רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,505 דיונים בפורום זה
-
מדובר ברשת גדולה, ומידי פעם אחד המחשבים לא מצליח להיכנס לGMAIL. לפעמים זה אתר אחר. יש לציין שכשהוא לא מצליח, מחשבים אחרים כן מצליחים. האם זו בעיה בראוטר? בסוויץ? בספק האינטרנט? או במחשב עצמו? אולי הגדרות דפדפן? מה זה יכול להיות?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בעיקרון הפניית פורטים עובדת כך שכשמגיעה חבילה שלא בוקשה לפני כן היא מנותבת לפי הפורט שלה למחשב מסויים. אם שני מחשבים שמחוברים לאותו ראוטר רוצים להשתמש בטקסטמי (פורט 5190) מה קורה? איך מאפשרים דבר כזה? דרך אגב למישהו יש מדריך טוב על ההבדל בפרוטוקול http לבין הפרוטוקול tcp ? לא הבנתי למה צריך להפריד את זה לשני דברים
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כהמשך לכתבה על מלכודת ה ADSL שהתפרסמה ב YNET ברצוני להפנות את תשומת לבכם למחדל נוסף במערכת. בשבוע האחרון החלטתי שברצוני לעבור מספק אינטרנט אחד למשנהו בשל מבצעים הקיימים כיום בשוק ה ADSL הנובעים מהתחרות הקשה. במהלך בירורים שערכתי בנוגע לתהליך החלפת ה ISP התברר לי שבכל פעם שלקוח מעונין לעבור מ ISP אחד לאחר עליו לשלם לבזק 99 ש"ח דמי התקנה!!! כששאלתי את המוקדנית של 199 מדוע עלי לשלם סכום זה היא ענתה לי שיש צורך להגדיר את שרות ה ADSL בקו הטלפון שלי, אולם שירות זה כבר מוגדר עבור קו הטלפון שלי, כל שבירצוני לעשות הוא להחליף את ספק ה ISP שלי. לטענה זו לא היתה לה תשובה ובזאת נסתימה השיחה. זוהי עוד הוכחה לתרבות הסרטנית של חברת בזק בשוק התקשורת הישראלי אשר שולחת את גרורותיה ומשחי…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עמוד לעבור ל ADSL וגילית שחוץ מהמודם של בזק יש מעט מאוד אופציןת החנויות ONLINE. אז ככה - השאלות: 1. האם כל המודמים תומכים בכל המהירויות האפשריות של ה ADSL? 2. מה עדיף מודם חיצוני שהולך לכרטיס רשת או מודם פנימי PCI? 3. איזה כרטיס רשת מינימלי מספיק? COMBO 10-B-T? 4. כל הנ"ל בהנחה שיתבצע שיתוף אינטרנט למחשב אחד או שניים נוספים ? האם עדיף לעשות קופסת לינוקס לצורך קישויות ופרוקסי פנימי בבית? תודה רבה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אין לי כוח להתקשר לבזק בינלאומי שיעשו ועידה עם הכבלים לגבי החלפת פול כתובות , יש איזשהי פקודה להעביר למודם שיבקש אייפי חדש לגמרי ? אני יושב על פול כתובות של 212 ואני רוצה להחליף ל84 בלי שיחה , עכשיו ניסיון ידני ואז להחזיר לאוטומטי לא עבד , כולל כיבוי ממושך של המחשב והחלפת סלוטים בהאב , למישהו יש עוד רעיון ? יש לי האב שאליו מחוברים 2 מחשבים מחשב אחד מקבל את הפול הנכון מחשב שני לא
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שלושה מחשבים: אחד שלי, אחד של אשתי ואחד שאני רוצה להפוך אותו לשרת. אני רוצה שהמחשב המיועד להיות שרת יהיה מחובר לאינטרנט המהיר בחיבור ישיר ע"י חיבור רשת למודם רשת, ושני המחשבים האחרים שלי ושל אשתי יהיו מחוברים אליו גם בכרטיסי רשת ואפשר יהיה לגלוש בכל אחד מהם. כך שבשרת יהיו סה"כ 3 כרטיסי רשת. האם דבר כזה אפשרי? בנוסף בגלל שהשרת עצם היותו שרת אני מעוניין להתקין עליו windows 2003 server enterprise edition המחשב הוא פנטיום 3 550 עם 384 מ"ב זיכרון האם המחשב יכול לעמוד בעומס של מערכת הפעלה כזאת? האם יש פיתרון נוסף? - קניית ראוטר (נתב) או סוויטש או האב כרגע לא עומדת על הפרק. בנוסף במצב הקיים יש שני מחשבים כשאחד מחובר לרשת באופן ישיר והמחשב השני מחובר אליו כאורח, ויש ICS של…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את החיבור של UNLIMITED מאה מגה בחיבור ישיר אני מקבל מאה הורדה והעלאה אבל ב-WIFI אני מקבל 30 מגה הורדה והעלאה, אפילו שאני יושב ליד הראוטר אני עדיין בחודש ניסיון, נגמר ב-24.1 בנוסף, בחיבור אלחוטי כל רגע השידור ב-TWITCH נעצר לכמה שניות עדיין יש לי את החיבור הקודם שהוא תשתית של 15 מגה בזק, וספק 15 מגה אורנג' בחיבור ישיר ואלחוטי אני מקבל 15 מגה מה הסיבה לדעתכם להבדל של 70%?? WPS קשור איכשהו? הראוטר של UNLIMITED הוא בשיטה N הראטור של אורנג' הוא בשיטה G
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי חיבור אינטרנט וטלפון של "הוט". לשקע בקיר מחובר מסנן ALS M10 שיש לו שתי יציאות, יציאה אחת עם ציור של טלפון ושאכן מתחברת למכשיר הטלפון ויציאה נוספת שמסומנת ADSL ולא מחוברת לשום מקום. לשם מה משמשת היציאה הזאת? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם כרגע יש לי את הראוטר: Linksys WRT54GL, שממוקם בממד. התוצאה היא שאין כמעט קליטה, אבל מצד שני אי אפשר להעביר אותו מכאן, מכיוון שכאן מרוכזת כל התקשורת של הבית. יש לי נקודת רשת שמחוברת מהסלון לממד. חשבתי לקנות עוד ראוטר: Edimax Mimo nMax BR-6524n 802.11n(מישהו מכיר? חוות דעת?) ולחבר את שניהם בכבל, ככה שהedimax יהיה בסלון ויתחבר ויקבל אינטרנט דרך הlinksys. השאלה היא מה צריך להגדיר? הבנתי שאני יכול לתת להם את אותו ה defult getway, ולבטל באדימקס את כל השרתי dhcp וכד'... ואז ככה בעצם כל התקן שיתחבר לאדימקס יגיע ישירות לlinksys. האם הרעיון הזה ישים? (לפני שאני הולך לקנות עוד ראוטר). האם יש הצעות? הסברים? אשמח לעזרה!
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש ברשותי את המודם eci b-focus 312+ שמתחבר לסוויצ ול4 מחשבים.. עד לפני כמה זמן היה לי מגה וחצי ללא בעיות האינטנרט פשט טס החלטתי לשדרג ל5 מגה... לאחד השידרוג האינרטנט התחיל לעבוד יותר לאט מקודם לא כל האתרים ניטענים עד הסוף ויש הרבה בעיות.. אבל ההורדה דווקא מורידה מהר בסביבות ה650 700 יש לי במחשב כרטיס רשת אלחוטי שלא בשימוש... (המודם חוטי בלבד) התחברתי לשכנים לאינטרנט 1.5 ובמפתיע האינטרנט עובד הרבה יותר מהר משמעותי שאני מחובר אליהם עם קליטה חלשה מאוד.... מישו יודע מה יכול לגרום לבעיה כזאת?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס PCMCIA האלחוטי הזה והוא מכה! הוא תוקע את הXP ואפילו גורם לו לא לעלות עשיתי חיפוש והבנתי שזה הדרייברים וצריך להתקין גירסא ישנה התקנתי גירסא ישנה אבל זאתי לא קולטת את הרשת האלחוטית שלי מישהו שמע או ראה איזה דרייברים פרוצים או אלטרנטיבים לכרטיס הזה? כי אני תולש פה שיערות.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אצלנו תמיד היה טריפל של הוט עם בזק,תמיד היה לי סטאטיק אייפי שאף פעם לא היה אפשר לשנות(וכן אני מכיר את השיטות שיש עם ה release renew) אז ככה,לפני חצי שנה ממש הייתי צריך לשנות אייפי והתקשרתי מבזק לשנות אייפי ופשוט מישהוא מהתמיכה שלהם עזר לי צעד אחרי צעד ככה שזה אפשרי וכל אחד יכול לעשות מהבית שלו. הבעיה היא ששחכתי איך עושים את זה. אני יודע שצריך להכנס לאתר של הראוטר ואז לעשות כמה דברים קטנים וזה משנה את הסטאטיק אייפי לסטאטיק אייפי אחר. שאני מנסה להכנס לראוטר (http://192.168.1.1/) זה מבקש שם וסיסמא וניסיתי Admin עם כל האפשרויות (בלי אות גדולה,בלי סיסמא עם סיסמא) וזה לא נכנס..או שהכתובת לא נכונה או שאני לא יודע..כי אז אני גם זוכר שהייתה בעיה כזאת ובסוף הבחור נתן לי כתובת…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. יש לי YES ואני לא רוצה לעבור לכבלים. יש לי ADSL ונגמר לי המבצע של השנה, בנוסף אני עובר דירה ולכן.. השאלה. אפשר לעשות ADSL בלי קו טלפון? אפשר לעשות אינטרנט מהיר בכבלים יחד עם YES? מה עדיף??? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חיברתי היום את הראוטר למודם, והוא מחובר למודם HOT בDHCP ולשני מחשבים בכבל רשת. אבל הוא ממש איטי, אף אחד לא גולש עכשיו חוץ ממני, ועל האלחוטי יש סיסמא. וגם כרגע אין לי FW הראוטר הוא של TP-Link מה אפשר לעשות? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי. אני עובד די הרבה זמן עם מודם-ראוטר לבן של בזק (DGN2200), ואני לא מרוצה. אני לא מומחה תקשורת, אבל מתסכל אותי שאני לא יכול לשדרג פירמוור, מדי פעם יש לי ניתוקים (אני לא בטוח שזה המודם, אבל אני חושד...), ישנם פיצ'רים שלא עובדים ואני לא יכול לגשת לקונפיגורציה המתקדמת שלו (אין לי גישה לBusyBox או SNMP והUI ממש מעצבן). התחלתי להסתכל על סקירות של ראוטרים בפורום ושמתי לב שהם לא עם מודם מובנה. תהיתי אם זה לא יתרון כמו שחשבתי שהראוטר יהיה משולב עם המודם. אם אני משקיע בראוטר אבל לוקח מודם מעפן של בזק זה לא אומר שהמודם יהפוך להיות צוואר בקבוק בכל מה שקשור לmax connections וכד'? כיוון שראיתי כמה קבועי הפורום hardcore בקשר למהירויות שלהם אני בטוח שמה שמספיק טוב להם יספיק לי. אתם משת…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
הי כולם יש טאבלטים ולפטופים שמקבלים SIM, וכך בעצם מאפשרים לכם לגלוש איתם בצורה סלולרית, גם כשאתם בחוץ, או בבית (שאין בו Wi-Fi משום מה). השאלה שלי היא לגבי התוכנית הנדרשת לכך מחברת הסלולר. אני זוכר שלפני כמה שנים חלק מחברות הסלולר מכרו תוכנית סלולרית מיוחדת שהיא תוכנית גלישה, והתוכנית הזו בד"כ נתנה פחות GB מהתוכניות הרגילות (התוכניות שכוללות שיחות, סמס, וגלישה), ובאופן אירוני התוכניות גלישה האלה גם עלו יותר מתוכנית רגילה. השאלה: האם כשיש לי טאבלט או לפטופ שמקבל סים, אני חייב לקנות "תוכנית גלישה" דווקא? אם אקח חבילה רגילה שכוללת שיחות וסמס ללא הגבלה (שלא אנצל בכלל, וזה בסדר), אבל כוללת גם 6GB …
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
רכשתי 3 יחידות של deco x60. יש לי 2 יחידות שמחובר ישירות לראוטר (אחד דרך switch) ורציתי לוודא שהיחידה שמחוברת דרך ה switch אכן מוגדרת כך שהיא מחוברת בכבל אתרנט. לפי מה שאני רואה באפליקציה, החיבור הוא דרך wifi ולא דרך הכבל. כיצד ניתן לוודא זאת?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, רציתי לשאול איזה שתיים שלוש שאלות פשוטות. יש לי מודם נתב שמחובר פיזית לקו, וחוץ מזה רק אבא שלי בחדר סמוך לשלי משתמש בפקס לקבל ולשלוח והוא גולש אולי פעם בשבוע.. עכשיו יש לי הגנה של מפתח רשת, שמי שרוצה להתחבר אלחוטית לרשת צריך סיסמא ומעבר לזה אין לי כלום. רציתי לדעת קודם כל אם זה מספיק.. אין לי סיסמא של 1 2 3 אוקיי אבל בכל זאת רציתי לדעת אם זה מספיק ועוד דבר - רציתי לדעת אם יש אפשרות להגביל את המשתמשים ברשת הזו נגיד ל 3 אנשים [ גג 3 מחשבים כאילו נגיד אם חברה שלי באה עם הלפטופ ]. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם חברי הפורום יכולים לעזור לי? המחשב השולחני מופעל ע"י חלונות 7. המחשב הנייד מופעל ע"י חלונות 8 את שניהם חיברתי בכבל מוצלב. מאתר התקלות, בשני המחשבים, מציג הודעת שגיאה: Local Area Connection" Doesn't Have A Valid IP Configuration" המחשב השולחני מחובר לאינטרנט באמצעות כרטיס תקשורת אלחוטי, ללא בעיות.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי אנטנה של TP LINK דגם 8200ND http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-4734_TL-WN8200ND.html אני יכול לפרק אנטנה אחת מהבסיס של הTP LINK ולחבר את האנטנה הזאת ? וזה יעבוד פיקס ? http://www.aliexpress.com/item/16dBi-RP-SMA-WIFI-Booster-Wireless-Antenna-WLAN-Fit-For-PCI-Card-Router-Black-High-Quality/32311709026.html
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מצטער אם השאלה נשאלה כבר, לא מצאתי תשובה עדכנית בפורום. האם בזק עדיין מספקים רק מודם/נתב משולב למהירויות 20 מגה ומעלה?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לגשת למחשב שלי בבית מהמשרד דרך ה-Remote Desktop. המחשב בבית מחובר לרשת בעלת שני מחשבים עם ראוטר אלחוטי Level One WBR-3408. את כתובת ה-IP בבית יש לי אבל אני לא יודע איך אני אוכל לגשת למחשב אחד מהשניים כי הרי כתובת ה-IP היא לשני המחשבים. במחשב שאני רוצה לעבוד איתו הגדרות ה-Remote Desktop בסדר וה-IP הפנימי שלו הוא 192.168.0.2. האם אני צריך לפתוח פורטים בראוטר והאם יש עוד דברים שצריך להגדיר! מקווה שמישהו יוכל לעזור לי עם הבעיה הזאת. תודה לכם מראש!!!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אני מניח שאתם מכירים את הנתבים החדשים של בזק שיצאו בתקן החדש. כעיקרון קיימים שני דגמים עיקריים לפי מה יש שם. רציתי לשאול אם הנתב בתקן החדש ניתן לפי מהירות מסויימת שיש לך או שאתה יכול לבחור מה לקחת. במידה וכן לפי מה מייעדים נתב ללקוח. לגבי התקן החדשת למי שקיים נתב בתקן הזה, יכול לנצל טוב יותר את המהרות נכון?, כלומר אם קיימת חבילת גלישה מסויימת, אתה תנצל בעצם את המהירות בצורה יותר יעילה. בנוסף רציתי לדעת מה זה ה VDSL שמוזכר בחלק מהנתבים באתר שלהם?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי EDIMAX 6524N ובשני המחשבים הניידים שלי חיבור עימו מתנתק כל כמה דקות, כאשר במחשב המחובר ישירות אליו בכבל רשת אין בעיה. אנא תעזרו לי :'(
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, סוף סוף הסיבים הגיעו אליי והתחברתי היום, הציוד שסופק לי ע"י סלקום הינו: Sagemcom Fast5657IL האם יש צורך לשנות הגדרות? או פשוט להשאיר את ההגדרות הקיימות? האם יש המלצות אחרות שלא חשבתי עליהן? האם להיאשר עם הציוד הקיים או להוסיף/להחליף? (כרגע שלושת החיבורים הפנויים מספיקים לי ואין לי צורך בחיבורים פיזיים נוספים) תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-