עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by idanohh,

אני עצמי מכיר את תחום הרשתות ככה שידע כללי יש לי , אין צורך להסביר לי מההתחלה איך בנויה הרשת אך רצוי בשביל משתמשים אחרים בפורום ... כמו כן אני יודע שה Subnet הינו תת רשת שאמור לחסוך שימוש בכתובות או משהו בסגנון , אודה לכם אם תצרפו הגדרה , מה מי ומו ... וכמובן דוגמא חביבה מה קורה אם ואם ... תודה !

• 6 תגובות
    • 24.7k צפיות
  2. מה הכי כדאי והכי משתלם לי לקנות משם? החדר הוא לא ממ"ד והחדרים באותה הקומה.. העיקר שלא התנתק לי האינרטנט אני מתכנן להשאיר את המשחב כל לילה להוריד דבירם.. אז שהכל יעבוד חלק.. תקציב 250-450 לשניהם עדיף כמה שיותר נמוך..

• 6 תגובות
    • 721 צפיות
  3. אהלן, אני צריך ראוטר אלחוטי לשימוש דיי מינימאלי, להחזיק מחשב נייד אחד [ככה שהאינטרנט הופך להיות אלחוטי והמחשב לא צריך להיות תקוע ליד המודם כל הזמן], זה בערך כל השימוש, הבית לא כזה גדול בכל מקרה..... על מה אני חשבתי, אחד משני אלו: http://www2.zap.co.il/models.asp?sog=&image1.x=0&image1.y=0&keyword=3CRWER100-75&radio1=on למה? כי אח שלי אמר לי שהוא שמע שזה ראוטר מעולה לעומת המחיר ואין לו התנתקויות\קריסות, אבל שווה לוודא לפני קניה לא? העדפה: עקרונית? כמה שיותר זול כמובן, חברה לא כל כך משנה לי אבל רצוי משהו מוכר כמו LEVEL1 או 3COM או EDIMAX וכו', לא איזה חברה שאיזה ערס משכונת התקווה מייבא ממזרח קרואטיה, ושכמובן --- שלא יקרוס\יתנתק כל חמש דקות [יש לי ראוטר אחד כ…

• 6 תגובות
    • 794 צפיות
  4. Started by Norm4nde,

שלום לכולם... יש לי מודם ale 130 של בזק ויש לי בעיה חדשה ומוזרה איתו אני משחק משחק רשת משהו כמו 4 שנים ועד עכשיו לא היה לי איתו את הבעיה הזאת... אני מתחבר למשחק הוא עושה את הטעינה שלו ומייד אחרי שמסיים נתקע החיבור לאינרנט וכדי לחזור לאנטנרנט אני צריך לעשות ריסט... עכשיו בדקתי את כל המשחק התקנתי מחקתי הכל 30 פעם... בקיצור אני חושב שזה עומס יתר או ווירוס על המודם או האינטנרנט למשהו יש משהו להציע לי? כדי לפתור את זה... לא פורמט :<>

• 6 תגובות
    • 779 צפיות
  5. יש לאחי הקטן מחשב סלרון 1200 ענתיקה שהוא צריך שיהיה בו אינטרנט. מכיוון שהוא בצד השני של הבית חשבתי להוסיף לו כ.רשת אלחוטי וככה לפתור את עניין העברת החוטים. כרטיס רשת אלחוטי PCI לא צריכה להיות לו שום בעיה לעבוד כמו שצריך עם כזו עגלה נכון? יש לי WRT54GL

• 6 תגובות
    • 691 צפיות
  6. Started by ksesa1,

יש לי מודם של הכבלים בבית ו switch חיברתי את המודם ל switch ואת שני המחשבים גם הבעיה שאני לא מצליח להתחבר משניהם ביחד רק מאחד אם אחד כבר מחובר אז שאני מנסה להתחבר מהשני הוא אומר לי שמישהו כבר התחבר עם ה user הזה. אמרו לי שאני צריך לבקס מנטוויז'ן חיבור קבוע עם IP קבוע ואז זה יעבוד נטוויז'ן לא ממש מוכנים לתת לי את זה מה אני עושה? והאם ישנה דרך אחרת?

• 6 תגובות
    • 799 צפיות
  7. Started by essam,

שלום לכל המומחים, אני מחפש פתרון אלחוטי לחבר אינטרנט בין שתי דירות במרחק של 200 מטר . איזה נתב מציעים להשתמש והאם צריך אנטנה מיוחדת? יש לציין שבין שתי דירות אין שום בניינים תודה

• 6 תגובות
    • 833 צפיות
  8. Started by rrroonnii,

אז הוא נפתח ופתאום יוצא ואני לוחץ שוב וזה בסוף נכנס. מדוע זה קורה מה הסיבות לכך?

• 6 תגובות
    • 732 צפיות
  9. Started by 1900GT,

חבר'ה יש לי בעיה רצינית. יש לי רשת עם שני מחשבים . יש לי מודם ECI 270 שהפכתי לראוטר וסוויץ'. הכל היה טוב ויפה עד שהיום בבוקר רשום לי כבל רשת מנותק במחשב הראשי (המחשב חדש בין פחות מחצי שנה). ובמחשב השני (מחשב ישן ומעפן) יש אינטרנט רגיל. ניסיתי לבדוק אם הבעיה היא בכבלים אז החלפתי בינהם וכלום לא עוזר. הסרתי את הדרייבר של הכרטיס רשת והתקנתי מחדש וזה לא עוזר. עשיתי ריסט למודם כדי שיהיה עוד פעם חייגן וגם זה לא עוזר. מה לעשות???? זה נראה לי בעיה עם הכרטיס מודם ..... הלוח אם שלי הוא M2N-E של אסוס (כרטיס רשת מובנה). בבקשה מישהו יכול לעזור לי??.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום, האם ניתן לקנפג כל ראוטר אלחוטי לעבוד כ-Access Point אלחוטי? בהתחשב בכך שזוהי תכונה נדרשת, איזה ראוטר + כרטיס רשת (למחשב נייח, כך שאפשר PCI) אלחוטיים מומלץ לרכוש עבור חיבור בכבלים ללא חייגן? תקציב: עד 400 ש"ח סה"כ. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. הקמת רשת אלחוטית ברשת מבוססת נתב (Infrastructure) ואבטחתה מאחר שיש שאלות ובקשות רבות בנוגע לרשתות אלחוטיות, החלטתי לכתוב את הת'ראד הזה שיתן מענה בסיסי בנוגע להקמת רשת אלחוטית, כאשר יש לכם כרטיס רשת אלחוטי וראוטר, ואתם מריצים WIN XP (המדריך יכול לעזור גם לגביי מערכות הפעלה אחרות). כמו כן הת'ראד יתן מידע מקיף על אבטחת הרשת האלחוטית ברמות שונות. המדריך מסביר כיצד להגדיר רשת אלחוטית במחשב הלקוח עם כרטיס הרשת האלחוטי בעזרת ווינדוס XP. יש לציין שרוב הכרטיסים מסופקים עם דרייבר משלהם שמאפשר להתחבר לרשת דרכו המדריך הזה יעזור גם במקרה הזה, אבל לא באופן ישיר. דרך אגב - אם קים דרייבר שמנהל את כרטיס הרשת האלחוטי - לדעתי עדיף להשתמש בו ולא באשף WZC של ווינדוס לחיבורים אלחוטיים…

• 6 תגובות
    • 32.2k צפיות
  12. ברשותי ראוטר לינקסיס WRT54G גרסא שלוש (מאמריקה אם זה משנה אמריקאי או אירופאי) ויש לי בעיה ב ADSL עם 012 שכל כמה שעות המהירות פתאום נופלת ואני לא יכול לגלוש אבל אחרי איזה חצי דקה הכל חוזר להיות בסדר והקטע הוא שאני רואה שזה מחליף לי IP כל הזמן למשהו חדש. למה זה קורה? הראוטר בסדר גמור ראוטר מעולה אני משתמש בו כבר יותר משנתיים עוד מאמריקה ושם הוא היה מחובר בלי הפסקה אפילו פעם אחת. ככה שזה אולי משהו בהגדרות בארץ שעשיתי שהם לא נכונות אני משתמש כמובן בהגדרות בPPPOE מכניס שם משתמש וסיסמא וב MTU זה על capture (share.mtumanul) וגודל 1454 אני לא משתמש ב DHCP יש כתובת אישית לכל מחשב והרשת הביתית עדיין עובדת כשקורא האיפוס מהירות והחלפת הכתובת IP למישהו יש מושג למה זה קורה ואיך אפשר לת…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Dano,

שלום! יש לי מודם אחד ויש לי 2 מחשבים שבשניהם כרטיסי רשת אני כמובן לא יכול להעביר לשניהם מהמודם ולכן רציתי לשאול אם יש איזה פתרון שאני יוכל מהמודם להוציא 2 כבלי רשת ל2 המחשבים תודה!

• 6 תגובות
    • 680 צפיות
  14. Started by HORADRiM,

מכיוון שאני כרגע בשלבים של החלפת ISP - מאוד מעצבנת אותי חוסר השקיפות הטכנית של ספקיות האינטרנט (למרות שאני מבין ששקיפות נוגדת את האינטרסים שלהן). לכן חשבתי לפתוח שרשור לריכוז מידע עפ"י נסיון של חברי הפורום בנושאים כמו: - בעיות רוחב פס לחו"ל - חסימת פורטים - הגדרות Quality of Service על שירותים שונים - שימוש באותם קווי אינטרנט לחו"ל כדי לספק שירותי טלפוניה ב-VoIP מכיוון שכל המידע הנ"ל אינו מפורסם לציבור ע"י ספקיות האינטרנט, האפשרות היחידה לגלות את הדברים האלה היא רק עפ"י נסיון והסקת מסקנות - וכאן כל אחד מכם יכול לתרום. אם השרשור יצליח הוא יעזור לכולנו - בבקשה המנעו מספאם ומהבעת דיעות לא ענייניות שסותרות את חוקי הפורום. ------------------------------------------------ אני א…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. האם יש אפשרות לחבר מדפסת לרשת ביתית כך שלא יהיה צורך שמחשב יהיה דולק בשביל להדפיס ?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Shadowman,

אני מחובר דרך מתב/הוט והספק הוא אינטרנט זהב, עכשיו בהוט החבילה 1.5/512 די זולה אבל הזהב ממש יקרה, אז אם אני מעלה רק בהוט תיהיה איזו בעיה עם זהב?

• 6 תגובות
    • 995 צפיות
  17. לא הותקן לי הכרטיס רשת אחרי הפירמוט,כמה סוגי כרטיסי רשת יש?ואיפה אני יכול להשיג?

• 6 תגובות
    • 941 צפיות
  18. יש לי שני מחשביים ורק אחד מהם מחובר לאינטרנט ובשני אני רואה סרטים בסלון .אני מוריד סרטים ולא רוצה לצרוב אותם אלא לעביר למחשב השני ולראות על מסך גדול .אז השאלה שלי היא האם קיים דבר כזה? להעביר קבצים דרך ראוטר אל חוטי ? ממחשב אחד לשני?

• 6 תגובות
    • 987 צפיות
  19. Started by Yehudaa,

מה ההבדלים בינהם ? קראתי את הויקי וקצת התבלבלתי . השאלה העיקרית שלי האם cat 5 יהיה בסדר לגיגהביט ?

• 6 תגובות
    • 6.9k צפיות
  20. Started by lompy,

שלום לכולם אני זקוק להסבר ורצוי גם שירטוט (אם אפשר) על תצורת רשת בה יש לי רשת פרטית המחוברת לאינטרנט ואני אסביר למה אני מכוון נגיד שיש לי משרדים עם רשת פרטית ויש לי שם DATA BASE מקומי עכשיו אני רוצה לאפשר ללקוחות לגשת עליו דרך האינטרנט.באפון כללי אני יודע שאני צריך (מין הסתם) ראוטר+פאירוול בנקודת היציאה מהאירגון שלי לקשר את הרשת לשרת DATA BASE שימצא באינטרנט ויכיל תמונת מראה של ה DB שלי. כשיוזר ירצה לקבל מידע מהמערכת שלי הוא יפנה לאתר מראה וזה יפנה ל DB האמיתי שיש לי באירגון אודה למי שיכול לתת לי הסבר יותר מפורט ומדוייק ואיזה ציוד ואו תוכנה אני צריך ---עריכה---- נדמה לי שהמונח למה שאני מתאר זה intershop architecture

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3357065,00.html כיצד לדעתכם זה ישפיע על שוק האינטרנט בארץ? עכשיו מתכננים מיזוג גם של אינטרנט זהב עם 012. לבסוף ישארו רק 2 או 3 ספקים גדולים. זה יהיה, לדעתכם, כמו שהיה, או שיזיז טיפה את העניינים?

• 6 תגובות
    • 778 צפיות
  22. Started by qwerty1987,

ברשותי יש ראוטר DI-524 של DLINK. כיצד ניתן להשתמש בו כ-ACCESS POINT לרשת אלחוטית? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. ומקריאה בפורום הבנתי שגם NETVISION אז למי אתם ממליצים? הכוונה לחבילה של לפחות 1.5 תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by sagi_10,

שלום שלום אני וחברים מתכונים לעשות מיני מסיבת לאן ושמענו שיש תוכנה שיכולה לדמות רשת LAN... נדמה לי שקוראים לתוכנה "גנזו" אבל אני לא מוצא אותה... עם משהו יכול לעזור לי למצוא תוכנה כמוה או את ה-"גנזו" עצמה זה יהיה ממש אחלה!

• 6 תגובות
    • 742 צפיות
  25. Started by Rocket_Pool,

:s05: שלום לכולם.. יש לי בעיית פינגים *במשחק* אני מדגיש במשחק כי הבעיה היא אך ורק במשחק עצמו.. הסבר:כשאני שולח פינג דרך RUN>CMD לשרתים שאני משחק בהם אני מקבל פינג נורמלי של 90-100 אך כשאני מתחבר לשרתים ואני בודק*דרך המשחק עצמו* כמה פינג יש לי בשרת אני מתפלא לראות שהפינג הוא 250 עם המון לאגים..אז כשיצאתי שוב מהמשחק ושלחתי את אותו אייפי דרך ה CMD קיבלתי 96 אני לא יודעמה זה,בעיה מאוד מוזרה..זה כבר מתיש אותי... נ.ב-אני מחובר דרך B-FOCUS 270 שהפכתי לראוטר עם סוויץ מיוחד.. ווידוס XP פיירוואל מכובה+אנטי וירוס מכובה.. תודה מראש לכל העוזרים...

• 6 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.