רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,508 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, ברשותי מודם ראוטר D LINK של בזק שמשמש את הקומה התחתונה בבית (כולל WIFI כמובן). ממנו עובר כבל רשת לקומה העליונה שעד אתמול חובר ישירות למחשב שלי. התקנתי היום את ה DIR-615, אך האפשרות היחידה שאני מצליח שהוא יספק WIFI בקומה העליונה היא לחבר את כבל הרשת שמגיע מלמטה לחריץ ה wan ואז נוצרת רשת נפרדת. האם ניתן להגדיר בצורה כלשהי שה DIR-615 ישמש כמעין סוויץ ואקסס פוינט? כלומר במילים אחרות, לחבר את המחשב שלי בכבל אליו, ורשת ה WIFI שהוא יוצר בקומה העליונה - יהיו כולם תחת אותה רשת של המודם הראשי (חשוב לי בעיקר להפניית פורטים ולשיתוף מדפסת... ). מקווה שהבנתם את כוונתי, תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאלה ראשונה היא בנושא חומרה: אני רוצה להעביר כבל 20 מטר לחדר אחר ממחשב השרת, ולהעביר אותו דרך הבוידעם. השאלה היא - כשקונים כבל כזה, הרי הוא מגיע עם קצוות לא? כלומר עם חיבורים מוכנים - שגדולים מהכבל עצמו. ולכן השאלה היא איך אעביר אותם דרך החורים בקיר (זה אל יפה לחורר גדול מדיי...) למישהו יש רעיון? נתקל בזה? האם אפשר לחתוך ולחבר שוב איכשהוא...? ושאלה דומה - אם אני קונה כבל לפי מטר רץ, כיצד אחבר קצוות? שאלה נוספת היא - במחשב השרת, האם עדיף לי לוותר על חיבור המודם לכרטיס הרשת (וכך לפנות את החיבור לרשת הביתית) ולהעברי אותו לUSB? או שעדיף להשאיר את המודם על הרשת ולקנות כרטיס רשת נוסף? תודה לכל העונה!!
-
- 9 תגובות
- 902 צפיות
-
-
יש לי ראוטר של hot box וראוטר נוסף של linksys אותו אני רוצה לחבר קווית ולהפכו ל AP עבדתי ע"פ המדריך הזה http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm, הגדרתי ל linksys כתובת חדשה 192.168.1.90 בטלתי את ה- DHCP והכול טוב ויפה, עבד למשך יום ואז הפסיק, הגדרתי מחדש שוב, עבד זמן מה ואז שוב הפסיק, מה אני לא עושה נכון ?
-
- 3 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שאלה: אני חייב כרטיס רשת אלחוטי כדי לחבר עם ראוטר אלחוטי בין שני מחשבים? צריך שבאחד המחשבים יהיה מחובר הראוטר ובשני הכרטיס?
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
שלום במקור היה מתוכנן להקים רשת של שתי מחשבים שמחשב אחד מחובר למודם וממנו אל המחשב השני מחובר כבל רשת מוצלב וזהו. עכשיו אני צריך גם לחבר עוד משהו לרשת , אני צריך לחבר טלפון גלובי VOIP . אני צריך עזרה איך לחבר אותו לרשת בצורה הכי פשוטה וזולה ? אודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 983 צפיות
-
-
היי מחובר אצלי בסלון סלקום טיוי ובנוסף סטרימר (אנדרואיד עם קודי בגדול..) הסלקום נכון לעכשיו מחובר ישירות עם כבל רשת שעובר דרך קופסא שהטכנאי של סלקום קרא לו ״מוקה״ (הראוטר יושב בחדר אחר, ה״מוקה״ מתחבר דרך כבל RF ומספק כבל רשת לממיר) הסטרימר נכון לעכשיו מחובר בויפי שלתחושתי בינתיים קצת איטי חשבתי על פתרון שאני לא יודע בכלל אם הוא ישים ואם כן אז אני אשמח גם להכוונה על דגם - לחבר את המוקה לסוויצ׳ ומשם לחבר את הסטרימר ואת הממיר של סלקום ראיתי שיש דגמים זולים עד 50 שקלים פחות או יותר שמספקים קצב של עד 100Mbit ואם רוצים קצב של 1000Mbit המחירים בערך כפולים אלה דגמים שהיו נראים לי רלוונטיים: דגם 1 דגם 2 אשמח לייעו…
-
- 12 תגובות
- 9.3k צפיות
-
-
אני רוצה להגביל את המהירות במחשב אחר שמחובר לרשת, יש ראוטר LINKSYS WRT54GL יש דרך להגביל את המהירות בלי להתעסק במחשב השני?
-
- 1 תגובה
- 794 צפיות
-
-
לפני שאני קונה את ה- Edimax EW-7128 אני רוצה לדעת האם קיימים כרטיסים אחרים עם כבל ארוך יותר (2M או 3M)? במידה ולא איך ניתן להאריך את הכבל הקיים בכרטיס הנתון? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 940 צפיות
-
-
ראיתי כבר מספר אנשים שאמרו לי שהם שידרגו את המודם שלהם, וממש לא יחסתי לזה חשיבות... אבל עכשיו, (בעיקר משום שמחר יש מבחן, ואני לא ממש שש ללמוד ), שוטתי לי כאן קצת וראיתי את המדריכים איך לשדרג את המודם. ועכשיו השאלות: 1. האם זה חוקי לשדרג את המודם? כלומר קניתי מוצר מסויים, זה חוקי שאני אשנה אותו? 2. מה זה נותן לי תכלס? (האופציה שהכי מצאה חן בעיני היא לחבר את המודם ישירות לHUB כי לי אין SWITH או ראוטר) 3. מה זה הפיירוול של המודם, מה זה עושה? לבטל את זה אחרי השדרוג? ושאלה המיליון: לדעתכם, לשדרג או לא?
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש תוכנה להגבלת מהירות הורדה/ העלאה ברשת הביתית שתתן לי את האפשרות לשלוט בכל תעבורת הרשת הביתית דרך המחשב שלי. תוכנת NETLIMITTER לא מתאימה כי היא ניתנת להסרה מהמחשבים ע"י המשתמשים *הראוטר הוא הוטבוקס 2 כך שאין בו את האפשרות QOS תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עובד על Windows 8, מחובר בחיבור קווי לנתב Hotbox (חיבור חיצוני של 100 מגהביט). אני חווה בשבועות האחרונים תקלות חוזרות ונשנות בעת גלישה לאתרים. אני מנסה להיכנס לאתר והוא פשוט לא נטען. לעיתים קרובות אני מקבל הודעות בסגנון could not connect, connection timeout או This page can't be displayed עם הצעת fix connection problems וכו'. ניסיתי זאת עם 3 דפדפנים (IE, פיירפוקס וכרום - כולם מגיבים באופן דומה). ניסיתי להיכנס מהמחשב שלי לדוגמא ל-Ynet. ניסיון עם שלושת הדפדפנים הביא לתוצאות עגומות דומות. מחשב נוסף שמחובר אף הוא קווית לאותו נתב, טען את Ynet באותה העת ללא כל בעיה, כך שככל הנראה לא מדובר בבעיה מול הוט. ניקיתי כמובן את ה-cache בכל הדפדפנים, אך ללא הועיל. מעניין גם לציין שבר…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, בעבר הייתי משתף את האינטרנט בין שני המחשבים בלי בעיה והכל היה עובד יפה, לאחרונה הצטרפתי לשירות הטלפון של HOT והם הרכיבו לי מין מכשיר כזה שמתחבר בין המודם למחשב, המכשיר הנ"ל מבצע את ההתחברות לאינטרנט באופן אוטמטי, לפני שהיה לי את המכשיר אני הייתי צריך באפון ידני ל"חייג" לאינטרנט דרך המחשב ולהתחבר, עכשיו אני מחובר תמיד לאינטרנט בלי הצורך לחייג. עכשיו לבעיה, שהייתי משתף את האינטרנט הייתי עושה שיתוף על החייגן והכל היה עובד יפה, עכשיו אין חייגן. שיתןף לכרטיס רשת בלבד לא עובד וגם לא הצלחתי לעבוד עם ה-network bridge, (לא יודע אם זה בכלל אפשרי לעשות את זה עם הברידג). בכל מקרה לפני שאני קונה סוייץ (ואני ממש לא מעוניין לקנות אחד) רציתי לדעת אם קיים פתרון אחר לשיתוף ללא חייגן …
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם אני יכול לבטל את כל האפשרויות של הראוטר באלקטל (DHCP וכו') ולהשאיר אותו כמודם בלבד, אבל בלי לשנות את הגרסה לישנה יותר (אני עם 510 עכשיו)?
-
- 3 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי ראוטר של חברת אדימקס דגם BR-6524n הממוקם בסלון של הבית. בחדר של אחותי (הנמצא רחוק מהסלון) ישנו סטרימר אלחוטי של אקסטרימר עם אנטנה (כן יש לו כניסה קווית אבל אין אפשרות להשתמש בה כי אין נקודת רשת בחדר הזה והוא חייב להישאר שם- אני מודע לחסרונות). הקליטה של הרשת האחלוטית בחדר של אחותי קיימת אך בעוצמה נמוכה וכתוצאה מכך הסרטים שהיא מפעילה בסטרימר נתקעים כל מס' שניות (Buffering). בהנחה שלא ניתן להזיז את הראוטר או את הסטרימר ממקומם, כיצד ניתן להגביר את הקליטה בחדר של אחותי (היכן שממקום הסטרימר) מבלי לפגוע במהירות הרשת ע"מ שהסרטים יתנגנו באופן חלק ורציף? רק לשם הבהרה, כאשר אני מחבר את הסטרימר קרוב לראוטר הסרטים מתנגנים חלק ולכן אני יודע כי מהירות הרשת עצמה מס…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כלומר תוכנה שמציגה אילו תוכנות\תכנים מקושרים לאינטרנט... משהו שאפשר לפקח ששום דבר אחר לא יתפוס לך מהרוחב פס (מהירות) שלך בעת גלישה\משחק..
-
- 1 תגובה
- 620 צפיות
-
-
לפני מספר חודשים מצאתי פה מדריך לפתיחת פורטים לנתב הנ"ל (זכור לי שדובר במדריך על פורטים לאימיול). חיפשתי את המדריך כעת ולא מצאתיו, אשמח לקבל לינק. אגב גם הלינק באתר החברה לחוברת ההדרכה לא עובד.
-
- 0 תגובות
- 750 צפיות
-
-
קניתי לא מזמן ראוטר level one אם מישהו מכיר אם לא אז לא משנה בכל מקרה אני מחובר לכבלים לא היו הרבה הגדרות בכלל ממש כמה קטנות עכשיו הראוטר מחובר למודם בכבל רשת כמובן הכל עובד מצויין!!! עכשיו השאלה מתחילה כאן לדוגמא יש לי מודם ale-130 או 150 מאחורה יש חיבור רק ל USB(או שאני טועה?) ולכבל שהולך לקיר כמובן כבל של טלפון עכשיו לדוגמא אני רוצה לקנות ראוטר האם אני צריך לבקש מבזק מודם חדש? או שאפשר לעשות משהו עם אותו מודם? ולמה בזק והכבלים עובדות בטכנולוגיות שונות שסתם מקשות עלינו למשל ראוטרים שמתאימים לכבלים ולבזק? מה אי אפשר היה לעבוד על אותה טכנולוגיה?
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-
-
אז קניתי אחד כזה... חיברתי הכל וזה עובד בובה, חוץ...(תמיד יש חוץ, לא?...)מרשת ביתית בין המחשבים שמחוברים לראוטר (כלומר, שיתוף קבצים, הדפסה וכו'...) אז השאלה היא איך FOR CRING OUT LOUD אני מיישם רשת בין המחשבים כשכל מחשב מחובר לפורט אחר בראוטר (סה"כ 4 פורטים)?
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי, מודם ADSL של Alcatel שהפכתי ל Pro ושימש עד כה כנתב. ראוטר אלחוטי Tp-link 541G (4 כניסות LAN, וכניסה אחת של WAN) 2 מחשבים נייחים (Win XP) המחוברים בכרטיס רשת ו מחשב נייד אחד עם כרטיס רשת אלחוטי 2 המחשבים הנייחים ומודם Alcatel מחוברים ליציאות ה LAN בראוטר האלחוטי. ולמחשבים מוגדר כתובת D.G של ה ALCATEL (בשביל חיבור לאינטרנט). ועד כה זה עובד. שאלות: - האם ניתן לחבר את ה Alcatel ליציאת ה WAN, בלי לבטל בו את אופציית הנתב? (ה Alcatel מחייג ומתחבר אוטומטית לאינטרנט) - כאשר אני מנסה להתחבר עם המחשב הנייד לרשת אלחוטית זה מתחבר, אך אינני מצליח לגלוש (PING למחשבים ברשת יש). מדוע ? אם יש למישהו רעיון איך להגדיר הכל מחדש, אשמח לשמוע. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
-
-
מה זה דופלקס מלא/חצי דופלקס, ומה ההבדל ביניהם? כמו כן מה זה משנה אם הכרטיס רשת שלי עובד ב- 10 או ב- 100? הרי זה לא צריך לשנות.. אז מדוע חלק אומרים שב- 10 זה עובד יותר טוב?
-
- 6 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
פרשת ההתנתקות של חברת נטוויז'ן מצומת האינטרנט הישראלי (IIX) היא "קריאת השכמה" להנהלת איגוד האינטרנט הישראלי. ה-IIX וההשקעות העצומות שבוצעו בו הם כבר בבחינת "חלב שנשפך", אך אם הנהלת האיגוד לא תתעשת במהירות, עוד נכסים של האיגוד ירדו לטימיון. http://www.netcheif.com/blog/?p=3761
-
- 9 תגובות
- 961 צפיות
-
-
-
שעות היום אני גולש בסבבה במהירות טובה ,אבל אחרי השעה 10 בלילה פחות או יותר האינטרנט הופך לסיוט. כדי לכותב את ההודעה הזאת לקח לי קצת יותר מ20 דקות(אתר הבית->hwzone->רשתות ואינטרנט->פתח נושא חדש). מה יכולה להיות הבעיה? אני מחובר לכבלים ואינטרנט זהב. עריכה1: אגב לחצתי על שליחה בשעה 12:54... עריכה2: איך שהוא את העריכה זה שלח מהר.
-
- 13 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
אני לא בטוח אבל אני חושב שיש יותר מידי פורטים פתוחים בחיבור שלי .. הסבר יבוא בברכה .. [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 823 צפיות
-
-
יש לי ראוטר Dual Band עם 2.4G ו-5G ואין לי מושג האם להגדיר סיסמא זהה או שונה ב-2 הרשתות.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-