רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,515 דיונים בפורום זה
-
אהלן, לפני כשבועיים עדכנתי את חבילת האינטרנט שלי ועברתי מתשתית כבלים לתשתית של בזק. בהזדמנות זו הגדרתי את האינטרנט שלי ל5 מגה. ספק אינטרנט שלקחתי 013 נטויג'ן במסלול של אייפי לגיימר. *מחובר דרך ראוטר, אך הבעיה קיימת גם בחיבור ישיר של המודם למחשב. הבעיה קיימת גם בתוכנות שיתוף וגם בעת הורדה מHTTP רגיל. כאשר אני מבצע הורדה כלשהי משרת מסויים אני מוריד על המקסימום אבל זה לא קבוע.. זה מוריד ואז יורד לאפס לזמן מוגבל ואז חוזר, וככה זה מחזורי. אך כאשר בעזרת תוכנה NETLIMITER אני מגביל את המהירות הורדה ל500 לדוגמה זה די יציב ויש הרבה פחות תקיעות כאלה. ביצעתי כיוון של MTU, לאחד אופטימלי לפי המדריכים באינטרנט. זה לא עזר בכלל. * בעת בדיקת מהירות הורדה באתר של בזק לדוגמא אני כן מגיע ל5 …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לפרמט את המחשב של אחי שהוזנח משנת 2007. מדובר במחשב שמחובר לרשת הביתית בחיבור חוטי, לנתב שנותן רשת אלחוטית לשאר הבית. ההגיון שלי אומר שמכיוון שאין שום הגדרות אצלו, כנראה שאין שום דבר רציני שיש להגדיר שם - אני צודק? כל מה שנדרש זה רק לחבר את הכבל מהנתב חזרה למחשב? מה הפעולות שיש לעשות לאחר פירמוט? בוסף - איך משתפים אותו בחזרה ברשת? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה ימים התקנתי את מערכת ההפעלה מחדש ואיתה את כל הדרייברים, לא חשתי בהבדל במהירות הגלישה ולכן לא טרחתי לבדוק, אתמול שמתי לב שאני מוריד בקצב מאוד איטי לעומת מה שאני בדרך כלל מקבל אז בדקתי בבדיקת המהירות של הוט, התוצאות שאני מקבל הן בסביבות ה20-30 מגה, עם פינג של 20-50, אני מחובר לאינטרנט 100 מגה, ובדרך כלל (לפחות בבדיקה של הוט) אני מקבל 100, לעיתים רחוקות 95+, אבל לא פחות. התקשרתי לתמיכה הטכנית כדי לברר אם התקלה אזורית או משהו אצלי במחשב, אחרי בדיקה עם הנציגה, נכנסו לSafe Mode בWindows והחיבור תקין לחלוטין, מקבל פינג של 8 עם קצב הורדה של 100. התקנתי מחדש את הדרייבר של הכרטיס רשת (לוח אם Asrock P67 Extreme 4) ובדקתי שוב, עדיין קצב הורדה איטי. לא בטוח מה…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא יודע בדיוק מה אני צריך לקנות, המהירות היא 1000 גיגה. ביקשתי מתאם סיב אבל הנציג שאל אם יש לי את כל הנ"ל: א. Gigabit WAN port x 1 – שקע WAN לטובת התממשקות מול מתאם סיבים – Ethernet במהירות 1 גיגה ביט לשנייה ומעלה. ב. בחיבור לתשתיות GPON של בזק או IBC – תמיכה בחייגן PPPoE. ג. בחיבור לתשתית Active Ethernet של IBC (אנלימיטד) – תמיכה בקבלת כתובת IP באמצעות DHCP זה נכון לא נכון? אפשר המלצה על ראוטר טוב עם מש ונקודת מש? תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אז ככה: יש לי חיבור של 20 מגה דרך הוט ובזק בינ"ל. כמובן שדרך ה-HOTBOX. ראשית, כמודם הוא מתפקד מעולה, ללא ניתוקים וממצה את המהירות האפשרית. אבל, כראוטר, הוא ללא ספק בינוני-מינוס, אומנם אין ניתוקים אבל הוא לא יכול להחזיק יותר מ-3 חיבורים מקבילים (פורטים) לאותה הכתובת (שבמקרה של הורדות מבוססות Torrentים זה כלום). במקרה של הורדות ישירות זה בסדר, אבל זה לא מה שאני מחפש. זה ללא ספק בעקבות העובדה שיש לו מעבד חלש. (כמובן שברגע שמדברים עם הוט זה מקרה אבוד, כל מה שהם מבקשים ממך לעשות זה "בינג" ל"בורט"...אז להתחיל ולהסביר להם ממה נובעת הבעיה זה מעט בעייתי). אז קניתי ראוטר של linksys דגם WRT120n - אומנם הוא מעוצב יפה, ואפילו כתוב עליו Cisco אבל ללא ספק לא יודע לספק את העבו…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי בעיה עם ACCESS POINT EDIMAX EW-7206APG הוא כל הזמן מתנתק . הוא לוקח הראוטר EDIMAX BR-6524N / האקסס פוינט לוקח מהראוטר ומחובר ל מחשב בכבל רשת . המודם במחשב בא משולב עם לוח אם . כשאני יש לי אינטרנט בראוטר וב מחשב השני שמחובר קווי אין לי אינטרנט ב מחשב באקסס פוינט . המרחק הוא כ 10 - 12 מטר . כולל 2 קירות באותו מפלס . אני גם את האקסס פוינט גם על מחשב שהוא ממש ליד הראוטר עבד 5 דקות והתנתק . היה צרייך לעשות ריסטרט . גם ניסיתי לעדכן אותו ץ היה לי 1.29 שמתי את העידכון 1.26 עידכון קשוחה .
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש לי סיבים אופטיים+סופר וויפיי +מוקות של סלקום עם ניתוקים גם בוויפיי וגם קווי, שוקל רכישה של מודם ראוטר או ראוטר בלבד מבקש המלצתכם תודה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך די דחוף נתב למשרד, (NGN). צריכה להיות בנתב אפשרות לחסימת אינטרנט במחשבים מסויימים, ופתיחת אתרים ספציפיים. הוא צריך להיות די פשוט לתפעול, שבעל המשרד יוכל להוסיף/להוריד שם אתרים לפי בחירתו. יש המלצות?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני עם תשתית של בזק + בזק בינלאומי בתור ספק. עברנו לדירה חדשה וכרגע המודם ראוטר(VR600) מחובר בממ"ד. הטכנאי של יס חיבר לי את הקופסאות האלה שהאמת מתפקדות לא רע בכלל (אין כמעט איבוד של רוחב פס). הבעיה שגם עם הראוטר הזה, הקליטה האלחוטית בבית עקב התקנתו בממ"ד היא מוגבלת. השאלה שלי היא אם אני מחבר נקודת גישה/ראוטר/מגדיל טווח אלחוטי בצורה חוטית לאחת מהקופסאות של יס במקומות בהן הקליטה האלחוטית שלי חלשה, זה יכול להיות פתרון טוב? יעבוד יציב? תודה, יאיר
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה מה שכתוב הערב ב-YNET . מסתבר שח"כ מיקי איתן מתנגד למחירים שהציגו ערוצי גנב והוא אומר בדיוק את מה שאני טענתי שהכבלים הודיעו לא פעם ולא פעמיים שהמחירים שלהם יביאו את האינטרנט לכל בית בישראל, האומנם ??
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מודם adsl שמחובר למחשב מרכזי עברתי בו כבל רשת ישיר ל- למחשב שנמצא בחדר ליד שבו יש כרטיס רשת. בשני המחשבים יש גלישה באינטרנט. השאלה היא איך אני משתף קבצים דרך אותו קו מישהו בבקשה יכול לעזור לי ולהסביר לי מה בדיוק לעשות. תודה רבה זאביק.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה שכתובת הIP שלי כל הזמן תשתנה כך שגם היא תהיה כתובת של חוץ לארץ, שמעתי פעם על תוכנה שעושה זאת אך אני לא זוכר את שמה יש לי נתב של D-LINK אם זה חשוב
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ראשית אומר תודה לעוזרים ואציין שהבעיה התחילה אחרי מעבר למשרד חדש.. ועכשיו לבעיה.. אז ככה יש לי ראוטר מסוג :WRT54GL עם frimware גרסה : v4.30.7 שמחוברים אליו 6 מחשבים כולם בחיבורים אלחוטיים עם כרטיסים רשת שונים משונים.. מאז המעבר למשרד החדש והגדול יותר (חד מפלסי) אני נתקל בחלק מהמחשבים בבעיית איכות ועוצמת קליטה רצינית ביותר כאשר בשתי המחשבים המרוחקים ביותר מהראוטר כ-12 מטר היא נהיית ממש קטסטרופלית עד רמה שקשה לעבוד ברשת המשרדית זמני התגובה של פינגים שנתתי מכל אחד מהמחשבים לראוטר נעו מ 1ms פחות או יותר קבוע עם פיקים עד סביבות ה30ms בשלושת המחשבים הקרובים ובשאר המחשבים המרוחקים יותר עשו עליות וירידות של בין ה1ms לסביבות ה1000ms ואפילו חצו אותו... נוסף על כן ב…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חברים שלום שאלה בענין ראוטרים הייתי השבוע בארומה, ושמתי לב שאם אני מתחבר לרשת האלחוטית שלהם, בפתיחה הראשונית של אחד מהדפדפנים(לא משנה איזה דרך אגב) קודם כל קופץ דף של ארומה. מענין אותי מאוד לדעת האם ישנה דרך לבצע זאת על ראוטרים או שיש עוד משהו מאחרי הקלעים? והאם ישנם ראוטרים התומכים בכזה דבר? תקנו אותי אם אני טועה לגבי שזו בעצם הפנייה שמבצע הראוטר, לאחר הגדרה כזו או אחרת תודה מראש צור
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחרונה התחברתי דרך ה Privatebox של בזק בינלאומי. למי שלא יודע, ה Privatebox מאפשר בנוסף להיותו מודם ADSL וראוטר גם שיחות טלפון על גבי תשתית האינטרנט. הממשק הפשוט ב Privatebox אינו מאפשר תזמוני גלישה לפי כתובות MAC של המשתמשים ברשת הביתית, כלי שעזר לי לסגור את האינטרנט לילדי אחרי שעה מסוימת בערב ולהשאירו פתוח לי ולאשתי. אופציה זו קיימת ברוב הראוטרים שאני מכיר, linksys וכמובן הראוטר של בזק ה 2760U. לפתרון הבעיה נעזרתי במאמרו של chief, בו הגדרתי את ה 2760 כספק הרשת הביתית וה Privatebox כנקודת הגישה לאינטרנט המחוברת בצורה חוטית אל ה 2760. ה 2760 אכן נותן שירותי רשת ואינטרנט בצורה קוית ואלחוטית אולם לא הצלחתי לכוון בו את התאריך והשעה, מאחר ולהבנתי הוא יתעדכן בהם רק אם יחובר ד…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב , אני מנסה להכין כבל רשת וזה לא מסתדר לי אני עובד לפי התמונה הזאת .. אני רוצה להכין כבל רשת ישיר , ממודם למחשב וזה לא מצליח ....
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש. חיברתי את החדש לישן בקבל רשת ושיתפתי כוננים. אך הבנתי שדרך Remote Desktop אני יכול ממש לשלוט על השני דרך הראשון. כל ניסיונותי להגדיר זאת כשלו. העזרה של הווינדוס ממש לא עזרה. אהה כן, ווינדוס אקס פי כמובן.
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כרגע התחברתי לאינטרנט בכבלים (מת"ב) בבזק בין לאומי. החבילה היא 750Kbit ואני בנתיים מוריד במהירויות נוראיות באיזור ה 30Kbyte וזה צריך להיות יותר באיזור ה 90! יכול להיות שזה בגלל המחשב הישן שזה מחובר איליו - פנטיום 3 450Mhz? או אולי המודם - 3Com Shark מחובר לפורט USB... אני פשוט מאוכזב...
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
I hate shit sandwiches http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=az20101013_9633366
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שבוע טוב אנשי HW :DJsmile: יש לי דילמה... לאיזו חברת אנטרנט כדאי להתחבר? אני מחובר היום לברק 013 ויש לי אנטרנט 928KBPS ועכשיו עומד להגמר לי המנוי למבינים שבניכם האם כדאי להשאר עם חברת ברק? *איזו חברת אנטרנט היא הזולה ביותר ל1.5מגה\750ק"ב? *איזו חברת אנטרנט נותנת את השירות הטוב ביותר? *איזו חברת אנטרנט הכי טובה בשוק? בתודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בגלל עלותו הנמוכה של החזקת שרת U1 + חיבור 100MBIT פרטי בחוות השרתים עומדת כיום על כ-300 שקלים, עלה במוחי רעיון, אני חושב שזה נקרא VPN, תקנו אותי אם אני טועה או שזה לא מה שאני רוצה לעשות. האם יש אפשרות שאני אשים מחשב (פנטיום 3) בחוות השרתים שישמש נתב ויתחחבר אלי הבייתה ב VPN וכך אני אוכל לגלוש במהירות של 100MBIT? או שזה לא מה שVPN עושה. (VPN - VIRTUAL PRIVATE NETWORK נכון?) אם כן, איך אני עושה את זה? ואם לא, איך אני יכול לממש את הרעיון שלי בדרך אחרת?? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מספר מחשבים ניידים המשוייכים לדומיין, לפעמים מתחברים ב LAN לפעמים ב VPN וניגשים לשיתופים על שרתי קבצים וכד'. אני מתלבט האם לאפשר למחשבים להוריד חומר מהשרתים ואז אצטרך לדאוג להצפנה שלהם (אין BitLocker , מכירים פתרון אחר?) או פשוט למנוע הורדה של מסמכים למחשבים, כך שיעבדו רק על מסמכים בשרת וכאשר אינם במשרד יתחברו ב VPN (כמו שקורה היום) הרגישות של המסמכים די גבוהה, אך צריך גם לאפשר לעובדים לעבוד.. מה האיזון הנכון בין שני הדברים? תודה רבה.. מחשבים ניידים: windows 7 pro DC: sbs 2008 servers: win server 2008 r2
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי ראוטר של D-LINK. יש לי כבל אחד כחול ועוד שניים ירוקים. החיבור של הכבל הכחול הולך דרך כניסה אחת למודם והכניסה השנייה למחשב? והירוקים לראוטר? פשוט בלפטופ זה מראה שיש גישור וחיבור ביניהם, אבל בלפטופ האינטרנט לא עובד והתחברתי דרך הראוטר, ובמחשב הנייח הוא עובד. מה לא בסדר ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האיי פי שלי קבוע מאז שיש לי כבלים. שמעתי שזה ממש גרוע ושכל אחד יכול לפרוץ למחשב שלי. יש דרך לשנות אותו????. (חוץ מאשר לפנות לספק). תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי את הראוטר אתמול ניסיתי לעשות שדרוג קושחה ולא הצלחתי בגלל שהורדתי את העדכון לגרסה שהיא לא v2 . בסוף לאחר שהתחרפנתי מצאתי שיש עוד גרסא שונה של קושחה באתר של אדימקס שמתאימה לראוטר של br6424n v2 . רציתי לדעת מה ההבדל בין הראוטרים? והאם הוא ראוטר טוב? נציג של בזק המליץ לי לקנות אותו ובינתיים הוא פשוט מעולה. עוד משו, זה שניסיתי לשדרג את הקושחה ללא הצלחה עם גרסא של הראוטר הקודם לא פגעה בראוטר נכון? תודה רבה וסליחה על החפירה!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-