רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,497 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לדעת מה מבין הספקים האלה הכי מהיר כי אני אמור לקבל את המודם וכל הדברים של וואו בכל יום!!!תודה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב אחד עם Windows xp pro ו-ME ובמחשב השני יש לי windows ME ולא מזמן התקנתי Linux RedHat 7.2 1. הייתי רוצה לדעת כיצד אני עושה רשת בין שני המחשבים? שיתוף קבצים ושיתוף אינטרנט 2. במחשב השני. כיצד אני יכול לראות את הכוננים שבME בLinux? 3. כיצד אני מפעיל שרת FTP בLinux? בתודה izikd
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתקין ADSL ביום ראשון ורציתי לנסות מספר ספקיות לפני שאני מתחייב לתקופת זמן כלשהיא. יש כזאת אפשרות בכלל??? משהו כמו בזק נט??? ואם כן, איך???
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האמת היא שאין לי מושג כמה חברים בפורום רשמו אי פעם שם מתחם (DOMAIN) על שמם, אבל אם יש כאלה הדברים להלן אולי יענינו אותם. רישום דומיין בישראל עולה בין 50 ל-80 שקל לשנה (תלוי אצל מי רושמים) שמתוכם עוברים כ-35 שקל לגוף שנקרא "איגוד האינטרנט הישראלי". זוהי עמותה ציבורית המשמשת כמונופול בתחום הרישום - כלומר כל הרישום נעשה בסופו של דבר דרכם. בישראל יש בערך 240,000 שמות מתחם פעילים - כלומר האיגוד אוסף כמעט 9 מיליון שקל בשנה! מה הוא עושה עם הכסף הזה? שאלה מצויינת! לפני כחודש התמודדתי בבחירות לועד האיגוד תוך מטרה להבין לאן בדיוק הולך הכסף, למה מערכת הרישום כל כך עלובה ועל מנת לקדם מהלכים שיהפכו את האיגוד לרלוונטי. זו היתה חוויה מסעירה במיוחד... http://www.netcheif.com/blog/?p=4…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכל הקהילה, בשבוע הבא, בעזרת ה', אני הולך לקנות ראוטר ל-3 מחשבים: 2 מחשבים בעל מערכת הפעלה ויסטה (אחד אולטימט, והשני הום פיריום) וה-3 הוא בעל מערכת הפעלה אקס.פי. עכשיו התשתית עובדת כך: 2 מחשבים בקומה העליונה בחדר הילדים. מחשב אחד בקומה למעטה בממד! אז אני צריך ראוטר טוב, מצידי לשלם עליו איזה 600 ש"ח אבל שיעבוד חלק. עכשיו אני רוצה גם לקנות את דונגל, מה כדאי לקנות? או שאין לזה מבחר גדול..? תודה רבה..
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום, אני מחובר דרך מודם נתב (ללא חייגן) ובמהירות של 1.5 MB. ספק האינטרנט שלי הציע לי מספר חבילות לשידרוג מהירות הגלישה (למשל ל 4 או 5 MB). 1) במידה ואני משדרג את מהירות הגלישה אצל הספק מ 1.5 ל 5/4 האם עליי לבצע שינויים כלשהם בתשתית? 2) עשיתי עכשיו מס' בדיקות ב SPEEDTEST.NET. אני מקבל שמהירות ה DOWNLOAD שלי היא באזור ה 1.20 MB וה UPLOAD משהו כמו 0.16 MB. האם לדעתכם ארגיש שינוי רציני במהירויות בגלישה עם המעבר מ 1.5 ל 4/5? תודה,
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
יש לי 2 מחשבים בבית ואני מתחבר אל אחד מהם מרחוק בעזרת RDP. מוגדר לי DNS Name ואיתו אני מתחבר בלי בעיות. מכיוון שאני רוצה להתחבר מרחוק גם למחשב השני (לא מאותה הרשת) שיניתי לו את הפורט שאליו הוא מאזין מ-3389 ל-4489 ואני פונה אליו עם אותו ה-DNS Name ואח"כ : והפורט הבעיה הא שעכשיו אני לא מצליח להתחבר למחשב גם לא מרחו וגם לא מהרשת הפנימית עם הכתובת אייפי הפנימית (מה שמקודם עבד) מה יכולה להיות הבעיה ?
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ראיתי דרך ממשק WEB של המודם את גירסת הקושחה אבל לא יודע איך לקרוא לגירסה החדשה ולעדכן
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכולם בטיול בקרואטיה, לא הצלחתי להתחבר אלחוטית לאינטרנט של המלון (לרשת האורחים - לא מאובטח). בציור החיבורים לרשת היה כך: חיבור מחשב - ראוטר: תקין, חיבור ראוטר - אינטרנט: לא מחובר. בנסיון לאתר הבעייה, התקבל: dns server not responding. אציין שחיבור עם כבל כן עבד, אותה תופעה קרתה בשדה התעופה דוברובניק קרואטיה, כך שהבעייה לא בתשתית בית המלון. ברשותי מחשב נייד lenov0 s10. אודה על התייחסות.
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
לא פעם ולא פעמיים אני מוצא עצמי מאוכזב מהכלים והתוצאות דרך גוגל ושאר מנועי החיפוש. לדוגמה: לאחרונה אני מנסה לעקוב אחרי תוצאות חיפוש מה24 שעות האחרונות כדי לנסות לתפוס מידע רלוונטי בחלון זמן קריטי. והייתי מעוניין להעיף מהרשימה תוצאות מסויימות אחרי שבדקתי ומצאתי שהן לא רלוונטיות. לא רק לינקים ספציפים, גם אתרים עם מנוע סרטני שיוצרים על פי שיטה תוכן עם 0 תועלת. האם יש כלי חיפוש מתקדם במיוחד, בו יש הרחבת פונקציות מעבר למה שמנועי החיפוש מספקים? האם ידועים לכם שיטות שימושיות לנסח חיפוש, לצמצם חיפוש? בעצם כל מידע שימושי בנושא חיפוש באינטרנט שאתם רוצים לשתף שאולי יעזור למי שרוצה להרחיב את יכולות החיפוש. אני לא זוכר אי פעם דיון גדול בנושא, אולי הגיע הזמן ליצור אחד.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ניסיתי להקים רשת ביתית עם שיתוף אינטרנט בין שני מחשבים בעזרת המדריך שבפורום, אך ללא הצלחה : זה תיאור החומרה: כבל מוצלב 10 מטר, השרת: AMD 1500XP ATHLON 256MB ETHERNET 10/100 SB4200 SURFBOARD CABLE MODEM - MOTOROLA WINDOWS XP PRO HEBREW הלקוח: CELERON 733MHZ 128MB REALTEK RTL8139 WINDOWS XP PRO HEBREW הגדרתי את כל ההגדרות לפי המדריך שבפורום אך עדיין אין אינטרנט במחשב הלקוח המחשב הראשון מוגדר כ 192.168.0.1 והמחשב השני מוגדר כ 192.168.…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חושב להתחבר אליהם ורציתי לדעת: 1. לאיזה מהירויות הורדה אתם מגיעים אצליהם (בארץ ובחו"ל)? 2. איך הפינגים במשחקים אצליכם (שוב, בארץ ובחו"ל)? 3. איך השירות שלהם? 4. האם יש תקלות שמונעות גישה לאינטרטנט או שמאיטות את הגלישה לעיתים קרובות? תודה רבה לכל מי שיענה לי על שאלות אלו.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מנהל רשת של כמה עשרות מחשבים ואני מחפש תוכנות לניטור מצב המחשבים החל מרמה בסיסית של SCANDISK / CHKDSK , SMART, ועוד בכלל הודעה על תקלות שונות... מישהו מכיר תוכנות כאלו? בתודה מראש. מוטי.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים עד עכשיו הייתי מנוי בNETVISION עם תשתית HOT ובכלל לא הייתי מרוצה. עברתי לאחרונה ל014 עם אותה תשתית וחל שיפור במשחקים אבל בהורדות הכל נשאר אותו דבר. אתרים נטענים יחסית לאט [בזמן כתיבת שורה זאת עדיין לא סיימתי לטעון את כל הסמיילים בדף ההודעה] והביטטורנט שלי לא זז [2000+ SEEDERS וההורה לא עוברת את ה5KB] יכול להיות שהבעיה אצלי במחשב? המחשב חדש לגרמי ויש עליו VISTA, כמובן שהתקנתי את הדרייברים הנחוצים כמו USB וצ'יפסט וכו. בדקתי וירוסים וADWARE וכלום. מה עוד יכול להיות הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 789 צפיות
-
-
בימים האחרונים אני סובל מאיטיות מחרידה בצפייה בסטרימינג ב-Twitch.tv, נתקלתי בזה גם באתר סטרימינג אחר - 1080p נתקע כל כמה שניות. כשאני מנסה להוריד מה-VOD, רואים את זה בבירור: 60K לקובץ, לעומת 1MB לשנייה בלילה. בהורדה של טורנטים אני "נעצר" על 4 מגה לשנייה (נמוך יחסית לחיבור שלי, לא בדקתי בלילה), בהורדה מיוטיוב אני מגיע ל-11 מגה לשנייה (כלומר ביוטיוב הכל חלק). אני לא מאמין שההאטה היא מהאתר, אלה קצבים לא הגיוניים. המחשב שלי מחובר בחיבור קווי ואני מקבל 90MB נקי כל היום, הספקית שלי היא בזק בינלאומי. ההאטות ב-Twitch ובטורנטים גורמים לי לחשוב שאולי הספקית מאטה את הקצב. מישהו יכול לבדוק האם וידאו ב-Twitch.tv רץ חלק ב-1080p (מה שנקרא אצלם Source)? האם יש דרך לבדוק (מלבד התחברות לספ…
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, האם אתם מכירים אתר שבו עשו מבחנים לסוגים שונים של נתבים ויש שם השוואת ביצועים ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחובר היום בתשתית הוט + הוטנט ב-200Mbps. רוב המכשירים בבית מקושרים לאינטרנט באמצעות WiFi. אני מתלבט האם לעבור לתשתית Bfiber. האם ארגיש בשינוי במהירות בעקבות מעבר כזה? האם כדאי לעבור ל-1Gbps או ישר ל-2.5? האם יש ספק מומלץ להתקשרות (שואל גם בדגש על חסימת אתרים שלא במסגרת שירות סינון תכנים) תודה, רוני
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, חברה שלי נמצאת ביחידת דיור שהיא אחת מתוך 3 יחידות, בכל דירה יש מחשב, ובכל אחת מהן יש קליינט כזה של MSI ששמים בחשמל שמחובר דרך החשמל לראוטר המפורסם 6204 של אדימקס. באחת הדירות הראוטר נמצא פיזית. המחשב מחובר שם באותה צורה (עם התקע הזה) ויש שם חיבור והמחשב מחובר וגולש. אצל חברה שלי והשכן השלישי אין חיבור כבר כמה ימים... נכון שמדובר בבעיה בראוטר ? ושאלה נוספת - לרשת חשמלית יש איזושהי הגדרה בראוטר ? אם אני אכנס לכתובת איי.פי. של הנתב אני אמצא איזושהי הגדרת רשת חשמלית ? תודה מראש לעונים, אני מקווה שהסברתי את עצמי בסדר. אני אשתדל להביא היום תמונה.
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה אם יש למישהו את החבילה הזאת או מחובר להוט ויכול להגיד לי אם האינטרנט יציב? אין לי כרגע אופציה לסיבים כי אין באזור שלי,כרגע עם בזק 100/5 וזה מאוד יציב.. חושב לנסות את hot,אני רוצה את לנסות את החבילה של hot למטרת streaming ביוטיוב. תודה!
-
- 0 תגובות
- 577 צפיות
-
-
-
יש לי אינטרנט של HOT ויש לי מודם רגיל (רק מחשב אחד מחובר אליו) ועכשיו יש לי עוד מחשב בבית רציתי לקנות ראוטר על מה אתם ממליצים לי? אין לי בעיה להשקיע אני רוצה משהו טוב תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מחשב כמו שמפורט בצד. כרגע אני עובד עם אינטרנט מהיר במהירות של 750KB כאשר ספק התשתית הוא בזק ADSL, וספק התוכן נטוויז'ן. המודם החיצוני שמותקן במחשב הוא: eci b-focus router 312+ המחשב שאליו יחוברו המודם והראווטר הוא זה, הנייח. רכשתי מחשב נייד חדש בעל חלונות XP ואני רוצה לחבר אותו לאינטרנט. הבנתי כי עליי לרכוש ראוטר אלחוטי, לחבר אותו לחשמל, להוציא את כבל הרשת שמחובר כרגע לכרטיס רשת ולחבר אותו לראוטר, לחבר כבל רשת חדש מהראוטר לכרטיס רשת ואז להקליד כתובת בדפדפן ולהגדיר כמה הגדרות. האם זה כך? איך אני יודע שבמחשב הנייד מותקן כרטיס רשת אלחוטי כדי שיקלוט את מה שהרווטר משדר? בקיצור, כל עזרה תתקבל בברכה. חשוב מאוד לציין כי המחשב הנייח שאליו יחברו המודם והראווטר עובד 4…
-
- 3 תגובות
- 966 צפיות
-
-
יש לי ראוטר TP-LINK TL- WR940N ומשום מה לא ידעתי שאי אפשר להחליף אנטנה כי הסתומים האלה שמו שלוש אנטנות ואף אחד מהם אי אפשר להוציא ולהחליף.. בקושי בקושי יש קליטה בשאר החדרים בבית.. מישהו יודע אם בכלל אפשרי בכל זאת להוציא אנטנה בראוטר מהמיקום שלה/להגביר את העוצמה שלה?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, כיום אני בתשתית של בזק וספק נטוויזן עד היום הייתה לי חבילה של 15 מגה באינטרנט, דיברתי עם שתי החברות ועברתי למהירות של TOP40. כרגע יש לי מודם ישן של בזק שאינו תומך ב40 מגה ולכן אני צריך לקנות אחד חדש. הוצע לי מבזק לשכור את הראוטר שלהם ב10 שקל לחודש ולכן אני מעדיף לקנות אחד באופן עצמאי. כיום מחוברים לי 2 מחשבים לראוטר באופן קווי ועוד טלוויזיה של YES (לכן אני צריך ראוטר עם 4 חיבורים), בנוסף יש לנו טאבלט בבית ואנחנו משתמשים גם ברשת WIFI. לכן אני צריך המלצה על ראוטר משולב מודם שראשית יתמוך בתשתית בזק (ADSL) ושנית שיהיה עם 4 חיבורים ומספיק חזק להגיע עם קליטה טובה לטאבלט שנמצא בחדר אחר (מרחק של כ-2 קירות). (מבחינת מחיר עדיפות לכמה שיותר זול כמובן אך אם יש הבדל משמעותי אשמח…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-