עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי מחשב נייח עם ראוטר DL-524, דרכו מתחבר מחשב נייח שני ומחשב נייד ברשת אלחוטית. תמיד יש ניתוקים מעצבנים למחשב הנייח השני ולמחשב הנייד, שנפתרים רק עם איתחול הראוטר והמודם. המודם הוא מדגם B-focus 312. אני נמצא בבזק ובבזק בינלאומי. איפה יכולה להיות הבעיה? תודה, אבי.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Shlomo Rosenzweig,

יושב אצלי על הרשת הקוית (לא ב-WIFI) משתמש לא מוכר. TwonkyProxy[None IP=192.198.1.10 לא מצליח לחסום אותו. האפ מוכר למישהו? מזיק? איך אפשר לחסום? תודב שלמה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. היי, ההורים הולכים להתחבר בשעה טובה לסיבים של סלקום (תשתית בזק, אז אולי בעתיד יעברו לפרטנר\בזק) החיבור יהיה 1000\100. כרגע הם עם תשתית של הוט עם הוטבוקס ישן ו-TENDA NOVA MW3. חשבתי לקנות להם Xiaomi AX3200\Redmi AX6S (ראיתי שהרבה אנשים אומרים שעדיף את הסיני, האם זה נכון? כי הממשק WEB באנגלית נראה לי עדיף מצד שני שמעתי דברים סותרים לגבי הביצועים. חלק אומרים שהסיני יותר טוב וחלק אומרים שזו אותה החומרה בדיוק). מה שכן ראיתי זה שאפשר להתקין OPENWRT על ה- Redmi AX6S ולא על ה- AX3200 נכון לעכשיו. השאלה האם יהיה אפשרות לעשות MESH עם OPENWRT? גם יש מקומות שקראתי שמשום מה להתקין את זה מוריד את הביצועים. לא יודע אם זה נכון. בכל אופן הבית הוא בי…

4. Started by dr-psyco,

אני רוצה להוסיף לרשת קיימת במשרד נתב אלחוטי שישמש בעיקר אורחים ולא לשימוש שוטף האם יש המלצה לראוטר מאובטח אמין ואיכותי ? אני משער שהטווח התקציב הוא עד 500-600 ש"ח תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Iv0ry,

אני כרגע ב-012 ובדקתי את השרתים שלהם וראיתי שבשרת אחד היה לי 8% Packet loss. בשרת אחר 3%, ובעוד אחד 2%. כדאי להתלונן?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. לפני הפירמוט הייתי מעביר קבצים דרך My Network Places ו Shared Documents או כל תקייה שהייתי מגדיר שיתוף עכשיו אני פשוט לא רואה את המחשב המשני והוא לא רואה אותי איך מסדרים את זה ?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by leibeyal,

מישהו יודע מה טווח הכתובות ב012 ל ADSL? משום מה קיבלתי עכשיו כתובת IP קצת מוזרה שלא מזכירה את שאר הכתובות שאני מקבל מ012 בד"כ

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Svideo,

אם כן, מדוע חברות ה אינטרנט מספקות הרבה פחות ? אם לא, מה התקן קובע ?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by FatherBoard,

לפני בערך חודש המחשב שלי היה במעבדה - החליפו לוח-אם וכרטיס מסך. (לא בגלל שהתקלקל - סתם בשביל לשפר). אז בשביל לא להשאר חס וחלילה ישמור השם בלי מחשב אז חיברתי את המחשב פנטיום 2 הישן שלי. יש לי אינטרנט כבלים ובמחשב הטוב המודם בחיבור LAN. במחשב הישן אין לי חיבור LAN אלא רק חיבור USB, אז ניסיתי לחבר את המודם ל-USB. הבעיה היא, שגם אחרי שהתקנתי את הדרייברים למודם, המחשב לא זיהה לי את המודם כמודם, וכשרציתי ליצור חשבון אינטרנט חדש אז הוא זהה רק את המודם טלפון הרגיל שלי ולא שום דבר אחר. ניסיתי הכל - ניסיתי לשנות הגדרות חומרה, ניסיתי לעשות את זה כהדמיית רשת ביתית, ניסיתי פשוט הכל - אבל המודם עדיין לא זוהה! אמנם עכשיו אני עם המחשב הטוב והכל, אבל מה יקרה כשאני אצטרך לעבור למחשב הישן ש…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. בימים הקורבים אני אהיה מחובר ל-ADSL 1.5 דרך שתי ספקיות: נטויז'ן, ובזק בינלאומי. ואני צריך להחליט באיזו מהן להישאר. אני לא יודע במי לבחור. שמעתי שבזק בינלאומי שיפרו את התשתית שלהם, והם אמורים להיות יותר מהירים. אבל אצלהם אני אצטרך לשלם 30 ¤ יותר לחודש. מה גם, שאתמול והיום אני בודק את המהירויות של השתיים, ואני לא רואה ממש הבדלים. וגם בדקתי פינגים לאתרים שונים בארץ ובחו"ל, ולא היו הבדלים משמעותיים. לפי מה ששמעתי, חשבתי שבזק בינלאומי יהיו יותר מהירים, אבל אני לא ראיתי הבדלים. בקשר לתמיכה ולשרות- איכפת לי, אבל פחות. יותר חשוב לי מבחינת מהירות, מי יותר טובה. אז במי כדאי לבחור?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. הביאו לי באן מאיזה שרת בMOHAA אני רוצה לשנות IP אבל כבר 3 ימים זה נשאר ככה אפשר איזה מדריך או משהו תודה :'( דרך אגב יש לי ADSL BARAK 1.5 אם זה משנה...

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. עדכון: אפשר למחוק, רכשתי את TP LINK TL - WR1043ND למקרה שלמישהו/י יש אותן דרישות מהראוטר.. היי, אשמח אם תוכלו להמליץ על ראוטר (ללא מודם) שיתאים לצרכים של הדירה שלנו. יש לנו תשתית של הוט (לצערנו, בלית ברירה) במהירות 100 מג"ב ואת קופסת הפח שלהם - Hotbox מאחר והוא לא מצליח למלא את תפקידו כמודם ראוטר, נשמח לרכוש ראוטר שמסוגל. להלן מבנה הדירה והשימושים של הראוטר: המודם ממוקם בסלון ליד PC , אליו יתחבר ראוטר בצורה קווית וממנו חיבור קווי לPC. הראוטר יחובר אלחוטית לPS ובנוסף יספק רשת למחשב אלחוטי שנמצא רוב הזמן בסלון. הראוטר צריך להיות מסוגל לספק אינטרנט יציב מספיק על מנת להריץ הרצאות בלייב סטרימינג (באיכות בינונית) בחדר העבודה שלי שנמצא כ12 מטרים מהראוטר ועובר דרך שני חדרים (ק…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום לכולם יש לי ראוטר+מודם של בזק (NB403) בחיבור קווי הוא די יציב, אבל איכות אות ה -WIFI שלו היא גרועה ביותר ומאוד לא יציבה הבנתי שכדי לשפר את המצב אני יכול לקנות ראוטר בנפרד ולהשתמש במכשיר של בזק אך ורק בתור מודם. איזה הגדרות אני צריך לעשות בראוטר שאני אקנה ואיזה הגדרות צריך במכשיר של בזק? בנוסף לכך, האם ניתן/מומלץ להחליף את המכשיר של בזק לגמרי ולהשתמש במודם+ראוטר פרטי שלי? בנוסף לכך אשמח למלצות לראוטרים בעלי עוצמת שידור WIFI טובה בטווח מחירים של 400 ש"ח תודה רבה לכל העונים

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by matan5165,

קניתי היום נקודות גישה של חברת EDIMAX דגם EW-7206APG זה - http://www.lamir.co.il/product.asp?product=6503 אין בפנים הוראות הפעלה, רק חוברת קטנה באנגלית אבל אני ממש לא טוב בזה. מישהו יכול להגיד לי מה לעשות ? ואיך בסופו של דבר אני בכלל יכול לדעת שזה עובד טוב ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by bbbbwa,

פינג דרך אלחוטי יותר איטי?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. היי, אני משתמש כיום במודם-נתב אלחוטי תוצרת Siemens שקיבלתי מבזק ברשת האלחוטית בבית שלי. כיום מחוברים אליו בכבל שני מחשבים, ולפטופ דרך ה-Wi-Fi. נתקלתי בבעיית קליטה בחלק גדול מהבית, וכיוון שיש לי ראוטר נוסף שאינו בשימוש כיום (DI-524 של D-Link) תהיתי אם אפשר להשתמש בו כמאריך טווח. אשמח לקבל הסבר/הצעות בנושא... תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Kak,

אהלן. התשתית שלי היא 15 מגה של בזק, עד אתמול הספק שלי היה 012 (15 מגה או 12, לא זוכר) ואתמול (בגלל הבעיה שעוד רגע אפרט) עברתי לבזק בין לאומי {15 מגה}, מה שלא פתר את הבעיה. יש לנו שלושה מחשבים בבית שמחוברים לאינטרנט דרך tp-link tl-wn821n בדר"כ. (כמובן שלצורך הבדיקה חיברתי את הראוטר שלי dgn2200v2 בכבל למחשב אבל הבעיה המשיכה). אז לבעיה עצמה: מהירות ההורדה והעלאה שלי תקינות. כשאני נכנס למשחקי רשת למניהם (בדרך כלל Dota 2) בחלק מהזמן (כשהבעיה לא קיימת) המשחק זורם מצויין (פיגים שנעים בין 90 ל110 לשרתים במערב אירופה והמשחק רץ חלק) ואז ללא סיבה ברורה לעין הבעיה עלולה לצוץ ומתחילים מעיין "לאגים קבועים" - הכוונה היא שהלאגים אינם "פתאומים" וללא תבנית ברורה, אלא באים במחזור …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. היי אני מחליף מחר מודם רגיל של בזק כי יש לי איתו בעיות שהוא כבר לא מסתנכרן טוב (600E). השאלה שלי היא איזה מודם כדאי לקחת מהם? (מודם רגיל לא ראוטר). תודה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by yogev_23,

אגב אם יש הבדל בנושא בין הרגיל של HOT לבין הUFI החדש זה גם רלוונטי. ברכות ותודות

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום לכולם. יש לי אינטרנט 2.5 מגה של בזק בינלאומי שאני משלם עליו 35 ש"ח לחודש ויש התחייבות לעוד כשנה. לפני שבוע אמא שלי עשתה בבית טלפון של אורנג והם נתנו לה בנוסף לטלפון אינטרנט של 10 מגה. עכשיו אני גולש באורנג ומרוצה אבל תקוע עם ההתחייבות בבז"ב הם לא נותנים לי לצאת ממנה ואומרים לי שאם אני רוצה לצאת אני צריך לשלם את כל החודשים שנשארו. יש דרך לצאת מזה?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום , אני מחפש ראוטר בתקציב 200-300 , אפשר עם חריגה . הדברים שאני צריך דגש עליהם : 1. שלא יהיה התנתקויות , יש לי עכשיו ראוטר שכל הזמן מתנתק הרבה פעמים אולי זה בגלל שהוא מתחמם מהר אני לא יודע . 2. כמה שפחות לאגים במשחקי רשת עכשיו איזה עוד דברים צריך לדעת מתי שבוחרים ראוטר חדש, אני לא יודע ממש איזה דברים צריך ממש ? תודה מראש , אבי

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום. חפשתי בנעוץ אך לא מצאתי את מה שחפשתי, אז אני שואל כאן. יש לי 2 מחשבים אחד הוא המחשב הראשי עליו מותקנת מערכת הפעלה VISTA , המחשב השני הוא עם מערכת XP עשיתי בין שני המחשבים רשת עם כבל מוצלב, במחשב הראשי בנוסף יש גם אינטרנט אז ככה שגם במחשב השני יש.( ככה הגדרתי.) עכשיו שהכל פועל לי FIX רציתי לשאול, האם יש תוכנה טובה שאפשר לקבוע מה המהירות שהמחשב השני יקבל? (הגבלת UPLOAD OR DOWNLOAD של האינטרנט, וגם של הרשת של השיתוף קבצים עצמה) השאלה השנייה, איך אני יכול לדעת שהרשת שעשיתי נחשבת ליחסית מאובטחת מהאינטרנט שעשיתי לה? האינטרנט שיש לי הוא 5 MB ויש לי אנטי וירוס במחשב הראשי Kaspersky Internet Security 2009 . במחשב השני גם יש לי אנטי וירוס Kaspersky Anti Virus 2009 . יש לציין …

23. יש לי רשת בבית..והמחשב שלי זה ה"שרת" עם החיבור לאינטרנט ורק בחדר שלי יש את החיבור של הכבלים לאינטרנט ואני עובר חדר בבית - עכשיו אני רוצה להעביר איתי את המחשב והאפשרות היחידה זה שאת המחשב של אחותי להעביר לחדר שלי ולהפוך אותו ל"שרת" אבל זה לא בא בחשבון כי יש לה מחשב צולע וכל הזמן מתנק לי מהאינטרנט אז אני חושב על איך להעביר את החיבור של הכבלים לחדר שלי ככה שאני יוכל לחבר את המודם ולהשאר ה"שרת, אבל בלי לבקש מחברת הכבלים חשבתי על כבל מאריך.. אבל אני לא בטוח אם קיים כזה דבר? ואם זה יפגע לי ברוחב פס ?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by acker16,

. מאוד ברור שאני צריך עזרה של מישהו עם הבנה בתחום. אני צריך ראוטר לבית פרטי, הראוטר ישב בארון תקשורת בכניסה לבית וצריך להגיע עד לחצר האחורית (לא רוצה להתחיל למקם עוד MESH). כבר קניתי הרבה ראוטרים בינוניים והם תמיד מאכזבים ולכן מוכן כרגע לשלם יותר. בהתחלה קניתי ראוטר פשוט של TP-LINK ב200ש"ח וגם לא היה לו Wifi6 וגם הטווח היה נמוך אז לפני כמה חודשים קניתי ב70$ Xiaomi Redmi AX5400 שקיבל המלצות לא רעות (https://www.aliexpress.com/item/1005004068615013.html). הטווח שלו בסדר ומגיע עד לחצר (טיפה גבולי אבל מספק) הבעיה שלו זה אמינות, במקביל לwifi אני מעביר דרכו בLAN את האינטרנט לכל הבית ומדי פעם הוא לא מעביר אינטרנט לאחת הטלוויזיות או …

25. Started by biodome,

נגמר לי המבצע הנוכחי ועכשיו מנסים להעביר אותי לספק+תשתית של 100MB ב-120 שח דרך בזק. עד היום הייתי ב-110 שח לבזק ו-40 שח לבזק בינלאומי. טפו טפו עובד יחסית בסדר. האם גם בזק בסדר בתור ספק או שישנם חבלי לידה כלשהם?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים