רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברים, אני עובד על אינטל NUC חזק מאוד, windows 10 בלי יותר מדי תוכנות, מריץ CCLEANER, אין SPYWARE, בדיקת מהירות אינטרנט על 20-30 MBIT, אבל אתרים עולים לאט בכרום, וידאו בפייסבוק מתחיל לעלות בקטנה וקופא... אין לי שמץ של מושג איך לפתור את זה. למישהו יש כיוון ?? תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 4k צפיות
-
-
היי, מתעניין בפתרון אחסון NAS חשבתי שזו הזדמנות להגשים איתו כמה פנטזיות ולהתקין עליו WordPress ככה שיהיה לי אתר פרטי פנימי שנגיש מבחוץ, תמיד =]. מחיפושים ברשת הנוגעים להתקנת WordPress על גבי NAS עולה בעיקר התקנה על NAS של Synology וגם כמה בודדים של WD שיודעים לקבל התקנה כזו. השאלה היא מה צריך להתקיים כדי שאוכל להתקין? זה שלא מצאתי מדריך באינטרנט זה לא קובע X_X מבחינה חומרתית כל התקן NAS אמור לדעת להריץ SQL... השאלה היא איך אדע לסנן את ההתקנים שלא מתאימים למשימה? על פי מה בדיוק?
-
- 7 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
יש לי switch tp-link 24 port 10/100/1000 שמחוברים אליו מחשבים מאותו סוג. רוב המחשבים מחוברים עם כבל cat 6 ומרוחקים יותר מחוברים בcat7 עד הקופסא ומשם cat 5 למחשב לאחרונה שמתי לב שכשחיברו אותם הורידו את המהירות בכרטיסי רשת ל10M ניסתי להחזיר ל1GB או לאוטומט המחשב לא הצליח להתחבר (גם כששינתי ל100 לא הצלחתי להתחבר) לא בדקתי אפשרות עם מחשב אחר אז אני לא יודע אם הבעיה היא עם הכרטיס רשת במחשבים או הכבל. השבוע חיברנו AC שעובר דרך עוד switch ומשם כבל נוסף (עובר לבניין נוסף) ויש לי בעיות חיבור איתו (לפעמים עובד ולפעמים לא) ובחדר נוסף (מחובר לרשת אחרת) יש לי switch נוסף של 1GB ואליו מחוברים מחשבים אחרים (סוג אחר) בחדר הזה יש לי מחשב אחד …
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
במקום העבודה יש לי חיבור יעודי עבור גלישה אלחוטית במהירות 100 מגה. במבנה 4 קומות ואני יכול לפרוס AP או ראוטרים על נקודות הרשת.יתחברו לרשת כ40-60 התקנים. אבקש לקבל הצעה לציוד הרצוי.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי יוטורנט 3.4.3 הורדה> 57.6 KB/S הפורט מאושר בראוטר ובכל זאת בבדיקה רשום פורט לא פתוח אינטרנט בזק -45 מגה +/- וינדוס 7 עד לפני כמה ימים הכל היה תקין וההורדה הייתה מהירה ביותר בדקתי גם היכן שיש הרבה משתפים וזה זוחל ביותר אוקי, המצב ממש מוזר,בצהריים הורדתי סרט במהירות -3-4 כעת בערב אני מוריד סדרה עם מלוא חופן משתפים חיובי וזה מוריד באיטיות צב 21.kb/s הפורט פתוח בחומת האש מה זה יכול להיות?מה הבעיה?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, רציתי לשמוע את דעתכם על הswitch הזה: דגם SG110-16 של cisco http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SG110-16 טוב? שווה את המחיר?(500₪) והאם הוא יתאים לצרכים שלי? כרגע כל המכשירים בבית מחוברים בצורה אלחוטית למודם-נתב של בזק והכל עובד זוועה. בבית גרים חמישה אנשים וכולם צרכני תעבורה כבדים. הרכבתי נתב של pfsense ואני מתכוון להפוך את המודם-נתב למודם בלבד(ברידג'?) אותו אחבר לנתב שיתחבר לסוויץ' שאליו יתחברו כל המכשירים בבית בצורה קווית מלבד הסלולרים. הרשת האלחוטית תתחבר גם היא לסוויץ ע"י AP בכל אחד מהחדרים. סה"כ אשתמש ב13 יציאות מתוך ה16 הללו.
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שודרגתי בהוט לחיבור 200 מגה. ה Hotbox 2 מחובר לנתב TL-WR1043ND אליו מחוברים כל המחשבים בבית בחיבור ישיר או אלחוטי. המחשבים המחוברים קווית לא מצליחים לעבור 100 מגה בבדיקת מהירות כאשר הם מחוברים דרך ה TL. אם אני מחבר את המחשב ישירות להוטבוקס אני מקבל 200 מגה בלי בעיות. האם יש הגדרה כלשהי ב TL שמונעת את מלוא רוחב הסרט? סיבה אחרת? החלפתי את הכבלים בין ההוטבוקס לראוטר ואני מצליח להגיע ל-106 מגה. אז אולי הבעיה בכבלים? רעיון אחר? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
התקנתי בבית Linksys WRT1900ACS יחד עם מודם של D-LINK מבזק. מחובר לתשתית אינטרנט במהירות 40 מגה (לא אפשרי יותר כרגע מבחינת בזק). במחשבים המחוברים קווית לראוטר, בדיקת מהירות מראה 38-40.6 מגה, בבדיקה עם מחשבים שמחוברים לרשת ה2.4Ghz, מתקבלת מהירות של 0.8 עד 8 מגה בייט בלבד. ברשת ה5Ghz אפשר לקבל 20-22. ניתקתי מהחשמל כמה מכשירים שחשבתי שאולי יכלו להפריע לWIFI, אך ללא כל השפעה על המהירויות. מה ניתן לעשות? איך ניתן לפתור את הבעיה? קראתי קצת בנוגע לקושחת DD-WRT, הייתי שמח לשמוע מהם החסרונות שבמעבר לקושחה הזו, ואם יש דברים שעלי לקחת בחשבון לפני. תודה, אבירן.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן היום נתקלתי בבעיה מוזרה בנתב מבית בזק. בבית מחוברים 2 מכשירי אנדרואיד (טלוויזיה חכמה וקופסת ANDROID BOX) ובשניהם הבעיה זהה. אין אפשרות "למשוך" שעון מהרשת משמע כל הוצאת הקופסא מהחשמל מאפסת את השעון ומחזירה אותו ל-1970, כמובן ששום שירות לא עובד במצב הזה ורק עדכון ידני פותר את הבעיה. דברים שנוסו: DNS של גוגל DMZ בנתב אפליקציית clocksync שכותבת cannot connect to NTP server. הקופסא חוברה בעבר לנתב אחר בתשתית הוט ועדכנה את השעון ללא שום בעיה. מאיפה נלקח השעון הנ"ל? האם יש דרך להכריח את המכשירים לעדכן שעה ותאריך? פורטים מיוחדים שאולי לא חשבתי עליהם? תודה רבה למשתדלים
-
- 7 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
האם יש מדריך המסביר איך מגדירים את הנתב של בזק דגם VEGN 2610 שיתפקד כמודם VDSL בלבד?
-
- 7 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
יש לי ראוטר (בזק) - D-Link DSL 225. מחוברים אליו 2 מחשבים בחיבור ישיר, ויש גם wifi לסלולריים/ניידים מזדמנים וכד'. חיבור האינטרנט שלי הוא 40/3. הייתי רוצה להגדיר כי כל אחד מהמחשבים יכול לקחת במקסימום 20 בערוץ היורד ו-1.5 בערוץ העולה. איך אני יכול לעשות את זה? מצאתי כל מיני מדריכים המבקשים ממני ללכת תחת Advanced ל-Traffic Control - אבל אין לי אופציה כזו. מצורף צילום מסך של הממשק אצלי.
-
- 7 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי משרד קטן ונראה שהראוטר הנוכחי קצת "נחנק" בזמן האחרון ,(ככל הנראה בגלל מספר המשתמשים שגדל) TP-LINK ARCHER C7 וברגע שיש יותר מעשרים מכשירים מחוברים (חלקם עם תקשורת עמוסה בניהם ברשת הפנימית) מתחילות כל מני בעיות וניתוקים במכשירי קצה בהנחה ואכן הראוטר הוא הבעיה אשמח להמלצה על ראוטר חזק שיחזיק בכיף 50 מכשירים +\- מול האינטרנט וחלקם גם עם רשת פנימית לא מקרטעת ראיתי את ה NETGEAR Nighthawk X6 R8000 בKSP ב1890 1.זה משהו בכיוןן \אוברקיל \מתאים בול לצרכי ? 2.שווה להשקיע במשהו כמו ה ORBI שלהם ועל הדרך להרוויח כיסוי שטח גדול וניהול קל יותר? המון תודה
-
- 7 תגובות
- 983 צפיות
-
-
היי אני מנסה לעשות רשת אלחוטית אחת משני ראוטרים. הראוטר המשני מחובר מחובר דרך יציאת LAN (באופן קווי כמובן) לראוטר הראשי, ובנוסף מחובר לראוטר המשני סטרימר. לשני הראוטרים הגדרתי רשת אלחוטית זהה (שם+אבטחה), עם תדר שונה. לצערי מידי פעם אין לי גישה לאינטרנט דרך הראוטר המשני - דרך מחשב רשום שפשוט אין גישה לאינטרנט, ודרך הפלאפון רשום "נכשל בניסיון לקבל IP". הוצאה והחזרה מהחשמל פותרת זמנית את הבעיה. יש למישהו רעיון מדוע זה קורה וכיצד ניתן לטפל? מצרף את ההגדרות של הראוטרים. הראשי: https://preview.ibb.co/htePz5/image.jpg משני: https://image.ibb.co/bCJdRk/image.jpg תודה רבה מראש חבר'ה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הקמתי רשת קווית בבית של אחי עם 8 נקודות קצה מהחדרים שמתרכזות לארון תקשורת. בארון התקשורת חיברתי את הנקודות למתג מסוג TL-SG1008D כאשר מודם של הוט מתחבר גם למתג ככניסה נוספת ומזרים אינטרנט לשאר. השאלה שלי היא מדוע אני לא מצליח לראות מחשבים והתקנים ברשת הביתית? ז"א, אני רוצה לגשת לתיקיות המשותפות שבמחשב 1 ממחשב 2 כאשר שניהם מחוברים למתג. האם המתג בכלל מאפשר תקשורת של רשת ביתית בין המחשבים/התקנים שמחוברים אליו?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
השאלה היא בגלל הפרסום אתמול של פרצת האבטחה של הWIFI אז ככה. כרגע אני לא משתמש בWIFI בבית אבל ברגע שיהיה עדכון לנתב אני כן אשתמש. השאלה היא בנוגע למאריך הטווח של טיפילינק (WA850RE) הוא יעבוד מאובטח יחסית לבעיה או שהוא מוצר שאין יותר מדי מה לעשות איתו מהבחינה הזאת וכדאי להחזיר ל-KSP? אודה לתשובות נ.ב. עדיין לא פתחתי את האריזה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש לי את הראוטר הזה: wzr-hp-g300h אני מעוניין לחבר מחשב נוסף בבית לאותו ראוטר בשני המחשבים נעשה גיימינג. האם כ.רשת אלחוטי זה פתרון טוב למצב או שעדיף לחבר חוטי? הבנתי שהראוטר הזה משמש גם כסוויצ' אבל השאלה אם המרחק לא יהווה בעיה בשביל חיבור חוטי. עוד משהו, אני מעוניין שבמחשב הראשי יהיה תעדוף בכל הנוגע לתעבורה ולהגביל את המחשב השני. מה הדרך הכי יעילה לעשות את זה? תודה
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
הרשת האלחטית בבית ממש גרוע כנראה בגלל שלא משנה באיזה חדר הנתב ימוקם הממד יהיה בינו לבין שאר החדרים רציתי לישאול האם הגיוני שזה באמת הבעיה כמו שבזק אומרים לי? והאם יש אופציה לחבר עוד מודם בחדר אחר או פיתרון אחר שיעזור למצב? צריך לציין שהנתב שאני משתמש בו הוא הנתב שבזק נותנת ושניסיתי מרחיק טווח שלא ממש עשו את העבודה אז זה לא פיתרון משהו
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
זהירות אחרי שנים של תשתית איטית 5MB באיזור שלי, נודע לי שיש אפשרות טכנית ל40MB, כמובן שבזק לא טרחו להודיע, השכן אמר לי. התקשרתי לשירות לקוחות בזק ושאלתי, הציעו לי חבילה במחיר מנופח, 100 ש"ח~. לאחר שהזכרתי "שוק סיטונאי", בלה בלה מחיר, הנציג התחיל בנאום של: הם לא יודעים לטפל בתשתית ויהיו בעיות, חבל שלא הקלטתי את השיחה. עברתי לבנדל 15MB בCCC כי זה מהירות המודם שיש לי vtech iad505x/012 smartbox, שבוע וחצי הכל עבד חלק והמהירות בסדר. יום חמישי שעבר, המהירות קרסה ל5MB, והתחילו ניתוקים. התקשרתי לCCC, מענה מהיר ומקצועי, הזמינו טכנאי בזק ליום אחרי. הטכנאי הגיע, בדק ואמר שהכל בסדר. הזמנתי טכנאי של פרטנר, יש לי טלפון שמחובר למודם/ראוטר שלהם, הגיע …
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, כבר תקופה ארוכה שיש לי ניתוקים באינטרנט כל הזמן! יש לי ראוטר TD-W9970 של TP LINK המחשב INTEL NUC, מעודכן בדרייברים אחרונים, נמצא במרחק מטר מהראוטר, באותו החדר, ללא שום מחסומים או קירות, ומחובר בWIFI. לאחרונה החלפתי מחשב לNUC הכי הכי חדש, גם מחובר בWIFI, ושוב אותה הבעיה. אני לא מאמין שהבעיה היא במחשבים... וגם כשיש ניתוק, אני מסתכל על הראוטר ורואה שהמנורות דולקות רגיל ואין ניתוק מחיבור האינטרנט. התקשרתי לבזק, אמרו שהם לא מזהים בעיה... וגם שהם לא רואים בעיה מול הספק. למישהו יש רעיון ? האם כדאי פשוט להחליף ראוטר או שחבל על הכסף ? לאחר דקה או לפעמים פחות האינטרנט חוזר כרגיל, או שאני פשוט לוחץ על הNETWORK DIAGONSTICS וזה חוזר לעצמו. נ.ב, …
-
- 7 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
קניתי אנטנה חדשה של TP-Link TL-ANT2424B, יש לה בסוף כניסה של RP-SMA, אני רוצה להשתמש בה על מנת שבמשרד שלי אוכל לקלוט רשתות WiFi מבחוץ. חיברתי ראוטר רגיל אבל לא היה כל שינוי, אני מאמין שזה בגלל שהוא אמור לקבל את הרשת מה-LAN ואז לזרוק אותה לחדר באמצעות האנטנה. אני לא מצליח להבין מה אני צריך לקנות כדי שבאמצעות האנטנה יקלטו רשתות מבחוץ והמכשיר יתן את האופציה להתחבר מתוך המשרד. תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני חדש פה בפורום, הייתי רוצה לקבל קצת עצות לפני שאני מחליף אני הציוד המעפן של בזק... אז ככה כרגע יש לי ראוטר vtech של בזק מחובק ל BSPOT שלהם כי הבית די גדול ואין קליטה בצד השני שלו בכלל. 1.נתחיל בזה שהייתי מעדיף ראוטר+מודם באותו המכשיר אבל עד כמה שאני רואה המבחר די דל ולא נראה יותר מידי טוב... אז קודם כל אם יש הצעה טובה לראוטר+מודם איכותי אני אשמח. 2.אין לי בעיה לקנות מודם וראוטר בניפרד (רק מפחד קצת מכל הקטע שצריך להגדיר אותו והבנתי שבבזק למשל אף אחד לא יעזור בזה). 3.אם לא BSPOT של בזק האם יש מוצר אחר יותר טוב שיכול לספק לי אינטרנט חוטי ו WIFI בצד השני של הבית. אני מעוניין בקניה של מ…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך בדיוק הוט מחלקת את מהירות ההעלאה לאנשים? אני בחבילה של 200MB מהירות הורדה ו 5MB מהירות העלאה, ולפי בדיקה ב SPEEDTEST אני תמיד מקבל 5MB מהירות העלאה, אבל בפועל כשאני בודק את זה מול שרתים אחרים זה מה שאני מקבל והקטע הוא שאתמול בערב קיבלתי מהשרתים האלה 5000KBPS יציב , מה יכולה להיות הבעיה? או שאין בעיה וזה פשוט הוט ומהירות העלאה שאני מקבל בפועל עובדת לפי שעות הפעילות/לחץ אני משתמש ב HOTBOX כBRIDGE עם ראוטר DIR-825ACG1 של DLINK
-
- 7 תגובות
- 4.2k צפיות
- 1 follower
-
-
https://blog.dnsimple.com/2015/03/why-and-how-to-use-googles-public-dns/ המאמר מציע להגדיר אתה שרת ה DNS לזה הציבורי של גוגל. לפי הידע המצומצם שלי DNS מתרגם דומין ל IP. הטועה אנוכי ?
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
איזה שרת יניב בצועים טובים יותר ... משהו בסדר גודל של OPENDNS או השרת של הספק המקומי ?
-
- 7 תגובות
- 5.6k צפיות
- 1 follower
-
-
FYI TL;DR - OpenWrt is one of the most popular custom / "aftermarket" router firmwares It's an open source project for embedded operating system based on Linux, primarily used on embedded devices to route network traffic. The main components are Linux, util-linux, musl, and BusyBox. All components have been optimized to be small enough to fit into the limited storage and memory available in home routers [Wikipedia] https://openwrt.org/releases/18.06/start https://liliputing.com/2018/08/openwrt-18-06-released-linux-os-for-your-router-first-major-update-in-years.html
-
- 7 תגובות
- 5.8k צפיות
- 1 follower
-