רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
-
רציתי לבדוק את האופציות שלי להפוך את הרשת ל1 ג'יגה מכיוון שכל הפעלה עלובה של פייסבוק או סרטונים בספורט5 טוחנים לי מעל 50 אחוז מהרוחב פס הנוכחי(100mb) ברשותי ראווטר simens sl2-131 ולוח אם gigabyte x48 ds5. הנה לינק לעמוד של הלוח אם לא כל כך הבנתי אם הוא תומך או לא ומה צריך בשביל זה....בנוסף האם הראווטר בכלל תומך בג'יגה?? http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2766
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כדי להרחיב את הרשת התקנתי ראוטר נוסף שמחובר אלחוטית לרשת קיימת הרשת בנויה כך מודם כבלים שמחובר בכבל לראוטר אלחוטי A והמחשב שלי מחובר בכבל לראוטר A ראוטר נוסף B מחובר אלחוטית לראוטר A. מאחורי הראוטר הנוסף יש מחשב מבחינת אינטרנט אין בעיה. אני מנסה לתקשר בעזרת VNC בין המחשב שלי למחשב שנמצא מאחורי הראוטר הנוסף ולא מצליח מישהו מכיר את הפיתרון ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רציתי לדעת מיהו הספק הזול ביותר באינטרנט מהיר???
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התחברתי שלשום לבזק, לתשתית ADSL ברוחב פס 2.5/0.5 מב"ש. ממה שהבנתי אני יכול לקבל מודם-נתב בזיכוי מלא אם אני נשאר במשך שנתיים עם ADSL. אז איך בפועל אני מקבל את הנתב? וממה שראיתי, באתר הם מציעים את הנתב D-Link 2760u, אבל ראיתי שיש להם מכשירים יותר מתקדמים: D-Link 6740u ו-Netgear VVG2000VDSL. איך אני יכול להשיג דווקא את אחד המכשירים משני אלה? עוד שאלה, טכנאי בזק שביצע את ההתקנה, הביא מודם משומש - שנת ייצור 2006 שעבר תיקון לפני חודש. משום מה המודם מוציא רעש חלש בעל תדר גבוהה, שמזכיר את הרעש של טייפ של קלטת ריקה. השאלה היא, האם זה חוקי לתת ללקוח חדש ציוד משומש? זה נראה לי תקין, אם המודם היה מתקלקל אצלי, ואז היו מחליפים אותו לכזה שעבר תיקון. בכל אופן הבעיה שלי עם המודם, זה שהרעש…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חברת TRENDnet הכריזה בשבוע שעבר על קושחת DD_WRT לשלושה נתבים מתוצרתה התומכים בתקן 802.11ac. שלושת הדגמים הם TEW-818DRU (התומך ב-AC1900), TEW-812DR (התומך ב-AC1750) ו-TEW-811DRU (התומך ב-AC1200). את קושחת ה-DD_WRT עבור נתבים אלה ניתן להוריד ישירות מהאתר של TRENDnet. כדאי רק לשים לב, שבדומה לנתבים אחרים, TRENDnet מציינת שהתקנת הקושחה מבטלת את האחריות על הנתבים. http://www.trendnet.com/press/releases/view.asp?id=2745
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בדקתי את מהירות התעבורה ברשת עם תוכנה שצ'יף המליץ עליה בפורום (jperf). בתוכנה כשהעתקתי בזרם (לא בטוחה במינוח) אחד הקצב עמד על 200 מגהביט לשנייה. כשהעתקתי ב-4 זרמים בו זמנית זה ניצל את רוב רוחב הפס של ג'יגהביט. לעומת זאת, כשאני מעתיקה קבצים ממחשב למחשב (בשימוש עם Total Commander), המהירות בקושי מגיעה לכ-20 מגהבייט לשנייה. קצב הכתיבה של הדיסקים יותר מהיר מזה - אפשר לראות את זה בהעתקה מקומית בין הדיסקים - כך שלא נראה לי שזו הסיבה לאיטיות. יש לי ראוטר Edimax BR6524N ו-Switch ג'יגהביט של Edimax, שני מחשבים (המפרט של המחשב שלי נמצא בצד, יש לו כרטיס רשת ג'יגהביט, המחשב השני בן כ-4.5 שנים אך גם לו יש כרטיס רשת ג'יגהביט). ב-Speed & Duplex בשני המחשבים בחרתי 1.0gbps Full Duplex…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי יש בעיה; הוא קנה מחשב חדש ועבר חדר לעליית הגג, בעלית הגג אין חיבר לקו טלפון, בעור בחדר של אחיו יש שם יש גם חיבור לאינטרנט. הוא מתכוון להעביר את קו הטלפון ללמעלה באותה הצורה שהוא העביר את החשמל, בעזרת כבל היוצא מחור בקיר של החדר של אחיו ועולה למעלה בעזרת צינור מגן לחדרו - עליית הגג. לאחר שיחה עם נציגי מספר ספקי אינטרנט הבנו שאינטרנט אלחוטי מתחיל מ1000 ועולה ללמעלה, יותר כסף בלא קצת ממה שהוא מוכן להשקיע. הגענו למסקנה שחוטי יהיה יותר משתלם, כאשר באותה צורה שהוא מעביר את קו הטלפון והחשמל יעבור גם כבל רשת(הבנתי שבגלל החשמל עלולות להווצר בעיות, הבנתי גם שצינור נפרד מרוחק מספר ס"מ יפתור בעיה זו, הלא כן?). יש לנו מספר שאלות: 1) חיבור רשת בעזרת מחשב אליו מחובר האינט…
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בקרוב נכנס מחשב נוסף לבית וברצוני להפוך ת'רשת הקיימת לאלחוטית : ), אף פעם לא התעמקתי בנושא ולכן אין לי שמץ של ממש אז יש לי שאלה - אני מחפש ראוטר לרשת אלחוטית ביתית שיהיה אמין, ובעל יכולת קליטה ושידור למרחק יחסית ארוך וגם דרך קומות (2 קומות) וגם אם אני אשב לי בגינה מחוץ לבית - אוכל להיות מחובר באותה איכות שהייתי מחובר אילו ישבתי עם הראוטר בייד... ללא ניתוקים וכדומה... רצוי שיהיה מחברה אמינה עם התקנה ידידותית, מאובטח ולא ייקר במיוחד - עד 500 שקל ככה, אם אפשר פחות - מה טוב (אם למישהו פה יש ניסיון אישי עם ראוטר שכזה זה יהיה אחלה..). וזהו בגדול.. תודה : )
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ברצוני לדעת האם התקשורת שלי לאינטרנט עם תשתית הוט ונתב dir-655 של חברת d-link תקינה או שיש בעיה. אשמח גם לקבל התייחסות של חברת D-LINK לנושא. אני רואה ב LOG שלו המון dropped packets ואני לא מבין את הסיבה, קראתי על זה שאם יש המון מנות מידע שהולכות לאיבוד משמע יש לי packet lost רציני, למרות שבבדיקת PING לאתרים ישראלים ו tracert לשרתים בחו"ל אני לא רואה איך זה מתבטא, כי הוא מראה לשרתים בחו"ל זמן תגובה ממוצע של 150ms לאירופה, שזה נראה סביר ללא ניתוב gamers אצל הספקית. כשאני נותן PING ממושך הוא לא מראה לי request time out לאתרים ישראלים, גם לאתר של yahoo נתתי PING למשך כדקה וחצי, זמן תגובה ממוצע 141ms עם 0% איבוד מידע ב 20:23 שזו שעת עומס בד"כ. אני עם מהירות 12M תשתית כבלים, …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מזמין עכשיו תשתית של הוט ואני מתכוון לעשות בבית רשת אלחוטית. האם זה נכון שיש ראוטרים שלא מתאימים לתשתית של הוט? ואם אפשר למרות שזה בטח נחרש פה המלצה לראוטר טוב. תקציב עד 300 ש"ח.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני שם לב שכל חצי שעה-שעה יש לי ניתוק קבוע מהאינטרנט, הראוטר מראה לי שיש עדין חיבור אבל בעצם האינטרנט לא מגיב. ורק אחרי דקה חוזר האינטרנט לסורו. שמתי לב לזה רק שהתחלתי לשחק משחקי רשת בתקופה האחרונה. לפני שהתקשרתי ל-014 ניסיתי כבלים שונים, גם כרטיס רשת אחר עד שניסיתי לחבר ישירות למודם. (אני מתחבר ללא חיגן - אי פי קבוע). ואז להפתעתי האינטרנט אינו מתנתק ונשאר יציב (השארתי להרצה בלילה ולא היו התנתקויות). ניסיתי לבדוק אם יש בעיה בהגדרות בראוטר, ודווקא הכל נראה כשורה. אחרי שדיברתי עם 014 ווידאתי שהכל בסדר בהגדרות הם הציעו לי פשוט להחליף ראוטר מה שלא נראה לי סביר, הראוטר עבד מצויין לפני שעברתי ל-014. יכול להיות שהחיבור באי פי קבוע גורם לניתוקים או משהו דרך הראוטר ? האם כדאי לנסו…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שידרגתי את האינטרנט שלי למהירות 30 מגה + בזק בין לאומי כספק (ללא חייגן). מאז השידרוג לא הגעתי למהירות הזאת אף פעם (מגיע לפעמים ל25 מגה). מאז השידרוג ביקרו אצלי איזה שלושה טכנאים, כשהם באים (בבוקר), האינטרנט בבדיקת מהירות מגיעה ל25, לטענתם "מה זה עוד 5 מגה". מן הסתם בערב זה אף פעם לא עובר את ה10-12 מגה (בבדיקות מהירות כמובן), לפעמים זה נהיה עוד יותר גרוע. עכשיו הבעיה היא אחרת, היה צריך להגיע אלי טכנאי. חיקיתי לו כל הבוקר איחרתי בגללו לעבודה. בשלב מסויים התקשרתי להוט לשאול איפו הוא (היה צריך להגיע בין 7-10 בבוקר). הם אמרו לי "הוא כבר היה אצלך ולא היית בבית, יש מדבקה על הדלת". הייתי בשוק, רצתי לדלת, כמובן שלא הייתה שום מדבקה. מסתבר שהטלפון שהיה רשום אצלם במערכת לא היה מעוד…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז כידוע לכולם, או שלא, סלקום מוכרים חבילות גלישה ביתיות, מעניין אותי איך הביצועים והפינגים אם מישהוא התנסה שיעלה לפה קצת מידע תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי כבר תקופה ארוכה (מאוד) ניתוקים ואף אחד לא מצליח לעלות על הבעיה. הבעיה היא שנורת PPP נכבית ורק כשעושים ריסט המודם ראווטר הזה מתחבר מחדש, היום גם 10 ריסטים לא עזרו והוא התחבר רק שעה לאחר הניתוק המקורי. בתמיכה הטכנית של בזק טוענים שנטוויז'ן אשמים או הציוד שלי, בתמיכה של נטוויז'ן טוענים שבזק אשמים או הציוד שלי, וזה בלי לעשות שום בדיקות! כלום. מבדיקה שעשיתי בעזרתכם בעבר התגלה שהקושחה אצלי היא 3.02.02.08b_A2pB020a.d17f. האם יצא עדכון חדש? בבזק הציעו לי להתחבר לשירותי התמיכה שלהם בעלות של 7 ש"ח בחודש למשך שנתיים (כולל התחייבות), או לגשת לבזק סטור עם הציוד שלי, להחזיר להם אותו ולקבל אחד משופץ עם אחריות לחודשיים, בנוסף הם רוצים 140 ש"ח - שתי האפשרויות הזויות ולא מקו…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך 802.11n כדי לנגן קבצי 1080p ברשת אלחוטית לחדר שינה (ב-802.11g הנוכחי זה מקרטע). אבל קצת תמוה בעיני שכל הראוטרים החדשים שאני רואה הם 10/100.. מה הקטע? בימינו שכל המחשבים מגיעים עם 1Gbit onboard זה דווקא יכול להיות שימושי כדי להעביר קבצים כבדים ברשת החוטית שלי.. במקום לקנות עוד סוויטצ' בשביל זה. כרגע ברשת 10/100 אני מעביר קבצים בין המחשבים בקצב של 11Mb/s ולא הייתי מתנגד לראות את זה משתפר.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב זה העניין, לחבר שלי יש XP והוא מנסה לעשות Internet Sharing בעזרת 2 כרטיסי רשת במחשב שלו ואחד במחשב של אח שלו... הבעייה שהוא לא יודע איך!!! :'( עזרה איך לעשות את זה בבקשה...
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה יש לי בעיה מוזרה עם ה-WIFI הביתי - טלפונים ניידים ולפטופים לא יכולים להתחבר אליו כל עוד מוגדרת בו סיסמה. משמע, כאשר בראוטר יש הגדרה לאבטחה של WPA-PSK, שהייתה תמיד, עם סיסמה, המכשירים הניידים פשוט לא מצליחים להתחבר. בלפטופ אני מקבל הודעה של: Windows was unable to connect, וסלולריים פשוט לא מצליחים להתחבר, ו"נתקעים" בשלב של קבלת IP. כשאני מבטל את האבטחה בראוטר ומעביר למצב פתוח - המכשירים הניידים מתחברים ללא בעיה. יש לכם רעיון מה לא בסדר ואיך אני יכול לפתור את הבעיה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי תשתית 100 מגה של בזק עם מודם/נתב משולב DSL-6740U של D-Link. המכשיר הזה כבר קשיש בן 3 שנים ובעוד בגלישה מתונה בחיבור קווי הכל בסדר, כל פעילות כבדה גורמת לקריסתו ויש צורך לאתחל אותו. שימושים באינטרנט וברשת הביתית: הזרמת מדיה באלחוטי מHTPC שבסלון לחדר שינה (דירה לא גדולה, הראוטר במרכז הבית) עבודה באלחוטי עם טרמינל שבמשרד Steam In-Home Streaming - בחיבור קווי בלבד גיבויים תקופתיים באלחוטי לפעמים שני דברים מהרשימה למעלה במקביל... אבקש המלצה לנתב איכותי עם מהירות אלחוטי מעולה וקווי 1000 Gbit, אם יש לו חיבור USB3 לחיבור דיסקים קשיחים חיצוניים זה מושלם. אני מניח שאת הנתב הנוכחי אצטרך להגדיר כמודם בלבד תקציב סב…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. יש לי ראוטר dlink 6740u של בזק. ובנוסף רכשתי לאחרונה פיירול של פוריטיגי FortiWifi 60d. חיברתי את ה FortiWifi בנקודה ה WLAN שלו ישירות לראוטר של בזק. והוא קיבל כתובת IP בראוטר של בזק כ 192.168.205.10 . יש ROUTE שמגיע אליו. והאינטרנט עובד. הראוטר של בזק מוגדר בכתובת: 192.168.250.254 והפיירוול של פורטי מוגדר בכתובת 192.168.100.254 השאלה שלי האם יש צורך לעשות BRIDGE MODE בראוטר של בזק? שיישמש רק כחייגן ? האם תצורת הרשת תקינה?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתחבר ברשת אלחוטית עם מחשב נייד דרך הראוטר Asus amg640 בהגדרות הראוטר ביטלתי את אפשרות הFirewall ואת הNAT אך לא הצלחתי להתחבר. רק לאחר החזרת אופציית הNAT יכולתי שוב להתחבר. כיצד ניתן לבטל את האופצייה הנ"ל ובכל זאת להתחבר? תודה רבה
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שני רואטרים מחוברים לעוד 4 ראוטרים רואטר אחד מחובר בסיראל לרואטר השני והשני מחובר לשני סיראלים s0 לראוטר אחד וs1 לרואטר שלישי ברשת עכשיו ראוטר 2 יכול לישלוח פינג וכו דרך הטרמניל למחשב אחד וכך גם ראוטר 1 אבל רואטר 1 יכול לישלוח גם בcmd [דרך מערכת הפעלה של המחשב המחובר לרואטר דרך קונסול ומחשב שניים לא יכול הגדרות הip נכונות בשני הרואטרים וכך גם הכרטיסי רשת האם יש למישהו עוד רעיון למה זה לא יכל לעבוד בcmd ניסינו איזה 30 דקות וזה לא עבד אז עזבנו ופרשנו לGTA2 תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. יש ברשותי My Book 1TB ואני רוצה לשתף אותו ברשת הביתית שלי. ניסיתי לשתף אותו בדרך המוכרת והפשוטה אבל זה לא הולך משום מה. רציתי לדעת איך לשתף אותו כך שכל המחשבים שמחוברים ברשת יראו אותו. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תקן ה-G.Hn מאפשר העברת נתונים בקצב של עד 1Gbps על כל שלושת סוגי הכבלים הקיימים היום בבתים – חשמל, טלפון וקואקס, ומאפשר פעולה משולבת שלהם. מדריך זה סוקר את פתרונות הכבילה האלטרנטיביים - HPNA, HomePlug ו-MOCA ובוחן את מהותו של התקן החדש שעתיד להחליף את כולם. http://www.netcheif.com/Articles/Ghn/Ghn.htm
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בהמשך לדיון שהתחיל כאן, אני פותח טופיק נפרד כדי לא להשתלט לפותח הדיון על הדיון: יותם - בנוגע ל-VPN, יש לי איזו נקודת השוואה. כאשר אני מחובר עם כבל, אני מקבל סדר גודל של 900 מגה בלי vpn ובערך 200-400 מגה מאחורי וי פי אן. מן הסתם אם בוואי פיי אני מקבל 200-250 מגה ללא וי פי אן, אז מאחורי וי פי אן המהירות תהיה נמוכה יותר. התמונה שצירפת היא כאשר אתה מחובר עם כבל או עם וואי פי? אם זה וואי וואי פיי, מה המרחק מהיחידה שמחוברת קווית?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
שדרגתי ל-100 מגה של הוט וקיבלתי ראוטר/מודם Hotbox, לא ה-fiber, וכצפוי החומרה של הוט על הפנים, ככה מתייחסים ללקוחות שלך.. לא משנה, החדר שלי בממ"ד שנמצא כ-4-5 מטר מהראוטר ובנוסף יש בדרך עמוד תומך מאוד עבה. עם דלת פתוחה בממ"ד יש לי חצי קליטה, וסגורה כמעט ואין. (אין לי בעיה עם הטילים, אבל עד האות של ה-WIFI) מה שעשיתי זה להשתמש בריפיטר-TP LINK range extender wa850re שהצבתי בכניסה לחדר ועכשיו בכל החדר תמיד אפילו עם דלת סגורה יש קליטה מלאה.(ניצחון על החמאס). אבל, כמובן שהמהירות ירדה, האתרים דווקא סבבה ואני לא רואה בעיה, אבל מהירות ההורדה ירדה מאוד, ובבדיקה ב-SPEEDNET יש לי רק 7 מגה, עכשיו היה לי ברור שלא יהיה 100, אבל גם לא 7, אפילו אחרי שהריפיטר בעצם מוותר על חצי. השאלה היא אם…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-