רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
-
שלום אני חדש בכל העסק הזה, אני רוצה נתב שיחובר למחשב שלי דרך כבל (ואף בעתיד דרך כרטיס רשת אלחוטי) ויחובר אל המודם (ADSL - רשת) ויפעיל את האינטרנט באופן עצמאי בלי קשר למחשב הראשי.. בנוסף אני כנראה בחודש הקרוב עובר לכבלים אז אני צריך שהוא יתאים גם לחיבור למודם לכבלים. ראיתי את הנתב D-Link DI-524 ב 268, שזה מחיר נמוך ונמצא בטווח מחירים שלי... האם הוא כדאי? או שיעשה בעיות? ראיתי את ההמלצות שלכם לנתב LINKSYS WRT54GL , האם הוא שווה את ה 120 שקל תוספת? מה ההבדל בינהם? (מספיק לי קצב העברה של 54 מגה ואין לי דרישות מי יודע מה, רק שיקלוט טוב ברחבי הבית, ושהאינטרנט יעבוד באופן עצמאי בלי תלות במחשב הראשי - כמובן שיתמוך במודם כבלים + ADSL) אז מה אתם אומרים? ה LINKSYS WRT54GL יהיה ממש מ…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כהמשך לכתבה על מלכודת ה ADSL שהתפרסמה ב YNET ברצוני להפנות את תשומת לבכם למחדל נוסף במערכת. בשבוע האחרון החלטתי שברצוני לעבור מספק אינטרנט אחד למשנהו בשל מבצעים הקיימים כיום בשוק ה ADSL הנובעים מהתחרות הקשה. במהלך בירורים שערכתי בנוגע לתהליך החלפת ה ISP התברר לי שבכל פעם שלקוח מעונין לעבור מ ISP אחד לאחר עליו לשלם לבזק 99 ש"ח דמי התקנה!!! כששאלתי את המוקדנית של 199 מדוע עלי לשלם סכום זה היא ענתה לי שיש צורך להגדיר את שרות ה ADSL בקו הטלפון שלי, אולם שירות זה כבר מוגדר עבור קו הטלפון שלי, כל שבירצוני לעשות הוא להחליף את ספק ה ISP שלי. לטענה זו לא היתה לה תשובה ובזאת נסתימה השיחה. זוהי עוד הוכחה לתרבות הסרטנית של חברת בזק בשוק התקשורת הישראלי אשר שולחת את גרורותיה ומשחי…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש שיטה להדליק את המחשב מרחוק דרך האינטרנט ולא דרך רשת ביתית. ראיתי כבר שזה אפשרי ע"י שליחת MAGIC PACKET לאייפי המבוקש בצירוף כתובת הMAC. אבל מה שאני לא עושה לא מצליח. הצלחתי להעיר את המחשב ברשת מחשבים, ההגדרה בדרייבר מאופשרת. צריך לציין שהאייפי שלי הוא סטטי..אם יש לזה איזשהי השפעה. אני דרך תשתית הוט עם ראוטר אדימקס.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מחובר לרשת באמצעות נטבוקס של נטוויז'ן, 100 מגה, התשתית בזק. בחיבור באמצעות כבל אני מקבל מהירות 60 מגה (המקסימלי מבחינת התשתית באזור). ובחיבור אלחוטי אני מקבל מחצית, בסביבות 30 מגה. נציג התמיכה של נטוויז'ן התעקש שזה "בעיות טווח". לאחר שהסברתי שזו המהירות שאני מקבל גם כשאני גולש צמוד למתאם/נתב, הנציג חזר על כך שזה "הפרעות טווח" וזה לא קשור לקרבה למכשיר (אוקסימורון?), אלא זה הפרעות טווח כמו שעונים ניידים וכו' (כלשונו). בקיצור, לא נשמע לי הגיוני כל העניין הזה. אשמח לשמוע חוות דעתכם מה עשויה להיות הבעיה. נ.ב אני גולש ממחשב HP ProBook 4740s תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש ברשותי את המודם eci b-focus 312+ שמתחבר לסוויצ ול4 מחשבים.. עד לפני כמה זמן היה לי מגה וחצי ללא בעיות האינטנרט פשט טס החלטתי לשדרג ל5 מגה... לאחד השידרוג האינרטנט התחיל לעבוד יותר לאט מקודם לא כל האתרים ניטענים עד הסוף ויש הרבה בעיות.. אבל ההורדה דווקא מורידה מהר בסביבות ה650 700 יש לי במחשב כרטיס רשת אלחוטי שלא בשימוש... (המודם חוטי בלבד) התחברתי לשכנים לאינטרנט 1.5 ובמפתיע האינטרנט עובד הרבה יותר מהר משמעותי שאני מחובר אליהם עם קליטה חלשה מאוד.... מישו יודע מה יכול לגרום לבעיה כזאת?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתכוון בזק, 012, כבלים או יס? ולמישהו יש תוכנה שהאינטרנט יעבוד ויוריד לי יותר מהר? יש לי 750KB ובמיוחד שיוריד מהר ממירק!! תודה מראש!!!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום עד היום הייתי עם אינטרנט של 15MB תשתית בזק ספק בזק בינלאומי. שידרגתי ל 100 מגה עם אותה התשתית ואותו הספק, והחל מאז אני נתקל ב 2 בעיות: 1) במשחק באטלפילד 4 (אמנם הבטא אבל בכל זאת) אחרי כמה דקות של משחק הוא מעיף אותי ורושם לי שהתנתקתי מהסרבר.. דבר שלא קרה לי אפילו פעם אחד בשבוע- שבוע וחצי שקדם לשידרוג וששיחקתי במשחק. 2) אני מוריד טורנטים על מקסימום של 150-200 KB כשעם 15 מגה הייתי מוריד על מגה או מגה וחצי לשניה... השינוי היחידי למעט השידרוג של הספק והתשתית ל 100 מגה, הוא החלפת הראוטר לאחד שתומך במהירויות כאלה (DLINK DSL6740 U). ניסיתי לשחק עם ההגדרות של היו טורנט וזה לא עזר או השתפר בכלל, דיברתי עם בזק בינלאומי אומרים לי שהכל נראה תקין אצלהם.. למישהו יש רעיונות או פיתר…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! לפני כמה חודשים קניתי ראוטר אלחוטי DIR-615 rev M של DLINK. הוגדר לשדר WIFI בבית, 2 הסמארטפונים קולטים את האות ועובדים איתו טוב. קניתי מחשב נייד של לונובו Lenovo ideapad G500. התקנתי בעצמי WINDOWS 8.1 pro והורדתי את הדרייברים החדשים ביותר מהאתר של לנובו. הבעיה היא שאין תקשורת אלחוטית מהנייד דרך הראוטר הביתי. הראוטר מחובר חוטית למחשב והגלישה שם בסדר. בנייד - אני מקבל Limited, No internet access. הקטע המוזר הוא שאני מקבל כתובת מהראוטר, לפי ה-DHCP שהגדרתי לו. אבל אין גלישה באינטרנט - והבעיה האמיתית היא שפינגים לראוטר מקבלים destination host unknown או timeout (פעם אחת ראיתי פינג של קצת מעל אלף MS) דבר המצביע על בעיה באות. למרות שבווינדוס רואים חיווי קליטה מלא (אני מטר מ…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
האם מישהו כאן התנסה בטלפון הקווי של בזק בינלאומי? 1. האם עובד תקין ללא ניתוקים? 2. האם מורגשת השפעה של הטלפון על האינטרנט מבחינת מהירות או פינגים? אם כן, אז עד כמה? תודה מראש לכל מי שיוכל לענות...
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השאלה בכותרת, הכוונה לשידרוג לכרטיס רשת USB או בחיבור PcMCIA...
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום בבדיקת מהירות אני מקבל 63/3.5 (אני מחובר בבזק), אבל ברגע שאני מתחיל להעלות סרט ליוטיוב אז אין תגובה לגלישה, גם לא במחשבים אחרים שנמצאים על אותו ראוטר. בדקתי גם פינגים ל8.8.8.8, כל עוד אני לא מעלה אז הפינגים תקינים, אולם ברגע שאני מתחיל להעלות הפינגים חוזרים. עוד נקודה מעניינת שכאשר אני מסתכל על המנהל משימות במחשב שממנו אני מעלה, אני רואה שהמחשב כל הזמן שולח מידע (למרות שהוא לא כל כך מקבל), ומה שעוד יותר מוזר שהוא שולח במהירות ממוצעת של 5 מגה שזה יותר ממה שאני מקבל בבדיקת מהירות. בקיצור, מוזר ביותר, לא מצאתי משהו בגוגל, אני נואש לעזרה תודה מראש למסייעים
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, ראיתי באתר של וואלה, ש MSN בקרוב מקבלים רישיון לספק אינטרנט בארץ , האם זה נכון או שלא הבנתי נכון ?.... זה כולל את האינטרנט המהיר גם כן ???
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול איזה שתיים שלוש שאלות פשוטות. יש לי מודם נתב שמחובר פיזית לקו, וחוץ מזה רק אבא שלי בחדר סמוך לשלי משתמש בפקס לקבל ולשלוח והוא גולש אולי פעם בשבוע.. עכשיו יש לי הגנה של מפתח רשת, שמי שרוצה להתחבר אלחוטית לרשת צריך סיסמא ומעבר לזה אין לי כלום. רציתי לדעת קודם כל אם זה מספיק.. אין לי סיסמא של 1 2 3 אוקיי אבל בכל זאת רציתי לדעת אם זה מספיק ועוד דבר - רציתי לדעת אם יש אפשרות להגביל את המשתמשים ברשת הזו נגיד ל 3 אנשים [ גג 3 מחשבים כאילו נגיד אם חברה שלי באה עם הלפטופ ]. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום בזק כנראה החליטו לשדרג את הקושחה של המודם-נתב שלי (Dlink 2650U) מבלי להודיע על כך מראש. אני כמובן לא ידעתי וברגע שראיתי שהאינטרנט לא עובד, התחלתי לעשות כל מיני נסיונות על מנת שיחזור לעבוד (להחליף כבל, להחליף בין חיבורי הרשת במחשב, לעשות ריסט לראוטר) ובמהלך כל זה עשיתי DISABLE ו-ENABLE לכרטיסי הרשת במחשב. מתישהו בתוך כל זה המחשב השתגע והופיע מסך כחול ולאחר מכן נוצר קובץ Minidump. אני מצרפת את קובץ ה-Minidump. לפי בדיקות שניסיתי לעשות על ה-Minidump, המסך הכחול היה קשור לדרייבר של כרטיס רשת (Realtek) שקרס. האם זה שבזק שדרגו לי את הקושחה ב-D-Link יכול לגרום לתופעה כזו? ואם לא, האם יכולה להיות בעיית חומרה כלשהי או שזו רק בעיה בדרייבר ואין מה לדאוג? ליתר בטחון עדכנתי את …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מודם-פקס (מודם אנלוגי): 1. שליחת קבלת פקסים מהמחשב: כל מודם-פקס עם תוכנה מתאימה. 2. ביצוע שיחות דרך האוזניות והמיקרופון של המחשב: כל מודם-פקס עם יכולות קול, בנוסף, יש כאלה עם יכולת שיחה מזוהה. 3. ביצוע פעולת החיוג מהמחשב (כפתור חיוג ליד מספר טלפון בתוכנה שמנהלת אנשי קשר) כשהשיחה עצמה תתבצע מהטלפון הרגיל... אני מעוניין רק באופציה השלישית.. - איזה מודם-פקס אני צריך? - צריך טלפון עם ספיקר? - הטלפון יהיה "מת" ללא המחשב? די זקוק לעזרתכם.. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נקודות נוספות: 1-תקציב-עד 500 ש"ח מתוך כוונה שהמודם יהיה גם נתב ויחליף את האלקטל הישן שלי 2-שיהיה איכותי וחזק דירת גן בת 110 מ"ר +50 מ"ר גינה (מלבן 30*6) תודה,ערן
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
טוב יש מדריכים לכל אחד איך להתקין אבל לא רשום פה בשום מקום גם לאחר חיפוש מה כדאי ומה עדיף.. שיתוף בין מחשבים או ראוטר.. יש לי 2 מחשבים (יהיו) די רחוקים אבל הבנתי שאפשר להגיע איך שהוא אחד אל השני.. מה אתם אומרים עדיף? מבחינת מהירות התנתקויות והכל. תודה
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי ביקש ממני למצוא לו פתרון. הוא עבר דירה. בדירתו החדשה אין חיבור טלפון במקום בו הוא רוצה לשים את המחשב. למרות זאת הוא מעוניין להתחבר לאינטרנט בחיבור ADSL. הועלתה ע"י האפשרות של מודם אל חוטי, אך ישנה הבעיה של קינפוג המודם- המודם חייב להיות מחובר למחשב בכדי לשנות בו את ההגדרות וכו'. הוא אמר שאין לו בעיה לחבר לכמה זמן את המחשב+ראוטר (+מודם אבל לא משנה לעניין) לטלפון עם כבל ארוך, ולאחר מכן לשים את הראוטר ליד הטלפון. לי זה נראה לא הכי טוב- כי ככה בכל פעם שיש בעיה זה הופך לסיפור לוגיסטי בו צריך להתחיל להעביר את הנתב וכו'. כמובן שאם אין משהו יותר טוב, זה יהיה פתרון סביר, לא? והאם יש לכם רעיון יותר יעיל? תודה רבה....
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם הבעיה שלי היא כזו: יש לי מחשב נייד איתו אני מתחבר לרשתות מקומיות שונות בהתאם למקום בו אני נמצא (אני נמצא הרבה בדרכים ועובר כל יום בערך בין 4-8 רשתות). פעם הייתי מקבל IP אוטומטית שהייתי מחבר את המחשב לרשת (פשוט מחבר את הכבל לשקע והכל היה נעשה אוטומטית). לאחרונה אני לא מקבל IP באופן אוטומטי ואני נאלץ להגדיר בכל מקום IP בצורה ידנית (לפעמים אני לא יודע מה ה-IP של הרשת המקומית, ולפעמים כל IP שאני מנסה תפוס), אבל הוא מראה לי שאני מחובר ב-100MBit לרשת, רק אי אפשר להתחבר לאינטרנט או לכונני רשת. שאני בודק בעזרת ipconfig את ה-ip הוא אומר לי שהוא 0.0.0.0 אני משתמש בחלונות 2000, כרטיס רשת Intel Mobile Pro/100 וההגדרות שלי מראות (לגבי ה-TCP/IP של כרטיס הרשת): Obtain …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חיברתי שני מחשבים דרך רשת ביתית (פשוט חיבור ethernet רגיל) למחשב אחד אני מצליח להכנס, לראות ולשתף את המדפסת ומהמחשב השני אני מקבל הודעת שגיאה שכנראה שאין לי permission להתחבר. איך אני מסדר permission מהמחשב השני?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הנתב הזה היה הנתב המומלץ ביותר בפורום. כולם שיבחו אותו ואמרו שהוא איכותי ועושה את העבודה. למה אף אחד לא דאג לעדכן שהוא רק נתב ולא יכול לשמש כמודם? אני לא בא להאשים אף אחד, הטעות כבר נעשתה, אשמח אם תעזרו לי ולעוד רבים אחרים בפתרון הבעייה. לאיזה דגם רצוי להחליף את הנתב הזה או שמא יצא עדכון קושחה שיכול לעזור פה? מה היתרון של נתב בלבד על נתב ומודם ביחד? אשמח אם ימצא פתרון לבעייה בן
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי ראוטר של נטגיר דגם WGR614 v7. מחוברים לראוטר 3 מחשבים באלחוטי. הבעיה איתו שהוא לא מקצה אפשרות גלישה לכל מחשב במקביל. זאת אומרת - אם רק אני בבית, אני גולש מעולה. אני מוריד מהר והכל עובד מצוין. אם עוד מישהו מנסה לגלוש, אז אחד מאיתנו יגלוש טוב לכמה שניות והשני לא יגלוש בכלל. אפילו דף אינטרנט של גוגל לא יעלה. אחרי כמה שניות, אני אגלוש טוב - והוא לא יגלוש בכלל. וככה זה כל הזמן. יש לי אינטרנט 10 מגה, ככה שרוחס פס זאת לא הבעיה. מישהו יודע איך אפשר לפתור את הבעיה הזאת? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי מחבר נתב nexttech אלחוטי ששכח את הסיסמא שלו איך אני יכול לעקוף את הבעיה הנ"ל על מנת להתחבר לנתב ולתחל אותו מחדש ? תודה רבה !!
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-