עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by TeaTime,

יום שישי שבוע הבא אני וחברים שלי מתארגנים ללאן פארטי יש לנו האב של 8 ולכל אחד יש כרטיס רשת של 10 או 100 מתוכננים כרגע 7 מחשבים אולי השמיני גם יבוא המשחקים יהיו משחקי הפעולה הרגילים (קוויק 3 ,אנריל/2003, קאונטר) ואולי כמה משחקי אסטגיה (אמפייר ארת', רייז אוף נישנז, טוטאל אניילשן) השאלות הם כאלה: 1. האם אחד המחשבים יצטרך להיות שרת? אין בעיה לוותר על אחד מהם יבואו רק 6-7 אנשים 2. האם האב יספיק או שכדאי לקנות סויץ'? 3. מי לשים כשרת במידה שצריך? את הכי חזק (P4 2.4C) או הכי חלש? (סלרון 400) 4. במידה ונשארים עם ההאב, תהיה בעיה לשחק שני משחקים שונים על אותה הרשת? 5. כמה קשה יהיה לארגן את הרשת כש3 הם WIN98 ו4 הםXP?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Dunul,

שלום, כבר הרבה הרבה זמן שיש לי בין שני מחשבים רשת בשיטת ICS. עשיתי זאת בעזרת הWIZARD שמגדיר לי אוטומתית הכל, עד שלפני שבוע מחשב הCLIENT החליט לא להתחבר. בדקתי את הIPCONFIG בCMD, וראיתי שההגדרות ממש לא מוגדרות כראוי, אז החלטתי להגדיר ידני. ip address: 192.168.0.2 subnet: 255.255.255.0 gateaway: 192.268.0.1 הכל טוב ויפה, אבל עדיין אין לי תקשורת למחשב המארח (עשיתי פינג). בדקתי את ההגדרות במחשב המארח, הכל טוב. הIP הוא 192.168.0.1 והSUBNET בהתאם. בחייגן מוגדרת ההגדרה של שיתוף (דרך הכ. רשת המתאים כמובן). עשיתי PING, עדיין אין תקשורת. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  3. משום פתאום הופיע לי סמל חדש באזור חיבוריי הרשת במחשב, מה שמוזר בו זה שכתוב שהחיבור הוא לטכניון ואי אפשר למחוק אותו... מישהו יודע מה זה ?

• 15 תגובות
    • 3.8k צפיות
  4. Started by dr computer,

מזה עושה?למה צריך את זה?

• 2 תגובות
    • 662 צפיות
  5. Started by Mr Gadget,

אני רוצה לעדכן למודם Firmware חדש יותר הבעייה היא שאני לא יודע גירסת ה Firmware שברשותי היא New Zealand או Australia לכן אני לא יודע איזה Firmware לבחור מפה האם מישהו עידכן את המודם ויודע להגיד איזה מהם לבחור?

• 3 תגובות
    • 797 צפיות
  6. Started by Burkey,

שלום, יש לי בבית נתב של Edimax מדגם BR-6204Wlg שעובד בתקן b/g. הוא מחובר קוית למחשב אחד ואלחוטית למחשב שני בו יש כרטיס רשת אלחוטי גם הוא עובד על תקן b/g. הנתב התחיל לעשות לי בעיות, כלומר לעיתים קרובות (מדי) הוא לא מעלה אתרים מסוימים, וצריך לרענן את הדף מספר פעמים כדי שזה יעלה. אם אאלץ להחליף אותו, האם אני יכול לקנות נתב בתקן N ? ברור לי שהקליטה לא תהיה בעוצמה של תקן N, אבל האם זה יעבוד (הכרטיס רשת הוא b/g ) ?

7. Started by NI4NI,

היי בטח שאלו את זה כבר פעם, אבל בחיפוש מהיר לא הצלחתי למצוא תשובה מדוייקת. אני מעוניין להקים רשת אלחוטית של שני מחשבים. עד כאן הכל טוב, אבל אני לא רוצה לעשות שיתוף אינטרנט משום שאני רוצה שגם כשהמחשב ה"ראשי" כבוי עדיין תהיה למחשב השני גישה לאינטרנט. אני מחובר דרך הכבלים בחיבור קבוע ללא חייגן. עד כמה שאני מבין אז כל מה שצריך בגדול זה לחבר ראוטר אלחוטי למודם, ולחבר כרטיס רשת אלחוטי לכל אחד מהמחשבים שלי. נעזוב רגע בצד את המחשב ה"חדש" ונישאר עם המחשב שהיה מחובר עד עכשיו ישירות למודם. לאחר שאני אתקין בו את הכרטיס האלחוטי, האם הוא מייד ידע לדבר עם הראוטר וימשיך לפעול כמו שהיה קודם ? האם אני צריך משהו נוסף חוץ משני כרטיסי רשת וראוטר ?

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  8. Started by pover,

שלום, מחר מגיע אלי הביתה טכנאי של בזק להתקין קו אינטרנט בדירה. אני מתחבר לאינטרנט דרך אקספון 018 חבילה תשתית+ספק. לאור העבודה הלכתי וקניתי את הנתב משלוב ראוטר הבאה TP-Link TD-W9980. ברצוני לדעת האם אני יכול לדרוש מהטכנאי שיגיע לחבר אותי לקו הרשת עם הנתב שאני קניתי? האם אני אהיה מחויב לקחת נתב מבזק? במקרה שלא, האם אני צריך להגדיר באופן מיוחד את הנתב? או שברגע שיש לי קו אני רק מחבר אותו דרך כבל רשת. ומבצע הגדרות WIFI דרך הIP של הראוטר?

• 13 תגובות
    • 21.6k צפיות
  9. Started by PeaS,

המצב שקיים אצלי היום הוא כזה (אל תשאלו איך הגענו לזה ) : בצד אחד של הבית אני מחובר לADSL (אלקטל, אם זה משנה) ואחותי גולשת דרכי (ICS). בצד שני של הבית אבי מחובר לADSL (סמסונג, אם זה משנה ). אנחנו משתמשים במודמים שונים אך באותו חשבון אצל 012, ככה שאנחנו לא יכולים להיות מחוברים בו זמנית, וזה קצת בלתי נסבל . הכוונה עכשיו היא שכולנו נהיה מחוברים דרך סוויצ', ובגלל שאני לא מבין בזה מי יודע מה, אני אבקש את עזרתכם. דבר ראשון, אם אני לא טועה, זה אמור להיות כמו בתמונה שצירפתי, תקנו אותי אם צריך. עכשיו השאלות: 1. איזה כבל (מוצלב או לא מוצלב) צריך להיות בין המודם לסוויצ' ואיזה כבלים צריכים להיות בין הסוויצ' למחשבים? האם יש הגבלת אורך? כי המחשב של אבי נמצא בצד השני של הבית. …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. חיברתי שני מחשבים דרך רשת ביתית (פשוט חיבור ethernet רגיל) למחשב אחד אני מצליח להכנס, לראות ולשתף את המדפסת ומהמחשב השני אני מקבל הודעת שגיאה שכנראה שאין לי permission להתחבר. איך אני מסדר permission מהמחשב השני?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אני צריך את זה לצהריים אז אני אודה לכם אם תוכלו לעזור לי מהר. אם אני מחבר ראוטר אלחוטי, שמחשב נייח מחובר אליו פיזית עם כבל. עכשיו יש מחשב נייד שמתחבר אליו בצורה אלחוטית, אז כשאנ יאפעיל הצפנה למשל WPA אז זה משפיע גם על החיבור הפיזי הרגיל?

• 2 תגובות
    • 580 צפיות
  12. Started by parker,

יש לי מודם אלקטל שחור רגיל כזה, ואני לא מצליח לבטל את הfirewall, אתם יכולים לעזור לי עם זה?

13. Started by Jenia24,

אוקיי אני מעוניין ברשת אלחוטית בבית בין 2 מחשבים , עכשיו הבנתי שבשביל שזה יתבצע אני צריך לקנות ראוטר אל חוטי ומתאם שיקלוט את הגלים. אז אני מעוניין בהמלצה לראוטר אל חוטי והמתאם. עדיפות לחנויות פנדס , קייאספי , אייבורי. לא ממש יכול לתת תקציב מוגדר אבל עדיפות לכמה שיותר זול אני מחפש משהו בסיסי ולא מסובך והמרחק הוא לא גדול החדרים סמוכים. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 679 צפיות
  14. איך לסגור ICMP (פינג) נכנס ברואטר Linksys WRT54GL עם DD-WRT ? או שזה כבר חסום ? אם כן איך אני יכול לבדוק אם זה חסום או לא....

• 2 תגובות
    • 901 צפיות
  15. Started by motaboy,

האם יש דרך לרשת ולשתף אינטרנט בין 2 לפטופים (שאחד מהם מחובר למודם כבלים בכבל רשת) באלחוט ללא צורך בנתב?

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  16. האתר שלהם: http://www.consumers.org.il/show_item.asp?levelid=47901 אימייל שלהם(שרשום באתר): moatza@consumers.org.il האימייל ששלחתי להם: שלום רב, אני רוצה להתלונן על ספק האינטרנט שלי 012 וספק האינטרנט של ברק-נטויז'ן שמשקר על הצרכנים בנוגע לאינטרנט שהם מקבלים בזמן האחרון התחילה להיות הגבלה על מהירות הורדה שלא בדרך HTTP אלא בשיתוף קבצים בתוכנות כגון: אימיול וביטורנט אשר מורידות לאט במהירות פי 4 פחות ממה שאני אמור לקבל אני מחובר ל012 במהירות של 1.5/512 דרך הוט ואני לקוח ותיק שלהם שהיה מרוצה, עד יום שבת הייתי מוריד מהביטורנט על המקסימום 185KB (אני מוריד מאתרים פרטיים מהירים) ופתאום ביום שבת האחרון 9/6 המהירות צנחה בביטורנט ל 60KB-40KB לא עובר את ה 100KB וזה לא קשור כמה קבצים ש…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. סוג התחרות - שירים. אני רוצה שאנשים יעלו שירים שלהם (ההשתתפות מותנית בכך שהם עושים LIKE לעמוד) ויזמינו חברים להצביע להם (גם כאן, מותנה ב-LIKE), מי שמקבל את מספר הקולות הגבוה ביותר יזכה בפרס. מקווה שמישהו יוכל לעזור לי.... תודה BF

18. Started by PokeKiNg,

היי, לאחרונה התחלתי להתעניין קצת בתקשורת בין מחשבים בפרט ותקשורת בכלל. נתקלתי במשהו שלא הצלחתי כל כך להבין וקיוויתי שמישהו כאן יוכל להסביר לי קצת יותר לעומק אני יודע שהשימוש בכתובות MAC הוא בשכבה השניה של מודל OSI, כלומר רק בתוך הLAN שלי. הבעיה היא שאני לא מבין מתי ואיך זה מגיע לידי ביטוי ניסיתי לעשות ping למחשב אחר ברשת הפנימית שלי אך הוא הציג רק את הIP ולא את הMAC כאשר נכנסתי לאתר שבניתי ברשת הפנימית (על IP 10.0.0.2) אני ראיתי שהשרת קלט שנכנסתי מכתובת 10,0,0,3 (הIP של המחשב השני שלי). בנוגע לאתר אני מבין שהדפדפן הוא אפליקציה ולכן הוא עצמו שכבה שביעית וכן משתמש בIP. והפינג לא בדיוק שכבה שניה. ולכן נשאלת הש…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. והאם זה מוריד את האחריות של בזק על המודם? פשוט ממש עכשיו קיבלתי אותו אחרי שמודם הקודם שלי נפטר עליו השלום..

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by xtreme21,

שלום,התקנתי את הווינדוס 7 (RC) ולאחר שהתקנתי האינטרנט לא עובד לי. שהתקשרתי לנטויז'ן הם אמרו לי שאולי לא התקנתי את הדרייבר של הכרטיס רשת,אבל במנהל התקנים אני רואה אותו מותקן וגם באתר של אינטל אין דרייברים לוינדוס הזה... עכשיו האייקון של האינטרנט מראה לי משולש צהוב ובדקתי את כל הכבלים ואני זוכר שהייתה לי את הבעיה הזו גם בויסטה אך לא פתרתי אותה. יש רעיונות מה לעשות? תודה רבה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. רציתי לדעת הרשת האלחוטית שלי לא מאובטחת ואכן אני רוצה לאבטח אותה בדרך הקלה והמהירה ביותר אבל שהאבטחה תיהיה אבטחה אכן קשה מאודד לפריצה......ורציתיי לדעת איך אני מאבטח??? תודה לכולם מראש על העצות ועל העזרה!

• 9 תגובות
    • 931 צפיות
  22. קניתי ACCESS POINT דגם 1155 בשביל לחבר אותו לטלוויזיה בסלון בכדי שתהיה לו גישה לאינטרנט. אני רוצה לחבר אותו בצורה לאחוטית לרשת אלחוטית קיימת. הרשת הקיימת מבוססת על ראוטר SIEMENS SL2-141 של בזק וטווח התדרים שלה 10.0.0.1-10.0.0.34. ההגדרה הראשונית של הAP מתבצעת בכתובת 192.168.0.50, שם אני מחליף את המכשיר לתצורה של ראוטר ואז בWIFI אני מנסה להגדיר לו CLIENT ולחבר אותו לרשת האלחוטית הקיימת.אך אני לא מצליך לסרוק רשתות.הוא פשוט נתקע ולא קורה כלום.ניסיתי להזין את הSSID בצורה ידנית כולל הMAC של הראוטר של בזק, אבל לא קורה כלום. ניסיתי להחליף את טווח הכתובות שיתאים לרשת הקיימת, בתחומי ה10.0.0, אבל לא משנה מה, אני לא מצליח לחבר בין הAP לראוטר בצורה אלחוטית. למישהו יש מושג איך אני יכו…

23. לא מתחבר לי לשרתים של המיול , פירוול בחלונות מוגדרת לתת אישור לפורטים אבל אני לא יודע איך להגיד לנתב תודה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Marks,

היי חברה! עד עכשיו הייתי מחובר לאינטרנט בכבלים (הוט + בב"ל) בחיבור קבוע ללא חייגן דרך הראוטר. עד עכשיו הכל עבד בסדר ולמרות שכבר ניסו להעביר אותי לחיבור עם חייגן הצלחתי לחמוק מכך ולהשאר עם החיבור ללא חייגן, מטעמי נוחות בלבד. לאחרונה ראיתי שישנה בעייה קטנה עם שרתים כמו Rapidshare, שיכולה להפתר על ידי שינוי IP מפעם לפעם או מעבר לחבילת גיימרים ב-בב"ל. הבעיה היא שלא ניתן להשתמש בשירות הגיימר כאשר מחוברים ללא חייגן. לשנות IP גם בעייתי כי הבנתי שצריך כל פעם להתקשר לשירות לקוחות בשביל זה. רציתי לשאול האם יש באמת יתרונות לחיבור ללא חייגן על פני חיבור עם חייגן? האם פשוט כדאי לי להכנע ולעבור סוף סוף לחיבור עם חייגן? האם העובדה שאני משתמש בראוטר הופכת חייגן לנוח יותר? (כמו שהבנתי הרא…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.