עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום יש לי מחשב בסלון שמריץ ויסטה ומחובר לאינטרנט דרך מודם של הוט (ספק בזק בינל). דרך הקיר עובר נקודת רשת לחדר אחר עם מחשב נייד. עד עכשיו הייתי מתחבר לאינטרנט ב2 המחשבים בלי בעיה בשיטה הבאה: מחשב 1 בעל 2 כרטיסי רשת כרטיס אחד מחובר למודם (ללא ראוטר/סוויץ) כרטיס שני מחובר לקיר במחשב השני (בחדר השני) הייתי מחבר כבל רשת מוצלב וגולש בלי שום בעיה באינטרנט,המחשב הריץ XP כעת קניתי מחשב נייד חדש עם ווינדוס 7 חיברתי את הכבל רשת המוצלב כמו שהיה במחשב ההוא בלי להגדיר משהו מיוחד.הוא מזהה הוא נותן לי לגלוש אך האינטרנט לא עובד בצורה חלקה יש לי איקסים במקום לינקים/תמונות (למרות שמותקן פלאש וג'אווה),לעיתים קרובות אני רואה את השגיאה הבאה: ל- Internet Explorer אין אפשרות להציג א…

• 0 תגובות
    • 800 צפיות
  2. Started by oldnoob,

בעקבות ההמלצות שקראתי פה קניתי ראוטר TP-LINK WR1043ND ולקחתי מודם Aztech 600E מבזק. חיברתי את הכל אבל החיבור לא כ"כ יציב. נאלצתי לאתחל את הראוטר מספר פעמים כבר. הרשת כוללת את המכשירים הבאים: - Macbook, מחובר ב-wi-fi. - Macbook Pro, מחובר קווי. - Xbox, בעיקרון מחובר קווי אבל עדיין לא חיברתי אותו. - סמארטפון, מחובר ב-Wi-fi. חיבור האינטרנט שלי הוא דרך בזק/בזק בינלאומי במהירות 10Mb. אחרי שחיברתי את כל החיבורים, נכנסתי למסך ההתקנה של הראוטר, בחרתי PPPoE, הזנתי את ה-user והסיסמא ועל פניו הכל היה בסדר. ראשית, האם זו הדרך להגדיר את החיבור או שהייתי צריך קודם לחבר את המודם להגדיר אותו בנפרד ולבחור בהגדרות הראוטר Dynamic IP? אשמח לכל עזרה...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. ברשותי הראוטר הזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=9398 הבית הוא 2 קומות, הראוטר עומד במין ארון תקשורת בקומה הראשונה, ובקומה השניה אני לא מקבל חיבור מהיר ויציב מספיק אם אני קונה עוד ראוטר בסגנון (רצוי שיתאים בחברה לא?) http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=728766 אפשר פשוט לשים את החדש וזהו ולקוות שהוא מספיק חזק להגיע לקומה 2 בצורה יציבה, או שאפשר לשים את הראוטר הישן בקומה השניה בתור רפיטר (ואז צריך שכל הרשת תהיה G?), ולחבר בינהם קווית (יש הכנה בקירות)? האם זה אפשרי\מומלץ בשילוב הראוטר שקיים כבר אצלי?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום יש לי Windows XP SP3, לפעמים כשאני עושה restart למחשב, אז אחרי ש-windows עולה ומתחיל לטעון את כל התוכנות שיושבות ב-TaskBar Tray, אז אחרי 4 תוכנות הוא נעצר - בדיוק לפני הטעינה של האייקון של הרשת(LAN), ואז זה לוקח בערך 2 דקות שלמות, בהן המחשב לא קורא או כותב כלום מה-HDD, פשוט שתי דקות של כלום, ורק אז מופיע האייקון של ה-LAN ושאר האייקונים שאחריו. מה יכול להיות הגורם לכך? יש לציין שזה התחיל ממתי שקניתי מחשב חדש. המחשב הוא עם לוח אם של Gigabyte. במחשב הקודם, עם אותה גרסא של Windows XP SP3, זה אף פעם לא היה קורה.. איך אני יכול לאבחן מה גורם לזה ואז לתקן את זה? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. היי. אני רוצה לרשת את הדירה, אבל לצערי יש לי קצת נסיון בחיווט דרך קירות (עם סטלבנט אני עוד אחשמל את עצמי...). דווקא את השקעים והראשים אני יכול לעשות. שאלתי מסביב עלויות, נתנו לי מחיר של 300 ש"ח לנקודה (עם זאת זה עבודה מקצועית ברמה גבוהה, שאני ראיתי את התוצאות אישית). אז לרשת דירה זה יוצא די יקר. לכן רציתי לשאול, האם יש למישהו נסיון עם רשת על חשמל (Powerline / EOP)? אני ניסיתי את זה בעבודה לפני 5-6 שנים, כאשר זה רק הופיע, אבל זה גם היה יקר, וגם התוצאות היו לא ממש משביעיות רצון. עכשיו ראיתי באי-בי מחירים די טובים (30$ ומעלה) לכל מתאם. האם השיטה הזו השתפרה מאז? או שזה עדיין לא מומלץ ואני צריך לחזור להתאמן על סטלבנט ? אם זה משפיע על משהו, הבניין הוא חדש יחסית, אז אפש…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. מחר אני צפוי לשדרג את האינטרנט שלי ל10M NGN מקריאה די מרובה פה בפורום ראיתי שיש אנשים שאומרים שבזק בינלאומי טוענים שאין חבילת גיימר לNGN לפני שאני הולך לדבר איתם רציתי לדעת: איזה חבילות תעדוף קיימות בבזק בינלאומי לNGN ואיזו חבילה עדיפה ? בתודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Cheif,

חברת Trendnet היא בדרך כלל הראשונה להציג מוצרים חדשים ופורצי דרך בתחום הרישות הביתית. לקראת תערוכת CES 2011, שתפתח בשבוע הבא, מציגה Trendnet שני מוצרים חדשניים נוספים. כל הפרטים כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=972 שבוע טוב. CHEIF

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. קיבלתי בחינם תראוטר הזה מהוט.ואני משתמש הרבה מאוד ב utorrnet גירסה 2.2 ובדיוק כל 4 ימים מתנתק לי החיבור לאינטרנט במחשב שלי שמחובר קווית לראוטר בגלל שהראוטר לא מסוגל להתמודד עם כמות החביורים של התוכנה.השאלה שלי היא כזאת מה לעשות בהגדרות של התוכנה שדל הטורנט גשי ששלא יהיו לי כל 4 ימים ניתוקים איזה הגדרות לעשות בדיוק כדי שלא יתנתק לי?.ישמח לעזרה! תודה מראש.אני משתמש באנגלית!

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. http://www.youtube.com/iomegachannel#p/u/1/vJj5iEXFkOg אני רוצה לחבר כונן חיצוני 2.5 אליו ואת המדפסת שלי..... העניין הוא איך אני יכול לדעת מהי מהירות העתקה אליו מהמחשב? ואם המדפסת הפשוטה שמחוברת אליו צריכה דרייברים בכל המחשבים ? צריך לפתוח בראוטר משהו ? פורטים? הוא יודע לעבוד עם סטרימר ? ובכלל אם יש למשהו פה נסיון עם המוצר אני אשמח לשמוע על ביצועים וחוות דעת....

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Cheif,

כפי שהערכתי מספר פעמים בעבר (לדוגמא כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=909 וכאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=929), מי שחשב שהפחתת דמי הקישוריות תקטין לו את חשבון הסלולר, שיחשוב פעם נוספת -- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4004531,00.html

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by MitziNet,

שלום לכולם, יש לי בעיה בהתחברות לרשת הביתית ברגע שמחוברים אליה גם שאר בני הבית. החיבור הופך חלש ונקטע לעתים קרובות. הראוטר ממוקם בקומה הראשונה של הבית ואני נמצאת בקומה השניה. בהתחלה חשבנו שאין מספיק כח לאות לעלות למעלה ולכן קנינו מגבר. הדבר שיפר קצת את המצב אך לא פתר את הבעיה. בשלב השני, הרמתי טלפון להוט ושאלתי אם יש אפשרות לחבר את הלפטופ שלי פיסית לתשתית. נאמר לי כי זה לא אפשרי וכי יש להעביר כבל USB מהלפטופ שלי לראוטר (הראוטר הוא מסוג LEVEL ONE 1. אורך הכבל הדרוש לחיבור הפיסי הוא בסביבות ה - 20-30 מטר. האם אין התנגדות פנימית של הכבל שתחליש את האות? 2. יש לי נקודה של הוט בחדר. האם באמת לא ניתן לחבר אותי דרכה בצורה קווית בנוסף לראוטר? 3. מהירות הגלישה שלנו היא 2.5M. האם ה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. ערב טוב לכולם. משהו גם חווה את זה? אתרים בחו"ל לא נפתחים ואני מקבל הודעה The connection was reset ב FIREFOX. חנות של STEAM לא עולה גם עם כזה מסר Unable to connect to server. Server may be offline or you may not connected to the internet.-101. רק אתרים בארץ נפתחים. למישהו יש כזאת בעיה גם?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. שלום, אני מתגורר בחו"ל, ורגיל לאיכות המצויינת המסופקת ע"י שירותי הוסטינג וכיוב. יש לי כמה שאלות: 1. למה ה NS2.SITESDEPOT.COM שאמור להיות ה NS השני של interspace.net לא עונה לשיאלתות, למשל ל dig פשוט? (שאלתי אותם, אבל תשובתם לא סיפקה אותי ממש) 2. האם נכון שלפי החוק מחוייבים לספק לך שני NSים כאשר אתה קונה שם דומיין ישראלי? (כך נאמר לי שם בתמיכה שלהם, כשלמעשה זה עדיין לא מסביר למה ns2 שלהם לא עובד) 3. נאמר לי אחרי זה שה NS2 עובד רק למי שרכש גם חבילת איכסון ולא רק שם דומיין. אז אני מתפלא: למה יספקו לי שני NSים אם אחד גם ככה אני לא יכול להשתמש? למה אומרים לי שלפי החוק מחוייבים לתת שניים (או שמדובר רק על הוסטינג ולא רק שם דומיין?) אשמח לדעתכם, תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by roeesnir,

יש לי רשת אלחוטית. במחשבים הניידים אני רואה אותה, ומתחבר מצויין. בנייח, גם הייתי מחובר מצויין, אבל העברתי את הכרטיס רשת למחשב חדש, התקנתי עליו WIN7, ומאז אני לא רואה במחשב זה את הרשת. אני רואה רשתות אחרות, אך לא את הרשת שלי. מה אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by kalda01,

חיברתי מחשב חדש עם התקנה נקייה של WIN7 HOME לרשת הביתית בחיבור קווי. הגדרתי את הרשת כHOME NETWORK ובדקתי שהמחשב מקבל כתובת IP משרת הDHCP. המחשב גם מזהה את המחשבים האחרים ברשת ואני מצליח לעשות PING אל הנתב. הבעייה שאין חיבור אינטרנט וגם לא מצליח להיכנס לתיקיות משותפות במחשבים האחרים. יש לי מחשבים נוספים עם WIN7 PRO שעובדים ללא בעיות ברשת שלי. מה יכולה להיות הבעייה ?

• 2 תגובות
    • 920 צפיות
  16. Started by LRa,

בוקר טוב, יש לי אינטרנט 5M\500K ובזמן האחרון כשאני משתמש בביטורנט, אני בקושי מעלה. ההורדה עובדת מצויין ומהר. אבל כשאני משתף קבצים אני בקושי שולח. זה מרגיש כאילו לא מצליחים להתחבר אלי, וגם כשכן, מורידים ממני לאט. אני מתשמש בגירסא האחרונה של utorrent וביונדווס 7. רעיונות?

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  17. Started by CRT,

שלום רב. לפני כשבוע החלפתי ראוטר סימנס לרואטר מודם מה שבזק מספק. עכשיו נתקלתי בבעיה. מחובר לראות קווית מחשב אחד, ואלחוטי פלא' נוקיה 5800. הבעיה שמשום מה נוקיה לא זוכרת את החיבור, וכל פעם צריך להזין את הסיסמה מחדש. ההגדרות של Wifi: Region: Israel Channel: 6 Mode: g&b Wireless Access Point Enable Wireless Access Point Allow Broadcast of Name (SSID) WPA2-PSK (Wi-Fi Protected Access 2 with Pre-Shared Key) ב: Wireless Station Access List מורשה להיכנס רק MAC Address של נוקיה 5800. רשמתי אותו ב: Trusted Wireless Stations איפה הבעיה? ומדוע כאשר אני מכבה את: Enable Wireless Access Point Allow Broadcast of Name (SSID) אין תקשורת אלחוטית? בנטב קודם זה היה תמיד כבוי ועבד.

• 6 תגובות
    • 3.6k צפיות
  18. Started by 00Amir,

שידרגתי ל 12MB של נטויזיון וכאשר אני מוריד קבצים הכל טס לי.. אבל אם אני צופה ביוטיוב זה לא זז בכלל... ואני לא מדבר על סרט אחד.. אשמח לדעת למה ואיך מסדרים את זה...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. היי, לפני כמה ימים הייתה לי בעיה עם האינטרנט ובסופו של דבר העניין טופל ע"י בזק בינ"ל (בעיה שלא קשורה לנתב) ואחרי זה גיליתי שהנתב עושה לי בעיות אז עשיתי לי ריסט מאחורה על מנת לאפס את כל ההגדרות שלו וזה גרם כמובן לכל הטבלת מורשים שלו להמחק בין היתר. אחרי זה נכנסתי אליו, ניסיתי להוסיף MAC, עבד. ניסיתי עוד אחד - עבד. ניסיתי עוד אחד - לא עבד S: וזה לא משנה עם איזה מחשבים (יש לי סה"כ 5 מחשבים להכניס לטבלה) אני מנסה, זה תמיד לא עובד ואז אין לי תקשורת לנתב פתאום (מהמחשב שמחובר אליו בכלל ישירות...) אם אני עושה ipconfig הוא לא מוצא לי את הdefault gateway עד שאני לא עושה ריסט לנתב.. ואז כמובן שזה שוב מתאפס והכל.. החלפתי פורט פיזי בין המחשב שמחובר אליו ישירות וזה עדיין לא עזר. הנתב ש…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אהלן מומחיטוס אני כרגע מחובר דרך תשתית בזק, וספק בזק בינלאומי המבצע (טריפל) של הוט באמת קורץ ואני שואל האם כדאי לוותר על שירותי התשתית של בזק ולעבור לתשתית של הוט? לפי עיון קל בכמה מההודעות שדומות לדיון הזה הבנתי שהתשתית של הוט היא לא בדיוק מציאה אשמח לקבל כמה הסברים מהן בדיוק החסרונות של הוט כתשתית לעומת ה ADSL של בזק האם כדאי או לא לעבור להוט?

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. שלום העברתי מהראוטר לסלון, בתוך הקיר (על חשבון כבל כבלים לא שמיש) כבל 8 גידי שפוצל ל4 ו4 עבור 2 חיבורי רשת שונים. 2 חיבורי רשת בראוטר נכנסו לכבל 8 גידי אחד (4 ו4) ובצד השני בסלון חיברתי אותם לחיבור בקיר. אורך הכבל כ20 עד 27 מטר. ועכשיו התחילו הבעיות. הכבל הוא כבל עם ציפוי אלומיניום כזה (נראה לי שקוראים לזה סיכוך), אבל הגידים עצמם קרובים מאוד אחד לשני. גיליתי שכאשר 2 החיבורים הללו פעילים ביחד, הם מפריעים אחד לשני ומורידים משמעותית את המהירות עבור כל אחד מהם. כנראה שזה קורה בגלל הפרעות של שדה חשמלי ומגנטי שהם יוצרים זה על זה בתוך הכבל. השאלה מה עושים? האם להעביר כבל נוסף על יד הכבל הנוכחי (בתוך הקיר) בעל בידוד משלו (סיכוך?) יפתור את הבעיה? או שעדיין יווצרו הפרעות בגלל העובד…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. עד היום היו בהתחייבות בנטויזין, עכשיו נגמרה ההתחייבות ואפשר לעבור למשהו זול יותר היות ויש הרבה חברות חדשות. בחברה חדשה שנקראת FAST נותנים ב50 שקל אינטרנט לחצי שנה במהירות 2.5 מגה , כדאי ללכת עליהם?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by hostp013,

איך הכרטיס הבא ? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.48320

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום, יש לי רשת עם נתב TPLINK1043 ושלושה מחשבים: HTPC שמחובר קווית לנתב עם כבל באורך 5 מטר. מחשב "ראשי" שמחובר אלחוטית לנתב בעזרת כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7727IN. מחשב נייד LENOVO יחסית ישן עם כרטיס רשת תומך תקן G לא יודע איזה סוג. התחדשתי בנתב והכרטיס רשת תקן N בשבוע האחרון. ציפיתי להעביר קבצים בין המחשב הראשי ל HTPC בקצב של 10-20 מגה לשנייה. בפועל אני מעביר ב 1-2 מגה לשנייה. עשיתי בדיקה וחיברתי את הנייד באופן קווי והמהירות העברה בינו לHTPC היא בערך 10-12 מגה לשנייה. בבדיקה האחרונה ציפיתי להעביר בהרבה יותר... המהירות נראית לכם נורמלית? יש הצעות איך לשפר?

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by וורן,

שלום לכולם!! יש לי בבית מחשב נייח עם win7 ultimate. כמו כן יש לי בבית מחשב נייד עם win7 ultimate. יצרתי קבוצה ביתית ביניהם והצלחתי לעשות שיתוף של ספריות אך לא הצלחתי לעשות שיתוף של כוננים. אשמח אם תעזרו לי בעניין הזה.

• 1 תגובה
    • 878 צפיות

דיונים חדשים בפורומים