רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, בקרוב אני עובר לדירה חדשה. אני מעוניין להקים בבית רשת אל-חוטית. אני אחובר לאינטרנט באמצעות HOT ו012. אני רוצה נתב שיכלול בתוכו גם נתב וגם מודם כבלים (שלא אצטרך את זה של HOT), ותמיכה בלפחות 3 חיבורי רשת אל-חוטית + חיבור חוטי אחד לפחות. כמו-כן, אחד מהחדרים בבית הינו ממ"ד וגם בו יש מחשב. אם אני מעמיד את הנתב בקיר מחוץ לממ"ד, האם תהיה תקשורת תקינה? או שעדיף לחבר אותו באמצעות כבל? אם יש משהו ששווה את זה, אני אוכל לוותר על הדרישה כי הנתב יהיה גם מודם כבלים. מבחינת עלויות, אני מעריך שבתקציב של עד 500 ש"ח ניתן למצוא משהו נחמד לשימוש ביתי. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום... לאחרונה רכשתי את המחשק COD4 וכשאני פותח שרת במשחק האיפי שלו הוא 192.168.1.100:28960 שזה האיי פי של המחשב שלי ברשת... אבל כשאני נותן לחברים שלי את הכתובת הזאת הם לא מצליחים להיכנס אליה וכשאני נותן להם את האייפי של הראוטר עצמו זה גם לא מוצא... אני כן מצליח להיכנס לשרת של עצמי כי אני ברשת איתו אבל איך אני יכול שלשרת תיהיה כתובת אייפי משלו או משהו כדי שכל האינטרנט יוכל למצוא אותו קראתי על כל מיני דבריים שקשורים ל DMZ ו DHCP אבל לא הבנתי בזה אז אני לא יודע מה לעשות... פתחתי את כל הפורטים הקשורים במשחק... וכשאני מחבר את המחשב ישירות לאינטרנט הוא פותח שרת עם כתובת הגיונית... אבל אני צריך שיהיה אינטרנט בכל המחשבים.. אז זה לא פיתרון טוב.. מקווה שתעזרו לי אני כבר נואש.. סוג…
-
- 5 תגובות
- 906 צפיות
-
-
יש לי רשת אלחוטית כאשר 2 מחשבים מחוברים בכבל ואחד אלחוטי. אני מנסה להתחבר ממחשב אחד שמחובר לראוטר בכבל לזה שמחובר באלחוטי עם ה-Radmin Viewer 3. לצורך זה התקנתי בשני המחשבים Radmin Viewer 3 (זה שאני מנסה לשלוט עליו הוא ויסטה 32 וזה שאני מנסה לשלוט ממנו הוא XP PRO). פתחתי לשני המחשבים בראוטר את הפורט שמוגדר בתוכנה . במחשב שאני מנסה לשלוט עליו מסומן ב-V האופציה של FULL CONTROL ועדיין אני לא מצליח להשתלט עליו וגם איפשרתי לו בפיירוואל של הוונדוס את התוכנה Radmin Viewer 3. אני פשוט נותן את הכתובת הפנימית וזה לא נכנס לי (לכל מחשב מוגדרת כתובת פנימית).
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר על דגם 3CRWER100-75 , ראוטר אלחוטי לא מצליח לגלוש במחשב שאליו הראוטר מתחבר, נוריות ה DSL דולקות גם במודם וגם בראוטר, ברגע שאני מחבר את ב-RJ45 בחזרה למודם אין לי שום בעיה לגלוש
-
- 5 תגובות
- 649 צפיות
-
-
היי, ברשותי מודם אלקטל 510 (3 נורות). כרגע הוא עובד בתור ראוטר, שאליו מחובר סוויץ'. אני קונה ראוטר אלחוטי (3COM 100-75), ואני רוצה להחזיר את המודם לעבוד שוב כמודם סטנדרטי, כלומר, שהחיוג ייתבצע דרך הראוטר. מישהו יודע איך עושים את זה? באופן כללי, האם אני יכול להשאיר את המודם שיעבוד כרגע כראוטר, ופשוט ב-3COM להגדיר שיקבל את החיבור מהמודם (כאילו שייתפקד רק כ"סוויצ' אלחוטי")? תודה למשיבים.
-
- 5 תגובות
- 973 צפיות
-
-
יש לי בבית שני מחשבים. אחד מחובר ישירות לאינטרנט בצורה הרגילה דרך כבל USB וחייגן. כאשר מכניסים שם משתמש וסיסמא, ניתן לגלוש במחשב זה ללא בעיות. הבעיה שהתגלתה אצלי בשבוע האחרון (לא היתה קיימת עד לפני שבוע) היא במחשב השני. יש לי מחשב אחד שדרך שמחובר לאינטרנט דרך המחשב הראשון באמצעות כבל רשת (אדום כזה) שיוצא מהמארז של המחשב הראשון אל המארז של המחשב השני. חשוב לציין שאי אפשר לגלוש במחשב השני אם לא מתחברים לאינטרנט במחשב הראשון!! זה מעין חיבור פיראטי ולכן אני לא יכול לפנות לספק שלי שיסדר לי את הבעיה. הבעיה היא שאי אפשר לגלוש כרגע במחשב השני על אף שהאינטרנט במחשב הראשון תקין, כבל הרשת מחובר בשני הצדדים והכל פועל יופי!! מישהו יודע מה הבעיה במחשב השני? מה שמופיע לי זה קישורית מוגב…
-
- 5 תגובות
- 672 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני רוצה לשיםן כרטיס CardBus בנייד (כיוון שאין לו מובנה) שיוכל לקלוט רשת אלחוטית. שאלתי היא עד כמה טובה/לא טובה יכולת הקליטה של כרטיסים אלה. איך הקליטה של כרטיס ממוצע שכזה אל מול כרטיס מובנה בניידים? תודה, Anatoli.
-
- 5 תגובות
- 682 צפיות
-
-
לפני יומיים רכשתי את ה WRT54GL המפורסם, והתקנתי בו את Tomato החביבה, הכל עובד יפה תחת עומס P2P ואני בסך הכל מאוד מרוצה, אך משהו מטריד אותי. אני מחובר בחייגן L2TP , עכשיו הוא מאפשר לי להתחבר רק אם אני שם את סוג החיבור על Connect On Demand לפי מה שהבנתי מה שזה עושה זה מנתק לי את החיבור לאינטרנט אם עובר פרק זמן Ideal מסויים שאותו אני יכול לקבוע, ואני לא רוצה שזה יעשה את זה, אני מעדיף שיהיה תמיד מחובר(Keep Alive) הבעיה שבמצב של Keep Alive אני לא מצליח להתחבר, אלא מקבל את הIP של הרשת של הכבלים 172.....
-
- 5 תגובות
- 837 צפיות
-
-
יש לי שני מנויי אינטרנט - בדירה ברחובות ובבית ההורים בצפת. שניהם דרך HOT ו-014. שניהם היו מחוברים בחיבור ללא חייגן, כאשר השיוך דרך HOT התבצע כנראה לפי האזור הגאוגרפי (ערוצי זהב ברחובות, מתב בצפת), ועל כך העידו הפולים השונים שמהם קיבלו המחשבים כתובות (84.108 לעומת 84.109). לפני כמה שבועות המנוי בצפת הגיע למצב שבו האינטרנט עבד כמו ב-1999: הורדות ב-6K לשניה מקסימום (כמובן שההורדות מהארץ ומשרתים שיש להם CACHE בארץ היו תקינות, והזבלים בתמיכה הטכנית לא רצו לעשות כלום כדי לעזור). במנוי ברחובות לא הייתה שום בעיה, ומשום שלא HOT ולא 014 לא ידעו איך לאכול את בקשתי להעביר את המנוי בצפון לפול הכתובות של רחובות, פשוט ביקשתי חיבור עם חייגן. קיבלתי. נראה היה שבעיית הקצב האפסי נפתרה, אבל …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רצוי דרך CMD. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
-
-
האם יש דרך לעשות זאת? כיוון ש-WDS אינו תומך ב-WPA הראוטרים שלי: הראשי Linksys WRT54GL עם קושחה DD-WRT ויש לי שני ראוטרים שיכולים להיות reapeter: Edimax BR-6114WG והראוטר סימנס הזה שבזק מחלקת אני מעדיף להשתמש רק באדימקס. תודה, אור.
-
- 5 תגובות
- 963 צפיות
-
-
אני חייב פתרון למחר .. מחשב נייד של DELL, מחובר לרשת הכל בסדר.. הבחור ניתק את כבל הרשת והלך לעמדה אחרת ופתאום לא העובד. בדקתי ב- CMD --> IPCONFIG לראות אם בכלל קיים כתובת IP וזה הראה לי DISCONNECTED הסתכלתי על ה PORT במחשב הנייד לראות אם יש לינק- נורות.. ולא היה שום היבהובים של אורות. לא היה לי זמן להתעמק בזה ולכן אני פונה אליכם כאן שתתנו לי רעיונות לפתרון בעיה.. שמעתי משהו שאולי ב לוח בקרה- POWER OPTIONS יש שם משהו שקשור לזה .. אם כן ספרו לי על זה תודה!
-
- 5 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום אני משתמש בחלונות XP פרו, ויש לי ראוטר תוצרת דיינמוד.שהפיירוול מופעל בראוטר. אני ניכנס לאתר שנקרא www.msn.co.il, ואז זה ניתקע האתר ולא רואה כלום. באתרים אחרים אני רואה למשל ynet או וואלה או נענע הם בסדר. לפעמיים גם וואלה לא ניכנס לדואר. נראה לי משהו מוזר. שהפיירוול מבוטל. אז אני רואה טוב האתר msn וגם אתרים אחרים נמצאים תקינים. למה שהפיירוול שלי מופעל הגנה לא מצליח לעלות לאתר msn? איך פותרים את הבעיה,ומה מגדירים בראוטר? אגב: נסיתי בראוטר בהגדרות virtual server ---nat --- > יציאה פורט 80 של אתרים ובדקתי האתר msn . זה לא עובד. מה עושים? בתודה מראש מיכאל
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ברשותי מודם של TERAYON שכרגע מחובר לי ב USB. יש לו גם יציאת רשת ויש לי לוח של אסוס P5WDH עם כרטיס רשת מובנה. איזה חיבור עדיף מבחינת מהירות רשת או USB ? תודה
-
- 5 תגובות
- 737 צפיות
-
-
כרגע אני בסמייל ו-HOT ומשלם כ-150 ש"ח ל-3 מגה. מפאת חוסר בתקציב ומריבה עם ההורים, אני מחפש חבילת אינטרנט משתלמת וזולה (בכבלים).
-
- 5 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שאלה 1: בזמן האחרון יש עלייה בתלונות לגבי ספקים שחוסמים או מגבילים תעבורת P2P, באמצעות קביעת תיעדוף ללקוחות (לפי IP), הגבלה ללקוחות שמורידים יותר מידי וכו'. מה קורה עם לקוחות שמחוברים ללא חייגן בכבלים (MPLS)? האם גם איתם משחקים משחקים כאלה? מצד אחד שמעתי שבחיבור MPLS הספק לא רואה את הלקוח מחובר במחשבים שלו (כי החיבור ישיר ל-HOT). מצד שני, אם כן משחקים איתם, לקוחות המחוברים MPLS בבעיה קשה יותר, כי אין להם שום יכולת לשנות IP בכוח ע"י ניתוק וחיבור מחדש. שאלה 2: נובעת ישירות משאלה 1 - נניח שאני מחובר MPLS. האם אני יכול, עם אותו המודם, לכפות חיבור עם חייגן דרך L2TP או PPTP?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עד אתמול היה לי 2 מגה (בזק בינ"ל) והיום אני בא לבדוק את המהירות ואני רואה שהמהירות לא השתנתה. בדקתי במלא דרכים- HTTP, FTP, P2P הורדות העלאות ועוד מלא דרכים בקיצור לא השתנה- למרות ששלחו לי אימייל והודיעו על השינוי בחבילה. מה עושים? ולמי צריך להתקשר במקרה כזה, לספק או לתשתית ?
-
- 5 תגובות
- 802 צפיות
-
-
איך אני מבטל את הפירוואל בנתב האלחוטי שלי? .לא יורד לי כלום מהאמיול
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
היי,אני חייב את עזרתכם כי אני פשוט אובד עצות. יש לי בעיה עם הכרטיס רשת מובנה שלי.הדגם הוא marvel yukon בלוח אם של גיג'הבייט מדי פעם בפעם האינטרנט פשוט מתנתק מעצמו,זה לא בזמן קבוע אלא סתם ככה,ללא התראה.משום מה עד לפני כמה ימים לא הייתה שום בעיה והכל עבד מעולה. יצרתי קשר עם הספק אינטרנט שלי ועברנו על כל מיני הגדרות (כולל שינוי הדופלקס) אך הבעיה נמשכה,התקשרתי גם לבזק. בדקנו את הפינגים דרך ה command והיה לי דיי גבוה ואז אמרו לי שידוע על המון בעיות עם הכרטיס רשת הזה ושהבעיה כנראה בדרייבר של הכרטיס והמליצו לי על דרייבר ספציפי מס' 8.61.2.3 העניין הוא שהדרייבר הזה לא מתאים כלל לויסטה אלא לxp. בלי קשר לא הצלחתי כלל להתקין אותו.אני מקבל הודעה שמותקנת גירסא מאוחרת יותר וההתקנה יוצא…
-
- 5 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
קראתי את המדריך לאבטחת ראוטרים אבל עדיין יש לי כמה שאלות לפני שאני אעשה משהו בנדון: 1. יש לי ראוטר של SMC דגם SMCWBR14-G. 2. קראתי על הצפנות WPA ו-WEP. במה עדיף לי להשתמש? 3. ניסיתי סתם לשחק עם זה קצת ואחרי כל פעם שבחרתי סיסמה זה פתאום הראה לי מן "קוד" כזה של זוגות רבים של אותיות ביחד. משהו כמו ap cc jg aa qe vv j2 dm ועוד המון המון זוגות כאלה - מה זה? 4. האם לאחר שאגידר סיסמה בכל פעם שאחד מהמחשבים בבית ירצה להתחבר לרשת תיפתח תיבה להזנת הסיסמה? תודה על התשובות (אם יהיו). שי.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הבנתי שאני מחזיר את המודם שלי (אלקטל 3 נורות) ומקבל מודם אחר, להתעקש על מודם כלשהו? (הוא יחובר לראוטר) במידה ולא יהיה את הכי מומלץ, איזה עוד מומלצים? אשמח לתשובה תודה!
-
- 5 תגובות
- 693 צפיות
-
-
והאם יש סוגים שונים של כבלים לרשתות?במה השינוי מתבטא?
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב קניתי ראוטר אלחוטי של trendnet קניתי כרטיס רשת+אנטנה של level one למחשב שמיועד להתחבר אלחוטי התקנתי הכל כמו שצריך, את הראוטר למחשב ואליו את המודם,למחשב השני התקנתי את הכרטיס רשת החדש והאנטנה התקנתי את הדרייברים הוא קלט את האוט מהראוטר מצויין 96%. יש לי ידע רב במחשבים אני עובד בתחום אך ברשתות רק ידע בסיסי ביותר ואין לי מושג לאן להמשיך אחרי שהתקנתי הכל. חשבתי שבשלב הזה האינטרנט יפעל. אשמח לעזרה! תודה מראש אלעד.
-
- 5 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום לכול, ברצוני להתייעץ אתכם בנוגע לאיך שאני מתחבר בבית לרשת ולאינטרנט. כרגע יש לי נתב קווי (לא-אלחוטי) של Edimax שקניתי לפני שנתיים בערך נדמה לי. בקיצור הוא מחובר לאינטרנט דרך מודם ALC-TEL של 5 נורות ששמרתי (פשוט הלאקטל הזה סוס עבודה, עובד מצויין.. לא מתקלקל ואין לו שום בעיה. בניגוד למודמים המוזרים שבזק מחלקים היום). יש לי קטע מוזר שאחרי כמה ימים שהמחשב דולק (זה שני מחשבים ברשת שמחוברים גם לאינטרנט ודי דלוקים כל היום ועובדים הרבה על האינטרנט) פשוט אני מאבד את החיבור לאינטרנט בזמן שהחיבור רשת בין המחשבים עובד מצויין. מסתבר שנטוויז'ן המציאו תירוץ הLOG של הנתב מתמלא וצריך לנתק ולחבר מחדש. לי יש תיאוריה שהם פשוט מקציבים כמות מסויימת של תעבורה לכל חיבור אליהם ואחרי כמות מס…
-
- 5 תגובות
- 763 צפיות
-
-
קניתי נתב אלחוטי ואני לא מצליח לחבר את אחד המחשבים הניידים שלי. זה מזהה את הרשת אבל כשאני עושה התחבר זה רושם windows is unable to connect to the selected server. the network might not be in range. אבל אני עומד צמוד לנתב
-
- 5 תגובות
- 570 צפיות
-