם כדי שב 5GHz ה Channel Width יהי על VHT80 ? (אני משתמש בDD-WRT) ומבחינת Wireless Network Mode להעביר אותו ל N-only או AC/N או AC-Only ? האם כדי להגביר מעבר ל30 ב TX Power ? האם מישהו יכול להסביר לי איך לכוון את Antenna Gain ? כלומר הבנתי שאפשר להפיק יותר, אבל כרגע זה מכוון על 0 אצלי dBi העברת קבצים ברשת LAN עם כבל יש לי שרת NAS והוא מחובר עם כבל לנתב עכשיו גם המחשב מחובר לנתב כאשר אני רוצה להעביר קבצים ברשת המהירות נמוכה, האם סוויץ יכול לפתור את הבעיה ? בככה שהנתב לא יהיה מעורב בזה ? הכל מחובר עם CAT6
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
איך מגדירים שהמדפסת (שאינה מדפסת רשת ) להדפיס מ 2 מחשבים נייד ונייח מחוברים לרשת ביתית .כרגע ניתן להדפיסה רק מהמחשב השולחני שמחובר למדפסת באופן ישיר (USB) ניתן לשלוח תגובות גם דרך margrin40@gmail.com תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, יש ברשותנו בבית ראוטר מרכזי, ואליו מחובר עוד מכשיר שמאריך את הטווח. שוכב לי ראוטר ישן של ORANGE, בזמנו הם מכרו אותו עם החבילת טלפון שלהם. אני נמצא בממד, ולכן הקליטה נורא חלשה, האינטרנט מתחבר אבל לא זז. תהיתי לעצמי האם אפשר להתשמש בראוטר ששוכב לו כמאריך טווח. זאת אומרת לחבר אותו אפשהו לחשמל בבית, לשחק עם ההגדרות, והם פשוט ידע להתחבר לרשת הביתית וגם לשדר אותה. או שאצטרך ללכת לחנות ולקנות מכשיר יעודיי? תודה, אורי
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם לא מזמן התחברנו לרשת האלחוטית שבמצע, ספק = בזק וגם תשתית = בזק 014 חבילה של 1.5K. לפני שעברנו לרשת אלחוטית המחשבים היו מחוברים ברשת חוטית עם כרטיסי רשת, וכל פעם שמישהו רצה לשחק ברשת (CS\UT) היינו מתחשבים אחד בשני ועוזבים את המחשב. כיום, עוד מחשב הולך להגיע בקרוב והמחשבים יהיו מחוברים כך : 2 לראוטר האלחוטי, והמחשב הנוסף עם כרטיס אלחוטי. הבעיה כבר היום, שבעת משחק ברשת יש לאגים קבועים ומעצבנים, ב2 המחשבים!! וזה לא בגלל עומס, כאשר במחשב אחד משחקים השני פנוי לחלוטין ואף מכובה. מה אני עושה בשיל לפתור את זה??? :s05: תודה רבה קובי.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בבחירת ראוטר אלחוטי הכולל מודם, אני מתלבט בעיקר לגבי אחד משני דגמים : ASUS DSL-AC68U או NETGEAR D7000-100UKS לגבי הראשון הוא נמצא ברשימה של NetCHEIF כראוטר מודם שמתאים לישראל, לגבי השני אני אצטרך את עזרתכם לגבי האם הוא מתאים לישראל ומי מהם יותר טוב / מתאים / רצוי / עדיף. * אני צריך את הראוטר מודם המשולב כי אני שם אותו בארון תקשורת בכניסה לבית ואין לי שם מקום ל2 מוצרים נפרדים, * כרגע יש לי בעית קליטה של הרשת האלחוטית בקצה השני של הבית ( בית של 120 מטר מרובע) * אני משתמש כרגע עם הראוטר של 012 * נכון להיום אני צריך לרסט את הראוטר אחת ליום כדי לקבל קצב טוב / שתהיה לי גלישה / כדי שאני אוכל להסטרים. אשמח לעזרתכם …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום שלום מנסה להקים רשת ביתית בין 3 מחשבים - 2 עם VISTA ULTIMATE ואחד עם XP PROFESSIONAL SP 3. קיימת רשת בין 2 המחשבים ב- VISTA ועכשיו הוספתי מחשב שלישי עם XP ואני לא מסתדר עם הפעלת הרשת עד היום המחשב שלי היה הראשי ועליו מרוכז כל המידע ששיתפתי עם המחשב השני בויסטה... מכיוון שהחלטתי לחסוך קצת בחשמל אני יהפוך את המחשב השלישי (XP) שבו ירוכז כל המידע (מחשב ATOM) וההורדות/העלאות. תודה רבה לעוזרים...
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מנסה לשנות את הIP (חסמו אותי מאתר מסויים) ולא מצליח... עזרה בבקשה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי מודם שמחובר לנייח. הכל היה טוב עד שרכשתי נייד. עכשיו ,על מנת שיהיה לי אינטרנט גם בנייד אני צריך לקנות ראוטר ולעשות רשת אלחוטית, אבל אני לא צריך קרינה מיותרת אז רציתי לחשוב על דרך להשתמש באינטרנט בשני המחשבים בצורה כבלית/חוטית. הפתרון שעלה לי לראש : לקנות ראוטר כמו Dynamode BR6004N צד אחד לחבר לנייח, צד שני למתאם רשת כגון TPLINK - TL-PA211 ,ואז בשקע בסלון למשל להוציא כבל אינטרנט לנייד. האם זה אפשרי ? האם הראוטר שצוין יתאים לשימוש הזה? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי רשת עם 3 מחשבים 2 רגילים ואחד נייד. הנייד לא רוצה להתחבר לרשת. אם אני שם מחשב רגיל במקומו הוא מתחבר כך שהקו תקין. לעומת זאת אם אני מחבר אותו בכבל קצר להאב הנייד מתחבר. הכבל לחדר אורכו כ- 25 מטר האם זו יכולה להיות סיבה? (אל תשכחו שלמחשב רגיל הוא כן מתחבר בלי בעיה). כרטיס הרשת בנייד של קומפאק הוא XIRCOM משולב רשת ומודם. בבקשה עזרתכם
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום הובכן אנחנו בונים בית חדש אז ככה שהצעתי להורים שלי רעיון באמת שחוסך המון כאב ראש בכל הנוגע לרשת הקיימת שלנו בבית הישן שהכבלים בחוץ הדבר לא אסטטי וכמו כן לא נוח כל כך כי ישנו רק האב ומחשב אחד שמשתף את האינטרנט הרעיון שלי הוא עכשיו כשאנחנו בונים בית חדש הוא זה שלמה לא לשים בכל חדר שקע של רשת מובנה ... וכל הכבלים יהיו בקיר כמו טלפון וחשמל עכשיו יש לי האב 8 יציאות מודם כבלים עם יציאת רשת השאלה שלי איך אני אמור להקים את הרשת הביתית שלי שתכלול 8 שקעים לפחות פעילים... שכן יש לי בבית 3 מחשבים + מחשב נייד אני רוצה שיהיה שיתוף אינטרנט תמידי מבלי שאצטרך מחשב אחד שתמיד דלוק... ?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כרגע לקוח של חברת הוט מבחינת תשתית אני מעוניין לעבור לבזק שתיהיה התשתית שלי רק בגלל הדברים האלה http://www.bezeq.co.il/Internet/wireless-network/Pages/wireless-home-plug.aspx שהם מציעים כביכול לפיתרון לחדרי ממד האם מישהו מכיר את הפתרון הזה? האם זה יעיל כי כיום אני ממש סובל בגלישה בממד בזמן שהראוטר ממוקם במקום אחר בבית אשמח לקבל חווד על המוצר הנל ועל האינטרנט של בזק בכלליות תודה לעוזרים רז
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני גר ביחידת דיור ומקבל WIFI מהבעלים שגר קרוב בלפטופ יש לי קליטה טובה, הבעיה שבנייד או בסטרימר אין כמעט קליטה של WIFI איך אפשר להגביר את אות ה WIFI ? אפשר דרך הלפטופ שקולט יחסית טוב ? (אופציית החשמל לא עובדת כי זה פאזות שונות) תודה !
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שאלה למומחים (וקחו בחשבון שאינני מבינה בתחום כלום): הקדמה: קראתי שאלות ותשובות בנושא ואני עדיין מבולבלת. ??? השאלה שלי ארוכה, כי אני ממש ממש מיואשת וחייבת פיתרון מוסמך ! אז הכנסתי כל פרט שנראה לי רלוונטי לעיניין ! יש לי כיום ראוטר של בזק והוא חלש לי מידי. גם טכנאי שלהם אישר זאת. :-[ שתי אפשרויות עומדות בפני: הזדכות על הראוטר ורכישת אחר - ולא מבזק או רכישת מגבר ושוב לא דרך בזק. קראתי על הראוטר של 5 ק"מ... אנטנות... גגות... ואני גם לא רוצה להגזים... 1. לגבי המגבר (האפשרות הזולה יותר והקלה יותר) - יש שאומרים שיש כזה דבר ויש שאומרים שבכלל אין כזה דבר ?! מה נכון ? בכל מקרה גם אם יש, אז לא בטוח שיתאים לראוטר ?! הוא מתחבר לראוטר או איפושהו באמצע הדרך לחשמל ? הוא בטו…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי מקווה שזה פורום מתאים לשאלה : יש לי דונגל USB שקולט שידורים דיגיטליים. חייב בגלל מיקום המחשב [ לא ניתן להוזיזו ] לקנות כבל USB באורך של 3 מטרים על מנת שהאנטנה שמחוברת לדונגל תגיע לחלון ותשפר קליטה. השאלה : האם הארכת כבל USB ב 3 מטרים יחולל בעיה מסויימת, יפגע בהעברת נתונים וכאלה? מה אומרים ? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן העברנו כבל אינטרנט מהראוטר המרכזי שלנו (שנמצא בקומה למעלה) למקלט, והייתי רוצה לפצל אותו בצורה אלחוטית ככה שיהיה אפשר לחבר אליו מספר מכשירים (טלפונים, לפטופים וכו') ב-WiFi. המליצו לי לקנות את ה-AP הזה: https://ksp.co.il/?uin=16637 אבל חיפשתי קצת, וראיתי שבאותו מחיר אני יכול להשיג ראוטר עם יכולות WiFi טובות יותר + זה יאפשר לי לחבר עוד מכשירים בצורה חוטית: https://ksp.co.il/?uin=41710 במקלט עצמו אין שום קליטה מלמעלה, כך שלא נראה לי שתהיה בעיה של סתירות בתדרים. האם אני צפוי לקבל בעיות אם אחבר ראוטר לראוטר אחר? האם יש לי אופציה טובה יותר? לכאורה, הראוטר מכיל יותר אפשרויות והוא עוצמתי יותר מה-AP, אז מדוע הוא עולה פחות ממנו? תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב, אתמול שידרגתי את האינטרנט שלי ל5mb - 256kb של 012 דרך HOT. בדקתי את המהירות בSPEEDTEST.NET וזו התוצאה: ברוב האתרים הקבצים יורדים בסביבות ה120-150 קב"ש, ורק באתר של 012 זה מוריד לי על 580~. בגלישה באינטרנט אני כמעט ולא מרגיש שינוי. השאלה אם זה בסדר? יש מה לעשות?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הידעתם שכתובות בתחום הבא : 10.0.0.0-10.255.255.255 172.16.0.0-172.31.255.255 192.168.0.0-192.168.255.255 הם כתובות שאינן מנותבות, ז"א אם אתם תנסו לרשום את המספרים והתחומים שבהם בכל אפליקציה של TCP/IP (נווט האינטרנט למשל) לא תקבלו שום דבר. הסיבה היא שהתקינה העולמית (יותר נכון RFC 1918 החליטו) שתחום כתובות זה משמש לבניימת מערכות Intranet ולרשתות ביתיות קטנות (המשפט האחרון אני הוספתי). שימו לב, כל נתב ביתי משתמש בתחום כתובות משלו. לדוגמא - Router Edimax 6004+ יוצר לי כתובות בתחום 192.168.168.000, כאשר 000 זה תחום מ-0 ל-255 . (Class C).
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, קניתי ראוטר חדש tplink archer vr400 ורציתי לדעת אם הוא תומך בvectoring? כמו כן האם הוא תומך בכל הטכנולוגיות החדשות?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-