עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי מספר מחשבים נייחים המחוברים קווית לראוטר DLINK 2760U. כמו כן ישנם שני סלולרים המחוברים לרשת האלחוטית העיקרית. פתחתי רשת אלחוטית נוספת לאורחים בתפריט wireless guest \ virtual access point שאלתי: מה רמת הגישה המאופשרת בן הרשתות? האם הסלולרים יכולים להתחבר לניידים ולראות את תוכנם? האם מרשת האורחים יכולים? עד כמה הרשתות הללו באמת נפרדות?

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  2. Started by Yair Bartal,

שמגיע מהראוטר לאחד החדרים עלולים ליצור הפרעה הדדית כשכל אחד מחובר למחשב / מדפסת משלו?

3. שלום, יש לי 2 כוננים בויסטה שאני רוצה שלאחי המשתמש ב-XP תהיה גישה. כרגע הצלחתי להגדיר לו גישה רק לכונן אחד, ועשיתי לשניהם אותם הגדרות בידיוק בשיתוף. עברתי על המדריכים ב NET CHIEF וזה לא פתר לי את הבעייה. ניסיתי לשתף גם תיקיות רגילות, ועדיין אצלו זה מודיע שאין לו גישה, חוץ מלכונן הבודד שהזכרתי. מה אני עושה לא נכון?

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  4. Started by eliXir,

עברתי אתמול מבזק הגרועים הללו לברק 013, מישהו יכול לעזור ולאמר לי איך אני מחליף את האיי פי של בזק (10.0.0.138) בראוטר לאיי פי של ברק? יש לי מודם של ALCTAEL SPEEDTOUCH 570 , ומה האיי פי של ברק? תודה מראש אנשים!

• 4 תגובות
    • 938 צפיות
  5. Started by amit2110,

שלום, אשמח להתייעץ בנוגע לרכישת נתב mesh. יש לי בבית סיב אופטי של בזק (הראוטר נמצא בסלון). אני נמצא בממ"ד שנמצא די רחוק מהסלון (משהו כמו 8-9 מ') ולכן הקליטה בממ"ד ממש גרועה. לפי העצה של בזק ניסיתי את נתב ה mesh שלהם והוא באמת עובד טוב מאוד אך המחיר שלו מוגזם (35 לחודש לאחר 3 חודשי התנסות חינם) לכן הייתי רוצה לקנות נתב mesh אחר. רציתי לשאול איזה נתב יתן את אותן התוצאות כמו ה mesh של בזק. הוא עובד בתקן AX תומך wifi 6. האם ה deco X20 של tp-link מספיק או שצריך משהו יותר רציני? אם מכירים משהו אחר יותר טוב אשמח לשמוע גם עליו. תודה רבה

6. Started by Okopel,

1.אני רוצה להעביר קבצים בין מחשבים, האם אני יכול לחבר ביניהם עם כבך LAN וזהו או שאני צריך גם נתב\מודם\אינטרנט או משהו? 2.אם נכנס אינטרנט למחשב אחד (בUSB) ואני מחבר בין המחשבים עם LAN, גם במחשב השני יהיה אינטרנט? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by amirn,

יש לי מחשב נייד ישן, שהכרטיס רשת שלו תומך רק ב802.11B וב WEP. (עד כמה שמצאתי בהגדרות) מה האבטחה הכי טובה שאני יכול להגיע בנתב האלחוטי? (כרגע שיניתי את הסיסמה של ה ADMIN והפעלתי WEP) האם כדי להפעיל הסתרת SSID ו/או MAC FILTERING? האם יש מצב להוסיף תמיכה ב WPA ע"י דרייבר חדש לכרטיס? או שזה עניין של חומרה? תודה

• 2 תגובות
    • 724 צפיות
  8. היה לי נתב wrt610n v2 תקין עם ddwrt ללא בעיות מיוחדות. רציתי להתנסות עם openwrt אז ביצעתי פלאש. משלב זה אני חווה בעיה של איבוד תקשורת עם הנתב אחת לכמה שעות ונדרש לעשות power cycle כדי לקבל ממנו תגובה. אין הקצאת IP בשלב זה, אין אינטרנט או תגובה לפינג גם אם אני מגדיר IP סטטי, וזה לא חוזר מעצמו לאחר פרק זמן מסויים. כל נורות הנתב נשארות דלוקות במצב רגיל ללא שינוי במצבן. איבוד הגישה נבדק ואומת במס' מחשבים ברשת. מאז כבר ניסתי להחזיר לקושחה המקורית וגם לחזור ל-DDWRT (קובץ שנוסה בעבר בהצלחה) אבל הבעיה נהייתה persistent בכל האימג'ים. לאחר כל החלפת קושחה אני עושה 30-30-30 hard reset (גם בלי הבעיה חוזרת) בשביל לנקות את ה- NVRAM. אני משאיר בהגדרות ברירת מחדל בלי להעלות קבצי גי…

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. שלום עברתי לחברת תקשורת אחרת, חיברנו ראוטר חדש וקראנו לרשת בשם של הרשת הקודמת, ניסינו להתחבר לראוטר, מאז המחשב שלי לא מוכן אפילו למצוא את הרשת שלו. גם שהכנסתי את הפרטים ידנית וגם כששיננו את שם הרשת, זה לא שיכנע את המחשב והוא לא מוכן להסתכל עליו. לראוטר הישן הוא מתחבר כמובן… וגם לראוטר החדש הוא מתחבר עם כבל רשת, רק את הוויפי הוא לא מוצא… כל שאר המחשבים כן מתחברים. הראוטר הוא של הוט מובייל (hot box 5 (2)). איפסתי במחשב הגדרות רשת ואיפסתי את הראוטר. העברתי לתמיכה טכנית, שם אולי המקום

10. אני מחפש Access point שידע לקחת רשת אלחוטית מAccess Point אחר שנמצא באותו הקומה ולשדר למחשב דרך LAN. אם יש כזה שיש בתוכו גם HUB זה יהיה מצויין. אבל יכול להיות עם פורט אחד לLAN. אני לא רוצה להשקיע יותר מדי כסף. האקסס פוינט צריך להיות מחובר לממיר לוויני, ככה שזה לא שימוש מאסיבי. ראיתי את זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_360_3376&products_id=28063 האם הוא יתמוך? ואם לא איזה דגמים יתמכו. תודה

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  11. Started by david_fr,

שלום לכולם יש לי רשת ביתית שמחוברת על ידי מודם של בזק שהפכתי לראוטר וסוואיץ הכול עובד חלק ברשת אבל משום מה יש תקיות שאני משתף בין המחשבים ולפעמיים הוא לא מראה לי את את כול הקבצים ששתפתי בין המחשבים כלומר אם נגיד שתפתי במחשב 1 ספריה עם 10 קבצים אז במחשב השני לפעמיים אני יראה רק 7 תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  12. היי כולם אני רוצה לחבר 2 מחשבים לרשת אלחוטית. יש לי: מודם כבלים שמחובר לאינטרנט באמצעות חברת ברק 013, עם חייגן L2TP. נתב אלחוטי של 3Com OfficeConnect Wireless Cable/DSL עוד מחשב (של אבי) שמשתמש במתאם USB אלחוטי של Gigabyte. המחשב שלי מחובר ככה: חיברתי את הכבל של הנתב מיציאת Cable/DSL שלו למודם הכבלים. חיברתי את המחשב שלי לכניסת LAN1 בנתב (יש לנתב 4 כניסות). כמו שהיה רשום במדריך של הנתב. עכשיו הבעיה היא: 1) המחשב שלי מצליח לחייג לאינטרנט באמצעות החייגן ולהתחבר לשרת של ברק אך הדפים עצמם לא עולים! מה הבעיה ??? אולי אני צריך להזין הגדרות מסויימות בתוכנה של הנתב לגבי חיבור האינטרנט שלי? (ניסיתי הגדרות אוטומטיות עם DCHP אבל זה לא עובד וניסיתי גם להגדיר חיבור L2T…

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  13. בחיבור PCI יתחבר לראוטר שבזק חילקו בזמנו. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 577 צפיות
  14. Started by gilm,

שלום רב שדרגתי לפני כמה ימים את האינטרנט למהירות 30MB בהוט+בזק ביןלאומי גיימר לפני זה היה לי 12 מגה והצלחתי לנצל את כולם עם הראוטר -אבל כרגע אני מגיע רק למהירות של כ 16MB (עם מחשב שמחובר עם כבל לראוטר וגם עם מחשב מרוחק שמחובר באופן אלחוטי) אם אני מחבר את המחשב ישר למודם אני מגיע ל 30MB במלואו יש לי ראטר חזק שקניתי בארה"ב netgear wndr3400v2 בתקן N יש לכם מושג מה יכול להיות הבעיה? ניסתי לשחק עם MTU אבל לא עוזר האם אתם מכירים ראוטר שתומך בחיבור LT2P בכבלים במלוא ה 30MB ?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. אני מחובר כרג, דרך הכבלים, והספק זה אנטרנט זהב. ואני רוצה לקחת חבילת אפלוד יותר גבוהה אצל הכבלים, אני חייב להלעלות גם אצל הספק? הספק יכול לשלוט על זה ?

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  16. Started by menymu,

בזק בינלאומי הציעו לי ב-30 ש"ח לחודש 100 מגה. עכשיו הקטע שבשביל להנות מהכבל החדש הבנתי אני צריך חייגן. בלי חייגן אני על הכבל הישן - מד1 אין לי כרגע ציוד שיכול להתחבר ל-100 מגה בחייגן L2TP מה אתם אומרים כדאי לעשות?

• 24 תגובות
    • 10.8k צפיות
  17. מה זה הכרטיס רשת הזה http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833106062 ? אני בחיים שלי לא ראיתי כרטיס רשת כזה הוא מתאים למחשב נייח ואיך הוא? אני צריך המלצה לכרטיס רשת אל חוטי תקן N מהירות העברה של 300 + אני מעדיף פנימי אבל לא חייב יש לי אבל בעיה עם פנימי ניסיתי כבר 2 שמתחברים בPCI והם לא עובדים טוב משום מה הלוח אם שלי לא אוהב כרטיסי רשת שמתחברים בPCI אז עם פנימי אז שיתחבר בPCI-E וכרגע אני עובד עם אחד של אדימקס שמחובר בUSB ואני לא אוהב אותו זה הוא עושה מלא בעיות תוטדה רבה על העזרה

• 9 תגובות
    • 932 צפיות
  18. קראתי את המדריך של הICS, אבל אני עדיין לא בטוח אילו צעדים לעשות, ועלו לי כמה שאלות בעקבות המדריך.. למשל: מהו כבל רשת מוצלב? האם אני אצטרך לחבר מחשב אחד למחשב האחר באמצעות כבל ארוך? אני לא חושב שזה מתאים שכבל ארוך יתפתל בכל הבית. דבר שני, מהו בעצם חייגן? יש לי מודם ADSL של בזק בינלאומי. לכן אני לא בטוח באיזה מדריך עליי להשתמש. ושאלה אחרונה היא, האם צריך ראוטר? תודה!

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  19. Started by TuviaDaCat,

קניתי נתב edimax BR-6204wlg, והוא פשוט מתעקש שלא להתחבר לשום דבר. אני מחבר אליו ethernet מהמחשב, וכלום, הלד אפילו לא נדלק, ובחיפוש רשתות אלחוטיות, הוא לא קיים, אני משתגע.

• 9 תגובות
    • 872 צפיות
  20. שלום לכולם, לאחרונה עברתי לטריפל של הוט וקיבלתי את ההוטבוקס שלהם היוטורנט כותב לי שהפורט שלי חסום, 21176 הגדרתי בעזרת נציג מהוט פתיחה של פורט זה בהוטבוקס, ביטלתי בנוסף את הפיירוול של הווינדוס אבל עדיין לצערי הפורט סגור בדקתי את הפורט גם בבדיקה של היוטורנט וגם באתר http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ מה עושים? תודה

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  21. יש אמת בדבריהם? אני כרגע מחובר להוטנט ומשלם במקביל גם לבזב"ל. הרגע סיימתי לדבר עם נציג התמיכה הטכנית של HOT, שדיבר עם האחראי עליו, שטוען שחיבור זמני דרך המשתמש של בזב"ל לצרכי בדיקת פינגים\הורדה וכו', עלול לגרום לכל מיני בעיות ושזה יוביל לביטול המבצע שאני נמצא בו כרגע עם הוטנט. עכשיו, שאלתי אותו - מה הקשר בין זה שתזינו במערכת שהחיבור שלי כרגע יתבצע דרך בזב"ל לבין ביטול של המבצע שאני נמצא בו? מה שהאחראי אמר לך בעצם זה לאיים שאם אבצע את הבדיקות האלה דרך המשתמש של בזב"ל, תסיימו לי את המבצע בהוטנט? (אגב, חשבתי שאמורה להיות הפרדה בין השניים) אז הוא ענה לי שחס וחלילה, ושהוטנט היא ספקית אחרת, לא כמו בזב"ל ונטוויז'ן, ושחיבור למשתמש אחר עלול לגרום לכך שהם לא יוכלו להחזיר אותי למשתמ…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. כמדי רבעון, מפרסמת חברת Akamai, דוח המפרט את מצב מהירות האינטרנט בארצות שונות בעולם. על פי הדוח, ברבעון האחרון של 2014 עמדה מהירות הגלישה הממוצעת בישראל על 10.6M ושיא המהירות הממוצע עמד על 60.5M. מבחינת מהירות השיא, ישראל מדורגת במקום ה-8 בעולם (אחרי רומניה, הונג קונג, יפן, אורוגוואי, סינגפור, דרום קוריאה וטייוואן) ובמקום ה-16 העולם מבחינת מהירות גלישה ממוצעת. על פי הדו"ח, המהירות של 44% מלקוחות האינטרנט בישראל עולה על 10M – שיפור של 117% לעומת הרבעון האחרון של 2013. לעומת זאת, בהשוואה לרבעון השלישי של 2014 חלה ירידה במהירות הגלישה הממוצעת, אז היא עמדה על 11.8M ו-62.8M בהתאמה. http://www.stateoftheinternet.com

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. יש לי חבר שקיבל סיסמא ויוזר מחבר שלו. שניהם גולשים יחדיו על אותו ספק.. איך זה יתכן? כמה אפשר על אותו אחד? בכל ספק זה ככה? זה חוקי? תודה לעונים?

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  24. Started by wrecker,

התחלתי להתעסק קצת עם תוכנות P2P כחלק מבדיקה של ספק האנטרנט שלי.. שמתי לב שאחת התוכנות מציגה תמיד שהיא מאחורי פיירוול, אחרי התעסקות מרובה ונסיון של פיתחת פורטים וכיבוי מוחלט של פיירוול במערכת הפעלה (WIN7) שום דבר לא השתנה.. עלה לי רעיון לחבר ישירות מהמודם למחשב ופתאום הכל מסתדר ואין שום חסימה. בדקתי שוב בנתב והפיירוול מכובה, מה יכולה להיות הסיבה לחסימה? ואם אפשר להתייחס לנושא בלי להספים אם להורדות חוקיות או לא, התוכנות משמשות לי אנדיקציה. הנתב מדגם TP-LINK TL-WR541G דבר שני, רציתי לדעת אם יש עדיפות להפעיל פיירוול בנתב במקום במערכת הפעלה? האם ההגנה יכולה להיות טובה? תודה רבה לעונים!

• 3 תגובות
    • 910 צפיות
  25. שלום, לאחר שהטכנאי של ספק האינטרנט הגדיר לי את הראוטר האלחוטי שישמש כסוויטש (כדי שהמתאם שיחות יבצע את ההתקשרות לאינטרנט) אני לא מצליח לגשת לממשק הניהול של הנתב הנתב:2650U D-LINK כיצד באפשרותי לגשת לממשק הניהול? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.